استاندارد، ابزار دیپلماسی اقتصادی
آیین گرامیداشت روز جهانی استاندارد، ۲۲ مهرماه امسال با حضور معاون اول رییس جمهوری، وزیر صنعت، معدن و تجارت، برخی نمایندگان مجلس شورای اسلامی، تولیدکنندگان، صنعتگران، صاحبان صنایع، رئیس، معاونان، مشاوران، مدیران کل ستادی و استانی و کارکنان سازمان ملی استاندارد ایران در مرکز همایش های بین المللی سازمان صدا و سیما برگزار شد. به گزارش خبرنگار ما، اسحاق جهانگیری معاون اول رییس جمهوری، در این مراسم، با مورد توجه قرار دادن مقوله استاندارد گفت: بحث استاندارد باید روزبه روز جدیتر دنبال شود و ما نباید از غافله جهانی شدن استاندارد عقب بیافتیم.
آیین گرامیداشت روز جهانی استاندارد، 22 مهرماه امسال با حضور معاون اول رییس جمهوری، وزیر صنعت، معدن و تجارت، برخی نمایندگان مجلس شورای اسلامی، تولیدکنندگان، صنعتگران، صاحبان صنایع، رئیس، معاونان، مشاوران، مدیران کل ستادی و استانی و کارکنان سازمان ملی استاندارد ایران در مرکز همایش های بین المللی سازمان صدا و سیما برگزار شد.
به گزارش خبرنگار ما، اسحاق جهانگیری معاون اول رییس جمهوری، در این مراسم، با مورد توجه قرار دادن مقوله استاندارد گفت: بحث استاندارد باید روزبه روز جدیتر دنبال شود و ما نباید از غافله جهانی شدن استاندارد عقب بیافتیم.
وی با اشاره به شرایط دولت تدبیر و امید در آغاز کار خود اظهار داشت: دولت در حالی کار خود را آغاز کرد که چشمانداز ۲۰ ساله در نیمه راه است و نیمی از برنامه پنج ساله پنجم نیز گذشته است و ارزیابیهای اولیه ما از اهدافی که در سند چشمانداز تدوین شده با عملکردها فاصله زیادی را نشان می دهد.
جهانگیری با بیان اینکه "ما ملت بزرگی داریم که انقلاب بزرگی رابه سرانجام رسانده است و برای پابرجا بودن این نظام شهدای زیادی را تقدیم کرده است"، تصریح کرد: باید تلاش کنیم که از تنگناها عبور کنیم. در آن مواقع که لازم بود، ملت ایران به نقش تاریخی خود عمل کرد. در زمانی مردم ایران با رگ و پوست خود احساس کردند که شرایط کشور دشوار شده است و باید تغییر بوجود بیاورند و آن حماسه شکل گرفت؛ بنابراین ما باید از لحظه به لحظه در این دولت استفاده کنیم.
معاون اول رییسجمهوری ادامه داد: همین جناب آقای مهندس نعمتزاده، از آن مدیرانی بودند که از اولین لحظاتی که به دولت رفتهاند میدانستند که باید چه کنند و قرار نبود مدتی را صرف یادگیری کنند. وی با بیان اینکه "ما باید دو سیاست کوتاهمدت و بلندمدت را بصورت هماهنگ دنبال کنیم"، اظهار کرد: باید تلاش کنیم که در سال جاری مانع شتاب بیشتر در روندهای منفی شویم. همچنین لازم است برای حل مشکل تورم و بیکاری راه حل پیدا کنیم. برای اینکه این کارها انجام شود، در مرحله اول به شما دوستان در بخش خصوصی عرض میکنم که مجموعهای که در دولت مسئولیت قبول کرده به این موضوع اعتقاد دارد که موتور اصلی کشور بخش خصوصی است و ما برای بخش خصوصی فضای لازم را بوجود خواهیم آورد و موانع پیش روی تولید را برطرف میکنیم. جهانگیری خطاب به حاضران تاکید کرد: شما این را بدانید که ما در دولت روی مصوبات جدی هستیم و این شعار را هم نمیدهیم که گوش میپیچانیم. هر مدیری که میخواهد کار کند باید به تصمیمات دولت پایبند باشد. هر وقت قرار بود بحث کارشناسی انجام شود این کار را میکنیم اما وقتی تصمیمی گرفته شود، به اجرای آن مُصر هستیم. من در اولین فرصت جلسهای با
مسئولان بانکها میگذارم تا ببینیم مشکلات چیست تا آن را برطرف کنیم. معاون اول رئیس جمهوری در بخش دیگری از سخنان خود اضافه کرد: به دلیل تورم بالا در کشور و فشاری که بر گُرده مردم تحمیل کرده است، اولویت نخست دولت کاهش و پس از آن متوقف کردن تورم است و برای این موضوع نباید قدمی برداریم که موجب افزایش پایه پولی و نقدینگی شود. باید کاری کنیم که تورم موجود، در پایان سال کمتر شود و حتماً تولید کشور جان جدیدی گرفته باشد بطوری که صنعتگران نگویند تولید نفسهای آخر خود را میکشد. باید طوری عمل کنیم که رشد اقتصادی کشور در پایان سال ۹۲ وضع مطلوبی داشته باشد. وی افزود: ما در کوتاهمدت در این راستا حرکت میکنیم و امیدواریم صاحب نظران در بنگاههای اقتصادی و دانشگاهها در این باره به دولت کمک کنند. جهانگیری بیان کرد: ما میخواهیم طوری قدم برداریم که در سال ۹۳ از رکود تورمی خارج شویم و اصلا رکود از اقتصاد برداشته شود و واحدها با نشاط بیشتری کار کنند. ما میخواهیم منابع مورد نیازمان را به نحوی تامین کنیم که نقدینگی بخش صنعت تامین شود؛ ضمن اینکه خواهان این هستیم که یک انضباط مالی بر بودجه دولت حاکم کنیم. معاون اول رئیس
جمهوری با مدنظر قرار دادن نقش پیمانکاران در اقتصاد کشور اظهار کرد: پیمانکاران بخش قابل توجهی هستند که امروز طلبهایی را از دولت دارند و ما امیدواریم در سال ۹۳ بخش قابل توجهی از بدهی دولت به پیمانکاران پرداخت شود. وی حمایت از صادرات کالا و خدمات در خارج از کشور را از جمله دیگر برنامههای دولت خواند و گفت: سیاست دیپلماسی کارآمد، از جمله سیاستهای دولت است که شما امروز آثار آن را در کشور میبینید. ما باید شرایطی بوجود بیاوریم که کشورهای دیگر به سمت پذیرش کالاهای ایرانی و سرمایهگذاری روی بیاورند. بویژه کشور عراق به عنوان کشور نفتخیز و کشوری که رابطه خوبی با ما دارد، برای ما مدنظر است. جهانگیری بیان کرد: ما در دولت مصمم هستیم مسیر صنعتی کردن کشور را با جدیت دنبال کنیم و در این مسیر با تدوین سیاستها و برنامهها و با تاکید بر توانمندی علمی کشور و خرد جمعی موانع پیش روی صنعتی شدن کشور را برطرف خواهیم کرد و در این راستا دستمان را به سمت همه صاحبنظران دراز میکنیم. معاون اول رئیس جمهوری با بیان اینکه "این دولت حامی تولید است"، اظهار کرد: به همین دلیل ما از نخبگان کشور و صاحبان فکر و اندیشه میخواهیم که در
راه رونق گرفتن تولید به ما کمک کنند. وی همچنین اعلام کرد: ما اصرار داریم سامانهای تعریف کنیم که طی آن، مصوبات دولت در اختیار صاحبنظران قرار بگیرد تا از نظرات آنان بهرهمند شویم.
ارسال نظر