شماره روزنامه ۶۱۵۸
|

ويژه‌ نامه سراسري «معرفي اتاق‌هاي بازرگاني استان‌ها»

  • استراتژی‌های اتاق‌های اراک و ارومیه برای تحقق اقتصاد مقاومتی

    سال ۹۵ با شعار «اقتصاد مقاومتی، اقدام و عمل» آغاز شده است. ضرورت توانمندسازی بخش خصوصی برای تحقق اقتصاد مقاومتی بر همگان آشکار است و پررنگ‌تر شدن حضور بخش خصوصی برای رونق اقتصادی یکی از الزامات تحقق اقتصاد مقاومتی است. در این راستا اتاق‌های بازرگانی استان‌ها نقش مهمی در انسجام بخش خصوصی دارند و می‌توانند بستر مناسبی برای معرفی ظرفیت‌ها و فرصت‌های بخش خصوصی فراهم کنند. در عین حال اتاق‌ها با بیان چالش‌ و مشکلات پیش‌روی بخش خصوصی، چراغ راهنمای دستگاه‌های مختلف اجرایی هستند تا زمینه‌ساز جذب سرمایه‌گذار باشند.

  • مصوبات جلسات شورای گفت وگوی دولت وبخش خصوصی استان آذربایجان غربی در سال ۹۴

    ۱- بانک‌های عامل استان برابر مصوبات کارگروه رفع موانع تولید تا ۳ ماه از صدور مصوبه وامضای آن عمل کنند. حداکثر ۳ ماه به واحد‌های تولیدی فرصت داده می‌شود تا نسبت به مصوبه کارگروه اقدام کنند و در غیر این‌صورت بانک مجاز به برخورد قانونی است.

    ۲- به استناد مصوبه کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید، تاکید شد که شبکه بانکی استان برای تامین سرمایه در گردش مورد نیاز واحد‌های صنعتی کنسانتره برای خرید محصولات سیب و انگور برای حمایت از بهره‌برداران بخش کشاورزی اقدام کنند.

    ۳- کلیه واحد‌های تولیدی که درگیر پرونده‌های قضایی ناشی از شکایت بانک‌ها یا دستگاه‌های نظارتی واجرایی هستند، مراتب راکتبا به اتاق بازرگانی اعلام کنند تا موضوع در کمیته صیانت و حمایت قضایی استان طرح شود.

  • ارتقای گردشگری استان مرکزی نیازمند سرمایه‌گذاری جدید است

    استان مرکزی در آمار رفت وآمد مسافران رتبه سوم را در بین استان‌های کشور دارد. البته رشد و توسعه صنعت گردشگری نیازمند نگاه همه جانبه گر و اثرگذار است. گردشگران استان مرکزی، شهرستان محلات را به دلیل داشتن چشمه‌های آب گرم و باغ‌های گل، خمین را به علت خانه تاریخی و محل تولد حضرت امام خمینی(ره) و دلیجان را به دلیل غار جالب و جذاب نخجیر بیشتر برای بازدید انتخاب می‌کنند. دبیر اجرایی و مدیر امور بین‌الملل اتاق اراک با بیان اینکه با وجود تاسیسات گردشگری موجود در استان مرکزی و طرح‌های در دست ساخت، استان از شرایط خوبی برخوردار است، گفت: استان مرکزی از نظر برخورداری از زیرساخت‌ها خیلی ضعیف یا قوی نیست بلکه در وضعیت متعادلی قرار دارد و برای ارتقای این صنعت با وجود داشته‌های فرهنگی و پیشنیه تاریخی نیازمند سرمایه‌گذاری بخش خصوصی است.

  • ضرورت توانمندسازی اتاق‌ها

    سیدجواد زمانی

    معاون استان‌های اتاق ایران

    اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران دارای ٣٤ اتاق شهرستان در زیرمجموعه خود است که تعدادی از اعضای آن تشکیل‌دهنده مهم‌ترین رکن اتاق ایران هستند که شامل هیات نمایندگان اتاق‌ های شهرستان‌ها و هیات نمایندگان اتاق ایران هستند. اتاق‌ها یکی از مهم‌ترین ارکان مشورتی و بهترین جایگاه برای پیگیری مطالبات فعالان اقتصادی در بخش‌خصوصی اندکه ارائه نظر مشورتی به قوای سه گانه، از مهم‌ترین وظایف آنهاست.

  • راهکارهای اتاق اراک برای رفع معضل آلودگی

    استان مرکزی مقام چهارم را در بین استان‌های صنعتی صنعت ایران دارد. در این شهر حدود۳۶۰۰ واحد صنعتی ثبت شده و بیش از یکهزار واحد صنعتی ثبت نشده به شکل کارگاه‌های غیرمجاز در حوزه‌های مختلف صنعتی فعالیت دارند. این در حالی است که به گفته مسوولان آلودگی ناشی از صنعتی بودن این استان مدت‌هاست گریبان ساکنان این استان را گرفته و جلوگیری از زیان‌های جبران‌ناپذیر آن نیازمند تدابیری اساسی و سریع است.

    با این حال کمیسیون انرژی و محیط‌زیست اتاق اراک در این زمینه اقدامات اساسی در دست اقدام دارد.

  • حمایت از تولید ملی محور اساسی در اقتصاد مقاومتی

    «همسایگی استان آذربایجان غربی با سه کشور ویژگی منحصر به فردی برای این استان است، در صورتی که از آن استفاده شود. » این گفته رییس اتاق بازرگانی ارومیه حکایت از مشکلات تولیدکنندگان این استان برای حضوردر بخش صادرات دارد. این در حالی است که توجه به صادرات به خصوص در بخش صادرات غیرنفتی مهم‌ترین موضوعی است که می‌تواند در بخش‌های مختلف اقتصاد کشور راهگشا باشد.

    گفتار رییس اتاق بازرگانی ارومیه نیز بر این موضوع تاکید دارد که توانایی‌های این استان در صادرات بسیار زیاد است اما بخش خصوصی بدون حمایت نمی‌تواند خود را به بازارهای بین‌المللی برساند.

  • ضرورت توجه و حمایت از صنایع پس از تحریم‌ها

    منوچهر توسطی

    نایب رییس اول اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی اراک

    هرگونه بی‌توجهی به صنایع در شرایط فعلی نتایج جبران‌ناپذیری در برخواهد داشت و هرگونه تاخیر و مماشات در رفع مشکلات صنعت، نوشدارو بعد از مرگ سهراب خواهد بود و بسیاری از واحدهای تولیدی که درحال حاضر در لبه پرتگاه قرار دارند، به توقف و تعطیلی کشانیده خواهند شد. بنابراین انجام هرچه سریعتر موارد ذیل می‌تواند کمک شایانی به صنعت کشور در دوران پساتحریم کند:

    ۱-رفع رکود و ایجاد فضای کسب و کار باعث خواهد شد بسیاری از مشکلات فعلی که صنایع را به بحران کشانده به خودی خود برطرف و یا زمینه رفع آنها فراهم شود.

  • توسعه اقتصادی آذربایجان غربی در گرو تامین اعتبار

    بررسی برخی شاخص‌های توسعه انسانی استان آذربایجان غربی بیانگر وضعیت نامطلوب این استان است که باید مورد توجه جدی قرار گیرد. رتبه ۲۵ استان در سرانه درآمدی، رتبه ۲۸ در شاخص‌های سلامت (از جمله پایین بودن ضریب تخت بیمارستان به ازای جمعیت)، رتبه ۲۹ در سطح باسوادی و رتبه‌های نامطلوب در جذب سرمایه‌های خارجی به‌رغم همسایگی با سه کشور ناامیدکننده است. براساس بسیاری از شاخص‌های ترکیبی که از ۳۱ شاخص منتخب اقتصادی و اجتماعی به دست آمده، رتبه استان در میان ۳۱ استان کشور ۱۹ است که مغایر با جایگاه واقعی استان با توجه به پتانسیل‌های آن است.

  • بایسته‌های توسعه روابط تجاری- اقتصادی ایران و روسیه

    صمد پورسلطانی

    نایب رییس دوم اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ارومیه

    میان ایران و روسیه سه نوع فعالیت وجود دارد. نخست فعالیت خدماتی، که شامل ارائه مشاوره در طرح‌های بندری واقع در دریای خزر می شود و همچنین در مسائل نفتی مانند دریافت نفت در شمال و تحویل آن در جنوب. دوم فعالیت‌های واردات از روسیه است که در چند قلم کالای مهم مانند چوب، آهن آلات و ماشین آلات متمرکز شده است. البته گاهی مواد اولیه کارخانه‌های ایران نیز از روسیه تامین می‌شود.

  • بی‌مهری به فرصت‌های طلایی در ارومیه

    به اعتقاد نایب رییس اول اتاق بازرگانی ، صنایع ، معادن و کشاورزی ارومیه این استان به خاطر مزیت‌های فراوان معدنی و کشاورزی می‌توانست شرایط بسیار بهتری داشته باشد اما از این پتانسیل‌ها استفاده نشده است. مهندس علی دیلمقانیان عدم حمایت دولت در تامین سرمایه‌های موردنیاز را عاملی برای عدم توسعه اقتصادی مناسب آذربایجان غربی عنوان کرد. با این حال اتاق ارومیه با بیش از ۱۳۰۰ عضو سعی دارد نقش پررنگی در فعالیت‌ها و توسعه اقتصادی استان بر عهده داشته باشد.

    وی با تاکید بر اینکه در حال حاضر بیش از ۹۵ درصد سرمایه‌گذاری‌های انجام شده استان در بخش معدنی، کشاورزی و صنعت از سوی بخش خصوصی بوده است، افزود: از مجموع سرمایه‌گذاری‌ها، سهم دولت فقط به واسطه چند شرکت پتروشیمی و نیروگاه بوده که این امر برای سرمایه‌گذاری‌های استان هم مزیت است هم ایراد.

  • نگاهی به عملکرد کمیسیون‌‌های اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی اراک

    به استناد بند (د) ماده ۱۶ قانون اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران مصوب پانزدهم اسفندماه ۱۳۶۹ و اصلاحیه مورخ پانزدهم آذرماه ۱۳۷۳ مجلس شورای اسلامی درباره تشکیل کمیسیون‌های تخصصی اتاق‌ها و براساس مصوبه دومین جلسه هیات نمایندگان دوره ششم اتاق بازرگانی اراک مورخ ۲۷/ ۳/ ۹۴، این اتاق اقدام به تشکیل ۱۹ کمیسیون تخصصی کرده است. کمیسیون‌های معدن و صنایع معدنی، صنایع، بانک و بیمه، امور مالیاتی، کشاورزی، اصل ۴۴ و محیط کسب و کار و کارآفرینی، حمل و نقل و امور گمرکی، انرژی، نفت و محیط‌زیست، خدمات فنی مهندسی، توسعه صادرات، حقوقی، قوانین و مقررات WTO، تامین اجتماعی، بازرگانی، امور گردشگری، تشکل‌ها و اصناف، آموزش و فرهنگ اقتصادی، فناوری‌های پیشرفته و نیز کمیسیون ارتباط صنعت و دانشگاه و نهادهای دانش‌بنیان که با توجه به شرایط کاری و نیاز استان، هر یک از کمیسیون‌ها جلسات متعددی را با حضور اعضا برگزار کرده‌اند.

  • از پتانسیل‌های صنایع استفاده کنیم

    حمیدرضا مهدی نیا

    نایب رییس دوم اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی اراک

    اجرای برجام در شرایط کنونی کشور بسیار ارزشمند و بی سابقه است، چراکه در یک تلاش ۳۰ ماهه تعامل ایران و جهان برقرار می‌شود و با رفع تحریم‌ها گرفتاری از صنعت، اقتصاد و تولید برداشته خواهد شد. اگر تدبیر کرده و با هوشیاری عمل کنیم، می‌توانیم از این فرصت پیش آمده بهره‌برداری نماییم، ولی اگر نسبت به این موضوع کم توجهی نشان دهیم صدمات قابل توجهی به خصوص به اقتصاد و صنعت کشور وارد خواهد شد.

  • افزایش توان رقابتی با عبور از کشاورزی سنتی

    کمیسیون کشاورزی یکی از فعال‌ترین کمیسیون‌های اتاق ارومیه است. رونق بخش کشاورزی در استان آذربایجان غربی به گونه‌ای است که این استان در تولید برخی محصولات از جمله سیب مقام اول تا سوم کشور را دارد. بر همین اساس، جلسه های میز سیب با توجه به ویژگی‌های منحصر به فرد این محصول نیز در اتاق ارومیه برگزار می‌شود. در همین حال سهم بخش کشاورزی در درآمد و اشتغال شهر ارومیه آمار قابل توجهی را به خود اختصاص داده است. اشتغال ۶۰ درصدی در این بخش و امرار معاش ۸۰۰ هزار خانوار در بخش باغبانی گویای نقش پررنگ بخش کشاورزی و صنایع غذایی در اقتصاد شهر ارومیه است.

  • فعال کردن دیپلماسی خارجی، دستور کار اتاق اراک

    اتاق بازرگانی به‌عنوان پارلمان بخش خصوصی، نهادی پرسابقه و ریشه‌دار است که تأثیرگذاری زیادی بر شاخص‌های مهم اقتصادی کشور دارد . همچنین نهاد قانونی و فراگیر فعالان اقتصادی کشور در تمامی‌‌بخش‌های اقتصادی از جمله حوزه‌های صنعتی، معدنی، کشاورزی، بازرگانی و خدمات است. اتاق اراک از سال ۱۳۷۵ برای ایجاد هماهنگی و همکاری بین بازرگانان و صاحبان صنایع، معادن و کشاورزی با نگاه اخلاق مداری و توسعه مسوولیت‌های اجتماعی در جامعه و همکاری با دستگاه‌های اجرایی دولتی برای پیشرفت و توسعه در کلیه زمینه‌ها خصوصا رشد شاخص‌های توسعه اقتصادی و اجتماعی و برای ارتقای بهره وری و افزایش قدرت رقابتی اقتصادی کشور در برابر اقتصاد سایر کشورهای منطقه نقش‌آفرینی می‌کند.

بیشتر