در بازار دیروز گروه خودرو و ساخت قطعات با معامله بیش از ۵۷۹ میلیون سهم و اوراق به ارزش ۱۸۶ میلیارد تومان، بیشترین مبادلات را در میان دیگر صنایع فعال بورسی به خود اختصاص داد. البته فشار فروش در این گروه سبب شد تا بیشتر نمادهای فعال با کاهش قیمت بیش از ۴ درصدی به‌کار خود پایان دهند. بانکی‌ها نیز پس از گروه خودرو با ارزش معاملات حدود ۹۸ میلیارد تومان در رتبه دوم از نظر ارزش معاملات قرار گرفتند و حجم معاملات این گروه به بیش از یک میلیارد سهم و اوراق مالی رسید. بانکی‌ها نیز هم جهت با اکثر گروه‌های بازار با کاهش قیمت روبه‌رو بودند. در این میان دو نماد بانک تجارت و صادرات بیشترین معاملات گروه را به خود اختصاص دادند. به‌طوری‌که معاملات «وتجارت» با حجمی بالغ بر ۵۹۱میلیون سهم و ارزشی معادل ۶/ ۲۵میلیارد تومان همراه شد. در نماد «وبصادر» نیز مبادلاتی در محدوده ۸/ ۱۷میلیارد تومان دنبال شد.

درحالی قطع شدن اینترنت و دسترسی معامله‌گران به داد و ستد در بازار دیروز با اختلال همراه بود که در این راستا برخی معامله‌گران درخواست ابطال مبادلات را داشتند. در این راستا مدیر نظارت بر بورس‌های سازمان بورس گفت: درخواست ابطال معاملات امروز (دیروز) به‌دلیل قطعی اینترنت و عدم دسترسی کامل به خدمات آنلاین کارگزاری‌ها امکان‌پذیر نیست.به گزارش پایگاه خبری بورس پرس، محسن خدابخش درباره درخواست برخی سهامداران حقیقی مبنی بر ابطال معاملات دیروز به‌دلیل قطعی اینترنت و عدم دسترسی کامل به خدمات آنلاین کارگزاری‌ها گفت: چنین درخواستی شدنی نیست و توجیهی ندارد؛ چراکه طبق آمار، امروز (دیروز) هم حجم معاملات نسبت به روز شنبه افزایش یافته و حتی ۷۰ درصد از این حجم از طریق معاملات برخط و آنلاین بوده است.

خدابخش افزود: به‌نظر می‌رسد مشکل آن دسته از سهامدارانی که امروز (دیروز) قادر به استفاده معاملات آنلاین نشدند ناشی از عدم یادآوری آدرس سایت‌های مرتبط کارگزاری‌ها و ذخیره نکردن آدرس‌ها بوده که برای حل این مورد، می‌توان با ورود به سایت بورس تهران (tse.ir) و مشاهده بخش اعضا، آدرس اینترنتی خدمات آنلاین همه کارگزاران را مشاهده و استفاده کرد.درحالی اخبار پیرامون افزایش قیمت بنزین همچنان ادامه دارد که در این راستا نایب‌رئیس انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران در گفت‌وگو با «ایسنا» عنوان کرد: هزینه‌های تولید فولاد متاثر از برق و گاز طبیعی است و تاثیرپذیری از نرخ بنزین ندارد.

بهادر احرامیان در ادامه افزود: افزایش قیمت بنزین اثری روی قیمت فولاد نداشته است و تاثیری هم نخواهد گذاشت؛ چراکه فولاد کالایی است که پارامترهایی که تاثیرگذار بر هزینه‌های تولید آن هستند، برق و گاز طبیعی است. همچنین حمل‌ونقل فولاد نیز با گازوئیل است. فولاد و بنزین تعامل چندانی با یکدیگر ندارند و اثرپذیری کمی روی هم دارند، بنابراین واقعا افزایش قیمت بنزین روی قیمت تولید فولاد تاثیرگذار نخواهد بود.البته در این راستا روز شنبه نیز دبیر انجمن صنفی کارفرمایی صنعت پتروشیمی، اطمینان داده بود که اصلاح قیمت بنزین تاثیر منفی بر این صنعت ندارد. احمد مهدوی ابهری در گفت‌وگو با «سنا» عنوان کرده بود: افزایش نرخ بنزین به تولید ما ارتباطی ندارد و این تصمیم، بر پروسه تولید پتروشیمی‌ها اثر منفی نخواهد گذاشت. از آنجا که در حوزه حمل‌ونقل هم بیشتر متکی به کامیون و ماشین‌های سنگین هستیم، اصلاح قیمت‌های بنزین در این مرحله ارتباط خاصی با این صنعت پیدا نمی‌کند. همچنین خوراک پتروشیمی‌ها نیز فرمول خاص خود را دارد و مشمول افزایش قیمت بنزین نیست.در میان اخبار روز گذشته، نمایندگان مجلس در مصوبه‌ای تنفس پنج‌ساله به بانک رفاه کارگران برای واگذاری سهام خود را دادند. نمایندگان مجلس در جلسه علنی صبح دیروز (یکشنبه) طرح الحاق یک تبصره به ماده ۵ قانون اجرای سیاست‌های کلی اصل ۴۴ قانون‌اساسی را با ۱۶۴ رای موافق، ۹ رای مخالف و ۵ رای ممتنع از مجموع ۲۲۹ نماینده حاضر در مجلس تصویب کردند.

طبق ماده واحده این طرح متن زیر به‌عنوان تبصره ۵ به ماده ۵ قانون اجرای سیاست‌های کلی اصل ۴۴ قانون‌اساسی مصوب ۲۵ خرداد ۱۳۸۷، اصلاحات و الحاقاتی در ۴بند به این موضوع اضافه شده است. در این راستا می‌توان به تامین شرایط پذیرش بانک رفاه کارگران در بورس اوراق بهادار تهران یا فرابورس ایران تا حداکثر دو سال پس از لازم‌الاجرا شدن این قانون اشاره کرد. همچنین در بند «د» تبصره ۵ عنوان شده: «واگذاری ۳۳ درصد از سهام بانک رفاه کارگران و درخواست پذیرش در بورس اوراق بهادار یا فرابورس در سال‌های سوم و چهارم و ۳۴ درصد از سهام این بانک تا حداکثر پنج سال پس از لازم الاجرا شدن این قانون خواهد بود.»در میان اخبار شرکت‌های فعال در بازار سهام نیز توقف نماد معاملاتی سیمان‌‌اصفهان‌ قرار داشت. قیمت هر سهم نماد «سصفها» درحالی از ۱۱آبان تاکنون با روندی رو به رشد همراه بوده که در این بازه زمانی رشد قیمتی بیش از ۵۰درصد را تجربه کرد. این امر سبب شد تا نماد مزبور در ابتدای ساعات معاملاتی روز گذشته به منظور برگزاری کنفرانس اطلاع‌رسانی توسط ناشر متوقف شود.گروه ‌صنایع ‌بهشهر ایران‌ نیز از جمله دیگر نمادهایی بود که از هفته نخست آبان شاهد جو مثبت قیمتی و رشد نرخ هر سهم بود. به‌طوری‌که «وصنا» طی ۱۲ روز کاری، افزایش قیمت ۴۵درصدی هر سهم را تجربه کرد. در این راستا شرکت اقدام به انتشار شفاف‌سازی در سایت اطلاع‌رسانی کدال و عنوان کرد: «از تاریخ گزارشگری قبلی (صورت‌های مالی و گزارش تفسیری مدیریت دوره مالی منتهی به پایان شهریور ۹۸ تا مقطع فعلی تغییر با اهمیتی در وضعیت مالی یا عملکرد شرکت رخ نداده است. بنابراین افزایش قیمت تابلوی سهم طی روزهای معاملاتی اخیر صرفا ناشی از تحلیل، تصمیم سرمایه‌گذاران عرضه و تقاضا در بازارسهام بوده است.

همچنین روز گذشته اطلاعیه صدور افزایش سرمایه ایران یاسـا تایر و رابر منتشر شد. بر این اساس «پاسا» تصمیم دارد سرمایه خود را از ۶۰ میلیارد تومان کنونی به ۹۰میلیارد تومان افزایش دهد. این افزایش سرمایه ۵۰درصدی از محل آورده نقدی سهامداران بوده و برای اجرای طرح توسعه تایرهای نسل دوم صرف خواهد شد.شرکت سرمایه‌گذاری صنعت بیمه نیز دیگر نمادی بود که شاهد انتشار مصوبه افزایش سرمایه از سوی سازمان بورس اوراق بهادار بود. بر این اساس، «وبیمه» قرار است سرمایه خود را از مبلغ ۷۵میلیارد تومان کنونی به ۱۲۵میلیارد تومان افزایش دهد. افزایش سرمایه مزبور از محل مطالبات حال شده سهامداران و آورده نقدی است که قرار است برای اصلاح ساختار مالی و ایجاد تنوع در پرتفوی سهام شرکت به‌کار گرفته شود.در همین راستا فیبر ایران نیز تصمیم به افزایش سرمایه ۳۳درصدی دارد. به‌طوری‌که قرار است سرمایه «چفیبر» از حدود ۱۳۵میلیارد تومان کنونی به ۱۸۰میلیارد تومان افزایش یابد. شرکت عنوان کرده است که این افزایش سرمایه ۴۵میلیارد تومانی از محل مطالبات حال شده سهامداران و آورده نقدی بوده و موضوع آن اصلاح ساختار مالی و تامین سرمایه در گردش خواهد بود.

از سوی دیگر روز گذشته شرایط و زمان عرضه بلوک ۴درصدی سهام شرکت سایپا دیزل توسط یکی از سهامداران عمده اعلام شد تا درصورت انجام، درصد مالکیت را کاهش دهد. به گزارش پایگاه خبری بورس‌پرس، شرکت تجارت الکترونیک خودرو تابان (تاخت) در نظر دارد بلوک ۴ درصدی سهام شرکت سایپا دیزل را به‌طور عمده و نقد در بازار پایه فرابورس روانه میز فروش کند تا در صورت انجام، درصد مالکیت از این شرکت را کاهش دهد. به این ترتیب، مقرر شده ۱۰۵ میلیون و ۴۲۸ هزار و ۵۱۴ سهم در نماد «خکاوه ۴» روز یکشنبه ۳ آذر توسط کارگزاری آبان عرضه شود. در این واگذاری قیمت پایه هر سهم ۲۵۰ تومان، قیمت پایه کل ۳/ ۲۶ میلیارد تومان و سپرده حضور در رقابت ۶/ ۲ میلیارد تومان تعیین شده است.به این ترتیب در مجموع بازار دیروز بورس تهران شاهد دادوستدی در حدود ۴هزار میلیارد تومان (البته با احتساب معاملات بلوکی و اوراق مشارکت) بود که ۶/ ۲هزار میلیارد تومان آن مربوط به جابه‌جایی بلوکی سهام ملی مس ایران بود. همچنین در فرابورس ایران نیز حدود ۶۷۰میلیارد تومان سهم و اوراق مشارکت جابه‌جا شد.