شماره روزنامه ۶۱۸۳
|

جمعه‌نامه

  • لاکچری‌بازی خاموش

    «فیلم لورفته از شهرک سوپر لاکچری باستی هیلز در لواسان». این عنوان جذاب کلیپی است که هفته پیش در شبکه‌های مجازی دست‌به‌دست شد. می‌گویند خانه‌های ویلایی منطقه باستی در لواسان که حالا با برداشته شدن گیت‌های ورودی، پیش روی مردم رخ نمایان کرده تا ۷۰۰ میلیارد تومان هم می‌ارزند. سوال اصلی اما مربوط به قیمت این خانه‌ها نیست، بلکه حول این محور می‌چرخد که چه کسانی می‌توانند این میزان پول داشته باشند؟ «شفافیت» در حالی قطعه مفقوده این پازل است که شائبه نامشروع بودن منابع مالی این خانه‌های لاکچری فضای مجازی را درنوردیده است. روی دیگر این ماجرا را می‌توان این‌گونه تعبیر کرد؛ داشتن ویلاهای لوکس در منطقه خوش‌نشین باستی، مصداق پدیده لاکچری بازی است. پدیده‌ای که کمترین اثر آن به ایجاد حس تبعیض و وجود فساد در هر جایی که ثروتی وجود دارد، منجر شده است. برای واکاوی این پدیده نمادین، عدم‌شفافیت و آثار مخرب لاکچری بازی به سراغ دو اقتصاددان با رویکردهای متفاوت رفته‌ایم. علی دینی ترکمانی، اقتصاددان نهادگرا و استادیار موسسه مطالعات و پژوهش‌های بازرگانی و محمد ماشین‌چیان روزنامه‌نگار و پژوهشگر اقتصادی در این مناظره با هم به گفت‌وگو نشسته‌اند. دکتر ترکمانی فاصله سیستم اقتصادی کشور با شفافیت را یک فاصله نوری می‌‌داند و بر لزوم ایجاد نظام مالیاتی تصاعدی پیشرفته برای از بین بردن رانت تاکید می‌کند. او حتی رفتارهای نمایشی مخرب نوکیسه‌ها را محصول نبود همین نظام مالیاتی پیشرفته می‌داند و راهکار را در تعدیل درآمد افراد با استفاده از مالیات و ایجاد حس برابری اجتماعی قابل‌قبول از این طریق می‌داند. در مقابل اما محمد ماشین‌چیان برخورد موردی با مظاهر فساد را مصداق نواختن شیپور از سر گشاد آن می‌داند که در بهترین حالت می‌تواند نقش یک مُسّکن را ایفا کند. راهکار ماشین‌چیان برای برون‌رفت از این شرایط، حاکمیت قانون و تساوی همه افراد در برابر آن است.
  • خوب، بد، زشت محافظه‌کاران

    پس از رفراندوم سال ۲۰۱۶ که نتیجه آن رای مثبت به خروج بریتانیا از اتحادیه اروپا (برگزیت) بود، دو نخست‌وزیر بریتانیا به دلیل ناتوانی در حل این بحران سیاسی ناگزیر به استعفا شده‌اند. اما اکنون دو نامزد نهایی برای جایگزینی ترزا می ‌کمپین انتخاباتی خود را آغاز کرده‌اند. بوریس جانسون که شهرداری لندن و وزیرخارجه بریتانیا را در کارنامه سیاسی خود دارد در برابر جرمی هانت، وزیرخارجه کنونی این کشور قرار گرفته است. با این حال حل بحران برگزیت، محور اصلی مناظره‌‌های اخیر میان دو نامزد بوده است. هانت و جانسون اما مواضع تندتری نسبت به نخست‌وزیران پیش از خود در قبال برگزیت دارند و به حزب محافظه‌کار وعده داده‌اند تا در ضرب‌الاجل ۳۱ اکتبر سال‌جاری حتی در صورت عدم توافق با اتحادیه اروپا، بریتانیا را از آن خارج کنند. باتوجه به هشدارهای مکرر کارشناسان اقتصادی و سیاسی نسبت به پیامدهای هنگفت خروج بدون توافق از اتحادیه اروپا، دو نامزد برنامه‌های خود را در بخش‌های مختلف دیگری نیز نظیر مهاجرت، مالیات،سلامت و خدمات اجتماعی و آموزش ارائه کرده‌اند تا بدین ترتیب بتوانند پیامدهای برگزیت را به حداقل برسانند.
  • بریتانیا آمریکایی می‌شود

    دو نامزد کنونی حزب محافظه‌کار –جرمی هانت و بوریس جانسون- هر دو در رابطه با مساله برگزیت مواضع بسیار تندتری نسبت به ترزا می ‌اتخاذ کرده‌اند. اما با این همه شانس بوریس جانسون بیشتر از هانت خواهد بود.
  • قیمت دلار در سراشیبی ؟

    این هفته کاهش ارزش دلار در بازار آزاد از جمله اتفاقاتی بود که تیتر بسیاری از رسانه‌های اقتصادی را به خود اختصاص داد و از طرفی درمیان برخی از کاربران مجازی به خصوص علاقه‌مندان به علم اقتصاد هم واکنش‌هایی به همراه داشت. دلار در بهار سال گذشته با شوک قیمتی زیادی همراه بود و التهاب فضای روانی در پی رویدادهای سیاسی، به گرانی آن دامن زد و حتی در مقاطعی۱۸ هزار تومان را هم رد کرد.
  • ظریف در نیویورک؛ دیپلماسی تاثیرگذاری بر افکارعمومی

    در حالی که دیپلمات ارشد کشورمان راهی نیویورک شد تا از ظرفیت دیپلماسی گفت‌وگو در آمریکا استفاده کند، وزیران خارجه اتحادیه اروپا هم برای یافتن راهی برای نجات برجام در بروکسل نشست مشترکی برگزار کردند و در آن بر این موضوع تکیه کردند که پیش شرط اجرای اینستکس، بهبود روابط ایران و آمریکا است. این در شرایطی است که رفتار دوگانه آمریکایی‌ها با ایران همچنان ادامه دارد.
  • آغاز رسیدگی به پرونده جنجالی

    این هفته انتشار تصاویری از اولین جلسه دادگاه محمدعلی نجفی، شهردار اسبق تهران به اتهام قتل میترا استاد همسر دوم خود در شبکه‌های اجتماعی و رسانه‌های مجازی حسابی خبرساز شد و همچنین پخش یک فیلم کوتاه از سوی خبرنگار رسانه ملی از لحظات پیش از شروع دادگاه هم در فضای مجازی دست به دست شد.
  • داغ‌ترین‌های هفته

  • رازهای سر به مهر کائنات

    با اینکه من در رشته مهندسی متالورژی تحصیلات خود را به پایان رسانده‌ام، اما از دوران کودکی فیزیک و نجوم همواره جزو اصلی‌ترین علاقه‌مندی‌هایم بوده است و کتاب‌های زیادی را در این زمینه می‌خواندم. از همان دوران ساختار کیهان برایم جالب بود و علاقه زیادی به تاریخچه آن داشتم؛ تا اینکه پس از تسلط بر زبان انگلیسی به فراخور نیازهای اطلاعاتی که داشتم، ترجیح دادم کتاب‌هایی با زبان اصلی که دارای اطلاعات بسیار وسیع‌تری بود را بخوانم و همین امر باعث شد توجهم نسبت به ترجمه این کتاب‌ها جلب شود چراکه جدای از هر چیزی برایم لذت‌بخش است. علت اینکه متون اصلی را در این زمینه انتخاب کردم این بود که معتقدم متون اصلی در این زمینه دقیق‌تر هستند و اطلاعات کامل‌تری را ارائه می‌دهند.»
  • لایه‌های پنهان زندگی ایرانیان

    کتاب «تفریحات ایرانیان» رودی مته، مورخ و محقق هلندی، شاهکاری است برای کسانی که می‌خواهند تاریخ اجتماعی بخوانند و از این بُعد کتاب جذابی است. ما در حوزه تاریخ اجتماعی کار ارزشمند بسیار کم داریم اما فرنگیان منابع بسیاری از جمله اسناد در دسترس دارند. به‌طور مثال درباره تجارت قهوه پرتغالی‌ها از ۵۰۰ سال پیش اسناد خود را نگهداری کرده‌اند و آرشیوهایی در این زمینه دارند. در مطالعات تاریخی دوره قاجار اطلاع ما از قیمت‌ کالا و تبادل کالا بسیار پایین است و اسناد تاریخی در این زمینه محدود است به همین دلیل نوشتن تاریخ اجتماعی و اقتصادی ایران دوره قاجار بسیار سخت است. مته در این کتاب منابع هلندی، پرتغالی و اسپانیایی را از نظر گذرانده و کار ارزشمندی در اختیار ایرانیان قرار داده است.
  • دو بیگانه در یک روستا

    متاسفانه ما از ادبیات معاصر اوکراین چندان اطلاعی نداریم. چون در ایران مترجم زبان اوکراینی خوب نداریم. من این اثر را از زبان اوکراینی ترجمه کردم، ولی کار بسیار دشوار و زمان‌بری بود. البته، از طریق زبان‌های واسط، چه روسی و چه دیگر زبان‌ها، می‌توان قدری از ادبیات اوکراینی خبر گرفت. آثار بسیاری از اوکراینی‌ها از جمله آندری کورکوف، یوری آندروخوویچ به دیگر زبان‌ها ترجمه شده است البته در این میان کورکوف شانس ترجمه بالاتری داشته، چون به زبان روسی می‌نویسد.
  • آرمان‌های فیلسوف لیبرال

    کتاب فلسفه هانا آرنت از مجموعه کتاب‌هایی است که با هدف آشنا کردن مخاطب با آرای فیلسوفان نوشته شده است. فصل ابتدایی کتاب نگاهی اجمالی به زندگی آرنت دارد. تجربه فردی و دورانی که در آن زیسته به‌خصوص هویت یهودی‌اش، همواره نقطه عزیمت او برای فهم مسائل و نگارش آثارش بوده است. آرنت در کتاب ریشه‌های توتالیتاریسم با رویکردی تاریخی به سه نیروی ویرانگر قرن بیستم می‌پردازد: یهودستیزی، امپریالیسم و توتالیتاریسم. او نشان می‌دهد که یهودستیزی از دل ابهامات قرن نوزدهم به‌وجود آمده است.
  • مساله ملموس

    فیلم «سرکوب» از ابتدای نگارش فیلم‌نامه تا حالا که قرار است روی پرده برود روزهای سختی را سپری کرده است. ما ایده و سوژه‌ای را به تصویر کشیدیم که پیش از این در سینمای ما دیده نشده بود و با تمام جرح و تعدیل‌ها بسیار جسورانه و شجاعانه به موضوع پرداخته شده است و فیلم سعی می‌کند کارش را درست انجام دهد. در واقع «سرکوب» به مساله‌ای می‌پردازد که ممکن است ما و اطرافیانمان هر روز درگیر آن باشیم. دوست داشتیم این فیلم را در فستیوال‌های بین‌المللی شرکت دهیم؛ اما محدودیت‌هایی وجود دارد و تعهداتی به سرمایه‌گذار فیلم داریم و بنابر این باید اکران می‌شد.
  • بازی خودکشی در نسل جوان

    ایده نمایش «این یک کنفرانس از شکست ماست» از یک جمله شروع شد که در زمان صلح؛ پسرها پدرها را دفن می‌کنند اما در زمان جنگ پدرها پسرها را. در ادامه در ذهنم به روابط میان چهار جوان رسیدم که قصد دارند عملی را انجام دهند بدون اینکه برای آن دلیلی داشته باشند. من آن جمله را هر روز برای خودم در ذهنم تکرار می‌کردم و بارها از فرم به محتوا می‌رسیدم. اتفاق‌ها را بخش‌بخش می‌کردم چون متنی به شکل نهایی‌شده از ابتدا تا انتها وجود نداشت. برای نهایی کردن متن باید چیزهایی از خود بازیگران گروه بیرون می‌کشیدم و موقعیت و اتفاق را برای آنها شرح می‌دادم و از آنها می‌خواستم بگویند در این شرایط چه می‌کنند.
  • ملاقات با دختر دریا

    ساخت فیلم جنبل را هفت سال پیش آغاز کردیم و خانم مینا بزرگمهر و بنده مشترکا کارگردانی و تهیه کنندگی این فیلم را برعهده داشتیم و علی مصفا نیز به‌عنوان تهیه‌کننده کنارمان بوده است. داستان فیلم جنبل که ترکیب ویدئو آرت، پرفورمنس آرت و مستند است درخصوص باورهای مردم جنوب و ساحل‌نشین است که این باورها در این فیلم بازسازی نشده‌اند، بلکه به قصه جدیدی تبدیل شده‌اند که نویسنده آن را با تاسی از باورهای مردم جنوب نوشته است.
  • روایت قاب‌ها از تاریخ خوشنویسی

    موزه خوشنویسی ایران به تازگی افتتاح و کارش را شروع کرده است. در شورا بحث بر سر چگونگی تنظیم برنامه‌ها بود تا موزه به خوبی بتواند خودش را معرفی کند و پیشنهاد شد با پرداختن به عصاره خوشنویسی و حضور استادان این کار را انجام دهیم.
  • عیارسنجی کیفیت

    در کنسرتی که قرار است روز پنج‌شنبه سوم مرداد برگزار شود افتخار همکاری با رسول نجفیان را خواهم داشت. قطعات مختلفی نیز تدارک دیده شده تا تقدیم مخاطبان شود.
  • ماجراهای جذاب یک خواهر و برادر

    من در کارهای کودک زیادی حضور داشته‌ام اما کار کردن با محمد مسلمی، علی فروتن و حمید گلی تجربه بسیار فوق‌العاده‌ای است. «دو قلوها» یک کار مدرن است و می‌توانم بگویم در این مجموعه با اثری روبه‌رو هستیم که هم فانتزی است و هم رئال. یکی از خصوصیات خوب جمشید بیات‌ترک به‌عنوان کارگردان این است که از هیچ چیز راحت عبور نمی‌کند. در این مجموعه یک پروداکشن اساسی داشتیم و در یکی از سکانس‌ها واقعا یک گاو بزرگ در لوکیشن آوردند و دو روز هم ماند. ما گروه دوستانه و حرفه‌ای داشتیم و این حرف که می‌گویند اگر پشت صحنه کاری خوب باشد حتما اتفاق خوبی هم جلوی صحنه رخ خواهد داد در «دو قلوها» تحقق یافت. در این مجموعه ما هر روز با یک اتفاق تازه روبه‌رو بودیم و همین جذابیت‌های کار را اضافه می‌کرد. من نقش خواهر پاشا با بازی حمید گلی را بازی می‌کنم و در عین حال که بزرگ‌سال است همیشه با برادرش قهر است و شوخی‌ها و لج‌بازی‌های این دو خواهر و برادر بچگانه و شیرین است. پخش مجموعه «دو قلوها» به کارگردانی جمشید بیات ترک و تهیه کنندگی مهدی بصیری از شنبه گذشته از شبکه دو آغاز شده است.
  • عکسنوشت

    «تپه‌خورشید» یکی از زیباترین تالاب‌های ایران است که در دل استان چهارمحال و بختیاری جای گرفته. تالابی بین‌المللی با گونه‌های بی‌شمار گیاهی و آبزیان که موجب تنوع زیست‌محیطی و کوچ صدها هزار پرنده نیز شده‌است. این تالاب در شهرستان بروجن و در فاصله ۷۰کیلومتری شهرکرد قرار دارد. هوای مطبوع و چشم‌اندازهای زیبا از جمله ویژگی‌های اصلی این تالاب است که با آداب و رسوم بختیاری در هم آمیخته و دهکده سیاحتی چغاخور را برای هر گردشگری دوست‌داشتنی‌تر کرده‌است.
  • چشمه‌های شور و ترش

    چند سال پیش یک اتفاق ساده موجب کشف مکانی شد که بلافاصله در فهرست آثار ملی جا گرفت. این دومین پدیده طبیعی بود که به عنوان اثر ملی در سال ۱۳۸۷ ثبت می‌شد. اولین این آثار، دماوند بود. باداب سورت پس از پاموک‌کاله ترکیه، دومین چشمه آب شور جهان محسوب می‌شود که ثبت جهانی شده است. از همین جا می‌توان به اهمیت دومی پی برد.
  • جاده‌هایی که جان میهمانان کویر را تهدید می‌کند

    ‎سیزدهم تیرماه بود که خبری جامعه گردشگری و بوم‌گردی را سیاه‌پوش کرد. سیدهاشم طباطبایی پیشکسوت این جامعه، که طی سال‌ها فعالیت در روستای فرحزاد در شهر جندق و شهرستان خور و بیابانک اولین اقامتگاه بوم‌گردی را راه‌اندازی کرد؛ همیشه گلایه‌مند و پیگیر تعمیر و بهسازی جاده‌ای بود که گردشگران را به آنجا می‌آورد. جاده‌ای غیراستاندارد که جان گردشگران و عبوری‌های را تهدید می‌کند. جاده‌ای که جان این فعال گردشگری را نیز گرفت و اگر همچنان این روند ادامه پیدا کند شاهد از دست دادن جان بسیاری دیگر نیز خواهیم بود. به همین منظور به نظر می‌رسد لازم است مسوولان سازمان میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری و وزارت راه و شهرسازی طی اقداماتی نه تنها این مسیر بلکه مسیرهای بسیاری که به جاذبه‌های گردشگری ختم می‌شود؛ اما خطر غیراستاندارد بودن جاده‌ها جان مسافران را تهدید می‌کنند ساماندهی کنند. در غیر این صورت همچنان باید شاهد اخبار ناگواری از این دست باشیم. خانواده طباطبایی نیز در متنی که در ادامه خواهید خواند این گله را از مسوولان کرده‌اند و خواستار رسیدگی به چنین جاده‌هایی شده‌اند.
  • حال و روز مستاجران

    اجاره‌نشین‌ها نه چندان امیدوار در مواجهه با شیب تند افزایش اجاره‌بها در اجاره‌نامه‌های تابستان ۹۸، یک تاکتیک به خرج داده‌اند و آن، «تمدید» است. البته تاکتیک «تمدید» صرفا برای اجاره‌نشین‌های با سابقه کاربرد دارد و مستاجرهای تازه‌وارد چاره‌ای جز پذیرش ارقام جدید ندارند. موجرها معمولا برای تمدید قرارداد، نرخ کمتری برای افزایش اجاره‌بها در مقایسه با امضای قرارداد با مستاجر جدید اعمال می‌کنند. هنوز آمار رسمی درباره تغییرات میانگین اجاره‌بهای مسکن در تهران طی ماه‌های گذشته از سال ۹۸ منتشر نشده است اما تحقیقات میدانی نشان می‌دهد: صاحب‌خانه‌ها بعضا در قراردادهای خود با مستاجرها –قراردادهای غیرتمدیدی- اجاره بها را۳۰ تا ۵۰ درصد افزایش داده‌اند. در مناطق مختلف تهران هم رشد ۱۰ تا ۲۰ درصدی اجاره‌بها در معاملات تابستان ۹۸ نسبت به تابستان ۹۷ دیده می‌شود و هم افزایش بعضا تا ۱۰۰ درصدی بهای اجاره. با این حال آنچه عمدتا در قراردادها به چشم می‌خورد رشد حداکثر ۵۰ درصدی است.
  • اجرای یک تصمیم ترافیکی قدیمی برای پل گیشا

    تصمیم ترافیکی چند ساله برای حذف پل گیشا در منطقه ۲ شهرداری تهران عملیاتی شد و کار برچیدن این پل که از حدود یک ماه قبل آغاز شده بود، در هفته جاری با برداشتن آخرین شاه‌تیر پل به پایان رسید.
  • شهرداری بعد از دو سال تذکرات شورا را جدی بگیرد

    مدیریت شهری پایتخت از ابتدای دوره جدید بند جدیدی به دستورالعمل‌های دوره‌های شورای شهر در صحن علنی مبنی‌بر ارائه گزارش‌ عملکردهای ماهانه و فصلی اضافه کرد. بر مبنای این دستورالعمل، خزانه‌دار شورا ماهانه گزارشی از چگونگی عملکرد شهرداری در بخش‌های مختلف درآمد و هزینه ارائه می‌کرد. اعضای شورای شهر تهران هدف از پیگیری و اجرای این دستورالعمل را افزایش نظارت و جهت‌دهی بر عملکرد مالی شهرداری تهران عنوان کردند.
  • علت کاهش فایل اجاره مسکن در برخی مناطق

    فایل اجاره واحدهای مسکونی در برخی مناطق نسبت به تابستان سال گذشته و برخی سال‌های اخیر کاهش یافته است؛ تحقیقات میدانی از وضعیت بازار اجاره مسکن نشان می‌دهد در حالی‌که بازار مسکن در آستانه شروع ماه دوم از فصل اوج جابه‌جایی‌ها در بازار اجاره قرار دارد و در این مقطع زمانی معمولا حجم فایل عرضه شده به بازار اجاره قابل‌توجه است اما هم‌اکنون فراوانی تعداد فایل‌های اجاره مسکن در بازار به نسبت سال قبل و برخی از سال‌های گذشته نیست.
  • رقابت از نگاه نزدیک

    دوربین‌های کامپکت که برای عکاسی نه چندان حرفه‌ای کاربرد دارند در یک رقابت تنگاتنگ با دوربین‌های حرفه‌ای از مخاطبان خوبی برخوردارند.
  • یادآور شما در همه کارها

    Any.do از پرطرفدارترین اپلیکیشن‌های مدیریت کارها و قرارها برای سیستم عامل اندروید است که توسط استودیوی Any.do به‌صورت رایگان در گوگل پلی عرضه شده و تا به امروز بیش از ۵۰ میلیون بار توسط کاربران اندرویدی سراسر جهان دریافت شده است.
  • بازگشت عکس‌های پاک شده در تلگرام

    برخی مواقع پیش می‌آید که تصویر یا پیامی را در تلگرام حذف می‌کنید و در زمان دیگری به آن تصویر یا پیام احتیاج پیدا می‌کنید و یا اینکه به صورت تصادفی یک تصویر یا پیام تلگرام که برای شما مهم است را پاک می‌کنید و احتیاج به بازیابی آن تصویر و یا پیام دارید.
  • وارداتی‌هایی که در گمرک ماندند

    هفته گذشته در شرایطی مهلت ترخیص خودروهای دپویی در گمرکات کشور و مناطق ویژه اقتصادی به اتمام رسید که طبق برخی اخبار رسمی، از ۱۳ هزار خودروی در گمرک مانده حدود پنج هزار خودرو امکان ترخیص یافتند. حال این سوال مطرح است که تکلیف بقیه خودروهایی که به‌طور قانونی وارد کشور شده‌اند، اما هنوز امکان ترخیص نیافته‌اند چه می‌شود؟
  • پیدا و پنهان طرح ساماندهی بازار خودرو

    مجلس در حالی با طرح ساماندهی خودرو قصد دارد برنامه‌های خود در اموراتی همچون قیمت‌گذاری خودرو وتعیین تعرفه واردات را به وزارت صنعت تحمیل کند که به لحاظ پیشینه این وزارتخانه و نیز شرح وظایف آن ، این وزارتخانه تنها مجری و سیاست‌گذار برای توسعه این بخش محسوب می‌شود.
  • بسته‌ای برای کسب رضایت مشتری

    اطلاعیه پشت اطلاعیه، برای تعیین تکلیف خودروهایی که دیگر امکان تولید ندارند. پس از تعهدات معوقه و تولید خودروهای ناقص این بار اما جایگزینی «خودروهایی که دیگر تولید نمی‌شوند» به چالش تازه خودروسازان تبدیل شده است. اعمال تحریم‌های بین‌المللی و به دنبال آن خروج شرکای خارجی، تولید بسیاری از محصولات مونتاژی را متوقف یا به کمترین سطح تولید رساند این در شرایطی بود که خودروسازان حتی زمانی که تحریم صنعت خودرو اجرا شد با آگاهی نسبت به عواقب محدودیت‌های بین‌المللی پیش‌فروش بسیاری از محصولات به‌خصوص خودروهای مونتاژی را ادامه دادند.
  • قاب هفته

    گلزار شهدای تهران بزرگ‌ترین قبرستان شهدای جنگ ایران و عراق است. که پذیرای پیکر ۳۳هزار شهید دوران دفاع مقدس است. هر هفته خانواده‌ها و مردم به گلزار شهدا سفر می‌کنند و مهم‌ترین لحظات زندگی خود را با شهیدانشان سپری می‌کنند. از جمله مراسم ازدواج فرزندان،‌ تولد شهدا، سال تحویل یا شب‌های قدر. به اعتقاد ایرانیان،‌ شهدا کسانی هستند که خون پاک خود را برای مردم فدا کردند و آنها همیشه زنده هستند. به همین دلیل آنها در زندگی مردم حضور دارند و شفاعت بخش هستند. /عکس‌ها: فاطمه بهبودی
  • از مهندسی تا امپراتوری بازار لوکس دنیا

    دنیای خرده‌فروشی هر از گاه نوابغی به خود می‌بیندکه شرکت‌های خود را به بالاترین قله‌ها می‌رسانند. برنارد آرنالت، (Bernard Arnault) این اقدام را در صنعت مد انجام داده است. مدیرعامل و رئیس هیات‌مدیره بزرگ‌ترین شرکت کالاهای لوکس دنیا، از کلمه «لوکس» خوشش نمی‌آید. او ترجیح می‌دهد این نوع کالاها را «باکیفیت» بنامد؛ کلمه‌ای که ممکن است شعاری به نظر برسد، اما ویژگی مهم محصولات اوست. برنارد آرنالت، تاجر بزرگ فرانسوی، مجموعه‌دار هنری و فردی تاثیرگذار در صنعت مد دنیاست. او رئیس هیات‌مدیره، مدیرعامل و اصلی‌ترین سهامدار شرکت محصولات لوکس LVMH واقع در پاریس است. آرنالت با ۷۶ میلیارد دلار دارایی، به‌عنوان چهارمین فرد ثروتمند دنیا در لیست سال ۲۰۱۹ مجله فوربس معرفی شده بود، اما در همین چند ماه ارزش خالص دارایی او ۳۸ میلیارد دلار افزایش پیدا کرده و سوم شده است. اگر روند رشد ثروت آرنالت مثل چند ماه گذشته ادامه پیدا کند، او به زودی جایگاه بیل گیتس را به‌عنوان دومین فرد ثروتمند دنیا خواهد گرفت.
  • کسب و کاری در راستای آشتی با مطالعه

    تسهیل دسترسی کاربران به محتوا در قالب‌های متنوع یکی از حوزه‌هایی است که مورد توجه استارت‌آپ‌ها قرار گرفته و هر کدام راهکاری برای آن ارائه داده‌اند. کتاب یکی از این قالب‌های محتوایی است که کاربران با وجود اینکه علاقه‌مند به مطالعه آن هستند معمولا بستر مناسبی برای تعامل با آن پیدا نمی‌کنند. در این شرایط ارائه خلاصه کتاب‌ها به‌صورت صوتی و نوشتاری راه حلی است که می‌تواند بخشی از این مساله را حل کند. بوکاپو از جمله استارت‌آپ‌هایی است که تصمیم گرفته این راه‌حل را پیگیری کند و علاوه بر ارائه خلاصه کتاب تمام نکات آموزشی ارزشمند آن را هم به مخاطبان عرضه می‌کند. مدیر این استارت‌آپ فرشید واحدیان فارغ‌التحصیل مقطع کارشناسی ارشد از دانشگاه تهران است. در ادامه با روند شکل‌گیری ایده اولیه این استارت‌آپ آشنا می‌شویم و تجربه‌ها و چالش‌های آقای واحدیان را در مسیر کسب‌و‌کارش می‌خوانیم:
  • استقلال بانک مرکزی

    پتریک بولتون استاد دانشگاه در مدرسه تجارت کلمبیا است. بحران مالی جهانی که در سال ۲۰۰۸ رخ داد، نقش بانکداری مرکزی و مقیاس و حیطه عمل سیاست‌های آنها را دگرگون کرد. امروزه ثبات مالی یک بار دیگر در مرکز ماموریت‌های بانک‌های مرکزی قرار دارد.
  • آنچه بانک مرکزی اروپا نیاز دارد

    باری ایچنگرین، استاد اقتصاد در دانشگاه کالیفرنیا، برکلی است که در گذشته مشاور ارشد در صندوق بین‌المللی پول بوده است. انتخاب مدیر عامل صندوق بین‌المللی پول، کریستین لاگارد به جای ماریو دراگی به‌عنوان رئیس بعدی بانک مرکزی اروپا، تعجب ناظران را برانگیخت. منتقدان فرصت نقد را از دست ندادند. برخی مفسران اعتراض می‌کنند که لاگارد تجربه‌ای به‌عنوان بانکداری مرکزی نداشته است. برخی دیگر از این می‌نالند که او یک مدرک دانشگاهی در زمینه اقتصاد ندارد.
  • GDP هنوز اهمیت دارد

    بیون لومبورگ استاد مهمان در مدرسه اقتصاد کپنهاک است نیوزیلند قصد دارد به جای تمرکز بر تولید ناخالص داخلی روی زیست راحت انسان‌ها تمرکز کند؛ برترین هدف‌ها در پس این تصمیم قرار دارد، ولی مگر می‌شود بدون تولید ناخالص قوی، برای خوشبختی نوع انسان کاری کرد؟ پاسخ به این سوال دشوار است، چرا که هر زمان کشوری GDP بالایی داشته است، وضع مردم آن کشور نیز خوب بوده است.
  • صبر چین در جنگ تجاری

    کیو جین پروفسور اقتصاد مدرسه اقتصاد لندن معتقد است. برخلاف آنچه دونالد ترامپ تصور می‌کند، چینی‌ها آنچنان نگران و در حال فشار نیستند که به یکباره به خواسته‌های او تن دهند.