شماره روزنامه ۶۰۸۹
|

  • اعداد شگفت‌آور در بازار جهانی سهام

    دنیای اقتصاد: در تاریخ ۲۰ اوت، دپارتمان استراتژی سرمایه‌گذاری بانک آمریکا با انتشار گزارشی به پرسش‌های اساسی در مورد اقتصاد جهانی پاسخ داد. این پرسش‌‌‌ها می‌‌‌توانند دیدگاه جامع‌تری را برای اقتصاددانان، سرمایه‌گذاران و دولت‌‌‌ها فراهم کنند.
  • مقصد جدید پول‌های سرگردان

    دنیای اقتصاد: روز گذشته پول‌های بلوکه‌شده در حساب‌های وکالتی طرح فروش خودرو آزاد شد. گمانه‌زنی‌های مختلفی درباره مقصد این پول‌های سرگردان وجود دارد. برخی ادعا می‌کنند که این پول‌ها روانه سپرده‌های کوتاه‌مدت بانکی یا صندوق‌های درآمد ثابت خواهد شد. گروهی دیگر نیز بازار سهام و بازار طلا و سکه را به‌عنوان مقصد این پول‌ها مطرح می‌کنند.
  • سایه‌روشن گرداب اهرمی‌ها

    سید علیرضا موسوی/پژوهشگر مالی
    در بحبوحه عدم نقدشوندگی سهام عدالت و تلاش برای افزایش نقدشوندگی بازار سرمایه پس از سقوط شاخص کل در سال ۱۳۹۹، مهندسان مالی بازار سرمایه به اندیشه طراحی ابزارهای جدید بازار سرمایه در جهت رفع موانع موجود گام برداشتند که در نهایت این اقدام به معرفی صندوق‌های اهرمی در بازار سرمایه منجر شد. صندوق‌های اهرمی موجود در بازار سرمایه از دو بخش درآمد ثابت و اهرمی تشکیل می‌شود که واحد‌های عادی شامل درآمد ثابت و واحدهای ممتاز صندوق، شامل صندوق اهرمی می‌شود.
  • ساختارهای اشتباه در بازار سرمایه را بشناسید‌

    نیما میرزایی/کارشناس بازار سرمایه
    در موقعیت فعلی چالش‌های بازار سرمایه بسیار زیادشده‌است، با توجه به اینکه بعد از سال‌۹۹ شاهد ورود چند برابری معامله‌گران به بازار بودیم، به‌طور طبیعی با افزایش تعداد معامله‌گران، چالش‌های بازار هم افزایش می‌‌‌‌‌یابد، اما ابزارهای نظارتی و حمایتی بازار سرمایه متناسب با این رشد جمعیت بالاخص در سال‌۹۹، ارتقا پیدا نکرد.
  • تداوم فشارهای دوجانبه به بورس

    عاطفه چوپان: در حالی ۱۳روز از بر‌‌گزاری جلسه اضطراری شورای‌عالی بورس می‌گذرد که وعده‌های داده‌شده در این جلسه به کندی در حال اجراست، این در حالی است که تنش‌ها بین حزب‌الله و اسرائیل نیز تشدید شده و سایه ریسک‌های سیستماتیک بر سر بازار سرمایه نیز سنگین‌تر شده‌است. این موضوع به‌معنای تعویق بازگشت اعتماد به بورس و به‌تبع آن تداوم خروج سرمایه از بازار و عدم‌جذب نقدینگی جدید به تالار شیشه‌ای است. این موضوع باعث‌شده تا به اعتقاد برخی از کارشناسان با وجود اینکه روز گذشته از بانک‌ها ۲۷۶‌هزار‌میلیارد تومان پول وکالتی آزاد شده، بازار سرمایه نتواند اقبال قابل‌توجهی در جذب قسمتی از این نقدینگی داشته‌باشد. بازار سرمایه مدت‌هاست در رکود به‌سر می‌برد و امید می‌رفت این رکود که ناشی از مشکلات داخلی و خارجی متعدد است با بر سر کار آمدن دولت جدید و تغیر نگاه سیاسی و اقتصادی برطرف یا دست‌کم تعدیل شود. در این گزارش کارشناسان به بررسی این مشکلات پرداختند.
  • نگرانی‌های سیستماتیک بورس

    دنیای اقتصاد: بازار سهام در شرایطی روز گذشته پرونده معاملات خود را بست که در این روز خروج پول حقیقی مجددا سرعت گرفت. بررسی رفتار معامله‌‌‌گران حاکی از آن است که سهامداران خرد متاثر از سیگنال‌‌‌های منفی سیاسی نشات‌گرفته از پیشروی تنش‌‌‌های منطقه‌‌‌ای وارد فاز احتیاط شده‌‌‌اند. این در حالی است که تنها دو روز تالار شیشه‌‌‌ای نظاره‌‌‌گر ورود پول حقیقی بود. شاخص کل بورس دیروز در حالی با رشد حدود ۱۱‌هزار واحدی به کار خود پایان داد که اکثر سهم‌‌‌های سبد سرمایه‌گذاران در ساعات پایانی با عرضه همراه شدند. صندوق‌های اهرمی نیز افت قیمت قابل‌توجهی را تجربه کردند. این درحالی است که روند دادوستدهای قراردادهای بازار اختیار معامله نیز از توقف رشد بازار و اصلاح کوتاه‌مدت حکایت دارد.
  • رونق بورس با محرک‌های جهانی

    دنیای اقتصاد-علی قاسمی: شاخص‌کل بورس طی اولین روز هفته، با رشد ۱۵هزار‌واحدی به نیمه کانال ۲میلیون واحد رسید. به‌نظر می‌رسد، شاخص بازار سهام، برای بازپس‏‏‏‏‌گیری سطوح بالاتر آمادگی لازم را دارد. علاوه‌بر تغییر سیاست‌ها با روی کارآمدن دولت جدید و رشد دلار نیما، بازارهای جهانی نیز به حمایت از بورس آمده‌اند. فدرال‌رزرو اخیرا اعلام کرده‌است در نشست سپتامبر، احتمالا نرخ بهره را ۰.۲۵واحد‌درصد کاهش خواهد داد. احتمالا این موضوع سیگنالی برای پایان سیاست‌های انقباضی در جهان است.
  • بورس در مسیر ریسک‌ها

    محمد غفوری/کارشناس بازار سرمایه
    بورس اوراق ‌بهادار تهران در دو روز معاملاتی گذشته از نزول پی‌در‌پی عقب‌نشینی کرد و با رشد همراه بود. این سبزپوشی در تمامی بازار دیده شد، به‌طوری‌که شاخص کل مجددا بر مدار صعود قرار گرفت. این وضعیت درحالی است که احتمال بروز و افزایش تنش‌های بین‌المللی و ریسک‌های سیستماتیک همچنان به قوت خود باقی است؛ امری که سبب شده تا نتوان در خصوص شرایط تالار شیشه‌ای به طور قاطع نظر داد. ریسک‌های سیاسی جزو ریسک‌های سیستماتیک بازار سرمایه هستند.
  • بورس در آینه آینده

    حسن حسین‌نیا/کارشناس ارشد بازار سرمایه
    بازار سرمایه در ماه‌های گذشته به صورت متناوب با ریسک‌های عدیده سیستماتیک مواجه بوده و تنش‌های نظامی منطقه‌ای به صورت غیر‌قابل پیش‌بینی در حال افزایش است. ماهیت ریسک‌های سیستماتیک به گونه‌ای است که سهامداران با ایجاد تنوع در پرتفوی سهام قادر به پوشش آن نخواهند بود ‌و از این رو صرفا خروج از بورس می‌توانست ارزش دارایی‌های فرد را حفظ کند. در چنین شرایطی انتظار می‌رود دولت‌ها با ابتکار عمل نسبت به حمایت از بورس و جلوگیری از فروپاشی بازار سرمایه کشور اقدامات حمایتی را انجام دهند؛ ولی متاسفانه بازار سهام کشور ما، ماه‌ها قبل‌تر از بروز درگیری در فلسطین دچار ریسک‌های غیر‌ سیستماتیک نیز بوده و عملا علائم ضعف و جو بی‌اعتمادی را از خود نشان می‌داده است؛ کما اینکه حتی در دوران بروز تنش‌های نظامی نیز ما شاهد اقدامات و مصوباتی از سوی دولت بودیم که با حمایت از بازار سرمایه در تعارض کامل بود.
  • پایان هیاهوی AI در بازارهای مالی؟

    دنیای‌اقتصاد – محمدامین مکرمی: پس از ماه‌ها پیشتازی در وال‌‌‌‌استریت، غول‌های سیلیکون‌ولی هفته‌های دشواری را در بازار سهام آمریکا سپری می‌کنند. رشد نجومی قیمت سهام شرکت‌های بزرگ فناوری از ابتدای سال‌۲۰۲۳ و همزمان با اوج‌‌‌‌گیری هیجان هوش‌‌‌‌‌مصنوعی(AI) آغاز شد، اما اکنون شمار فزاینده‌ای از سرمایه‌گذاران نگرانند که شرکت‌های فعال در این حوزه به سودآوری موردانتظار دست نیابند.

بیشتر

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر