شماره روزنامه ۶۲۰۳
|

آخر هفته

  • جاذبه و دافعه توریسم سلامت

    علی فرحبخش درحالی‌که تا سال‌های اخیر هدف هر سفر را سیاحت یا زیارت می‌دانستند، اکنون هدف دیگری هم به سفرهای توریستی اضافه شده و این نیت جدید در مسافرت به نام توریسم سلامت خوانده می‌شود. بسیاری از کشورهای چهان به دلیل آب‌و‌هوای خاص یا آب‌های معدنی ویژه مورد توجه گسترده بیماران برای گذراندن دوران نقاهت یا دوری از عوامل تشدید‌کننده بیماری به‌شمار می‌روند. علاوه‌بر امکانات طبیعی گاه تکنولوژی‌های برتر، وجود پزشکان زبده یا هزینه‌های درمان پایین پزشکی عامل مهمی در جذب گردشگران درمانی محسوب می‌شوند.
    ایران در هر سه بخش قضیه دارای مزیت‌های نسبی فراوان است.
  • ازگیل‌محور جهانی می‌شود

    پوریا عالمی به اینجا رسیدیم که خانم ناشناس به نمایندگی از جهان به اکون‌آباد آمد و از ازگیل‌محور، روشنفکر خانه‌نشین اکون‌آباد، خواست تا علم اقتصاد را که منحصرا دست اکون‌آبادی‌ها بود با جهان در میان بگذارد و ازگیل‌محور به شرط ازدواج با خانم ناشناس قبول کرد تا به جهان خدمت کند. . . و حالا ادامه ماجرا: خانم ناشناس به ازگیل‌محور گفت: ما با ماهواره سال‌هاست داریم زاغ سیاه شما را چوب می‌زنیم. شما محشرید.
    ازگیل‌محور گفت: جدی؟
    خانم ناشناس گفت: بله. ما الان توی دنیا چیزی به اسم اکون و اقتصاد نداریم و اکونومیست اصلا معنا ندارد.
  • آدرس اشتباهی برای یک تفاوت فرهنگی

    علیرضا مجمع عضو گروه فرهنگ و هنر اتفاقی که در روز اول شصت و هفتمین دوره فستیوال کن رخ داد، مصداق اهمیت دادن بیش از اندازه به حاشیه‌ای است که ظاهرا بعضی از ما علاقه زیادی به آن داریم. اما اصل چیست و حاشیه کدام؟ اصل ماجرا این است که لیلا حاتمی؛ تنها فرزند قلندر سینمای ایران علی حاتمی؛ بازیگر نجیب و بی‌حاشیه و افتخارآفرین ما یکی از داوران بخش اصلی مهم‌ترین جشنواره سینمایی دنیا شده است و قاعدتا باید این اتفاق برای سینمای ایران مهم‌تر از یک اتفاق ساده باشد که از تفاوت فرهنگی ما و جهان غرب ناشی می‌شود.
  • تولید گوشت مصنوعی در کارخانه‌های بیوفناوری

    کاهش منابع غذایی به یکی از معضلات بشر تبدیل شده که در نتیجه طی سال‌های اخیر توجه بسیاری از محققان را به خود جلب کرده است. محققان هلندی اقدام به ساخت کارخانه‌هایی جهت تولید گوشت مصنوعی به کمک رآکتورهای بیوفناوری کرده‌اند. اولین محصول آنها، طی سال گذشته همبرگر مصنوعی بود که در لندن تست شد. اما در آخرین پژوهش، محققان نوعی دستگاه طراحی کرده‌اند که سلول‌های گوشت را داخل یک محفظه فلزی تولید می‌کند. میزان تولید گوشت توسط این دستگاه به اندازه‌ای است که می‌تواند یک روستا با ۲ هزار و ۶۵۰ نفر ساکن را از نظر غذایی تامین کند.
  • مجلس پیگیر بنزین آلوده

    تهران این روزها در حالی هوای سالم را تنفس می‌کند که فراکسیون محیط‌زیست مجلس وعده شناسایی و مواخذه عاملان تولید سوخت سرطانزا در دولت قبل را داده است. سوختی که عامل مرگ و میر سالانه ۴ هزار نفر در کشور بوده است. در پی اظهارات معاون وزیر نفت مبنی بر سرطان‌زا بودن بنزین پتروشیمی‌ها، مسوولان و نمایندگان مردم و در راس آنها رئیس مجلس نسبت به این موضوع واکنش نشان داده و به مردم قول دادند که ظرف چند ماه آینده عاملان تولید و توزیع سوخت سرطانزا را شناسایی کنند. .
  • اجرا - ۸ خرداد ۹۳

  • هتل بیمارستان؛ جایی برای درمان، جایی برای فراغت

    آزاده باقری اسفندماه سال گذشته بود که خبری درباره افتتاح اولین هتل بیمارستان ایران در خیابان گاندی در رسانه‌های مختلف منتشر شد. این افتتاح که با حضور دکتر زالی، رئیس سازمان نظام پزشکی ایران صورت گرفت با این هدف بود تا به صنعت توریسم سلامت در کشور توجه ویژه شود و گامی اساسی دراین خصوص برداشته شود. هتل بیمارستان گاندی مجهز به بخش‌های مختلف تخصصی در فضایی بیش از ۳۲ هزار مترمربع شامل مجموعه بیمارستانی در ۱۷ طبقه و ۲۱ طبقه هتل در حالی افتتاح شد که دارای ۱۰۰ تخت بستری، ۴۰ تخت بخش‌های ویژه، ۱۷ اتاق عمل و بیش از ۹۰ سوئیت اقامتی جهت اسکان بیماران یا همراهان آنها است.
  • عکس خبری - ۸ خرداد ۹۳

  • مرگ تدریجی در آپارتمان‌ها

    آژانس بین‌المللی انرژی در آخرین گزارش خود از وضعیت آلاینده‌های بخش ساختمانی، رتبه دوم تولید دی‌اکسید کربن در بخش ساخت‌وساز را به آپارتمان‌های ایران داد. در این گزارش تاکید شده است: ایران با تولید سرانه ۱۴۱۱ کیلوگرم دی‌اکسید کربن در بخش مسکونی، دومین کشور آلوده در این زمینه به حساب می‌آید. در این گزارش همچنین سهم آلایندگی بخش‌های مختلف همچون برق نیروگاهی، حمل‌ونقل و صنعت درخصوص تولید دی‌اکسید کربن در کشور مشخص شده است که سهم ساخت‌وسازهای مسکونی و زندگی آپارتمان‌نشینی در این میان از سایر متغیرهای ذکر شده به میزان قابل توجهی بیشتر است.
  • شورای راهبری، گردشگری سلامت را ساختارمند می‌کند

    پرستو فخاریان Parastoo. fakharian@gmail. com در بخشی از متن توافق‌نامه نهادهای مرتبط با گردشگری سلامت آمده است: «منظور از گردشگری سلامت فرآیندی است که برای پیشگیری، حفظ، بهبود و ارتقای سلامت جسمی و ذهنی فرد به مدت بیش از ۲۴ساعت و کمتر از یک سال صورت گیرد. » طبق این توافق‌نامه گردشگری سلامت مجموع خدمات سلامتی، گردشگری، مدیریتی، آموزشی، بازاریابی، حمل‌ونقل، امور گمرکی، بیمه، تبلیغات و تسهیل در امر ورود و خروج گردشگری را شامل می‌شود. علاوه‌بر این به‌طور کلی هدف از گردشگری سلامت تنها ارزآوری عنوان نمی‌شود.
  • چرا متن آهنگ‌ها را اشتباه می‌شنویم

    شاید برای همه افراد اتفاق افتاده باشد که متن یک موسیقی را برای یک مدت طولانی اشتباه شنیده و آن را تکرار کرده باشند. مثلا زمانی که در یک خودرو با دوستان خود در حال خواندن آهنگ خاصی هستید و یکی از افراد، کلمه‌ای را اشتباه می‌گوید و همه از اینکه چگونه فرد مزبور چنین کلمه‌ای را اشتباه شنیده است تعجب می‌کنند. گرچه این امر بسیار رایج است اما عمده افراد از اینکه چنین مساله‌ای دارای نام رسمی است خبر ندارند.
    اخیرا، محققان در خصوص این سوء شنوایی که در اصطلاح علمی به آن مندگرینز «mondegreens» گویند مطالعاتی را انجام داده‌اند.
  • لباس اجباری استاندارد بر تن خودروهای داخلی

    «این واقعیت را باید بپذیریم که صنعت خودرو ایران پیکانی و رنویی بوده است»؛ این را یکی از مدیران صنعت خودرو در پاسخ به این سوال که آیا روند استانداردسازی خودروهای داخلی بیش از حد طولانی نبوده است، عنوان می‌کند. صنعت خودرو ایران که کارنامه تولید پیکان از سال ۴۶ تا ۸۴ را دارد، ۲ سال قبل از توقف تولید این خودرو با قوانین و استانداردهای اجباری از سوی سازمان ملی استاندارد مواجه شد، شاید با این هدف که صنعت خودرو آمادگی بیشتری برای تولید خودروهای جدید داشته باشد. اول مهرماه سال ۸۲ تاریخی بود که ۱۱ استاندارد ایمنی و عملکردی، براساس استانداردهای روز تولید خودرو در دنیا به خودروسازان تکلیف شد.
  • ساختارمندی، لازمه توسعه توریسم سلامت

    فاطمه باباخانی امروزه بیمارستان‌های بسیاری در کشور علاقه‌مند به فعالیت در حوزه گردشگری سلامت هستند؛ اما در مواردی استاندارد نبودن خدمات و امکانات و همچنین عدم نظارت بر این خدمات و قیمت‌ها، ممکن است این حوزه را به بیراهه بکشاند. بیمارستان محب یکی از بیمارستان‌های تهران است که از سال ۸۸ به‌صورت رسمی توریسم درمانی را راه‌اندازی کرده است و طبق آخرین نظرسنجی‌هایی که از بیماران خود صورت داده، بالغ بر ۹۶ درصد رضایت مشتری را برآورده کرده است. این بیمارستان که بر اساس گفته مسوول بخش گردشگری سلامت آن، بیشتر بیماران خارجی‌اش از کشورهایی نظیر آذربایجان، عراق، ترکیه، مالزی، هندوستان و کشورهای حوزه خلیج‌فارس می‌آیند، در سال ۹۲ قریب به ۳ هزار و ۵۰۰ بیمار خارجی (مجموع بیماران سرپایی و بستری) درمان کرده است.
  • ملکه مغلوب سلطان

    براساس نتایج انتخابات ریاست‌جمهوری اوکراین، نامزد میلیاردر طرفدار غرب که خواهان مذاکره با روسیه است، با کسب اکثریت مطلق آرا در همان دور نخست انتخابات به پیروزی رسید. پوروشنکو که صاحب مجموعه بزرگ شکلات‌سازی «روشِن» است قول داده در صورت رئیس‌جمهور شدن، نخستین سفرش را به مناطق آشوب زده اوکراین آغاز و با «ولادیمیر پوتین» رئیس‌جمهور روسیه ملاقات کند. او همچنین گفته که کی‌یف هرگز «اشغال» کریمه توسط روسیه را به رسمیت نمی‌شناسد. .
  • نمایش خانگی

  • چطور به فرزندمان عذرخواهی کردن را یاد بدهیم؟

    عاطفه چهره‌گشا به‌طور کلی لازم است که نگاه ما به کودکان به این صورت باشد که آنها موجوداتی هستند که با مهارت‌های اجتماعی اصلاح شده، متولد نشده‌اند و در فرآیند رشد و تربیت شان، این مهارت‌ها را از والدین و مربیان یاد می‌گیرند. آنچه بیش از هر چیزی مهم است، اینکه بزرگ‌ترها به چه صورتی بتوانند رفتارهای درست را به بچه‌ها بیاموزند. یکی از مهارت‌های رفتاری بسیار مهم که آموزش و درونی کردن آن در دوران کودکی از اهمیت خاصی برخوردار است، این است که کودکان یاد بگیرند که بعد از اینکه مرتکب خطایی شدند، عذرخواهی کنند.
  • هوشمندانه کار کنید، نه سرسختانه

    مترجم: مینا افروزی جیمی اسپیت‌هیل، کاپیتان تیم قایقرانی اوراکل آمریکا می‌گوید: «خیلی کم دیده‌ام که تلاش کمتر نسبت به دیگران، نتیجه رضایتمندانه‌ای داشته باشد. » همه ما به تاثیر سخت کار کردن اعتقاد داریم، اما درعین حال می‌خواهیم هوشمندانه هم کار کنیم. پنج راه وجود دارد که از طریق علمی اثبات شده است و امکان کار کردن به صورت هوشمندانه را به ما می‌دهد. این پنج راه توسط بله بت کوپر، نویسنده و طراح شبکه Buffer (شبکه‌ای که به کسب‌وکارها کمک می‌کند چند حساب شبکه‌ اجتماعی را در آن واحد مدیریت کنند و با اعضای تیم همکاری داشته باشند.
  • دلایل «نه» سوییسی ها به افزایش دستمزد

    باران عقیلی در روزهایی که بسیاری از کشورهای اروپایی صحنه زد و خورد خیابانی میان دولت و معترضان به شرایط اقتصادی و متقاضیان افزایش دستمزد است، در سوئیس مردم در یک همه‌پرسی، به طرح افزایش حداقل دستمزد به اندازه ۲۵ دلار در هر ساعت، رای منفی دادند. این بالاترین میزان حداقل دستمزد در جهان است. یعنی سوئیسی‌ها بالاترین حداقل دستمزد جهان را در یک همه‌پرسی رد کردند. معنای این حرکت آن است که سوئیسی‌ها افزایش دستمزد نمی‌خواهند، اما این همه ماجرا نیست. ماجرای این همه‌پرسی چیست و چرا سوئیسی‌ها افزایش دستمزد نمی‌خواهند؟ماجرا از پیشنهاد اتحادیه‌های کارگری شروع شد.
  • پایان داستان مه آفرید

    داستان زندگی مرد ۳ هزار میلیارد تومانی که زمانی شمردن صفرهای اختلاسش برای مردمی که هاج و واج این رقم کلان بودند، تبدیل به سرگرمی شده بود، سرانجام روز شنبه بدون اعلان قبلی و غافلگیرکننده به پایان رسید و مه آفرید امیر خسروی به جرم اختلاس و ارتشا به دار مجازات آویخته شد. مفسده‌ای که بعدها با روی کار آمدن دولت تدبیر و امید، مشخص شد که در مقابل سایر مفسده‌ها در پاک‌ترین دولت تاریخ! پول خردی بیش نبوده است و ۳ هزار میلیارد تومان وی در برابر چندین هزار میلیارد تومان‌های زنجانی و سایرین، حتی به چشم هم نمی‌آید.
  • درمان سنتی ۱۶هزار چهره مشهور کشور

    عاطفه چهره‌گشا طب سنتی شاخه‌های مختلفی دارد مانند شاخه‌های سینوی منسوب به ابوعلی‌سینا و در زمینه اخلاط و مزاج‌های مختلف، شکل آن متفاوت است. یکی از این شاخه‌ها شکسته‌بندی سنتی است. ا گر بخواهیم از نظر قدمت بررسی کنیم، سابقه شکسته‌بندی به چند هزار سال قبل از طب سینوی برمی‌گردد. با تحقیقات به دست آمده محل شکل‌گیری این علم در رشته‌کوه‌های کردستان و کرمانشاه بوده که مقداری سند هم در این زمینه موجود است. براساس مطالعه‌های مختلف اسکلت‌هایی از بدن انسان‌های دیرین و باستانی به دست آمده است که در آنها مقداری ساییدگی و شکستگی مشاهده شده است.
  • هفتمین کرسی به نام لاریجانی

    علی لاریجانی توانست با کسب بیش از ۷۰ درصد آرای نمایندگان، صندلی ریاست بهارستان را برای سومین سال متوالی در مجلس نهم، به نام خود نگه دارد؛ اما بررسی آرای او نسبت به سال گذشته، نشان از افت اقبال نمایندگان به وی دارد. علاوه‌بر رئیس و نواب‌رئیس، اغلب دیگر اعضای هیات‌رئیسه هم در سمت‌های خود ابقا شدند و تنها تغییر، انتخاب بذرپاش، نماینده عضو «جبهه پایداری» به‌عنوان یکی از دبیران و نعمتی، عضو فراکسیون «رهروان ولایت» به‌عنوان یکی از ناظران هیات‌رئیسه بود. .
  • تله‌هایی ارزان برای ساس‌های خانگی

    محققان در دانشگاه فلوریدای آمریکا توانستند با ایده‌ای هوشمندانه، دامی برای ساس‌ها به کمک وسایل موجود در منزل بسازند. ساس‌ها نوعی موجود زنده هستند که در تختخواب شما در انتظار شنیدن صدای خرپف می‌نشینند. پس از آنکه فرد به خواب فرو رفت، این حشرات با نیش زدن پوست، خون وی را می‌مکند. ساس‌ها ممکن است در تختخواب یا سایر وسایل منزل شما مخفی شده باشند، بدون آنکه اطلاعی از آن داشته باشید. حال برای به دام انداختن آنها به دو ظرف پلاستیکی، چسب نواری و آبکی نیاز دارید. به کمک چسب نواری، ظرف کوچک را داخل ظرف بزرگ بچسبانید و اطراف دیوار عمودی ظرف بزرگ را از بیرون بپوشانید.
  • ناقوس‌ها برای چی‌ن به صدا در می‌آیند

    نمایش«ناقوس‌ها برای چی‌ن به صدا در می‌آیند» نوشته رحمت امینی و به کارگردانی حسن وارسته از ۲۸ اردیبهشت‌ماه اجرای خود را در تالار حافظ آغاز کرده است. سیامک صفری، آنا نعمتی و فرزین محدث بازیگران این اثر نمایشی هستند که آنا نعمتی و سیامک صفری در این اثر در نقش چندین شخصیت ایفای نقش می‌کنند. این نمایش برگرفته از داستان‌های فولکلور چینی است. و از صحنه‌ای پرتابل برخوردار است که بیشتر وقایع داستان روی یک گاری بزرگ اتفاق می‌افتد و بنا به اقتضای داستان کاربردهای مختلفی در نمایش دارد. نمایش «ناقوس‌ها برای چی‌ن به صدا در می‌آیند» تا ۲۸ خرداد ماه هر روز به جز شنبه‌ها ساعت ۱۸ در تالار حافظ میزبان علاقه‌مندان به هنرهای نمایشی است.
  • نفت پرتکرارترین کالای صادراتی در جهان

    نگار حسینی کشورهای مختلف، اقلام صادراتی گوناگونی دارند. کمتر کشوری روی نقشه می‌توان یافت که تنها یک قلم کالا صادر کند یا اصلا صادراتی نداشته باشد. اما هر کشور بیشترین درآمد صادرات را از محصولی دارد که بیش از همه تولید و صادر می‌کند و البته به احتمال زیاد بیش از دیگر کالاها به آن معروف است. به‌تازگی و با استفاده از اطلاعات شبکه‌های اجتماعی نقشه‌ای ترسیم شده است که نشان می‌دهد هر کشور در جهان به صادرات چه چیز معروف است. به عبارت دیگر بیشترین درآمدهای هر یک از کشورهای دنیا بابت صادرات کدام کالا است، اما نکته بسیار جالبی که در این میان وجود دارد آن است که بیشترین صادرات جهان به نفت و مشتقات آن اختصاص دارد؛ به‌خصوص در خاورمیانه و آسیای مرکزی.
  • ساخت بزرگ‌ترین مرکز مغز و اعصاب جهان در ایران

    سردار خالدی ساخت پروژه مرکز تحقیقات علوم مغز و اعصاب ایران international nerve institute) INI:) با زیربنای ۱۶۰ هزار مترمربع و وسعت ۸ هکتار به‌زودی به پایان می‌رسد. مرکز تحقیقات علوم مغز و اعصاب ایران که ساختمان آن به شکل جمجمه و مغز انسان طراحی شده قرار است مشابه آنچه که ۱۲ سال پیش در‌هانوفر آلمان ساخته شده بود، این بار در تهران با سبک معماری ایرانی ساخته شود. پیشنهاد ساخت و پیگیری این موسسه تحقیقاتی توسط پروفسور مجید سمیعی از اردیبهشت‌ماه سال ۱۳۸۹ به صورت جدی وارد فاز اجرایی شد که علاوه‌بر موارد پزشکی و درمانی قرار است در امور آموزشی، پژوهشی و تخصصی نیز فعالیت داشته باشد.
  • اکران - ۸ خرداد ۹۳

  • شبهه ۶۵۰ میلیون یورویی

    شبهه رانت ۶۵۰ میلیون یورویی که اولین بار از سوی احمد توکلی مطرح شد و در آن ادعا شده بود که وزارت صنعت و بانک مرکزی، امتیازاتی را به تاجر خاصی داده‌اند، نه‌تنها برای چندمین بار از سوی بانک مرکزی رد شده، بلکه نعمت‌زاده هم در واکنش به این ادعا گفته که تبعیض و رانتی صورت نگرفته و تنها اشتباه در فهم رخ داده است. سیف هم در نامه‌ای به لاریجانی اعلام کرد که بانک مرکزی نه فرصتی را خلق و نه فرصتی را در اختیار کسی قرار داده، بلکه تنها به وظایف قانونی خود عمل کرده است. .
  • هانیکو

    سال‌ها پیش که تلویزیون تنها دوشبکه بیشتر نداشت سریالی پخش می‌شد که مخاطبان زیادی را پای تلویزیون میخکوب می‌کرد و داستانش نقل محافل بود. آن سال‌ها مردم باید یک هفته منتظر می‌ماندند تا قسمت‌های مختلف سریال موردعلاقه خود را دنبال می‌کردند. حالا همان سریال پرطرفدار بعد از سال‌ها دوباره روی آنتن رفته است. مجموعه «داستان زندگی» که با نام اصلی «هانیکو» در ایران به شهرت رسید از ۶ خرداد روی آنتن شبکه تماشا رفت. محوریت این سریال زنان است که در سال ۱۹۸۶ و در ۱۵۶ قسمت ۱۵ دقیقه‌ای تولید شده است. این سریال در ایران و با نام داستان زندگی برای اولین بار از شبکه ۲ پخش شده است.
  • بیمارانی که برای درمان به شهر ما می‌آیند

    اگر گذرتان به خیابان ولیعصر بالاتر از میدان ونک خورده باشد حتما بیمارستانی به نام «محب» را دیده‌اید. شاید کمتر کسی بداند که در این بیمارستان بخشی به نام «توریسم درمانی» وجود دارد که در آنجا برای مداوای بیماران خارجی امکانات لازم درنظر گرفته شده است. «بیمارستان محب» جزو اولین بیمارستان‌هایی است که از چند سال قبل بخشی برای توریسم سلامت و توریسم درمانی در نظر گرفته است. تابلویی به نام «توریسم درمانی»
    «بیمارستان محب» در خیابان ولیعصر، بالاتر از میدان ونک، خیابان بیمارستان قرار دارد. بیمارستانی دایره‌ای شکل که وقتی از در اورژانس وارد آن شوید نگهبان شما را به سمت داخل بیمارستان راهنمایی می‌کند.
  • ارزانترین مقاصد سفر درمانی دنیا

    بررسی‌ها نشان می‌دهد که در سال ۲۰۱۲ در حدود ۶/۱ میلیون نفر از شهروندان آمریکا به‌عنوان گردشگران درمانی سفر کرده‌اند. مطابق تحقیقات بهترین مقاصد سفر درمانی برای شهروندان آمریکایی کشورهای هند، مکزیک، سنگاپور، باربادوس، تایلند، برزیل، سرزمین‌های اشغالی، ترکیه، کاستاریکا، مجارستان و آنتیگوا بوده است. تصویر نشان می‌دهد سفر به هر یک از این کشورها تا چه اندازه می‌تواند موجب صرفه‌جویی در هزینه‌های شهروندان آمریکایی شود. .
  • درآمد کنسرت خیلی بیشتر است

    محمد غلامی‌پور «سعید مدرس» مجموعه‌ای از شاخه‌های هنری همچون آهنگسازی، خوانندگی، میکس و مسترینگ، ساخت کلیپ، نقاشی و. . . را در سال‌های گذشته تجربه کرده است. در ابتدا خیلی‌ها او را به واسطه انتشار ویدئوکلیپ‌هایش شناختند. بعد از آن، با قطعه «دنیای وارونه» که در آلبوم دومش «یه اتفاق خوب» منتشر شده بود، نامش را به‌عنوان خواننده‌ای مشهور مطرح کرد. اخیرا تازه‌ترین آلبوم این خواننده با عنوان «ساحل چمخاله» روانه بازار شده است. او غیر از سرودن ترانه تمام کارهای این آلبوم را به تنهایی انجام داده است.
  • سالی که کمبود مسکن به اوج رسید

    حمید نجار چنان‌که در یادداشت‌های گذشته بیان شد، اوضاع مسکن در سال ۱۳۵۲ با تنگناها و چالش‌هایی مواجه بود. این اوضاع سال پس از آن تغییر و تحول چشمگیری یافت. در سال ۱۳۵۳ فعالیت‌های ساختمانی رونق قابل‌ملاحظه‌ای داشت. ارزش افزوده این بخش به قیمت جاری به ۹/۱۲۵ میلیارد ریال بالغ شد که ۴/۲۳ درصد به قیمت ثابت نسبت به سال ۱۳۵۲ افزایش داشت. درنتیجه سهم ارزش افزوده ساختمان در تولید ناخالص داخلی به قیمت ثابت از ۶/۴ درصد در سال ۱۳۵۲ به ۰/۵ درصد در سال ۱۳۵۳ رسید. به‌رغم افزایش فوق، سهم ارزش افزوده این بخش در تولید ناخالص داخلی به قیمت جاری در اثر ترقی سریع ارزش تولیدات نفتی از ۲/۴ درصد در سال قبل به ۹/۳ درصد در سال مورد گزارش کاهش یافت.
  • شاخص در مدار نزولی

    کاهش دستوری سود سپرده تسهیلات بانکی هم نتوانست به رونق بازار بورس تهران کمکی کند. این هفته شاخص کل بورس در مدار نزولی قرار گرفته و در جریان معاملات روز دوشنبه با افت ۱۸۲ واحدی به ۷۶ هزار و ۲۱۲ واحد رسید. به نظر می‌رسد کاهش سود بانکی و آثار مثبت کاهش نرخ تورم، هنوز نتوانسته جریان بازار را معکوس کند. برخی کارشناسان بر این باورند به شرط اینکه شاهد شوک‌های سیاسی و اقتصادی جدیدی نباشیم، رونق به تدریج به بازار بازخواهد گشت. .
  • ۹ نرم‌افزار برای ویدئو کنفرانس

    همزمان با انتشار اندروید کیت‌کت یا نسخه ۴/۴، گوگل اپلیکیشن Hangouts را جایگزین اپلیکیشن پیش‌فرض اس‌ام‌اس کرد. این جایگزینی برای برخی از کاربران چندان با اهمیت نبود. در مقابل کاربرانی بودند که چندان احساس مثبتی به این تغییرات و جایگزینی نداشتند. اما خوشبختانه چندان جای نگرانی وجود ندارد، چرا که طبیعت سیستم‌عامل اندروید به خاطر متن باز بودنش امکان استفاده از سایر اپلیکیشن پیام‌رسان را به کاربرانشان می‌دهد و آنها می‌توانند ده‌ها اپلیکیشن اندرویدی پیام رسان دیگری را که در فروشگاه گوگلی پلی وجود دارد جایگزین کنند.
  • محدودیت فروش اوراق

    در ادامه افزایش بیش از ۱۰۰ درصدی قیمت اوراق تسهیلات مسکن که طی ماه‌های گذشته به نوعی فعالیت سفته‌بازانه در این بازار تبدیل شده است، مقامات بازار فرابورس، فروش این اوراق را تا ۲ ماه پس از خرید ممنوع کردند. قیمت اوراق مسکن در اواسط دی ماه سال گذشته حدود ۳۸ هزار تومان در هر برگ ۵۰۰ هزار تومانی بود، درحالی‌که قیمت اوراق مسکن اکنون بین ۸۱ تا ۸۳ هزار تومان معامله می‌شود. این دومین اقدام پس از محدودیت خرید ۹۰ برگه‌ای این اوراق در بازار فرابورس است. .
  • ایرانی‌ها به‌دلیل کاهش مصرف لبنیات کوتاه قد شده‌اند

    رئیس جامعه پزشکان متخصص داخلی ایران نسبت به کوتاه شدن قد ایرانیان به‌دلیل عدم مصرف فرآورده‌های لبنی هشدار داد. او مصرف غذاهای فست‌فود و نوشیدن نوشابه‌های گازدار را عامل افزایش بیماری‌های متابولیکی در ایران خواند. ایرج خسرونیا، رئیس جامعه پزشکان متخصص داخلی ایران، گفته است که کوتاهی قد ایرانی‌ها به‌دلیل کاهش مصرف لبنیات در حالی رخ داده که رشد قد کره‌ای‌ها و ژاپنی‌ها به‌همین علت در دهه‌های اخیر افزایش پیدا کرده است. به گفته وی کاهش قد ایرانی‌ها به‌خصوص در میان روستاییان مشاهده شده است. دکترایرج خسرونیا روز سه‌شنبه (۲۰ مه/۳۰ اردیبهشت) در مراسم افتتاحیه بیست‌وپنجمین کنگره سالانه جامعه پزشکان متخصص داخلی ایران، اظهار کرد: «رژیم غذایی ما نه ایرانی است نه فرنگی، مصرف فست‌فودها، نوشابه‌های گازدار به جای لبنیات و دوغ، مصرف نمک و روغن موجب ایجاد بیماری‌های متابولیک شده است.
  • دیدار هسته‌ای در استانبول - ۸ خرداد ۹۳

    در ادامه مذاکرات هسته‌ای، این هفته ظریف وزیر امور خارجه کشورمان و کاترین اشتون مسوول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در استانبول ترکیه با یکدیگر دیدار و گفت‌وگو کردند و براساس اعلام وزارت امور خارجه بررسی نحوه پیشرفت روند مذاکرات ایران و گروه ۱+ ۵ در دستور کار گفت‌وگوهای آنها قرار داشت. مسوول دستگاه دیپلماسی کشورمان پس از دیدار و گفت‌وگو با اشتون برای شرکت در هفدهمین اجلاس وزیران امور خارجه جنبش عدم تعهد عازم الجزیره پایتخت الجزایر شد. .
  • گالری گردی - ۸ خرداد ۹۳

    گالری آرته: نمایشگاه نقاشی ملیحه رستمی / ۲ تا ۱۲ خرداد ماه / خیابان ونک، شیراز جنوبی، بلوار علی‌خانی، ۲۰ متری گلستان، ۱۲ متری دوم، پلاک ۳۳ / ۸۸۰۳۱۶۵۲ گالری ساربان: نمایشگاه نقاشی خط محمود زنده‌رودی / ۲ تا ۱۲ خرداد ماه / خیابان شهید بهشتی، خیابان صابونچی (مهناز)، کوچه مهماندوست، شماره ۸ / ۸۸۵۰۴۲۲۶
    گالری جرجانی: نمایشگاه عکس قادر قادرزاده / ۲ تا ۱۲ خرداد ماه / ولی‌عصر، بالاتر از پارک وی، خیابان خیام، شماره ۴، زنگ اول / ۲۲۶۶۸۷۴۰
    گالری آریا: نمایشگاه عکس پونه عبدالی / یک تا ۱۲ خرداد ماه /…
  • کیسه پشت صندلی هواپیما مخزن میکروب‌ها است

    اگر نگران میکروب‌ها به هنگام پرواز خود هستید، باید بدانید کیسه پشت صندلی هواپیما از دستگیره دستشویی‌ها نیز آلوده‌تر است. این نتیجه مطالعات اخیر محققان است که نشان از عمر بیش از یک هفته باکتری‌ها روی سطوح اجسام موجود در هواپیما دارد. بر اساس این پژوهش نشان داده شد که کیسه پشت صندلی هواپیماها می‌تواند محل مناسبی برای زندگی طولانی میکروب‌ها باشد. گرچه هنوز آثار دقیق این مساله روی مسافران بررسی نشده است، اما تحقیقات نشان می‌دهد که افزایش تعداد افراد در کابین هواپیما منجر به بیشتر شدن تعداد میکروب‌ها می‌شود.
  • آلبوم‌ها - ۸ خرداد ۹۳

  • اپرای حافظ و مولوی

    بهروز غریب‌پور که در سال‌های اخیر آثار ارزشمندی را به صحنه برده است، ماه گذشته اپرای لیلی و مجنون را اجرا کرد و با استقبال مخاطبان روبه‌روشد وحالا هم دواپرای دیگر را به صحنه می‌برد. اپراهای عروسکی حافظ و مولوی به کارگردانی این هنرمند به ترتیب در تالار فردوسی به اجرا در می‌آیند. آهنگساز اپرای «حافظ» بهزاد عبدی از چهره‌های موفق موسیقی سال‌های اخیر است واین اپرا دومین اجرای گروه آران از این رپرتواراست و از ۲۸ اردیبهشت تا ۱۲ خرداد اجرا می‌شود. محمد معتمدی، محمد ذاکر حسین، هاله سیفی‌زاده، سحر محمدی و ۱۷ خواننده دیگر در این اثر آواز می‌خوانند.
  • ۱۰۰ میلیارد دلار پول‌سازی توریستهای درمانی

    گردشگری درمانی یکی از شاخه‌هایی است که در سال‌های اخیر در میان شاخه‌های تجارت پزشکی جای گرفته است. مروری اجمالی بر آمارها نشان می‌دهد که برای مثال در سال ۲۰۰۷، ۵۰۰ هزار تا ۷۵۰ هزار شهروند آمریکایی برای گرفتن خدمات گردشگری درمانی به کشورهای دیگر سفر کرده‌اند. شاخص‌ها نشان‌دهنده آن است که اخیرا بازاری در این حوزه شکل گرفته است که تا سال ۲۰۱۲ موجب ایجاد بیش از ۱۰۰ میلیارد دلار درآمد شده است. گفته می‌شود که نداشتن بیمه خدمات درمانی در کشور مبدا یکی از مهم‌ترین دلایلی است که موجب می‌شود افراد برای درمان به کشورهای دیگر سفر کنند.
  • خروج اوراق تسهیلات از مدار بازار

    حمزه بهادیوند چگینی دبیر گروه بورس فرابورس برای دومین بار در حدود یک ماه گذشته در برابر معاملات اوراق تسهیلات مسکن محدودیت وضع کرد؛ این بار محدودیتی که در هیچ بازاری از انواع اوراق و سهام، در جهان مرسوم نیست و به نظر می‌رسد نوع جدیدی از تصمیم مسوولان برای کنترل این بازار باشد. یک ماه پیش، فرابورس با این استدلال که ۹۰ برگه اوراق تسهیلات برای دریافت وام ۴۵ میلیون تومانی کافی بوده و خرید بیش از این رقم تنها به معنای سفته بازی در بازار این اوراق است، خرید بیش از این تعداد اوراق را ممنوع کرد که البته این تصمیم تنها به کاهش ۴ تا ۶ هزار تومانی قیمت این اوراق منجر شد، درحالی‌که پیش‌بینی اولیه برخی کارشناسان کاهش بیشتر قیمت‌ها (لااقل ۲۰ درصد) بود.
  • راحت یا ترسناک؟ روباتی که خود را بازسازی می‌کند

    تعداد زیادی از بلوک‌های روباتیک می‌توانند کنار یکدیگر قرار بگیرند و به وسایل منزل شما مبدل شوند. گروهی از محققان در سوئیس اقدام به ساخت این سیستم روباتیک با نام رومباتس (roombots) کرده‌اند که مشابه لگو عمل می‌کند. ایده اصلی ساخت این روبات‌ها کمک به افراد مسن و ناتوان جسمی بود که قادر به جابه‌جایی وسایل منزل نیستند. مثلا، این روبات‌ها می‌توانند به شکل یک صندلی درآیند و به دنبال افراد مسن حرکت کنند و هر کجا که آنها احساس خستگی کردند، روی روبات بنشینند. هر قسمت از این روبات‌ها ۲۲ سانتی‌متر طول دارد که رومبات (roombot) نامیده می‌شود و حاوی یک باتری و سه موتور کوچک است که به آن اجازه حرکت در جهات مختلف را می‌دهد.
  • ابرازتاسف لیلا حاتمی

    شاید یکی از حاشیه‌های خبرساز جشنواره فیلم کن امسال، روبوسی لیلا حاتمی عضو هیات داوران با ژیل ژاکوب رئیس ۸۴ ساله این جشنواره بود که با واکنش‌های تندی در داخل مواجه شده و حتی برخی تندروها تقاضای شلاق و یک تا ۱۰ سال حبس برای وی کردند. اما این بانوی سینما در پاسخ به این واکنش‌ها ضمن ابراز تاسف از این پیشامد و اینکه احساسات کسانی را آزرده باشد، گفت که ژیل ژاکوب ۹۰ ساله مسلما برای وی حکم پدربزرگ کهنسالی را داشته که میزبان او هم بوده است. .
  • «یوزا»، سریع‌ترین موتور سیکلت الکتریکی جهان

    در کنار خودروهای الکتریکی، ساخت موتورهای الکتریکی یکی از زمینه‌های دیگری است که توجه بسیاری از افراد را به خود جلب کرده است. در اواخر سال میلادی گذشته، یک شرکت موتورسازی از ساخت سریع‌ترین موتور دنیا خبر داد. این موتور می‌تواند با سرعت ۱۵۰ مایل بر ساعت (۲۴۰ کیلومتر بر ساعت) حرکت کند. LS-۲۱۸ توانست جایزه مسابقه بین‌المللی فتح قله را با ثبت رکورد ۲۰ ثانیه به خود اختصاص دهد. وزن این موتور، ۴۹۵ پوند (۲۲۴ کیلوگرم) است که مشتری‌ها می‌توانند قدرت باتری آن را بین ۱۲ تا ۲۰ کیلووات ساعت انتخاب کنند. به این ترتیب، در هر بار شارژ (حدود ۳۰ دقیقه) این موتور می‌تواند ۱۸۰ مایل (معادل ۲۹۰ کیلومتر) را طی کند.
  • اگزما و راه‌های درمان

    اگزما یا درماتیت همان التهاب پوستی است که به اشکال مختلف بروز می‌کند و انواع مختلفی دارد؛ ازجمله درماتیت تماسی، شغلی، عصبی و درماتیت سبوریک که با تورم و قرمزی پوست سر و صورت و شوره زیاد همراه است. البته شایع‌ترین نوع اگزما درماتیت آتوبیک است که علت دقیق بروز آن مشخص نیست. علائم این بیماری چیست؟
    در مجموع قرمزی، ادم و تاول‌های ریز (وزیکول) از خصوصیات کلینیکی تمام بثورات حاد اگزمایی است. وقتی ضایعات «تحت حاد» می‌شوند، به تدریج فروکش می‌کنند و در موارد مزمن، ضایعات، خشک‌شده و ضخامت پوست افزایش می‌یابد، خطوط پوست برجسته می‌شود و میزان رنگدانه پوست افزایش می‌یابد.
  • رمان مارکز در رادیو تهران

    گابریل خوزه گارسیا مارکِز رمان‌نویس، نویسنده، روزنامه‌نگار، ناشر و فعال سیاسی بود. او بزرگ‌ترین نویسنده کلمبیا و نام‌آورترین نویسنده جهان و برنده جایزه ادبی نوبل بود که چندی پیش درگذشت. به همین بهانه برنامه «کتاب شب» رادیو تهران سراغ این نویسنده رفته و قرار است به مدت دوهفته رمان این نویسنده بزرگ را روایت کند. برنامه «کتاب شب» هر هفته با انتخاب رمان‌های معروف ایرانی و خارجی از شبکه رادیویی تهران موج اف. ام ردیف ۹۴ مگاهرتز پخش می‌شود واین بار «توفان برگ»، اثر گابریل گارسیا مارکز، به مدت دو هفته از ساعت ۲۳ و ۳۰ در برنامه «کتاب شب» رادیو تهران روایت می‌شود.
  • کنسرت‌ها - ۸ خرداد ۹۳

  • بانک‌ها مقصر معوقات

    دادستان کل کشور که این روزها به شدت پیگیر شفاف سازی فسادهای اقتصادی برای نمایندگان مجلس و نمایندگان بخش خصوصی است، گفته که بانک‌ها مقصرتر از مشتریان هستند، زیرا بانک‌ها در اعتبارسنجی، گرفتن ضمانت و نظارت مناسب عمل نکرده‌اند. این در حالی است که معاون نظارتی بانک مرکزی اخیرا گفته۳۳ درصد مطالبات معوق در دست ۵۰ گروه یا شرکت مرتبط به هم قرار دارد. همچنین ۲۰۰ بدهکار بزرگ ۵۵ درصد مطالبات و سه نفر نیز بالای یک هزار میلیارد تومان به بانک‌ها بدهی دارند. .
  • درس‌هایی از فساد سه هزار میلیاردی

    مسعود یوسفی عضو گروه خبر مه آفرید امیرخسروی، مرد شماره یک پرونده فساد اقتصادی معروف به «سه هزار میلیاردی»، به اتهام تبانی و فساد در شبکه بانکی و دریافت میلیاردها تومان وجوه غیرقانونی و شرکت در پولشویی و پرداخت رشوه، در اتفاقی «غافلگیرانه»، بدون اطلاع همسر و وکیلش، اعدام شد. وکیل مه آفرید گفته بدهی‌های او با استفاده از دارایی‌های باقی‌مانده، به بیت المال باز می‌گردد. از این هم بگذریم که یکی از اصلی‌ترین متهمان این پرونده که مدیرعامل پیشین بانک ملی باشد هم‌اکنون «فراری» است. از پرونده فساد مالی موسوم به سه هزار میلیاردی به عنوان «بزرگ‌ترین تخلف مالی تاریخ» نام برده می‌شود اما مقامات قوه قضائیه می‌گویند حجم پرونده جدید
    مفتوحه ای که مربوط به «بابک زنجانی» است؛ سه برابر این پرونده است.
  • گردش در بزرگ‌ترین دریاچه مصنوعی کشور

    دنیا سهرابی پارک چیتگر، بزرگ‌ترین پارک‌ جنگلی استان تهران و یکی از متنوع‌ترین آنها برای گذران یک روز تعطیل است. این پارک با مساحت تقریبی ۹۵۰ هکتار از دیرباز مرکز جذب جمعیت تهران و شهرک‌های اطراف جهت گذراندن اوقات فراغت بوده است. این پارک از حیث جغرافیایی در غرب تهران و در مسیر کرج و مجموعه شهرک‌های اقماری پیرامون قرار گرفته. پارک از جنوب به اتوبان و خط متروی تهران ـ کرج، از شمال به اتوبان رسالت و از غرب به پیکان شهر و باغ گیاه‌شناسی محدود است. این پارک علاوه‌بر پیست دوچرخه سواری حرفه‌ای و آماتور، فضای جنگلی و دریاچه مصنوعی، دارای چند راس قوچ و میش از نوع لارستان است که برای شباهت بیشتر این مجموعه به جنگل به آن اضافه شده‌اند.
  • پیراهن‌های تقلبی!

    درحالی‌که زمان زیادی تا شروع جام جهانی باقی نمانده است، گویا حاشیه‌های پیراهن تیم ملی ایران پایان ندارد؛ پس از اختلافات آل‌اشپورت و کی‌روش، ماجرای آب‌رفتن پیراهن‌ها، اظهار‌نظر کفاشیان مبنی بر عوض نکردن پیراهن تیم ملی در پایان بازی و نیز یوزپلنگ تقلبی، مدیران آلمانی آل‌اشپورت بعد از حضور در کمپ تیم ملی گفته‌اند در تمام این مدت پیراهن‌های قلابی این کمپانی بر تن ملی‌پوشان ایرانی بوده است؛ اما کفاشیان، تقلبی بودن لباس‌های تیم ملی را رد کرده و گفته کیفیت این لباس‌ها بسیار مناسب است. .
  • تازه واردان به بازار خودرو کشور

    با اینکه تولید در شرکت‌های خودروساز روندی صعودی در پیش گرفته، اما برای رسیدن به روزهای اوج خودروسازی در کشور همچنان باید در انتظار بود. با این حال خودروسازان در کنار تولید خودروهایی که سال‌هاست میهمان خط تولید این شرکت‌ها هستند، ورود خودروهای جدید را از یاد نبرده‌اند. در این گزارش به معرفی خودروهایی که قرار است سال‌جاری وارد بازار شوند، می‌پردازیم. در ابتدا از شرکت سایپا آغاز می‌کنیم این شرکت محصولات زیادی را برای سال جدید در نظر گرفته است، اما تنها محصولی که به گفته مسوولان این شرکت ساخته و پرداخته مهندسان جوان ایرانی است با کد پروژه ۲۳۲ شناخته می‌شود.
  • رفته از دست

    گروه کامنت بعد از دو آلبوم «دایره‌ها» و «می‌ریم بالا» که در فضای مجازی منتشر شده بود، اولین آلبوم رسمی خود را منتشر کرد. آلبوم «رفته از دست» شامل یازده قطعه است که آهنگساز و شاعر آن کیان پور تراب بوده و میکس و مستر آن را آرش پاکزاد و طراحی جلد آلبوم را علی قاضی زاده انجام داده‌اند. اعضای این گروه تا سال ۸۶ به‌طور مستقل با خواننده‌های مختلفی همکاری می‌کردند که یک بار به‌طور اتفاقی در یکی از استودیو‌ها با هم آشنا شدند که همین آشنایی باعث شکل‌گیری گروه کامنت شد. آلبوم رفته از دست نسخه تکامل یافته گروه است و در این آلبوم قطعات به بلوغی که می‌خواستند رسیده است.
  • این جامه‌دان‌های مدرن و رنگارنگ امروزی

    مریم عسگری همه ما با شنیدن نام سفر به یاد حمل‌کننده‌های باوفای لباس و وسایل شخصی‌مان افتاده و سریع به سراغ آنها رفته و جویای احوالشان می‌شویم تا مبادا گرد مدتی انبارنشینی بر آنها نشسته یا آسیبی دیده باشند و به این ترتیب از همراهی ما در سفر محروم شوند. زیرا در صورت بروز چنین اتفاقی ناچاریم قید حمل آسان و امن وسایل سفر را زده یا برای خرید یک نمونه جدید اقدام کنیم. اینجا است که اهمیت این کالا برایمان مشخص می‌شود. این کالای مسافرتی در حدی برای ما ایرانی‌ها که گویا زیاد اهل سفر گشت و گذار هستیم اهمیت دارد که جزو وسایل اصلی در خریدهای عروس به شمار می‌آید و معمولا عروس و داماد‌ها برای سفرهایی که در پیش دارند از میان نمونه و رنگ‌های گوناگون چمدان مدل‌هایی را انتخاب و خریداری می‌کنند.
  • بورسیه‌های غیرقانونی

    هر دم از این باغ بری می‌رسد. حالا نوبت به افشای روال غیرقانونی پذیرش دانشجوی بورسیه در مقطع دکترا بین سال‌های ۸۵ تا ۹۲ رسیده است. به گفته معاون وزیر علوم، ۳۰۰۲ نفر از دانشجویان بدون آزمون به بورس داخل و خارج اعزام شده‌اند و از ۷۲۹ نفر دانشجوی اعزام‌شده، معدل کارشناسی ۷۳ نفر کمتر از ۱۴ و معدل کارشناسی ارشد ۷۰ نفر دیگر کمتر از ۱۶ بوده است. بورسیه‌هایی که بخشی از آن مربوط به آقازاده‌ها بوده و بسیاری از موقعیت‌های علمی را از فرزندان مستعد ایران گرفته است. .
  • متوسط دستمزد‌ در ۷۲ کشور جهان

    موضوع افزایش دستمزد این روزها بحث داغ کشورهای اروپایی و آمریکاست. این افزایش دستمزد درواقع با افزایش حداقل دستمزد کارگران محقق می‌شود. در آلمان در سال‌های گذشته رقمی برای حداقل دستمزد تعیین نشده بود. به‌تازگی قرار شده‌است که از سال ۲۰۱۵ به بعد، حداقل دستمزدها در آلمان ۵/۸ یورو (۷۲/۱۱ دلار) در هر ساعت باشد. این درواقع بخشی از توافق‌ها میان حزب دموکرات‌مسیحی آنگلا مرکل و حزب سوسیال دموکرات برای تشکیل دولت بعد از انتخابات اخیر بود. در انگلیس هم اد میلیبند رهبر حزب کارگر که اکنون در جناح مخالف دولت قرار دارد، خواستار افزایش حداقل دستمزد در این کشور شده‌است.
  • هر شب به امید خلق تصویرمی‌خوابم

    مترجم:محمد غلامی‌پور بدون شک یکی از قله‌های رفیع سینمای جهان، جشنواره فیلم کن است که هر ساله در شهر کن در کشور فرانسه برگزار می‌شود. ایستادن روی این قله رفیع آرزوی هر فیلمسازی است وقرار گرفتن نام هر فیلمسازی در این جشنواره به تنهایی می‌تواند متضمن دیده شدن سینماگران در نقاط مختلف جهان باشد. شصت و هفتمین دوره جشنواره کن شنبه شب به پایان رسید و در یک اختتامیه باشکوه برگزیدگان این دوره معرفی شدند. سینمای ایران در این دوره نماینده‌ای در بخش اصلی جشنواره نداشت، اما در این میان نمایندگانی از کشور ما در این دوره حضور داشتند تا بتوانند از اعتبار نام ایران دفاع کنند.
  • تغذیه نامناسب از سیگار نیز خطرناک‌تر است

    درحالی‌که هنوز شمار زیادی از مردم جهان به‌دلیل نبود یا کمبود غذا جان خود را از دست می‌دهند، گروهی دیگر به‌دلیل پرخوری یا تغذیه نامناسب می‌میرند. سازمان بهداشت جهانی می‌گوید تغذیه بد خطری بیش از مصرف نیکوتین دارد. کارشناسان سازمان ملل متحد می‌گویند تغذیه نامناسب در حال تبدیل شدن به یکی از عمده‌ترین خطرات تهدیدکننده سلامتی انسان‌هاست. مارگارت چان، مدیرکل سازمان بهداشت جهانی، هشدار داده است که «بخشی از جهان به معنای واقعی کلمه در حال بلعیدن مرگ است. » او در جریان افتتاحیه شصت و هفتمین مجمع بهداشت جهانی در ژنو گفت، درحالی‌که در بسیاری از کشورهای جهان گرسنگی و سوءتغذیه جان انسان‌ها را تهدید می‌کند، در شماری از کشورهای دیگر بیماری‌های ناشی از مصرف زیاد مواد غذایی ناسالم موجب بروز مشکلات جدی و خطرناک شده است؛ مشکلاتی که به گفته خانم چان هزینه‌های سرسام‌آور درمانی را به دنبال دارند.
  • کف‌نشینی قیمت مسکن تایید نشد

    دو ماه پیش زمانی‌که رکود چندین ماهه معاملات مسکن به‌واسطه افزایش نسبی حجم خرید و فروش‌ها، خاتمه پیدا کرد و میل به انجام معامله در شب عید تقویت شد، برخی کارشناسان اقتصادی از رسیدن قیمت مسکن به کف مورد انتظار -پایین‌ترین سطح- خبر دادند و پیش‌بینی کردند قیمت‌ها بیش‌از این کاهش پیدا نمی‌کند، اما هم‌اکنون بازگشت دوباره رکود به صحنه بازار از یکسو و افت‌وخیزهای اخیر در قیمت‌ها، انتظارات برای پایین‌تر آمدن سطح فعلی قیمت را افزایش داده است. طبق آخرین اطلاعات نیمه‌رسمی، میانگین قیمت مسکن در تهران در اولین ماه از سال جاری حدود ۵ تا ۶ درصد کاهش یافت و در ماه بعد (اردیبهشت) تقریبا به همین نسبت با افزایش روبه‌رو شد.
  • حکمت رحمانی

    ۴۰ اثر از پرتره‌های حکمت رحمانی که با تکنیک رنگ روغن در ابعاد کوچک و بزرگ خلق شده بوده اند، روی دیوارهای گالری پنجره رفت تا «حکایت انسان‌های سرگشته» را به نمایش بگذارد. چهره‌هایی که حجم تنهایی خود را به دوش می‌کشند و در نگاه خود آینده را انتظار می‌کشند و وفادارانه حامیانشان را می‌جویند. این نمایشگاه که نخستین نمایشگاه انفرادی‌این هنرمند به حساب می‌آید، توانسته تفکر و تکنیک او را به نمایش بگذارد. این نمایشگاه تا ۹ خردادماه در گالری پنجره دایر است و علاقه‌مندان می‌توانند ساعت ۱۶ تا ۲۰ هر روز از این نمایشگاه واقع در ظفر، خیابان فرید افشار، انتهای کوچه بابک شرقی، بن بست بابک، پلاک ۲۹ طبقه دوم دیدن کنند.
  • ۱۰ مقصد برتر گردشگران سلامت

  • قیمت خودرو با فرمول جدید قیمت‌گذاری

    فرمول قیمت‌گذاری خودرو در حالی به گفته رئیس شورای رقابت قرار است تا پایان هفته جاری نهایی و ابلاغ شود که دولت تصمیم‌گیر اصلی در اجرا یا عدم اجرای این فرمول خواهد بود. طی هفته جاری اخبار ضد و نقیضی از نهایی شدن فرمول قیمت‌گذاری خودرو از زبان مسوولان دولتی و اعضای شورای رقابت شنیده شده، حال آنکه رضا شیوا رئیس شورای رقابت در نهایت اعلام کرد که تصمیم‌گیر اصلی برای ابلاغ فرمول مذکور دولت خواهد بود؛ اما اینکه فرمول تعیین شده منجر به رشد قیمت خودرو خواهد شد یا اینکه به ثبات آن کمک خواهد کرد، سوالی است که برای بسیاری از مشتریان خودرو در شرایط کنونی مطرح است.
  • توریست‌هایی که درمانشان را در سرزمین پارس می‌جویند

    لیلا حامدی کارشناس ارشد برنامه‌ریزی توریسم تمایز قائل شدن میان گردشگری سلامت ودرمانی به‌خاطر اینکه از نظرمحصولات بازار هدف، مجموعه‌تاثیرات و مسائل اخلاقی با هم متفاوتند، دارای اهمیت ویژه‌ای است. «هندرسون»، گردشگری سلامت را متکی بر آب‌های معدنی، آب و هوای منطقه، خورشید و فعالیت‌های سرگرم‌کننده می‌داند، حتی زمانی که سلامتی هدف ثانویه در گردشگری باشد. «لاوس» نیز معتقد است که گردشگری سلامت فعالیتی تفریحی است که خارج از خانه انجام می‌پذیرد؛ با این شرط که یکی از اهداف انجام آن، بهبود و ارتقای سلامتی باشد.
  • طراحی کلاه‌های مراسم فارغ‌التحصیلی از کجا نشات می‌گیرد؟

    هنگام فارغ‌التحصیلی در دانشگاه، لباس‌های ویژه‌ای برای افراد طراحی می‌شود که باتوجه به مقطع تحصیلی، مقداری با یکدیگر متفاوت است. در این میان، کلاهی با سطح مقطع مستطیلی که پوشیدن آن دشوار است و حتی ممکن است زیبایی لازم را نداشته باشد، کمی تعجب‌آور است. بنابراین، نگاه به تاریخچه این کلاه‌ها جالب توجه است. قرن‌ها پیش که کلیساها قدرت فراوانی در کشورهای غربی داشتند، افراد پس از فارغ‌التحصیلی از دانشگاه به‌منظور نشان دادن وفاداری خود به کلیسا، کلاه‌هایی را که مشابه کلاه کشیش‌ها بود بر سر گذاشتند. مستطیل بالایی این کلاه‌ها در ابتدا کوچک بود، اما با گذشت زمان، بزرگ و بزرگ‌تر شد.
  • انتخاب سیستم سرمایش مناسب در تابستان

    با آغاز فصل گرم اولین دغدغه همه ما راه‌اندازی یک سیستم سرمایشی مناسب است، ممکن است به تازگی به آپارتمان جدیدتان نقل مکان کرده باشید و هنوز هیچ سیستم سرمایشی برای انجام در نظر گرفته نشده باشد و به دنبال یک انتخاب خوب هستید یا شاید تصمیم گرفته باشید امسال سیستم سرمایشی‌تان را تغییر دهید و یک سیستم بهتر را جایگزین آن کنید. سیستم‌های تهویه انواع مختلفی دارند و هرکدام مزایا و معایبی دارند که اگر به درستی و در محل مناسب مورد استفاده قرار گیرند بازدهی درستی خواهند داشت. یکی از پرمصرف‌ترین سیستم‌های سرمایشی کولر آبی است که در ایران طرفداران بسیاری دارد و به علت قیمت مناسب و هزینه‌های جانبی بسیار پایین مورد استقبال قرار می‌گیرد.
  • باتری نوت‌بوک‌تان را نجات دهید

    مریم عسگری اکثر کاربران نوت‌بوک با مشکل خالی‌شدن ناگهانی شارژ باتری مواجهند. این مشکل به‌ویژه اگر کاربر مشغول انجام کاری مهم باشد رخ دهد، بسیار ناراحت‌کننده است.
    به همین دلیل اکثرا کاربران به دنبال راهکارهایی برای افزایش عمر باتری هستند. به گفته کارشناسان در پیش گرفتن برخی از روش‌ها به افزایش عمر مفید باتری نوت‌بوک که حدود دو سال است منجر می‌شود.
    اما این روش‌ها کدامند؟ دوست دارید شما هم با این روش‌ها آشنا شوید؟ این مطلب را بخوانید:


    معرفی انواع باتری نوت‌بوک
    ۱- نیکل کادمیوم (NiCd)
    باتری‌های NiCd قابل شارژ برای اولین بار روی رایانه‌های قابل حمل استفاده شدند.
  • نجات آپارتمان‌های تهران از پیکور

    فرید قدیری دبیر گروه مسکن با پیگیری‌های «دنیای‌اقتصاد» سرانجام روند تخریب ساختمان‌های کم سن‌ به «دغدغه» مدیریت‌شهری پایتخت تبدیل شد. شهرداری تهران بنا دارد، ساختمان‌های مسکونی زیر ۲۵سال را از «پیکور» بسازوبفروش‌ها نجات دهد. پیکور نوعی ماشین‌آلات ساختمانی است که در ۲ سال گذشته به شکل عجیبی با آپارتمان‌های پایتخت عجین شده و به‌راحتی مجوز ورود آن به ساختمان‌ها برای تبدیل سازه‌های قابل‌استفاده به تلی از سنگ و آهن ضایعاتی، داده شد. بسازوبفروش‌ها در فاصله سال‌های ۹۱ و ۹۲، حداقل ۱۰۰ هزار واحد مسکونی در تهران را با خاک‌ یکسان کردند، ‌که بخش قابل‌توجهی از این ساختمان‌ها هنوز دارای عمر مفید بودند، اما «تراکم‌های تشویقی» و تسهیلات شهرداری، هم سازنده و هم مالکان را تشویق کرد با تخریب آنچه موجود است، به احداث ساختمان‌های بدقواره‌ و نچسب در محله‌ها رو بیاورند.
  • مسکن، بزرگ‌ترین تولیدکننده گازهای گلخانه‌ای

    مجتبی انتظاری کارشناس انرژی سال‌ها است که ساختمان‌ها، بزرگ‌ترین مصرف‌کننده انرژی در ایران محسوب می‌شوند. سال‌ها است که ساختمان‌ها، بزرگ‌ترین مصرف‌کننده انرژی در ایران محسوب می‌شوند. همین عامل باعث شده است که بخش خانگی؛ عنوان بزرگ‌ترین تولیدکننده گازهای گلخانه‌ای را نیز از میان بخش‌های مصرف‌کننده انرژی (خانگی و تجاری، صنعت، کشاورزی و حمل‌ونقل)، به خود اختصاص دهد. هزینه اجتماعی انتشار کلیه آلاینده‌ها مطابق ترازنامه انرژی در سال ۹۰، از بخش خانگی برابر ۱۲۷۲۶ میلیارد ریال و از بخش صنعت برابر ۱۱۴۹۹میلیارد ریال برآورد شده است.
  • قیمت مسکن متری چند؟

    مهدیس فرقانی در بازار خرید و فروش مسکن وقتی صحبت از گرانی و افسار گسیختگی قیمت‌های پیشنهادی فروش از سوی فروشنده‌ها می‌شد، معمولا یکسری از متقاضیان در بازار مسکن افزایش نرخ مالیات دریافتی از مالکان را عنوان می‌کردند. این دسته از متقاضیان اظهار می‌کردند که دولت باید نرخی را به عنوان مالیات از مالکان دریافت کند تا از یکسو احتکار در بازار اجاره حذف شود یعنی موجران به‌منظور دریافت اجاره بهای بیشتر واحدهای خود را از مستاجران کم بضاعت دریغ نکنند و از سوی دیگر مالیات به اندازه‌ای کم ارزش نباشد که دلالان در بازار خرید و فروش به راحتی دست به سوداگری بزنند.
  • کنار زدن رقبا در شرایط دشوار یک مشتری

    مترجم: مریم رضایی خدمات‌دهی به مشتری همیشه نباید کار پرهیاهویی باشد، بلکه می‌تواند انجام یک کار درست باشد. فروشگاه تریدر جوز (Trader Joe's) با تشخیص موقعیت خاص یک مشتری، قوانین مرسوم را کنار گذاشت و فرصتی را برای خود ایجاد کرد که سایر رقبا آن را تشخیص نداده بودند. این فروشگاه، علاوه‌بر انجام یک کار انسان‌دوستانه، با این کار خود اثر خوبی در ذهن مشتری و هر آنکه این داستان را بشنود گذاشت. تعطیلات سال نو شروع شده بود و برف سنگینی باریده بود. در این شرایط خاص، پیرمردی ۸۹ ساله در خانه خود محبوس شده بود و دخترش که در شهر دیگری زندگی می‌کرد، بسیار نگران شده بود که چون پدرش به‌دلیل توفان شدید و آب و هوای بد آن منطقه نمی‌تواند از خانه خارج شود، نمی‌تواند مایحتاج روزانه و مواد غذایی مورد نیاز خود را تهیه کند.
  • قیمت خودرو در بلاتکلیفی

    ظاهرا قرار نیست تکلیف قیمت خودرو مشخص شود و اظهارات مسوولان مختلف درباره افزایش یا عدم افزایش قیمت خودروهای داخلی، جوی از بلاتکلیفی را در بازار خودرو ایجاد کرده است. چندی پیش رئیس شورای رقابت از نهایی شدن فرمول قیمت‌گذاری خودرو در سال ۹۳ خبر داد که براساس آن، قیمت‌گذاری خودرو متاثر از چند عامل تورم بخشی، کیفیت خودرو، بهره‌وری در شرکت‌های خودروساز و قیمت سال قبل خواهد بود. شورای رقابت این نرخ تورم بخشی را به‌صورت ترکیبی و با محاسبه ارز آزاد و مبادلاتی استخراج کرده است. به نظر می‌رسد در صورت اجرای فرمول جدید، قیمت خودرو افزایش ‌یابد.
  • «قانون پسر بزرگ»

    ترجمه حسین موسوی هنوز مدت زمانی از شکار بن‌لادن توسط تیم تفنگداران نیروی دریایی نگذشته بود که مارک اوون، یکی از تفنگداران نیروی دریایی که در این عملیات حضور داشت دست به انتشار خاطرات خود از این شکار زد. هلاکت بن‌لادن، رهبر القاعده اما با حرف و حدیث‌هایی همراه بود که حکایت از روایتی متفاوت از آنچه پنتاگون تعریف می‌کرد، داشت. رازهایی همچون به دریا انداختن جسد او به این بهانه که مبادا خاکسپاری او با جار و جنجال همراه باشد و اینکه برخی روایت‌ها حکایت از این داشت که او پیش از دستگیری توسط تیم تفنگداران نیروی دریایی ایالات متحده، اقدام به خودزنی کرده بود تنها گوشه‌ای از پیچیدگی موضوع است.
  • تخریب فقط بالای ۲۵ سال

    حال که شهر تهران به کارگاه ساختمانی عظیمی تبدیل شده که در هرگوشه از آن سازندگان در حال تخریب خانه‌های موجود و ساخت خانه‌های نوساز هستند، مسوولان تصمیم گرفته‌اند با اتخاذ تدابیری، حداقل مانع از تخریب ساختمان‌هایی شوند که هنوز از عمر مفید آنها باقی مانده است. از این رو با پیشنهاد معاونت شهرسازی شهرداری ‌تهران، بررسی طرح ممنوعیت صدور مجوز تخریب‌ونوسازی آپارتمان‌های زیر ۲۵سال آغاز شده و درصورت تصویب، پرونده آسیب‌زاترین روش ساخت‌وساز در پایتخت بسته می‌شود. .