شماره روزنامه ۶۱۸۳
|

جمعه‌نامه

  • ایثارگری برای اصلاحات اقتصادی

    در طول ۴۴ سال گذشته یعنی از سال ۱۳۵۳ تا ۱۳۹۶، به‌رغم برخورداری از حدود ۴هزار میلیارد دلار درآمد ارزی عمدتا نفتی (به قیمت‌های سال ۱۳۹۶) که معادل حدود ۲/ ۲ دلار در روز به ازای هر نفر ظرف ۴۴ سال است، ۲۴ سال رشد تولید ناخالص داخلی سرانه منفی یا صفر بوده و ۳۰ سال نرخ تورم بیش از ۱۵ درصد به ثبت رسیده است. در این فاصله، رشد تولید ناخالص داخلی سرانه، تنها ۸ سال ۶ درصد و بیشتر و نرخ تورم فقط ۴ سال زیر ۱۰ درصد بوده که این دو فقط در دو سال اشتراک زمانی داشته‌اند! در زمینه بیکاری، در حالی که متوسط بیکاری بلندمدت در سطح جهان، حدود ۶ درصد است، نرخ بیکاری بلندمدت اقتصاد ایران، ۱۲ درصد است. در لایه‌ای پایین‌تر، نظام بانکی در تامین سرمایه‌گذاری، بودجه در عرضه خدمات عمومی، صندوق‌های بازنشستگی در تامین حقوق بازنشستگان، اقتصاد در ایجاد شغل همراه با درآمد مناسب، سفره‌های زیرزمینی در فراهم آوردن آب مطمئن و بالاخره کیفیت محیط‌زیست در تامین فضای سالم زندگی، مدت‌ها است که ناتوانند.چرا؟ این نتیجه در حالی از نگاه کارشناسان رقم خورده که کشور ما طی سال‌های بعد از پیروزی انقلاب اسلامی، تجربیات بسیار متنوعی را از نظر نوع سیاست‌گذاری اقتصادی پشت‌سر گذاشته و طی ۴۰ سال گذشته، رژیم‌های مختلف سیاست‌گذاری با رویکردهای کاملا متفاوت را به کار گرفته و نتایج هر کدام نیز آشکار شده است. ابتدای امسال گروه رسانه‌ای «دنیای‌اقتصاد» ماهیت تکرار ابرچالش‌ها در اقتصاد ایران را به بحث و بررسی گذاشت. سوال محوری این بود: چرا چالش‌های اقتصاد ایران ماندگار شده‌اند؟ اشکال کجاست؟ ۱- نظام کارشناسی، ۲- نظام تصمیم‌گیری، ۳- هر دو و ۴- علت دیگری دارد. جمع بندی آن رخداد در این گزاره خلاصه شد: تکرار گرفتارهای اقتصادی در ایران را برخی محصول دو دنیای متفاوت کارشناسان و سیاستمداران می‌دانند. راه حل‌های کارشناسی مورد پسند دنیای سیاست نیست ملاحظات سیاسی با ابتکارات کارشناسی جور در نمی‌آید. در ادامه حل معمای تکرار چالش‌ها این پرسش با محمد رضا باهنر به اشتراک گذاشته شده است. انتخاب او از سه جنبه اهمیت دارد؛ نخست محمدرضا باهنر سال‌هاست به‌صورت شبکه در عرصه سیاست فعال است او در قالب حزب و جبهه تجربه فعالیت دارد و سال‌ها کارگردان تحرکات سیاسی بخشی از یک جریان سیاسی در ایران بوده است. دوم در عرصه تصمیم‌سازی در سطح قوه مقننه و مجمع تشخیص مصلحت نظام همواره حضور داشته و یکی از معدود کسانی است که شاهد پشت صحنه بسیاری تصمیم‌ها بوده و سوم گرایش او به اقتصاد است. محمدرضا باهنر جزو چهره‌های سیاسی است که علاقه مند به مباحث اقتصادی است و در تصویب بودجه‌ها و برنامه‌های توسعه آن گاه که در مجلس بوده نقش کلیدی داشته و در جمع سیاسیون گرایش خود به اقتصاد و رویکرد اقتصادی را حفظ کرده است. باهنر ریشه تکرار چالش‌ها را به بحث گذاشته شده است. او می‌گوید در سیاست‌گذاری اقتصادی منظومه‌ای عمل نمی‌کنیم. از او سوال می‌کنیم برای خروج از این چرخه باطل چه باید کرد، می‌گوید ابتدا باید اجماع کنیم.
  • کشتی بی‌ناخدا

    در علوم مهندسی اگر یک سیستم با مشکل مواجه شود و از کارکرد اصلی خود فاصله بگیرد، برای حل مشکل معمولا ۲ عامل مختلف باید کنترل شوند. اولین عامل بررسی تک تک اعضای سیستم است؛ در صورتی که یک جزء از اجزای سیستم کارکرد اصلی خود را از دست دهد، کل سیستم به‌هم ریخته و هدف نهایی محقق نمی‌شود.
  • محاکمه به اتهام اخلال در بازار دارو

    برگزاری نخستین جلسه رسیدگی به اتهامات شبنم نعمت‌زاده، دختر وزیر صنعت در دولت یازدهم به اتهام اخلال در توزیع دارو موجب شد تا این هفته بار دیگر موضوع ژن خوب و استفاده از تسهیلات آقازادگی در شبکه‌های اجتماعی مورد توجه کاربران قرار بگیرد. اولین بار نام شبنم نعمت‌زاده با کشف انبار داروهای تاریخ مصرف گذشته و سپس اخراج کارگران شرکت دارویی رسا با چند ماه بدهی بر سر زبان‌ها افتاد. پس از آن هم تخریب بخشی از ویلای غیرمجاز دختر نعمت‌زاده در لواسان، نام او را در فضای رسانه‌ای کشور مطرح کرد. با این همه آنچه طی روزهای گذشته بیشتر موردتوجه کاربران قرار گرفت دفاعیات او در دادگاه ویژه رسیدگی به جرائم اخلالگران و مفسدان اقتصادی بود.
  • بازار جهانی نفت زیر فشار حداکثری!

    حمله پهپادی انصارالله یمن به بزرگ‌ترین تاسیسات نفتی عربستان اگرچه حامل پیام‌هایی تند و جدی برای سعودی‌ها بود اما با ایجاد یک شوک منفی به بازار نفت جهان، موجب شد تا حساب کار دست حاکمان عربستان و حامیان آنها بیاید.
  • توصیه قرآنی پوتین برای حل بحران یمن

    گردهمایی روسای‌جمهوری سه کشور ایران، روسیه و ترکیه در آنکارا اگرچه به منظور مبارزه با تروریسم و زمینه‌سازی برای سوریه‌ای آزاد و مستقل تشکیل شده بود اما بخشی از فیلم سخنرانی پوتین در این اجلاس و توصیه قرآنی‌اش به حاضران سوژه بسیاری از رسانه‌ها شد و در میان کاربران فضای مجازی دست به دست گردید.
  • داغ‌ترین‌های هفته

  • فریادهای بی‌جواب یک دیو

    هر کتابی، هر متنی، ساحتی دارد که در همان برخورد اول به ما علامت می‌دهد که باید چطور با آن روبه‌رو شویم؛ اگر اصلا بخواهیم بخوانیمش. رمان «گرندل» از همان جمله‌ اول مرا گرفت؛ یا شاید بهتر است بگویم به سینه‌ام زد و به عقب پرتم کرد که «هان، حواست را جمع کن، آدمیزاد!» صدای پرهیبت گرندل بود، موجودی نیمه‌انسان نیمه‌دیو، صدایی بی‌پرده که قرار نبود نوازشم کند و نازم را بکشد. با این حال، چه سِحر و جاذبه‌ای داشت! «خوب است، حالا گوشت را نزدیک بیار و خوب گوش کن.»
  • پدرخوانده فاشیسم!

    کارل اشمیت (۱۹۸۵-۱۸۸۸) مولف کتاب‌هایی چون الهیات سیاسی و بحران دموکراسی پارلمانی است. او را هم ‌هابز زمانه ما نامیده‌اند و هم پدرخوانده فلسفی نازیسم. اما چه چیزی باعث شده که وی یکی از سرآمدان نظریه‌پردازی سیاسی و حقوقی در قرن بیستم باشد؟ قدرت نفوذ این شخصیت متلونی که، تا سال ۱۹۵۴، جنگ داخلی ۱۹۱۸ و فروپاشی رایش ویلهلمی، ظهور و فراز و نشیب‌ها و سپس سقوط جمهوری وایمار را دیده بود و زندگی در دوران رایش سوم، بمباران برلین به دست متفقین، و نیز پایان فاجعه‌بار جنگ جهانی دوم را تجربه کرده بود و با مهارت تمام توانسته بود از همه این چیزها جان به در ببرد، در چه چیز نهفته است؟ پاسخ را باید در قدرت او در سخنوری و استدلال، آن هم در دفاع یا رد مواضع سیاسی مختلف یافت که گاه در دوره‌های مختلف کاملا تغییر می‌کرد. کسی که کتاب رومانتیسیسم سیاسی کارل اشمیت را می‌خواند، هرگز نمی‌تواند تاثیر و قدرت استدلال وی را نادیده بگیرد.
  • زلزله، کابوس شب و روز

    کتاب «زلزله، پس از آنکه زمین می‌لرزد» نوشته سوزان ایی.‌هاف و راجر جی، بیلهام صرفا به بیان علم و نگاه علمی به مساله زلزله اکتفا نکرده، بلکه در متن، بر حسب مورد به بیان تاریخچه‌ و ارائه بحث علمی در قالبی داستان‌گونه اقدام کرده است. در میان نویسندگان کتاب، پروفسور راجر بیلهام از معروف‌ترین دانشمندان شناخته‌شده کنونی دنیا در زمینه علم زلزله‌شناسی است. هر دو نویسنده کتاب علاوه بر تخصص و پژوهش در زمینه کار علم زلزله‌شناسی، در زمینه تهیه مطالب علمی برای عموم مردم (در برنامه‌های رسانه‌های نوشتاری و همچنین رادیو و تلویزیون) سابقه زیادی داشته و با مقوله رسانه و همگانی کردن و ترویج علم آشنا و صاحب سبک و تخصص هستند.
  • کودکان بلندپرواز

    این کتابی است که به ما می‌گوید چگونه می‌توانیم یک پا نداشته باشیم اما قهرمان دو شویم و چه طور با دست خالی هر آنچه را که آرزو داریم به‌دست بیاوریم. در واقع شرح آرزوهای کودکانی است بلندپرواز و یگانه که در بزرگسالی هر یک صاحب نام و نشانی جهانی شده‌اند. از آدام ریپون اسکیت‌باز تا اندی وارهول نقاش و ساوانا کارمیو، متخصص قلب و عروق و کلوین دو، موسس شرکت تولیدی لامپ‌های خورشیدی. در واقع این کتاب شرح پیروزی امید بر ناامیدی و خیال بر واقعیت است.
  • تنگناهای دختران سرپرست خانوار

    نمایش «فولاد هرگز زنگ نمی‌زند» در نقد باج‌خواهی به صحنه می‌رود و تلاش می‌کند معضلاتی را که زنان سرپرست خانوار و جانبازان با آن روبه‌رو هستند به تصویر بکشد.
  • یادواره استاد پیانو‌نوازی ایران

    من از هشت سالگی در حوزه موسیقی فعالیت می‌کردم و چون روابط‌عمومی بدی نداشتم همیشه سعی می‌کردم تا در استودیوها حضور یافته و ضبط‌های موسیقی را از نزدیک ببینم. خوب به‌خاطر دارم وقتی که استاد معروفی در استودیو هشت رادیو فعالیت می‌کرد و چوب رهبری را به دست می‌گرفت، تمام نوازنده‌های ارکستر نیروی عجیبی می‌گرفتند و می‌توان گفت کاری که فون کارایان در دنیای موسیقی کلاسیک انجام می‌داد، جواد معروفی در رهبری ارکسترهای ایرانی می‌کرد.
  • قصه سربازان جنگ

    این نمایشگاه شامل ۹ اثر نقاشی سیاه و سفید در اندازه ۱۰۰ در ۱۵۰ سانتی‌متر است که با قلم یک دهم کشیده شده است. در واقع این آثار خاطرات من از انقلاب ۵۷ و جنگ است و من قصه سربازان جنگ را می‌گویم، مثل گروهبانی که از یک پادگان آموزشی گذرش به منطقه عملیاتی می‌افتد و در قصه او از یک شخصیت خشن به یک شخصیت لطیف می‌رسیم یا سربازی که برای شادمان کردن بقیه ترانه می‌خواند و خودش در تنهایی کشته می‌شود؛ در واقع قصه من قصه آدم‌های تنهای جنگ است.
  • خانه‌هایی با پنجره‌های خاموش و تاریک

    سال ۹۱ نمایشگاهی برگزار کردم و در ادامه کارهایی را اتود زدم که پنج سال نتوانستم تکمیلشان کنم تا اینکه تصمیم گرفتم آنها را دوباره با شکل و تکنیک‌های متفاوتی اجرا کنم. من در این نمایشگاه به‌طور کلی از دو عنصر انسان و معماری استفاده می‌کنم. خانه‌ها به حالت پله پله روی هم سوار هستند؛ خانه‌هایی با پنجره‌های خاموش و تاریک که نوعی فرسودگی و ریختگی را روایت می‌کنند و در واقع شهری را به تصویر می‌کشم که زنده نیست.
  • ماجرای سفر لاک‌پشت

    این اولین همکاری من با کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان است و تا این لحظه یکی از بهترین تجربه‌های کاری من به حساب می‌آید. نمایش «هوشنگ لاک‌پشته» با حضور هنرجوهای بخش کودک آکادمی تئاتر لیو به سرپرستی حسن معجونی به صحنه می‌رود. واقعیت این است که سرپرستی بخش کودک آکادمی تئاتر لیو بر عهده من است و به مدت یک‌سال با حضور آوا شریفی، سپیده فلاح‌فر و آذرنوش خدامی با این بچه‌ها کار کرده و آنها را آموزش دادیم و در نهایت نمایش «هوشنگ لاک‌پشته» را در قالب پروژه‌ای برای کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان تولید کردیم. تمام گروه بازیگری این نمایش را کودکان تشکیل داده‌اند.
  • سفر به عروس شهرهای شمال

    رامسر نامی ‌شناخته شده در حوزه گردشگری و محیط‌‌زیست در جهان است که حتی کنوانسیونی در سازمان ملل به نام آن در سال ۱۹۷۱ تشکیل شده است. در این سال عالی‌ترین مقامات و سازمان‌های محیط‌‌زیست جهان در این شهر گرد آمدند و برای حفاظت از تالاب‌ها،‌ کنوانسیون رامسر را شکل دادند. هنوز هم از تالاب‌های بین‌المللی به نام رامسر سایت نام برده می‌شود. علاوه بر این پیشینه جذاب محیط‌‌زیستی،‌ مشهور شدن این شهر به نام عروس شهرهای شمال نشان می‌دهد چه میزان قابلیت و پتانسیل برای گردشگری هم برای کسانی که به‌دنبال سفرهای ماجراجویانه هستند و هم برای کسانی که گردشگری لوکس را ترجیح می‌دهند، دارد.
  • هزینه‌کرد ۶/ ۹ میلیارد دلاری گردشگران عربستان طی ۲ ماه

    مرکز تحقیقات اطلاعات گردشگری عربستان سعودی موسوم به کمیسیون سعودی توریسم و میراث ملی، اعلام کرد که طی دو ماه جولای و اوت، هزینه گردشگران عربستان سعودی از ۳۶ میلیارد ریال عربستان (معادل ۶/ ۹ میلیارد دلار آمریکا) گذشت. این درحالی است که رقم مذکور طی مدت مشابه سال گذشته میلادی برابر با ۳۳ میلیارد ریال عربستان (معادل ۸/ ۸ میلیارد دلار آمریکا) بوده است. براساس گزارش این مرکز، گردشگران طی این دو ماه ۴/ ۷۸ میلیون شب را در خارج از مرزهای عربستان سپری کردند که نسبت به سال ۲۰۱۸ کاهشی ۶/ ۴ درصدی را نشان می‌دهد.
  • فستیوال گردشگری شانگهای کلید خورد

    روز شنبه این هفته، فستیوال گردشگری شانگهای آغاز به‌کار کرد. این فستیوال که از سال ۱۹۹۰ تا کنون هر ساله برپا شده است، با هدف به نمایش گذاردن توسعه چین و ارتقای مصرف شهروندان این کشور طی چند دهه اخیر شکل گرفته است. در این فستیوال، ۲۵ قایق به‌عنوان نماد مقاصد گردشگری معروف چین همچون شهرهای نانجینگ و سوژو در استان جیانگسو به آب انداخته شد و ۳۲ گروه نمایش از ۱۹ کشور و منطقه جهان از جمله آلمان، سوئیس و فرانسه با نمایش حرکات موزون و اجرای موزیک در مرکز شهر شانگهای موفق شدند بالغ بر ۳۰۰ هزار نفر را برای تماشا گرد هم آورند. این فستیوال که تا روز ششم اکتبر (۱۴ مهر) ادامه خواهد داشت، ۱۰۰ فعالیت گوناگون، برخی مختص مسافران خارجی را به اجرا خواهد گذاشت. یک نمایشگاه فرهنگی مربوط به جاده ابریشم ۲ (موسوم به کمربند و جاده) نیز در این فستیوال برپا خواهد شد. بازدید از چندین منطقه گردشگری، موزه و گالری شانگهای طی دوره این فستیوال نیم‌بها خواهد بود. نخستین فستیوال گردشگری شانگهای موفق شده بود نیم میلیون نفر را از داخل و خارج از کشور جذب کند.
  • ذهن‌خوانی یک جنگجو

    «فقط زمانی که همه چیز را از دست داده باشیم، آزادیم کاری را که واقعا می‌خواهیم انجام دهیم.» این گزاره، ایده و رهیافتی است که «تایلر دِردِن» ضد‌قهرمان رمان و فیلم تحسین شده باشگاه مشت زنی، به دیگران پیشنهاد می‌دهد. آزادی در چنین نگاهی به معنای به چالش کشیدن ارزش‌هایی است که سیستم‌های مختلف اجتماعی به‌عنوان اصول و مبانی تغییرناپذیر موفقیت پیش روی همگان قرار می‌دهند؛ اما بر خلاف تصورات رایج در چنین نگاهی شکست‌ها، تلخ‌کامی‌ها و فروخوردگی‌‌ها می‌توانند به مسیری برای خودآگاهی فردی تبدیل شوند تا ذهن خلاق و سازنده را شکوفا کند. داستان زندگی او بی‌شباهت به این روایت نیست. مرگ پدر، کابوسی است برای کودکی دوساله؛ «چرا رفت؟ لابد مرا دوست نداشت؟»؛ این توفان ذهنی پسربچه‌ای است که راهی به جز اثبات آنکه «من دوست داشتنی بودم و تو اشتباه کردی که رفتی» ندارد. می‌خواهد از دنیا انتقام بگیرد. حاضر است دست به هر کاری بزند تا دیده شود. شرور می‌شود، درس می‌خواند، سنگ‌های بزرگ برمی‌دارد، فقط برای یک هدف؛«دیده شدن». «من می‌توانم» هم بعدها چاشنی زندگی‌اش می‌شود تا «مجید حسینی‌نژاد» این دو ایده را رمز موفقیت خود بداند. خودش می‌پرسد آیا موفقیت مهم است یا کیفیت زندگی؟ و در پاسخ می‌گوید:«وقتی شما در طیف جلب توجه قرار می‌گیرید و «علی بابا» را می‌سازید، کیفیت زندگی‌تان کما فی السابق است. کیفیت زندگی زمانی خوب می‌شود که شما از طیف‌ها رها شوید. از طیف جلب توجه رها شوید. آنجاست که می‌توانید به آرامش در زندگی برسید. من می‌خواهم از این طیف‌ها رها شوم؛ به خودم قول داده ام که رها شوم». او متفاوت از هر قهرمان داستانی است که می‌شناسید.
  • اوضاع نگران‌کننده در بازار مسکن

    توجه‌ها و نگاه‌ها در بازار مسکن به سمت نیمه روشن و معلوم بازار جلب شده است؛ اما این بازار در همین مقطع نیمه تاریک و مبهمی دارد که اگر از الان برای آن فکری نشود، احتمال تکرار روزهای روشن در آن،‌ کاهش خواهد یافت.
  • تکمیل استخوان‌بندی مترو تا افق ۱۴۲۰

    نسخه بازنگری شده طرح جامع حمل‌و‌نقل و ترافیک تهران که تعیین کننده جانمایی برنامه توسعه مترو تا سال ۱۴۲۰ است، روزهای نهایی بررسی و تایید از سوی شورای‌عالی ترافیک را پشت‌سر می‌گذارد.
  • حرکت شورای معماری مناطق پایتخت در ریل گذشته

    عضو هیات رئیسه شورای شهر تهران می‌گوید حجم تخلفات شوراهای معماری مناطق به مرز هشدار رسیده است. بررسی‌ها نشان می‌دهد اگرچه فلسفه شکل‌گیری این شوراها طی سال‌های گذشته، ایجاد محلی برای جلوگیری از تفسیرهای مختلف از ضوابط ملاک عمل بود اما در سال‌های اخیر به محلی برای «توافق بد» یا اضافه‌خواهی سازنده‌ها از جنس افزایش تراکم، تغییر کاربری و حذف پارکینگ که عملا برخلاف ضوابط مصوب طرح جامع و تفصیلی بود، تبدیل شد. البته طی ۵/ ۱ سال منتهی به پایان دوره گذشته مدیریت شهری، شیب انحراف عملکرد شورای معماری مناطق با اضافه شدن دو فاکتور دیگر بیشتر شد.
  • شرایط جدید در بازار پیش‌فروش مسکن

    بازار پیش‌فروش مسکن که از یک ماه گذشته و به‌دنبال افت شدید تقاضا برای خرید مسکن از سوی سمت عرضه واحدهای مسکونی مورد توجه قرار گرفته و این موضوع موجب افزایش تعداد آگهی‌های فروش واحدهای در حال ساخت شده است، هم‌اکنون با شرایط جدید به یکی از گزینه‌های خرید مسکن برای متقاضیانی تبدیل شده است که به‌دلیل نداشتن نقدینگی کافی برای خرید آپارتمان آماده، به اجبار به حاشیه بازار رانده شده‌اند.
  • نگاه بازار جهان به آی‌فون‌های نو

    شهریور یا ماه سپتامبر زمان معمول اپل برای معرفی محصولات جدیدش است و به روال همین برنامه نیز محصولات جدید اپل اخیرا معرفی شدند که بارزترین آن آی‌فون ۱۱ پرو است. موبایل که آخرین محصول این شرکت و محبوب است همیشه بیشتر از سایر محصولات این شرکت موردتوجه قرار می‌گیرد از سوی دیگر اما سامسونگ نیز تلاش می‌کند با محدوده زمانی نزدیک به همین رونمایی آخرین محصول از سری گوشی‌های پرچمدار خود را معرفی کند که اتفاقا از خانواده گلکسی اس ۱۱ خواهد بود که پیش‌بینی می‌شود در آینده نزدیک معرفی شود. در ادامه مقایسه‌ای از این دو که یکی معرفی شده و دیگری برای حفظ رقابت به‌زودی به بازار معرفی شده، می‌آید.
  • بررسی قدرت سیگنال وای‌فای WiFi Signal Strength Meter Pro

    برای اطلاع از میزان قدرت سیگنال‌های شبکه وای‌فای اپلیکیشن WiFi Signal Strength Meter Pro یک گزینه بسیار کاربردی و مفید است.
  • ساخت چند اکانت از یک ایمیل

    استفاده از یک اکانت برای برخی ایمیل‌های کاری و شخصی می‌تواند مشکلات متفاوتی ایجاد کند از جمله اینکه نتوان ایمیل‌های مهم کاری را مشخصا در زمانی که لازم است پیدا کرد.
  • پیش‌فروش خودرو ساماندهی می‌شود

    از سال گذشته همزمان با توقف واردات خودرو شاهد اعتراض و انتقاد بسیاری از مشتریان محصولات خارجی به نمایندگی‌ها بودیم؛ نمایندگی‌های خودروهای خارجی که نسبت به تحویل محصولات ثبت‌نامی بدعهدی کرده بودند. هر چند نمایندگی‌های مذکور توقف ثبت سفارش و به‌طور کلی ممنوعیت واردات خودرو را موجب عدم تحویل محصولات ثبت‌نامی عنوان می‌کردند اما آن‌طور که از اسناد و مدارک متقاضیان قابل استنباط بود ثبت‌نام برخی از خودروها به پیش از تحریم‌ها باز می‌گشت.
  • رونمایی از دارایی خودروسازان

    صدها ویلا در شمال شهر تهران و شمال کشور، صدها آپارتمان مسکونی و ملک تجاری و البته ساخت مال و خرید سهام در زمره دارایی‌های شرکت‌های خودروسازی است که این روزها فرمان به فروش آنها داده شده است.
  • بازار خودرو در سراشیبی

    سریال کاهش قیمت‌ها در بازار همچنان ادامه دارد. هر چند هفته گذشته مصادف با تعطیلات عزای حسینی پیش‌بینی می‌شد که قیمت‌ها در بازار ثبات یافته و پیرو آن در هفته جاری نیز این ثبات حفظ شود، اما آن‌طور که فعالان خودرو عنوان می‌کنند بازار همچنان روند نزولی داشته و قیمت بسیاری از خودروها بخصوص محصولات پرتیراژ افتی چهار تا پنج میلیون تومانی داشته‌ است. در این بین بسیاری از متقاضیان خودرو با پیش‌بینی کاهش بیشتر قیمت‌ها از خرید امتناع کرده‌اند که همین موضوع بر رکود چند هفته‌ای بازار خودرو افزوده است.
  • نان فانتزی

  • بزرگ برگ!

  • بزرگ جوجه!

  • بزرگ بستنی

  • قاب هفته

    تعزیه یا شبیه‌خوانی نمایشی است بر پایه روایات مربوط به وقایع محرم سال ۶۱ هجری در کربلا. این مراسم هر سال در شهرهای مختلف ایران برپا می‌شود و عاشقان حسینی از سراسر کشور به مکان هایی که این مراسم برپا می‌شود، می‌روند تا با تماشای بازسازی وقایع روز عاشورا درک بهتری از مصائب امام حسین علیه السلام و یارانش داشته باشند.در این شماره نگاهی گذرا داریم به تماشاچیان تعزیه خوانی روز عاشورا در شهر ماسوله و حضور توریست‌هایی که از سراسر ایران به این شهرآمده بودند تا ارادت خود را به امام حسین و یارانش نشان دهند. /عکس‌ها: فروغ اعلایی
  • مهره توسعه ایده‌های نــــاب در گوگل

    خانواده و سبک زندگی سرگئی برین در مه ۲۰۰۷ با آنه ووچیسکی که در رشته زیست‌شناسی دانشگاه ییل تحصیل کرده بود، ازدواج کرد. آنه مدیر عامل و از موسسان شرکت ۲۳andMe است که در سال ۲۰۰۷ گوگل ۹/ ۳ میلیون دلار در آن سرمایه‌گذاری کرده بود. اولین فرزند آنها در سال ۲۰۰۸ و دومین فرزند در سال ۲۰۱۲ به دنیا آمد. این زوج در اوت ۲۰۱۳ از هم جدا شدند، اما همچنان با هم همکاری دارند. برین تاکنون ده‌ها مطلب برای ژورنال‌های آکادمیک برتر آمریکا نوشته است. همچنین در مجامع ملی و بین‌المللی متعدد آکادمیک، کسب‌وکار و تکنولوژی شرکت کرده است. او سخنرانی‌هایی در مورد دیدگاه‌هایش نسبت به تکنولوژی جست‌وجوی اینترنتی و IT در تلویزیون و مطبوعات داشته است. یوگا از علایق اوست و در حال حاضر در لوس آلتوس کالیفرنیا، در عمارتی ۵۵۰ متری که آن را ۵ میلیون و ۳۰۰ هزار دلار خریده، زندگی می‌کند. در سال ۲۰۰۸ او یک پنت‌هاوس دوبلکس ۳۰۰ متری در دهکده گرینویچ منهتن به ارزش ۵/ ۸ میلیون دلار خریداری کرد. او یک خودروی تسلا و یک تویوتا پریوس دارد.
  • داستان اولین مرکز نوآوری بانوان در کشور

    ورود به حوزه استارت‌آپ‌ها بخش جذاب و جدیدی در مراکز نوآوری است. مرکز نوآوری مانا به‌دلیل نیاز بانوان به محلی امن برای انجام فعالیت‌های اجتماعی در کنار فعالیت‌های خانوادگی راه‌اندازی شده است. در این مرکز بانوان بنیان‌گذار فرصت خلق ایده و پرورش آن تا رسیدن به کسب‌وکاری پایدار را به‌دست می‌آورند. مرکز نوآوری بانوان به لحاظ زیرساختی با سایر مراکز تفاوت دارد، در این مرکز جدای از فضای کار اجرایی، فضای کار مادر و نوزاد و فضای نگهداری کودک نیز تعبیه شده است و سعی شده فضایی مهیا شود تا هیچ بانوی خلاقی به‌دلیل نبود فضای مناسب از اکوسیستم نوآوری دور نماند. افزایش تعامل و همکاری بانوان در فعالیت‌های کارآفرینی و استارت‌آپی و استانداردسازی فضای مورد نیاز مادران در محیط‌های کار اشتراکی، مراکز نوآوری، شتاب‌دهنده‌ها و شرکت‌های دانش‌بنیان از اهداف دیگر راه‌اندازی این مرکز است.
  • پول برای هیچ

    «هارولد جیمز» استاد تاریخ و امور بین‌الملل در دانشگاه پرینستون و متخصص تاریخ اقتصاد آلمان است.
  • دهه گمشده دیگر آرژانتین؟

    «محمد العریان» اقتصاددانی است که ۴ سال پیاپی به‌عنوان یکی از «۱۰۰ متفکر جهانی» فارن‌پالیسی معرفی شده است. او به بررسی تکرار یک دهه بحران دیگر در آرژانتین پرداخته است.
  • خداحافظی خطرناک ماریو دراگی

    «آشوکا مودی»، استاد دانشگاه پرینستون به نشست اخیر بانک مرکزی اروپا و نرخ‌های منفی پرداخته است.
  • دادلی درست می‌گفت؟

    «باری ایچنگرین»، استاد اقتصاد در دانشگاه کالیفرنیا و مشاور سابق صندوق بین‌المللی پول است.