شماره روزنامه ۶۰۲۱
|

ویژه‌نامه اصفهان

  • ده سالگی عنوان شهر خلاق

    باران مدرس: هفته گذشته مدیرکل ارتباطات و امور بین‌الملل شهرداری اصفهان از اعلام کاندیداتوری این شهر برای میزبانی هفدهمین کنفرانس سالانه شبکه شهرهای خلاق یونسکو ۲۰۲۵ خبر داد. معرک‌نژاد با تکیه‌بر وضعیت تولیدات صنایع‌دستی و جاذبه‌های تاریخی و گردشگری اصفهان اظهار امیدواری کرد که استان فرصت میزبانی این کنفرانس را در رقابت با پنج شهر دیگر، به دست آورد.
  • فن نمای ما و اکسپوی آنها

    کمتر از دو هفته دیگر تا برگزاری یکی از رویدادهای مهم شهری در اصفهان فاصله‌داریم، نمایشگاه فن نما یا همان رویدادی که قرار است دریچه‌ای، پنجره‌ای یا روزنه‌ای روی به دنیای خلاقیت باز کند، تا اینجای خبر، من و شما باید مشعوف، خوشحال و امیدوار باشیم، اصولا همین نمایشگاه‌ها بوده‌اند که نوید دنیای امروز را به ما داده‌اند، کسانی که تاریخ حداقل دو قرن اخیر را خوانده‌اند، شاید لابه‌لای صفحاتی که تورق کرده‌اند، چشمشان به تاریخ و حواشی برگزاری اکسپوی لندن در سال ۱۸۵۱ افتاده باشد که به دستور امیرکبیر( صدراعظم شهید) غرفه‌ای ۹۲ متری برای ارایه داشته‌های ایران ‌که آن زمان‌ها گویا به قالی، کاشی و آجیل منحصر بود، ساخته شد و سرآغازی شد بر اکسپوبازی ایرانیان وقس‌علی‌هذا،این نمایشگاه بزرگ که هر پنج سال یک‌بار برگزار می‌شود، آن‌قدر بزرگ، طولانی و پردامنه است که مثلا اعضای پرکار شورای شهر هم وقت می‌کنند یکسر بروند آنجا( اکسپوی دبی) ، سیاحت کنند و بعد از آشنایی با آخرین دستاوردها، ایده‌ها و محصولات دیگر کشورها و جلا دادن روحشان با مشاهده جلوه‌های فرهنگ و هنر دیگر کشورها و تمدن‌ها، برگردند و بشوند بخشی از بانیان فن نما که شاید بارقه‌ای از خورشید خلاقیت را در اصفهان( شهری که به‌خودی‌خود خلاق هست) بدمند! اما از تاریخ و مطایبه‌های تاریخی اگر بگذریم، می‌بینیم که ازقضا چنین رویدادهایی نه به‌طور معمولی که بسیار بیشتر از آن‌که فکرش را بکنیم می‌تواند به اقتصاد این کهن شهرِ زنده مانده از کوران تاریخ پرفراز نشیب اش کمک کند، اگر نباشند چنین نمایشگاه‌ها و عرصه‌هایی برای دیده شدن دستاوردهای نسل خلاق اصفهانی و ایرانی پس کجا؟ اینجاست که فلان استارت آپ نورسیده می‌تواند آخرین اپلیکیشن خود را که مثلا ارتباط نابینایان با مراکز مختلف خدمات ده را برقرار می‌کند، به نمایش بگذارند، در همین رویداد است که می‌شود به بستن قرارداد مهمانان منطقه‌ای برای صدور آخرین محصولات تولیدشده با استفاده از اینترنت اشیا امیدوار بود و البته شاید هم بشود سازمان‌های سردرگم میان سنت و مدرنیته که فقط از مدرن شدن بروکراسی را آموخته‌اند، به‌سمت دنیای نوینی کشاند که روزگاری میرزا تقی‌خان فراهانی می‌خواست به شکلی دیگر آن را با گسیل ایرانیان به اکسپوی لندن محقق کند.
  • چین، بازار بکر برای تجار ایرانی

    نشست بررسی فرصت‌ها و چالش‌های بازار چین در اتاق بازرگانی اصفهان برگزار شد، رئیس اتاق بازرگانی اصفهان در این همایش اظهار کرد: برخی سختگیری‌ها، شرایط را برای فعالیت فعالان اقتصادی و به‌ویژه صادرکنندگان دشوار کرده است، لذا نیاز است بخشنامه‌ها، با بررسی تمامی جوانب و در نظر گرفتن شرایط موجود صادر شوند تا از بروز مشکلات برای جامعه صنعت و تولید جلوگیری شود.
  • تغییرات برنامه هفتم توسعه توسط مجلس سبب افزایش تورم می‌شود

    ایرنا : رییس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان اصفهان گفت: تغییرات جدیدی که توسط کمیسیون تلفیق مجلس شورای اسلامی در برنامه هفتم توسعه اعمال شده است، سبب ناترازی بانکی و بودجه‌ای و افزایش نرخ تورم در آینده می‌شود.
  • بیش‌ترین کاروانسرا در استان اصفهان است

    پرونده کاروانسراهای ایران در حالی به‌عنوان بیست و هفتمین اثر تاریخی و طبیعی ایران در فهرست میراث جهانی یونسکو به ثبت رسید که از میان ۵۴ کاروانسرای این پرونده، تعداد ۹ کاروانسرا در استان اصفهان قرار دارد. در چهل و پنجمین نشست کمیته میراث جهانی سازمان علمی و تحقیقاتی ملل متحد (یونسکو) که در شهر ریاض پایتخت عربستان برگزار شد، پرونده ۵۴ کاروانسراهای ایران نیز تأیید شد و به‌عنوان بیست و هفتمین اثر تاریخی و طبیعی ایران در فهرست میراث جهانی یونسکو به ثبت رسید.
  • برگزاری دوره چهارم شتاب‌دهی صادرات در اصفهان

    ایسنا: مدیر داخلی دوره چهارم شتاب‌دهی صادرات گفت: چهارمین دوره شتاب دهی صادرات که به میزبانی اصفهان انجام می‌شود، فرآیند پذیرش کسب‌وکارها را در تیرماه ۱۴۰۲ آغاز کرد و در اسفندماه به فعالیت خود پایان می‌دهد.
  • یک جام به چه قیمتی؟

    یک کارشناس فوتبال معتقد است: اساس قانون سقف اشتباه است، اما اگر بنا به رعایت قانون است باشگاه‌های دیگر نیز قطعا تخلف کرده‌اند و باید کسر امتیاز شوند. مهدی جعفر پور پیش از نخستین بازی آسیایی سپاهان و شوک سنگینی که به این تیم برای کسر امتیاز وارد شد، قانون‌های فصل جدید فوتبال را عجیب خواند و اظهار کرد: این تیم آماده حضور در آسیا می‌شود. مطمئن باشید تمام تیم‌هایی همچون پرسپولیس، استقلال و تراکتور تخلف کرده‌اند. مگر می‌شود دروازه‌بان شماره یک تیم ملی قرارداد ۱۵ میلیاردی ببندد، درحالی‌که یک بازیکن معمولی در لیگ ایران این رقم را دارد؟
  • چرخه راکد گردشگری

    لیلی زواره ای: پس از سپری‌شدن سه سال محدودیت و قرنطینه‌های پاندمی کرونا، تابستان امسال در برخی از مقاصد محبوب اروپایی، از بارسلونا و رم، آتن و ونیز تا یونان، ایتالیا و اسپانیا، گردشگری به رکوردهای پیش از سال ۲۰۱۹ بازگشت. تعداد گردشگران خارجی در ترکیه هم رکورد پیش از کرونا را شکست و البته ایرانی‌ها جایگاه پنجم را همچنان حفظ کردند.
  • تأثیر گردشگری شهری بر اقتصاد شهری با تأکید بر سیستم حمل‌ونقل عمومی

    ساناز تقی زاد فرهمند: مهم‌ترین فضاهایی که مورد بازدید و اقامت گردشگران قرار می‌گیرند فضاهای شهری هستند که از دیرباز جذاب‌ترین فضاها را تشکیل می‌داده‌اند زیرا پیشرفته‌ترین و کامل‌ترین قرارگاه‌های انسانی را تشکیل می‌دهند. یکی از بزرگ‌ترین منافع حاصل از صنعت گردشگری تأثیر اقتصادی گردشگری و افزایش درآمد برای ساکنان آن مناطق گردشگری است که می‌تواند به‌صورت فردی یا عمومی برای این مناطق به وجود آید تأثیر مثبت دیگر گردشگری می‌تواند ایجاد فرصت‌های شغلی جدید و نیز افزایش اشتغال در فعالیت‌های مرتبط با این صنعت باشد در اغلب مناطق توسعه‌یافته گردشگری شبکه حمل‌ونقل وسیع و مناسب وجود دارد. ساختار حمل‌ونقل و دسترسی راحت و باکیفیت بالا برای گردشگران یکی از مهم‌ترین ملزومات ایجاد در هر منطقه گردشگری است حمل‌ونقل دارای یک سری متغیرهای مکانی است که بر روی هزینه‌ها و تولید در سایر فعالیت‌های اقتصادی و اجتماعی تأثیرگذار است از این منظر حمل‌ونقل به‌عنوان عامل تسهیل‌کننده جابه‌جایی است که دارای هزینه‌های اقتصادی و بودجه‌ای است.
  • نقش گردشگری در اقتصاد ترکیه

    گروه محتوا: پیش‌بینی‌های انجام‌شده به‌وسیله شورای جهانی مسافرت و گردشگری نشان داده است که تا سال ۲۰۲۶ قسمت گردشگری ۴درصد به سهم تولید ناخالص داخلی کمک می‌کند و باعث ایجاد ۳۷۰ میلیون فرصت شغلی در تمام دنیا می‌شود.
  • چالش های ده گانه صنعت گردشگری

    گروه محتوا: فعالان و کارشناسان متخصص در زمینه گردشگری، با بررسی‌های انجام‌گرفته در وضعیت گردشگری در کشور، ۱۰ چالش ورود گردشگر به ایران را مطرح کرده‌اند؛ در ادامه با این ۱۰ چالش اصلی و اساسی که مانعی بر سر راه توسعه گردشگری در ایران هستند آشنا خواهیم شد.
  • تلاش آتش‌نشانان برای شهری با ایمنی بالا

    نسیم زمانی: مدیریت مناسب، دانش و تجربه بالا و به‌روزرسانی تجهیزات و امکانات در حوزه ایمنی، از ویژگی‌هایی است که یک سازمان آتش‌نشانی با دارا بودن آن‌ها می‌تواند عملکرد مطلوبی داشته باشد و در راستای ضریب ایمنی یک شهر که از اهداف اصلی مدیران شهری است گام موثری بردارد. قطعا به هر میزان، ضریب ایمنی شهر ارتقا یابد شهروندان هم با اطمینان و آسودگی خاطر بیشتری زندگی خواهند کرد.
  • امنیت شهری در سیاست‌گذاری معطوف به پیشگیری

    در دنیای کنونی به لحاظ گسترش شهرنشینی و تعاملات ویژه شهروندان با یکدیگر و همچنین از منظر طراحی شهری و معماری امنیت در شهرها اهمیت خاص پیداکرده است. شهر به‌عنوان نماد زندگی جمعی در دنیای کنونی نیازمند نگاه ویژه به مقوله امنیت است یکی از این عوامل که امروزه دغدغه افکار مدیران شهری است امنیت بخشیدن به سرپناه و محل سکونت اعم از مسکن محل کار تفریحگاه و گستره‌های شهری است.
  • کاهش ۳۵ درصدی جرائم حوزه اراضی ملی استان اصفهان

    مدیرکل راه و شهرسازی استان اصفهان گفت: با اجرای اقدامات پیشگیرانه توسط یگان حفاظت اراضی استان، وقوع جرائم در حوزه اراضی استان اصفهان بیش از ۳۵ درصد کاهش یافته است.
  • ارتقای ۴۶۰ کیلومتر از راه‌های استان اصفهان

    مدیرکل راه و شهرسازی استان اصفهان گفت: از مجموع محورهای سطح استان اصفهان که نیاز به ارتقا دارند ۴۶۰ کیلومتر به عنوان اولویت اول برای ارتقا شناسایی شده اند که فرآیند مطالعات آنها آغاز شده همچنین مطالعات برخی از این محورهای اولویت‌دار انجام شده است.
  • آموزش های ترافیک برای دانش‌آموزان و رانندگان

    معاون حمل‌ونقل و ترافیک و رئیس ستاد مهر شهرداری اصفهان گفت: با همکاری شهرداری اصفهان، پلیس راهور و اداره کل آموزش و پرورش در راستای کاهش ترافیک حاصل از تردد دانش‌آموزان با آغاز سال تحصیلی جدید، آموزش ترافیک دانش‌آموزان و رانندگان سرویس مدارس در اولویت برنامه‌های ستاد مهر قرار می‌گیرد.
  • بازار حَلال مقصد تولیدکنندگان ایرانی می شود

    گروه گزارش: درباره نشانِ حَلال چیزی شنیده‌اید؟ ازآنجاکه ما در کشورمان اصولا محصولی که خوراکی، بهداشتی یا هر چیزی که منشا غیر حَلال داشته باشد را نداریم، پس شاید در نظر اول نیازی هم به اینکه روی آن بنویسیم این محصول حَلال است و ازنظر شرعی مصرفش اشکالی ندارد، به ذهنمان خطور نمی‌کند، اما در این مورد قصه فرق می‌کند، وقتی محصولی را صادر می‌کنیم برای مخاطب مسلمان و حتی غیرمسلمان ما (ممکن است یهودی باشد یا شاید دوست دار طبیعت و ...) مهم است که حَلال بخرد، پس پُر بیراه نیست که توجه کنیم به‌جز مسائل شرعی، بازار حداقل یک میلیارد و سیصدمیلیونی مسلمانان در سراسر جهان و ترجیح دهندگان چنین محصولاتی، در برابر قرار دارند که می‌توانند به‌جای خرید مثلا محصولات چرم فلان شرکت که می‌خواهد دل حَلال خواهان را به دست بیاورد، از محصولاتی استفاده کنند که به‌اصطلاح اورجینال حَلال است، پس تا اینجای کار ضرورت ثبت چنین برندی برای بیشتر ما ثابت می‌شود و مهم‌تر از همه اینکه من و شما می‌دانیم محصولمان با رعایت ضوابط اسلامی تهیه‌شده کافی نیست، مخاطبمان هم باید بداند که دارد چه مصرف می‌کند، پس این گزاره را بیشتر به خاطر بسپارید «حَلال»، نشانی است که بر روی محصولات غذایی، نوشیدنی‌ها و مواد آرایشی و بهداشتی حک می‌شود تا استفاده از آن‌ها را ازلحاظ شرعی بدون مانع نشان دهد.
  • کتاب «سوسیالیسم قرن بیست و یکم»

    گیلبرت در این کتاب شرح منسجم و آسان‌یابی از چیستی سوسیالیسم به دست می‌دهد و این عقیده بنیادی که انسان‌ها زمانی می‌توانند بر کیفیت زندگی خود اضافه کنند که به‌جای رقابتی پنهان یا آشکار برای دستیابی به منابع قدرت، در جهت منافع عمومی بکوشند.
  • صنعت فولاد کشور به نقطه خستگی نزدیک شده است

    محمد یاسر طیب نیا، مدیرعامل فولاد مبارکه اصفهان، در اولین همایش تاب‌آوری در صنعت فولاد که در هتل همای تهران برگزار می‌شود، با اشاره به این‌که مسائل موجود در صنعت فولاد در کل دنیا وجود دارد و منحصر به کشور ما نیست، بیان کرد: آنچه اهمیت دارد نحوه رویارویی کشورها با این مسائل است و اینکه چگونه تاب‌آوری خود را افزایش می‌دهند تا تحت تاثیر قرار نگیرند. اگر ما وضعیت صنعت فولاد را در دهه گذشته بررسی کنیم، می‌بینیم که در کل دنیا بحران‌های شدیدتری را تجربه کرده است.
  • شاخص فلاکت چگونه است

    گروه گزارش: شاخص فلاکت که از جمع نرخ بیکاری و نرخ تورم به دست می‌آید، به ترتیب در استان‌های لرستان و یزد به بالاترین سطح خود در بهار امسال رسیده است. برآوردها نشان می‌دهد پیش‌ازاین، در سال ۱۴۰۱ نیز استان لرستان در صدر جدول شاخص فلاکت قرار داشت و چهارمحال و بختیاری نیز چهارمین جایگاه را ثبت کرده بود
  • آزادراه شیراز- اصفهان مهر امسال افتتاح می‌شود

    سرپرست معاونت ساخت و توسعه آزادراه‌ها گفت: آزادراه اصفهان- شیراز به طول ۲۱۰ کیلومتر مهرماه امسال در یک مرحله به بهره‌برداری می‌رسد.
  • افقِ مثبت پتروپالایش اصفهان

    دنیای اقتصاد: در آخرین روزهای شهریورماه امسال معاون وزیر نفت و مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فراورده‌های نفتی ایران در بازدید از پروژه‌های هلدینگ پتروپالایش اصفهان ضمن قدردانی از طرح‌های انجام‌شده در این شرکت توسط مدیریت پالایشگاه اصفهان گفت: قدردان مدیران این شرکت هستیم به جهت اجرای پروژه‌های زیست‌محیطی، مسائل امنیت انرژی و اتفاقات خوبی که در شهر انرژی رخ‌داده است.
  • سوپرجاذب های پلیمری؛ کاربرد ها و روش تولید

    هیدروژل های سوپرجاذب اکریلیکی بیشترین اهمیت را در میان انواع گوناگون هیدروژل های سوپرجاذب دارند. خواص خوب این سوپرجاذب ها از نظر میزان جذب، سرعت، استحکام ژل و ارزان بودن مونومرهای اکریلیکی سبب جذابیت این خانواده از سوپرجاذب ها شده است، اما موارد مصرف و کاربردها آنها کجاست! در ادامه این مطلب به مصارف و کاربردهای این سوپرجاذب ها می پردازیم.
  • مشعل پویا نیرگاه هزار مگاواتی می سازد

    آیین امضا و تبادل قرارداد احداث نیروگاه هزارمگاواتی خورشیدی در سازمان انرژی های تجدید پذیر و بهره وری برق ایران برگزار شد.
  • بومی سازی تمام کاتالیست‌های مورد نیاز

    رئیس بررسی منابع و پشتیبانی ساخت داخل شرکت پالایش نفت اصفهان از دستیابی ۱۰۰ درصدی این شرکت به فناوری کاتالیست های مهم و راهبردی صنعت پالایش نفت خبر داد.
  • مروری بر امنیت انرژی، چالش‌ها و راهبردها

    زهرا پوررضاموحد: علاقه به امنیت انرژی مبتنی بر این تصور است که عرضه بی‌وقفه انرژی برای عملکرد یک اقتصاد حیاتی است. بااین‌حال ارائه تعریفی دقیق از امنیت انرژی دشوار است، زیرا معانی متفاوتی برای افراد مختلف در شرایط مختلف دارد. این مفهوم به‌طور سنتی با تضمین دسترسی به منابع نفت طی «بحران نفتی» در دهه‌های ۱۹۷۰ و ۱۹۸۰ و با کاهش قریب‌الوقوع سوخت فسیلی مطرح شد، سپس از یک تعریف فیزیکی از رویداد سوخت‌های فسیلی به تعریفی که قیمت انرژی را در برمی‌گیرد سوق یافت.
  • مدیرعامل فولاد مبارکه: اقتصاد فولاد، نقشه راه رسیدن به اقتصاد مقاومتی

    دنیای‌اقتصاد: انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران با همکاری سازمان بورس و اوراق بهادار و شرکت‌های بزرگ فولادی و معدنی کشور، اولین همایش تخصصی تاب‌آوری در صنعت فولاد را از دیروز دوشنبه ۲۷ شهریور در تهران آغاز کرد.
  • تاب‌آوری فولاد مبارکه در میانه بحران

    نفیسه زمانی نژاد: تأمین مواد اولیه، کمبود انرژی و مشکلات زیست‌محیطی از عمده‌ترین مصائبی است که صنایع فولادی با آن دست‌به‌گریبان هستند. معضلاتی که همواره هشدارهای فراوان نسبت به آن داده‌شده و راهکارها و تدابیری هم برای آن‌ها اندیشیده شده است. اما عمق مشکلات زیاد، تا جایی که گفته می‌شود تاب‌آوری این صنایع به صفر رسیده است و دیگر توان تحمل هیچ چالش جدیدی را ندارد. قطعاً بی‌توجهی به این مهم، پیامدهایی نامطلوب برای این چرخه تولیدی در پی خواهد داشت.
  • شرکت فولاد مبارکه پیشگام در استقرار نظام ایمنی فرایند

    واحد بهداشت حرفه‌ای، ایمنی و محیط‌زیست فولاد مبارکه ضمن پیروی از حوزه‌های تمرکز فولادسازان جهان و همچنین الگوبرداری از برترین فولادسازان دنیا، با شرکت در سمینارها و کنگره‌های آموزشی انجمن جهانی فولاد، از سال ۱۳۹۸ جهت استقرار نظام مدیریت ایمنی فرایند در شرکت اقدام نموده است.
  • تولید و عرضه یک میلیون و ۸۸۶ هزار تن ورق رنگی

    مدیر محصولات پوشش‌دار نورد سرد فولاد مبارکه گفت: از سال ۱۳۸۲ تاکنون بالغ‌بر یک‌میلیون و ۸۸۶ هزار تن ورق رنگی توسط شرکت فولاد مبارکه به بازار عرضه شده است که سهم ورق‌های رنگی با مصرف ساختمانی و صنعتی در حدود یک‌میلیون و ۸۶۵ هزار تن و سهم ورق‌های رنگی با مصرف لوازم‌خانگی در حدود ۲۱۶۵۰ تن است. محسن زارع، مدیر محصولات پوشش‌دار نورد سرد فولاد مبارکه، در تشریح نقش و عملکرد این خط تولید گفت: ورق‌های قلع‌اندود، گالوانیزه و رنگی سه نوع محصول پوشش‌داری هستند که در ناحیه نورد سرد فولاد مبارکه تولید و روانه بازار مصرف می‌شوند. ورق یک محصول تمام‌شده باارزش محسوب می‌گردد و استفاده از آن به دلایل فنی و اقتصادی مزایای زیادی دارد.
  • تولید ورق‌های پوشش‌دار در فولاد مبارکه نشان خودباوری و اعتماد به توان داخلی

    جهان‌ترازی، تأمین نیازهای بازار و صنایع داخلی و پیشگامی در صنعت فولاد کشور دغدغه اصلی شرکت فولاد مبارکه از بدو تأسیس تاکنون بوده و به حول و قوه الهی و با تلاش و مجاهدت شبانه‌روزی، این شرکت همواره در دست‌یابی به اهداف از پیش تعیین‌شده موفق بوده است. در این میان، تولید انواع ورق‌های فولادی به‌ویژه ورق رنگی، اتفاقی مبارک در این شرکت بوده که علاوه بر تأمین نیاز داخلی، ارزآوری خوبی برای کشور به همراه داشته است.
  • سومین همایش سرمایه‌گذاری فولادی‌شو

    سومین همایش سرمایه‌گذاری فولادی‌شو،از امروز سه شنبه ۲۸ شهریورماه ۱۴۰۲ با حضور شرکت‌های فناور و دانش‌بنیان کشور در سالن همایش پندار پارک علم و فناوری تهران برگزار می‌شود. در این همایش برنامه‌های زیر ارائه می‌شود:
  • به محصولات تولید داخلی فولاد مبارکه افتخار می‌کنیم

    محمدرضا نجفی‌منش، رئیس انجمن قطعه سازان خودرو گفت: به محصولات باکیفیتی که توسط فولاد مبارکه به عنوان تولیدکننده داخلی تولید می‌شود، افتخار می‌کنیم. محمدرضا نجفی‌منش، رئیس انجمن قطعه سازان اظهار‌کرد: فولاد مبارکه اصفهان از معدود شرکت‌هایی است که در بازارهای بین‌المللی شناخته شده و کیفیت محصولات آن مورد قبول خریداران است و قیمت محصولات تولیدی آن به دلیل کیفیت بالا حتی از LME هم بالاتر است.
  • اصفهان میزبان ۱۵۰ دانشمند از ۴۰ کشور دنیا

    به زودی به واسطه برگزاری «پنجمین دوره اعطای جایزه علمی و فن‌آوری مصطفی(ص)»، اصفهان میزبان دانشمندانی از ۴۰ کشور دنیا خواهد بود. ارتباط میان دانشمندان خارجی با دانشمندان ایرانی به منظور دستیابی به نتایج علمی، پژوهشی و فناوری از اهداف مهم این رویداد است.
  • احیاگر سفال زرین‌فام درگذشت

    استاد اسماعیل شیران، که سال‌ها به‌عنوان یگانه هنرمند احیاگر سفال زرین‌فام در اصفهان شهره بود، دنیای فانی را وداع گفت و مراسم تشییع استاد اسماعیل شیران، هنرمند سفال زرین‌فام، پریروز، ۲۶ شهریورماه از مقابل موزه‌حمام علیقلی آغا به طرف خانه هنرمندان برگزار شد و سپس پیکر این مرحوم در قطعه هنرمندان باغ رضوان اصفهان آرام گرفت.
  • فعالیت ۳۵ تصفیه خانه آب و فاضلاب در استان اصفهان

    استان اصفهان دارای چهار تصفیه خانه آب و ۳۱ تصفیه خانه فاضلاب است و یک تصفیه خانه آب در شهرستان خوانسار و ۲ تصفیه خانه فاضلاب در شهرستان چادگان و تیران و کرون در دست اجرا ست. شهرستان ۳۵ هزار نفری خوانسار در ۱۶۰ کیلومتری غرب استان اصفهان قرار دارد و مطالعات طرح آبرسانی به آن در سال ۱۳۸۶ انجام شد و در شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور به تصویب رسید.
  • چرا دولت‌ها از ایجاد شرکت‌های بزرگ حمایت می کنند؟

    « با توسعه صنعتی در دنیا و افزایش تقاضا برای کالاهای مختلف در دنیا، نیاز برای افزیش تولید کالاهای صنعتی هم بیشتر شد. اما تولید در چندین کارخانه کوچک با مدیریت و استراتژی های مختلف در آن روزها به صرفه نبود. از طرف دیگر خرید تجهیزات گران قیمت مورد استفاده در بخش‌های صنعتی در چندین شرکت کوچک هم امری غیر اقتصادی بود.»
  • پایه پولی چگونه رشد کرد؟

    داریوش مجد: هرچند این روزها بانک مرکزی موفقیت خود را در کاهش شتابان رشد نقدینگی می‌ستاید اما باید گفت اضافه برداشت‌ها یا بدهی بانک‌ها به بانک مرکزی دست‌به‌دست هم داده‌اند تا رشد پایه پولی افزایش معنی‌داری یابد. به‌عبارت‌دیگر می‌توان گفت که کاهش شتاب رشد نقدینگی با هزینه سیستم ناتراز بانکی، یعنی پرداخت سپرده قانونی با اضافه برداشت بیشتر، فقط ریسک بانک‌ها را تشدید می‌کند. درواقع شیوه جدید جبران کسری بودجه در دولت باعث جهش بدهی‌های دولت و بانک‌ها شده و بیشترین اثر را در رشد پایه پولی در سال ۱۴۰۱ داشته است.
بیشتر