ابراهیم حاتمیکیا، اصغر فرهادی، مسعود کیمیایی، احمد رضا درویش، عبدالرضا کاهانی، رضا میرکریمی، عزتالله انتظامی، پرویز پرستویی، بهرام رادان، هدیه تهرانی و خیلیهای دیگر را باید غایبان مهم جشنواره نامید که یا فیلم نداشتند و یا بنا به دلایلی فیلمهایشان نرسید. با همه این حرفها یک هفته از فستیوال سینمای ایران میگذرد و علاقهمندان زیادی همچون سالهای گذشته تولید هنرهفتم در سال ۹۱ را به بحث و بررسی نشستهاند.
از ابتدا شروع کنیم.
جشنواره فیلم فجر، سالهاست که حواسش به خودش نیست. در حالی که بهترین مدل این جشنواره، در تاریخ خودش نهفته است. دورانی که حضور در جشنواره، به معنای مهر تایید اکران سال بعد بود، هم جشنواره سرپاتر از آنی بود که هست و هم فیلمهای ایرانی، ربطی به سلیقه سینمادار نداشتند و اتفاقا بیشتر به سلیقه سیاستگذار مرتبط بودند. به عقیده من، جشنواره فیلم فجر زمانی در اوج بود که سیاستگذار و مجریاش هدف داشتند و از سالی به مشکل خورد و رو به افول گذاشت که اصلا نقش جریانساز خود در سینمای ایران را حذفشده دید.
درحالی که این روزها با پیشرفت تکنولوژی و امکانات بالای تولید شما میتوانید هر آنچه نیاز دارید در ابعاد دلخواهتان سفارش دهید و حتی گاهی این تجهیزات مدرن در جهت راحتی ساکنان آپارتمانهای کوچک ساخته شده باشند. کابین دوش یکی از آن تجهیزاتی است که میتوان گفت بهترین کاربردش برای سرویسهای مشترک با حمام در خانههای کوچک باشد، خیلی از خانمها هیچگاه نمیتوانند با این مساله کنار بیایند و همواره به دنبال راهی هستند تا این شرایط را بهبود بخشند.
این روزها جنگ عجیبی بین دلالان خودرو در جریان است، همه به دنبال یافتن یک مسیر نفوذ در کارخانههای ایرانخودرو و سایپا هستند؛ چراکه فاصله قیمتها از جلوی در کارخانه تا بازار آزاد، گاه تا۲۴ میلیون تومان است و این موضوع باعث شکلگیری یک رانت میلیاردی در صنعت خودروسازی داخلی شده است.
به غیر از افزایش شدید قیمت که در روزهای گذشته بازار خودرو را درنوردید و قیمت پراید را از ۷ میلیون تومان به ۱۷ میلیون تومان رساند، موضوع مهمی که این روزها وجود دارد تفاوت فاحش قیمت کارخانه و بازار آزاد است.
این روزها سوژه جدیدی در مکالمات مردم پیدا شده است، در تاکسی، صف اتوبوس، معابر و محل کار صحبت از افزایش قیمتهاست، اما در چند هفته گذشته بحث افزایش قیمتها به بازار خودرو هم کشیده شده است، چرا که رشد شتابان قیمتها در بازار خودروهای صفر کیلومتر و دست دوم آنچنان همه را شوکه کرده است که مدام درباره آن صحبت میشود و در چنین شرایطی به نظر میرسد مصرفکننده نهایی بازنده ماجرا است، چرا که مصرفکننده هر روز باید قیمتهای جدیدی برای خرید خودرو بپردازد.
کارگردانی
ابراهیم حاتمیکیا ۷
سیمرغ بلورین و ۲ دیپلم افتخار
تدوین
هایده صفی یاری ۴ سیمرغ
موسیقی فیلم
مجید انتظامی ۴ سیمرغ بلورین
مدیر فیلمبرداری
محمود کلاری ۴ سیمرغ و ۱ دیپلم افتخار
صداگذاری
محمدرضا دلپاک ۷ سیمرغ
جهانگیر میرشکاری با ۴ سیمرغ و ۱ لوح زرین
…
در خلال انقلاب ۱۳۵۷ ایران عکسهای گرفتهشده او از صحنههای انقلاب به تعداد زیادی در مجله تایم منتشر گردید. دیوید برنت در سال ۱۹۶۸ از دانشگاه کلرادو دانش آموخته گردید و کارش را با مجلههای لایف و تایم آغاز کرد. نخست در ایالات متحده آمریکا و بعدها کارش را در ویتنام ادامه داد. پس از کار در ویتنام او به آژانس گاما در فرانسه پیوست و ۲ سال در آنجا مشغول به کار بود. او در زمینههای مختلفی از جمله خبری، اجتماعی، منظره، ورزشی و حتی علمی عکاسی میکند و به عنوان عکاسی که از هیچ ماموریتی دست خالی بر نمیگردد معروف است.
جمشید مشایخی
جمشید مشایخی متولد ۱۳۱۳، دارای تحصیلات ناتمام در رشته تئاتراست. وی سال ۱۳۳۶ به استخدام اداره تازه تاسیس هنرهای دراماتیک درآمد و به عنوان بازیگر کار خود را در برنامه نمایشی کانال سوم غیر دولتی آغاز کرد و با ایفای نقش در فیلم کوتاه «جلد مار» هژیر داریوش به همراه فخری خوروش جلوی دوربین رفت.
کارگردان: نرگس آبیار
تهیهکننده: ابوذر پورمحمدی و محمد حسین قاسمی
بازیگران: گلاره عباسی، حسام بیگدلو، گیتی معینی، فاطمه شکری، امیر غفارمنش، مهران رجبی، ساقی زینتی، رامسین کبریتی، جواد زیتونی
نرگس آبیار پیش از این ساخت فیلمهای کوتاه را در کارنامه دارد. شنیدهها حاکی است این اثر از فیلمهای قابل توجه این بخش است که با استقبال مخاطبان روبهرو خواهد شد، البته نرگس آبیار در حوزه نویسندگی نیز دستی بر آتش دارد.
سیمرغهای بهترین بازیگران همواره توجه بیشتری را جلب میکند. از مجموع ۶۹ بازیگری که در ۳۳ فیلم راه یافته به مسابقه سینمای ایران و فیلمهای اول سه بازیگر پرکار جشنواره امسال را معرفی کردهایم. بازیگرانی که شاید حضورشان در چند فیلم نسبت به همکاران دیگرشان که هم محبوبیت و هم شهرت بیشتری دارند بسیار تعجببرانگیز و قابل تامل است.
بازیگران: حامد بهداد، مهناز افشار، رضا عطاران، همایون ارشادی، علیرضا جعفری، علی اصغر طبسی، راضیه فرجی، محمد کارت، محسن بشیر، عرشیا توفیقی، رویا تیموریان، حسن پورشیرازی
خلاصه داستان: فرزاد دندانپزشکی که پس از سالها به ایران میآید تا دور از مسائل و آشفتگی زندگیاش، به آرامش برسد. همزمان با ورود او به کشور یک شی مرموز شبهفضایی پدیدار میشود و پای خانم دکتر یاسمین و سنگهای جادوییاش را به ماجرایی باز میکند که رفاقت دیرینه فرزاد و کامبیز را که سالهاست در همسایگی هم کنار دریا زندگی میکنند، به جدالی بیهوده میکشاند… داریوش مهرجویی با فیلم «چه خوبه که برگشتی» برای سومین سال متوالی است که در جشنواره فجر حضور دارد.