شماره روزنامه ۶۱۶۰
|

آخر هفته

  • آخرین خودرو

  • تقسیم کار به مثابه تجارت

    آدام اسمیت، پدر علم اقتصاد را اگرچه بیشتر به‌عنوان واضع تئوری دست نامرئی بازار می‌شناسند، ولی یکی از ساده‌ترین و شگفت‌آورترین نظرات وی «تقسیم کار» بود. وی نشان می‌دهد که در یک کارخانه سنجاق‌سازی با تقسیم کار، هر کارگر در هر روز می‌تواند ۴۱ هزار سوزن تولید کند؛ درصورتی‌که اگر تقسیم کار صورت نپذیرد، شاید توانایی تولید بیش از ۲۰۰ سنجاق در روز را نداشته باشد. تقسیم کار سبب می‌شود، بهره‌وری و مهارت نیروی کار افزایش یابد.
  • عکس خبری

  • دورکردن بغداد از تهران؟

    هنوز چند روزی از ساز مخالف دونالد‌ترامپ علیه برجام نگذشته که رکس تیلرسون وزیرخارجه ایالات متحده راهی عربستان سعودی شده تا در ادامه تغییر رویکرد آمریکا در قبال برنامه هسته‌ای ایران، سیاست‌های جدید کاخ سفید در خاورمیانه را پیاده کند. چند ماه پیش هم رئیس‌جمهور آمریکا در اولین سفرخارجی خود به ریاض رفت تا با تشکیل ناتوی عربی، قدرت ایران را در منطقه کاهش دهد. اما ظاهرا ناتوی عربی با شکست مواجه شده و حالا تیلرسون با حضور در منطقه در تلاش است تا با ایجاد اتحادی قوی‌تر میان عربستان و عراق از نفوذ جمهوری اسلامی در این کشور بکاهد. درحالی‌که وزیر خارجه آمریکا در پایان نشست ریاض خواستار خروج شبه‌‌نظامیان ایرانی ازعراق شد، محمد‌جواد ظریف در واکنش گفت ‌متاسفانه آمریکایی‌‌ها نمی‌خواهند بعد از سال‌‌ها اشتباه دیدگاه خودشان را اصلاح کنند که آنکه در منطقه باعث ثبات و آرامش و مبارزه با تروریسم است، ایران است.
  • محکومیت مالی دولتمردان پاکدست!

    محکومیت احمدی‌نژاد به تخلفات نفتی و برگزاری دادگاه حمید بقایی بار دیگر مردان خبرساز دولت دهم را به مرکز توجه رسانه‌ها و شبکه‌های مجازی تبدیل کرد. هفته گذشته جزئیات پرونده مالی محمود احمدی‌نژاد رئیس‌جمهور وقت در سال ۸۸ که به جبران ۴۶۰۰ میلیارد تومان از طریق انتقال این مبلغ از حساب‌های درآمدی شرکت ملی نفت به حساب خزانه محکوم شده بود، منتشر شد.
  • پایان رویای بارزانی

    با پیشروی نیروهای ارتش عراق در استان کرکوک و کنترل مناطق استراتژیک این استان به نظر می‌رسد نه‌تنها رویای بارزانی بر باد رفته بلکه حالا جایگاه وی به‌عنوان رئیس اقلیم کردستان هم به خطر افتاده است و برخی از احزاب خواستار برکناری وی شده‌اند.
  • حمایت قاطع اروپا از برجام

    درحالی‌که کنگره آمریکا هنوز تصمیم خود درباره توافق هسته‌ای ایران را اعلام نکرده است موج موضع‌گیری‌ها نسبت به اظهارات ضدبرجامی ترامپ همچنان ادامه دارد. پس از آنکه وزیران خارجه اتحادیه اروپایی در پایان نشست لوکزامبورگ در بیانیه‌ای حمایت همه‌جانبه خود را از توافق هسته‌ای با ایران اعلام کردند سران اتحادیه اروپا هم در بروکسل موافقت کردند تا بر تعهد خود به اجرای توافق هسته‌ای ایران ادامه دهند.
  • افزایش قیمت موبایل با اجرای رجیستری

    با آغاز طرح رجیستری موبایل از اوایل این هفته درحالی‌که برخی فعالان بازار از رکود در بازار موبایل خبر می‌دهند در عین حال برخی خریداران هم از افزایش قیمت برخی از مدل‌ها به بهانه طرح رجیستری شکایت دارند. وزیر ارتباطات در واکنش به افزایش قیمت موبایل آن را حبابی دانسته و از مردم خواسته تا در همکاری با دستگاه‌های نظارتی و به‌منظور تنظیم بازار عرضه و تقاضا فعلا گوشی موبایل نخرند.
  • نوجوانان در دام نهنگ آبی

    اگرچه هنوز دلایل متقنی درباره خودکشی دو نوجوان اصفهانی در پیروی از دستورالعمل‌های آخرین مرحله چالش نهنگ آبی وجود ندارد اما براساس اظهارات اولیه فرمانده انتظامی استان اصفهان دو دختر اصفهانی تحت‌تاثیر بازی نهنگ آبی خودکشی کرده‌اند.
  • بازار بورس پربازده‌ترین بازارسال

    با کاهش هیجانات ناشی از اظهارات ترامپ، بازار بورس تهران که روند رو به افزایش خود را از تابستان آغازکرده بود با وجود هفته‌های کاهشی ابتدای مهر توانست در این هفته رکورد ۴ ساله خود را شکسته و وارد کانال ۸۶ هزارتایی شود. آخرین بار در سال ۹۲ همزمان با روزهای طلایی آذرماه، شاخص در این محدوده قرار داشت.
  • چراغ سبز مجلس به وزرای پیشنهادی؟

    سرانجام از میان نام‌های متعددی که قرار بود رئیس‌جمهور برای دو وزارتخانه نیرو و علوم به‌عنوان وزرای پیشنهادی به مجلس معرفی کند، قرعه به نام رضا اردکانیان و منصورغلامی افتاد تا هفته آینده با حضور در بهارستان و دفاع از برنامه‌های خود، تکلیف دو وزارتخانه بدون وزیر در کابینه را مشخص کنند. آنگونه که به نظر می‌رسد اردکانیان با تخصصی که در زمینه ‌مدیریت منابع آب و محیط زیست دارد احتمالا شانس بیشتری در جلب اعتماد مجلس‌نشینان خواهد داشت. هرچند که درباره منصور غلامی هم اگرچه گفته شده مجلس هنوز به جمع‌بندی نهایی نرسیده اما ظاهرا این وزیر پیشنهادی کمتر شناخته شده، راه چندان دشواری در پیش رو ندارد.
  • ماموریت آمریکایی-سعودی در بغداد

    سفر رکس تیلرسون وزیر خارجه آمریکا به ریاض و دیدار با پادشاه سعودی و نخست‌وزیر عراق را باید موج دوم تلاش‌های منطقه‌ای آمریکا برای نزدیک کردن دیدگاه‌های مقامات ریاض و بغداد و در راستای فشارهای منطقه‌ای بر ایران ارزیابی کرد. فشاری که در ارتباط با برنامه موشکی ایران و سپاه پاسداران است و تلاش دارد تا با تغییر نگاه عربستان به عراق پساداعش، زمینه را برای ایجاد فاصله بین بغداد و تهران فراهم کند. درهمین ارتباط، وزیر خارجه آمریکا روز یکشنبه در نشست خبری مشترک با عادل الجبیر وزیرخارجه عربستان، سپاه پاسداران را متهم کرد که منطقه را به نابودی کشانده است. او از حشدالشعبی نیز خواست تا به خانه‌هایشان برگردند.
  • موج جذابیت «کالا»یی بورس تهران

    بورس تهران از ابتدای سال بازدهی ۱۲ درصدی را به ثبت رسانده است. شاخص کل بورس که در آغاز سال ۹۶ در کانال ۷۷ هزار واحد قرار داشت، با حمایت نمادهای کالایی در مسیر صعودی قرار گرفت. عمده این رشد در بازه از ابتدای تابستان تا پایان مهر رقم خورده است. شاخص کل بورس در این مدت بازدهی ۷/ ۹ درصدی را ثبت کرد. علت اصلی رشد پرشتاب شاخص کل به‌خصوص ۴ ماه گذشته را می‌توان رشد قیمت‌های جهانی کالا و همچنین نرخ دلار عنوان کرد.
  • مرگ آن دو دختر جوان

    خودکشی دو دختر جوان تحت تاثیر چالش نهنگ آبی صرفا یک تیتر خبری است که البته ارتباط وثیقی با آنچه در واقعیت رخ داده، ندارد. برای بررسی این اتفاق نباید چالش نهنگ آبی یا هر محرک بیرونی دیگر را عامل اصلی دانست. نه به این معنا که اهمیت تاثیرپذیری از شبکه‌های اجتماعی، بازی‌های اشتراکی و... را نادیده بگیریم. قرار است بدانیم چرا چنین چالشی می‌تواند منجر به یک مرگ خودخواسته شود.
  • چالش رای اعتماد به گزینه‌های آخر

    مجلسی‌ها تکلیف دو کرسی خالی کابینه دوازدهم را یکشنبه ۷ آبان ماه مشخص می‌کنند؛ کرسی‌هایی که حسن روحانی تصدی آنها را به منصور غلامی برای وزارت علوم و رضا اردکانیان برای وزارت نیرو پیشنهاد داد. هرچند نمایندگان تکاپوها برای بررسی صلاحیت این دو وزیر پیشنهادی را از یکشنبه گذشته آغاز کرده‌اند اما هنوز صدای واحد از هرکدام از فراکسیون‌های امید (اصلاح‌طلبان)، مستقلین و نمایندگان ولایی (اصولگرایان) شنیده نمی‌شود.
  • حلال ریلی ترافیک تهران

    ظرفیت‌های ریلی تحت اختیار دولت و شهرداری پایتخت که تاکنون به‌خاطر اقدامات جزیره‌ای، هرکدام به‌صورت جداگانه و بیگانه از دیگری، سرویس‌دهی ناقص به مجموعه شهری تهران را برعهده داشته، قرار است با طرح وزیر راه و شهرسازی در جهت حل ترافیک کلان‌شهر تهران، با هم پیوند بخورند.
  • موتور جایگزین تراکم‌فروشی

    پایان تراکم فروشی در تهران، نوعی ترس از بابت توقف موتور قدیمی رشد اقتصادی و در نتیجه، آسیب فرابخشی ناشی از کاهش شدید تیراژ ساخت‌وساز به‌وجود آورده اما همین ترک اعتیاد، یک فرصت برای سرمایه‌گذاری دو منظوره مقابل مدیریت شهری و سرمایه‌گذاران قرار داده است.
  • مکان‌یابی خط ریلی اتصال تهران و حومه

    معاون حمل‌ونقل و ترافیک شهرداری تهران اتصال ریلی تهران به شهرهای حومه را یکی از برنامه‌های مشترک قطعی دولت و شهرداری در دوره کنونی عنوان و جزئیات آن را تشریح کرد. به گزارش «دنیای اقتصاد»، در حالی که ظرفیت جمعیت‌پذیری تهران تقریبا اشباع شده است اما شهرهای حومه پایتخت هنوز دارای ظرفیت جمعیت‌پذیری قابل توجهی هستند که به دلیل عدم دسترسی مناسب به شبکه کارآمد حمل‌ونقل عمومی، خالی مانده است. از آنجاکه بسیاری از ساکنان حومه در پایتخت اشتغال دارند و از این رو ناگزیر به سفرهای روزانه میان پایتخت و محل سکونت خود هستند، وجود شبکه ریلی انبوه‌بر و سریع‌السیر میان پایتخت و شهرهای اطراف یک ضرورت غیرقابل انکار است. به همین خاطر وزارت راه‌وشهرسازی و شهرداری تهران فصل جدیدی از همکاری بین‌بخشی برای پاسخگویی به این نیاز را آغاز کرده‌اند.
  • مزیت توسعه حمل‌ونقل ریلی

    حبیب‌الله طاهرخانی، معاون وزیر راه و مدیر عامل شرکت عمران شهرهای جدید در گفت‌وگو با «دنیای اقتصاد» با اشاره به مزیت‌های توسعه حمل‌ونقل ریلی حومه‌ای، روند اتصال قطار حومه‌ای به متروی شهر تهران را توضیح می‌دهد. به گفته وی این روش که الگوی تجربه شده در بسیاری از شهرهای دنیا است، می‌تواند پیامدهای ناشی از تردد حجم بالایی از خودروی شخصی به درون شهرتهران را کاهش دهد.
  • متولی اتصال تهران به حومه

    ماموریت اتصال ریلی پایتخت به حومه، با تاسیس یک شرکت زیرمجموعه راه‌آهن، راهبری می‌شود. در حال حاضر اگر چه در تهران، متولی ساخت و توسعه مترو، تحت نام «شرکت راه‌آهن شهری تهران و حومه» ماموریت توسعه ریلی مجموعه شهری تهران را برعهده دارد اما در کارنامه آن، ردپای موثر از ماموریت احداث ۴ خط مترو اکسپرس متصل‌کننده پایتخت به شهرستان‌های اطراف، دیده نمی‌شود. از آن طرف، به‌رغم عبور و مرور قطار بین شهری حد فاصل تهران و برخی شهرهای اطراف پایتخت همچون اسلامشهر، کرج، گرمسار، ورامین و حتی شهر جدید پرند، هیچ رابطه‌ ریلی و ایستگاهی بین خطوط مترو فعال در درون شهر تهران و قطارهای حومه‌ای فعال وجود ندارد. این اتصال قرار است با مدیریت «شرکت قطارهای حومه» که برنامه ششم توسعه، تاسیس آن را به دولت تکلیف کرده است، ایجاد شود.
  • توسعه کاربری‌های مکمل با توسعه ریلی

    وزیر راه و شهرسازی از زمان حضور در کابینه یازدهم بر استفاده از ایده شهرسازی ریل‌پایه به‌عنوان راه نجات مشکلات حمل‌و‌نقلی و شهرسازی شهرهای کشور تاکید داشت. از این رو به نظر می‌رسد با ادامه حضور وی در کابینه دوازدهم او بنا دارد اجرایی شدن این ایده را به‌طور جدی‌تری دنبال کند. عباس آخوندی چند هفته پیش با حضور در صحن علنی شورای شهر تهران لیستی از مجموعه مشکلات مجموعه شهری تهران را برشمرد. او معتقد است تنها راه نجات تهران از مشکلات حرکتی و سکونتی توسعه حمل‌و‌نقل ریلی است. او پیشنهاد کرد از آنجا که هنوز ظرفیت مترو برای پوشش دهی تمامی سفرهای مجموعه شهری تهران کفایت نمی‌کند و توسعه آن در بازه زمانی کوتاه‌مدت هزینه‌زا است می‌توان از ظرفیت حمل‌و‌نقل ریلی حومه‌ای برای رفع مشکلات ترددی و سکونتی شهر تهران استفاده کرد. «دنیای اقتصاد» در گفت‌وگو با علی نوذرپور معاون سابق سازمان شهرداری‌ها و دهیاری‌های کشور و شهردارکنونی منطقه ۲۲ تهران زوایای مختلف این ایده را مورد بررسی قرار داده است.
  • مرگ «خودروسازی» استرالیا

    روز جمعه هفته گذشته خودروساز آمریکایی «جنرال موتورز» شرکت «هلدن» خود را پس از هفتاد سال فعالیت در استرالیا تعطیل کرد. «جنرال موتورز»‌ درحالی اقدام به بستن کارخانه خود در ایالت استرالیای جنوبی کرد که شرکت‌ «تویوتا» دو هفته پیش و شرکت «فورد» سال گذشته کارخانه‌های خودروسازی خود را در این کشور تعطیل کرده بودند. با توجه به اینکه سه شرکت «جنرال موتورز»، «تویوتا» و «فورد» تنها شرکت‌های تولیدکننده خودرو در استرالیا بودند، تعطیلی خطوط تولیدی آنها به منزله پایان خودروسازی در استرالیا است، صنعتی که حدود ۱۰۰ سال قدمت دارد. در پی این اتفاق، صدها نفر شغل خود را از دست دادند و فشارها بر دولت مرکزی برای کمک به این افراد افزایش یافته است. بر‌اساس آمارهای «کمیته بهره‌وری»، در سال‌ ۲۰۱۴ حدود ۱۱ هزار نیروی کار به‌طور مستقیم در این سه شرکت خودروساز کار می‌کردند. مالکولم ترنبول، نخست‌وزیر دولت استرالیا، در کنفرانس مطبوعاتی روز جمعه به خبرنگاران گفت: «بسته شدن شرکت خودروسازی هلدن برای کارکنان و تمامی استرالیایی‌ها بسیار ناراحت‌کننده است. این اتفاق به منظور پایان عصر خودروسازی استرالیا است.» او در ادامه افزود: «هرکسی در استرالیا یک داستان مربوط به هلدن دارد.» پیش از این نخست‌وزیر ترنبول به‌دنبال راهی برای کاهش اثرات منفی رکود خودروسازی در این ایالت بود. ایالت استرالیای جنوبی که بیش از ۶۰ درصد آن را بیابان‌ تشکیل می‌دهد قطب صنعت دفاعی کشور استرالیا است. این ایالت نقشی اثرگذار در تعیین دولت این کشور دارد. در این راستا دولت تصمیم دارد تا سال ۲۰۲۲ مخارج دفاعی را در این ایالت به میزان ۵۲/ ۲۳ میلیارد دلار افزایش دهد.
  • برندهای خودرویی که به بن بست می‌رسند

    صنایع مختلف جهان همواره شاهد افول یک برند و ظهور برندهایی تازه هستند، همچون سلول‌های یک موجود زنده که می‌میرند تا جای آنها را سلول‌های تازه بگیرند و کل این فرآیند متضمن ادامه حیات است. صنعت خودروی جهان هم از این قاعده مستثنی نیست. گاهی یک خط تولید خودرو با صدها خبر و تحلیل و عکس و تبلیغ آغاز به کار می‌کند اما خیلی زودتر از انتظار به تعطیلی کشانده می‌شود. گاهی هم این تعطیلی خط تولید پس از گذشت سال‌های طولانی از فعالیت آن به‌وقوع می‌پیوندد. گر چه این داستان تعطیلی یک خط تولید برای کارکنان آن بسیار غم‌انگیز است اما در واقع موجب می‌شود برندهایی که در رقابت موفق‌تر عمل کرده‌اند به پاداش موفقیت خود سهم بیشتری در بازار خودرو به‌دست آورند. در چنین رقابت سرسختانه ای که در حوزه خودروسازی جهان وجود دارد، مهم‌ترین درسی که فعالان بازار از این دگرگونی‌ها می‌آموزند این است که هیچ تضمینی برای ادامه حیات یک برند وجود ندارد مگر آنکه ملزومات این ادامه حیات فراهم آید. در حوزه خودرو، یک خط تولید تا زمانی می‌تواند به فعالیت خود ادامه دهد که محصول نهایی آن در بازار، چه به لحاظ کیفیت و چه به لحاظ قیمت، رقابتی باشد و تقاضا برای آن وجود داشته باشد. اینجاست که مولفه‌هایی همچون کیفیت، قیمت و به روزرسانی محصول اهمیت می‌یابند. گاهی یک تغییر کوچک در یک محصول می‌تواند از افول برند آن پیشگیری کند تا همگام با ذائقه مشتری به پیش رود و گاهی یک بازنگری در قیمت یا کیفیت می‌تواند بر مطلوبیت یک کالا چنان بیفزاید که مشتری در این بازار پر‌رقابت، آن محصول را به سایرین ترجیح دهد. داستان برندهای خودرویی جهان که خط تولید آنها تعطیل شد و امروز جز خاطراتی از روزهای اوجشان چیزی به‌جا نمانده است، می‌تواند گویای این واقعیت باشد که هیچ چیز در دنیای ما همیشگی نیست. بی‌شک حفظ یک برند نیازمند سرمایه‌گذاری مستمر است و این موضوع در صنعت خودروسازی جهان از اهمیت بسزایی برخوردار است چون در این صنعت همیشه فرصت‌هایی برای صرفه‌جویی و اقتصادی عمل کردن وجود دارد اما این تصمیم مانند یک تیغ دولبه، خطرناک است چون در عین حال گاهی صرفه‌جویی می‌تواند برای یک برند مهلک باشد. آغاز قرن ۱۲، هم برای برندهای خودرویی جوان و هم برای برندهای خودرویی قدیمی، پیام‌آور عصری دشوار بود. شرح داستان ۰۱ برند خودرویی جهان که با ورود به قرن ۱۲ تولیدشان در آمریکا یا در کل جهان متوقف شد و چرایی توقف خط تولید آنها نکاتی آموزنده در بر دارد:
  • ویژگی‌های رفتاری فقـــرا

    دنیای فقر سرزمین عجیبی است پر از معما. پژوهشگران اقتصاد توسعه اما اکثر این سوالات را در یک پرسش کوتاه خلاصه می‌کنند: «چرا فرصت‌های ازدست‌رفته فقرا تا این حد فراوان است؟»
  • مدل مفهومی تبیین‌کننده فقر

    سیاست‌گذاران عموما برای کاهش فقر به ارتقای سرمایه اقتصادی می‌اندیشند. به این معنی که آنها عادت کرده‌اند تا تغییراتی در تنظیم‌گری اعمال کنند (مانند افزایش حداقل بودجه) یا اطلاعات بیشتری (مانند آگاه کردن مردم از مستمری‌های دولتی دردسترس) به منظور به حداکثر رساندن منابع مردم و به حداقل رساندن هزینه‌های آنها ارائه دهند. افزایش سرمایه‌ انسانی نیز، در قالب مهارت‌ها، یکی دیگر از سیاست‌های اصلی است که به آن توجه می‌شود.
  • فــــقر و تاثیرات روان‌شناختی آن بر آینده‌نگری

    فقر به یکی از مشکلات جدایی‌ناپذیر دنیای ما تبدیل شده است با این حال فهم‌مان از چگونگی ادامه و تقویت آن بسیار ناقص است. این نوشتار نشان می‌دهد که فقر دارای اثرات روانشناختی بر افراد فقیر است که تصمیم‌گیری‌های اقتصادی آنها را تحت تاثیر قرار می‌دهد. به‌طور مشخص می‌توان گفت فقر باعث ایجاد استرس و هیجاناتی منفی شده که بر ترجیحات زمانی و ریسک‌گریزی فرد اثرگذار است. به این معنی که فرد را دارای بینش کوتاه‌مدت‌ و ریسک‌گریز می‌کند. آیا فقر وضعیت هیجانی و الگوهای انتخاب اقتصادی افراد را تحت تاثیر قرار می‌دهد؟ به‌عنوان مثال، آیا فقر بر چگونگی هیجانات و کنش‌های آنها اثرگذار است؟ در این نوشتار، یافته‌های آزمایشگاهی و تجربی اخیر بر وجود این رابطه مورد واکاوی قرار می‌گیرد. نتایج این مطالعات حکایت از آن دارد که فقر علت هیجانات منفی و استرس -که با واکنش خارج از ظرفیت کنترل فرد به محرک‌های محیطی تعریف می‌شود- است و این اثر ممکن است ترجیحات آنها که توسط انتخاب‌ها و رفتارهاشان آشکار می‌شود را تغییر دهد. به خصوص، فقر می‌تواند تمایل به ریسک‌پذیری به منظور چشم‌پوشی از درآمد کنونی به نفع درآمد بالاتر آینده را کاهش دهد. این رفتار ممکن است در تمایل کم به پذیرش فن‌آوری‌های جدید و در سرمایه‌گذاری پایین سلامت و آموزش که می‌تواند درآمد آینده را کاهش دهد، ظهور پیدا کند. فقر می‌تواند رفتارهایی را موجب شود که رهایی از آن را سخت‌تر می‌کند. در ابتدا باید این نکته مورد تاکید قرار گیرد که فقر نه تنها ازطریق درآمد بلکه با نهادهای ناکارآمد، در معرض خشونت و جرم بودن، دسترسی ضعیف به مراقبت بهداشتی و بسیاری دیگر از موانع مشخص می‌شود. این تنوع، واکاوی رابطه فقر و روانشناسی را پیچیده‌تر می‌کند. با این حال، می‌‌توان با فقر مادی به‌عنوان هسته اصلی و پیش‌بینی‌کننده دیگر انواع فقر شروع کرد. وقتی به بررسی کانال‌هایی که فقر از طریق آن خود را تقویت می‌کند می‌پردازیم، منظورمان آن نیست که افراد فقیر را مورد سرزنش قرار دهیم، بلکه محیطی از فقر که در آن فردی متولد می‌شود می‌تواند رویه‌هایی ایجاد کند که آن را تقویت کند.
  • چگونه به فقر نگاه کنیم؟

    اغلب دیده می‌شود که افراد فقیر رفتاری متفاوت با کسانی که دچار فقر مالی نیستند، از خود نشان می‌دهند. برای مثال براساس نتایج تحقیقات مختلف، احتمال بیشتری دارد که افراد فقیر از وام‌های با بهره‌های بالاتر استفاده کرده یا مشتاق شرکت در قرعه‌کشی‌ها و خریدن بلیت‌های بخت آزمایی باشند. بحث در مورد علل چنین تفاوت‌های رفتاری تاریخچه‌ای طولانی در علوم انسانی دارد. در این زمینه دو دیدگاه متضاد وجود دارد که اولی معتقد است افراد فقیر براساس حساب و کتاب‌های خود تصمیمی که برایشان بهتر است را با توجه به شرایط اقتصادی اتخاذ می‌کنند و در نتیجه عمده مسوولیت فقیر بودن و فقیر ماندن افراد بر دوش خود آن هاست. ناگفته پیداست که چنین دیدگاهی در زمانی که پژوهش‌های فراوانی نشان می‌دهند افراد در بسیاری از موارد قادر به تشخیص تصمیم درست نبوده و از سوی دیگر سیاست‌گذاری‌های کلان تاثیر بسزایی در بهره‌مندی افراد از منابع دارد، بسیار ساده‌انگارانه بوده و در ارائه راهکارهای موثر برای مقابله با فقر ناکارآ نشان می‌دهد.
  • تفکر نادرست دولتی در بازار کار

    وقتی بحث ایجاد اشتغال و نبود فرصت شغلی برای جوانان مطرح می‌شود گاه به‌جای اینکه اشتیاقی هدفمند برای بهبود این وضعیت ایجاد شود ممکن است یک نگرش نادرست آینده اقتصادی کشور را با تهدیدی به مراتب خطرناک‌تر و عواقبی شدیدتر مواجه سازد. باید توجه داشت برآوردن خواسته‌های کوتاه‌مدت گاهی نتیجه‌ای جز خط بطلان کشیدن بر اهداف بلندمدت نخواهد داشت. تفکر غالب در اقتصادهای توسعه یافته همواره این موضوع بوده است که بخش‌خصوصی به‌عنوان منبع اصلی نوآوری و خلاقیت در انجام امور باید سکاندار اصلی در سیستم اقتصادی کشور باشد و دولت نیز وظیفه اصلی خود یعنی حمایت از بخش‌خصوصی، نظارت بر بازارها، تدوین قوانین مناسب در زمینه شغلی، تامین امنیت سرمایه‌گذاری، ایجاد سیستم‌های مالی مناسب برای ارائه تسهیلات مالی هدفمند با نظارت دقیق بر حسن انجام کار را انجام دهد.
  • تبعات خلأ قوانین در اقتصاد

    اقتصاد سیستمی بزرگ و در هم تنیده شامل بخش‌ها و افراد زیادی است. همان‌طور که می‌دانید لازمه اینکه یک سیستم هر چند ساده، به هدف خود برسد هماهنگی بین تمامی بخش‌ها و تعامل مناسب آنها با هم است. برای مثال اگر شما می‌خواهید امروز عصر را با خانواده و خارج از منزل سپری کنید تمامی اعضای خانواده باید با این هدف موافق باشند و همگی بر یک نقطه مشترک اتفاق نظر داشته باشند اگر پسر شما ترجیح می‌دهد سینما برود، دختر شما پارک را ترجیح می‌دهد و همسر شما خرید آخر هفته را اولویت اصلی می‌داند جمع شدن خانواده خارج از منزل در مکانی مشخص عملا غیر‌ممکن است.
  • طبیعت‌گردی کنترل شده و عشایر؛ حافظان کوهستان‌های ایران

    چرای بی‌رویه دام ازجمله چالش‌های محیط‌زیست در دهه‌های اخیر ایران است. بسیاری از مراتع زیر فشار این عامل کمر خم کرده و در برخی مناطق نظیر کلاردشت جنگل به نفع دام عقب نشسته است. کوهستان‌ها نیز از این امر مستثنی نیستند، برداشت بی‌رویه از این مناطق موجب فرسایش شدید شده و سیل ملموس‌ترین نتیجه چنین بهره‌برداری ناپایداری است. اما برای رفع این بحران چه باید کرد؟ آیا می‌توان به یک راه‌حل واحد اکتفا و آن را به سایر مناطق تسری داد؟ پروژه‌های متعدد داخلی و بین‌المللی تلاش می‌کنند به این مساله پاسخ گویند و به پایداری در بهره‌برداری برسند. تا چه حد می‌توان از گردشگری و مدیریت عرفی به عنوان دو دستاورد این پروژه‌ها امید بست؟
  • پویش سبز

    حفاظت و صیانت از عرصه‌های طبیعی بکر و ناب و حفظ حیات سایر جانداران وظیفه همگانی محسوب می‌شود. کمتر کسانی در روزمرگی این دنیای پرفراز و نشیب دغدغه محیط‌زیست و حفظ حیات جانداران را از یاد نبرده‌اند. در هفته پایانی مهر ماه فعالان و انجمن‌های محیط‌زیستی کشور در راستای حفظ و حراست عرصه‌های منابع طبیعی برنامه‌هایی را انجام دادند. به رسم هر هفته تلاش داریم در قرار سبز، رسانه برای تمام فعالان محیط‌زیست کشور باشیم. برای فرهنگ‌سازی و آگاهی به دیگر هموطنانمان به گوشه‌ای از فعالیت‌های انجام‌شده اشاره‌ای خواهیم داشت:
  • اختلال شخصیت پارانویید را بیشتر بشناسیم

    شخصیت یعنی مجموعه‌ای از رفتار و شیوه‌‌های تفکر و هیجان شخص در زندگی روزمره که با ویژگی‌های ثبات و قابلیت پیش‌بینی، مشخص می‌شود. به عبارتی دیگر، الگو‌های تکرارشونده رفتاری، روانی و ذهنی در افراد تبدیل به شخصیت آنان می‌شود.
  • پنج کلید موفقیت در روابط عاطفی

    موفق‌ترین روابط عاطفی، روابطی هستند که در آنها استقلال و فردیت افراد حفظ می‌شود. به بیانی دیگر، روابطی که به وابستگی و تجاوز به حریم یکدیگر آلوده می‌شوند به سرعت فرسوده شده و از بین می‌روند. از طرفی دیگر، اگر این استقلال از حد خود فراتر رود و به‌جایی برسد که دو نفر نتوانند با هم صمیمیت سالم داشته باشند و به وحدت و یگانگی برسند، آن‌وقت رابطه آسیب می‌بیند و از بین می‌رود. همچنین، اگر دو نفر آنقدر به هم وابسته باشند که بخش‌های دیگر زندگی و نقش‌های دیگرشان در زندگی را کنار بگذارند نیز دیری نمی‌گذرد که رابطه آسیب‌ دیده و از بین می‌رود. بنابراین، آنچه در کنار حفظ استقلال و فردیت مهم است، «تعادل»، «عشق»، «احترام» و «امنیت» است. با این پنج عنصر جادویی می‌توان روابط عاطفی موفقی را خلق کرد، اما فراموش نکنید که این پنج عنصر حاوی جزئیات و ظرافت‌های بسیاری هستند که اگر آنها را نشناسیم، شکست می‌خوریم.
  • بازگشت به ایران صفوی

    همیشه دوست داشتم شهر «قزوین» را ببینم؛ اما هربار فقط از کنارش گذشته و به مقصدی دیگر رفته بودم. بالاخره صبح یک روز تعطیل با خانواده تصمیم گرفتیم که سری به این شهر زیبا بزنیم. با توجه به فاصله‌ ۱۵۰ کیلومتری تهران تا قزوین، لازم نبود صبح خیلی زود از خانه بیرون برویم و آفتاب همه جا را روشن کرده بود که پا به جاده گذاشتیم. با ماشین شخصی از اتوبان تهران- کرج به سمت قزوین حرکت کردیم. مسیر آرام و بدون ترافیک بود و ما بدون مشکل پیش می‌رفتیم. حدود یک ساعت و نیم بعد جاده دو شاخه شد و ما وارد مسیری شدیم که از کنار باغستان‌های زیبایی می‌گذشت. کمی بعد درگاه ورودی قزوین را دیدیم و وارد شهر شدیم.
  • ۱۰ جایی که تا نبینید باور نمی‌کنید واقعی هستند!

    اگر آماده‌اید تا با مکان‌های شگفت‌انگیز آشنا شوید، در این مطلب با ما همراه باشید. قرار است از دشت‌های بزرگ گل سوسن به دریاهایی برویم که مثل ستارگان می‌درخشند و حتما باید با چشم از نزدیک دیده شوند تا بشود واقعی بودنشان را باور کرد.
  • نسخه علم اقتصاد برای تصمیم‌گیری بهینه خانوار

    رفتار اقتصادی خانواده همواره در جهت بهینه‌سازی تابع سود و زیان جریان داشته است. علم اقتصاد در شاخه رفتاری، با رد تئوری «تصمیم‌گیری منطقی» افراد، به بررسی عوامل غیرمنطقی شدن مکانیزم تصمیم‌گیری می‌پردازد. خانواده با شناخت نسبت به این عوامل می‌تواند تصمیم‌گیری خود را بهبود بخشد. کارشناسان شاخه اقتصاد رفتاری بیش از هرچیز، به مطالعه تاثیرگذاری احساسات شخص بر نحوه تصمیم‌گیری او تاکید دارند. خانوار با شناسایی دایره انتخاب و گزینش تصمیم مناسب همزمان با در نظر گرفتن محاسن و مضرات آن می‌تواند با درک بهتری تصمیمات مهم خود را اتخاذ کند.
  • نقش اقتصاد خانواده در تولید سرمایه انسانی

    الگوهایی که به بررسی عوامل موثر بر رشد و توسعه اقتصادی پرداخته‌اند، یکی از مهم‌ترین عوامل موثر را «بهبود سرمایه انسانی» دانسته‌اند. از طرفی بررسی‌های تجربی از علت اصلی رشد اقتصادی کشور‌های توسعه ‌یافته نشان می‌دهد که آنها به حد قابل‌توجهی به توسعه نیروی انسانی خود اهمیت داده‌اند. نیروی انسانی در کنار سایر عوامل تولید مانند سرمایه فیزیکی نقش مهمی در تولید ایفا می‌کنند. بنابراین هرچه نیروی انسانی بهره‌وری بیشتری داشته باشد، میزان تولید به ازای هر فرد و میزان تولید در کل اقتصاد افزایش خواهد یافت. توسعه نیروی انسانی در طول زندگی فرد شکل می‌گیرد. البته مهم‌ترین دوره سنی موثر بر بهبود نیروی انسانی، دوره تحصیل است؛ چرا که در دوره تحصیل فرد مهارت‌هایی را یاد می‌گیرد که به بیشترین مقدار در فرآیند تولیدی که در آینده درگیر آن می‌شود، موثر است. در مجموع دو دسته عوامل درون خانواده‌ای و بیرون خانواده‌ای بر تولید نیروی انسانی توسعه‌یافته موثر است. در گروه درون خانواده‌ای از جمله می‌توان به میزان بودجه‌ای که خانواده‌ها به آموزش فرزندان اختصاص می‌دهند و سایر حمایت‌های روحی و روانی در مقاطع تحصیلی از سوی خانواده اشاره کرد. در گروه بیرونی نیز می‌توان به شرایط حاکم بر جامعه به‌ویژه کیفیت سیستم آموزشی اشاره کرد. تحقیقات مختلف نشان داده‌اند که هرچه خانواده‌ها در طول دوران تحصیل فرزندان را به جهات مختلف بیشتر حمایت کنند، تولید سرمایه انسانی بیشتر خواهد شد.
  • جایگاه الگوی مصرف خانواده ایرانی در دنیا

    بدون شک الگوی مصرف یکی از مهم‌ترین ابعاد مدیریت خانواده است که اگر در یک چارچوب اصولی کنترل شود به اقتصاد خانواده کمک قابل توجهی خواهد کرد. الگوی مصرف به‌طور کلی با استفاده از سه مولفه «میزان مصرف کالاها و خدمات»، «ترکیب کالاها و خدمات مصرفی» و «نوع خدمات مصرفی» قابل تبیین است. اینکه خانواده چند درصد از درآمد خود را صرف خرید کالاها و خدمات مصرفی کند در حیطه سطح مصرف می‌گنجد. اینکه از درآمد لحاظ شده برای مصرف، چه درصدی از آن صرف خوراک، پوشاک، آموزش و... شود در حیطه ترکیب مصرف خانواده قابل بحث است. در مرحله بعد، زمانی که ترکیب کالاها مشخص شد، اینکه در بودجه تخصیص داده‌شده برای کالاهای خوراکی، چه کالاهایی خریداری شوند یا چه نوع کالای پوشاکی خریداری شود، اهمیت می‌یابد. بدون شک، خانواده در هر یک از سه مرحله بالا با طیف‌های مختلفی از انتخاب مواجه می‌شود، هر چه این انتخاب به‌صورت اصولی‌تر صورت گیرد، از یک طرف اقتصاد خانواده به نحو بهتری مدیریت می‌شود و از طرف دیگر، خانواده به عنوان مهم‌ترین بازیگر یک اقتصاد، نقش خود را در بهبود اقتصاد ایفا کرده است. در پژوهشی که در سال ۱۳۸۸ حمید رفیعی با عنوان «تاثیر مدیریت اقتصاد خانواده بر الگوی مصرف» انجام داده، الگوی مصرف در مراحل سه‌گانه بالا مطرح و عوامل موثر بر الگوی ناصحیح مصرف خانواده‌های ایرانی مورد بررسی قرار گرفته است.
  • فوربس جوان‌ترین میلیاردرهای زیر ۴۰ سال در سال ۲۰۱۷ را معرفی کرد

    اعضای فوربس ۴۰۰، از سال ۱۹۸۲ تا امروز، فهرستی از ۴۰۰ فرد دارای بالاترین میزان ثروت، در ایالات متحده آمریکا را در فوربس منتشر می‌کنند. امسال نیز ثروتمندترین افراد در آمریکا معرفی شدند. اکنون حداقل ارزش خالص در فهرست ثروتمندترین افراد در فوربس ۴۰۰، دو میلیارد دلار است که این مقدار در سال گذشته ۱.۷ میلیارد دلار بوده است. کل ارزش خالص گروه به ۷/ ۲ تریلیون دلار از ۴/ ۲ تریلیون دلار در سال گذشته افزایش یافته و متوسط ارزش خالص از ۶ میلیارد دلار به ۷/ ۶ میلیارد دلار صعود کرده است.
  • ارزشمندترین ویژگی در میان مدیران موفق چیست؟

    سایت مشاوران شغلی Paysa طبق داده‌های ابررایانه‌ هوشمند « IBM واتسون» می‌گوید: ارزشمندترین ویژگی در میان مدیران موفق «هوش» است. پیش از این بارها پزشکان و محققان با استفاده از واتسون موفق شده‌اند تا برخی بیماری‌ها را درمان کرده یا پژوهش‌های خود را پیش ببرند. واتسون برای هر آنچه ارزشمند است، نتیجه‌گیری و استنتاج دارد. وقتی خوب دقت می‌کنیم تا به حال مدیر اجرایی فوق‌العاده موفق یا رهبر کسب‌و‌کاری که فوق‌العاده «باهوش» نباشد را ندیده و نمی‌شناسیم. در دهه‌های اخیر که از خیابان سیلیکون ولی عبور می‌کنید حتما حداقل به دو یا سه نابغه واجد شرایط برخورد می‌کنید.
  • داستان کسب‌و‌کاری که سرکلاس نوشته شد

    بنیان‌گذار برند Nike از چالش‏های پیش‏روی کسب‏وکارها و البته شرکت خود و همچنین نیروهای تحول‎آفرین عصر حاضر می‏گوید. فیلیپ نایت که در سال ۱۹۶۲ مدرک مدیریت کسب‏وکار خود را از مدرسه کسب‏وکار استنفورد دریافت کرده است در گفت‏وگویی با جاناتان لوین رئیس این دانشکده شرکت کرده است. او در گفت‏وگو با لوین از تاثیرات تحصیل در دانشکده کسب‏وکار استنفورد برای پشت سر گذاشتن چالش‏های سال‏های نخستین تاسیس برند نایک می‏گوید، شرکتی که ایده تاسیس آن با قرض گرفتن ۵۰ دلار از پدرش برای فروش کفش‏های ورزشی ژاپنی در صندوق عقب اتومبیل‌ آغاز شد. در این مقاله بخش‏هایی از این گفت‏و‏گو را می‏خوانید.
  • پیشنهادهایی برای بهبود نظام ساخت‌و‌ساز

    سبد مسوولیت‌ شهرداری‌ها در حوزه اجرای ضوابط ساخت و ساز، بدون آسیب‌شناسی موثر درباره بی‌تفاوتی و کم‌محلی آشکار برخی شهرداران به تکالیف قبلی، قرار است گسترش پیدا کند. متولی بخش مسکن و ساختمان در نظر دارد برای اصلاح وضع موجود در حوزه مهندسی ساختمان و نظارت بر ساخت، وظیفه و مسوولیت کنترل کیفیت ساخت و ساز را به شرکت‌های کنترل و بازرسی زیرمجموعه شهرداری‌ها واگذار کند.
  • اگر بنزین یورو ۴ نباشد...

    یک عضو هیات علمی دانشکده انرژی و مکانیک دانشگاه شهید بهشتی ضمن تشریح نقش کاتالیست در کاهش آلودگی خودروهای سواری گفت: تنها یک بار سوخت‌گیری با سوخت غیر‌استاندارد، باعث تخریب یا کاهش بازدهی شدید کاتالیست ‌می‌شود و اگر کاتالیست بر اثر سوخت خراب شود، مقصر تامین‌کننده سوخت است نه مالک خودرو. به گزارش «دنیای اقتصاد»، وقتی نتایج گزارش پروژه «پایش کیفیت سوخت شهر تهران در تابستان ۱۳۹۶» در پایان شهریور ماه منتشر و اعلام شد که میزان گوگرد و بنزن سوخت از حد استاندارد یورو ۴ بیشتر است، مجموعه‌ای از تاییدیه و تکذیبیه‌ها، توضیح‌ها و بیانیه‌ها از سوی برخی دستگاه‌ها منتشر شد.
  • تحرک جدید در بازاریابی مسکن

    واسطه‌های بازار معاملات خرید و فروش مسکن طی روزهای اخیر تحرک تازه‌ای را در این بازار آغاز کرده‌اند که مهم‌ترین‌ ویژگی آن استفاده از تاکتیک جدید برای جذب سمت تقاضا به بازار خرید آپارتمان‌های مسکونی است. به گزارش «دنیای اقتصاد»، هر‌چند تحت تاثیر چند عامل مهم حجم معاملات خرید و فروش مسکن طی ماه‌های اخیر نسبت به دست کم سه سال گذشته افزایش یافته است اما هم‌اکنون واسطه‌های خرید و فروش آپارتمان در شهر تهران روش جدیدی را برای تشویق و ترغیب خریداران مسکن به قطعی کردن تصمیم خود برای خرید آپارتمان در پیش گرفته‌اند؛هر چند این روش تبلیغاتی بر خلاف بسیاری از تکنیک‌های تبلیغاتی واسطه‌های فروش مسکن در تهران که بیشتر جنبه هیجانی و اغراق‌آمیز دارد تا حدی با پیش‌بینی‌های صورت گرفته از سوی کارشناسان درخصوص آینده کوتاه‌مدت، میان‌مدت و بلند‌مدت بازار مسکن نیز سازگاری دارد.
  • پرطرفدارترین مقاصد گردشگری شهری

    گردشگری، صنعتی است که عوارض و تبعات صنایع دیگر را ندارد. بر اساس تعریف سازمان جهانی گردشگری (WTO)، گردشگری به کلیه فعالیت‌هایی اطلاق می‌شود که یک فرد به منظور تفریح، استفاده از فضاهای طبیعی، درمان و فعالیت‌های اقتصادی و... از محیط سکونت خود خارج و حداکثر تا یک سال در آنجا اقامت می‌کند. گردشگری از ابعاد دیگری مانند: مدت زمان سفر، فاصله‌های مکانی و نیز انگیزه و اهداف، قابل تعریف بوده و شاخصه‌های مرتبط با خود را دارد. گردشگری، صنعتی است در حال توسعه که نقش موثری در ارتقای ساختارهای اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی جوامع ایفا می‌کند و از ارکان توسعه پایدار به حساب می‌آید. صنعت گردشگری، در بسیاری از کشور‌های جهان صنعتی نوپاست و جاذبه‌های آنکه به گفته بسیاری از کارشناسان اقتصادی در فاصله کمتر از یک دهه دیگر، بزرگ‌ترین‌ صنعت صادراتی جهان خواهد شد، کشور‌ها را به حرکت در مسیر رسیدن به رشدی پایدار در این حوزه تشویق می‌کند.
  • واقعیت افزوده و مجازی

    شرکت مایکروسافت مدتی پیش از فناوری واقعیت ترکیبی ویندوز خود رونمایی کرد. این اتفاق می‌تواند ابهام‌هایی را در تشخیص تفاوت‌های واقعیت ترکیبی با واقعیت افزوده و واقعیت مجازی برای ما ایجاد کند. با این اوصاف است که می‌خواهیم این سه فناوری را بررسی و تفاوت‌هایشان را شناسایی کنیم. اصطلاح واقعیت ترکیبی ویندوز هیجان‌انگیز و متفاوت است، اما توضیح کاری که مایکروسافت در فناوری جدید انجام می‌دهد، با مفاهیم ساده برای کسی که قبلا توجه خاصی روی این موضوع نداشته است، چالش ‌برانگیز خواهد بود. ما در حال‌حاضر واقعیت مجازی را شناخته‌ایم؛ سیستمی که در آن هدست را روی سر قرار می‌دهید و دنیایی کاملا متفاوت با دنیای واقعی را پیش چشمان خود می‌بینید. با دیدن کارهای مایکروسافت پیرامون هولولنز برایمان واضح خواهد شد که واقعیت ترکیبی و واقعیت مجازی پدیده‌های یکسانی نیستند. اما در مورد واقعیت افزوده به چه شکل خواهد بود؟ ما مدتی است که خبرهای جدیدی را در مورد واقعیت افزوده و استفاده از آن توسط کمپانی‌های اپل و گوگل می‌شنویم. واقعیت افزوده پدیده‌ای است که در آن با نگاه کردن به یک نمایشگر، موارد جدیدی به دنیای واقعی افزوده می‌شود. این پدیده شاید به میزان زیادی مانند هولولنز بدون کلاه مخصوص باشد. این همان جایی است که واقعیت ترکیبی و واقعیت افزوده با یکدیگر تفاوت دارند و علت این تفاوت باید به‌خوبی بررسی شود.
  • خداحافظی با اکانت اینستاگرام

    حالا دیگر اینستاگرام یکی از محبوب‌ترین شبکه‌های اجتماعی در میان کاربران سراسر دنیاست. با این حال اما شاید زمانی به دلایل مختلف شخصی یا حتی اعتیاد به آن تصمیم بگیرید اکانت خود را حذف کنید. در اینجا با چند قدم ساده یاد می‌گیرید که چطور این کار را انجام دهید. در واقع این راهکارها برای پاک کردن اکانت اینستاگرام و نه حذف آن از گوشی است.
  • رشد اپلیکیشن‌های ایرانی

    بازار خرید و فروش نرم‌افزارهای مجازی این روزها جذابیت بیشتری پیدا کرده چراکه برنامه نویسان ایرانی به تدریج نبوغ و ایده‌های بیشتری را به اشتراک می‌گذارند تا بهترین‌های بازار به وجود بیاید. در بازار مجازی ایران در هفته‌های اخیر می‌توانید بازی‌ها و برنامه‌هایی را پیدا کنید که هر کدام حالا تجربه‌های شکست و موفقیت خود را پشت سر گذاشته‌اند و با کیفیت بیشتری به شما خدمات متنوع ارائه می‌کنند. اگر می‌خواهید با آخرین و بهترین برنامه‌های نرم‌افزاری یک ماه گذشته در بازار مجازی ایران آشنا شوید در ادامه با ما همراه باشید.
  • کراس اوور فرانسوی بخریم یا کره‌ای؟

    طی یک دهه گذشته کراس اوورهای زیادی وارد بازار ایران شدند که از قضا مشتریان زیادی را نیز جذب خود کرده‌اند. کراس اوورهایی از برندهای چینی، فرانسوی و کره‌ای که هر کدام توانستند سهمی از بازار خودرو را تصاحب کنند.
  • کدام واردکننده بیشترین سهم بازار را دارد؟

    بنابر آمار گمرک جمهوری اسلامی ایران در نیمه نخست سال‌جاری در مجموع ۴۴ هزار و ۶۹۵ دستگاه انواع خودروی سواری به کشور وارد شده است که نسبت به مدت مشابه سال گذشته، افزایش ۸/ ۳۶ درصدی را نشان می‌دهد.
  • خودروسازانی که می‌روند ، خودروسازانی که می‌مانند

    اظهارات ضدبرجامی دونالد ترامپ رئیس‌جمهوری ایالات‌متحده آمریکا بار دیگر برخی از خودروسازان خارجی که قصد حضور در بازار خودرو ایران را داشتند بلاتکلیف کرد.
  • هیچ‌کس از موسیقی کودک حمایت نمی‌کند

    سعیده صلاحی، کارشناس علوم تربیتی کودک است. او از کودکی علاقه زیادی به موسیقی وساز ویولون داشت. این علاقه اورا به محضر استاد هنگامه اخوان کشاند تا در کلاس درس او با تکنیک‌های خوانندگی وصداسازی آشنا شود. علاقه او به کودکان وفعالیت در این زمینه باعث شد تا در ادامه راه، صدا پیشگی را برای ارتباط با این گروه سنی انتخاب کند. او بعدها به موسیقی کودک روی آورد. ژانری که متاسفانه در ایران جدی گرفته نمی‌شود، اما یکی از نیازهای اصلی کودکان به حساب می‌آید. او چند سال پیش آلبومی را با عنوان «تپلی» و با همکاری چهره‌هایی همچون بنیامین بهادری، نیما وارسته و... آماده کرد، اما انتشار آن سال‌ها طول کشید تا اینکه امسال موفق شد این اثر را به دست مخاطبان برساند. آنچه می‌خوانید گفت‌وگو با این موزیسین است.
  • سرک کشیدن به ناشناخته‌ترین مکان زمین

    این‌روزها به دلیل تلاطم‌های سیاسی و خط و نشان کشیدن‌های هرروزه کره شمالی، نام این کشور آسیایی بیش از گذشته سرزبان‌ها افتاده است. با این همه به دلیل اینکه این کشور یکی از بسته‌ترین کشورهای جهان است، به جز اطلاعاتی که به‌صورت رسمی و تبلیغاتی از سوی دولت آن به خبرگزاری‌ها ارسال می‌شود،‌ آگاهی اندکی از چگونگی زندگی مردم، وضعیت اقتصادی و معیشتی و آزادی‌های مدنی آن وجود دارد. از این‌رو از کتاب‌هایی که از سوی ماموران فراری کره شمالی نوشته شده است می‌تواند اطلاعات دست‌اولی از موقعیت واقعی این کشور به‌دست آورد. در ادامه به سه اثر در این زمینه اشاره می‌کنیم.
  • سومین تیر

    نمایش «سومین تیر» به نویسندگی و کارگردانی سیدمصطفی هاشمی‌تبار در سالن اصلی پردیس تئاتر تهران روی صحنه رفت.
  • باغ نگاه

    نمایشگاه آبرنگ‌های حمیده نیری با عنوان «باغ نگاه» از فردا جمعه ۵ آبان ماه برپا می‌شود. حمیده نیری متولد تهران و کارشناس هنرهای تجسمی از دانشگاه فرهنگیان است و نقاشی آبرنگ را در سال‌های اخیر به‌صورت جدی‌تر دنبال می‌کند.
  • خفگی

    فیلم سینمایی خفگی به کارگردانی فریدون جیرانی با بازی نوید محمدزاده و الناز شاکردوست در سینماهای کشور اکران شد.خفگی اثری جنایی است که با ملودرام درآمیخته و داستان پیچیده رابطه یک زن و مرد را روایت می‌کند که رازی مشترک در زندگی خود دارند.
  • آثار غلامحسین بیگجه‌خانی

    مجموعه آثار غلامحسین بیگجه‌خانی: قطعات موسیقی کلاسیک ایرانی منتشر شد. محمد عبدلی درباره انتشار این اثر نوشته است: این مجموعه با هدف تحلیل شیوه نوازندگی استاد بیگجه‌خانی طراحی و اجرا شده است.
  • اجرا

  • نمایشگاه

  • اکران

  • هنر و تجربه

  • دکه مطبوعات

  • رد پای دو غریبه (بخش بیست و پنجم)

    گفته می‌شود بخشی از مشکلات خاورمیانه برخاسته از توافقاتی است که قدرت‌های پیروز در جنگ جهانی دوم به آن دست یافتند. پس از پایان جنگ دوم جهانی امپراتوری عثمانی که مرد بیمار اروپا لقب گرفته بود به‌واسطه تبانی فرانسه و بریتانیا تجزیه شد. از دل این تجزیه مهم‌ترین توافق قرن بیستم زاده شد که همان سایکس‌‌پیکو بود. این توافق مبنای خط‌کشی‌های مرزی کشورهای خاورمیانه را تشکیل داد و ریشه بسیاری از مشکلات کنونی در خاورمیانه عربی به همین توافق بازمی گردد. کتاب مذکور که به‌صورت پاورقی در این صفحه منتشر و ترجمه می‌شود مبتنی‌بر ریشه‌یابی دلایل بحران خاورمیانه با نگاه به قرارداد سایکس‌پیکو است.