شماره روزنامه ۶۱۴۱
|

جمعه‌نامه

  • چرا نیویورک۲۰۱۳ تکرار نشد؟

    هفتاد و چهارمین اجلاس مجمع عمومی سازمان ملل باوجود گمانه‎زنی‏ها و تلاش‎های بسیار رهبران کشورهای مختلف از جمله فرانسه، آلمان و ژاپن با هدف انجام دیداری بین روسای جمهور ایران و آمریکا، اما بدون هیچ رخداد خاصی در مناسبات دو کشور پایان یافت و تهران و واشنگتن همچنان در مسیر تنش قرار دارند. اکنون این پرسش‎ها مطرح است که چرا در نیویورک تحولی رخ نداد و در حال حاضر آینده مناسبات در منطقه و بین آمریکا و ایران چگونه پیش خواهد رفت. دکتر طهمورث غلامی، کارشناس مسائل آمریکا در گفت‌وگویی تفصیلی با روزنامه «دنیای اقتصاد» تاکید کرد که در نیویورک، نه ایران و نه آمریکا خواهان انجام مذاکره نبودند، زیرا دولت ترامپ متصور است اگر بعدتر مذاکراتی صورت بگیرد امتیازات بیشتری می‎تواند به دست آورد و در مقابل تهران نیز در شرایط فعلی مذاکره را به ضرر خود می‎داند. به گفته این کارشناس به این ترتیب ایران و آمریکا در نیویورک به گونه‎ای رفتار کردند تا راه مذاکرات بسته شود؛ یعنی آمریکا می‎گفت ابتدا مذاکره کنند بعد تحریم‎ها را برمی‎دارد که ایران نپذیرفت و ایران نیز تاکید داشت اگر آمریکا تحریم‌ها را بردارد، وارد مذاکره خواهد شد. این شروط، از نظر طرفین شروط سنگینی بود که توسط طرفین مطرح شد تا بدین طریق به نوعی از مذاکره فرار کنند.
  • آیا باید منتظر جنگ بود؟

    در حاشیه نشست سالانه مجمع عمومی سازمان ملل، پرزیدنت ترامپ در ساعت ۲۱:۳۰ روز دوم مهر با محل اقامت دکتر روحانی، رئیس‌جمهور ایران در هتل میلنیوم هیلتون تماس گرفت اما پرزیدنت روحانی جواب تماس را نداد تا ابتکار عمل امانوئل مکرون، رئیس‌جمهور فرانسه به نتیجه نرسد و ناکام بزرگ اجلاس امسال لقب بگیرد. مکرون با ابتکارها و پیشنهادهای خودش به شدت در تلاش بود دو رئیس‌جمهور را متقاعد کند که پشت میز مذاکره بیایند یا حداقل پشت تلفن با هم گفت‌وگو کنند. اما چنین نشد. با سخنرانی‌های دو رئیس‌جمهور در اجلاس سازمان ملل هم امیدهای کمرنگ برخی ناظران برای احتمال مذاکره طرفین رنگ‌باخت. با این توضیح در این نوشتار به دنبال آن هستیم که دریابیم در آینده باید منتظر چه چیزی باشیم: جنگ یا مصالحه.
  • رویکرد دیپلماتیک ریاض در برابر تهران؟

    ارسال برخی پیام‌های آشتی‌جویانه ازطریق کانال‌های دیپلماتیک توسط عربستان سعودی برای ایران، این هفته در فضای مجازی واکنش‌های بسیاری از سوی کاربران شبکه‌های اجتماعی در پی داشت. در شرایطی که طی هفته‌های اخیر رایزنی‌های جدی از سوی دولت عراق در راستای جلوگیری از ایجاد تنش‌های احتمالی میان ایران و عربستان شکل گرفته است، نخست‌وزیر عراق گفت که سفرش به عربستان برای وساطت و میانجیگری میان ریاض و تهران صورت گرفته است.
  • حواشی سفر رئیس‌جمهور به نیویورک

    سفر رئیس‌جمهور به نیویورک و سخنرانی او در سازمان ملل متحد درحالی به پایان رسید که حرف و حدیث‌ها درباره این سفر این هفته ادامه داشت و ارزیابی‌های بعضا متفاوتی از دستاوردهای سفر به نیویورک صورت گرفت. در هفته گذشته، رئیس‌جمهور کشورمان برای شرکت در هفتاد و چهارمین نشست سالانه سازمان ملل به نیویورک رفت. سخنرانی و نشست‌های خبری روحانی در این سفر حاوی پیام‌ها و نکات مهمی بود. اینکه ایران حاضر است در صورت برچیده شدن تحریم‌های ظالمانه از سوی آمریکا، با این کشور مذاکره کند یا ارائه طرحی که صلح و امنیت را به منطقه بازمی‌گرداند از مهم‌ترین مواردی بود که در سفر اخیر رئیس‌جمهور به آنها اشاره شد.
  • عیادت مجازی ظریف از تخت‌روانچی

    همزمان با سفر مقامات ارشد کشورمان به نیویورک، غیبت مجید تخت‌روانچی در جلسه عمومی سازمان ملل و همچنین در ملاقات‌های رئیس‌جمهور و وزیر امورخارجه موجب شد تا برخی منابع خبری از بیماری سرطان سفیر ایران خبر دهند.
  • داغ‌ترین‌های هفته

  • توصیف دقیق جنگ جهانی

    آلن فارمرتا سال ۲۰۰۶ که بازنشسته شد رئیس گروه تاریخ دانشگاه کامبریا بود و درحال‌حاضر ۷۱ سال سن دارد. وی تاریخ را از دبستان و دبیرستان تا دانشگاه تدریس کرده است و چون با نیازهای مبرم دانش‌آموزان و دانشجویان آشنا بوده، کتاب‌های متعددی در این حوزه نوشته است که همگی منبع درسی شده‌اند.
  • یک زن قدرتمند در میان قاتلان

    کتاب «پس از خاموشی» با نام اصلی«کالبدشکافی» اولین تجربه نویسندگی پاتریشیا کورن‌ول است. داستان از همان نخستین سطرها خواننده را با خود همراه می‌کند. برای خود من به‌عنوان مترجم جذاب‌ترین نکته این است که ماجرا بر اساس واقعیت و قتل‌هایی که در تابستان سال ۱۹۸۷ در ریچموند اتفاق افتاده، نوشته شده است. نکته‌ دیگر اینکه نویسنده با وسواس سعی بر آن دارد تا خواننده را با تمام جزئیات فنی و پزشکی و روانشناختی که بحثی از آن به میان می‌آید آشنا کند.
  • بعضی روزها پدر ندارند

    در ابتدای این مجموعه، شعر «بعضی روزها پدر ندارند» توامان دغدغه زبانی و دغدغة خلق اندیشه‌های ناب را به‌وضوح نشان می‌دهد:
  • راه‌هایی برای رهایی از پوکی استخوان

    این کتاب در ۶ فصل به این موضوعات که «چگونه با پوکی استخوان مقابله کنیم؟»، «تغذیه بهینه»، «قدرت استخوانی به وسیله ورزش»، «استخوان‌های قوی‌تر برای زندگی»، «زندگی خوب با استخوان‌های شکننده» و «گزینه‌های جایگزین» می‌پردازد. «کلسیم عامل مهمی برای ساخت استخوان‌های قوی در سنین نوجوانی است که در سنین بین ۹ تا ۱۸، ۱۳۰۰ میلی‌گرم در یک روز و بین سنین ۴ تا ۸، بیش از ۸۰۰ میلی‌گرم در طول روز مورد نیاز بدن است. از سن ۲۰ سالگی، ۹۸ درصد تراکم استخوان‌ها باید به‌دست آمده باشد، به‌طور ایده‌آل شما در حال آماده ساختن خودتان با استخوان‌های کافی هستید که بتوانید برای سن بحرانی یائسگی کاملا سالم و راحت باشید؛ درست زمانی که ضایعات استخوانی سریعا اتفاق می‌افتد.
  • داستان شام‌خوردن در لحظه تحویل سال

    «مشق شب» به روش کارگاهی شکل گرفت؛ به این ترتیب که ابتدا یک ایده و چند صفحه متن داشتیم و با همان تمرین را شروع کردیم و به شکل کارگاهی پیش رفتیم و متن را در روزهای تمرین بر اساس اتودهای بازیگران شکل می‌دادیم و بیشتر از همه چیز این فرم تمرین با همه سختی‌ها برای ما یک شکل کشف و شهود و آموزش به همراه داشت. پروسه تمرینات تا زمان اجرا برای حضور در جشنواره تئاتر دانشگاهی تقریبا هفت ماه طول کشید و بعد از جشنواره برای اجرای عموم ۴۰ جلسه دیگر با گروه تمرین کردیم اما این تمرینات در حین اجرا هم متوقف نشده و ما مدام هر روز قبل از هر اجرا، مجدد تمرین می‌کنیم و برای پیدا کردن چیزهای جدید، این تمرینات تا روز آخر اجرا ادامه خواهد داشت.
  • واقعیت تلخ زندگی

    من در فیلم سینمایی «در سکوت» ساخته ژرژ هاشم‌زاده نقش ستاره را بازی کردم. بازی در این فیلم جزو تجربیات اول من در سینما بود ولی هم از نظر حرفه‌ای و هم از نظر محیط کار تجربه دلچسبی به حساب می‌آمد.سالی که این فیلم تولید شد من کم‌تجربه بودم و برایم موقعیت و فرصت ویژه‌ای شکل گرفت. همه بازیگران فیلم «در سکوت» بسیار باتجربه بودند و شانس خوبی بود که در کنار سعید پورصمیمی، فاطمه معتمدآریا و بازیگران دیگر بازی کنم.چیزهای بسیار زیادی یاد گرفتم و اگر همین الان هم با همان شرایط و با همان عوامل پیشنهاد بازی در این فیلم را به من بدهند قطعا به هیچ چیز جز قبول کردن آن فکر نمی‌کنم.
  • خاله بازی وسط جنگ

    اجرای این اثر نمایشی که به حمله نظامی ۴روزه کرواسی به صربستان می‌پردازد، مانند راه رفتن روی لبه تیغ است. این نمایش از ۱۵مهر اجرای خود را در تئاتر مستقل تهران آغاز خواهد کرد و یک درام رئالیستی سیاسی- اجتماعی نوشته بیلانا سربیلانوویچ است که برای اولین‌بار در ایران روی صحنه می‌رود و من نیز برای ترجمه این متن تندیس و رتبه برگزیده‌ ترجمه از بیست و دومین جشنواره بین‌المللی تئاتر دانشگاهی را دریافت کرده‌ام.
  • عبور خاطره‌ها از زمان

    دلیل جابه‌جا شدن انسان‌ها از یک مکان به مکان دیگر چیست؟ به‌طور کلی هر نوع جا به‌جا شدن، برای دست یافتن به تعادل است. انسان‌ها برای رسیدن به تعادل در خویشتن مهاجرت می‌کنند. ما گاه جذب تجربه‌هایی نو می‌شویم و گاه از آنها فاصله می‌گیریم تا به تحول خود کمک کنیم و تا زمانی که بی‌قراری حاصل از این حس بی‌تعادلی در درونمان فروکش نکند، این سیر ادامه خواهد داشت.
  • روایت ایرانی از یک شاهکار

    «مده آ» که یک شاهکار تراژیک جهانی است دو شخصیت دارد که کمتر به آن پرداخته و از آنها صحبت شده است.
  • جاذبه‌های تفریحی شمال پایتخت

    شهریور فصل داغ سفر است و مهر زمانی است برای آرامش. با این همه آخر هفته که می‌رسد،‌ باز این وسوسه در ما بیدار می‌شود تا از زندگی روزمره خود خارج شده و ساعتی را با دوستان یا خانواده بگذرانیم. کافه‌گردی و رستوران‌گردی یکی از گزینه‌هایی است که اغلب افراد آن را امتحان می‌کنند،‌ با این حال می‌شود ابتدا بازدیدی از مکان‌های تاریخی و جاذبه‌های گردشگری یک منطقه مثلا در شهری مانند تهران داشت و پس از آن به یکی از رستوران‌ها و کافه‌ها رفت تا درباره آنچه دیده‌ایم و شنیده‌ایم سخن بگوییم.
  • ورشکستگی غول تورهای مسافرتی

    شرکت بزرگ توماس کوک، که یکی از غول‌های تور مسافرتی و گردشگری بریتانیا با ۱۷۸ سال سابقه کار بود، در هفته گذشته اعلام ورشکستگی کرد، رویدادی که صاحب‌نظران آن را بی‌ارتباط با بحران برگزیت نمی‌دانند. تعداد کارکنان این شرکت گردشگری بالغ بر ۱۲ هزار نفر بوده است و ۱۵۰ هزار مسافر در سرتاسر جهان با اعلام ورشکستگی این شرکت، در فرودگاه‌های سرتاسر جهان بلاتکلیف ماندند.
  • رشد کند گردشگری برزیل

    نتایج یک مطالعه که به مناسبت روز جهانی گردشگری از سوی کنفدراسیون ملی تجارت، خدمات و توریسم برزیل منتشر شده است، نشان می‌دهد که بخش گردشگری این کشور در حال رشد است، اما روند این رشد کند است.براساس این مطالعه، درآمدهای بخش گردشگری برزیل در ماه جولای به ۹/ ۴ میلیارد دلار رسید که نسبت به ماه ژوئن ۹ درصد و نسبت به مدت مشابه سال ۲۰۱۸، ۵/ ۱ درصد رشد داشته است. منطقه جنوب شرقی برزیل که دو شهر بزرگ این کشور یعنی سائوپائولو و ریودوژانیرو را در خود جای داده است، در ماه جولای وظیفه ایجاد ۶۱ درصد از درآمدهای این بخش را بر عهده داشته است. در میان فعالیت‌های بخش گردشگری برزیل، رستوران‌ها و حمل‌و‌نقل مسافران وظیفه خلق ۸۰ درصد از درآمدهای این ماه را به دوش کشیدند. آنتونیو اورتون، اقتصاددان کنفدراسیون ملی تجارت، خدمات و توریسم برزیل در این رابطه گفت:‌ «اقتصاد گردشگری برزیل در حال رشد است، هرچند با گام‌هایی کند، اما در حال رشد است.» بر این اساس، در هفت ماه نخست سال ۲۰۱۹، درآمدهای صنعت گردشگری برزیل به ۸/ ۳۲ میلیارد دلار بالغ شد که نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۱/ ۱ درصد رشد داشته و بیشترین سطح به ثبت رسیده برای این بازه زمانی طی چهار سال گذشته بوده است.
  • شریک ۶۰ساله اسدالله

    گویا همه داشتند زندگی عادی شان را می‌کردند. البته این فقط ظاهر ماجرا بود. لبخند می‌زدند؛ اما ته چهره‌شان غمی بود که دلیلش را به‌خوبی می‌دانستم. سیاه‌پوشان «حساس» سعی می‌کنند بعد از گذشت حدود دو هفته از فوت حاج آقا عسگراولادی، کمی به خودشان بیایند تا کارهای شرکت انجام شود. عکس حاج آقا پشت یک میز، نشان می‌دهد که تا همین چند روز پیش، یکی از مشهورترین تجار ایرانی آنجا می‌نشسته و امروز جایش حسابی خالی است. اما مشابه همان میز و مشابه همان وسایل را حدود یک متر و نیم آن طرف‌تر می‌شود دید. پیرمردی پشت آن میز است که این روزها در غم از دست دادن رفیق و شریک ۶۵ ساله‌اش به‌سر می‌برد. نگاه‌های گاه و بی گاه او در حین صحبت مان به صندلی خالی حاج آقا، خود راوی سال‌ها خاطره است که توی ذهنش بی صدا مرور می‌شود. «محمدحسن شمس فرد»، همان مردی است که از ابتدا با مرحوم اسدالله عسگراولادی کارش را شروع کرد. رفیقی بود که شریک شد و شریک ماند و تا روز آخر میزهایشان هم از هم جدا نشد. رفتیم تا از خاطراتش با مرحوم حاج اسدالله بپرسیم. با مرور بعضی از خاطره‌ها می‌خندید و با گفتن بعضی دیگر سرش را به نشانه حسرت تکان می‌داد و آهی از دل برون می‌داد. می‌گفت برایم سخت است که به شرکت بیایم و جای خالی‌اش را ببینم. حق هم داشت. دیگر بعد از ۶۵-۶۰ سال، کار از رفافت و شراکت می‌گذرد و می‌شود یک روح در دو بدن. از او پرسیدم راز ماندگاری شراکت و رفاقت تان چه بود؟ و او در پاسخ گفت هر گاه یکی سنگ «من» است، آن یکی باید «نیم من» شود. کوتاه می‌آمدم؛ بحث نمی‌کردم؛ وقتی عصبانی می‌شد آرام می‌ماندم. اینها باعث شد این همه سال کنار هم بمانیم.
  • رفتار احتیاطی فروشنده‌های ملک

    فروشنده‌های آپارتمان در فضای کنونی بازار مسکن «رفتار احتیاطی» پیشه کرده‌اند و به قول واسطه‌ها، دست‌به‌عصا در این بازار حرکت می‌کنند تا معدود متقاضیان خرید را از دست ندهند!
  • شرایط جدید معاینه فنی مسافربرهای اینترنتی

    به‌دنبال تعیین ضوابط نظارت شهرداری‌ها بر مسافربرهای اینترنتی، ضوابط معاینه فنی خودروهایی که ذیل شرکت‌های مذکور قرار دارند نیز تغییر کرد.
  • راه عبور از مشکلات تهران چیست؟

    طرح انتقال پایتخت به‌عنوان یکی از راهکارهای عبور از مشکلات زندگی در شهر تهران همچنان روی میز مسوولان وزارت راه و شهرسازی است. طرح این گزینه برای نخستین بار در دهه ۷۰ به‌عنوان راهکار کاهش حل مشکلات شهر تهران بر سر زبان‌ها افتاد. گزینه‌ای که با وجود طرح آن از چند دهه پیش تاکنون، هراز چندگاهی از بایگانی خارج می‌شود، درباره آن بحث و بررسی می‌شود و مجددا به همان جای قبلی باز می‌گردد. در ابتدای دولت یازدهم، با تصویب یک قانون در مجلس بنا شد یکبار برای همیشه به سوال «انتقال پایتخت آری یا نه؟» پاسخ داده شود. اما هنوز با وجود تاکید چندباره کارشناسان بر یک «نه مشترک» به انتقال پایتخت، این گزینه در دست بررسی قرار دارد. مسوولان با توجه به نام قانون که از واژه «انتقال یا ساماندهی» پایتخت استفاده کرده عنوان می‌کنند بنا دارند اگر پاسخ به این سوال منفی باشد، گزینه ساماندهی را مدنظر قرار دهند. در این میان برخی کارشناسان تاکید دارند گزینه انتقال پایتخت محدود به انتقال مرکز سیاسی-اداری با توجه به تجربه سایر کشورها می‌تواند گزینه مطلوب‌تری برای عبور از وضعیت کنونی شهر تهران باشد.
  • شگرد گمراه‌کننده در بازار اجاره

    کارشناسان بازار مسکن نسبت به مشاهده یک شگرد گمراه‌کننده در بازار اجاره واحدهای مسکونی به متقاضیان این بازارهشدار دادند.
  • ورود میان رده‌های جذاب برای جلب نظر موبایل دوستان

    دو موبایل جدید در روزهای اخیر در بازارهای جهانی موبایل معرفی شدند تا به‌زودی به ویترین فروشگاه‌های جذاب جهان اضافه شوند.موبایل‌های جدید در شرایطی وارد بازار می‌شوند که ورود آی‌فون‌های جدید و سری ۱۰ گلکسی‌ سامسونگ هنوز بازار پرچمداران موبایل را تحت‌تاثیر قرار داده اما به‌دلیل اینکه خرید آن برای همه افراد ساده نیست به همین دلیل شرکت‌های کوچک‌تر به فکر معرفی موبایل‌های جدید اندرویدی افتاده‌اند که ممکن است برای علاقه‌مندان به تغییر گوشی جذاب باشد.شرکت اوپو و شارپ اخیرا دو گوشی به بازار معرفی کرده‌اند که ویژگی‌های خاصشان می‌تواند برای موبایل دوستان جالب باشد. مقایسه دو گوشی موبایل اوپو A۱۱x و شارپ آکواس زیرو ۲ نشان می‌دهد برای گوشی‌های میان رده می‌توان بازار جذابی را شاهد بود.
  • کتاب خریدن به سبک مجازی

    خرید کتاب‌های محبوبمان، تهیه آنها و خواندن همه کتاب‌های جدید یکی از دغدغه‌های همیشگی کتابخوانان حرفه‌ای است. اما خریدن کتاب به‌صورت فیزیکی که روزگاری برای اهل کتاب جذاب بود حالا به دغدغه تبدیل شده زیرا داشتن زمان کافی برای کتاب خرید دیگر ساده نیست و حتی می‌تواند دشوار باشد.شاید شما هم جزو آن دسته از افراد باشید که برایتان مهم نباشد کتاب محبوبتان را به دست بگیرید و از ورق زدن آن لذت ببرید. بنابراین پیشنهاد دانلود یک اپلیکیشن که بتواند کتاب‌های موردنیاز شما را در دسترس قرار دهد، می‌تواند پیشنهاد خوبی باشد.
  • چگونه در تلگرام رفع ریپورت کنیم

    شاید برای شما هم این اتفاق پیش آمده که اکانت تلگرامتان ریپورت یا بلاک شده و قادر به ارسال پیام برای کاربران این مسنجر نباشید. ریپورت شدن در تلگرام به آن معناست که دیگر کاربران این مسنجر، شما را به‌عنوان یک فرد مزاحم گزارش کرده‌اند و حالا شما قادر به ارسال پیام برای کاربران ناشناس تلگرام نخواهید بود و فقط می‌توانید به کسانی پیام دهید که شماره شما در لیست مخاطبان آنها ثبت و ذخیره شده باشد. بعد از اینکه اکانت تلگرام شما ریپورت شد با اروری مواجه می‌شوید این ارور شامل متن «sorry you can only send messages to mutual contacts at the moment» می‌شود.
  • افت و خیز تولید

    تولید خودرو در کشور هنوز در مرز بحران قرار دارد. با اینکه سال گذشته همراه با اعمال تحریم‌های بین‌المللی تولید افت چشمگیری پیدا کرد اما تصور بر این بود که در سال ۹۸ با برنامه‌ریزی برای تامین قطعه و نقدینگی خودروسازان کاهش تولید به نوعی جبران شود، این در شرایطی است که پیش‌بینی‌ها درست از آب درنیامد و روند نزولی تولید همچنان تداوم یافت. آنچه مشخص است بدهی به قطعه‌سازان، قیمت‌گذاری دستوری و همچنین عدم تامین قطعات مونتاژی به واسطه تحریم‌ها، مانع از رشد تولید در شرکت‌های خودروساز شده است.
  • راز مستور متروکه‌سازی

    در شرایطی که دولت قادر است با یک مصوبه دیگر، مدت ترخیص خودروهای دپوشده را تمدید کند، رئیس کل گمرک از متروکه شدن این خودروها که ارزش مالی آنها به ۲ هزار میلیارد تومان می‌رسد، خبر داده است. سوالی که در این بین باید به آن پاسخ داده شود این است که چرا به حفظ سرمایه واردکنندگان و همچنین سرمایه ملی اهمیتی داده نمی‌شود؟
  • پیش‌فروش خودروهای بدون خط

    مسیرهای تامین نقدینگی خودروسازان این روزها محدود یا کاملا متوقف مانده است. پیش از این تولید‌کنندگان خودرو در غیاب ارتقای بهره‌وری تنها با افزایش قیمت و تسهیلات دریافتی از بانک‌ها به تامین نقدینگی در شرکت‌های تابعه خود می‌پرداختند. این در شرایطی است که هم‌اکنون از تسهیلات وعده داده شده توسط دولت خبری نیست و از سوی دیگر وزارت صنعت نیز به‌رغم روند صعودی هزینه‌های تولید به‌واسطه تحریم، از ارائه مجوز افزایش قیمت به خودروسازان طفره می‌رود.
  • رفتاری- دولت

    چند هفته پیش از رفتاری بازار نوشتم اما خب چه کنم شعبه زیاد داره و تصادفا راهم زیاد می‌افته!یه آقای پژمرده‌ای از ما سفارش گرفت، بعدا که دیدم حالش سرجاش نمی‌آد بهش گفتم: لبخند بزن! گفت: فکرم خیلی خرابه! (دلم کباب شد! چقدر بد و غم‌انگیز و چقدر مشتری بودن سخته بعضی وقت‌ها به‌ویژه وقتی باید باشعور و انسان باشی و فکر نکنی چون پول می‌دی همیشه باید و حقته سرویس عالی بگیری، چون طرفی که بهت سرویس می‌ده آدمه و گاهی نمی‌شه که نمی‌شه تظاهر کرد).
  • هند تو ایران

  • معمولی‌ها

  • خوش نام و بدکام

  • قاب هفته

    فرماندار شهر ری گفته است که «شرایط چشمه علی دیگر پایدار نمی‌ماند، ما تلاش خود را برای بازگرداندن آب انجام داده‌ایم.» از این رو قرار است این منطقه به یک‌منطقه گردشگری تبدیل شود. به این بهانه در مجموعه پیش‌رو نگاهی هم به روزهایی که چشمه علی پر آب بود، انداخته‌ایم تا خاطرات کودکانی که برای سال‌ها در آب‌های این منطقه شنا می‌کردند، زنده شود. / عکس‌ها: فروغ علایی
  • وارثان والمارت ثروتمندترین خانواده دنیا

    این اعداد اعجا‌ب‌انگیز هستند: ۷۰ هزار دلار در هر دقیقه، ۴ میلیون دلار در هر ساعت و ۱۰۰ میلیون دلار در هر روز. این روند رشد ثروت والتون‌ها، خاندان وارث خرده‌فروشی بزرگ والمارت است. بر اساس شاخص میلیاردرهای بلومبرگ، وراث والمارت در مجموع ۲/ ۱۶۳ میلیارد دلار ثروت دارند و به نوعی ثروتمندترین خانواده دنیا محسوب می‌شوند. والمارت بزرگ‌ترین خرده‌فروشی دنیا از نظر درآمد است و بیش از ۱۱ هزار فروشگاهی که در سراسر دنیا دارد، سالانه ۵۱۴ میلیارد دلار فروش دارند. نیمی از سهام شرکت در اختیار خانواده والتون است. سام والتون در تابستان ۱۹۵۰ فروشگاه والتون اند دایم را راه‌اندازی کرد و با سیاست قیمت‌گذاری خاص خود توانست رقبا را کنار بزند. تصمیم او این بود که با پایین نگه داشتن قیمت، حجم فروش را تا حد امکان بالا ببرد و به این ترتیب، به تدریج شعب جدید فروشگاه خود را افتتاح کرد. اولین فروشگاه تخفیفی با عنوان والمارت در سال ۱۹۶۲ در آرکانزاس افتتاح شد و کسب‌وکار والتون هر چه بیشتر توسعه یافت. سام والتون هنگام مرگ در سال ۱۹۹۲ که ۷۴ سال سن داشت، ۲۵ میلیارد دلار سرمایه داشت و شرکت والمارت به همسرش هلن رابسون و چهار فرزندش به ارث رسید.
  • عدم شناخت؛ مهم‌ترین چالش رشد استارت آپ

    یاسـر عشــورزاده، بنیان‌گذار استارت‌آپ تیزنگر که در زمینه سنجش از راه دور فعالیت می‌کند، مهم‌ترین چالش پیش روی خود را عدم شناخت مناسب مخاطبانش که غالبا سازمان‌های دولتی هستند، از خدمات این استارت‌آپ‌ها می‌داند. در ادامه او وضعیت استارت‌آپ‌شان را برای ما شرح می‌دهد.
  • «پول دیجیتالی» علیه «دلار»

    «پل ویگنا»، پژوهشگر حوزه رمزارزها و نویسنده روزنامه وال‌استریت‌ژورنال است.
  • نوسان در ابزار فدرال‌رزرو

    «جان دیزارد»، ناشر مستقل اقتصادی و ستون‌نویس فایننشال‌تایمز، به بررسی نوسانات استقراض شبانه در بازار ریپو پرداخته است.
  • پیامدهای اقتصادی اتوماسیون

    رابرت اسکیدلسکی، عضو مجلس اعیان بریتانیا و استاد بازنشسته اقتصاد سیاسی دانشگاه وارویک است.
  • اغوای گیج‌کننده جهانی‌سازی مالی

    دنی رودریک استاد اقتصاد سیاسی در دانشگاه هاروارد جان اف. کندی است.
بیشتر