پس از اینکه چهاردهم بهمن‌ماه امسال، معاون امور صنایع وزارت صنعت، معدن و تجارت در نشست تخصصی کمیته خودرو از تخصیص ۴ هزار میلیارد تومان به دو شرکت بزرگ ایران‌خودرو و سایپا خبر داد، عملیات اجرایی تخصیص این مبلغ به قطعه‌سازان در شرکت‌های خودروساز آغاز شد. قرار شد بانک‌ها طبق فهرستی که خودروسازان در اختیارشان قرار می‌دهند، مبالغ را به‌طور مستقیم به قطعه‌سازان بپردازند.

در این رابطه کنسرسیومی متشکل از حدود ۱۲ بانک بزرگ کشور که ریاست آن بر عهده بانک ملت است تشکیل شد و ایران‌خودرو و سایپا فهرست قطعه‌سازان را به این کنسرسیوم ارائه کردند. بر این اساس قرار شد ۱۱ هزار میلیارد تومان در ۲بخش ریالی و ارزی پرداخت شود که شامل ۴ هزار میلیارد تومان و ۸۴۴ میلیون یورو می‌شود، اما تکلیف مطالبات ارزی هنوز مشخص نشده است. دبیر انجمن صنایع همگن نیرو محرکه و قطعه‌سازان کشور در این باره افزود: علاوه‌بر ۵۰۰میلیارد تومانی که شنبه گذشته به حساب قطعه‌سازان واریز شد، مقرر شده تا پایان وقت اداری روز گذشته نیز هزار میلیارد دیگر پرداخت شود.

آرش محبی‌نژاد اظهار کرد: تاکنون بیشترین پرداختی‌ها مربوط به بانک‌های صنعت و معدن، ملت و تجارت بوده وهمچنین بانک‌های ملی، سپه و صادرات و بانک‌های خصوصی اقتصاد نوین، کارآفرین، سینا، سامان، پارسیان و پاسارگاد نیز در این راستا فعال شدند.وی بیان کرد: این نقدینگی به حساب بیش از ۶۵۰ قطعه‌ساز که در زنجیره تامین ۲ خودروساز بزرگ کشور حضور دارند واریز و پیش‌بینی می‌شود با تداوم روند پرداخت‌ها و افزایش شمارگان تولید قطعه‌سازان، حدود ۱۵۰ هزار نفر نیروی کار تعلیق شده صنعت قطعه‌سازی حداکثر تا ۲ هفته آینده به سر کار بازگردند.