شماره روزنامه ۶۱۸۴
|

ویژه نامه

  • پایتخت معنوی ایران، چشم به راه تداوم پیشرفت

    همانطور که پیش بینی می شد،سید صولت مرتضوی با کسب اکثریت آرای شورای شهر مشهد به عنوان شهردار پایتخت معنوی ایران انتخاب شد. شهرداری که در یکی از اولین اظهارنظرها پس از انتخابش به این سمت گفته که حتی خودش هم به ذهنش نمی رسید شهردار مشهد شود. طبیعتا جریانی که قبلا توانسته بود بیشتر کرسی های شورای شهر مشهد را به دست آورد نقش کلیدی در انتخاب شهردار مشهد داشت و اکثریت اعضای شورای اسلامی شهر مشهد که با پرچم جبهه پایداری به این شورا وارد شده بودند، در یک کار تشکیلاتی، سید صولت مرتضوی معاون سیاسی وزیر کشور در دولت محمود احمدی نژاد را به عنوان شهردار مشهد انتخاب کردند.
  • مسئول آموزش موسسه میزان معرفی شد

    سید مهدی رئیسی طوسی به عنوان مسئول آموزش موسسه مالی و اعتباری میزان منصوب و مشغول به کار شد. به گزارش روابط عمومی موسسه مالی و اعتباری میزان در حکم انتصاب مسئول آموزش موسسه آمده است: نظر به سوابق کاری ارزشمند و توانمندی شما در امر آموزش و براساس تصمیم مدیریت موسسه، به سمت مسئول واحد آموزش منصوب می گردید. برنامه ریزی و برگزاری دوره های آموزشی کوتاه مدت و بلند مدت مورد نیاز کارکنان و ارتقای سطح دانش آنان، از جمله وظایف محوله شما می باشد. توفیق روز افزون شما را در این امر خطیر از خداوند متعال مسئلت می نماییم.
  • جشن سالگرد تاسیس اولین شعبه بانک پاسارگاد در مشهد الرضا

    مدیرعامل بانک پاسارگاد گفت: سرمایه گذاری در بخش صنعت یکی از مزیت های اصلی این بانک می باشد. دکترقاسمی با اشاره به توانمندی ویژه نیروی انسانی این بانک، افزود: دارا بودن بالاترین سرمایه پایه بانکی دربین بانک های کشوریکی دیگر از مزیت های بانک پاسارگاد است. وی ادامه داد: بانک پاسارگاد ۳۵ ویژگی منحصربه فرد دارد. سرمایه گذاری در حوزه های مختلف بنا به مزیت و توجیه اقتصادی صورت می گیرد و در حال حاضر در حوزه صنایع معدنی مقابل خام فروشی ایستاده ایم و قریب به ۱۵۰هزار میلیارد ریال سرمایه را دراین حوزه در ۱۷ پروژه مدیریت می کنیم .
  • برگزاری اردوهای اجتماعی در شهرداری منطقه ۸ مشهد

    شهردار منطقه ۸ مشهد گفت:اردوهای اجتماعی با هدف افزایش سطح مهارتی و فکری، توانمندسازی کودکان و ارتقای سلامت روان شهروندان اجرا شده است. به گزارش روابط عمومی شهرداری منطقه هشت ، علیرضا خادم‌پیر گفت: طرح برپایی تورهای اجتماعی با هدف پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی، افزایش سطح مهارتی و فکری، توانمندسازی کودکان بی سرپرست و قشر سالمند ، ارتقای سلامت روان، آموزش مهارت‌های زندگی و شهروندی در حوزه این منطقه اجرا شده است. وی افزود: برگزاری تورهای هدفمند اجتماعی و برپایی کارگاه‌های آموزشی می‌تواند بستر رشد و شکوفایی خلاقیت‌ها و استعدادهای بالقوه را در شهروندان ایجاد کند.
  • درآمد حاصل از موسیقی ناچیز است

    گروه موسیقی سنتی دلشدگان مشهد از تابستان ۱۳۸۲ و به سرپرستی «رامین میلانی» فعالیت هنری خود را آغاز کرده‌است. اولین اجرای زنده‌ این گروه سال ۱۳۸۵ در دانشگاه فردوسی بود و آخرین اجرای زنده‌ این گروه شهریور ماه سال جاری با استقبال پرشور مشهدی‌ها و با اقبال به انجام رسید. گروه موسیقی دلشدگان در سال ۸۴ در جشنواره سکوت مشهد مقام دوم را کسب کرد و سرپرست این گروه در تک نوازی سنتور اول شد. در هسته‌ مرکزی گروه «رامین میلانی» نوازنده‌ سنتور، «روزبه عراقی مقدم» خواننده‌ و «فرهود تاج‌بخش» نوازنده‌ تنبک فعالیت می‌کنند، اما اعضا‌ی نهایی که شهریورماه امسال به‌روی صحنه رفتند عبارتند از«کیوان نعمت اللهی» نوازند‌ه‌ تار، «پیمان اسماعیلی» نوازنده‌ کمانچه، «آتبین نقوی» نوازنده‌ بم‌تار، «جلال کیمیاقلم» نوازنده‌ دف، «علی ظفری» نوازنده‌ کمانچه آلتو.
  • مولوی؛ عارفِ شاعر و شاعرِعارف

    مولانا همواره چون سازی فاخر، در جستجوی ایجاد مضرابی شمس مانند، دائم‌الکوک بود و به‌عنوان شخصیتی برجسته در تاریخ فرهنگ و ادب، خویش را جاودانه ساخت. او علاوه بر به کمال رساندن شعر فارسی در قرن هفتم، بر آتش عرفان و فلسفه و هنر و دین و تاریخ. . . هم دست داشت. امروز هشتم مهرماه سال‌روز بزرگداشت این بزرگ‌مرد ایرانی است، برآن شدیم تا به این مناسبت با دو تن از فرهیختگان وادی فرهنگ و ادب گفت‌و‌گویی داشته باشیم: دکتر رضا افضلی، مدرس بازنشسته دانشگاه فردوسی و عضو سابق هیئت علمی دانشگاه آزاد مشهد، در پاسخ چرایی اینکه مولانا علاوه بر شعر، با دف و سماع و عرفان هم شناخته شده است و آیا در وهله اول باید او را شاعر دانست یا عارف؟ می‌گوید: دردیدگاه اهل تصوف، آواز خوش و موسیقی نشان از عالمی دارد که آدمی پیش از پا نهادن به جهان مادی در آن عالم زندگی می کرده است، به همین علّت صوفیان موسیقی را طنین کلام الهی و پیامی ازعالم روح می‌دانستند و آن ‌را وسیله‌ای برای برطرف کردن اندوه درون و رسیدن به حالات جذبه و شوق وعوالم ناگفتنی تلقی می‌کردند.
  • وندالیسم، سلامتی و امنیت جامعه را به مخاطره می‌اندازد

    یکصدوشصت و سومین نشست دفتر مطالعات فرهنگی و اجتماعی شهرداری باعنوان «ارزیابی وندالیسم در فضاهای سبز شهری» برگزار شد و در آن، وندالیسم به‌عنوان عامل به مخاطره افتادن سلامتی و امنیت جامعه مطرح شد. به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی معاونت فرهنگی و اجتماعی شهرداری مشهد، کارشناس فضای سبز و مدیریت بازرسی شهرداری مشهد، در ارزیابی تاثیر وندالیسم در فضاهای سبز شهری، گفت: امروزه وندالیسم یا تخریب‌گرایی نه‌تنها سلامتی و امنیت جامعه را به مخاطره می اندازد، بلکه هزینه‌های مالی گزافی را به مدیریت شهری و ساکنین شهرها تحمیل می‌کند.
  • ضرورت لغو تحریم‌های بین‌المللی برای ایجاد رونق اقتصادی

    دکتر زهرا کریمی* انتخابات ریاست جمهوری یازدهم انعکاس خواست مردم ایران در جهت آرامش در فضای سیاسی و بهبود وضعیت اقتصادی-اجتماعی بود. از زمان اعلام نتایج انتخابات، امید به آینده در کشور به نحو کاملا محسوسی تقویت شد، تا جایی که برخی از صاحبان صنایع که نسبت به تداوم تولید دچار تردید جدی بودند، اکنون با خوش بینی به فعالیت خود ادامه می‌دهند. ولی تحریم‌های بین‌المللی مانع بزرگی بر سر راه تحولات علمی، افزایش بهره‌وری، بالا رفتن سطح تولید و اشتغال و تسریع آهنگ رشد اقتصادی است. . .

    ضرورت لغو تحریم‌های بین‌المللی برای ایجاد رونق اقتصادی
    تحریم‌های بین‌المللی عرصه‌های مختلفی را در بر می‌گیرد که برخی از مهم‌ترین آنها عبارتند از: واردات تکنولوژِی‌های پیشرفته، مبادلات مالی از سوی بانک‌های تجاری و بانک مرکزی، فروش نفت، حمل‌ونقل و بیمه.
  • جامعه ایرانی؛ جنبشی مدنی در برابر تحریم ها

    دکتر حسین عباسی* اخیراً گروه بزرگی از اقتصاددانان، حقوقدانان و روزنامه‌نگاران ایرانی نامه‌ای درباره مشکلاتی که تحریم‌ها برای مردم ایران ایجاد کرده است و در مخالفت با این تحریم‌ها، امضا و منتشر کرده‌اند. من هم این بیانیه را امضا کردم و با افتخار به این حرکت مدنی پیوستم، به این امید که قطره‌ای باشم در اقیانوس بزرگ مردم ایران و بسیاری از انسان‌های فهیم در همه جای دنیا که هر یک به نوعی به تمامی سیاستمداران دنیا پیغام می‌دهند که زندگی و صلح را ارج بِنَهند. پیغام اصلی این بیانیه این است که جدای از تمام دعواهای سیاسی، تحریم‌ها وجه دیگری نیز دارند که معمولاً وضع‌کنندگان تحریم‌ها این وجه را نادیده می‌گیرند و آن آسیبی است که تحریم‌ها به مردم عادی می‌رساند.
  • بازدید اعضای شورای شهر مشهد از پروژه های در حال اجرای شهرداری

    اعضای کمیسیون خدمات شهری و محیط زیست شورای اسلامی شهر مشهد جمعه گذشته از کمربند سبز و بوستان های بزرگ درحال احداث این شهر بازدید کردند . به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شورای اسلامی شهر مشهد، جواد ستاری رئیس کمیسیون خدمات شهری شورا در حاشیه بازدید با اشاره به اینکه احداث بوستان ها یکی از نیاز های شهر است، گفت: اگر چه در حال حاضر سرانه ی فضای سبز به ازای هر نفر مطلو ب است اما نباید اینگونه خدمات در یک منطقه خاص متمرکز شود . در همین رابطه ذاکر الحسینی رئیس کمیسیون فنی و عمران شورا نیز با اعلام اینکه سرانه ی فضای سبز ۱۱/۵متر مربعی برای هر نفر باید افزایش پیدا کند ، تاکید کرد : یکی از اولویت شورای چهارم تسریع در رونداجرای کمربند سبز است .
  • جنبش ضد تحریم؛ از آغاز تا امروز

    وقتی از عقل و خرد جمعی استفاده می‌شود ابتکار عمل‌های زیادی شکل می‌گیرد و نتایج خوبی به بار می‌آید هر دو طرف متضرر شدند، چه تحریم‌کنندگان و چه تحریم‌شونده‌ها زمان زیادی از تشکیل این جنبش گذشته است، اما سیاست و شیوه عمل آقای احمدی‌نژاد، جایی برای همراهی با چنین جنبشی باقی نگذاشته بودکسانی که از تحریم ها سود می برند بسیار متشکل و منسجم عمل می کنند اما عده بسیاری که زیان می‌بینند بسیار پراکنده هستندو به همین دلیل باید تشکل‌ها و نهادهای مدنی وارد عمل شوند طی ۸ سال گذشته مجموعه عواملی از جمله برخی سیاست‌های نادرست دولت و دیپلماسی ضعیف موجب اعمال تحریم‌های بی‌سابقه و بی رحمانه ای علیه کشورمان شد و متاسفانه برخی اظهارنظرهای ناسنجیده نیز بهانه ای برای تشدید آنها از طرف غرب گردید.
  • نگاهی به وضعیت بهداشت و درمان شهرستان چناران

    مهدی اکبرزاده با گسترش روزافزون جمعیت و بروز بیماری‌های جدید، حوزه سلامت و مدیران آن همواره با چالش‌های مختلفی روبه‌رو هستند. چالش‌های مهم حوزه سلامت توسعه و تامین منابع، نیروی انسانی و وسایل و تجهیزات است. توسعه و گسترش شهرها، نیاز ساکنان این شهرها به کادر پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی را افزایش می‌دهد. در صورت نبود یا کمبود در هر بخش از این خدمات، بیماران مجبور هستند برای دریافت خدمات کافی و بهتر به شهرها یا حتی کشورهای دیگر سفر کنند. پس بهتر است خدمات درمانی مطلوب و قابل قبولی در شهرها ایجاد شود تا از افزایش هزینه و حتی خروج ارز جلوگیری شود.
  • تحلیل قیمت سهام «قند نیشابور»

    سهیل روشن * قیمت سهام شرکت قند نیشابور با نماد قنیشا در مدت یکسال گذشته از محدوده ۱۶۰۰ تومان تا ۵۵۰ تومان کاهش زیادی را تجربه کرده است. حال قیمت در این محدوده چند بار مورد حمایت قرار گرفته است. این حمایت به همراه تزریق سرمایه به سهام شرکت و اشباع بازار ارز فروشندگان سهم است. با این وجود سیگنال قطعی افزایش قیمت زمانی صادر می شود که قیمت بتواند ۶۵۰ تومان را با قدرت رو به بالا بشکند. به هر دلیل اگر قیمت سهام شرکت محدوده حمایتی خود را رو به پایین بشکند افت سنگینی را تجربه خواهد کرد و سناریوی افزایش منتفی خواهد شد.
  • تحریم، عضوی از خانواده ایرانی؟!

    تحریم واژه‌ای نام آشنا برای ما ایرانیان است، واژه‌ای که سالیان درازی است با آن زندگی می‌کنیم و گاها حضورش در زندگی ما کمرنگ و پررنگ می‌شود. این واژه را فعالیتی می‌خوانند که به موجب آن یک یا چند بازیگر بین‌المللی، علیه یک یا چند کشور دیگر، به منظور مجازات و یا با اهداف محروم ساختن آنها از انجام برخی مبادلات و وادار ساختن آنها به پذیرش هنجارهایی معین، اعمال می‌شود. نخستین تحریم علیه ایران در دوران نخست وزیری دکتر مصدق و در واکنش به ملی شدن صنعت نفت اعمال شد. این تحریم توسط بریتانیا صورت گرفت و به موجب آن اولین قطعنامه شورای امنیت علیه ایران صادر شد.
  • در نکوهش تحریم

    امیرشهلا «تحریم»، غیرمدنی ترین گفتمان متصور برای صحبت با مردم یک کشور است و «نه به تحریم»، دموکراتیک ترین روش برای دفاع از منافع ملی یک ملت. جنبش ضدتحریم، فراگیرترین و کم هزینه ترین نوع اعتراض به تحریم هایی است که هدف اش بی واسطه، تحت فشار قراردادن مردم می باشد. جنبشی که خیلی زود از فاز تحلیل و تئوری خارج و با همراهی فعالین مدنی، به صدای غالب در فضای بین المللی تبدیل گشته است. اگر بهانه کشورهای تحریم کننده، جلوگیری کردن از خطر موهوم ساخت و گسترش تسلیحات هسته ای و آغاز یک جنگ خانمانسوز دیگر است، آن وقت این سوال پیش می آید که چرا باید برای نیل به این خواسته، از زبان مخربی استفاده کرد که بنیان های اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی مردمان یک کشور را لااقل برای چند نسل، هدف قرار می دهد؟ آیا رواست با مردمی که روزگاری پیش تر، ایده گفتگو میان فرهنگ ها و تمدن ها را به جامعه جهانی پیشنهاد داده، با زبانی متعلق به عصر بَدَویت سخن گفت؟ در روزگاری که جهان را از کوچکی، «دهکده» می نامند و تجارت آزاد، بارزترین مصداق جامعه مدنی در چنین دهکده ای است، آیا می شود به بهانه خصومت با یک دولت، ابتدایی ترین نیازهای شهروندان آن کشور را به گروگان گرفت و حقوق اولیه مردم یک قلمرو سرزمینی را نقض کرد؟ هیچ آمار دقیق و تایید شده ای از آثار منفی تحریم پولی کشور و عدم امکان مبادله پول از طریق سوئیفت موجود نیست، اما با همه ادعاهایی که پیرامون «دولت محور» بودن تحریم ها از سوی قدرت های بزرگ مطرح می شود، پیامدهای زیانبار تحریم، بر سوء تغذیه کودکان یا نبود دارو برای بیماران صعب العلاج که فوری ترین آثار مسدودشدن اتاق مبادلات ارزی است بر کسی پوشیده نیست.
  • توسعه بانکداری اسلامی؛ مهمترین رسالت بانک مهر اقتصاد است

    معاون طرح و توسعه بانک مهر اقتصاد در نشست هم اندیشی مدیران و رؤسای شعب استان خراسان رضوی ، توسعه بانکداری اسلامی و افزایش کیفیت خدمات دهی را مهمترین رسالت بانک مهر اقتصاد عنوان کرد. به گزارش روابط عمومی بانک مهر اقتصاد استان خراسان رضوی، بهنود، معاون طرح و توسعه این بانک در این نشست با تاکید بر رعایت قوانین و مقررات بانک مرکزی، توزیع شعب بانک در سطح کشور را منطبق با استاندارد سایر بانک‌های خصوصی دانست و ابراز داشت: افزایش کیفیت خدمات دهی و توسعه بانکداری اسلامی مهمترین اولویت و رسالت این بانک است.