شماره روزنامه ۶۱۵۵
|

جمعه‌نامه

  • بازار مسکن در پساجهش

    حسین عبده‌تبریزی صاحب‌نظر ارشد بخش مسکن در تشریح آنچه این روزها «کاهش قیمت پیشنهادی فروش آپارتمان در مناطقی از تهران» را رقم زده، می‌گوید: «شکاف بزرگ» بین قدرت خرید و قیمت مسکن در کنار «جمع‌بندی تقاضای سفته بازانه» درباره ادامه دار نبودن روند رشد قیمت با شیب گذشته، باعث شده زمینه برای توقف رشد قیمت اسمی فراهم شود. این کارشناس اقتصادی در گفت‌وگو با «دنیای اقتصاد» در عین حال به تجربه کاهش قیمت واقعی مسکن در دوره‌های مشابه گذشته یعنی در زمان پساجهش اشاره می‌کند و معتقد است:‌ عاملی که می‌تواند باعث اصلاح قیمتی در بازار مسکن شود تورم است. البته یک نظام مالیاتی مناسب نیز می‌تواند رفتار دو طرف عرضه و تقاضا را در این بازار اصلاح کند. برای به‌کارگیری اهرم‌های مالیاتی در بازار ملک ابتدا باید تکلیف عامل «تورم» و تاثیرپذیری رشد قیمت اسمی مشخص شود. بخش عمده‌ای از رشد قیمت‌های اسمی مربوط به تورم است که در زمان اعمال فرمول‌های مالیاتی باید اثر آن مورد توجه و رشد واقعی مبنای مالیات قرار بگیرد. عبده تبریزی در ادامه گفت‌وگو، ضمن معرفی تبعات بی‌اثر شدن وام‌های خرید مسکن در جریان تقاضای مصرفی درباره بازار ساخت و سازهای مسکونی نیز تاکید می‌کند: پارامتر عمده در قیمت تمام شده ساخت مسکن به‌خصوص در تهران،‌ قیمت زمین است که انتظار می‌رود با ثابت ماندن قیمت اسمی املاک کلنگی در ماه‌های آینده،‌ شاهد تخلیه حباب آن باشیم. برای این منظور لازم است مالکان در توافقات خود با سازنده‌ها برای مشارکت در ساخت حاضر به تغییر نسبت مشارکت به نفع سازنده شوند. این اتفاق با توجه به رشد قیمت مصالح ساختمانی، نیاز بازار ساخت و ساز و عامل محرک است. هر چند انتظار می‌رود قیمت برخی مصالح ساختمانی نیز در پی تغییر جهت نرخ ارز، کاهش پیدا کند. متن گفت‌وگو با کتر حسین عبده تبریزی را در زیر بخوانید.
  • بازار مسکن در نقطه عطف

    همه شرایط و متغیرهای هادی در بازار مسکن برای «فرود» تورم ملکی فراهم است.
  • مامورین سیا در تور اطلاعاتی ایران

    انتشار اخباری درباره کشف و شناسایی ۱۷ جاسوس وابسته به سازمان جاسوسی آمریکا (سیا) از سوی یک مقام امنیتی وزارت اطلاعات، این هفته مورد توجه شبکه‌های اجتماعی قرار گرفت. به خصوص آنکه پخش مستندی به نام «شکار جاسوس‌ها» درباره عواملی که برای سازمان اطلاعات آمریکا جاسوسی می‌کردند و به دام جامعه اطلاعاتی ایران افتاده‌اند، در شبکه‌های مجازی دست به دست چرخید و واکنش‌های زیادی به همراه داشت.
  • نبرد نفتکش‌ها در خلیج فارس

    همزمان با افزایش تنش‌ها میان ایران و آمریکا در کنار اوج گرفتن ناآرامی‌ها در آب‌های منطقه خلیج فارس در این هفته رفت و آمدهای دیپلماتیک هم به ایران افزایش یافت تا تلاشی برای کاهش تنش‌ها در منطقه تلقی شود.از طرفی در آمریکا دونالد ترامپ که پای انگلیس را هم به تنش‌های خود با ایران باز کرده است، نسبت به تمایل خود به مذاکره و توافق با ایران ابراز تردید کرد و از آمادگی برای مقابله با بدترین وضعیت در ارتباط با ایران سخن گفت.
  • استندآپ کمدی جنجالی در کانادا

    انتشار ویدئویی از استندآپ کمدی علیرضا خمسه در کانادا این هفته به شدت مورد انتقاد برخی کاربران فضای مجازی قرار گرفت و تا آنجا پیش رفت که موجب شد این هنرمند با نگارش یادداشتی کوتاه با لحنی طنز پاسخگوی این گلایه‌ها باشد.
  • داغ‌ترین‌های هفته

  • عشق بی‌عدالتی‌است

    تجربه ویرایش اثری که کلمات کامو در آن نشسته یا شاید ایستاده به اقیانوس خیره شده، تجربه‌ای یگانه است. احساس می‌کنی در پیشگاه نویسنده‌ای ایستاده‌ای که عمری آمیخته‌اش بوده‌ای و حالا می‌خواهی به یاری مترجمی کاردان و زبان‌آور زیر و بم صدایی را که از نویسنده بزرگ شنیده‌زیسته‌ای در زبان فارسی منعکس کنی؛ به‌خصوص که هیچ‌گاه لحن عاشقانه او در این زبان و زبان‌های دیگر وجود نداشته است.
  • داستانی روی سه محور

    اجرای رمان «تاریکی معلق روز» در سه محور روایت می‌شود که در بزنگاه‌هایی با یکدیگر برخورد می‌کنند. ایده‌ ناظر نیز در سه محور است: «روشنفکری ناکارآمد در ایران»، «سیطره‌ دروغ در رسانه‌ها » و «تضاد همیشگی بین نسل‌ها».
  • ظهور و نبوغ نویسندگان روس

    کتاب میراث‌داران گوگول مشتمل بر چهار مقاله است که توماس مان درباره ادبیات روسیه نوشته است. مان نویسنده‌ بزرگ قرن بیستمی آلمان، از شیفتگان ادبیات روسیه بود که اسطوره آن را همواره پاس می‌داشت. او در این مقالات با دیدی شخصی و شاعرانه به نظاره زندگی و آثار بزرگانی چون تولستوی، داستایفسکی و چخوف می‌نشیند.
  • بازیابی چهار دهه نقد سینما

    نقد فیلم‌هایی که در این مجموعه گرد آمده است، بازیابی تمامی نقدهای چاپ شده من طی چهار دهه گذشته است که خوشبختانه نمونه‌ای از آنها را در اختیار داشته‌ام.
  • ارتباطات خاکستری دوران معاصر

    من به‌صورت معمول زمانی مشغول به نوشتن نمایشنامه‌ای می‌شوم که ایده آن ماه‌ها و سال‌ها ذهنم را به خود درگیر کند. ایده نوشتن این نمایشنامه نیز زمانی به ذهنم متبادر شد که زندگی خودم و انسان‌های اطرافم را دچار تغییر وضعیت، اخلاق و رفتار دیدم که این موضوع ایده‌ سیال‌گونه‌ای را در ذهنم بیدار کرد. این نمایش به ارتباطات خاکستری عصر ما می‌پردازد؛ ارتباطاتی که تکلیف‌شان مشخص نیست.
  • اعتماد خانواده‌ها به فیلمسازان ژانر کودک

    فیلم «تپلی و من» هم مانند فیلم‌های دیگری که در ژانر کودک ساخته‌ام موضوعی خانوادگی با تم شاد و سرگرم‌کننده دارد اما تفاوت کوچکی با دیگر فیلم‌هایم دارد و این است که اگر بزرگسالان هم به تماشایش بنشینند حتما آن را دوست خواهند داشت.
  • تصویر درگیری آدم‌ها با تنهایی

    «محدوده ابری» نخستین فیلم بلند من است که کاملا هنری و تجربی است و با سرمایه شخصی و بدون هیچ حمایتی حدود ۱۰ سال پیش ساخته شده است. فضای حاکم بر این فیلم یک فضای هنری است و همین هم موجب شد دیرتر به چرخه اکران برسد. ما از ابتدا دنبال اکران عمومی فیلم بودیم اما موفق نشدیم. البته نگاه ما در تولید این اثر نگاه ویدئویی و سینمایی بود، اما بعدها به این نتیجه رسیدیم این اثر در گروه هنر و تجربه روی پرده برود.
  • بازآفرینی یک قصه محبوب

    در آثار فولکلور با دو نوع از ادبیات روبه‌رو هستیم. یکی ادبیات مکتوب و دیگری ادبیات سینه به سینه که از نسلی به نسل دیگر منتقل می‌شود. قصه حسن کچل هم از همین نوع ادبیات است و به‌صورت سینه به سینه در نسل‌های مختلف نقل شده و علی حاتمی در سال ۱۳۴۸ این قصه را به نظم در می‌آورد و با درهم‌آمیزی موسیقی، رقص و درام فیلمی تولید می‌کند که در زمان خودش یکی از پرفروش‌ترین آثار سینمایی بوده است.
  • روی دیگر سیاست

    این نمایش به نویسندگی امیرعلی آزادان از ۱۶ تیر اجرای خود را آغاز کرده است اما متاسفانه از آنجا که نمایش ما از بازیگر چهره بی‌بهره است و عوامل از قشر دانشجو هستند با استقبال مناسب روبه‌رو نشد در حالی که همه ویژگی‌های جذب مخاطب را دارد.ماجراهای «۵۶، غسالخانه تهران» در سال ۵۶ و اوج درگیری‌ها و شورش‌های مردم رخ می‌دهد. اتفاقات در یک غسالخانه می‌افتد و داستان از اینجا آغاز می‌شود که افرادی را که در درگیری‌ها کشته شده‌اند به غسالخانه‌ای می‌فرستند و امیرعلی و کاظم مرده‌شور آنجا هستند. در میان این مرده‌ها فردی به نام داوود سگ سیبیل هم وجود دارد که باعث شکل‌گیری اتفاقاتی در داستان می‌شود. دو دندان جلویی داوود سگ سیبیل طلا است و یکی از مرده‌شورها می‌خواهد با برداشتن این دندان‌ها به زندگی‌اش سروسامان دهد اما دندان‌ها در حلق جنازه می‌افتد و اتفاقات بامزه و طنزی رقم می‌خورد. صادق برقعی، حمیدرضا اسدزاده، آریاز ‎ذوالفقاری، عباس طغیانی و امیرعلی آزادان در این نمایش بازی می‌کنند. این اثر نمایشی امروز پنج‌شنبه ساعت ۱۷:۳۰ آخرین اجرایش را در تماشاخانه دیوار چهارم به صحنه می‌رود.
  • چند صدایی با هویت ملی

    برای من جالب است که در شرایط تاسف‌برانگیز موسیقی ایران چنین کاری تولید شده است. الان شرایطی به وجود آمده که همه به سمت موسیقی پاپ می‌روند و ساخت این آلبوم که در حوزه موسیقی ملی ایران است اتفاق خوبی است که هویت ملی دارد و هم از تکنیک‌ها و سازهای سنتی ما استفاده کرده و هم از تکنیک‌های موسیقی غربی.
  • موزه‌ای کامل در دل یکی از زیباترین عمارت‌های تهران

    باغ نگارستان این روزها بیشتر از همه به محیط فرهنگی و پاتوقی بدل شده است که بسیاری از دوستداران هنر و فضای هنری قرارهای دوستانه و کاری‌شان را در این فضای زیبا و خاص مرکز پایتخت می‌گذارند؛ باغی نزدیک به میدان بهارستان و ساختمان مجلس. در اخباری مربوط به سال‌های دور این باغ آمده آذرماه ۱۳۱۰ آتش‌سوزی وسیعی در این باغ رخ داد. آتش‌سوزی‌ای که از دوره قاجار به یادگار ماند و باعث از بین رفتن بسیاری از تزئینات و آثار هنری موجود در آن شد. این آتش‌سوزی باعث شد تغییرات بسیاری در این باغ ایجاد شود که ارباب کیخسرو از ثروتمندان آن روز تهران با کمک مهندسی فرانسوی به نام فورد با الهام از معماری اروپایی کار بازسازی این باغ را بر عهده گرفت. اما ببینیم این باغ و عمارت شاهی داخل آن امروزه در چه وضعیتی هستند.
  • از خود ردپای کربن به جا نگذارید

    شاید تا به حال عبارت «رد‌پای کربن» (Carbon Footprint) را نشنیده باشید؛ اما باید بدانید این عبارت درباره روشی برای اندازه‌گیری میزان آسیب‌زننده بودن رفتار شما در محیط‌‌زیست است. هر‌چه میزان ردی که بر‌جا می‌گذارید کمتر باشد، دنیا وضع بهتری خواهد داشت. به همین دلیل بهتر است این نکته را بدانید که سفر با هواپیما بیشترین ردپای کربن و سفر با قطار به ویژه قطارهای برقی کمترین رد را به جا خواهد گذاشت. سفر هوایی یکی از بدترین روش‌های جابه‌جایی از نظر ردپای کربن است. برای آنکه کمی به فکر سالم ماندن سیاره زمین باشیم بد نیست درباره ردپای کربن اطلاعات بیشتری به دست آورده و با آثار سوء آن بیشتر آشنا شوید.
  • مشهورترین قطارهای تفریحی لوکس دنیا

    وسایل نقلیه‌‌ عمومی همیشه صرفا عاملی برای رسیدن به مقصد نیستند و گهگاه به اشکال مختلف، خود به هدف سفر تبدیل می‌شوند. اگر برای رسیدن به مقصد عجله‌ای ندارید و می‌خواهید تجربه‌ای متفاوت از راحتی و آرامش و همین‌طور امکانات لوکس و مجلل داشته باشید، مسافرت با قطارهای لوکس برای شما جذاب خواهد بود. قطارهای تفریحی لوکس از جمله وسایل نقلیه‌ای هستند که کمترین آسیب را به محیط‌زیست می‌رسانند و در طول سفر امکان لذت بردن از مناظر زیبای طبیعت را برای مسافر مهیا می‌کنند. در ادامه می‌توانید با چند مورد از مشهورترین آنها آشنا شوید.
  • ۸ ضد شبهه ارزی

    «کار، کار خودشان است.» تاریخ نشان داده که ایرانی‌ها به این جمله علاقه زیادی دارند تا جایی که هر آنچه در عرصه سیاست و جامعه و فرهنگ طی سال‌های گذشته در کشور رخ داده را با عینک بدبینی و توهم توطئه به تحلیل و بررسی نشسته‌اند. نوسانات ارزی نیز از این قاعده مستثنی نبوده است. طی ماه‌هایی که قیمت دلار روند صعودی فزاینده‌ای داشت این تصور از سوی جریانی در اذهان عمومی شکل گرفت که دولت، خود در بالا رفتن قیمت‌ها نقش داشته تا از مابه‌التفاوت دلار و ریال بتواند کسری بودجه خود را جبران کند و سودی به جیب بزند. اما سوال اینجاست که آیا با توجه به شرایط کنونی، دولت می‌توانسته چنین کاری انجام دهد؟ پاسخ به این سوال می‌تواند شبهات در مورد شوک ارزی را برطرف کند. در همین رابطه نظر ۸ اقتصاددان برجسته را جویا شدیم. فصل مشترک این نظرات شاید این باشد که چنین اقدامی ازسوی دولت، هزینه‌های سیاسی بالایی را به آن تحمیل خواهد کرد و هیچ دولتی چنین چیزی را نمی‌خواهد. به‌علاوه آنکه دولت، خود یک مصرف‌کننده بزرگ در اقتصاد است و بالا رفتن قیمت دلار، هزینه‌های جاری آن را نیز بالا می‌برد. افزایش تورم نیز از تبعات دیگر چنین اقدامی خواهد بود.
  • ضربه‌کاری به خانه‌اولی‌ها

    سیاست‌گذاری سلیقه‌ای در بخش مسکن علاوه‌بر اینکه در کش و قوس شیفت از یک طرح به طرح دیگر، آسیب جبران‌ناپذیر به روند سرمایه‌گذاری‌ مولد در این بخش وارد کرده،‌ بیشترین ضربه کاری را به خانه‌اولی‌ها وارد کرده است.
  • دردسرهای یک تغییر ترافیکی در پایتخت

    در هفته گذشته شهرداری تهران با یک تصمیم که از منظر شهروندان و حتی اعضای شورای شهر ناگهانی تلقی می‌شد، تصمیم به یک طرفه شدن خیابان مهمی واقع در محدوده شهرداری منطقه شش تهران گرفت و چند روز پس از اعلام این خبر، تصمیم خود را عملیاتی کرد.
  • سرنوشت مبهم ۶۲ باغ پایتخت

    مصوبه پارلمان محلی پایتخت برای صدور مجوز ساخت در ۶۲ باغ شهر تهران به سرنوشت نامعلومی دچار شده است. شورای شهر تهران اواخر سال گذشته به دلیل غفلت از فرآیند صحیح و اساسی لغو مصوبه باغ‌کشی (برج باغ) ناگزیر به صدور فرمان حذف ۲ هزار و ۹۲ اصله درخت در ۶۲ قطعه باغی واقع در ۱۲ منطقه شهر تهران شد. فرمانی که در پی دریافت قطعی رقمی معادل ۱۷۰ میلیارد تومان از مالکان باغات بابت عوارض تغییر کاربری باغ به برج و صدور مجوز ساخت و ساز در سال های اخیر صادر شد.
  • بازگشت چانه‌زنی به بازار مسکن

    امکان چانه‌زنی و درخواست تخفیف از فروشندگان مسکن از سوی متقاضیان خرید واحدهای مسکونی که طی ماه‌های اخیر به‌دلیل جهش قیمت‌ها، تغییرات لحظه‌ای قیمت‌های پیشنهادی و کمبود فایل مناسب برای خرید از بین رفته بود، بار دیگر طی روزهای اخیر و در برخی موارد، به بازار معاملات مسکن بازگشته است. تحقیقات میدانی انجام شده از بازار معاملات مسکن شهر تهران نشان می‌دهد درحالی‌که طی یک‌سال گذشته درخواست تخفیف در معاملات خرید مسکن عملا به درخواستی غیرممکن تبدیل شده بود و مالکان واحدهای مسکونی به‌دلیل مواجهه خریداران با نوسانات لحظه‌ای و روزانه قیمت‌ها و همچنین کمبود فایل مناسب برای خرید به هیچ‌وجه با درخواست تخفیف و چانه‌زنی خریداران برای کاهش سطح قیمت پیشنهادی موافقت نمی‌کردند هم‌اکنون شرایط منعطف‌تری برای فروش واحدهای خود در نظر گرفته‌اند.
  • رقابت فرامکان در جهان گیم

    بازار کنسول‌های دستی همچنان علاقه‌مندان خاص خود را دارد این درحالی است که سازندگان کنسول‌های بازی ثابت هم در تاخت و تاز میدان رقابت جذب علاقه‌مندان، از پا نمی‌نشینند. اخیرا نینتندو که یکی از شرکت‌های محبوب سازنده کنسول‌های بازی در جهان است از کنسول دستی جدیدش رونمایی کرده. این محصول رقیب تازه‌ای در بازار ندارد و همچنان باید پلی‌استیشن ویتا سونی که البته سری ساخت آن در حال توقف است را رقیب نینتندو دانست. در عین حال مدیران سونی وعده داده‌اند که از این بازار دست نمی‌کشند و به‌زودی رقیب جدیدی برای نینتندو سوییچ دستی وارد بازار خواهند کرد. در ادامه ویژگی‌های دو محصول کنسول جدید نینتندو سوییچ دستی و پلی‌استیشن ویتا سونی را با هم مقایسه می‌کنیم.
  • کفش‌های مجازی

    اگر نظر شرکت گوچی را بخواهید دوران رفتن به فروشگاه و امتحان کردن کفش مورد علاقه گذشته است. البته اکنون و با ورود تکنولوژی‌هایی مانند واقعیت افزوده و مجازی دوران بسیاری از کارهای قدیمی دیگر گذشته است.
  • ترفندهای تنظیمات امنیتی اندروید و iOS

    چنانچه دستگاه خود را شخصی‌سازی نکرده‌اید یا به هر دلیلی تنظیمات آن با مشکل مواجه شده است به شما توصیه می‌کنیم به هیچ وجه از دستگاه در وضعیت «تنظیمات پیش‌فرض» به‌صورت مداوم استفاده نکنید، چرا که می‌تواند حریم خصوصی شما را با مشکلات جدی مواجه کند.
  • بازار، خالی از دلالان خودرو

    قیمت خودروهای وارداتی و داخلی، این هفته نیز روند نزولی خود را ادامه داد به‌طوری‌که برخی محصولات شرکت‌های خودروساز حتی کاهش پنج میلیون تومانی را تجربه کردند.
  • زاویه بسته داخلی‌سازی

    در حالی که ذات صنعت بر تولید در مقیاس وسیع و با کمترین هزینه استوار است، گفته می‌شود تاکید بر داخلی‌سازی خودرو در ایران نتیجه‌ای جز هدررفت منابع، کاهش سطح کیفیت خودروها و رشد بهای تمام‌شده این کالا ندارد.
  • اظهارات ضدونقیض از تولید محصولات ناقص

    هنوز هم برخی رسانه‌ها تصاویری از پارکینگ مملو از محصولات تولیدی را منتشر و آن را دلیلی بر احتکار خودرو توسط دو شرکت خودروساز می‌خوانند. با این حال خودروسازان همچنان تاکید دارند که محصولات یادشده خودروهای ناقصی هستند که به‌دلیل نبود قطعه، امکان تجاری شدن نیافته‌اند. تولید خودرو به‌صورت ناقص را می‌توان بعد از افت تولید و تعهدات معوق خودروسازان به‌عنوان سومین چالش خودروسازی از سال گذشته یاد کرد؛ این در شرایطی است که به گفته برخی از قطعه‌سازان تولید محصولات ناقص تا ماه گذشته بیش از ۱۸۰ هزار دستگاه برآورد می‌شد. اما با حاشیه‌هایی که خودروهای در پارکینگ مانده ایجاد کردند، اراده‌ای ازسوی مسوولان صنعتی کشور برای تجاری‌سازی این محصولات شکل گرفت. یکی از این حاشیه‌ها ازسوی سازمان تعزیرات ایجاد شد؛ به‌طوری‌که این سازمان خودروهای در پارکینگ مانده را احتکار خودروسازان خواند و نقص قطعه را به‌نوعی غیرواقعی عنوان کرد.
  • آش سید مهدی

  • از اسب افتاده‌ از اصل نیفتاده!

  • دانی؟ خود دانی!

  • دوتا شربت خنک تابستونی

  • قاب هفته

    در فصل تابستان و ایام تعطیلات، مسافران زیادی ساحل دریای خزر را به عنوان مقصد گردشگری خود برمی‌گزینند و از تفریحات دریایی در این سواحل استفاده می کنند. در این شماره نگاهی داریم به عکس هایی از تفریحات ساحلی ایرانیان در چند شهر استان مازندران. / عکس‌ها: فروغ علایی
  • امپراتور میلیاردر مخابرات آمریکای لاتین

    در سال‌های پس از بحران اقتصادی جهانی که کشورهای اروپایی درگیر رکود و بدهی‌های دولتی بودند، کارلوس اسلیم هلو (Carlos Slim Helu) با راه‌حل‌هایی که رهبران سیاسی ارائه می‌کردند مخالف بود. این کارآفرین مکزیکی که ثروت بیش از ۶۰ میلیارد دلاری خودش را در طول نزدیک به پنج دهه به دست آورده، معتقد بود روش دولت‌ها برای کاهش کسری بودجه اشتباه است.
  • استارت‌آپی برای ارائه خدمات مشاوره به کشاورزان

    یکی از مشکلاتی که همواره برای کشاورزان دردسرساز بوده است، نداشتن دانش کافی برای مزرعه‌داری و به عبارت دیگر ندیدن آموزش کافی بوده است. این عدم آموزش در برخی موارد، همچون حمله آفات، بعضا کشاورز را با مشکلات فراوان روبه‌رو می‌کند.
  • منشأ پوپولیسم کجاست؟

    دنی رودریک، استاد تمام اقتصاد سیاسی بین‌الملل در دانشگاه هاروارد سوال مهم این روزها این است که منشأ پوپولیسم کجاست؟ آیا ریشه در فرهنگ دارد یا از اقتصاد نشأت می‌گیرد؟ این سوال، بخش مهمی از بحث در مورد پوپولیسم معاصر را در بر می‌گیرد.
  • آنچه بانک مرکزی اروپا نیاز دارد

    باری ایچنگرین، استاد اقتصاد در دانشگاه کالیفرنیا و مشاور سابق صندوق بین‌المللی پول پس از چالش مدرک تحصیلی در زمینه اقتصاد، یک نگرانی مهم‌تر این است که لاگارد هیچ تجربه‌ای به‌عنوان یک بانکدار مرکزی نداشته است. پاول مانند لاگارد، از مدرک دکترا در اقتصاد بی‌بهره بود؛ اما او پیش از رسیدن به صندلی ریاست، ۶ سال در هیات رئیسه فدرال رزرو قرار داشت. تریچت هم پیش از آنکه به بانک مرکزی اروپا بیاید، ریاست بانک فرانسه را بر عهده داشت.
  • سیستم کار محکومان آمریکایی

    مایکل پویکر- همکار پژوهشی در مدرسه کسب‌وکار دانشگاه کلمبیا
  • سرقت بزرگ کریپتو

    نوریل روبینی؛ اقتصاددان ارشد شورای مشاوران اقتصادی کاخ‌سفید در زمان کلینتون.
بیشتر