شماره روزنامه ۶۱۶۸
|

جمعه‌نامه

  • فرصت‌سازی‌ از خروج ترامپ

    دکتر کیهان برزگر، رئیس پژوهشکده مطالعات استراتژیک خاورمیانه در گفت‌و‌گویی فرصت‌هایی را که برای دیپلماسی ایران پس از خروج آمریکا از برجام پیش آمده ‌است، تشریح کرد. این استاد روابط بین‌الملل دانشگاه عقیده دارد که «باز گذاشتن کانال های گفت‌وگو و حفظ اروپا از لحاظ سیاسی برای حفظ روسیه و چین و به‌طور کلی جبهه سیاسی طرفداران برجام ضروری است.» به باور دکتر برزگر «موفقیت ایران در این شرایط سخت به حفظ این زنجیره روابط سیاسی، هم برای مقابله با زیاده‌خواهی‌های ترامپ و هم برای اقناع افکار عمومی بین‌المللی بستگی دارد.»
  • اهمیت برجام از منظر اروپا

    ادامه توافق هسته‌ای ایران برای اتحادیه اروپا از سه منظر حائز اهمیت است؛ یکی بحث هویتی است و اثبات استقلال رای اروپا و اینکه اتحادیه اروپا فارغ از میل و اراده ایالات‌متحده آمریکا می‌تواند از دستاوردها و منافع خود دفاع کند؛ بنابراین در وهله نخست بحث استقلال رای و هویت برای اروپایی‌ها در مساله حفظ برجام و تداوم مذاکرات با ایران مطرح است.
  • اعتصاب کامیون‌داران در جاده توافق

    تصاویر اعتصاب رانندگان خودرو‌های باری سنگین اگرچه از هفته گذشته در فضای مجازی با هشتگ # اعتصاب- کامیون‌داران، دست به دست می‌شد اما این هفته در ادامه اعتصابات روز‌های گذشته و به‌دنبال برگزاری نشست هم‌اندیشی وزیر راه با نمایندگان بخش حمل‌ونقل جاده‌ای و توافقاتی که صورت گرفت، بار دیگر سوژه شبکه‌های اجتماعی شد و موضوع اعتصاب کامیون‌داران دوباره داغ شد.
  • بدرود کلاه مخملی سینمای ایران

    اگرچه شاید درگذشت ناصرملک‌مطیعی مهم‌ترین رویدادی بود که این هفته در شبکه‌های اجتماعی و نیز فضای مجازی با هشتگ‌های # ملک- مطیعی و # بازیگر - پیشکسوت به شدت از سوی کاربران دنبال می‌شد اما لازم نبود تا فقط در فضای وب و اینترنت شاهد این حجم انبوه واکنش‌ها به مرگ یک سوپراستار سینمای قبل از انقلاب باشید.
  • مصدومیت صلاح با خطای راموس

    محال است اهل دنیای مجازی باشی و پست‌ها و کامنت‌های ورزش دوستان به خصوص طرفداران فوتبال را در شبکه‌های اجتماعی نبینی و دنبال نکنی. به‌خصوص پای لیگ قهرمانان اروپا که در میان باشد، ناگهان فضای مجازی پر می‌شود از کری‌خوانی‌ها و خط و نشان کشیدن‌ها برای تیم‌های مقابل. این هفته اما، فینال لیگ قهرمانان اروپا بین لیورپول و رئال مادرید در شرایطی برگزار شد که اگرچه رئال در دیداری جذاب و مهیج، موفق شد لیورپول را شکست دهد و سیزدهمین قهرمانی‌اش در اروپا را جشن بگیرد اما خطای شدید سرخیو راموس کاپیتان تیم رئال‌مادرید بر روی محمد صلاح ستاره مصری لیورپول، واکنش‌های تندی را به همراه داشت.
  • داغ‌ترین‌ها

  • شوک نفتی و بیماری هلندی

    صحبت از بیماری هلندی، یکی از دغدغه‌های کارشناسان دلسوز کشور ما از سال ۱۳۳۸ تا‌کنون بوده است، طی این مدت چندین‌بار شوک نفتی به‌ کشور ما وارد شده که اثرات متفاوتی بر اقتصاد داشته‌ است. برای مثال در ‌سال ۱۳۵۳ قیمت نفت چهار برابر و تحت تاثیرآن، بودجه عمومی کشور دو برابر شد. پهلوی دوم با سیاست توسعه آموزش رایگان و کاهش قیمت کالاهای اساسی سطح انتظارات عمومی را افزایش داد. سطح واردات افزایش و همزمان سطح تولیدات داخلی ۱۴درصد کاهش یافت که باعث نمایان شدن رکود اقتصادی در فاصله سال‌های ۱۳۵۷-۱۳۵۵ شد و به‌دلیل افزایش نقدینگی، نرخ تورم سالانه کشور تا سال ۱۳۵۷ به‌طور متوسط به ۳۵ درصد رسید.
  • هیچ چیز جدی نیست حتی عشق

    چارلز بوکوفسکی شخصیتی سرسخت و سازش ناپذیر در تاریخ ادبیات آمریکاست. او را غالبا در دسته نویسندگان نسل بیت طبقه‌بندی می‌کنند، اما خودش با این طبقه‌بندی و هر طبقه‌بندی دیگری مخالف بود. زندگی پر‌تلاطم و سرشار از هیجان او شباهت‌های زیادی با دیگر نمایندگان نسل بیت داشت؛ اما واقعیت این بود که آغاز کار نوشتن او بسیار پیش‌تر از دیگر نمایندگان این جنبش ادبی بوده است.
  • یک اثر تکان‌دهنده

    سوتلانا الکسیویچ داستان‌نویس نیست، نویسنده‌ خوبی هم نیست. با این حال، «جنگ چهره‌ زنانه ندارد» یک کتاب تکان‌دهنده است. شروع توفانی و درگیرکننده‌ای دارد، در میانه دچار تکرار می‌شود و در ادامه دوباره اوج می‌گیرد، و در نهایت خواننده را با سیل سوال‌های بی‌جواب به حال خودش می‌گذارد – تا حد زیادی به این دلیل که الکسیویچ نویسنده‌ خلاقی نیست، راهبرد روایی و طرح و برنامه‌ مشخصی برای تألیف کتابش ندارد.
  • عبور از داستان‌های آپارتمانی

    قاسم ملااحمدی در این مجموعه داستان نه در پی نوشتن داستان که اساسا در پی عبور از مرزهای داستان با تعریف رایج است. درگیری نویسنده با فرم، اصلی‌ترین دغدغه این کتاب است که می‌توان نمونه‌اش را داستان «طبل ریز روی طبل بزرگ زیر پای راست» دانست. این داستان روایت‌های تکه پاره‌ای از یک وضعیت مشترک است که در اصل هیچ اشتراکی باهم ندارند، جز اینکه سربازانی آنها را زیر تخت یا روی تخت در آسایشگاه یک پادگان نوشته‌اند.
  • هنوز کارمند بازیگری نشده‌ام

    فرزین محدث را تا به حال در نقش‌های متفاوتی دیده‌ایم. برای او نقش یک پیرمرد ۸۰ ساله را بازی‌‌کردن همان‌قدر جذاب است که نقش یک معلول جسمی و ذهنی. توانایی‌هایش در این سال‌های حضورش در تئاتر بسیار دیده شده و توانسته با چند کاندیدای جشن خانه تئاتر و همچنین جوایزی که در این عرصه به‌دست آورده خوش بدرخشد. او چندی پیش در پانزدهمین دوره جشن بازیگرخانه تئاتر که با دبیری بهزاد فراهانی در تالار وحدت برگزار شد، جایزه بهترین بازیگر را به خود اختصاص داد. این گفت‌وگو به همین بهانه شکل گرفته است.
  • ما با صبح جمعه بازگشته‌ایم

    بعد از سال‌ها برنامه خاطره‌انگیز «صبح جمعه با شما» به رادیو بازگشته است و ما دوباره دور هم جمع شده‌ایم و پیشنهاد می‌کنم مردم مثل سابق این برنامه را دنبال کنند. آخرین باری که در برنامه «صبح جمعه با شما» حضور داشتم زمانی بود که منوچهر نوذری هنوز زنده بود و این برنامه را اجرا می‌کرد. دیگر از حضور هنرمندانی چون منوچهر نوذری یا عزت‌الله مقبلی و دیگر بزرگانی که در رادیو فعالیت داشتند، محروم هستیم.
  • چیدمانی از تهران

    نمایشگاه نقاشی‌های من با عنوان «تعیین طول و عرض جغرافیایی و ارتفاع از سطح دریا ۳۵.۴۴’۳۷.۶° N, ۵۱.۲۳’۵۹.۶° E» این روزها در گالری پروژه‌های آران برپاست. این مجموعه شامل آثار نقاشی، طراحی و چیدمان است که نقطه مشترک آنها موضوع موقعیت جغرافیایی است. در همه کارها با تکنیک‌های مختلف به بررسی موقعیت جغرافیایی و تاثیرات آن بر زندگی انسان پرداخته‌ام.
  • خداحافظی «خدای کشتار» از صحنه

    نمایش « خدای کشتار» را از ۱۸ ‌خردادماه و با همان گروه بازیگران قبلی در تئاتر شهرزاد اجرا خواهیم کرد و پس از آن فیلم ـ تئاتر این اثر هم منتشر می‌شود. با توجه به اینکه نسخه‌ای فیلمبرداری شده از اولین دور اجرای این نمایش در قالب فیلم تئاتر منتشر خواهد شد، دیگر «خدای کشتار» را روی صحنه نخواهم برد؛ اما از آنجا که خودم این نمایش را خیلی دوست دارم تصمیم گرفتم برای مدت دو هفته یک بار دیگر آن را اجرا کنم.
  • آرامش با سه تار نوازی

    در مدتی که در ایران بودم مجموعه کارگاه‌های آموزشی و کنسرت‌هایی را در برخی از شهرهای کشور از جمله شیراز، سنندج و کرمانشاه برگزار کردم و سپس کارگاه‌ها و مجموعه برنامه‌هایی را نیز در آمریکا برگزار کردم که در نوع خود تجربه متفاوتی برایم بود. در ماه رمضان که فعالیت‌های موسیقایی کمتر می‌شود روی برگزاری چند کارگاه آموزشی متمرکز هستم اما بعد از پایان ایام ماه رمضان تصمیم دارم تور کنسرت‌های شهرستان را دوباره آغاز کنم که در این اجراها طبق روال از نوازندگان بومی هر منطقه برای گروه نوازندگی استفاده خواهم کرد البته ممکن است یک یا دو نوازنده از تهران نیز همراه من باشند.
  • عکسنوشت

  • در راه نگین سبز کویر

    چند هفته‌ای است که همراه شما به گوشه و کنار استان سمنان سر زده‌ایم. از یخچال و بادگیر گذشتیم، صبحانه‌ شاهانه‌ای را در کاروانسرا خوردیم، از مسجدهای کهن بازدید کردیم و در آخر به تپه‌ای با تمدن چند هزار ساله رسیدیم. در این قسمت از ساعت‌های پایانی سفرمان برایتان خواهم گفت.
  • چطور یک سفر سینمایی داشته باشیم؟

    یک تعطیلات سینمایی یا یک تعطیلات براساس فیلم و موقعیت آن، ساده‌تر از چیزی است که به‌نظر می‌رسد. «ارباب حلقه‌ها» در نیوزیلند فیلمبرداری شده و «تعطیلات رمی» در رم. خیلی فیلم‌های دیگر در سراسر جهان ساخته شده‌اند که بسیاری مردم دوست دارند به آنها سفر کنند.
  • قهرمان معاصر

    نام یکی از قهرمانان اساطیر ایران را زنده نگه داشته؛ خود کار آهنگری و مکانیکی را از بچگی یاد گرفته و بنیانگذار شرکتی شده که نامش تلفیقی از ایران و اسم اسطوره آهنگر است. در سن۹۰ سالگی همچنان با علاقه از کسب‌وکارش می‌گوید و بارها بر این جمله تاکید می‌کند که عاشق کار است. در محله قنات آباد تهران در خانواده‌ای تحصیل کرده به دنیا آمد. پدرش وکیل بود و به درس و مدرسه اهمیت زیادی می‌داد؛ اما خودش نقل می‌کند که درس خواندن را دوست نداشت و از مدرسه فرار می‌کرد و از همان بچگی جذب کار شده است.
  • عبور موفق سامسونگ از بحران S۷

    برای شرکت سامسونگ الکترونیک، سال ۲۰۰۳ یک نقطه عطف بود. این شرکت توانست با موفقیت جایگاه خود را به عنوان یکی از بهترین تولیدکنندگان گوشی تلفن همراه در دنیا تثبیت کند و محصولاتش در همه رسانه‌ها معرفی شد. در آن سال، خیلی‌ها گوشی‌های سامسونگ را به مناسبت سال نو هدیه دادند.
  • ۴ اشتباه بزرگ سامسونگ

    آتش گرفتن گلکسی نوت ۷ شاید بزرگ‌ترین شکستی است که از سامسونگ به ذهن ما می‌رسد؛ اتفاقی که حتی وفادارترین طرفداران آن را از ادامه خرید این محصول پرفروش منصرف کرد.
  • بازی دو سر باخت در بازار ملک

    شرایطی که در بازار مسکن به‌واسطه رفتار سمت عرضه (فروشنده‌ها) به‌وجود آمده است، دیر یا زود «بازی دو سر باخت» را در صحنه معاملات ملک رقم می‌زند.
  • پرمعامله‌ترین محله در فرسوده‌ترین منطقه تهران

    یکی از محله‌هایی که با افزایش اقبال متقاضیان خرید مسکن در هفته‌های اخیر روبرو شده، محله «آبشار» واقع در محدوده منطقه ۱۲ تهران است.
  • مناطق سکونت مهاجران تهران

    با شکل‌گیری محدوده «تهران بزرگ» در سال ۵۲، شهرهای شمیران که آبادی‌های اوین، درکه، نیاوران، رستم آباد، زرگنده، الهیه، داوودیه، ضرابخانه و قسمت شهری ونک را شامل می‌شد، به همراه شهری که در فاصله سال‌های ۳۴ تا ۳۵ «کوی سیمان» در آن ادغام شده بود، به قسمت‌هایی از شهر تهران تبدیل شدند و محدوده بسیار فعالی را برای جذب مهاجران به وجود آوردند.
  • صندلی چهارم میز مذاکرات ملکی

    تشکیل صندلی چهارم دور میز مذاکرات ملکی منجر به بروز دردسر جدید برای خریداران واحدهای مسکونی در مقطع زمانی فعلی شده است. در شرایطی که بازار مسکن به دلیل بروز چند اتفاق عمده هم‌اکنون شرایط سختی را برای خانه‌دار شدن در مسیر متقاضیان خرید آپارتمان به ویژه خانه‌اولی‌ها و سایر متقاضیان مصرفی واحدهای مسکونی ایجاد کرده است بروز نوعی فشار روانی جدید ناشی از تشکیل صندلی چهارم دور میز مذاکرات ملکی دشواری‌های موجود برای خریداران را دامن زده است.
  • تازه وارد مبارز می‌طلبد

    قیمت مناسب و کیفیت بالای ساخت گوشی هوشمند کافی بود تا وان‌پلاس یکی از تولیدکنندگان موبایل چینی، همیشه در بازار موبایل محبوب کاربران باشد. همین امر باعث شده این کمپانی که تقریبا هر سال یک موبایل جدید معرفی می‌کند، مورد توجه باشد. وان‌پلاس۶(OnePlus۶) جدیدترین موبایل این شرکت است که در اواخر اریبهشت ماه طی مراسمی در لندن معرفی شد.
  • ترجمه گریه کودکان

    گریه تنها راه ارتباطی نوزادان برای ارتباط با دنیای بیرون به‌ویژه با والدین است. این بستگی به مهارت پدر و مادرها دارد، تا متوجه خواسته آنها از روی صدای گریه‌شان شوند. با این‌حال، این مساله برای آن دسته از والدین کم تجربه، پدر یا مادری که ناشنوا هستند، چالش بزرگی است.
  • راهکارهای بهبود عملکرد اندروید

    گوشی اندروید خود را به عنوان یک کامپیوتر تصور کنید. همانطور که یک کامپیوتر پر از برنامه، عکس، فیلم، فایل و غیره به کندی کار می‌کند، باتری آن زود خالی می‌شود و پیدا کردن چیزی در آن سخت است و به این دلیل باید همیشه حواستان به آن باشد، گوشی شما به همین شکل است.
  • آخرین سکانس واردات؟

    هنوز خودروهای وارداتی با ارز ۴۲۰۰ تومانی وارد بازار نشده‌اند، با این حال قیمت‌ها روزبه‌روز روند صعودی به خود می‌گیرد. در مورد چرایی افزایش چندین باره قیمت وارداتی‌ها، فعالان بازار دلایل مختلفی ذکر می‌کنند حال آنکه محتمل‌ترین دلیل، جو روانی ناشی از نقض برجام ازسوی رئیس‌جمهور آمریکا عنوان می‌شود.
  • ۶۶میلیونی‌های بازار

    مثلث سدان‌های کامپکت ۶۰ میلیونی بازار ایران احتمالا موفق‌ترین شرایط فروش را در بین خودروهای تازه‌وارد بازار در سال ۹۷ تجربه خواهد کرد. با اینکه خرید شاسی‌بلند همچنان به شکلی پر تب و تاب از سوی خریداران پیگیری می‌شود و خودروسازان هم با عرضه مدل‌های متنوع سرعت تحولات را در این بخش افزایش می‌دهند، اما کلاس سدان‌های کامپکت هم از جرگه تحولات و پویایی دور نیست و حداقل تنور آن از جانب خودروسازان چینی گرم نگه داشته می‌شود. این کلاس که به‌طور سنتی متعلق به خودروهای فرانسوی از قبیل ۲۰۶ اس‌دی، رانا و رنو تندر۹۰ است اخیرا از ناحیه چینی‌ها با دو محصول تازه رو به تحول گذشته و رنو نیز با عرضه انبوه سری فیس‌لیفت تندر۹۰ که نخستین بار سال ۲۰۱۰ در بازار اروپا عرضه شده قصد دارد وضعیت فروش خود را در این بخش ارتقا دهد. ببینیم این سه خودرو تازه‌وارد که همگی در بازار خودرو قیمتی ۶۶ میلیونی دارند در مقایسه باهم چه ویژگی‌هایی داشته و کدامیک دست بالا را برای موفقیت در بازار ایران دارند.
  • تابش مرگبار بر خودرو

    محققان بارها تاکید کرده‌اند که تابش نور خورشید به داخل خودرو برای سلامت سرنشینان بسیار خطرناک است؛ چرا که گرمای ساطع شده از نور خورشید بر داشبورد، صندلی و سیستم تهویه هوای خودرو منجر به آزاد شدن گاز بنزن می‌شود گازی که بسیار سمی و سرطان‌زاست (حتما بارها بویی شبیه پلاستیک گرم شده را در خودرویتان احساس کرده‌اید، این همان بوی گاز سرطان‌زای بنزن است.)
  • بوفه

    با دوستم این حوالی می‌خواستیم نهار بخوریم، گفت: بریم بوفه.
  • ضیافت دوست

    دهم رمضان به تاسی از حضرت حق که صاحب احسان و خوان نعمت است، جمع صمیمانه‌ای برگزار شد تا در خاص‌ترین ماه خدا، ماه تهذیب و صیقل جسم و روان، دل‌ها کنار یکدیگر نشینند، تالیف قلوب صورت گیرد و پاکی‌ها چونان آینه در یکدیگر بازتابیده و مضاعف شود.
  • شهر ما، خانه ما

    «شهر» به‌عنوان پایگاه تعریف زندگی جمعی در جوامع مدرن، مجموعه‌ای از تکالیف و حقوق را برای شهروندان ایجاد می‌کند. به تعبیری می‌توان شهر را مجموعه‌ای از فضاهای عمومی و خصوصی شهروندان در نظر گرفت. فضاهای خصوصی در انحصار شخصیت‌های حقیقی (همچون افراد معمولی) و حقوقی (نهادها، بنگاه‌ها و...) است و فضاهای عمومی در اختیار عموم مردم بدون توجه به نژاد، ‌طبقه، جنس، ‌سن، عقاید و... است.