شماره روزنامه ۶۱۸۳
|

ویژه‌نامه اصفهان

  • حسرت اتاق

    مجید محققیان - فرصت بی نظیر برگزاری نمایشگاه گردشگری اصفهان در روزهای پایانی اردیبهشت ماه و حضور پررنگ فعالان این حوزه در عرصه نمایشگاهی نشان از حرکت ریشه ای و معنا داری بود که از حضور گردشگری به عنوان محور توسعه اقتصادی اصفهان حکایت داشت. حضوری پر رنگ، که پای چندین کشور خارجی و غولهای خصوصی هتل ساز و سرمایه گذار کشور را نیز به دنبال داشت تا نشان دهنده جایگاه اصفهان به عنوان شهر توسعه محور در زمینه گردشگری باشد اما در این میان غیبت محسوس اتاق بازرگانی در شکل دهی به این محور توسعه اقتصادی اصفهان نمودار بود.

  • کار سخت ویسی در سپاهان

    دنیای اقتصاد- بسیاری از کارشناسان عقیده دارند عبدالله ویسی کار سختی را در سپاهان خواهد داشت و به‌راحتی استقلال خوزستان نمی‌تواند در سپاهان کار کند. سپاهان در شروع فصلی که گذشت توانست عمل کرد خوبی را از خود به نمایش بگذارد، اما بعد از رفتن احسان حاج صفی و نبود بازیکنانی چون "لوسیانو پریرا" و "پادوانی" فرکی نتوانست نتایج خوبی بگیرد و با استعفای خود و صحبت‌هایی که پیرامون این استعفا بود از سپاهان رفت تا استیماچ جای او را بگیرد، اما با آمدن استیماچ کروات نه‌تنها وضعیت باشگاه بهتر نشد بلکه درگیری بین بازیکنان، مدیریت و سرمربی بیشتر شد تا استیماچ قبل از اینکه بخواهد فصل را به پایان رساند با یک کارنامه ضعیف از سپاهان جدا شود.

  • شناسایی ۶۳۵ وب‌سایت فروش دارو در اصفهان!

    دنیای اقتصاد- در پی رصد و پایش فضای مجازی توسط کارشناسان پلیس فتای استان اصفهان ۶۳۵ وب سایت غیرمجاز فروش دارو در فضای مجازی شناسایی و ۱۵ نفر در این زمینه دستگیر شدند. به گزارش روابط عمومی فرماندهی انتظامی استان اصفهان، معاون اجتماعی فرماندهی انتظامی استان اصفهان با اعلام این خبر اظهار کرد: در اجرای طرح بین المللی مبارزه با فروش دارو در فضای مجازی ماموران پلیس فتای اصفهان در مدت زمان ۳۰ روز موفق به شناسایی ۶۳۵ وب سایت متخلف و دستگیری ۱۵ نفر در این زمینه شدند.

    سرهنگ جهانگیرکریمی ادامه داد: در این رابطه گردانندگان اصلی این سایت ها نیز در عملیات ویژه پلیس فتا دستگیر و در بازرسی از مخفیگاه‌های آن‌ها تعداد یک هزار و ۱۰۰نوع از داروها و تجهیزات پزشکی غیر مجاز و تقلبی کشف شد.

  • نرخ سود بانکی؛ یکی از عوامل رکود تولید

    دنیای اقتصاد- رئیس کمیسیون بهبود محیط کسب و کار اتاق بازرگانی اصفهان گفت: پرداخت سود ۲۰ تا ۲۵ درصدی به سپرده گذاران یکی از دلایل رکود تولید و اقتصاد کشور است. مرتضی بیشه در دومین جلسه کمیسیون بهبود محیط کسب و کار اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی اصفهان در سال ۹۵، یکی از مهم ترین وظایف اتاق های بازرگانی در کشورهای مختلف را تلاش برای بهبود فضای کسب و کار عنوان کرد و گفت: بهبود وضع اشتغال جزو تلاش های اصلی تمامی اتاق هاست که از طریق بهبود فضای کسب و کار، قابل دستیابی است.

  • رونق اقتصادی؛ عامل سرمایه گذاری در بورس

    رضا اخلاق پور

    هر چند انتظار می رفت که با شروع به کار مجلس دهم و مشخص شدن سیاستها و خط مشی نمایندگان جدید و ابلاغ برنامه پنچم توسعه و. . . ، شاهد خروج ازرکود فعلی و ایجاد رونق اقتصادی دراقتصاد ، بورس و بازار سرمایه باشیم اما در روزهای گذشته عملآ چنین اتفاقی نیفتاد و اوضاع بورس و بازار سرمایه چندان مطلوب نبود، این در حالیست که در سایر بازارهای موازی از جمله طلا، ارز، خودرو و. . نیز وضعیت بهتر از بازار سرمایه نیست و این بازارها نیز با رکود مواجه هستند، بنابراین به نظر می رسد که در چنین شرایطی، فقط بازار پول و سود سپرده های بانکی وهمچنین بورس و بازار سرمایه است که قابلیت نقدشوندگی در آنها همچنان بالاست.

  • مرکز هنر ایران، موزه ندارد

    دنیای اقتصاد- مرتضی مستغاثی در اوان کودکی و نوجوانی به قلمزنی پرداخت. نقاشی را زیر نظر نقاش و نگارگر بلندآوازه اصفهان، حاج مصورالملکی آموخت و بعد از آشنایی با یک باستان شناس در این رشته به فعالیت پرداخت.

    این هنرمند گفت: تا قبل از روی آوردن به باستان شناسی، نسبت به این رشته خواب بودم، اما مطالبی آموختم که سبب بیداری من شد و از آن موقع تاکنون در این رشته فعالیت نموده ام و امیدوارم تا زمانی که زنده هستم به فعالیتم ادامه دهم. وی اظهار داشت: من کتاب های زیادی خوانده ام و جمله ای که ویل دورانت درباره هنر گفته از دیدگاه من بهترین تعریف درباره هنر است، او مشرق زمین را مرکز علمی و تمدن بشر می داند و اشاره نموده که هنر یعنی زیبا آفریدن، و این بهترین تعریف درباره هنر می تواند باشد که معنویت را تذکر می دهد و چه بسا که آفریدن، کار خداست.

  • سریال سلمان فارسی در اصفهان ساخته می شود

    دنیای اقتصاد- سریال سلمان فارسی بهار۹۶ در اصفهان کلید می‌خورد . در این سریال به زندگی «سلمان فارسی» از بدو تولد تا زمان مرگ و به ویژه مقطع مشرف شدن او به دین اسلام و همراهی وی با پیامبر (ص) پرداخته می شود . سریال سلمان فارسی بهار ۹۶ در اصفهان کلید می‌خورد . در این سریال به زندگی «سلمان فارسی» از بدو تولد تا زمان مرگ و به ویژه مقطع مشرف شدن او به دین اسلام و همراهی وی با پیامبر (ص) پرداخته می شود. شخصیتی که سه دین بزرگ زرتشت، مسیحیت و در کنار آن یهودیت و در پایان اسلام را تحلیل می‌کند و در کنار حضرت علی (ع) آرام می‌گیرد.

  • ظرفیت ۱۴ میلیون تن، مطابق با واقعیت نیست

    دنیای اقتصاد- رئیس انجمن تولیدکنندگان فولاد کشور گفت: امروز میزان نیاز سالیانه کشور به لوله و پروفیل به رقم ۱. ۸ میلیون تن می رسد و بیش از این رقم مصرف نداریم و ظرفیت ۱۴ میلیون تنی ایجاد شده، مطابق با واقعیت و نیاز نیست .

    بهرام سبحانی، اظهار داشت : برخی ادعاهای مطرح شده در خصوص نحوه تامین ورق مورد نیاز صنایع پایین دستی ناعادلانه بوده، استفاده ابزاری و تبلیغات منفی و غوغاسالاری عده ای در این صنعت موجب شده است شرایط به شکل غیر واقعی جلوه کند. وی یادآور شد: بررسی ها و اطلاعات موجود نشان می دهد تولیدکنندگان لوله و پروفیل در ایران در دوران پیک مصرف هم کمتر از دومیلیون تن ورق مصرف داشتند و باید با مسایل به شکل واقع گرایانه روبرو شد .

  • سودهای نجومی در واردات مواداولیه روغن

    دنیای اقتصاد- منتخب مردم فلاورجان در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه واردات روغن برای برخی افراد سودهای نجومی دارد،گفت:در سال اقتصاد مقاومتی، اقدام و عمل باید حمایت از کشاورز برای کشت دانه های روغنی در اولویت قرار بگیرد. سیدناصر موسوی لارگانی درباره واردات روغن، اظهار داشت: برخی افراد با واردات بی رویه، زمینه اشتغال در کشور را از بین می برد و این درحالیست که این افراد برای کشورهای خارجی اشتغال ایجاد می کنند؛ بنابراین اگر ما تمهیدات لازم برای کشاورز را در نظر بگیریم، کشاورز به سادگی دانه های روغنی با کیفیت را تولید خواهد کرد.

  • صنایع دستی، اقتصاد شهری را به جریان می اندازد

    دنیای اقتصاد: اصغر آذربایجانی گفت: ظرفیت صنایع دستی اصفهان در این بخش به قدری است که از سوی یونسکو، اصفهان به عنوان پایتخت جهانی صنایع دستی انتخاب می شود. رییس کمیسیون فرهنگی - اجتماعی و ورزشی شورای اسلامی شهر اصفهان با اشاره به اینکه برای شهر اصفهان می توان به واسطه صنایع دستی در حوزه اقتصاد شهری برنامه ریزی کرد، ادامه داد: یکی از آسیب های جدی از دوره های گذشته این بوده که در اصفهان توسعه صنعت در اولویت قرار گرفته بود و به همین دلیل در حال حاضر اصفهان با مشکلات متعدد زیست محیطی مواجه شده است، اگر در همان زمان برنامه ریزی، نگاه و رویکرد صحیحی نسبت به اصفهان بود قطعاً توسعه صنایع دستی می توانست به عنوان مهمترین رکن توسعه اقتصادی و فرهنگی قرار گیرد.

  • ضایعات معدنی کشور بیش از استاندارد جهانی

    دنیای اقتصاد- معاون امور بازرگانی سازمان صنعت، معدن و تجارت استان اصفهان با انتقاد از اینکه ضایعات معدنی کشور بیش از استاندارد جهانی است، گفت: مشکلات بخش معدن با تجهیزات نوین و دانش به روز رفع می شود و بانک ها باید در این زمینه از بخش خصوصی حمایت کنند. محمد مجیری در حاشیه افتتاح هشتمین نمایشگاه بین المللی ماشین آلات راهسازی، معدن، راهداری، عمرانی ساختمانی و صنایع وابسته، اظهار کرد: پرت و ضایعات عملیات معدن کاری در کشور بیش از استاندارد جهانی است و باید برای رفع این مشکل و پیشرفت بهتر از دو راهکار بکارگیری تجهیزات نوین و هم چنین دانش فنی به روز استفاده کنیم.

  • لزوم نوآوری و خلاقیت در عرصه صنایع دستی

    دنیای اقتصاد- شهردار اصفهان با اشاره به اینکه باید یک بار برای همیشه مشکلات هنرمندان صنایع دستی را حل کنیم، گفت: حل مشکلات این هنرمندان نیازمند همت و حمایت همه‌جانبه مسئولان است. به گزارش روابط عمومی شهرداری اصفهان، مهدی جمالی‌نژاد به مناسبت روز جهانی صنایع دستی با حضور در میدان نقش جهان به بازدید از بازار صنایع دستی در این میدان تاریخی پرداخت و با هنرمندان رشته‌های مختلف صنایع دستی در مغازه‌های میدان گپ‌وگفتی صمیمانه داشت.

    شهردار با اشاره به روز جهانی صنایع دستی ضمن تبریک این روز به هنرمندان اصفهانی اظهار کرد: اصفهان به مدد صنایع دستی ثبت جهانی شده و در عین حال به شبکه شهرهای خلاق جهان پیوسته، که سبب افتخار این شهر است که در جهان به دلیل همین صنایع دستی شهره شده است.

  • آلمان آماده انتقال فناوری انرژی های تجدیدپذیر

    دنیای اقتصاد- وزیر انرژی ایالت مکلنبورگ - فورپومرن آلمان گفت: کشور آلمان آماده سرمایه گذاری و نیز انتقال فناوری انرژی های تجدیدپذیر و نو به ایران است. "کریستیان پگال در دیدار با استاندار اصفهان در محل تالار اشرف شهر اصفهان افزود: شرکت های قدرتمند زیادی در کشور آلمان در زمینه انرژی های تجدیدپذیر و پاک فعالیت می کنند بطوریکه دولت آلمان صد درصد انرژی مورد نیاز خود را از این طریق تامین می کند.

    وی با اشاره به سفر هیات اقتصادی سه ایالت'مکلنبورگ'، 'زاکسن' و 'زاکسن آنهالت' به ایران و اصفهان اظهار کرد: این سفر با هدف شناسایی و ارزیابی فرصت های همکاری و سرمایه گذاری در ایران انجام شده است.

  • تفاهم‌نامه زیست محیطی برای سبزشدن صنعت اصفهان

    دنیای اقتصاد: تفاهم نامه زیست محیطی میان خانه صنعت، معدن و تجارت استان اصفهان، اداره کل حفاظت محیط زیست استان و دانشگاه اصفهان منعقد شد. به گزارش دنیای اقتصاد، این تفاهم نامه با هدف ایجاد هم اندیشی علمی کاربردی در زمینه بهبود مسایل زیست محیطی به خصوص در بخش صنعت و تولید و با حضور رییس خانه صنعت، معدن و تجارت استان، مدیرکل حفاظت محیط زیست استان، رئیس سازمان صنعت، معدن وتجارت استان، رئیس خانه صنعت، معدن و تجارت ایران، رئیس سازمان جهاد کشاورزی اصفهان و معاون پژوهش و فناوری دانشگاه اصفهان امضا شد.

  • رکود در تولید مصالح ساختمانی، مانعی برای صادرات

    دنیای اقتصاد- عضو هیات مدیره خانه صنعت، معدن و تجارت استان اصفهان گفت: در بخش صنعت ساختمان، دولت در سال های گذشته به عنوان یک برنامه بلند مدت اعلام کرد که با توجه به رشد جمعیت، هر سال باید یک میلیون واحد مسکونی ساخته شود. به گزارش روابط عمومی خانه صنعت، معدن و تجارت استان اصفهان؛ رضا چینی افزود: بخش خصوصی هم خود را با این موضوع تطبیق داد و واحدهای تولید مصالح ساختمانی با توجه به نیاز بازار داخل، طرح های توسعه ایجاد کردند، اما ساخت آن ساختمان ها عملی نشد و واحدهای تولید مصالح که تلاش خود را به سمت افزایش ناگهانی تولید برای بازار داخلی معطوف کرده بودند بازارهای خارجی و صادرات را هم از دست دادند.

  • الگویی برای سرمایه‌گذاری

    ورود به یک عرصه سرمایه‌گذاری در دنیا، آن هم برای کشوری چون ایران، به ابزارهای مختلفی نیاز دارد که این ابزارها، می‌تواند ما را در رسیدن به موفقیت آن کار، یاری کند. موضوع تبلیغات و استفاده از فرصت‌های تبلیغاتی نیز از جمله مواردی است که برای رسیدن به آن، باید بررسی‌های مناسب و البته دقیقی صورت داد. رقابت‌های یورو ۲۰۱۶ از ابتدای هفته در شرایطی آغاز شده، که نگاهی به آن، عمق فاجعه فوتبال کشور ایران و فاصله قابل توجه ما تا رسیدن به یک صنعت پردرآمد و به معنای واقعی "اقتصادی" را نشان می‌دهد. پخش این رقابت‌ها و توجه به جنبه‌های تبلیغاتی مختلفی که از آن استفاده شده، همه و همه به معنای آن است که فوتبال ایران باید برای رسیدن به بخشی از این حرکت حرفه‌ای، گام‌های بزرگی بردارد.

  • رهاوردی که سکوت زندگی را بر هم می زند

    بهجت شهابی عنبران - از آن روزی که به شهر آمده بی حوصله تر به نظر می رسد. دائم از سروصدای ماشین هایی که بوق ممتد آنها آرامش او را بر هم می زنند گله می کند. به قول خودش آرامش و سکوت روستا را به هیاهوی شهر فروخته است. چشم های خسته اش را می بندد، شاید دور دست های خود را در دشت طلایی گندم تصور می کند و به دنبال نشاط و سرزندگی از دست رفته اش می گردد. می دانم که او خسته است و محتاج یک لحظه آرامش و سکوت . . . . . . اما دوباره صدای ترمز یک خودرو سکوتش را بر هم می زند انگار این صداها پایانی ندارد.

  • راه اندازی خط BRT ارغوانیه تا میدان امام علی(ع)

    دنیای اقتصاد- معاون حمل و نقل و ترافیک شهرداری اصفهان گفت: خط سوم بی. آر. تی از ارغوانیه تا میدان امام علی(ع) تا پایان فصل تابستان راه اندازی می شود. علیرضا صلواتی اظهارکرد: فاز اول خط سوم بی. آر. تی از ارغوانیه تا میدان امام علی(ع) در دست اجراست. وی با اشاره به اینکه احداث ایستگاه‌های این خط تاکنون ۶۰ درصد پیشرفت داشته است، افزود: زیرسازی مسیر خط بی. آر. تی و نصب دوربین های نظارت تصویری تا اوایل تیرماه تکمیل می شود. معاون حمل و نقل و ترافیک شهرداری اصفهان تصریح کرد: ۳۰ دستگاه اتوبوس نیز برای این خط در حال خریداری است و به شرط تحویل ناوگان این خط تا پایان تابستان راه اندازی می شود.

  • گردشگران از فروشگاه‌های مشخص خرید می‌کنند

    دنیای اقتصاد: مرتضی اسماعیلی هنرمند مینا کار اصفهانی گفت: توجه دکتر جمالی نژاد و سایر شهرداران به صنایع دستی اهمیت دارد ولی کافی نیست بلکه به یک عزم ملی نیاز دارد. مرتضی اسماعیلی، با اشاره به این که از ۵ سالگی به میناکاری می پردازد، گفت: اولین استاد من حسین صاحیان بود که هنوز در قید حیات است، ضمن این که حسن کاویان و کاظم فردسی نیز از دیگر اساتید من در رشته میناسازی بوده اند. وی با اشاره به روز جهانی صنایع دستی و لزوم معرفی بیش از پیش صنایع دستی در ایران و جهان افزود: در اصفهان هر روز باید روز صنایع دستی باشد.

  • پسماندهای ساختمانی در دو پایگاه نظامی اصفهان دفن می شوند

    دنیای اقتصاد- فرماندار اصفهان از تعیین دو پایگاه شهید بابایی و شهید وطن‌پور به عنوان محل‌هایی برای دفن پسماندهای ساختمانی بخش مرکزی اصفهان خبر داد. فضل‌الله کفیل در جلسه کارگروه مدیریت پسماند شهرستان اصفهان توجه ویژه به دو طرح جامع مدیریت پسماند و تشکیل شرکت تعاونی پسماند شرق شهرستان را حائز اهمیت دانست و تأکید کرد: این دو طرح مکمل یکدیگر بوده و به‌ منظور اجرایی کردن آن‌ها اقدامات و گام‌های مؤثری برداشته شده که باید با پیگیری مصوبات تا نیمه سال جاری کاملاً اجرایی شود. وی در خصوص محل تخلیه نخاله‌های ساختمانی، اظهار داشت: امروزه محل تخلیه این نخاله‌ها به یک آسیب و ناهنجاری تبدیل شده و لازم است با توجه به گستردگی شهرستان در بخش‌های شش‌گانه کمیته پسماند به ریاست بخشداران با حضور مدیران ادارات محیط‌زیست و منابع طبیعی و شهرداری‌های مستقر در بخش تشکیل و نسبت به تعریف و تعیین نقاطی برای تخلیه نخاله در سطح بخش‌ها اقدام و نتیجه در جلسه آینده کارگروه پسماند شهرستان بررسی و تصمیم‌گیری شود.

  • در میدان نقش جهان چند ایراد اساسی وجود دارد

    دنیای اقتصاد- شبکه جهانی شهرهای خلاق، معتبرترین شبکه جهانی است که از سوی یونسکو تشکیل شده و اصفهان به لحاظ برخورداری از صنایع دستی و هنرهای مردمی به عنوان عضو رسمی این شبکه انتخاب شده است.

    مدیر خلاقیت و نوآوری شهرداری اصفهان، با اشاره به این که اصفهان به شبکه شهرهای خلاق جهان در زمینه صنایع دستی پیوسته است، اظهار داشت: متولی شهر خلاق در اصفهان، مرکز خلاقیت و نوآوری شهرداری اصفهان است که برای توسعه صنایع در شهر خلاق برنامه های متعددی دارد. محمدعلی ایزدخواستی افزود: برنامه های متعدد و مختلفی با تمرکز بر اصفهان به عنوان شهر خلاق جهان برگزار شده که از آن جمله می توان به برنامه های ترویجی شامل تبلغات در حوزه صنایع دستی، آیین های سپاسگزاری در شهر خلاق، چاپ کتاب و بروشور، برپایی کارگاه های زنده صنایع دستی در محیط های شهری، تولید فیلم کوتاه و تیزر در زمینه صنایع دستی استان و پخش در شبکه های مختلف تلویزیونی و شبکه های مجازی، برگزاری نشست های علمی و همچنین رخدادهای متنوع و متعددی که عمده آن ها در محیط شهر اصفهان اجرایی شد، اشاره نمود.

  • حوزه شهرسازی تقویت شود

    دنیای اقتصاد- رییس کمیسیون عمران، معماری و شهرسازی شورای اسلامی شهر اصفهان گفت: تقویت حوزه شهرسازی از نظر مالی، نیروی انسانی و مباحث نرم افزاری از مهمترین درخواست های شهروندان است. به گزارش روابط عمومی شورای اسلامی شهر اصفهان، عبدالرسول جان نثاری در نشست تخصصی کمیسیون عمران، معماری و شهرسازی شورای اسلامی شهر با معاونان معماری و شهرسازی مناطق، مسئولان طرح تفصیلی و کارشناسان اطلاعات و آمار پیرامون دقیق سازی ارتفاعات اظهار کرد: عمده درآمد شهرداری ها از حوزه شهرسازی است و به عبارتی حوزه شهرسازی نان آور اصلی شهرداری است.

  • خروج از هیات مدیره!

    ریحانه سجادی: هفتمین دوره انتخابات سازمان نظام مهندسی اصفهان، نیمه دوم مهر ماه ۹۴ برگزار شد و پانزده نفر به هیات مدیره جدید راه یافتند. با این وجود از زمان اعلام نتایج، تا اعلام ریاست جدید هیات مدیره، زمان زیادی به درازا کشید تا در نهایت علی پزشکی که اکثریت آرا را کسب کرده بود، باردیگر به ریاست این سازمان منصوب گردد. اما این آخر ماجرا نبود. اختلافات میان اعضای منتخب، تغییر به یکباره ساختار سازمان نظام مهندسی، تعدیل نیروی انسانی در تشکیلات اداری و مواردی دیگر از این دست، که از ابتدای سال جاری نگاه ها را به سمت این سازمان معطوف کرده بود، اخبار ناخوشایندی بودند که از گوشه و کنار این سازمان، به گوش می رسید تا اینکه حدود یک ماه پیش بمب خبری سازمان نظام مهندسی اصفهان از زبان رئیس کمیسیون عمران، معماری و شهرسازی شورای اسلامی شهر اصفهان منفجر گردید: "علی پزشکی، از ریاست سازمان نظام مهندسی اصفهان برکنار شد.

  • ایجاد ۱۲۰۰ شغل در استان اصفهان به تصویب رسید

    دنیای اقتصاد- استاندار اصفهان از تصویب ایجاد ۱۲۰۰ موقعیت شغلی در ستاد تسهیل و رفع موانع تولید این استان خبر داد. زرگرپور در چهاردهمین جلسه این ستاد افزود: پس از تایید ۷۸ طرح در کارگروه های اشتغال، تثبیت اشتغال برای دو هزار و ۳۰۰ نفر و ایجاد اشتغال جدید برای ۱۲۰۰ نفر با تسهیلات یارانه ای به مبلغ ۹۵۰ میلیارد ریال به تصویب رسید. وی ادامه داد: در جلسات گذشته مقرر شده بود که دستگاه ها بویژه بانک ها، قوانین سپرده ها و معوقه ها را برای معرفی شدگان ستاد تسهیل و بمنظور حمایت از تولید، رقیق تر اجرا کنند.

  • نسل پلنگ در اصفهان رو به انقراض است

    دنیای اقتصاد- با وجود اینکه آهو از نظر جمعیت در اصفهان رتبه اول در کشور را به خود اختصاص داده اما گونه‌های نادر حیات وحش این استان مانند پلنگ به رغم عدم شکار آن، در حال انقراض است. مناطق حفاظت شده در قالب پناهگاه‌های حیات وحش، پارک های ملی، آثار طبیعی ملی و مناطق حفاظت شده و تحت نظارت محیط زیست هستند که از دیرباز تا کنون به منظور حفظ تنوع زیستی و ژنتیکی، آموزش وپژوهش، تفرج و توریسم و. . . مورد حمایت و توجه همگان و به ویژه سازمان حفاظت محیط زیست بوده اند.

    این مناطق همچنین با قدرت و تنوع اقلیمی، گونه ای، زیستگاهی و اکوسیستمی نسبتاً خوبی در استان اصفهان وجود دارند که به دلیل وسعت و پراکندگی در سطح استان اهمیت آن را دو چندان می‌کند.

  • احداث ۳ مجتمع تجاری در جلوخان مسجدجامع

    دنیای اقتصاد- سه مجتمع تجاری کمرزرین، ولیعصر و قیصریه برای انتقال مجتمع های تجاری میدان جلوخان مسجدجامع احداث می شود. پروژه عظیم میدان امام علی (ع) به منظور رونق بخشی بافت تاریخی مرکز شهر اصفهان در ۳ فاز در دستور کار شهرداری اصفهان قرار گرفت. فاز اول طرح شامل احداث زیرگذر و فاز دوم آن شامل احداث میدان اصلی و فضای چندمنظوره به بهره برداری رسید و اکنون فاز سوم آن شامل احداث میدان جلوخان مسجدجامع و پروژه های اطراف میدان در دستور کار قرار دارد. در این محدوده از پروژه مجتمع های تجاری متعددی وجود دارد که باید آزادسازی شو.

  • ضرورت استفاده از انرژی های نو برای حفظ محیط زیست

    دنیای اقتصاد- عضو شورای اسلامی شهر اصفهان گفت: جایگزین شدن انرژی های نو به جای انرژی های فسیلی اقدام مناسبی برای حفظ محیط زیست خواهد بود. سید احمدعلی عاملی، با اشاره به اقداماتی که در جلوگیری از نابودی محیط زیست موثر است، اظهار کرد: استفاده از انرژی های پاک و تجدیدپذیر مانند برق، باد و خورشید، بازیافت فاضلاب و زباله که در برخی کشور ها از آن تولید آب و برق می کنند و استفاده از سوخت مناسب برای خودرو ها، گام های موثری برای حفظ محیط زیست خواهد بود. وی ابراز کرد: عواملی مانند آتش سوزی جنگل ها و قلع و قمع کردن درختان برای تولید کاغذ و مصارف صنعتی، از تهدیداتی است که برای محیط زیست به حساب می آید.

  • آیا حذف کاشت برنج، ناجی زاینده رود می‌شود؟

    دنیای اقتصاد- طی یک دهه گذشته حوضه زاینده رود با بحران شدید کم آبی مواجه شده است. براین اساس مصوبه ۹ ماده ای شورای عالی آب و یا طرح هایی از جمله تغییر الگوی کشت و آبیاری از سوی وزارت نیرو برای این حوضه آبریز اتخاذ شد. کاشت برنج در حاشیه زاینده رود یکی از موضوعاتی است که همواره انگشت اتهام مسئولان به سوی آن دراز بود و آن را عاملی برای خشکی زاینده رود اعلام کرده بودند و حتی استان های همجوار نیز خشکی شهرهای اصفهان را به آن نسبت می دادند. بنابراین طی دو سال گذشته همواره تغییر نوع کشت برنج و کشت های جایگزین آن از سوی وزارت نیرو و جهاد کشاورزی مطرح شد و حتی استاندار اصفهان از تدوین برنامه الگوی کشت متناسب با اقلیم استان صحبت کرد و براین اساس هفته گذشته در جلسه ای با حضور معاون زراعت و باغبانی وزارت جهاد کشاورزی و استاندار اصفهان برنامه ممنوعیت کشت برنج در این استان به تصویب رسید.

  • صدور پروانه ساختمان، جمع سپاری می شود

    دنیای اقتصاد- معاون معماری و شهرسازی شهرداری اصفهان گفت: در صدور پروانه ساختمان به جای برون سپاری، باید جمع سپاری شود. سید جمال الدین صمصام شریعت در نشست تخصصی کمیسیون عمران، معماری و شهرسازی شورای اسلامی شهر با معاونان معماری و شهرسازی مناطق، مسئولان طرح تفصیلی و کارشناسان اطلاعات و آمار پیرامون دقیق سازی ارتفاعات اظهار کرد: در این روش از صفر تا ۱۰۰ مراحل صدور پروانه ساختمان با معاونت شهرسازی مناطق است. وی افزود: طرح بازنگری تفصیلی مناطق ۱۵گانه ابلاغ شده اما این طرح ها اشکالاتی دارد که از شهرداران مناطق درخواست شده تا این مشکلات را به معاونت ارائه کنند.

  • اصفهان در بخش خدمات ظرفیت بالایی دارد

    دنیای اقتصاد- استاندار اصفهان گفت: برخی واحدهای بزرگ صنعتی استان اصفهان، به دلیل واردات بی رویه با مشکل مواجه شده اند و این برای استانی که صنعتی ترین استان کشور محسوب می شود زیبنده نیست. رسول زرگرپور در جلسه ای که با حضور ربیعی وزیر محترم تعاون، کار و رفاه اجتماعی و تعدادی از مدیران و فعالان اقتصادی و صنعتی استان برگزار شد، اظهار داشت: ۱۰ درصد صنایع بزرگ کشور در استان اصفهان قرار دارد و بر همین اساس نیز ۱۰ درصد بیمه شدگان و کارگران کشور در این استان هستند به عبارت دیگر ۱۰ درصد مخاطبین وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در اصفهان زندگی می کنند.

  • صنعت بی هیاهو؛ شهره در عالم

    علیرضا پویانسب - اصفهان مدت هاست که نام صنعتی ترین استان کشور را یدک می کشد، اما بارها فقط از نغمت ها و مشکلات صنایع اصفهان سخن به میان آمده و کمتر شنیده ایم که جایی مسئولی از اصفهان عنوان کند که صنعت این استان امروز مفید است. در میان چرخش چرخ دنده های عظیم فولا مبارکه و ذوب آهن و هیاهوی آهن و سنگ و در لابلای این صنایع عظیم، صنعتی در این شهر وجود دارد که نه تنها مشکلات آن صنایع را ندارد و نه تنها نغمت آور نیست بلکه پر از نعمت و شهرت و عظمت برای اصفهان است.

    صنایع دستی، در تمام این سال ها، همچون نگین انگشتری بر تارک افتخار ایران می درخشند.

  • تاکید بر استفاده بهینه از مواد اولیه و کاهش هزینه ها

    دنیای اقتصاد- دکتر سبحانی مدیر عامل فولاد مبارکه به همراه جمعی از معاونین و مدیران ارشد شرکت، از نواحی آهن سازی ، فولاد سازی و انرژی سیالات بازدید و از زحمات کارکنان این نواحی در اجرای طرحهای توسعه قدردانی نمود. به گزارش روابط عمومی شرکت فولادمبارکه، در جریان بازدید از واحد بریکت سازی احیاء مستقیم در ناحیه آهن سازی علاوه بر بررسی مشکلات راه اندازی این واحد، برنامه های بهبود فرآیند واحد بریکت سازی توسط مسئولین واحد و کارشناسان مطرح گردید و در ادامه مدیر عامل شرکت، با ارائه رهنمودهای لازم جهت رفع مشکلات و پیشبرد هر چه بیشتر اهداف ناحیه، بر اجرای اینگونه پروژه ها در سطح شرکت برای استفاده بهینه از مواد اولیه، کاهش ضایعات و هزینه ها تأکید نمود.

  • هراس از سرمایه گذاری در ورزش

    دنیای اقتصاد- با وجود جذابیت‌های فراوان حوزه فوتبال، هنوز، این سئوال برای بسیاری وجود دارد که چرا سرمایه‌گذاران از ورود به این عرصه خودداری کرده و ترجیح می‌دهند سرمایه خود را در جاهای دیگر هزینه کنند. اینکه یک سرمایه‌گذار با ورود به حوزه‌ای در ورزش، زمینه توسعه آن و البته توسعه برند خود را فراهم آورد، حرکت صحیحی به نظر می‌رسد و در واقع تعریفی از فوتبال حرفه‌ای دنیا، همین است. ورود سرمایه‌گذاران بخش خصوصی به حوزه ورزش ایران که از سال‌ها پیش به عنوان یکی از اصلی‌ترین راهکارهای پیشرفت و توسعه ورزش قلمداد می‌شده، هنوز هم یکی از چالش‌های اساسی آن به شمار می‌رود و به گفته بسیاری، سرمایه‌گذاران ترس بسیاری از ورود به آن را دارند.

  • زنجیره انتقال به پارکهای انباشت و برداشت فولاد سبا کامل شد

    دنیای اقتصاد- مدیر اجرای پروژه های آهن سازی و فولاد سازی از آماده بهره برداری شدن واگن برگردان انباشت و برداشت گندله(کاردامپر) مجتمع فولاد سبا خبر داد و گفت: راه اندازی این واحد، با ظرفیت ۴ میلیون تن درسال، زنجیره انتقال مواد به پارکهای انباشت و برداشت مجتمع فولاد سبا را کامل می کند. عبدالرحیم زاده افزود : قرارداد پروژه واگن برگردان انباشت و برداشت گندله در مجتمع فولاد سبا با مبلغ اولیه ۵۰۰ میلیارد ریال منعقد شد که با بهره برداری از این طرح تولیدی، سالانه بیش از ۱۳۰ میلیارد ریال صرفه جویی اقتصادی به همراه خواهد آمد.

  • رکود، اقتصاد کشور را فلج کرده است

    نماینده مردم اصفهان در مجلس، خروج از رکود را اولویت مجلس دهم خواند و گفت: رکود مهم ترین معضل کنونی کشور بوده که اقتصاد را با چالش های متعددی رو به رو کرده است. حمیدرضا فولادگر، با بیان اینکه رفع مشکلات کنونی کشور باید اولویت مجلس دهم باشد، گفت: رکود مهم ترین معضل کنونی کشور بوده که اقتصاد را با چالش های متعددی رو به رو کرده است. نماینده مردم اصفهان در مجلس شورای اسلامی، با بیان اینکه کمک به دستگاه های مختلف برای خروج از رکود باید اولویت مسئولان باشد، افزود: ریل گذاری برای بهبود اوضاع از سوی مجلس صورت گرفته اکنون زمان ورود جدی دولت به رفع مشکلات و همچنین نظارت دستگاه های مسئول برای اجرای دقیق مصوبات است.

  • «استعدادکشی» در ورزش اصفهان

    مسعود سعیدی- اینکه یک بازیکن و یا سرمربی سال‌ها در باشگاهی حضور داشته باشد و در نهایت، نتواند برای این باشگاه آنگونه که باید، فرصت‌های مختلف خلق کند، به دلیل اتفاقاتی مختلفی است که در فوتبال غیر حرفه‌ای ما رخ می‌دهد. یک بازیکن پس از سال‌ها حضور در تیمی، تمرکز خود را صرفا به دریافت "پول" معطوف می کند و نه درآمد برای باشگاهش او مانده است و یک سرمایه هنگفت که با آن، رو به حوزه‌های اقتصادی می‌آورد و از این طریق، سرمایه‌اش را چند برابر می‌کند!

    حکایت اما در فوتبال حرفه‌ای دنیا متفاوت است؛ از بین بازیکنان، آنهایی که توانایی و استعداد مربیگری را در خود می‌بینند، پس از گذراندن دوره‌های حرفه‌ای مربی‌گری، راهی تیم‌های پایه و تیم‌های نه‌چندان مطرح می‌شوند و با پیشرفت‌های پله پله، رفته رفته خود را تا سطح سرمربیگری ارتقا می‌دهند و با گذشت کمتر از یک دهه، سرمربی همان تیمی می‌شوند که سال‌ها برایش به میدان رفته و افتخارآفرینی کرده بودند.

  • کاهش ۴۰ درصدی مصرف آب در ذوب آهن اصفهان

    مدیر آبرسانی شرکت ذوب آهن اصفهان گفت: مصرف آب در کارخانه ذوب آهن با وجود افزایش تولید، ۴۰ درصد کاهش یافت. اسماعیلی با بیان اینکه طرح های در دست اقدام برای صرفه جویی مصرف آب در ذوب آهن شامل بازسازی برج های خنک کننده و ساخت تصفیه پساب صنعتی کارخانه است، اظهار داشت: در حال حاضر مصرف آب کارخانه ذوب آهن، شامل کارخانه، فولاد سبا، پالایشگاه قطران و دیگر شرکت های واقع در مجموعه به طور متوسط ۶۰ هزار مترمکعب در شبانه روز برآورد شده که به رغم افزایش تولید محصول، بیش از ۴۰ درصد در مصرف آب صرفه جویی گردیده است.

  • هنر قلمزنی نقره؛ در دو راهی اتحادیه‌‌‌ها

    دنیای اقتصاد- قلمزنی، به عنوان یکی از هنرهای قدیمی و اصیل ایرانی، سابقه آن به دوران ساسانی، هخامنشی و حتی پیشتر بر
    می گردد. در اواخر هزاره دوم و اوایل هزاره اول پیش از میلاد هنر و صنعت فلزکاری در نقاط گوناگون ایران به ویژه در شمال و شمال غرب و حاشیه جنوبی دریای مازندران شکوفا شد. در هزاره اول پیش از میلاد فلزکاری و قلم‌زنی در ایران از رونق و اعتبار ویژه‌ای برخوردار بود و آثار باارزشی از آن دوران همچون جام‌های طلای مارلیک برجای مانده است. در حال حاضر دو سبک اصلی قلمزنی تبریز و اصفهان در کشور مطرح است و امروز در رسته هنر قلمزنی بر روی فلز نقره حدود ۷۵۰ هنرمند در شهر اصفهان فعال هستند.