مردی کت و شلوار به تن، با یک کیف سامسونت در دست و شال ساتن فاخری بر دور گردن. این شاید اولین تصویری باشد که با فکر کردن به شغل وکالت در ذهن ما نقش ببندد. اما پر بیراه نیست اگر بگوییم همین پیش فرض، قالب ذهنی ما از این حرفه را شکل داده است. وکیل، در سبد کالای ما ایرانیان جایی ندارد و اگر این سوال را از مردم بپرسید که چرا وکیل ندارند، شاید بیشترین پاسخ به آن این باشد که داشتن وکیل هزینه زیادی میطلبد و در یک کلام «وکیل، گران است.» مطابق با قاعده بازار، گران بودن یک کالا بهدلیل عرضه محدود آن است. نکتهای که حالا برگزارکنندگان یک کمپین با عنوان حذف تعیین ظرفیت وکالت با استناد به آن، خواهان رفع انحصار از بازار خدمات حقوقی کشور و حق دسترسی آزاد و بدون محدودیت به خدمات حقوقی و وکیل برای مردم هستند و مانع اصلی این امر را کانون وکلای دادگستری میدانند که در تعیین این ظرفیت دخالت دارد. کانون وکلای دادگستری قدیمیترین سازمان مردمنهاد ایرانی است که از اوایل دهه ۳۰ بهعنوان انجمنی غیردولتی اعلام موجودیت کرد. کانون ترجیح میدهد با چنین عناوینی شناخته شود، اما خوش داشته باشد یا نه، وکالت همانند سایر مشاغل، کسبوکار محسوب میشود و ازاین جهت باید تابع قوانین بازار باشد. موضوعی که البته گردانندگان کانون، به آن اعتقادی ندارند و نگاه بازاری به حرفهشان را دور از شأن وکالت میدانند. در این کارزار یکطرف خواهان اصلاح و اعمال تغییراتی در این زمینه است و طرف دیگر بهدنبال تثبیت و تداوم وضعیت موجود است. کانون وکلا از استقلال خود دفاع میکند و منتقدانش را تهدیدی برای موجودیت مستقل این نهاد غیردولتی میداند. طرف مقابل اما کانون را متهم به انحصارگرایی کرده و استقلال را اسم رمز انحصار میخواند. ما دو طرف این مناقشه را به مناظره دعوت کردیم تا هریک دیدگاه خود را در این زمینه مطرح کنند. «احمدرضا اسعدینژاد» مدیر سایت و امور رسانههای کانون وکلای دادگستری و «حسین قربانزاده» مشاور معاونت قوانین مجلس شورای اسلامی و سردبیر و مدیرمسوول سابق روزنامه همشهری، به میزبانی روزنامه «دنیای اقتصاد» در این مورد به بحث و تبادلنظر پرداختند.
در یک گفتوگو با محور خصوصیسازی در ایران ۱۰ پرده دیالوگ بین رئیس سازمان خصوصیسازی و مخاطبان ایراد شد. انتقادها از سوی افراد حاضر، حول چند محور صورت گرفت، اما بخش قابلتوجهی از پاسخهای پوریحسینی صرف جوابهای بوروکراتیک شد که عمدتا ریشه در ادبیات روسای سازمانهای دولتی دارد. موضوعاتی نظیر اینکه جریان خصوصیسازی به تصمیمات و سلایق هر دولت گره خورده و آینده خصوصیسازی بر مبنای تصمیمات دولت آینده چیده خواهد شد. گله از اینکه سازمان خصوصی یک سازمان با تعداد افراد محدود است و در هر استان یا شهر شعبه ندارد. جدا از پاسخهای بوروکراتیک، در میان صحبتهای رئیس سازمان خصوصیسازی مثالهای مختلفی از نمونههای انجام شده و انجام نشده خصوصیسازی در کشور زده شد که این مثالها نگاه دقیقتری را نسبت به فرآیند واقعی خصوصیسازی در کشور منعکس میکند، مثالهایی که البته با تجربه کشورهای موفق دنیا تفاوت معناداری دارد. اینکه شرکت خصوصیسازی نظیر تروی هند آلمان با نیروی کار محدود (به اندازه ۲۰۰ نفر) توانست در یک محدوده زمانی مشخص، انقلابی در صنعت خصوصیسازی آلمان ایجاد کند نشان میدهد که درواقع تابع هدف فرآیند خصوصیسازی در آلمان افزایش بهرهوری بوده و این موضوع از خود این سازمان شروع شده است. حال آنکه در کشور حتی به خصوصیسازی بهعنوان یک صنعت نگاه میشود که باید خود را گسترده کند، تا شاید در یک چشمانداز چند ساله موفق شود.
بررسی تجارب کشورهای مختلف نشان میدهد که فرآیند خصوصیسازی دو بخش مهم دارد: خروج دولت از بنگاهداری و فعالیت بنگاهها در یک محیط رقابتی براساس مکانیزم بازار. بررسی خصوصیسازی در کشور نشان میدهد که این فرآیند عمدتا در بخش نخست متمرکز بوده است.
هنوز چند روزی از انتقاد مقامات دولتی از رسانه ملی به خاطر پخش فیلمی از نحوه دور زدن تحریمهای نفتی نگذشته که این بار پخش قسمتهای پایانی یک سریال تلویزیونی اعتراض وزارت امور خارجه را به همراه آورد و البته در شبکههای اجتماعی هم جریانساز شد. درست در روزهایی که وزارت امورخارجه و در راس آن دیپلمات ارشد کشورمان در یک میدان جنگ دیپلماتیک با دشمنان این مرزو بوم در حال رویارویی است از شبکه سوم سیما، سریالی به نام گاندو پخش شد که روایت دستگیری یک فرد ایرانی- آمریکایی به جرم جاسوسی است و وزارت خارجه و نیز دولت در این سریال به انفعال متهم میشوند.
این هفته گام دوم کاهش تعهدات برجامی در شرایطی از سوی ایران برداشته شد که چند روز قبل از آن یک نفتکش ایرانی از سوی نیروی دریایی انگلیس در تنگه جبلالطارق توقیف و در همین حال آمریکا خواستار نشست فوقالعاده شورای حکام آژانس بینالمللی انرژی اتمی درباره ایران شد. پنجشنبه گذشته درست فردای روزی که روحانی اعلام کرد ایران به زودی میزان غنیسازی خود را افزایش خواهد داد، دولت جبلالطارق که تحت حاکمیت بریتانیا اداره میشود در بیانیهای رسمی از توقیف یک ابرنفتکش در آبهای خود خبر داد که به گفته خبرگزاری رویترز از ایران عازم سوریه بوده است.
این هفته بخشهایی از فیلم مسعود فراستی منتقد جنجالی سینما در برنامه هفت بار دیگر خبرساز شد و در شبکههای اجتماعی مورد انتقاد بسیاری از فعالان مجازی قرار گرفت.
فوکو را باید در امتداد متفکران بزرگ مدرنیته درنظر بگیریم و بخوانیم. او در درسگفتارهای «باید از جامعه دفاع کرد» یک نظام تقریبا منسجم طراحی کرده است که البته ناتمام است. در درسگفتارهای ۱۴ و ۲۱ ژانویه ۱۹۷۶ میبینیم که با تردید صحبت میکند و حکم قطعی درباره رابطه مبارزه، جنگ و سرکوب یا رابطه سیاست، سلطه و ستم به دست نمیدهد. این است که میگویم فوکو را باید در امتداد متفکران بزرگ مدرن جنگ و در امتداد نظریهپردازانِ بزرگ جنگ همچون ماکیاولی، هابز، کلاوزویتس، مارکس و انگلس و نظریههای به اصطلاح تنش و جنگ فروید و ویلهلم رایش قرائت کنیم.
در پیشگفتار این کتاب به قلم پروفسور کولین کمپبل؛ استاد پیشکسوت بیوشیمی تغذیه دانشگاه کورنل آمده است: «خوردن غذاهای مناسب مزایای متعددی دارد که یکی از آنها وابستگی کمتر به داروهاست. این مثل قدیمی را بهخاطر آورید «خوردن یک سیب در روز، پزشک را از شما دور میکند.» دکتر فرمن نیز همین نظر را با شواهد و مدارک بسیار بیان میکند.
در مطالعات علمی که داشتم به نکته جالبی درباره گربهها رسیدم و متوجه شدم زمانی که گربهها باردار میشوند با اینکه خوی شکارگری دارند از شکار دست برمیدارند و این موضوع، جرقهای شد برای نوشتن این داستان. البته در ابتدای داستان مشخص نیست که گربه باردار است و این سوال در ذهن مخاطب ایجاد میشود که چگونه امکان دارد موجودی که ویژگی اصلیاش شکار حیوانات دیگر است، از شکار چشمپوشی میکند. پیام کلی این کتاب ترویج صلح و دوستی و مدارا با دیگران است.
پل استر در سال ۱۹۴۷ در نیوجرسی به دنیا آمد. وی از سال ۱۹۷۱ تا ۱۹۸۰ به سرودن اشعار خود پرداخت و این کتاب شامل ترجمه مجموعه اشعار این شاعر آمریکایی است که اکثر مردم او را رماننویس میدانند. اشعار و رمانهای وی تاکنون به ۴۰ زبان در سراسر جهان ترجمه شده است. این کتاب در حیطه مکتب سوررئال سروده و در ۱۷۵ صفحه و در هفت فصل ترجمه شده است.
این نمایش درباره آب و بحران کمبود آن است و معتقدم متاسفانه جنگ بعدی بر سر این موضوع خواهد بود چراکه روند مصرف بیرویه آب منجر به کمبود و قطع آن خواهد شد.
فیلم «قاضی و مرگ» به زندگی قاضی عزیزمحمدی یکی از معروفترین و پرکارترین قاضیهای جنایی ایران میپردازد و چهار سال زندگی کاری و خصوصی او را زیرنظر میگیرد. من سالها پژوهشگر اجتماعی بودم و در حوزه آسیبهای اجتماعی و جامعهشناسی انحرافات، در دادگاهها رفتوآمدهای زیادی داشتم و آدمهای زیادی را دیدم. آقای عزیزمحمدی توانمند و پرکار است و از صبح تا آخر شب کار میکند و بقیه قضات هم روی او نظر خاصی داشتند و اگر او حکمی را صادر میکرد روی آن تامل میکردند. ضمن اینکه او ۴۵ سال است که در این حرفه مشغول به فعالیت است و همه این مسائل او را متفاوت میکند. در ضمن ارتباط گرفتن با او هم راحت بود و بهراحتی از پیشنهاد ما استقبال کرد.
این یک آلبوم عاشقانه نیست. آخرین روزهای شهریور بود یک ماه قبل از اینکه برای اولین بار ببینمت، لحظهای که بعدها فهمیدم روز تولدت بوده. روی پل گلدن گیت بودم و نور چراغهای ماشینها شبیه به چشمهای آدما به نظرم میآمد. اون لحظه چیزی برگرفته از این شعر رسول یونان زبان حال من بود. «مگر میشود از این همه چشمها که گذشت یکی تو نباشی» هیچوقت ندونستم دردها از کجا شروع شد. شاید از جغرافیای خاکستری پیر و خستهای که بهش تعلق داشتم. اما سفر کردن هم مواجهه تلختری شد. تمام زمین با همه زیبایی هاش چرکین بود. و شاید به خاطر همین بود که موسیقی برای رویای کودکانه یک جغرافیای آبی و بی مرز میبافت تا آرامش خیالی من باشه و امروز بعد از گذشت ۳۵ سال با این آلبوم اون رویا واقعی بشه. مجموعهای که بعد از گذشتن همه این سالها با دیدن تو شروع به ساختش کردم. این یک آلبوم عاشقانه نیست...
با برپایی نمایشگاه طراحی «تن به تن» قصد داریم زمینهای فراهم شود تا درک بهتری از طراحی معاصر برای مخاطبان شکل بگیرد. چیدمان این نمایشگاه به گونهای است که هر هنرمند برای نمایش اثر خود در گالری فضاسازی کرده است. مثلا یکی از هنرمندان اثر خود را در یک کمد قدیمی به نمایش درآورده و یکی دیگر از هنرمندان نیز المانی پنج متری در ادامه کارش طراحی و نصب کرده است. در کنار هر اثر هم دو طراحی از هر هنرمند به نمایش درمیآید. تمام لباسهای این مجموعه با اینکه اثر هنری هستند اما قابلیت این را دارند که بهعنوان لباس مورد استفاده قرار گیرند.تمام طراحیهای پوشیدنی این نمایشگاه پوشیده و عکاسی شده است. قصد داریم پروژه لباسهای «تن به تن» را در سه اپیزود در شهرهای ایران و میلان ایتالیا برگزار کنیم.
قرار است از یکشنبه ۲۳ تیرماه نمایش «مگس» را در سالن سایه مجموعه تئاترشهر به صحنه ببرم. این اثر نمایشی براساس «خانواده تُت» اثر اشتفان ارکنی نوشته شده و با دراماتورژی ایوب آقاخانی به صحنه میرود. در این نمایش پدر خانواده برای بهبود وضعیت پسرش که در جنگ است فرماندهاش را به منزلشان در روستا دعوت میکند تا خانواده با پذیرایی از او بتوانند پسرشان را از خط مقدم به پشت جبهه منتقل کنند، اما ماجرا بهگونه دیگری رقم میخورد، چون فرمانده فردی بسیار وسواسی و حساس است. اتفاقات در مجارستان و همزمان با وقوع جنگ جهانی دوم رخ میدهد. نمایش از فضایی گروتسک برخوردار است. ایوب آقاخانی، سامان دارابی، مرضیه صدرایی و الهه زحمتی بازیگران این نمایش هستند. نمایش «مگس» تیر و مرداد از ساعت ۱۸:۳۰ همه روزه به جز شنبهها در تالار سایه مجموعه تئاتر شهر روی صحنه میرود.
رشته کوه زاگرس یکی از مهمترین نقاط طبیعتگردی کشور به شمار میرود. عارضههای طبیعی بسیاری در جای جای این رشته کوه و دامنههای آن وجود دارد، که بر زیبایی آن افزوده است. آبشار شیخ علیخان در چهارمحال و بختیاری و در نزدیکی چلگرد، در روزهای داغ تابستانی از بهترین نقاط برای گشت و گذار است.
پارکهای ملی استرالیا به بیش از ۵۰۰ عدد میرسد. تقریبا چهار درصد از زمینهای استرالیا یعنی چیزی بیش از ۲۸ میلیون هکتار زمین بهعنوان پارک ملی در استرالیا تعیین شده است. پارکهای ملی معمولا مناطق وسیع حفاظت شدهای هستند که دارای محیط بکر و تعداد زیادی از گیاهان و حیوانات بومی هستند، این بدان معنی است که فعالیتهایی مانند کشاورزی در این مناطق ممنوع و فعالیتهای انسانی بهشدت تحتنظارت است. این مناطق طبیعی با چشماندازهای زیبایشان مبهوتتان میکنند.
هیجان قدم زدن روی دریاچه یخزده بایکال و از نزدیک دیدن شاهنشاهی بایکال، شفافترین دریاچه دنیا و یکی از قدیمیترین دریاچههای جهان با ۲۵ میلیون سال عمر باعث شد که برای اولین بار در اواخر بهمن ۱۳۹۵ بهصورت انفرادی به این سرزمین یخی سفر کنم؛ سفری که دو سال بعد، در بهمن ۹۷، ماجراجویی اولین گروه ایرانی را در این سرزمین رقم زد. در آنجا با دوستان روسی که قبلا نیز سفرهایی با هم داشتیم همراه شدم. تجربه بینظیری بود. ماجراجویی در سرزمینی یخزده، تجربه بادهای شدید و سرد سیبریایی، تامل در افسانهها و اسطورههایی که ریشه در فرهنگ و شیوه زندگی مردم محلی داشت، تعامل با مردم محلی خونگرمی که با طبیعت یخ و بوران دست و پنجه نرم کردهاند و درک تغییر اقلیم من را به این فکر واداشت تا این تجربه هیجانانگیز را با سایر افراد علاقهمند به اشتراک بگذارم. این آخرین قسمت از سفرنامه بایکال است.
عدهای از افرادی که همواره به دنبال فرصت برای سرمایهگذاری ملکی به هر طریق هستند، با شنیدن خبر «طرح دولت برای ساخت و واگذاری خانههای مخصوص کارمندان»، درصدد برآمدهاند خود را در لباس «واجدان شرایط استفاده از طرح دولت»، وارد طرح کنند!
در طول دو هفته گذشته شهروندان تهرانی در حالی اخباری از آلودگی هوا شنیدند که به دلیل نامرئی بودن آلاینده هوا و ناتوانی در مشاهده مظاهر آن با چشم غیرمسلح، اغلب تصور میکردند که این آلودگی ارتباطی با ترافیک و خروجی اگزوز خودروها ندارد، این در حالی است که آلاینده تابستانی هوای تهران هم منشأ ترافیکی و خودرویی دارد.
کوششهای جهانی برای حفظ محیط طبیعی عمدتا به زیستبومها یا اکوسیستمهای نسبتا بکر و دارای تنوع زیستی و حفاظت گونههای جانوری و گیاهی منحصر به فرد توجه داشته است؛ اما نزدیکی طبیعت به محل کار و زندگی انسانها، فضاهای سبز کوچک داخل شهرها و همینطور فواید آنها برای مردم در این میان کمتر موردتوجه قرار گرفتهاند. فضاهای سبز از یکسو موجب بهبود وضعیت زیست محیطی شهرها میشود و از سوی دیگر شرایط مناسبی را برای گذران اوقات فراغت شهروندان فراهم میسازد. مطالعات جهانی نشان میدهند احداث و جانمایی پارکها درون محدودههای شهری بهویژه کلانشهرهای بزرگی همچون تهران چند مزیت عمده همچون درمان بیماریهای روحی، محیطی مطلوب برای پرورش کودکان، یکپارچگی اجتماعی، حفظ آسایش و... را به همراه دارد.
کارشناسان بازار معاملات مسکن به متقاضیانی که این روزها چه در بازار معاملات آپارتمان بهدنبال یافتن واحدهای مسکونی برای خرید یا اجاره هستند نسبت به جوسازیهای قیمتی هشدار میدهند.
رویای ساعتهای هوشمندی که قابلیتهای گوشی را نیز داشته باشند دیگر در جایی در دور دست ذهن نیست، چراکه جدیدترین ساعتهای معرفی شده از سوی شیائومی و سامسونگ این تصاویر ذهنی را عینی کردهاند. جدیدترین تولیدات این دو شرکت یکی به بازار آمده و دیگری در شرف ورود به بازار است، اما قابلیتهای منحصر به فرد هریک آنها ارزش معرفیشان را به کاربران با اهمیت کردهاند. بنابراین در ادامه به معرفی Amazfit Smart Watch۲ جدیدترین ساعت شیائومی و سامسونگ گلکسی واچ ۲ و گلکسی واچ ۲ اکتیو میپردازیم.
Stop Motion Studio Pro یک برنامه اندروید جالب در زمینه ساخت ویدئوهای کلاسیک برای اندروید است. یکی از مواردی که در سالهای گذشته با سرعت سرسامآوری پیشرفت کرده و سطح کیفی آن در روزهای اخیر با حتی ۱۰ سال پیش نیز قابل مقایسه نیست، انیمیشنها و پویانماییهایی هستند که نهتنها برای کودکان، بلکه برای بسیاری از بزرگسالان نیز یکی از جذابترین تفریحات نمایشی به حساب میآید اما مانند دیگر بخشهای تکنولوژی، انیمیشنها نیز در ابتدا به شکل فوقالعاده سادهتری ساخته میشدند و خبری از تیمهای بزرگ، تجهیزات گرافیکی و سختافزارهای قدرتمند در مسیر ساخت یک انیمیشن نبوده است.
اگر سری به لیست اپلیکیشنهای موجود در گوشی تلفن همراه خود بزنیم، متوجه میشویم که تعداد زیادی از این اپلیکیشنها حاوی اطلاعات مهمی هستند که هیچگاه نمیخواهیم دیگران به این اطلاعات دسترسی داشته باشند. از آنجا که در برخی مواقع مجبوریم تلفن همراه خود را در اختیار دیگران قرار دهیم، بهترین راه برای حفاظت از این اطلاعات، قفل کردن برنامهها است.
خروج خودروهای دپو شده در گمرک به روزهای آخر خود رسیده و واردکنندگان به سرعت در حال خروج این خودروها از پارکینگ مناطق ویژه اقتصادی و گمرکات کشور هستند. هر چند طی هفته جاری خبری مبنی بر توقف خروج برخی خودروها از گمرکات یا پارکینگ مناطق ویژه اقتصادی، به دلیل ابهاماتی در vin محصولات وارداتی منتشر شد، با این حال گمرک اعلام کرد که مشکلات یادشده به سرعت برطرف و زمینه خروج خودروهای دپوشده فراهم شده است.
خودروسازان از بدو تحمیل تحریمها وارد پروسه تازهای از قیمتگذاری محصولاتشان شدهاند که در آن با کم و زیاد کردن لیست آپشنها و تجهیزات هر مدل، خریداران را مجبور به پرداخت بالاتر برای خودروهای استاندارد میکنند. مشتری هم بدون هیچ پشتیبانی، قربانی سیاست قیمتگذاری دستوری میشود که عامل اصلی این مخاطره اخلاقی است.
با اینکه رضا رحمانی، وزیر صمت، افزایش تولید خودرو تا پایان سال را وعده داده بود با این حال اما آمارهای رسمی گویای کاهش تولید در بهار امسال است. طبق آمارهایی که سازمان بورس از تولید دو خودروساز بزرگ کشور منتشر کرده دو گروه صنعتی ایرانخودرو و سایپا در سه ماهه ابتدایی سال جاری مجموعا نسبت به تولید ۱۸۵ هزار دستگاه خودرو اقدام کردهاند این در شرایطی است که در بازه زمانی مشابه در سال گذشته ۲۵۰ هزار خودرو تولید شده بود، بدین ترتیب آمارهای یاد شده گویای افت ۳۶ درصدی تولید در شرکتهای یاد شده است، اما کاهش هشت درصدی تولید در خردادماه سال جاری نسبت به اردیبهشت نیز گویای روند نزولی تولید در شرکتهای خودروساز است.
وارن بافت که او را «پیشگوی اوماها» مینامند، مدیرعامل و رئیس هیاتمدیره شرکت برکشایر هاتاوی است. هلدینگ برکشایر درحالحاضر مالک بیش از ۶۰ شرکت از جمله شرکت بیمه جیکو، شرکت باتری دوراسل و رستوران زنجیرهای دیریکویین است. او در سال ۲۰۱۹ با ۵/ ۸۲ میلیارد دلار دارایی سومین فرد ثروتمند دنیا است و یکی از سرمایهگذاران بسیار موفق قرن بیستم محسوب میشود. در سال ۲۰۰۸ بافت رتبه نخست ثروتمندترین فرد دنیا را از آن خود کرد. او که تاکنون در لیست «اثرگذارترین افراد دنیا» در مجله تایم قرار گرفته، بهخاطر مهارتهای ویژه کارآفرینی، خودش را به دنیا شناسانده است.
گردشگری یکی از موضوعات استارتآپی داغ است. در اکوسیستم کارآفرینی کشور خودمان هم کارآفرینان زیادی را میبینیم که توسعه محصول یا خدمتی در این حوزه را در پیش گرفتهاند. نگار نظارتی از جمله این کارآفرینان است که با امید و اراده، ایجاد تحول در گردشگری را پیگیری میکند. او که استارتآپ اینووان را بنا نهاده است، پیشتر نیز تجربیات گستردهای در راهاندازی کسب و کار داشته و فعالیت در چهار استارتآپ دیگر را تجربه کرده است.
فیلیپ لگرین، مشاور پیشین اقتصادی رئیس کمیسیون اروپایی است که اخیرا در نوشتهای نامزدی لاگارد برای ریاست بانک مرکزی اروپا را بررسی کرده است. انتخاب کریستین لاگارد، مدیرعامل صندوق بینالمللی پول و وزیر دارایی سابق فرانسه، برای جانشینی ماریو دراگی، رئیس بانک مرکزی اروپا بحثبرانگیز است، اگرچه نباید اینطور باشد.
بین سالهای ۲۰۰۰ تا ۲۰۰۸ در روسیه، ساخت واحدهای مسکونی، تجارت عمدهفروشی و خردهفروشی، بانکداری و بیمه، خدمات شخصی، مسکن و رستورانها، خدمات مخابراتی و خدمات مبتنیبر وب، در ۷۰ درصد از رشد اقتصادی نقش داشتهاند. تولید نفت نیز به سختی از سطوح بهدستآمده طی سالهای بعد از اتحاد جماهیر شوروی سبقت گرفته بود.