شماره روزنامه ۶۰۴۸
|

  • مامور نجات اقتصاد بریتانیا

    دنیای اقتصاد: استارمر با پایان دادن به ۱۴سال دولت محافظه‌کار، نخست وزیر بعدی بریتانیا خواهد بود. رای پراکنده باعث شد که محافظه‌کاران با بدترین نتیجه در تاریخ طولانی‌مدت خود، سقوط را تجربه کنند. به نوشته روزنامه نیویورک‌تایمز، حزب کارگر بریتانیا صبح روز جمعه در انتخابات پیروز شد و حزب محافظه‌کار را در یک شورش ضد حاکمیتی که نوید‌دهنده عصر جدیدی در سیاست بریتانیا است، از قدرت خارج کرد. ریشی سوناک، نخست‌وزیر در آستانه خروج، اندکی پیش از تایید اکثریت پارلمانی حزب کارگر، شکست ملی حزبش را پذیرفت و گفت: «مردم بریتانیا امشب حکم هشداردهنده‌ای صادر کردند.»
  • چرا بایدن باید کناره‌گیری کند؟

    دنیای‌اقتصاد – گروه اقتصاد بین‌الملل: مناظره هفته گذشته بایدن با ترامپ یک افتضاح تمام‌عیار بود، اما تلاش‌های هم‌حزبی‌های بایدن و کارزار انتخاباتی او برای لاپوشانی و پنهان ‌کردن واقعیت، از آن هم بدتر است.تماشای پیرمردی پریشان حواس که برای به‌ خاطرآوردن کلمات و حقایق تقلا می‌کند، عذاب‌آور بود. ناتوانی او در ارائه استدلال علیه یک حریف ضعیف نیز مایوس‌‌کننده بود. اما تلاش‌های کارزار انتخاباتی بایدن برای انکار آنچه ده‌ها میلیون آمریکایی با چشمان خود مستقیم شاهد آن بودند، سمی‌تر است؛ چراکه بی صداقتی موجب تحقیر و خواری می‌شود.
  • بازگشت خوش‌بینی به مذاکرات آتش‌بس

    دنیای‌اقتصاد: پس از آنکه حماس طرح جدیدی ارائه کرد و بنیامین نتانیاهو نخست‌وزیر اسرائیل به بایدن گفت که در حال اعزام هیات جدیدی از مذاکره‌کنندگان به مذاکرات متوقف شده است، مقامات آمریکایی و اسرائیلی روز پنج‌شنبه (۱۴تیرماه) نسبت به توافق آتش‌بس در نوار غزه ابراز خوش‌بینی مجدد کردند. «آرون باکسرمن»، «مایکل شی‌یر» و «توماس فولر» در گزارش ۴ژوئیه در نیویورک‌تایمز نوشتند، مقامات کاخ سفید گفتند که معتقدند پیشرفت جدید در گفت‌وگوها همان چیزی است که مکررا در مذاکرات چند ماهه «پیشرفت» نامیده می‌شود، اگرچه آنها می‌گویند که انجام مراحل بسیار در اجرای آتش‌بس زمان می‌برد. اسرائیل و سایر مقامات درگیر در این گفت‌وگوها توافق کردند که پیشرفتی حاصل شده است، اما آن را با عبارات محتاطانه‌تر توصیف کردند. این گفت‌وگوها بر اساس یک چارچوب توافق سه‌مرحله‌ای است که توسط بایدن در اواخر ماه مه علنی و توسط سازمان ملل متحد تایید شد. در صورت اجرا، این توافق در نهایت به پایان جنگ، خروج کامل اسرائیل از غزه، آزادی ۱۲۰گروگان زنده و مرده در غزه و‌ آزادی فلسطینی‌هایی که در زندان‌های اسرائیل هستند، تصریح می‌کند.
  • حامیان مالی دموکرات‌ها علیه بایدن

    دنیای‌اقتصاد: پس از چندین روز تلاش بی‌صدا و امیدواری به اینکه بایدن مبارزات انتخاباتی مجدد خود را رها کند، بسیاری از حامیان مالی ثروتمند دموکرات تلاش می‌کنند امور را به دست خود بگیرند. اهداکنندگان با استفاده از ثروت خود در قالب «هویج و چماق»، ابتکارات متعددی را برای تحت فشار قرار دادن بایدن برای کناره‌گیری و کمک به ایجاد زمینه برای نامزدی جایگزین انجام داده‌اند. تلاش‌ها -برخی هماهنگ، برخی متناقض و برخی دیگر هنوز در حال شکل‌گیری است- شکاف قابل توجه و فزاینده‌ای را بین طبقه مشارکت‌کننده حزب و پرچم‌دار حزب آشکار می‌کند که می‌تواند بر رقابت‌های انتخاباتی تاثیر بگذارد (خواه کمک‌کنندگان بر تصمیم بایدن تاثیر بگذارند یا نه) .
  • قطر به‌مثابه یک« قدرت عاریه‌ای»

    دیانا گالیوا/محقق کالج سن آنتونی، دانشگاه آکسفورد ترجمه: محمدحسین باقی
    تلاش قطر برای جذب وفاداری قبایل از کشورهای همسایه و تابعیت شهروندی دادن به آنها نیز یکی از دلایل بحران خلیج‌فارس در سال۲۰۱۴ بود. بحرین، به‌ویژه، چنین سیاستی را به‌مثابه‌ بی‌ثبات کردن کشور خود می‌دانست؛ زیرا قطر فقط قبایل سنی را جذب می‌کرد. بحرین دارای تعادل قومی و مذهبی ظریفی بود. بنابراین این عامل مهمی در بحران کشورهای شورای همکاری خلیج‌فارس بود که در نهایت منجر به امضای «بیانیه ریاض» شد.
  • ‌میهمان ناخوانده در حیاط‌خلوت پوتین

    دنیای اقتصاد: با فرورفتن روسیه در جنگ طولانی و فرسایشی در اوکراین و وابستگی فزاینده به چین برای تامین تجهیزات، پکن به سرعت در حال گسترش نفوذ خود در آسیای مرکزی است؛ منطقه‌ای که زمانی در حوزه نفوذ کرملین بود. اما چین روسیه را به نوبه خود به‌شدت عقب رانده است. «کیت برادشر» و «آناتولی کورمانایف» در گزارش ۳ژوئیه در نیویورک‌تایمز نوشتند، همزمان با دیدار رهبران کشورهای آسیای مرکزی با روسای‌جمهور چین و روسیه در آستانه، پایتخت قزاقستان، حضور رو به رشد چین در منطقه قابل مشاهده و ملموس است.
  • شاید لوپن ناکام شود

    دنیای‌اقتصاد: حزب راست افراطی اجتماع ملی ممکن است در نهایت بر فرانسه حاکم شود. اگرچه این حزب در برخی موارد و موضوعات تکامل یافته، اما فلسفه اصلی آن باقی مانده است: «مهاجران تهدیدی برای امنیت و اقتصاد کشور هستند.» به نوشته روزنامه نیویورک‌تایمز، جردن باردلا رهبر راست افراطی اجتماع ملی که ممکن است نخست‌وزیر بعدی فرانسه شود، از زمان برگزاری انتخابات زودهنگام در فرانسه، همان وعده‌های اساسی را تکرار کرده است.
  • ضربه کاری نیویورک‌تایمز به بایدن

    دنیای‌اقتصاد: افرادی که در چند ماه گذشته یا بیشتر با جو بایدن، رئیس‌جمهوری ایالات متحده وقت گذرانده‌اند، گفته‌اند که به نظر می‌رسد لکنت‌ها و منجمد شدن‌ها مکرر، واضح‌تر و پس از مناظره روز پنج‌شنبه نگران‌کننده‌تر شده‌اند. در هفته‌ها و ماه‌ها قبل از عملکرد ویران‌کننده سیاسی جو بایدن در صحنه مناظره در آتلانتا، چندین مقام فعلی و سابق و دیگرانی که با او پشت درهای بسته روبه‌رو شدند، متوجه شدند که او به‌طور فزاینده‌ای گیج یا بی‌حال به نظر می‌رسد یا رشته گفت‌وگوها را از دست می‌دهد. به نوشته روزنامه نیویورک‌تایمز، مانند بسیاری از افراد هم سن و سال بایدن، ۸۱ساله، مدت‌هاست مواردی را تجربه می‌کند که در آن جمله‌ای نیمه می‌ماند، نامی را فراموش می‌کند یا چند واقعیت را با هم مخلوط می‌کند. اما در مصاحبه‌ها، افرادی که در اتاق با او بودند، اخیرا گفتند که به نظر می‌رسد این خطاها بیشتر، واضح‌تر و نگران‌کننده‌تر شده‌اند و احتمالا بدتر هم شوند.
  • تنش‌های بی‌سابقه در روابط ترکیه و اسرائیل

    محمود فاضلی/تحلیلگر امور بین‎الملل
    یکی از کشورهایی که با آغاز بحران غزه مواضع روشنی علیه اسرائیل اتخاذ کرد، ترکیه است. مقامات عالی‎رتبه این کشور بارها اقدامات رژیم صهیونیستی را مورد انتقاد جدی قرار داده و همراه با سایر احزاب و مردم عادی ترکیه کشتار مردم غزه و رفح را محکوم کردند. اردوغان رئیس‌جمهور ترکیه بارها حمایت ترکیه از مردم غزه و گروه حماس را برجسته کرده و این گروه را نه تنها یک گروه تروریستی نمی‎داند، بلکه اقدامات حماس را در راستای آرمان فلسطین دانسته و خواسته‎های آنها را عادلانه می‎داند. وی در روزهای اخیر در نشست گروه نمایندگان حزب عدالت و توسعه در مجلس ملی ترکیه، با انتقاد از رویکرد کشورهای غربی در قبال اوضاع وخیم غزه اعلام کرد: « اسرائیل پس از ویران کردن غزه اکنون چشم خود را به لبنان دوخته است. ما شاهد حمایت پشت پرده قدرت‌های غربی از اسرائیل هستیم. این بسیار تلخ و رقت‌انگیز است که کشورهایی که دم از آزادی، حقوق بشر و عدالت می‌زنند، اسیر یک بیمار روانی مانند نتانیاهو هستند. طرح‌های نتانیاهو برای گسترش جنگ در منطقه با رضایت غرب، به فاجعه بزرگی منجر خواهد شد.»
  • جوانان فاشسیت در حزب ملونی

    دنیای‌اقتصاد: نخست‌وزیر ایتالیا، جورجیا ملونی، روز سه‌شنبه از رهبران حزب سیاسی متبوع خود خواست تا یهودی‌ستیزی، نژادپرستی و نوستالژی رژیم‌های توتالیتر را رد کنند. این سخنان پس از آن بیان شد که یک رسانه خبری ایتالیایی با یک دوربین مخفی فیلمی از اعضای بخش جوانان حزب ملونی را در حال تمجید از فاشیسم پخش کرد.
  • «طلای سرخ» در خون

    دنیای اقتصاد: در آغاز تابستان، مزارع غزه معمولا مملو از محصولات در حال رسیدن و میوه‌هایی با رنگ‌ها، عطرها و اندازه‌های مختلف هستند. اما با گذشت نزدیک به ۹ماه از جنگ اسرائیل علیه غزه، محصولات فراوان جای خود را به ویرانی و بحران انسانی وخیم داده است. یک گزارش سازمان ملل می‌گوید که ۹۶درصد از جمعیت غزه از امنیت غذایی برخوردار نیستند و از هر پنج فلسطینی یک‌نفر یا حدود ۴۹۵هزار نفر با گرسنگی مواجه هستند. «محمد حسین» و «محمد حداد» در گزارش ۲ژوئیه برای الجزیره نوشتند، تصاویر ماهواره‌ای که توسط تیم تحقیقات دیجیتال الجزیره –سناد- تجزیه و تحلیل شده است، نشان می‌دهد که بیش از نیمی (۶۰ درصد) از زمین‌های کشاورزی غزه، که برای تغذیه جمعیت گرسنه این سرزمین ویران‌شده از جنگ حیاتی است، توسط حملات اسرائیل آسیب دیده یا ویران شده است. اسرائیل با از بین بردن مراقبت‌های بهداشتی (که می‌توانست غزه‌ای‌ها را نجات دهد) و گرسنگی دادن، حداقل ۳۷هزار و نفر را کشته و ۸۷هزارنفر را در بمباران‌ها مجروح کرده است. از شمال به جنوب، هیچ‌جا و هیچ‌کس در امان نبوده است.
  • شوک قضایی به آمریکا

    دنیای‌اقتصاد: رای دیوان عالی یک شوک به آمریکا بود. رایی که قدرتی عجیب به رئیس‌جمهور می‌دهد: «مصونیت رئیس‌جمهور در دوران تصدی.» فراتر از دونالد جی.ترامپ، این تصمیم به ظاهر یک‌طرفه، به قدرت اجرایی رئیس‌جمهور می‌افزاید. به نوشته روزنامه نیویورک‌تایمز، تصمیم دیوان عالی برای اعطای مصونیت به روسای جمهور از تعقیب قضایی به‌دلیل اقدامات رسمی، گسترش فوق‌العاده قدرت اجرایی در پی خواهد داشت که تنها محدود به دونالد ترامپ نخواهد بود. با این حال طبق حکم صادره دیوان عالی ایالات متحده، «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور سابق آمریکا تنها در برخی موارد مربوط به اتهامات نقش او در حمله ۶ژانویه هوادارانش به کنگره و دخالت در انتخابات ریاست جمهوری سال۲۰۲۰ «مصونیت» دارد.
  • فرانسه یاغی

    دنیای‌اقتصاد: امانوئل مکرون، رئیس‌جمهوری فرانسه، تحت فشار حزب راست افراطی اجتماع ملی و چپ، با کشوری روبه‌رو می‌شود که ممکن است غیرقابل کنترل باشد. در واقع این به نوعی پایان یک عصر در فرانسه است. به نوشته روزنامه نیویورک‌تایمز، سلطه هفت ساله امانوئل مکرون، رئیس‌جمهور فرانسه بر سیاست ملی با شکست قاطع حزب وی در دور اول انتخابات پارلمانی در روز یکشنبه پایان یافت. او نه تنها پارلمان را با رای‌گیری زودهنگام منحل کرد، بلکه در عمل جنبش میانه‌رو موسوم به «مکرونیسم» را منحل کرد. تظاهرات ملی راست‌افراطی، با کسب یک‌سوم آرا، تضمینی برای کسب اکثریت مطلق در دور دوم انتخابات پیدا نکرد؛ اگرچه احتمالا در رده‌بندی کسب کرسی‌ها اول باشد. اما مکرون که با برگزاری انتخابات همه‌چیز را به خطر انداخت، در نهایت تضمین کرد که او به حاشیه رانده خواهد شد و شاید کمتر از یک‌سوم کرسی‌هایی که حزبش در حال حاضر در اختیار دارد، به‌دست آورد.
  • قطر به‌مثابه یک« قدرت عاریه‌ای»

    دیانا گالیوا/محقق کالج سن آنتونی، دانشگاه آکسفورد ترجمه: محمدحسین باقی
    قطر همچنین وفاداری قبایل همسایه خود – بحرین - را جلب کرد. در سال ۲۰۱۴، بحرین قطر را متهم کرد که به برخی از خانواده‌های بحرینی در ازای انصراف از تابعیت بحرینی، شهروندی قطر را پیشنهاد می‌کند. «میدل ایست‌آی» گزارش داد که وزیر امور خارجه‌ بحرین آشکارا قطر را به مشارکت در «اعطای تابعیت فرقه‌ای» متهم کرد. اعطای تابعیت به قبایل بحرینی با تغییر رویه‌های قانونی تسهیل شد؛ فرآیندی که زمانی مستلزم ترک تابعیت بحرینی و اقامت سه‌ساله در قطر بود.
  • کناره‌گیری بایدن فعلا منتفی شد

    دنیای‌اقتصاد: جو بایدن، رئیس‌جمهوری ایالات متحده در تلاش است تا دریابد چگونه اضطراب دموکرات‌ها را پس از عملکرد فاجعه‌بار مناظره هفته گذشته کاهش دهد. افراد نزدیک به بایدن می‌گویند که خانواده بایدن از او می‌خواهند که با وجود عملکرد فاجعه‌بار مناظره هفته گذشته در رقابت باقی بماند و به مبارزه ادامه دهد. در این میان حتی برخی از اعضای خانواده وی به‌طور خصوصی از نحوه آماده شدن او برای این رویداد توسط کارکنانش ابراز خشم کردند. بایدن با همسر، فرزندان و نوه‌هایش در کمپ‌دیوید جمع شد و تلاش می‌کرد درک کند که چگونه اضطراب دموکرات‌ها را کاهش دهد.

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر