کشورهای با درآمد متوسط با تقویت تبادل دانش از طریق دانشگاههای خود، میتوانند نتایج و خروجیهای نوآوری را بهبود دهند و توسعه اقتصادی را شتاب بخشند. دانشگاهها میتوانند از منابع زیستبوم نوآوری و درک عمیق خود از بسترها و نیازهای محلی استفاده کنند. تبادل دانش از طریق حرکت دوسویه افراد، قابلیتها و ایدهها در سراسر مرز نفوذپذیر بین دانشگاه و شرکای آن صورت میگیرد. دانشگاهها میتوانند رویههای کارآمد آموزش، پژوهش و شتاببخشی نوآوری را برای پیشبرد قابلیتهای زیستبوم، معکوسکردن وضعیت منفی کشورهای با درآمد متوسط و سوقدادن جامعه به سمت رفاه پایدار انطباق دهند.
دوشنبه، ۲۱ آبان ۱۴۰۳
جیمز رابینسون، برنده جایزه نوبل از نقش نهادهای سیاسی در عملکرد اقتصادی میگوید
جیمز رابینسون، دانشمند علوم سیاسی، اقتصاددان و برنده بریتانیایی-آمریکایی، با دارون عجماوغلو و سایمون جانسون، برنده جایزه نوبل اقتصاد ۲۰۲۴، در مصاحبه با خبرگزاری کازینفورم درباره تاثیر نابرابری اقتصادی بر نظامهای سیاسی، علایق پژوهشی آینده و کارهایش درباره آفریقا صحبت کرد. وی همچنین دیدگاههای خود را درباره تحولات کنونی جهانی ازجمله توسعه اقتصادی چین، انتخابات در آمریکا و وضعیت افغانستان به اشتراک میگذارد. جیمز رابینسون نشان میدهد که نهادهای فراگیر چقدر برای شکوفایی و رفاه در یک جامعه اهمیت دارند. کار او براساس همانسنت دانشگاهی و پژوهشی است که به ما کمک میکند جهان را از نو ببینیم و آن را در جهت بهبود زندگی نوع بشر شکل دهیم. رابینسون پژوهشهای تاثیرگذاری درباره رابطه بین قدرت سیاسی، نهادها و شکوفایی اقتصاد انجام دادهاست. رابینسون هم اینک مدیر موسسه پیرسون برای مطالعه و حل و فصل منازعاتجهانی در دانشگاه شیکاگو است.
دوشنبه، ۱۴ آبان ۱۴۰۳
سایمون جانسون، برنده جایزه نوبل از نهادهای اقتصادی میگوید
سایمون جانسون، از قدرت نهادها در تعیین سرنوشت اقتصادی یک ملت و از درسها برای کشورهای درحالتوسعه تا سازمانهای بینالمللی برای هدایت اصلاحات و این مساله که چگونه میراثهای تاریخی همچنان اقتصاد جهانی امروز را شکل میدهند، میگوید.
جایزه علوم اقتصادی ۲۰۲۴ به دارون عجماوغلو، سایمون جانسون و جیمز رابینسون «برای بررسی چگونگی شکلگیری نهادها و تاثیرگذاری بر رفاه» اهدا شد. تفاوتهای زیادی در رفاه بین ملتها وجود دارد. یکی از توضیحهای مهم برای این مساله، تفاوتهای مداوم در نهادهای اجتماعی است.