شماره روزنامه ۶۰۱۱
|

آخرهفته ۱۹ /۱۱/۱۳۹۱

  • آزادسازی خودروبه شیوه دولتی - ۱۹ بهمن ۹۱

    مرجان شهریاری
    دبیر گروه خودرو
    سرانجام خودروسازان بعد از تلاش‌های بی‌وقفه توانستند مجوز فروش خودرو به قیمت تجاری (حدفاصل قیمت بازار آزاد و قیمت محاسباتی با لحاظ نرخ مبادله‌ای ارز) را از دولت بگیرند. در قیمت‌گذاری جدید نقش سازمان حمایت از تولیدکنندگان و مصرف‌کنندگان در قیمت‌گذاری کمرنگ شده، اما به‌طور کامل حذف نشده است. مصوبه یاد‌شده تاکید دارد که در کنار قیمت‌گذاری خودروسازها، سازمان حمایت باید قیمت خودروهای داخلی را بر اساس نرخ ارز مبادلاتی محاسبه و در اختیار آنها قرار دهد. حال اگر خودروسازان همان قیمت‌های اعلامی سازمان حمایت را ملاک فروش قرار دهند، این سازمان دیگر کاری به کار جاده مخصوصی‌ها نخواهد داشت، اما اگر خودروسازان قیمتی بیش از نرخ تعیین شده از سوی سازمان حمایت را لحاظ کنند، آنگاه باید «مابه‌التفاوت قیمت خودروسازان و نرخ سازمان حمایت» را به حساب خزانه‌داری دولت واریز کنند.
  • رقابت کارگردان‌ها در جشنواره فیلم - ۱۹ بهمن ۹۱

    فیلم سینمایی «هیس، دخترها فریاد نمی‌زنند» ساخته پوران درخشنده و «حوض نقاشی» به کارگردانی مازیار میری تا روز یکشنبه در رقابت تنگاتنگ آمار تماشاگران جشنواره‌ فیلم فجر قرار داشتند. «هیس دخترها فریاد نمی‌زنند» در روزهای ابتدایی جشنواره به عنوان بهترین فیلم از نگاه مردم شناخته شد و پس از آن «حوض نقاشی» نیز توانست آرای مثبت تماشاگران را به سوی خود جلب کند. بعد از اینها «دهلیز»، «رسوایی» و «دربند» قرار گرفته‌اند. در اختتامیه جشنواره فیلم فجر، سیمرغ به فیلمی که برگزیده تماشاگران است، نیز تعلق خواهد گرفت.
  • وقتی مرسدس‌های هیتلری بیدار می‌شوند - ۱۹ بهمن ۹۱

    بازار معاملات خودرو‌های دست‌دوم در ایران از همان زمان ورود نخستین اتومبیل‌های وارداتی به ایران شکل گرفت و سند این اتومبیل‌ها بین افراد مختلف دست به دست می‌شد، حتی با احداث کارخانه‌های خودروسازی داخلی بازار خودرو‌های کارکرده هرگز از رونق نیفتاد و این وسیله صنعتی عصر مدرن روز به روز طرفداران زیادتری پیداکرد، ضمن اینکه این وسیله عامل مهمی در توسعه شهری و افزایش حمل‌ونقل هم محسوب می‌شد. اما در چند سال گذشته به مدد تلاش‌های انجام شده و همچنین تولید چند خودرو ارزان قیمت، شرایطی ایجاد شد که تمایل مردم برای خرید خودرو‌های صفرکیلومتر افزایش یافت.
  • تکاپوی سینمای ایران - ۱۹ بهمن ۹۱

    یاسین نمکچیان
    سی و یکمین جشنواره فیلم فجر درحالی چهارشنبه گذشته آغاز شد که بسیاری از چهره‌های سرشناس سینمای ایران امسال در این رویداد مهم حضور ندارند.

    ابراهیم حاتمی‌کیا، اصغر فرهادی، مسعود کیمیایی، احمد رضا درویش، عبدالرضا کاهانی، رضا میرکریمی، عزت‌الله انتظامی، پرویز پرستویی، بهرام رادان، هدیه تهرانی و خیلی‌های دیگر را باید غایبان مهم جشنواره نامید که یا فیلم نداشتند و یا بنا به دلایلی فیلم‌هایشان نرسید. با همه این حرف‌ها یک هفته از فستیوال سینمای ایران می‌گذرد و علاقه‌مندان زیادی همچون سال‌های گذشته تولید هنرهفتم در سال ۹۱ را به بحث و بررسی نشسته‌اند.

  • بودجه هنوز آماده نیست - ۱۹ بهمن ۹۱

    تعلل دولت در ارائه لایحه بودجه ۹۲ به درازا کشیده است. لایحه‌ای که گفته می‌شود تصویب بخشی از آن هنوز در هیات دولت به اتمام نرسیده است. در این میان باوجود تاکید مکرر نمایندگان بر لزوم ارائه هر چه سریع‌تر لایحه به مجلس، گفته می‌شود که دولت تصویب نهایی لایحه مورد نظر خود و جداول کلان را به بعد از سفر رییس‌جمهور به مصر موکول کرده است. اما در این میان، به تاج الدینی معاون رییس‌جمهور اعلام کرده که دولت بنایی به ارائه بودجه چند دوازدهم به مجلس ندارد. .
  • برندگان سیمرغ بلورین در‌۳۰‌سال - ۱۹ بهمن ۹۱

    در طول ۳۰ سال گذشته فیلم‌های زیادی به عنوان آثار برتر این فستیوال سینمایی انتخاب شدند. برخی از این فیلم‌ها هنوز هم به عنوان برترین‌های سینمای کشور شناخته می‌شوند. اولین جشنواره فیلم فجر
    در این دوره هیات داوران هیچ یک از فیلم‌ها را شایسته دریافت جایزه بهترین فیلم ندانست.
    دومین جشنواره فیلم فجر
    در این دوره هیات داوران هیچ یک از فیلم‌ها را شایسته دریافت جایزه بهترین فیلم ندانست.
    سومین جشنواره فیلم فجر
    مترسک به کارگردانی حسن محمدزاده
    چهارمین جشنواره فیلم فجر
    اولی‌ها به کارگردانی عباس کیارستمی و بهار به کارگردانی ابوالفضل جلیلی
    پنجمین جشنواره فیلم فجر
    پرواز در شب به کارگردانی رسول ملاقلی‌پور
    ششمین جشنواره فیلم فجر
    در این دوره هیات داوران هیچ یک از فیلم‌ها را شایسته دریافت جایزه بهترین فیلم ندانست.
  • عواقب سنگین چک برگشتی - ۱۹ بهمن ۹۱

    محرومیت‌ها و سخت‌گیری‌های جدید در انتظار صاحبان چک‌های برگشتی است تا شاید عاملی شود در جهت کاهش چک‌های بلامحل و افزایش اعتبار چک در جامعه. طبق دستورالعمل جدید بانک مرکزی، در صورتی که مشتری دارای سابقه چک برگشتی باشد، تمامی بانک‌ها و موسسات اعتباری غیربانکی موظف‌اند تا زمان رفع سابقه چک برگشتی، از ارائه خدمات بانکی شامل؛ اعطای تسهیلات، افتتاح حساب سپرده جدید، ارائه دسته چک، گشایش اعتبارات اسنادی و. . . خودداری کنند. .
  • اصول انتقال حس به دیوارهای خانه - ۱۹ بهمن ۹۱

    در سال‌های گذشته، بیشتر مردم ترجیح می‌دادند از رنگ برای پوشش دیوارهای منزل خود استفاده کنند و کمتر از کاغذهای دیواری برای این منظور استفاده می‌شد. اما با تغییراتی که در سبک زندگی و نحوه چیدمان واحدهای مسکونی ایجاد شد و در نتیجه افزایش میزان توجه و اهمیتی که افراد به نحوه دکوراسیون منزل خود نشان می‌دهند، ضرورت تولید کاغذ دیواری‌هایی متنوع ایجاد شد که ضمن برخورداری از تنوع رنگ، در تمام طرح‌ها و برای همه سلیقه‌ها بتواند مورد استفاده قرار گیرد. علاوه بر تنوع بیشتر در رنگ‌ها و طرح‌ها و امکان هماهنگ کردن دیوارهای منزل با استفاده از کاغذ دیواری با دکوراسیون، عواملی همچون کاربرد ساده‌تر و نصب آسانتر و سریع‌تر آن در مقایسه با رنگ آمیزی منزل، همین طور مزیت کاغذهای دیواری به علت نداشتن بوی تندی که رنگ‌ها داشتند، باعث شد به تدریج این مواد زیبا جایگزین نقاشی ساختمانی شود.
  • مذاکره به شرط «صداقت» - ۱۹ بهمن ۹۱

    جو بایدن، معاون اوباما این هفته پیشنهاد مذاکره مستقیم تهران-واشنگتن را مطرح کرد که با استقبال مسوولان سیاست خارجی ایران مواجه شد. علی‌اکبر صالحی، وزیر امور خارجه ایران که در نشست امنیتی مونیخ سخن می‌گفت، اظهار کرد: «از پیشنهاد معاون رییس‌جمهور آمریکا و همچنین اظهارات وزیر خارجه جدید این کشور در رابطه با مذاکره مستقیم، استقبال کرده و با دید مثبت به این اظهارات می‌نگریم. » صالحی شرط چنین مذاکره‌ای را «صداقت» دولتمردان آمریکایی دانست. .
  • هیچگاه برای جبران دیر نیست - ۱۹ بهمن ۹۱

    فرزاد حسنی
    مجری
    دیشب بود که برای اینکه بتوانم با دنیای‌اقتصاد درباره «تنها دو بار زندگی می‌کنیم. » حرف بزنم، برای بار چندم این فیلم را دیدم و فکر کردم به داستان زندگی سیامک، قهرمان داستان در مرز جوانی و میانسالی (۳۹ ساله) که اخراجی از دانشکده پزشکی به دلایل نامعلوم است، پس از ضربه خوردن در تمام مسیرهای زندگی، تصمیم به انجام کارهای نکرده در گذشته و انتقام از مسببان ناکامی‌های آن و سپس خودکشی پس از یک هفته و مصادف با روز تولدش می‌گیرد که با قرار گرفتن دختری که کوله‌اش را در مینی‌بوس او جا گذاشته مسیر زندگی‌اش تغییر می‌کند.
  • جشنواره فیلم نمایشگاه نیست - ۱۹ بهمن ۹۱

    علیرضا مجمع
    امسال سال عجیبی برای مهم‌ترین جشنواره سینمای ایران بود. از اعتراض‌های فیلمسازان بگیر تا نامه‌هایی که ردوبدل شد و نان‌هایی که این وسط بعضی منتقدان به فیلمسازان قرض دادند. با علی معلم که امسال عضو هیات انتخاب جشنواره سی و یکم فیلم فجر بود، نشستیم و درباره این فضا حرف زدیم. از فیلم‌ها گفتیم و سعی کردیم آسیب‌ها را بشناسیم. حرف‌ها البته می‌تواند کلیدواژه‌هایی حیاتی برای سینمای ایران داشته باشد. خودم را به این گفت‌و‌گو سنجاق نمی‌کنم و می‌گذارم خودتان بخوانید.

    از ابتدا شروع کنیم.

  • حضور نوید بخش جوان‌ها - ۱۹ بهمن ۹۱

    یکی از خوشنویسان زن بر این باور است که حضور جوان‌ها در نمایشگاه‌ها و دیدن آثار هنری چشمگیر است و همین موضوع می‌تواند نویدبخش نسلی باشد که دوستدار فرهنگ و هنر سرزمینش است. عذرا عتیقی بخشایش که دارای مدرک ممتاز از انجمن خوشنویسان است و در سال ۸۸ کتابی تحقیقی درباره زنان خوشنویس ایرانی منتشر کرده است، درباره رواج گالری‌گردی گفت: «معمول است که روزهای افتتاحیه نمایشگاه‌ها پر از جمعیت می‌شود. ازآنجا که بیشتر افتتاحیه‌ها در روزهای جمعه برگزار می‌شوند و همه دوستان و علاقه‌مندان هنرمند فرصت بیشتری برای بازدید از نمایشگاه را دارند، طبیعی است که این روز شلوغ‌تر از روزهای دیگر نمایشگاه باشد.
  • گشتی در لار و زیبایی هایش - ۱۹ بهمن ۹۱

    پرستو فخاریان
    کارشناس گردشگری
    Parastoo. fakharian@gmail. com
    در زیستگاه‌هایی با ویژگی های بارز که جمعیت جانوری آنها به دلیل شکار بی رویه رو به کاهش است و از این رو به حمایت نیاز دارند، برای مدتی محدود و به طور معمول ۳ تا ۵ سال، شکار ممنوع می شود. منطقه حفاظت شده لار یکی از این مناطق است که براساس مصلحت‌­های زیست محیطی، به عنوان منطقه شکار ممنوع معرفی می­‌شود. منطقه حفاظت شده لار بین استان های تهران و مازندران و در موقعیت ۵۴/۳۵ عرض شمالی و ۳۳/۵۱ طول شرقی و در مساحتی بالغ بر ۳۱۰۰۰هکتار واقع شده است.
  • از ۷۰۰ دختر تست گرفتم - ۱۹ بهمن ۹۱

    فیلم‌های خاطره‌انگیز پوران درخشنده برای ما شاید «پرنده کوچک خوشبختی» و «شمعی درباد» باشد. او که در کارنامه کاری خود همیشه سعی کرده به مشکلات کودکان و نوجوانان بپردازد، کارگردانی است که از حاشیه دوری می‌کند، اما امسال ساخته جدید «پوران درخشنده» با مشکلات عجیبی روبه‌رو شد که حتی تا حذف وی از جشنواره فیلم فجر پیش رفت. با او درباره «هیس دخترها فریاد نمی‌زنند» به گفت‌وگو نشستیم. چرا در آثار شما کودکان نقش تعیین‌کننده دارند؟
    بچه‌ها موضوع اصلی زندگی من هستند. باید استعدادهایشان کشف شود و زمینه‌ای مناسب برای رشد استعدادهایشان فراهم شود.
  • عروسک‌هایی برای تمام فصول - ۱۹ بهمن ۹۱

    عادل بزدوده
    کارگردان
    کلاه قرمزی عروسکی است برای تمام فصول و شاید همین تنها دلیلی باشد برای آنکه بپذیریم کلاه قرمزی کودکان را به سینما کشاند؛ کودکان امروز و البته بیشتر کودکان دیروز! «کلاه قرمزی و بچه ننه» روایتگر داستان ساده‌ای است که در آن کلاه قرمزی - عروسک آشنای دو دهه اخیر - بر اثر یک اتفاق ساده، نوزادی را پیدا می‌کند که اتفاقا بسیار به او شباهت دارد و حوادث فیلم از آنجایی آغاز می‌شود که کلاه قرمزی تلاش می‌کند تا مادر بچه را بیابد. کلاه قرمزی در بین بچه‌های کم سن و سال تا آدم‌هایی که حالا بزرگ شده‌اند هنوز محبوب است و هنوز همه نظرها را به خود معطوف می‌کند و فرقی نمی‌کند چه در تلویزیون باشد و چه بر پرده نقره‌ای سینما.
  • رانندگی استانداردهفت برابر آلایندگی را کاهش می‌دهد - ۱۹ بهمن ۹۱

    باران که می‌بارد حال هوا را بهتر می‌کند، حالی که به زودی، هزاران هزار خودرویی که در شهر بالا و پایین می‌روند از هوا می‌گیرند و بی‌رمقش می‌کنند. این روزها هوای شهر گاهی آبی می‌شود، اما آبی ناپایدار. چه باید کرد تا این آبی همیشه در آسمان شهر باقی بماند؟ خودروسازها خودروی خوب تولید کنند؟ وزارت نفت بنزین استاندارد تولید کند؟ خودروهای فرسوده هر چه زودتر از دور خارج شوند؟ قیمت بنزین زیاد شود تا مصرف آن کاهش پیدا کند؟ چه می‌شود کرد تا آلودگی هوا را از شهر راند و دیگر با روزهایی مواجه نشد که نفس کشیدن برایمان سخت شود؟ و سوال اصلی‌تر اینکه نقش ما، یعنی مردم در کاهش آلودگی هوا چیست؟ هر چند خودروسازان، دولت و سازمان‌های زیست‌محیطی در کاهش آلودگی هوا نقش پررنگی دارند، اما به‌هرحال نمی‌توان نقش مردم را در کاهش آلودگی هوا نادیده گرفت، خصوصا که در مواقعی که آلودگی هوا شدت می‌گیرد و کاری از دست کسی برنمی‌آید، مسوولان جز مقصر دانستن یکدیگر برای شرایط ایجادشده کاری انجام نمی‌دهند.
  • طوفان در هوای ۲ نفره پارلمان - ۱۹ بهمن ۹۱

    محمود احمدی‌نژاد بالاخره «گفت»، سعید مرتضوی بازداشت شد و وزیر کار با رای مجلس برکنار شد. موضوع جلسه استیضاح عبدالرضا شیخ‌الاسلامی، وزیر کار بود اما کار به مجادله راس نشینان دو قوه کشید تا محمود احمدی‌نژاد و علی لاریجانی حسابی از خجالت یکدیگر درآیند. دستور کار تنها استیضاح نبود، حداقل برای دولت اینطور نبود. استیضاح، حاصلی بیش از برکناری شیخ‌الاسلامی با ۱۹۲ رای مخالف نمایندگان داشت. رییس‌جمهور به مجلس رفته بود تا از نمایندگان به‌خاطر خرده‌گیری‌ها و آن قلت هایشان در کار دولت گلایه کند و صد البته بیش از آنها راس پارلمان را مخاطب سخنانش قرار دهد.
  • جدال گاوبازها و خرس‌باز‌ها در عبدل‌آباد - ۱۹ بهمن ۹۱

    اینجا شبیه هیچ محله‌ای نیست، فاصله آدم‌ها را از نوع اتومبیلشان تشخیص می‌دهی و صدای چانه‌زنی مشتریان همهمه‌ای برپا کرده است که تو را غرق می‌کند، آری اینجا عبدل‌آباد است، محله‌ای که سال‌ها پیش ناشناخته بود؛ اما امروز مرکز خرید و فروش اتومبیل‌های دست‌دوم است. پاسگاه نعمت‌آباد معروف به عبدل‌آباد فقط یک محله و بازار خرید و فروش خودرو نیست، یک بورس است، اما نه بورس سهام؛ بلکه بورس خودرو؛ تنها فرق این بازار که در روز‌های جمعه اوج می‌گیرد، این است که تابلو ندارد. قیمت‌ها در بورس به روش حراج بر روی یک تابلوی بزرگ نمایش داده می‌شود و خریداران و فروشندگان به صورت الکترونیک با یکدیگر رقابت می‌کنند و نهایتا سهام موردنظر فروخته می‌شود، اما در عبدل‌آباد رابطه چهره به چهره است، تابلویی وجود ندارد و خریداران و فروشنده‌ها در چشمان هم نگاه می‌کنند، با هم چانه می‌زنند و نهایتا قولنامه نوشته می‌شود.
  • فیلم‌ها جان ندارند - ۱۹ بهمن ۹۱

    سعید راد
    بازیگر
    فیلم‌ها نسبت به معیاری که تفکر من از سینما را شکل می‌دهد، آهسته و آرام شده‌اند و سناریوها بیشتر نمایشنامه رادیویی یا تئاتری هستند، اما در کل خود جشنواره پربار است و تلاش شده صنعت سینمای ملی ایران که هر سال به آن پرداخته می‌شود، با لیاقت برگزار شود. من در دنیا جشنواره زیاد رفته‌ام، اما عیب جشنواره فجر این است که برای آن تبلیغ نمی‌شود. تا ببینند ما خیلی از آنها بهتر جشنواره برگزار می‌کنیم اما محتوای درونی‌مان چندان پربار نیست. باید ببینند در ایران جشنواره سینمایی فوق‌العاده وجود دارد.
  • ارزش بیش از یک‌بار دیدن - ۱۹ بهمن ۹۱

    مائده طهماسبی
    بازیگر
    «تس» جزو ساخته‌های متفاوت رومن پولانسکی محسوب می‌شود. تس دومین فیلمی است که از رومن پولانسکی دیدم. با دیدن این فیلم برایم مسلم شد که پولانسکی یکی از بزرگترین کارگردانان حال حاضر سینما است که در این فیلم یکی از سه نفر سناریست فیلم هم هست. تس اقتباسی از کتابی اثر توماس‌هاردی است. در واقع تقریبا مو به مو کتاب تبدیل به فیلم شده، به قول سینماگران خیلی وفادار به متن کتاب است. کتاب را قبلا خوانده بودم و عکس‌های فیلم را در کتاب دیده بودم و خیلی دلم می‌خواست که فیلم را ببینم و آخر آرزویم برآورده شد.
  • روایت منتقدان از برج میلاد - ۱۹ بهمن ۹۱

    علی افشار
    نسخه جشنواره برای جشنواره
    جشنواره فیلم فجر، سال‌هاست که حواسش به خودش نیست.

    جشنواره فیلم فجر، سال‌هاست که حواسش به خودش نیست. در حالی که بهترین مدل این جشنواره، در تاریخ خودش نهفته است. دورانی که حضور در جشنواره، به معنای مهر تایید اکران سال بعد بود، هم جشنواره سرپاتر از آنی بود که هست و هم فیلم‌های ایرانی، ربطی به سلیقه سینمادار نداشتند و اتفاقا بیشتر به سلیقه سیاستگذار مرتبط بودند. به عقیده من، جشنواره فیلم فجر زمانی در اوج بود که سیاستگذار و مجری‌اش هدف داشتند و از سالی به مشکل خورد و رو به افول گذاشت که اصلا نقش جریان‌ساز خود در سینمای ایران را حذف‌شده دید.

  • دوش‌گرفتن در «کابین» چه مزه‌ای می‌دهد؟ - ۱۹ بهمن ۹۱

    بسیاری از ما فکر می‌کنیم به خاطر کوچکی آپارتمان‌های امروزی باید از برخی رویاهامان دست بکشیم و یا گاهی حتی پیش می‌آید که احساس کنیم کوچکی آپارتمان باعث شده از رفاه و آسایش بیشتر محروم شویم.

    درحالی که این روزها با پیشرفت تکنولوژی و امکانات بالای تولید شما می‌توانید هر آنچه نیاز دارید در ابعاد دلخواهتان سفارش دهید و حتی گاهی این تجهیزات مدرن در جهت راحتی ساکنان آپارتمان‌های کوچک ساخته شده باشند. کابین دوش یکی از آن تجهیزاتی است که می‌توان گفت بهترین کاربردش برای سرویس‌های مشترک با حمام در خانه‌های کوچک باشد، خیلی از خانم‌ها هیچ‌گاه نمی‌توانند با این مساله کنار بیایند و همواره به دنبال راهی هستند تا این شرایط را بهبود بخشند.

  • یک هشدار به مستاجرها - ۱۹ بهمن ۹۱

    مهدیس فرقانی
    اکثر متقاضیان در بازار اجاره واحدهای مسکونی، فصل تابستان را به هر دلیلی به‌عنوان زمان جابه‌جایی انتخاب می‌کنند و ناگفته‌ نماند که این روزها هم بسیاری از تحلیلگران وضعیت مسکن به این دسته از مستاجران توصیه می‌کنند که فصل دیگری را برای نقل و انتقال انتخاب کنند تا از نرخ‌های اجاره منصفانه و شرایط بهتر پرداخت اجاره‌بها برخوردار شوند، عده‌ای از متقاضیان در بازار اجاره به نحوه رفتار دوگانه موجران در طول سال پی برده‌اند، زیرا برخی از مستاجران به خوبی با این مساله آشنا هستند که مالکان در تابستان در بازار اجاره بر مستاجران هر طور که مایل هستند می‌تازند، به همین خاطر پاییز یا زمستان را برای جابه‌جایی برنامه‌ریزی می‌کنند.
  • دوئل روی رینگ - ۱۹ بهمن ۹۱

    تلفن زنگ می‌زند، صدایی از آن طرف خط می‌گوید: «ماشینا آمادس، چک نقد باشه»! این مکالمه کوتاه است، اما پیام کاملا شفاف و واضح است. پیام حکایت از رانت‌های میلیارد تومانی در صنعت خودرو دارد!

    این روز‌ها جنگ عجیبی بین دلالان خودرو در جریان است، همه به دنبال یافتن یک مسیر نفوذ در کارخانه‌های ایران‌خودرو و سایپا هستند؛ چراکه فاصله قیمت‌ها از جلوی در کارخانه تا بازار آزاد، گاه تا۲۴ میلیون تومان است و این موضوع باعث شکل‌گیری یک رانت میلیاردی در صنعت خودروسازی داخلی شده است.
    به غیر از افزایش شدید قیمت که در روز‌های گذشته بازار خودرو را درنوردید و قیمت پراید را از ۷ میلیون تومان به ۱۷ میلیون تومان رساند، موضوع مهمی که این روزها وجود دارد تفاوت فاحش قیمت کارخانه و بازار آزاد است.

  • اولین دیدار با مخالفان سوری - ۱۹ بهمن ۹۱

    ایران به دنبال راهی به منظور خروج سوریه از بحران فعلی است. پیش از این گروه‌های سیاسی سوریه در نشستی در تهران شرکت کرده بودند و در این هفته نیز زمانی که وزیر امور خارجه ایران در کنفرانس امنیتی مونیخ حضور داشت، با رهبر مخالفان سوری نشست و برخاست کرد. علی‌اکبر صالحی در یک دیدار غیرقابل‌پیش‌بینی، با معاذالخطیب رییس ائتلاف ملی مخالفان سوریه گفت‌وگو کرد تا اولین دیدار رسمی مقام‌های ایرانی با ائتلاف ملی مخالفان سوریه صورت بگیرد. در این دیدار دو طرف بر ضرورت ایجاد راه‌‌هایی برای پایان دادن رنج‌های ملت سوریه تاکید کردند.
  • کار بنگاهی‌ها در روزگار پراید ۲۰ میلیونی سکه شده - ۱۹ بهمن ۹۱

    مریم سلطان زاده
    عکس: صبا طاهریان
    نوشته: «فقط در ایران شما می‌توانید یک ماشین بخرید، پنج سال سوار شوید و بعد دوبرابر قیمت بفروشیدش» این پیامکی است که این روزها دست به دست میچرخد و از وضعیت خاص بازار خودرو خبر می‌دهد.
    پر بیراه هم نیست، خودروسازان هنوز در گیر و دار نحوه قیمت گذاری محصولات خود هستند. بر اساس آخرین آمارها تولید خودروی سواری به نصف رسیده است و بازار تشنه خودرو شده است.
    در چنین شرایطی خیلی از مردم دیگر توان خرید خودروی صفر ندارند، یا اگر هم داشته باشند نمی‌توانند به این زودی ها از خود تولید کننده تحویل بگیرند، ناچار باید به بازار سیاه پناه برد.
  • شعبده بازی با وام خودرو - ۱۹ بهمن ۹۱

    فعالان بازار خودرو معتقدند با ادامه روند کنونی، نه تنها رانت موجود در بازار روز به روز افزایش می‌یابد، بلکه توانایی مردم هم برای خرید خودرو هم کم می‌شود و همه این شرایط دست به دست هم می‌دهد و در نهایت گردش مالی صنعت خودرو در یک نقطه قفل خواهد شد که این موضوع برای صنعت خودرو زیان آور است. البته برای حل این مشکل نیز راه‌حلی وجود دارد، آن هم وام خودرو! یکی از افتخارات بانک‌ها این است که به مشتریان خودرو تسهیلات ارائه می‌دهد، اما بدون تعارف وقتی ارزان‌ترین خودروی کشور پراید با قیمتی حدود ۱۲ میلیون تومان باشد، یک وام ۷ میلیون آن هم با هزار جور بگیر و ببند،‌ یک شعبده‌بازی تمام‌عیار محسوب می‌شود.
  • اگزوز خودرو سازان بازار را آلوده کرد - ۱۹ بهمن ۹۱

    یک کلام ختم کلام؛ بازار خودرو در ماه‌های آینده با توجه به شدت رشد قیمت‌ها دچار رکود می‌شود، این گفته فعالان بازار، واسطه‌ها و کارشناسان است.

    این روز‌ها سوژه جدیدی در مکالمات مردم پیدا شده است، در تاکسی، صف اتوبوس، معابر و محل کار صحبت از افزایش قیمت‌هاست، اما در چند هفته گذشته بحث افزایش قیمت‌ها به بازار خودرو هم کشیده شده است، چرا که رشد شتابان قیمت‌ها در بازار خودرو‌های صفر کیلومتر و دست دوم آنچنان همه را شوکه کرده است که مدام درباره آن صحبت می‌شود و در چنین شرایطی به نظر می‌رسد مصرف‌کننده نهایی بازنده ماجرا است، چرا که مصرف‌کننده هر روز باید قیمت‌های جدیدی برای خرید خودرو بپردازد.

  • خط ثلث و کوفی - ۱۹ بهمن ۹۱

    چنانچه دوستدار آثاری هستید که رنگ و بوی ایرانی در آنها بیشتر مشخص شده باشد، به دیدن نمایشگاه خط نقاشی‌های غذرا عقیقی بخشایش بروید. عقیقی بخشایش در این نمایشگاه ۱۲ اثر در اندازه‌های ۵/۱ در ۲ متر و ۷۰ در۷۰ سانتی متر را به روی دیورا برده است که با تکنیک رنگ و روغن روی بوم و مرکب روی بوم خلق شده‌اند. البته عقیقی بخشایش آبان سال گذشته نیز نمایشگاهی را در گالری هما برپا کرد که در آن زمان از خط ثلث در نقاشی‌ها استفاده کرده بود منتهی این‌بار به سراغ خط کوفی رفته است. او دلیل استفاده از خط کوفی را بیان ساده و انعطاف‌پذیری بیشتر در طراحی عنوان کرد.
  • چگونه با گرانی مسکن کنار بیاییم؟ - ۱۹ بهمن ۹۱

    خیلی از کسانی که این روزها برای خرید یک آپارتمان نه چندان شیک و بزرگ و مدرن و نوساز و بالای‌شهر و همه‌چیز تمام، به بنگاه‌های املاک سطح شهر تهران مراجعه می‌کنند، در قدم اول بابت قیمت‌هایی که دلالان بازار ملک اعلام می‌کنند، شوکه شده و تقریبا بیش‌از نیمی از متقاضیان با انصراف از عزمی که برای خرید مسکن جزم کرده بودند، از بازار خارج می‌شوند. نیمی دیگر نیز اگرچه برای مدتی دوام می‌آورند و به جست‌وجو در بین فایل‌های فروشی بنگاه‌های مسکن برای پیدا کردن آپارتمانی مناسب قدرت‌خریدشان ادامه می‌دهند، اما در این گروه نیز فقط تعداد معدودی موفق به خرید شده و بقیه جز اتلاف وقت، عایدی دیگری دستشان را نمی‌گیرد.
  • کابوس قیمت خودرو - ۱۹ بهمن ۹۱

    دولت بار دیگر افزایش رسمی قیمت خودرو را کلید زد تا خرید خودرو برای گروهی از افراد جامعه سخت‌تر شود. هیات دولت در آخرین تصمیمات خود با اعمال چند شرط، در کنار افزایش قیمت خودرو به کاهش ۲۵ درصدی تعرفه واردات این محصول طی ۵ سال نیز رای داد و بازار خودرو را به جهشی اساسی فراخواند. اما دولت مصوبه‌ای در خصوص قیمت‌گذاری خودروهای داخلی را نیز از تصویب گذراند که طبق آن با جایگزینی نرخ ارز مبادله‌ای در محاسبات، قیمت اغلب خودروها از شمول قیمت‌گذاری خارج شده و با موافقت هیات‌مدیره هر شرکت و با نظارت سازمان حمایت، تعیین شود.
  • اولویت این روزهای اقتصاد ایران - ۱۹ بهمن ۹۱

    این روزها، کارشناسان و اقتصاددانان مختلف، راهکارهای مختلفی را برای بهبود وضعیت اقتصادی کشور تجویز می‌کنند، در این میان شنیدن این راهکارها از زبان پروفسور «محمد هاشم پسران» به عنوان یکی از برجسته‌ترین صاحب‌نظران ایرانی خالی از لطف نیست. مهم ترین اولویت از نگاه این استاد ایرانی دانشگاه کمبریج، مهار تورم و بازگرداندن اعتماد به مردم است. از سوی دیگر، پسران به افزایش نرخ بهره بانکی معتقد است؛ نرخی که باید بالاتر از نرخ تورم وضع شود. احیای صندوق ذخیره ارزی نیز از سوی وی مورد تاکید قرار دارد. .
  • اختراعی که زندگی را دگرگون کرد - ۱۹ بهمن ۹۱

    اگر یک روز تلفن خانه یا محل کارمان قطع شود تازه پی به وجود پراهمیت این وسیله می‌بریم. اسم گراهام بل که می‌آید، من یاد کارتونی می‌افتم که زمان کودکی از تلویزیون درباره زندگینامه بل پخش می‌شد. گراهام‌بل ۲۹ ساله وسیله‌ای اختراع کرد که دیگر این روزها بدون آن زندگی غیرممکن است. وسیله‌ای که به افراد امکان می‌داد تا از طریق یک سیم و در مسافت‌های طولانی صدای یکدیگر را بشنوند: تلفن. اولین پیام تلفنی بل یا دستیارش با این جمله آقای واتسون بیا اینجا با تو کار دارم آغاز گردید. شاید اگر گراهام بل می‌دانست که در آستانه یک اختراع بزرگ است، اولین پیام خود را با یک جمله جالبی شروع می‌کرد.
  • رکوردداران سی دوره جشنواره - ۱۹ بهمن ۹۱

    کارگردانی
    ابراهیم حاتمی‌کیا ۷ سیمرغ بلورین و ۲ دیپلم افتخار

    کارگردانی
    ابراهیم حاتمی‌کیا ۷

    سیمرغ بلورین و ۲ دیپلم افتخار


    تدوین
    هایده صفی یاری ۴ سیمرغ


    موسیقی فیلم
    مجید انتظامی ۴ سیمرغ بلورین


    مدیر فیلمبرداری
    محمود کلاری ۴ سیمرغ و ۱ دیپلم افتخار


    صداگذاری
    محمدرضا دلپاک ۷ سیمرغ
    جهانگیر میرشکاری با ۴ سیمرغ و ۱ لوح زرین


  • چرا موفقیت تصادفی به‌دست نمی‌آید؟ - ۱۹ بهمن ۹۱

    مترجم: رویا مرسلی
    همیشه این طور به نظر می‌رسد که افراد موفق شانس خود را خودشان ایجاد می‌کنند و فرصت‌ها را خودشان پیدا می‌کنند، اما آنچه مهم است ذهنیت آنهاست که آنها را به این نقطه رسانده است. یک ضرب‌المثل می‌گوید: شانس وقتی به‌وجود می‌آید که فرصت و آمادگی با هم تلاقی می‌کنند.
    شاید این حرف درست باشد، اما تا امروز که به اینجا رسیده‌ام، همه شانس‌هایی که به من روی آورده‌اند، بدون استثنا زمانی به سراغ من آمدند که، فرصت با یک ذهن باز و دریافت کننده تلاقی کرده است.
    تصادفی نیست که نیاز، مولد یک اختراع است.
  • جایگزین تقی‌پور منصوب شد - ۱۹ بهمن ۹۱

    بعد از مخالفت مجلس با طرح ادغام وزارت ارتباطات با وزارت راه و شهرسازی و ممنوعیت سرپرستی علی نیکزاد در وزارت ارتباطات، این وزارتخانه بار دیگر با چالش مدیریتی مواجه شد تا اینکه دولت تصمیم گرفت فرد دیگری را به عنوان سرپرست برای این دستگاه انتخاب کند. براین اساس با حکم رییس‌جمهور، «محمد حسن نامی» به‌عنوان سرپرست وزارت ارتباطات منصوب شد. امیر سرتیپ نامی در سوابق خود معاونت ستاد مشترک ارتش عضویت هیأت مدیره انجمن ژئوپلیتیک ایران، ریاست سازمان جغرافیایی نیروهای مسلح و معاونت وزیر دفاع را داراست. .
  • معمای میمون فضانورد - ۱۹ بهمن ۹۱

    اقدام ایران در فرستادن یک موجود زنده به فضا موجب بهت رسانه‌های غربی شد، اما اندکی بعد جای این حیرت را موضع‌گیری‌های منفی آنها در قبال میمون فضانورد گرفت. موضع غرب در این باره با چاشنی فعالیت رسانه‌ای همراه شد که در پی آن در یکی بودن میمونی که به فضا فرستاده شده و میمونی که به عنوان «موجود زنده از فضا برگشته» معرفی شد، تردید ایجاد می‌کرد. در این باره محمد ابراهیمی، رییس پژوهشکده سامانه‌های فضانوردی توضیح داد که «برخی تصاویر به کار گرفته شده از سوی رسانه‌ها در کنار تصاویر پرتاب کاوشگر آرشیوی بوده و نباید به آن استناد کرد.
  • برزیل، سرزمینی فراتر از قهوه و فوتبال - ۱۹ بهمن ۹۱

    علی موقر
    آفتاب، باران، قهوه، فوتبال، کارناوال، موسیقی، طبیعت بکر و مردمان دوست‌داشتنی در مساحت وسیعی به نام برزیل جمع شده است. برزیل کشوری است که در صدر صنعت توریسم جهان قرار دارد. در سال‌های اخیر نیز تورهای برزیل با اقبال بیشتری از طرف ایرانی‌ها مواجه شده است. می‌توان مطمئن بود که جاذبه‌های گردشگری برزیل آنقدر هست که به پرواز ۱۲ تا ۱۴ ساعته آن بیارزد. ریو یا ریودوژانیرو زیباترین شهر برزیل محسوب می‌شود. ریودوژانیرو شهر ورزش‌های آبی، تفریحات ساحلی و فوتبال است. شهرت این شهر به خاطر سواحل آن است.
  • ستاره‌های دو فیلمی - ۱۹ بهمن ۹۱

    ۱۸ بازیگر با دو فیلم سینمایی در جشنواره حضور دارند که در میان آنها ستارگان سینمایی به چشم می‌خورند. مهناز افشار که سال گذشته توانست برنده دیپلم افتخار جشنواره فجر شود، امسال دو فیلم در بخش مسابقه سینمای ایران دارد. یکتا ناصر و فرهاد اصلانی که سال گذشته سیمرغ به خانه بردند نیز امسال هیچ فیلمی در جشنواره فجر ندارند. البته تعداد زیادی از بازیگران مطرح سینمای ایران امسال تنها با یک فیلم سینمایی در جشنواره فیلم فجر حضور دارند که قابل تامل است.
    حمید فرخ‌‌نژاد (استرداد)، (بشارت به یک شهروند هزاره سوم)
    محمدرضا شریفی‌نیا (رسوایی)، (غریبه)
    جمشید ‌هاشم‌پور (غریبه)، (هیس دخترها فریاد نمی‌زنند)
    شهاب حسینی (حوض نقاشی)، (هیس دخترها فریاد…
  • چند اشتباه مالی روزمره که جوانان مرتکب می‌شوند - ۱۹ بهمن ۹۱

    مژده جعفری
    وضعیت شما به عنوان یک فرد جوان هر چه که باشد، شما هم چون دیگر جوانان در معرض خطر یک زندگی مالی غلط قرار دارید. چه فردی باشید که به تازگی از دانشگاه فارغ‌التحصیل شده باشد، چه شخصی فاقد تحصیلات آکادمیک که به‌تازگی حرفه خود را آغاز کرده است یا در موسسه‌ای مشغول به کار شده است، در تمامی این موقعیت‌ها، یافتن مسیری هموار و استوار برای تحقق یک زندگی مالی روزمره سالم و عاقلانه دشوار است. در ادامه چند مساله را که به تصمیمات و رفتارهای مالی غلط جوانان در زندگی روزمره مربوط است مطرح می‌کنیم.
  • سرپرست برای وزارتخانه بی وزیر - ۱۹ بهمن ۹۱

    شهرام شریف
    دبیر گروه بازار دیجیتال
    انتخاب سردار محمدحسن نامی به عنوان سرپرست وزارت ارتباطات هرچند به نظر در جهت رفع و رجوع مشکلات قانونی پایان سرپرستی نیکزاد تعبیر شد، اما نکات قابل توجهی را نیز در خود دارد. پس از برکناری تقی‌پور - وزیر پیشین ارتباطات - توسط احمدی‌نژاد، مجلس به انحلال این وزارتخانه واکنش تندی نشان داد و با تصویب یک طرح دو فوریتی هرگونه ادغام یا سرپرستی وزرای دیگر بر وزارتخانه بی‌وزیر را ممنوع کرد. سرانجام این هفته، محمد حسن نامی به‌عنوان سرپرست وزارتخانه‌ای انتخاب شد که ظرف ماه آینده وزیرش باید از مجلس رای اعتماد بگیرد.
  • روش‌هایی برای کنترل احساسات منفی در محیط کار - ۱۹ بهمن ۹۱

    مترجم: مریم رضایی
    هر انسانی هنگام کار کردن ممکن است درگیر برخی احساسات شود. امید است که بیشتر احساسات شما مثبت باشند، مثل هیجان، شگفتی، قدردانی و لذت از کار. به هر حال، احساسات منفی هم ناگزیر به سراغ شما می‌آیند. اما باید بدانید روشی که با آن بتوانید احساسات منفی خود را کنترل کنید، میزان موفقیت شما را تعیین می‌کند. به طور کلی، وقتی همه چیز آرام و بر وفق مراد باشد، مدیریت کسب وکار خیلی ساده است. اما وقتی شرایط ناهموار است و امور طبق خواسته شما پیش نمی‌رود، کار سخت می‌شود. با دانستن این نکات، شش احساس منفی را که افراد در محیط کار بیش از هر چیز دچار آن می‌شوند، همراه با برنامه‌ای برای تبدیل کردن این احساسات به روشی که به موفقیت بیشتر شما کمک کند، معرفی می‌کنیم.
  • ما را طلبید عاقبت این عشاق‌خانه - ۱۹ بهمن ۹۱

    آوا کوشان
    نام شهرک سینمایی غزالی با نام زنده یاد علی حاتمی گره خورده است و در کنار تمام فیلم‌ها و سریال‌هایی که در این فضای سینمایی ساخته شده است، خاطره سریال هزاردستان را زنده می‌کند. طرح تاسیس این شهرک با پیشنهاد حاتمی و همکاری با زنده‌یاد ولی‌الله خاکدان در سال ۱۳۵۸ شروع شد. آرشیو بزرگی از عکس‌ها و اسناد مربوط به تهران قدیم جمع‌آوری شد. این اسناد به صورت یک نقشه جامع تدوین شد و طراح و دکوراتور بزرگ ایتالیایی، جانی کورتینا ماکت شهر را در مقیاس یک صدم تهیه کرد.
    محوطه‌ای با وسعتی بیش از ۰۰۰/۱۹۰ مترمربع برای ساخت این شهرک در نظر گرفته شد و نهایتا تا سال ۱۳۶۲ دکورهای مجموعه به بهره‌برداری رسید.
  • طهران‌گردی با ۲شاهی - ۱۹ بهمن ۹۱

    حمید نجار
    najar. hamid۶۲@gmail. com
    نخستین وسیله نقلیه عمومی که در پایتخت آغاز به کار کرد واگن‌های اسبی بود. بلژیکی‌ها بعد از ایجاد راه‌آهن حضرت عبدالعظیم (ماشین دودی شهرری)، به فکر تاسیس چند خط حمل‌ونقل مسافر در شهر تهران افتادند. به همین منظور حدود سال ۱۲۹۸ شمسی در خیابان‌های ری - لاله زار و ناصریه (ناصرخسرو فعلی) و سپه (خیابان امام خمینی) و شاهپور (وحدت اسلامی) ریل کار گذاشتند و پس از نصب ریل در این خیابان‌ها، مسافران را سوار واگن اسبی که از روی ریل عبور می‌کرد و به انتهای خط می‌بردند.
  • چطور عمر باتری گجت‌ها را افزایش دهیم؟ - ۱۹ بهمن ۹۱

    گجت‌ها این روزها همه‌جا هستند و در تمام روز و امور مختلف ما را همراهی می‌کنند. صرف‌نظر از اینکه هر کدام از این گجت‌ها می‌توانند چه کارآیی‌هایی داشته و چه کمکی به ما بکنند، ما هم به عنوان کاربرانی وفادار و آگاه باید استفاده درستی از آنها داشته باشیم تا بتوانیم نهایت استفاده را از آنها بکنیم. در این میان یکی از مواردی که اغلب ما با وجود تمام مراعاتی که سعی می‌کنیم در کار با دستگاه‌های دیجیتال و الکترونیکی‌مان داشته باشیم و کمتر در آن موفق هستیم، استفاده بهتر از باتری گجت‌هاست. درواقع بیشتر ما بارها با مشکل تمام شدن باتری و حتی خاموش شدن دستگاه‌های دیجیتالی‌مان مواجه شده‌ایم.
  • ۴۴ روز - ۱۹ بهمن ۹۱

    دیوید برنت
    دیوید برنت زاده ۱۹۴۶ آمریکا می‌باشد. وی یک عکاس-خبرنگار است.

    در خلال انقلاب ۱۳۵۷ ایران عکس‌های گرفته‌شده او از صحنه‌های انقلاب به تعداد زیادی در مجله تایم منتشر گردید. دیوید برنت در سال ۱۹۶۸ از دانشگاه کلرادو دانش آموخته گردید و کارش را با مجله‌های لایف و تایم آغاز کرد. نخست در ایالات متحده آمریکا و بعدها کارش را در ویتنام ادامه داد. پس از کار در ویتنام او به آژانس گاما در فرانسه پیوست و ۲ سال در آنجا مشغول به کار بود. او در زمینه‌های مختلفی از جمله خبری، اجتماعی، منظره، ورزشی و حتی علمی عکاسی می‌کند و به عنوان عکاسی که از هیچ ماموریتی دست خالی بر نمی‌گردد معروف است.

  • گذر از جنگل زیر رگبار - ۱۹ بهمن ۹۱

    امیر عباس محمودی
    نوع برنامه: دوچرخه‌سواری کوهستان رده: کراس کانتری زمان اجرا: آبان ‌ماه ۱۳۹۱ مسافت۱۳۰ کیلومتر


    چهارشنبه شب ۳ آبان‌ماه ساعت ۲۲ با کرایه یک دستگاه مینی‌بوس که تعداد دو ردیف صندلی‌های آخر آن برای بارگیری ۸ دستگاه دوچرخه کوهستان باز شده بود، از همدان به سمت قزوین و جاده رشت حرکت کردیم. طبق معمول همیشه دوچرخه‌ها با فوم بسته‌بندی و بارگیری کردیم تا از آسیب‌پذیری و گرفتن وقت و انرژی زیادی برای تعمیر آنها جلوگیری کرده باشیم. ساعت ۳۰/۵ بامداد پنجشنبه ۴ آبان پس از پشت سر نهادن شهر‌های منجیل و رودبار به رستم آباد رسیده و و با طی کردن یک راه فرعی در سمت راست جاده به مسافت۶ کیلومتر به منطقه توتکابن می‌رسیم، این شهر کوچک بر دامنه‌های زیبا و جنگلی قله درفک آرمیده است.
  • همه راضی، مشتری ناراضی - ۱۹ بهمن ۹۱

    همه ناراضی، فقط دولت راضی. مشتری ناراضی، خودروساز ناراضی اما شرایط برای دولت کمی متفاوت است، چرا که پس از یک سال مخالفت با آزادسازی قیمت خودرو و به ظاهر نادیده گرفتن مشکلات خودروسازان به شیوه‌ای برنامه‌ریزی کرد که در اذهان عموم داستان به نفع خودروساز تمام شده است. حال آنکه در این شرایط خودروساز نیز ناراضی به نظر می‌رسد. طی هفته جاری با تصویب وزیران عضو کارگروه کنترل بازار و تایید رییس جمهور در حالی نحوه تعیین قیمت خودروهای داخلی تغییر کرد که بر اساس آن خودروسازان پس از مدت‌ها توانستند مجوز فروش خودرو به قیمت تجاری را (قیمت حدفاصل قیمت بازار آزاد و قیمت محاسباتی با لحاظ نرخ مبادله‌ای ارز) کسب کنند.
  • تقدیری‌های بی‌حاشیه - ۱۹ بهمن ۹۱

    امسال هم همانند سال‌های قبل از چهره‌های سرشناس سینمای ایران در افتتاحیه جشنواره فیلم فجر تجلیل شد. این اتفاق که خبرش از قبل اعلام شده بود باعث شد تا فضای مراسم افتتاحیه حال و هوای دیگری بگیرد. البته پیشتر اعلام شده بود که از پرویز شیخ طادی هم تجیل خواهد شد، اما این کارگردان با نوشتن نامه‌ای انصراف خودش را اعلام کرد تا مراسم با قدردانی از سینماگران دیگر انجام شود.

    جمشید مشایخی
    جمشید مشایخی متولد ۱۳۱۳، دارای تحصیلات ناتمام در رشته تئاتراست. وی سال ۱۳۳۶ به استخدام اداره تازه‌ تاسیس هنرهای دراماتیک درآمد و به عنوان بازیگر کار خود را در برنامه نمایشی کانال سوم غیر دولتی آغاز کرد و با ایفای نقش در فیلم کوتاه «جلد مار» هژیر داریوش به همراه فخری خوروش جلوی دوربین رفت.

  • راهکار مقابله با زیگزاگ ارزی - ۱۹ بهمن ۹۱

    مهدی نوروزیان
    دبیر گروه بازار پول
    اگر قرار باشد روند بازار ارز به صورت نمودار به تصویر کشیده شود، می‌توان برای توصیف آن از سینوس یا مارپیچ استفاده کرد. ویژگی‌ای که یکی از چالش‌های پیش‌روی فعالان اقتصادی است. شاید برخی فعالان اقتصادی ترجیح دهند دلار را با همین نرخ فعلی خریداری کنند، اما روند کنونی به جای حرکت‌های زیگزاگی کنونی صاف و مستقیم باشد. تنها راهی که می‌تواند از کج‌روی‌های کنونی بکاهد افزایش عرضه در مرکز مبادلات ارزی است. تحلیل و پیش‌بینی شرایط بازار در روزهای باقی‌مانده از سال عمدتا با حجم عرضه در مرکز مبادلات گره خورده است.
  • ماجرای بازار خودرو - ۱۹ بهمن ۹۱

    در اواخر دهه ۶۰ و اوایل دهه ۷۰ بازار خودرو نسبتا پر التهاب بود، به‌طوری‌که قیمت بعضی خودرو‌ها از یک واحد آپارتمان هم بیشتر بود، با این شرایط، پس ازآزادسازی مقطعی واردات و عقد قراردادها با برند‌های معتبر جهانی از جمله: کیا، دوو، پژو و سیتروئن و. . . ثبات بیشتری در بازار فروش خودرو ایجاد شد و این موضوع قدرت خرید مردم را افزایش داد. این روند از ابتدای دهه ۸۰ روند مطلوب‌تری پیدا کرد و اکثر برندهای معتبر همکاری خود را با ایران گسترش دادند، به‌طوری که نیسان مدل روز خود یعنی ماکسیما را در ایران مونتاژ کرد، شرکت مرسدس بنز آلمان با هدف تولید نیمی از مدل‌های خود به تهران وارد شد و کار خود را با مدل‌های ای۲۸۰ و ای۳۵۰ آغاز کرد و با چشم‌انداز بسیار روشن، ایران را پایگاه خود در خاورمیانه دانست، اما متاسفانه این فرصت از دست رفت و در حال حاضر این جایگاه تقدیم به کمپانی‌های هندی‌ها شده و آنها سهم عمده‌ای از تولیدات خود را به کشورهای آسیای شرقی صادر می‌کنند.
  • به دنبال تاج عروس - ۱۹ بهمن ۹۱

    عروسی دختر حاجی الماس به خاطر نداشتن تاج به هم می‌خورد و اهالی سعی در آوردن تاج و شروع مجدد مراسم عروسی دارند. اما این تاج کجاست؟ این سوالی است که در نمایش «تاج عروس، خاله و خروس» پاسخش را پیدا می‌کنید که این روزها به کارگردانی احمد سلیمانی در تالار هنر به صحنه رفته است، البته برای پیدا کردن این تاج از تماشاگران هم کمک گرفته می‌شود، کسی چه می‌داند شاید تاج زیر صندلی یک تماشاگر یا توی گنجه قایم شده باشد؟ نمایشی برای کودکان و نوجوانان که براساس داستان‌های قدیمی با نمایشنامه‌ای از محمد رضا کوهستانی آماده شده است.
  • عیدی یارانه‌ای، اول اسفند - ۱۹ بهمن ۹۱

    جلسات شبانه دولت و مجلس در خصوص رسیدگی به وضعیت معیشت مردم در ایام پایانی سال، با توافقاتی همراه شد. نمایندگان دولت و مجلس تصمیم گرفتند که برای ایام پایانی سال، کمک نقدی یک مرحله‌ای به خانوارها پرداخت کنند، کمکی که «احتمالا» برای افراد در دهک‌های پایین جامعه ۹۰ هزار تومان و برای بقیه حدود ۷۰ هزار تومان خواهد بود. هرچند پیش از این اعلام شده بود که این کمک‌ها تنها به هفت دهک اختصاص خواهد یافت. قرار است عیدی نقدی اوایل اسفند به مردم پرداخت شود. .
  • لطفا خاموش کنید - ۱۹ بهمن ۹۱

    ده‌ها خودرویی که پشت چراغ قرمز و در صف‌های گاه طولانی به انتظار سبز شدن آن ایستاده‌اند صحنه‌ای عادی در شهرهای بزرگ دنیاست؛ آن‌قدر عادی که انگار کمتر کسی از خود می‌پرسد که چرا این صدها و هزاران خودرو در صف انتظار بی‌حرکت مانده‌اند، اما موتورشان بی‌امان کار می‌کند. به اینها اضافه کنید خودروهایی را که در نقطه‌ای با موتور روشن متوقف شده‌اند، چون راننده‌ منتظر کسی است که دیگر باید سر و کله‌اش پیدا شود و یا به انتظار یکی از سرنشینانی است که برای خرید «یک چیز کوچک» وارد سوپرمارکت شده و همین الان برمی‌گردد.
  • مناظره استاد و سردار - ۱۹ بهمن ۹۱

    کار حبیب‌الله عسگراولادی و حسین شریعتمداری از نامه‌نگاری‌های مکتوب به مناظره تلویزیونی کشید. این دو با حضور در برنامه «نگاه یک» که شنبه شب پخش شد، البته القاب تمجیدآمیزی نیز به یکدیگر نسبت دادند. عسگراولادی معتقد بود مدیر مسوول روزنامه کیهان «سردار قلم» است و شریعتمداری نیز وی را «استاد» خطاب می‌کرد. عسگراولادی گفت که «موسوی را فریفته می‌دانم و او مفتون شد. » اما مدیرمسوول روزنامه کیهان در مقابل اظهار کرد که «معتقد به فریفته شدن نیستم، بلکه اینها مامور بودند. ».
  • نگاه نو - ۱۹ بهمن ۹۱

    اشیا از آنچه در آینه می‌بینید به شما نزدیک‌ترند

    کارگردان: نرگس آبیار
    تهیه‌کننده: ابوذر پورمحمدی و محمد حسین قاسمی


    بازیگران: گلاره عباسی، حسام بیگدلو، گیتی معینی، فاطمه شکری، امیر غفارمنش، مهران رجبی، ساقی زینتی، رامسین کبریتی، جواد زیتونی
    نرگس آبیار پیش از این ساخت فیلم‌های کوتاه را در کارنامه دارد. شنیده‌ها حاکی است این اثر از فیلم‌های قابل توجه این بخش است که با استقبال مخاطبان روبه‌رو خواهد شد، البته نرگس آبیار در حوزه نویسندگی نیز دستی بر آتش دارد.

  • بازیگران پرکار جشنواره چه کسانی هستند؟ - ۱۹ بهمن ۹۱

    بازیگران مشهور سینمای ایران نقش غیر‌قابل‌انکاری در جلب توجه مخاطبان نسبت به یک فیلم ایفا می‌کنند. بسیاری از مخاطبان سینمای ایران تنها به خاطر حضور بازیگران مورد علاقه خودشان تصمیم می‌گیرند کدام فیلم‌ها را به تماشا بنشینند.

    سیمرغ‌های بهترین بازیگران همواره توجه بیشتری را جلب می‌کند. از مجموع ۶۹ بازیگری که در ۳۳ فیلم راه یافته به مسابقه سینمای ایران و فیلم‌های اول سه بازیگر پرکار جشنواره امسال را معرفی کرده‌ایم. بازیگرانی که شاید حضورشان در چند فیلم نسبت به همکاران دیگرشان که هم محبوبیت و هم شهرت بیشتری دارند بسیار تعجب‌برانگیز و قابل تامل است.

  • همنشینی جناحین در تشییع حبیبی - ۱۹ بهمن ۹۱

    صبح پنج‌شنبه گذشته با خبر درگذشت حسن حبیبی آغاز شد. مردی که بیش از هر چیز به آقای «معاون اول» شهره بود. در کارنامه‌اش معاون اولی دو دولت هاشمی و دولت اول خاتمی دیده می‌شد، اما کارهای دیگری هم در سه دهه حیات جمهوری اسلامی تجربه کرد. مراسم ختم و تشییع حبیبی صحنه‌های زیبایی خلق کرد و باعث شد بسیاری از چهره‌ها در کنار هم بنشینند. از اکبر هاشمی رفسنجانی و سید محمد خاتمی گرفته تا سید حسن خمینی، در کنار چهره‌هایی قرار گرفتند که در جناح مقابل و به نوعی منتقد آنها جای گرفته‌‌اند. .
  • غوغای عشق‌بازان - ۱۹ بهمن ۹۱

    گالری شیرین بعد از اجرای پرفرمنسی که به مدت ۲۵ روز در این مکان درحال اجرا بود، با دو نمایشگاه تجسمی میزبان بازدیدکنندگان است. در یکی از تالارهای گالری نمایشگاهی از آثار نقاشی حسن ایراندوست درحال برپایی است. ایراندوست در این نمایشگاه ۲۳ تابلو را در اندازه‌های مختلف به معرض دید عموم گذاشته است که با تکنیک آب مرکب و اکرلیک هستند. این نمایشگاه «غوغای عشقبازان» نام دارد که تصاویری از مراسم سماع و بزرگداشت مولانا را نشان می‌دهد. ایراندوست درباره آثار به نمایش گذاشته‌شده، عنوان کرده است: «این نقاشی‌ها بر اساس اشعار مولانا جلال‌الدین و خاصه رقص سماع کشیده شده که تکنیک آن تلفیقی از نقاشی رئالیسم و سبک آب‌مرکب‌های ذن است.
  • تورم ۷/۲۸ درصدی دی ماه - ۱۹ بهمن ۹۱

    با نزدیک شدن به ایام پایانی سال، روند رو به رشد نرخ تورم همچنان به قوت خود باقی است. گزارش بانک مرکزی نشان می‌دهد که این نرخ در دوازده ماه منتهی به دی‌ماه امسال به ۷/۲۸ درصد رسیده است. این در حالی است که نرخ تورم در مدت مشابه در مهرماه برابر با ۹/۲۴ درصد، آبان ماه ۱/۲۶ درصد و آذرماه ۴/۲۷ درصد بوده است. برآورد بانک مرکزی از وضعیت شاخص بهای کالاها و خدمات مصرفی در مناطق شهری ایران بیانگر آن است که این شاخص در دی ماه به عدد ۵/۳۹۷ رسیده است. .
  • فجر ۳۱ - ۱۹ بهمن ۹۱

    چه خوبه که برگشتی
    کارگردان: داریوش مهرجویی
    نویسنده: داریوش مهرجویی، وحیده محمدی فر

    بازیگران: حامد بهداد، مهناز افشار، رضا عطاران، همایون ارشادی، علیرضا جعفری، علی اصغر طبسی، راضیه فرجی، محمد کارت، محسن بشیر، عرشیا توفیقی، رویا تیموریان، حسن پورشیرازی
    خلاصه داستان: فرزاد دندانپزشکی که پس از سال‌ها به ایران می‌آید تا دور از مسائل و آشفتگی زندگی‌اش، به آرامش برسد. همزمان با ورود او به کشور یک شی مرموز شبه‌فضایی پدیدار می‌شود و پای خانم دکتر یاسمین و سنگ‌های جادویی‌اش را به ماجرایی باز می‌کند که رفاقت دیرینه فرزاد و کامبیز را که سال‌هاست در همسایگی هم کنار دریا زندگی می‌کنند، به جدالی بیهوده می‌کشاند… داریوش مهرجویی با فیلم «چه خوبه که برگشتی» برای سومین سال متوالی است که در جشنواره فجر حضور دارد.

  • خشونت اکسپرسیون - ۱۹ بهمن ۹۱

    نمایشگاهی از آثار ترانه صادقیان در گالری افرند درحال برگزاری است. صادقیان در این نمایشگاه ۳۱ اثر را به معرض دید عموم گذاشته است که شامل ۳۰ تابلو و یک چیدمان است. این تابلوها در اندازه ۳۰ در ۴۰ سانتی‌متر هستند و در آنها به موضوع خشونت پرداخته شده است. صادقیان درباره موضوع این نمایشگاه گفت که سعی کرده نشان دهد خشونت در طول تاریخ چگونه به تزئین آمیخته شده است. این آثار با تکنیک اکرلیک هستند که صادقیان در خلق آنها مکتب شیراز را که بازنمایی از مکتب کلاسیک است و شیوه چاپ سنگی دوره قاجار را برای نشان دادن اکسپرسیونیسم استفاده کرده است.
  • پدرخوانده‌ها و سرگردانی ۳۱ ساله! - ۱۹ بهمن ۹۱

    علیرضا مجمع
    گروه فرهنگ و هنر
    وقتی از جشنواره فیلم فجر حرف می‌زنیم، دقیقا از چه چیزی حرف می‌زنیم؟ جشنواره‌ای که در سال اول دهه چهارم حیات خود به کودکی می‌ماند که هر سال یا هر دوسال یکبار پدری سرپرستی‌اش را بر عهده می‌گیرد و چون پدر باتجربه ای هم نیست، به زودی این مسوولیت خطیر را به پدر دیگری وامی‌گذارد. جشنواره فجر در چهار سال اخیر یعنی در دولت دهم و در دوره تصدی جواد شمقدری بر سینمای ایران سه دبیر داشته است. دو دوره مهدی مسعود شاهی، یک دوره محمد خزاعی و امسال هم که محمد‌رضا عباسیان. سرگردانی این طفل ۳۱ ساله به بچه‌هایش هم انتقال یافته است.
  • کوتاه‌مدت، فصلی یا بلندمدت - ۱۹ بهمن ۹۱

    سودابه بهرامی
    دو خانواده را در نظر بگیرید: یکی خانواده‌ای است که از زمان تولد فرزند، برای او حساب پس‌انداز باز می‌کند و بخشی از حقوق خود را به این حساب واریز می‌کند تا در آینده و زمانی‌که فرزندشان بالغ شد آن حساب پشتوانه برای آغاز زندگی در شکل جدیدی شود. خانواده‌ای دیگر برنامه‌ریزی دراز مدت ندارند. آنها برای خود برنامه‌ریزی کوتاه‌مدت دارند که معمولا در یک هفته انجام می‌شود و اگر برای آینده برنامه‌ای در ذهن داشته باشند نهایتا یک فصل را دربرمی‌گیرد. در این خانواده ۲۰ سال آینده یا زمان‌هایی مانند ۱۰ سال آینده جایی ندارد.
بیشتر