شماره روزنامه ۵۹۹۶
|

جمعه‌نامه

  • حربه مقابله با کرونا

    پزشکان می‌گویند ویروس عجیب و غریبی نیست و کرونا هم یک ویروس تنفسی است مانند همه ویروس‌های تنفسی دیگر. مرگ و میرش را مقایسه می‌کنند با آنفلوآنزا و سارس و مرس و می‌گویند شستن دست‌ها می‌تواند در پیشگیری از این ویروس معجزه کند. دکتر مسعود مردانی، استاد دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، متخصص بیماری‌های عفونی و عضو کمیته ملی کشوری آنفلوآنزا و کرونا، این روزها بیشترین گفت‌وگو با رسانه‌ها را درخصوص کرونا انجام داده، زیرا معتقد است با آموزش می‌توان از شیوع این ویروس پیشگیری کرد. او معتقد است، رعایت نکات بهداشت فردی در جلوگیری از انتشار بیماری موثر است و رعایت نکات و آداب تنفسی سبب می‌شود بتوانیم زنجیره بیماری را متوقف کنیم. شستن مکرر دست‌ها، استفاده از دستمال یک‌بار مصرف هنگام عطسه و سرفه و انداختن آن به سطل زباله دردار، عدم تماس با سطوح وسایل نقلیه عمومی، خودداری از تماس دست‌ها با چشم‌ها و… توصیه‌های ساده او به مردم وحشت‌زده از ویروس جدید چینی است. او به سوالات ما درخصوص ویروس کرونای جدید پاسخ داده است:
  • ضربه«اف‌ای تی اف» برپیکر اقتصاد ایران

    بازگشت دوباره ایران به لیست سیاه«اف‌ای تی اف»این هفته علاوه بر واکنش‌های زیادی که در فضای شبکه‌های اجتماعی برانگیخت، بازارهای طلا و ارز را هم تحت تاثیر خود قرار داد. کارگروه ویژه اقدام مالی درآخرین نشست خود طی بیانیه‌ای از کشورهای جهان خواست برای مصون نگه داشتن سیستم بانکی‌شان از خطر پولشویی و تامین مالی تروریسم در نقل و انتقالات مالی ایران، «اقدامات مقابله‌ای» به کار گیرند. بدان معنی که کشور‌ها در تبادلات مالی و بانکی با ایران باید حساسیت بیشتری به خرج دهند.
  • بحران شیوع ویروس کرونا در کشور

    با اعلام رسمی فوت دو فرد مبتلا به ویروس کرونا در شهرقم از سوی مسوولان وزارت بهداشت، سرانجام شایعات درباره ورود ویروس کرونا به ایران تایید شد و به چند هفته حرف و حدیث و حدس و گمان درباره شیوع این ویروس تهاجمی در کشور پایان داد. پیش از این اخبار ضد و نقیضی درباره مبتلایان به کرونا در فضای مجازی منتشر شده بود، اما مقامات ضمن تکذیب همه این شایعات به مردم اطمینان داده بودند که هنوز پای کرونا به ایران باز نشده است.اما فوت دو فرد مبتلا در قم بلافاصله موجی از نگرانی‌ها در میان مردم به راه انداخت و اخبارمربوط به کرونا، خیلی زود نبض شبکه‌های مجازی را در دست گرفت.
  • حواشی افتتاح آزادراه تهران- شمال

    افتتاح اولین قطعه آزاد‌راه تهران- شمال این هفته با حواشی زیادی همراه بود. از طرفی فیلم جدال لفظی پرویز فتاح، رئیس بنیاد مستضعفان با مجری صداوسیما بر سر ساخت ۲۳ ساله چند فاز از آزادراه تهران- شمال و نیز دریافت عوارض از خودروها طی روزهای گذشته در شبکه‌های اجتماعی دست به دست شد و واکنش‌های زیادی در پی داشت. برخی کاربران نسبت به عصبانیت یک مقام مسوول در مواجهه با پاسخگویی به وظایف خود انتقاد داشته و نوشتند که مقامات باید با سعه صدر و آرامش پاسخگوی سوالات باشند.
  • داغ‌ترین‌های هفته

  • تبیین علم اقتصاد اجتماعی

    دهه‌های پایانی قرن نوزدهم و آغازین قرن بیستم میلادی شاهد دگرگونی عمیق و گسترده‌ای در حوزه تولید صنعتی و به تبع آن در حوزه کشاورزی و نهایتا بر تجارت ناظر بر این دو بود. تا پیش از این دگرگونی، صنعت در مقیاسی کوچک و به‌صورت غیرمتمرکز عمل می‌کرد و کارفرمایان عموما خود، همان سرمایه‌گذاران بودند و از این رو کارکردهای مدیریتی و خطرپذیری مالی غیرقابل تفکیک از یکدیگر بود.
  • نگاهی به «اقتصاد نهادگرایی» گروچی

    آلن گروچی، اندیشمند مکتب اقتصاد نهادگرایی در نوزدهم فوریه ۱۹۹۰ و زمانی که سالخورده‌ای ۸۳ ساله بود، چشم از جهان فروبست. حالا جنبش نهادگرایی آمریکا یکی از چهره‌های تاثیرگذار خود را از دست داده بود. در آینده به‌طور حتم نام آلن گروچی به‌عنوان یکی از چهره‌های کلیدی نهادگرایی پرآوازه خواهد شد؛ فردی که از اعضای انگشت‌شمار گروهی کوچک بود که در سال‌های دشوار پس از جنگ جهانی دوم، به رونق نهادگرایی اهتمام ورزید. او را باید مورخ برجسته نهادگرایی و مدافع همیشگی برنامه‌ریزی اقتصادی مرکزی دانست. اما ابعاد شخصیتی گروچی از این چارچوب فراتر می‌رود و خصوصیات فردی از او انسانی ساخت که مورد احترام بسیاری قرار دارد.
  • چرا باید حریصانه این کتاب را خواند؟

    آمریکا از دهه ۱۸۷۰ میلادی و در سراسر قرن بیستم - به‌ویژه طی دوران جنگ جهانی دوم، به‌دلیل مصون ماندن از ویرانی‌های جنگ- به مامنی برای دانشمندان اروپایی تبدیل شد. دانشمندان از هر شاخه‌ علمی به سوی آمریکا روان شدند و چندی نگذشت که این کشور، قطب علمی جهان شد. اگرچه بنیان علم اقتصاد در فرانسه و بریتانیا بنا نهاده شده بود، اما دانشمندان علوم اقتصادی نیز از این سیل مهاجرت عقب نماندند و آمریکا را به مرکز پژوهش‌های آکادمیک در علم اقتصاد تبدیل کردند. ژوزف شومپیتر و فردریش فون‌هایک (اتریش)، واسیلی لئونتیف (شوروی) و تیبور سیتوفسکی (مجارستان) را شاید بتوان معروف‌ترین استادان مهاجر علم اقتصاد دانست. این مهاجران علاوه بر خود، اندیشه‌های اروپایی را نیز به آمریکا انتقال دادند. شاید بتوان با اطمینان گفت که جز مکتب پول‌گرایی (Monetarism) که ریشه‌ای اساسا آمریکایی دارد و مکتب نئوکلاسیک که اگرچه ریشه‌ای اروپایی دارد اما بعدها به قبضه اقتصاددانان آمریکایی درآمد، باقی مکاتب اقتصادی ریشه‌هایی کاملا اروپایی دارند. کتاب «سهم اقتصاددانان آمریکایی در تفکر اقتصادی مدرن» به دنبال این است که نشان دهد فضای علمی رشته اقتصاد به‌جز فضای خشک و بی‌روح مکاتب پول‌گرایی و نئوکلاسیک، دستاوردهای دیگری نیز دارد. ازاین‌رو، این کتاب به معرفی هفت اقتصاددانی می‌پردازد که به‌نوعی پدران بنیان‌گذار تفکرات نهادی (مکتب نهادگرایان جدید) محسوب می‌شوند. در این نوشتار فقط به معرفی دو اقتصاددانی می‌پردازم که به کارشان بیشتر از پنج اقتصاددان دیگر علاقه‌مندم.
  • لحظه‌های آخر زندگی آقای بازیگر

    در «مارلون براندو» لحظه مرگ شخصیت را دستمایه قرار داده‌ایم. مارلون براندو خسته از یکسری اتفاقات زندگی خودش است و روایت او به‌عنوان بزرگ‌ترین بازیگر قرن بیست‌ویکم برای مخاطب جذاب است. من بیوگرافی او را روایت نمی‌کنم، بلکه نگرش خودم را از لحظه‌ای از زندگی او روایت می‌کنم. من برای روایت لحظه احتضار او، ماریا اشنایدر، مریلین مونرو و یک طرفدار مریض که خیلی او را اذیت کرده و همین‌طور پدرش را به داستان راه داده‌ام. نکته ناگفته درباره شیوه روایت من این است که طبیعتا باید داستان من بر اساس واقعیت و مستندات زندگی آن شخصیت باشد. ولی تخیلی که من اضافه می‌کنم در فرم نمایش است که به سمت گروتسک یا اکسپرسیونیسم می‌روم و تخیلم در بخش کارگردانی فعال است، اما برای نوشتن نمایش‌نامه بر اساس مستندات جلو می‌روم و چیزی را کم‌وزیاد نمی‌کنم.براندو به‌شدت تبهکار و باهوش بوده، خیلی نابغه بوده و البته منفی و گنگستر. اینها نکاتی است که برای من آن‌چنان مهم بود که تصمیم گرفتم این نمایش را روی صحنه بیاورم. آدم خنگ و مثبت و معمولی چالشی برای روی‌صحنه‌آوردن ندارد. منابعم برای شناخت شخصیت او یکی کتابی بود با عنوان «ترانه‌هایی که مادرم به من آموخت» که اتوبیوگرافی اوست. همین‌طور مصاحبه لارنس گلوبل با براندو که کتابش به فارسی هم ترجمه شده. فیلم مستند بسیار قدرتمندی هم درباره براندو دیدم که اتفاقا به‌تازگی ساخته شده است.
  • مستند‌های اجتماعی در قاب عکاسی

    مستنـــد اجتمــاعی دغدغه همیشــگی‌ام در حرفه عکاسی است. من از سال ۷۵ عکاسی را شروع کردم و از همان ابتدا درگیر عکس مستند اجتماعی شدم. حدود چهار سال پیش در باغ موزه قصر برای اولین بار نمایشگاه عکس مستند اجتماعی با عنوان وهله را برگزار کردیم و در این نمایشگاه آثار عکاس‌هایی روی دیوار رفت که دسترسی کمتری به تهران و گالری‌ها داشتند. در واقع نمایشگاه وهله با هدف حمایت عکاسان موفق و دیده نشده یا کمتر دیده شده شکل گرفت.
  • جنجال در خانواده محترم گل‌کار

    «هم‌گناه» اولین ساخته برادرم مصطفی کیایی برای شبکه نمایش خانگی است. این فیلم یکی از پربازیگرترین سریال‌های خانگی است که فیلم‌نامه آن را من با همراهی علی کوچکی نوشتیم. این سریال در ۲۴ قسمت با داستانی اجتماعی و خانوادگی در شبکه‌های اینترنتی پخش می‌شود و البته به شکل دی.وی.دی هم توزیع می‌شود. در این سریال دوباره با آقای پرستویی که استاد من بوده و هستند، بازی خواهیم کرد.
  • آلبوم تازه قمصری

    در این هیاهوی گنگ، در آشوب زمخت جهان، واژه‌ای که بی‌محابا بر زمین نازل شد بی‌آنکه نامش را بدانیم صدایش را شنیدیم، ابتدا صدا بود و سپس کلمه. صدا بر حفره‌ ساز نشست تا عشق را زبان سخن باشد صدایی ورای مرزها و مرض‌ها به گواه تاریخ دریافته‌ایم که هنر حماسه‌ محبوبان است و معجزه‌ شوریدگان آنان که از «خمشی» می‌خوانند و روشنایی می‌آفرینند! آنان که به ناهنجاری باشکوه عشق دچارند، زخمه بر ساز می‌زنند تا زخمی از رخ جهان کم شود. این اثر تجربه‌ای بی‌وقفه‌ ذهنی جسور و جست‌وجوگر در ساحت بکر و بی‌کران هنر است. آنجا که سیم‌های خاردار تعصب به سازهای زهی مبدل می‌شوند تا صدا را با احترام از مرزهای زبان عبور دهد. از جمله نوازندگانِ‌ این اثر می‌توان به کامران منتظری، امیر فرهنگ اسکندی، المیرا نعمت‌زاده، علی فربدنیا، اشکان مرادی، کیوان دباغی، نگار اعزازی،‌ هانیه کیان و میثم مروستی، در کنار علی قمصری اشاره کرد. پیش از این اجرای زنده آثار موجود در آلبوم در کنسرت‌های متعددی باعث به وجود آمدن حاشیه‌های زیادی شده بود. حاشیه‌هایی که داشت علی قمصری عزیز را به مهاجرت مجبور می‌کرد. خوشحالم که این اتفاق نیفتاد و حالا آلبوم خوبی مانند صنم ناهنجار در دسترس دوستداران موسیقی قرار دارد و خود قمصری هم در ایران حاضر است تا با دوستداران موسیقی پیشرو ایرانی در رونمایی آلبوم‌هایش حاضر باشد.
  • لحظه تحــویل سال در «خــــــرقان»

    «هرکس بدین سرای درآید نانش دهید و از ایمانش مپرسید‌، که هرکس به درگاه خدا به جان ارزد،‌ به خوان بوالحسن به نان ارزد». این جمله‌ای است که بارها و بارها شنیده‌ایم اما شاید همه ندانند گوینده آن شیخ ابوالحسن خرقانی از عرفای بزرگ قرن چهارم و پنجم ه.ق. در روستایی در حوالی شاهرود آرمیده است به نام قلعه‌نو خرقان. صاحبان این روستا به طنز خود را نیوکاسل می‌خوانند،‌ روستایشان خوش آب و هوا است. تا همین ۱۰ سال پیش در کوچه باغ‌های روستا آب در نهرهای خاکی جریان داشت،‌ بعدتر برای جلوگیری از هدررفت آب،‌ نهرها را سیمانی کردند و آن بوته‌های سبز از درون نهر خداحافظی کردند. آرامگاه شیخ ابوالحسن در شمال روستا واقع شده‌، ساختمانی چند ضلعی که در ۵۰ سال پیش بازسازی شد و چند اتاق هم به‌عنوان زائرسرا برایش در نظر گرفتند. در آن سال‌ها و بعدتر هم بسیاری که حال و هوای دیدن شیخ به سرشان می‌زد،‌ می‌آمدند در این اتاق‌ها مجاور می‌شدند‌، سازشان اعم از تار و سه تار و دف را می‌آوردند در کنار مزار شیخ می‌نواختند. حتی تا همین ۱۵سال پیش گاهی می‌دیدید که گروهی سماع‌کنان در فضای داخلی آرامگاه سماع می‌کنند.
  • اقدامـــات جـــدید در وزارتخانه جدید

    وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی برای معاونان این وزارتخانه جدید مسوولیت‌هایی را تعریف کرده که باید توسط معاونان حوزه‌های سه‌گانه و همچنین حوزه سرمایه‌گذاری مورد اقدام و عمل قرار بگیرد. مهم‌ترین بخش‌ اقدامات در پیش برای حوزه صنایع‌دستی، ثبت برند و کار روی نشان تجاری محصولات صنایع‌دستی شهرها و روستاهای مختلف کشور است تا امکان صادرات گسترده آنها فراهم شود. در حوزه گردشگری باید روی رونق سفرها کار شود و در حوزه سرمایه‌گذاری نیز معاون مربوطه باید مشوق‌های سرمایه‌گذاری بخش‌خصوصی در حوزه‌های سه‌گانه را طراحی کند.
  • ساخت برندی جهانـی از دل تجربه شخصی

    ایکیا که در سال ۱۹۴۳ در شهری کوچک در جنوب سوئد به دست اینگوار کامپراد پایه‌ریزی شد، حالا به یکی از ارزشمندترین برندهای دنیا تبدیل شده است. مالکوم گلدول که کتاب‌هایش را بیش از ۵/ ۴ میلیون نفر در سراسر دنیا خوانده‌اند، می‌گوید کارآفرینان افسانه‌ای مثل کامپراد و استیو جابز، ترکیبی از خودآگاهی، پذیرا بودن و ناسازگاری را دارند. از نظر او، ناسازگاری یا همان «اهمیت ندادن به حرف اطرافیانی که فکر می‌کنند شما یک دیوانه هستید» برای انجام کارهای نوآورانه، ضروری است. کامپراد نمونه خوبی از این ویژگی است.
  • مسوول جرایم شهرداری در قرارداد مشارکت

    مشارکت در ساخت مسکن یکی از روش‌های اصلی ساخت‌وساز واحدهای مسکونی به‌خصوص در شهر تهران و شهرهای بزرگ است. در شهر تهران و بخش عمده‌ای از کلان‌شهرها که سازنده‌ها در آنها معمولا با مشکل کمبود زمین خام برای ساخت‌وساز از یک سو و گرانی زمین مناسب برای ساختمان‌سازی از سوی دیگر مواجهند، مشارکت در ساخت مسکن روی املاک کلنگی که مالکان آنها تمایل به تخریب و نوسازی دارند از روش‌های رایج ساخت‌‌وساز محسوب می‌شود.
  • تصویب نقشه متروی تهران تا ۱۴۲۰

    نسخه بازنگری شده طرح جامع حمل و نقل ریلی شهر تهران در شورای عالی هماهنگی ترافیک شهرهای کشور به تصویب رسید؛ این خبر را اخیرا مهدی جمالی‌نژاد، رئیس شورای مذکور اعلام کرد.
  • دو رویکرد مالیه پایتخت در سال ۹۹

    مدیریت شهری پایتخت دو رویکرد اصلی نظام مالی اداره شهر در سال ۹۹ را تعیین و تصویب کرد. مطابق با تصمیم پارلمان پایتخت و با موافقت مدیران ارشد شهرداری، بودجه سال آینده از سقف پیشنهاد شده از طرف معاونت برنامه‌ریزی شهرداری تهران، حدودا هزار میلیارد تومان افزایش پیدا کرد. به این ترتیب، سقف بودجه سال آینده از ۳۰ هزار و ۲۱۰ میلیارد تومان به ۳۱ هزار و ۳۳۲ میلیارد تومان رسید. در عین حال پارلمان محلی پایتخت از احتمال تعدیل ۳ هزار نیروی انسانی که تمایل به بازنشستگی خودخواسته دارند خبر داده است.
  • موج خفیف سفته‌بازی ملکی

    سفته‌بازهای ملکی مدام در حال رفت و برگشت در بازار معاملات مسکن هستند.سفته‌باز ملکی فردی است که با نیت سودگیری در کوتاه‌مدت وارد بازار خرید ملک می‌شود؛ به این شکل که آپارتمان یا زمین می‌خرد که خیلی زود بفروشد و از جهش‌های پی در پی قیمت مسکن، عایدی نصیب خود کند.سفته‌بازها عامل اصلی معاملات مکرر مسکن هستند.
  • رخ نمایی در غیاب کنگره جهانی موبایل

    در شرایطی که انتشار ویروس کرونا باعث تعطیلی بسیاری از شرکت‌های چینی و روند کند تولیدات تکنولوژی در شرق آسیا شده است و شرکت‌هایی که قرار بود جدیدترین محصولات خود را در کنگره جهانی موبایل در بارسلونا معرفی کنند هم به دلیل مخاطرات ناشی از ویروس کرونا شاهد لغو آن بودند حالا اندک‌اندک محصولات جدید در حوزه موبایل معرفی می‌شوند. اخیرا شرکت‌های سونی و شارپ دو گوشی میان‌رده به بازار معرفی کرده‌اند که در ادامه برخی ویژگی‌های این دو محصول را مرور می‌کنیم.
  • کنوا: برنامه ساخت طرح‌های گرافیکی

    این برنامه یک اپلیکیشن ساخت طرح‌های گرافیکی مخصوص اندروید است که توسط Canva توسعه و در گوگل‌پلی منتشر شده است. این نرم‌افزار را به گونه‌ای می‌توان یک استارت‌آپ جامع برای ساخت انواع طرح‌های گرافیکی دانست؛ به‌صورتی که کاربران آن با دسترسی به ابزار‌هایی متنوع می‌توانند تا تمامی توانایی‌های خود را در این زمینه نمایان سازند و هر آن چیزی که در ذهن‌شان دارند را به‌صورت تصاویری خیره‌کننده به نمایش بگذارند.
  • آی‌فون شما «ریفربیشد» است یا «آکبند»؟

    احتمالا می‌دانید در بازار تلفن همراه درست مثل لپ‌تاپ موارد ریفربیشد یا تعمیر شده هم وجود دارند. این مطلب را بخوانید تا نحوه تشخیص این دو را از هم یاد بگیرید. شاید در حال حاضر یک آی‌فون خریداری کرده‌اید اما نمی‌دانید که دستگاه شما ریفربیشد است یا خیر. محصولات ریفربیشد که گاهی در بازار به‌عنوان رفرش نیز نامیده می‌شوند محصولاتی هستند که به هر دلیلی به شرکت سازنده مرجوع شده‌اند. این محصولات پس از بررسی و در صورت نیاز به تعویض قطعات یا بسته‌بندی مجدد، دوباره تحت عنوان ریفربیشد (Refurbished) وارد بازار می‌شوند.
  • حباب‌گیری از بازار

    بازار خودرو طی هفته جاری روزهای متفاوتی را از سر گذراند؛ به‌طوری‌که در اوایل هفته قیمت‌ها همراه با افزایش نرخ ارز و سکه روند افزایشی به خود گرفت. این در شرایطی است که در اواخر هفته حباب قیمتی کمتر شد. با این حال بسیاری از فعالان بازار از نبود مشتری در بازاری گلایه می‌کنند که هر روز قیمت جدیدی به خود می‌بیند.
  • کرونا با خودروسازی جهان چه کرد؟

    طی دهه‌های گذشته جهان شاهد اپیدمی بیماری‌های خطرناکی بوده که جان و مال مردم را تهدید و اقتصاد برخی از کشورها را با بحران روبه‌رو کرده است. اما ویروس کرونا در کنار تهدیدات جانی و مشکلاتی که برای اقتصاد چین ایجاد کرد، صنعت خودروی جهان را نیز تا لبه پرتگاه کشانده است. آنچه مشخص است چین به‌عنوان بزرگ‌ترین تولیدکننده خودرو در جهان و میزبان بسیاری از غول‌های خودروساز با گسترش ویروس کرونا مجبور به تعطیلی بسیاری از کارخانه‌های خودرو شد. اما شهر ووهان به‌عنوان قطب خودروسازی چین اولین مکانی بود که ویروس کرونا در آن شیوع پیدا کرد و به این ترتیب بسیاری از خودروسازان فعال در این شهر به سرعت کارخانه‌های خود را تعطیل و خطوط تولید را متوقف کردند.از جمله این شرکت‌ها جنرال موتور آمریکا بود. این غول خودروساز آمریکایی یک کارخانه تولید با سایک و شرکت دانگ فنگ موتور در شهر ووهان دارد که یکی از بزرگ‌ترین گروه‌های خودروسازی چین است. کارخانه جنرال موتورز و سایک در ووهان حدود ۶ هزار کارمند دارد که حدود ۱۰ درصد از کل نیروی کار جنرال موتورز در چین را تشکیل می‌دهند.دیگر شرکت فعال در ووهان، تویوتاموتورز ژاپن است که بعد از شیوع کرونا اعلام کرد تمامی کارخانه‌های خود را در چین اعم از قطعه‌ساز و خودروساز، تا تاریخ ۹ فوریه تعطیل خواهد کرد. از دیگر شرکت‌های بزرگ و خارجی فعال در چین که به علت کرونا کارخانه‌های خود را تعطیل کرد، شرکت آمریکایی تسلاموتورز بود که به دستور دولت چین صورت گرفت. در این زمینه بسیاری از فعالان صنعت خودرو پیش‌بینی می‌کنند که با توقف فعالیت تسلا در چین تولید مدل ۳ به‌عنوان محبوب‌ترین خودروی الکتریکی در جهان، با تاخیر همراه باشد که همین امر بر سودآوری تسلا در سه ماه نخست سال ۲۰۲۰ میلادی تاثیرگذار خواهد بود.
  • وقت خرید خودرو

    با توجه به نوسان بازار خودرو بسیاری از مشتریان بین خرید خودرو در روزهای باقیمانده از سال ۹۸ یا خرید در سال ۹۹ دودل مانده‌اند. در این بین متقاضیانی که به فکر تهیه خودرو در روزهای پایانی سال جاری هستند با توجه به تورم انتظاری در تلاش هستند که خرید خود را به سال آینده موکول نکنند و در روزهای باقیمانده به پایان سال در این زمینه اقدام کنند. این در شرایطی است که برخی دیگر از خریداران با استناد به افزایش تیراژ ماهانه خودروسازان نسبت به بهبود وضعیت خودروسازان در سال آینده امیدوارند و تاکید می‌کنند که با ادامه روند رشد تیراژ، عرضه بیشتری به بازار صورت خواهد گرفت که همین امر منجر به کاهش قیمت‌ها خواهد شد.
  • بهشت سیب‌زمینی سرخ‌کرده!

  • مرسی که باکیفیت بودی و موندی!

  • لوکس اما با غذاهای معمولی

  • به طعم بستنی وانیلی پاک یادت نره!

  • قاب هفته

    میانکاله بهشهر یکی از زیستگاه‌های بومی و نادر پرندگان است که هرسال پرندگان بسیار و نادری از همه جای جهان و قطب شمال و دریای سیبری برای زمستان به آنجا می‌آیند. اما در هفته‌های اخیر، طی یک فاجعه دلخراش زیست‌محیطی بیش از چهار هزار لاشه انواع پرندگان مهاجر جمع‌آوری و دفن بهداشتی شد که عمده لاشه کشف‌شده پرندگان مهاجر مربوط به چنگر، فلامینگو و اردک نوک‌ پهن بوده است. به گفته رئیس سازمان دامپزشکی کشور، علت تلفات مرگبار پرندگان مسمومیت طبیعی با سم بوتولیسم ناشی از مسموم شدن آب بوده است.عکس‌ها، بخشی از فاجعه را نشان می‌دهد. / عکس‌ها: محمد مهیمنی
  • دونالد برن

    دونالد لروی برن، ثروتمندترین فرد برجسته آمریکا در حوزه املاک است و ریاست هیات‌مدیره شرکت ارواین (Irvine) را که در حوزه سرمایه‌گذاری ملک و املاک فعالیت می‌کند، بر عهده دارد. دونالد برن در مه ۱۹۳۲ متولد شد. پدرش میلتون برن، افسر نیروی دریایی و یک تهیه‌کننده موفق فیلم بود. مادرش ماریون هم یک مدیر شهری برجسته بود. والدین دونالد در سال ۱۹۴۸ از هم جدا شدند و هر کدام جداگانه ازدواج کردند. برن از دانشگاه واشنگتن، در رشته مدیریت کسب‌وکار و اقتصاد، فارغ‌التحصیل شد.
  • تاکه‌میتسو تاکی‌زاکی

    تاکه‌میتسو تاکی‌زاکی، تاجر ژاپنی و بنیان‌گذار شرکت کینس (Keyence) است که سنسورهای ماشین‌آلات خودکار، سیستم‌های تصویری، بارکدخوان، لیزر، ابزارهای سنجش و میکروسکوپ‌های دیجیتال تولید می‌کند.
  • ژانگ ییمینگ

    ژانگ ییمینگ، کارآفرین حوزه اینترنت است. او پلت‌فرم اینترنتی بایت‌دنس (ByteDance) را در سال ۲۰۱۲ و سرویس‌ محتوای خبری توتیائو (Toutiao) و پلت‌فرم اشتراک‌گذاری فیلم تیک تاک را بنیان‌گذاری کرده است. بایت‌دنس تا سال ۲۰۱۹ بیش از یک میلیارد کاربر ماهانه داشت و ارزش آن به ۷۵ میلیارد دلار رسید.
  • ابیگیل جانسون

    ابیگیل پیرپونت جانسون، تاجر میلیاردر آمریکایی است که از سال ۲۰۱۴ مدیریت شرکت سرمایه‌گذاری فیدلیتی (Fidelity) را بر عهده گرفته است. خانواده جانسون ۴۹ درصد سهام شرکت را در اختیار دارد و سهم خود ابیگیل ۵/ ۲۴ درصد است.
  • دریچه‌ای به سوی پرداخت هوشمند

    دیجی پی یکی از استارت‌آپ‌های گروه دیجی کالاست که در زمینه پرداخت فعالیت می‌کند. این استارت‌آپ که در تیر ۹۷ فعالیت خود را آغاز کرده است، در مدت کوتاهی توانسته فعالیت‌های خود را گسترش دهد. با آقای حسام نجفی مدیر بازاریابی این مجموعه همراه شدیم تا اطلاعات بیشتری از ویژگی‌های این کسب‌و‌کار به دست آوریم.همان طور که می‌دانید حوزه پرداخت و فین‌تک یکی از موضوعات بسیار محبوب و جذاب هم در اکوسیستم استارت‌آپی و هم در زمینه تجارت است. مجموعه بزرگ دیجی‌کالا هم قطعا علاقه داشت که وارد این فضا شود و از پتانسیل‌هایی که در حوزه فین‌تک وجود دارد استفاده کند. بر همین اساس روی استارت‌آپ هما پی سرمایه‌گذاری کردند که سپس نام آن به دیجی پی تغییر پیدا کرد. اولین محصولی که دیجی پی ارائه می‌کند smart IPG است که در حال حاضر در سایت دیجی کالا در زمان پرداخت مشاهده می‌کنید. این محصول در اپلیکیشن‌هایی مانند الوپیک، ریحون و دیجی استایل هم استفاده می‌شود.
  • یک سوال برای برنی سندرز

    سناتور سندرز، شما مرتبا می‌گویید که می‌خواهید سیستم مراقبت‌های بهداشتی ایالات‌متحده را به سیستم‌های ارزان‌تر، فراگیرتر و کارآتر مانند سیستم‌های اروپایی نزدیک کنید. خوب، در اروپا به پزشکان کمتر از نصف حقوقی که به آنها در ایالات‌متحده تعلق می‌گیرد، پرداخت می‌شود.
  • نیاز به بازنگری در اقتصاد مدرن

    اقتصاددانان نمی‌توانند به سادگی این مساله را «پوچ» یا «غیرممکن» بدانند که شاید حرفه ما هزینه‌‌های کل را بیشتر از مزایای کل کرده است. نه، ساختن مدلی که نشان می‌دهد منطقی است اقتصاددانان بتوانند سهم خالص مثبتی داشته باشند، نمی‌تواند باعث شود پرسش‌ها در مورد تاثیر واقعی ما از بین برود. چرا فقط تصریح نمی‌کنیم که اقتصاددانان اکنون در ساختن مدل‌ها به اندازه‌ای باهوش هستند که می‌توانند یک مدل تعریف کنند تا نشان دهند که تقریبا هر چیزی از نظر منطقی امکان‌پذیر است. سپس می‌توانیم عملیات ریاضی اثبات مدل را انجام دهیم و به سمت مسیر اصلی حرکت کنیم!
  • بازگشت بحران به ترکیه

    نزدیک به یک سال قبل، لیر ترکیه در بحران غوطه‌ور بود و ضعیف‌ترین سطح خود در برابر دلار آمریکا را در طول تاریخ تجربه کرد. رجب طیب اردوغان هنگامی که کشور با بحران ارزی روبه‌رو شده بود ماموریتی برای دولت خود تعریف کرد که شامل دو بخش بود، حفاظت از پول ملی این کشور با جلوگیری از تضعیف آن و مبارزه با سفته‌بازان که از نظر وی عامل اصلی نزول لیر بودند. مقامات اقتصادی ترکیه اقداماتی را طراحی کردند که ۱۲ ماه لیر را در ثبات نسبی نگه‌داشت و همزمان برای احیای رشد اقتصادی نرخ بهره در نوبت‌های متوالی کاهش یافت.
بیشتر