تداوم رکورد شکنیهای شاخص سهام
شاخص کل بورس دیروز به مدد رشد قیمت نمادهای عمدهای نظیر هلدینگ خلیج فارس، ملیمس، گلگهر، سرمایهگذاری غدیر و فولاد مبارکه و همچنین بازگشایی نماد پالایشگاه اصفهان به رشد ۹۹۴واحدی دست پیدا کرد و در پایان معاملات به رقم ۹۵هزار و ۶۰۱واحد رسید.این دومین بار در هفته جاری است که شاخص بازدهی بیش از یک درصدی را در روز تجربه میکند. افزایش ورود نقدینگی به بازار و تقویت سودآوری شرکتهای صادراتمحور تحت تاثیر افزایش نرخ ارز مهمترین دلیل این رشد تلقی میشود. دیروز شاخص کل هموزن نیز با افزایش ۱۱ واحدی به عدد ۱۷ هزار و ۸۳۵ واحد رسید. در بازار دیروز نماد معاملاتی شرکتهای معادن منگنز ایران، پالایش نفت اصفهان، اوراق مشارکت لیزینگ رایان سایپا، پالایش نفت شیراز، اوراق مشارکت میدکو و توسعه حملونقل ریلی پارسیان، از سوی ناظر بازار سهام بازگشایی شدند. در مقابل نماد معاملاتی شرکتهای داروسازی سبحان انکولوژی، داروسازی تولید دارو، ایران گچ و بیمه سرمد متوقف شدند.
در بازار دیروز در گروه پالایشگاهی بازگشایی دو نماد پالایشگاه اصفهان و شیراز به جهش بیش از ۶درصدی هر دو نماد در بورس و فرابورس منجر شد. همچنین دیروز عصر پالایشگاه لاوان نیز تعدیل ۷۲درصدی سود خود را به بورس اعلام کرد. بر مبنای اطلاعات دریافتی از شرکت پالایش نفت لاوان پیشبینی درآمد هر سهم برای سال مالی منتهی به ۲۹ اسفند ۹۶، مبلغ ۱۱۸۷ ریال بهطور خالص پس از کسر مالیات است. شرکت همچنین در ۶ ماهه ۶۲۲ریال معادل ۵۲درصد این سود را محقق کرده است. دیروز در تحولات کلان براساس تبصره ۱۶ لایحه بودجه سال ۹۷،دستور فروش اموال غیرمنقول دو وزارتخانه کار و ارتباطات داده شده است تا منابع آن پس از تصویب هیات وزیران برای افزایش سرمایه بانکهای توسعه تعاون و پست بانک اختصاص یابد. طبق بند «و» تبصره ۱۶ لایحه بودجه ۹۷ به دو وزارتخانه ارتباطات و تعاون، کار و رفاه اجتماعی و دستگاههای وابسته آنها اجازه داده شده تا سقف ۵۰۰ میلیارد تومان اموال غیرمنقول را که واگذاری آن مشمول سیاستهای کلی اصل ۴۴ نیست، با رعایت قوانین و مقررات مربوط به فروش برسانند و منابع حاصله را به حساب خاصی نزد خزانهداری کل واریز کنند تا پس از تصویب هیات وزیران برای افزایش سرمایه بانکهای توسعه تعاون و پست بانک اختصاص یابد.
اجرای این تبصره میتواند اقدام مفیدی در جهت افزایش سرمایه این بانکها و در نتیجه افزایش قدرت تسهیلاتدهی، افزایش توان مواجهه با ریسکهای اعتباری، گسترش روابط کارگزاری و تعاملات با بانکهای خارجی باشد.در گروه بیمهای دیروز اعلام بانک ملت مبنی بر فروش سهام بیمه آسیا منجر به تشکیل صف خرید برای این نماد شد.در گروه خودرویی مدیرعامل سایپا در مراسم معارفه مدیرعامل جدید زامیاد که بعد از ۴ ماه تغییر کرده، از انتقال یک خط تولید پارس خودرو و تولید مجدد اتوبوس خبر داد. در ادامه تغییر و تحولات مدیریتی در گروه سایپا، بهزاد ظهیری که از اواخر مرداد سال جاری با تصمیم جمالی مدیر برکنار شده سایپا، مدیر عامل زامیاد شده بود، برکنار و به جای وی محمد زارعپور اشکذری بهعنوان مدیرعامل و عضو هیات مدیره این زیرمجموعه منصوب شد.
در گروه غذایی مدیرعامل شرکت بازرگانی دولتی ایران گفت: مدتی است که دلالان شکر را زیر قیمت مصوب تنظیم بازار از کارخانهها خریداری میکنند که در صورت ادامه این روند، ورود کرده و ذخایر استراتژیک خود را از محل داخل بازار تامین میکنیم. یزدان سیف در گفتوگو با خبرگزاری فارس، به وضعیت بازار شکر اشاره کرد و گفت: با برنامهریزی انجام شده، افزایش تولید چغندر قند بهعنوان محصول پایه تولید شکر در کشور و همچنین فعال شدن کارخانههای قند، شکر به اندازه کافی در کشور تولید میشود، اما این به آن مفهوم نیست که به دلیل عرضه فراوان، برخی بخواهند شکر را زیر قیمت مصوب بازار خریداری کنند. وی تصریح کرد: اخیرا برخی دلالان با آنکه قیمت مصوب شکر هر کیلو ۲۷۲۲ تومان است، شکر را کیلویی ۲۶۰۰ تا ۲۶۲۰ تومان از کارخانهها میخرند که اگر این روند ادامه یابد، شرکت بازرگانی دولتی ورود خواهد کرد. مدیرعامل شرکت بازرگانی دولتی ایران با اشاره به حمایت از تولید چغندر قند و صنایع قند و شکر در کشور خاطرنشان کرد: اگر این روند ادامه یابد، ذخایر استراتژیک خود را که معمولا از طریق واردات تامین میشد، از بازار داخلی تامین خواهیم کرد تا تعادل در قیمت شکر ایجاد شود. در گروه کامپیوتری «بهپرداخت ملت» به جمع شرکتهای دانشبنیان پیوست.
شرکت به پرداخت ملت بهعنوان یکی از شرکتهای پرداخت الکترونیک کشور، به جمع شرکتهای دانشبنیان پیوست. طبق قانون حمایت از شرکتهای دانشبنیان، با اخذ این مجوز شرکت به پرداخت ملت میتواند از امتیازاتی همچون تسهیلات صندوق شرکتهای دانشبنیان و مشوقهای گمرکی و... بهرهمند شود. این شرکت در نظر دارد در آینده محصولات و خدمات جدیدی را با تکیه بر فناوری نوین در مسیر سیاستهای شرکتهای دانشبنیان تولید کند تا ضمن تطبیق استانداردهای محصولات خود همگام با تکنولوژیهای روز، از مزایای قانونی شرکتهای دانشبنیان بهرهمند شود.
در گروه تجهیزات ماشینسازی اراک با تحقق زیان در سال مالی منتهی به ۳۱شهریور سال جاری پرونده این مساله مالی را بست. براساس گزارش این شرکت در ۱۲ ماه منتهی به ۳۱ شهریور ۹۶ (حسابرسی نشده) مبلغ ۱۷۶ ریال زیان به ازای هر سهم محقق شد. در دوره مشابه سال گذشته مبلغ ۶۰ ریال سود به ازای هرسهم محقق شده بود. در گروه برقی دولت تهاتر طلب و بدهی سهامداران ۵شرکت را پذیرفته است.بر همین اساس مطالبات از ۵شرکت دولتی ذیربط با بدهی ۵شرکت بدهکار به سازمانهای خصوصیسازی و امور مالیاتی کشور تهاتر خواهد شد. مجموع رقم تهاتر برای برق و انرژی پیوند گستر، ماهتاب کاسپین، مدیریت نیروگاه زاگرس، انرژی طوس و شرکت سرمایهگذاری پیش رو ایران، ۱۵۰ میلیارد تومان خواهد بود.در مجموع بازار دیروز بازاری مثبت و پر حجم بود که در آن ارزش معاملات (با احتساب معاملات بلوکی و اوراق مشارکت) در بورس به ۳۴۰میلیارد تومان و در فرابورس به ۴۵۶میلیارد تومان بالغ شد.
ارسال نظر