شماره روزنامه ۶۱۶۱
|

ويژه روز جهانی استاندارد

  • استاندارد، ابزار دیپلماسی اقتصادی

    آیین گرامیداشت روز جهانی استاندارد، ۲۲ مهرماه امسال با حضور معاون اول رییس جمهوری، وزیر صنعت، معدن و تجارت، برخی نمایندگان مجلس شورای اسلامی، تولیدکنندگان، صنعتگران، صاحبان صنایع، رئیس، معاونان، مشاوران، مدیران کل ستادی و استانی و کارکنان سازمان ملی استاندارد ایران در مرکز همایش های بین المللی سازمان صدا و سیما برگزار شد. به گزارش خبرنگار ما، اسحاق جهانگیری معاون اول رییس ‌جمهوری، در این مراسم، با مورد توجه قرار دادن مقوله استاندارد گفت: بحث استاندارد باید روزبه ‌روز جدی‌تر دنبال شود و ما نباید از غافله جهانی شدن استاندارد عقب بیافتیم.
  • استانداردهای بین­ المللی تضمین کننده تغییر مثبت

    امروزه جامعه بین الملل با تغییر بازارهای جهانی و لزوم رفع متوازن چالش های اقتصاد کلان همراه با درخواست‌های اضطراری برای پاسخی جدی به تغییرات آب و هوایی مواجه است. در این محیط پیچیده، استانداردهای بین المللی با تشریح مشخصات و ویژگی­هایی که توانایی گشودن بازارهای جهانی را دارند، با ایجاد توانمندی در محیط­های تجاری، شتاب فزاینده در گسترش رشد اقتصادی و کمک به تعدیل و تنظیم آب و هوا، ابزارهای موثری در هدایت به سوی تغییر مثبت می باشند. استانداردهای بین المللی حاصل اجماع نظرات کارشناسان برجسته در بخش های صنعت اعم از آب و برق و انرژی و کارآیی انرژی در حمل و نقل، سیستم های مدیریت، تغییرات آب و هوایی، بهداشت و درمان، ایمنی و فن آوری ارتباطات و اطلاعات هستند.
  • پیام رییس سازمان ملی استاندارد ایران به مناسبت روز جهانی استاندارد

    با آغاز هزاره سوم، جهان یک باره با تغییرات و تحولات شگرفی در عـــرصه اقتــصـادی، اجتماعی، فرهنگی و فناوری مواجه شده و پیشرفت های علم و فناوری، ساختارها و نهادهای اجتماعی و اقتصادی را وادار به دگرگونی کرده است . انقلاب در فناوری اطلاعات، جهان را یکپارچه کرده و رویای دهکده جهانی به راستی محقق شده است. شاخص و نماد برجسته هزاره سوم معرفی مدل جهانی شدن اقتصاد و به بیانی شفاف تر، سیطره مکتب یکسان سازی و یکنواختی الگوی اقتصاد در جغرافیای جهان بود. به زبانی ساده تر، هر اندازه کشورها لوازم مواجهه مبتنی بر دانایی محوری و بهره مندی از فناوری های نوین را فراهم کرده باشند به همان میزان در فرآیند رقابتی شدن، ایفای نقش می کنند.
  • انطباق ۶۰ درصدی استانداردهای ایران با استانداردهای جهانی

    نظام الدین برزگری رئیس سازمان ملی استاندارد ایران در مراسم روز جهانی استاندارد گفت: سازمان ملی استاندارد ایران رتبه ۳۰ جهانی را در سال ۲۰۱۲ کسب کرد که امسال به دنبال کسب رتبه ۲۹ هستیم. وی افزود: با توجه به پیام روز جهانی استاندارد " استانداردهای بین المللی، تضمین کننده تغییر مثبت" باید اذعان داشت مردم به دنبال تغییر هستند و در این راستا برای ارتقاء کیفیت کالاهای ایرانی باید حرکت کنیم تا از واردات کالاهای خارجی بی‌نیاز شویم. برزگری با بیان اینکه سازمان ملی استاندارد ایران در میان ۵۸ کشور اسلامی و ۱۱ کشور عضو اکو رتبه دوم را دارد، تصریح کرد: ‌ ایران در بیش از ۴۰۰ کمیته فنی و اصلی عضو فعال و یا عضو ناظر است.
  • سرعت رسیدگی به شکایات استاندارد افزایش یافت

    سلامت اداری در سازمان استاندارد با توجه به دستورالعمل های در نظر گرفته شده و تسهیلات عالی کارکنان آن در زمره برترین شرکت های کشور است. اصغر صالحی زاده مدیرکل ارزیابی عملکرد و پاسخ گویی به شکایات سازمان ملی استاندارد ایران، با بیان این مطلب اظهار داشت: عملکرد این سازمان طی سال های گذشته نشان از رشد و تعالی در مسیر اهداف آن داشته است و البته نمی توان گفت این بهبود ها ۱۰۰ درصد کافی است و هنوز با نقطه هدفی که مشتریان را بطور کامل راضی نگه دارد فاصله داریم و باید تلاش بیشتری برای رضایت مشتریان در نظر گرفته شود.
  • هدفگذاری برای رقابت جهانی

    مدیرعامل شرکت ذوب آهن اصفهان اعلام کرد: انتخاب شرکت ذوب آهن اصفهان به عنوان واحد نمونه استاندارد ملی، در ادامه استراتژی های جدید این شرکت جهت حضور متفاوت و تاثیرگذار در بازارهای منطقه ای و بین المللی است و در این مسیر تولید محصول منطبق با استانداردهای روز دنیا در دستور کار قرار گرفته است. اردشیر سعد محمدی در گفت و گو با خبرنگار ما ضمن بیان این مطلب افزود: با توجه به افزایش روزافزون ظرفیت های تولید فولاد در کشور باید زمینه را برای حضور در بازارهای برون مرزی نیز فراهم کرد که تحقق این هدف نیازمند توجه بیشتر به رعایت استانداردهای منطقه ای و بین المللی است.
  • استاندارد ISIRI۱۳۰۰۰ تدوین شد

    دبیر انجمن علمی استاندارد ایران اعلام کرد: برای اولین بار در ایران انجمن علمی استاندارد ایران با همکاری سازمان ملی استاندارد توانست استاندارد سیستم ISIRI۱۳۰۰۰ را تدوین کند. علی جلالی با اعلام این خبر افزود: انجمن علمی استاندارد ایران به همت جمعی از اساتید، کارشناسان و صاحب نظران استاندارد و کیفیت کشور و با هدف تقویت پایه های علمی این حوزه و کمک به فرهنگ سازی در زمینه استاندارد و کیفیت تشکیل شده است. وی گفت: این انجمن در گام های نخست خود توانست با مطالعه دقیق سیستم های روز دنیا در زمینه استاندارد و کیفیت مانند ایزو، مدل بومی سازی شده آن با عنوان ISIRI۱۳۰۰۰ را تدوین کند.
  • استاندارد در استان ها چگونه است؟

    فرآیند استاندارد در کشور طی سالهای گذشته با جدیت بیشتری همراه شده است بطوریکه سازمان استاندارد در تبیین اهداف خود مقرراتی را مناسب باشرایط هر استان در نظر گرفته است که طی آن از تمرکز فعالیت ها در پایتخت کاسته و روند انجام فعالیت ها با سهولت بیشتری همراه شده است. در این خصوص به بهانه هفته استاندارد سری به ۳ استان بزرگ کشور که نقش موثری در تضمین استانداردها ایفا کرده اند زدیم. ابتدا از تهران شروع می کنیم. مسلم بیات مدیرکل استاندارد استان تهران در گفت و گو با خبرنگار ما از اقدامات موثر این اداره در استان تهران می گوید.
  • جشن استاندارد به روایت تصویر

  • موفقیت ما مرهون عدم تغییر کیفیت و افزایش آن است

    موفقیت شرکت شیرآوران برای کسب لوح و تندیس روز جهانی استاندارد به دلیل عدم تغییر کیفیت و افزایش آن بوده است. رضا خنده رو مدیرعامل شرکت شیرآوران، با بیان این مطلب گفت: هم اکنون افزون بر ۳۰۰ نفر در این مجموعه تولیدی فعالیت دارند و در سال جاری که به سال حماسه سیاسی حماسه اقتصادی مزین شده، استفاده ما از دستگاه های ایرانی برای تولید محصولات جدید به مراتب بیشتر از گذشته است. وی یکی از چالش های موجود بر سر راه استاندارد سازی را خیال باطل برخی دانست که گمان می کنند دستیابی به استاندارد و کیفیت بصورت تصادفی و یک شبه حاصل می شود و خواستار حمایت بیشتر مسئولان سازمان ملی استاندارد از فرهنگ سازی برای مقوله استاندارد و استانداردسازی شد.
  • هزارتوی رقابت پذیری کالای ایرانی در بازارهای جهانی

    استاندارد و کالاهایی که بر چسب استاندارد را از آن خود می‌کنند، همواره مورد تایید بسیاری از مصرف‌کنندگان قرار می‌گیرند و در مقابل بسیاری از تولیدکنندگان و سازندگان کالا‌ها مقررات تولیدی خود را به‌گونه‌ای برمی‌گزینند که از شرایط استاندارد برای محصولات به راحتی عبور کنند. سازمان ملی استاندارد طی سال‌های گذشته اقدامات مناسبی را در جهت کیفی‌سازی محصولات تولیدی کشور مد نظر قرار داده است که طی آن، ذهنیت مصرف‌کنندگان به سوی کالاهایی هدایت شد که آرم سازمان استاندارد را در بسته‌بندی خود داشته باشند. اما اقدامات این سازمان در پاره‌ای از اوقات مورد انتقاد قرار گرفته است.
  • تدوین استانداردهای ملی برون سپاری شود

    محمدرضا نعمت زاده وزیر صنعت، معدن و تجارت، در مراسم روز جهانی استانداردگفت: برخی از تصمیمات ما در سال های قبل همچون علامت‌گذاری کالا و یا موانع دیگر بجای اینکه موجبات تسهیل تجارت را فراهم آورد، موجب کندی تجارت شده است. وی اظهار داشت: در شرایط جهانی شدن صنعت و تولید و رقابت حاکم بر آن، استانداردها، کیفیت، سرعت و انعطاف‌پذیری مزیت‌های رقابتی تعیین کننده هستند و فقط کشورها یا سازمان هایی که سریع تر، ارزان‌تر و با کیفیت‌تر تولید کنند، می‌توانند در این فضاهای رقابتی حضور داشته‌ باشند. وزیر صنعت، معدن و تجارت ادامه داد: سازمان های بین المللی استاندارد سازی چون IEC-CODEX-ITU-ISO می‌کوشند تا شعار «یک استاندارد یک آزمون و یک ارزیابی انطباق» را در همه کشورهای جهان استقرار و نهادینه سازند.
  • ارتقاء استانداردها در گرو پژوهش های دانشگاهی

    تدوین پروژه های استاندارد در کشور نیازمند بروزآوری اطلاعات و قوانین کشور است که طی آن بتوان نیاز جامعه در دریافت کالاها و خدمات با کیفیت کشور را برآورده کرد و در عین حال موجب شکوفایی اقتصادی و صنعتی در کشور گردید. در این خصوص بسیاری از کارشناسان، لزوم توجه بیشتر در پژوهش های مرتبط با کالاها را یکی از نیازهای اصلی این امر بر شمرده و بر زمینه سازی آن تاکید می کنند. سازمان ملی استاندارد ایران نیز طی چند سال گذشته بر این نظر استوار است که اقدامات متعدد و موثری در پژوهش و تدوین استانداردها صورت داده است و نمونه بارز آن را نیز تاسیس پژوهشگاه استاندارد می‌داند.
  • برگزیدگان روز ملی استاندارد معرفی شدند

    در همایش روز ملی استاندارد از ۳۳ واحد نمونه کشور با اهدای لوح و تندیس، تقدیر و تجلیل به عمل آمد. براساس این گزارش، ۲۲ واحد تولیدی شامل پگاه گلپایگان، بهروز نیک، آرد آشخانه، ماهوند خراسان، شیرآوران، بوتیا صنعت، سیمان قشم، تیغاب، ذوب آهن، فولاد گیلان، برفاب، صنایع لاستیک پارس، فروسیلیس ایران، کربن ایران، بارز، سیم و کابل مغان، انتخاب( حایر)، ماشین های الکتریکی جوین، باندهای پزشکی ایران، چوکای مازندران، محب قزوین و سایه سبز کارون به عنوان شرکت های برگزیده سال ۱۳۹۲ انتخاب و لوح و تندیس خود را از دستان معاون اول رئیس جمهوری، وزیر صنعت، معدن و تجارت و رئیس سازمان ملی استاندارد ایران دریافت کردند.
  • استانداردها باید تعیین کننده ترکیب محصول تولیدی باشد

    معاون تدوین و ترویج استاندارد سازمان ملی استاندارد ایران عنوان کرد: ساده ترین حق مردم و شهروندان یک جامعه است که صنایع و سرمایه های آنها به صورت بهینه و منطقی تخصیص داده شود. علی اباذری، در گفت و گو با خبرنگار ما، در خصوص فواید استانداردسازی برای تامین حقوق شهروندی تصریح کرد: استانداردها به دنبال تخصیص بهینه منابع هستند، به عنوان مثال این استانداردها هستند که مشخص می کنند برای تولید یک محصول، منطقی ترین ترکیب مواد اولیه کدام است. وی افزود: حقوق شهروندی در هر کشوری شامل سلامت، بهداشت و ایمنی در جامعه است و استانداردها تضمین کننده سلامت، بهداشت و ایمنی شهروندان و نتیجه اجماع دانشمندان و نخبگان جوامع هستند، بنابراین ملاحظات کارشناسی و فنی را در زمینه های سلامت، بهداشت و ایمنی متناسب با ظرفیت های علمی لحاظ می کنند.