برگزاری ششمین مسابقه ملی بهرهوری را به همه تلاشگران صحنه اقتصاد و تولید کشور تبریک عرض مینمایم و تقارن برگزاریاین مراسم را با میلاد با سعادت پیامبر اکرم(ص)، به فال نیک میگیرم. پایمردی در برگزاری ششمین دورهاین جشنواره که در راستای نهضت ملی بهرهوری است، مستلزم شکر به درگاه خداوند است و موجب افتخار کشور. امیدوارماین حرکت که با همت و ارادهای مثال زدنی در حال پیگیری است، بتواند تاثیر غیرقابل انکاری در رشد بهرهوری و اقتصاد کشور داشته باشد.
دولت یازدهم از ابتدای فعالیت رسمیخود میکوشد با در پیش گرفتن راهبرد تسهیل در برابر تحریم، امکان فعالیت بیشتر و سادهتر را برای فعالان بخش خصوصی فراهم آورد تا آنان بتوانند ارتباط خود را با اقتصادهای جهانی توسعه داده و با حضور در میدان رقابتهای اقتصادی، زمینه طراوت اقتصادی بیشتر در کشور را فراهم آورند.
سالنامه آمار بهرهوری کشور از جمله کتبی است که هر سال پس از برگزاری جشنواره ملی بهرهوری توسط سامانه ملی اندازهگیری شاخصهای بهرهوری پشتیبان علمیو اطلاعاتی جشنواره به چاپ میرسد. این کتاب مرجع به منظور پاسخگویی به نیاز کشور در زمینه اندازهگیری شاخصهای بهرهوری در سطح اقتصاد خرد منتشر میگردد. پنجمین سالنامه آمار بهرهوری کشور در بردارنده رشد شاخصهای بهرهوری نیروی کار، بهرهوری سرمایه و بهرهوری کل عوامل ۳۴ بخش اقتصادی کشور از سال ۸۴ الی ۹۲میباشد. فایل الکترونیکی سالنامه در سایت مرکز مدیریت بهرهوریایران به نشانی (www.
شرکت کویرتایر در بخش ویژه ششمین جشنواره ملی بهرهوری و در گروه تایرسازی موفق به دریافت لوح تقدیر شد. به گزارش روابط عمومیشرکت کویر تایر؛ گواهینامه و لوح تقدیر از عملکرد شاخصهای بهرهوری در بخش ویژه گروه تایرسازی در مراسمیبا حضور مقامات، مسئولان و مدیران اقتصادی کشور به آقای مهندس زینلی مدیرعامل شرکت کویرتایر اهدا شد تا برگ زرین دیگری به کارنامه درخشان این شرکت در عرصه بهرهوری در صنعت تایرسازی کشور افزوده شود. .
مرحله دوم جشنواره نیز همزمان با فعالیتهای مرحله اول از شهریور ماه امسال آغاز و فراخوان ثبت نام برای شرکتها، سازمانها و انجمنهای صنفی توسط دبیرخانه ارسال شد. سامانه ملی اندازهگیری شاخصهای بهرهوریایران(www. irpmc. ir) نیز فعالیت مربوط به اندازهگیری شاخصهای مالی، اقتصادی و بهرهوری بنگاههای اقتصادی از سال ۱۳۸۷ تا ۱۳۹۲ را در ادامه فعالیتهای جشنواره اجرا نمود. در دوره ششم جشنواره شاخصهای ۱۴۰۰ بنگاه اقتصادی در قالب ۳۴ گروه اقتصادی مورد بررسی قرار گرفتند که از نظر تعداد بنگاههای مورد بررسی،۲۵درصد نسبت به سال گذشته رشد مشاهده میشود.
عباس صادقی قائم مقام مدیر عامل مرکز مدیریت بهرهوریایران رشد تولید ناخالص داخلی در سطح ملی و یا ارزش افزوده در هریک از بخشهای اقتصادی از طریق دو منبع، یکی افزایش نهادهها (نیروی کار و سرمایه) و دیگری بهبود ساختارها (ماشین آلات تولید و تجهیزات نیرو، بهبود کیفیت نیروی انسانی و مدیریت) حاصل میشود. به دلیل رقابت فشردهای که در سطح جهان برای کسب سهم بیشتری از تجارت جهانی وجود دارد، تمامیکشورها خصوصا کشورهای توسعه یافته و در حال گذار تلاش میکنند تا رشد تولید ناخالص داخلی و یا ارزش افزوده بخشها را حتی الامکان از طریق بهبود ساختارها تامین کنند.
حسن فروزانفرد رییس کمیته اجرایی باشگاه نخبگان کسب و کار بهرهوری شاخصی است برای نمایش توانمندی یک اقتصاد در استفاده حرفه ای، منطقی و پیشرو از منابع به منظور تولید و عرضه کالا و خدمات و توسعه درون زای خود. کیفیت نیز قابلیتی است که میتواند باعث تولید ارزش افزوده مناسب و پایدار با حفظ رضایت مشتریان و جامعه باشد. این دو مقوله به عنوان مکمل در کنار یکدیگر ضرورت دستیابی به توسعه پایدار در اقتصاد ملی است. ساختار بیمار اقتصاد نفتی ایران، بازارهای ناکارآمد غیررقابتی، دوری از بازارهای بین المللی و صادرات و دلایلی از این دست، شرایط را به گونه ای شکل داده است که متاسفانه امروز در بهرهوری و کیفیت حرفی برای گفتن نداریم.
مرحله دوم جشنواره نیز همزمان با فعالیتهای مرحله اول از شهریور ماه امسال آغاز و فراخوان ثبت نام برای شرکتها، سازمانها و انجمنهای صنفی توسط دبیرخانه ارسال شد. سامانه ملی اندازهگیری شاخصهای بهرهوریایران(www. irpmc. ir) نیز فعالیت مربوط به اندازهگیری شاخصهای مالی، اقتصادی و بهرهوری بنگاههای اقتصادی از سال ۱۳۸۷ تا ۱۳۹۲ را در ادامه فعالیتهای جشنواره اجرا نمود. در دوره ششم جشنواره شاخصهای ۱۴۰۰ بنگاه اقتصادی در قالب ۳۴ گروه اقتصادی مورد بررسی قرار گرفتند که از نظر تعداد بنگاههای مورد بررسی،۲۵درصد نسبت به سال گذشته رشد مشاهده میشود.
پدرام سلطانی، نماینده هیئت رییسه اتاقایران در کمیته راهبری جشنواره:
pic۱ بهرهوری برای بخش خصوصی یک فرصت و انتخاب است، برای دولت یک تکلیف قانونی
پدرام سلطانی نایب رییس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزیایران در ششمین نشست سالانه کمیته راهبری جشنواره ملی بهرهوری توضیح داد: در شرایط کنونی، بهرهوری برای بخش خصوصی یک فرصت و انتخاب است ولی برای دولت یک تکلیف قانونی محسوب میشود. بنابراین بخش خصوصی از وزارتخانهها و سازمانهای دولتی مطالبهگراین تکلیف است.
وی یادآور شد: برای موفقیت دراین زمینه، در پی تقویت نهضت بهرهوری از طریق پرهیز از هرگونه حرکت جزیرهای هستیم.
حسن فروزانفرد دبیر کمیته علمیجشنواره در سـالهای آغازین هزاره سوم کشورهای جهان سعی دارند که سهم بیشتری از تجـــارت جهانی را به خود اختصاص دهند و برای نیل بهاین هدف در تلاشند بتوانند توان رقابت پذیری خود را افزایش دهند واین امر جز از طریق ارتقای بهرهوری امکان پذیر نخواهد بود. بررسی سهم رشد بهرهوری کل عوامل تولید در رشد اقتصادی در کشورهای توسعه یافته یا در حال گذار بیانگراین واقعیت است که در دو دهه گذشته دراین کشورها سعی شده سهم عمدهای از رشد اقتصادی از طریق رشد شاخصهای بهرهوری کل عوامل تامین شود.
مرکز ملی اندازهگیری رضایت کارکنان همراستایایفای نقش ملی خویش با همکاری باشگاه نخبگان کسب و کار و نشریه رتبه و مرکز رتبه بندی اتاقایران به صورت رایگان اقدام به " اندازهگیری رضایت کارکنان جهت رتبه بندی بهترین سازمانهایایرانی برای کار کردن" نموده است. اهداف طرح:
۱-ایجاد درک مناسب از وضعیت رقابتی سازمان در زمینه توانمندی جذب و نگهداشت کارکنان،۲- تقویت روحیه کاری و احساس تعلق سازمانی کارکنان سازمانهای پیشرو، ۳- ایجاد بستر قابل اعتماد برای تعامل حرفهای و خلق زبان مشترک بین رهبران و کارکنان از جمله اهداف طرح است.
پس از برگزاری سه دوره موفق جایزه ملی تجربیات موفق، جشنواره ملی بهرهوری در نظر دارد با همکاری شبکه بهینهکاوی ایران «چهارمین جایزه ملی تجربیات موفق» را برگزار نماید. این جایزه در تاریخ ۲ خرداد ماه سال ۹۴ مصادف با روز ملی بهرهوری و آیین پایانی ششمین جشنواره ملی بهرهوری (اعطای تندیس ملی بهرهوری) در سالن اجلاس سران کشورهای اسلامی برگزار خواهد شد. با توجه به اینکه قالب ارایه پروژهها کاملا منطبق بر جوایز جهانی است، پروژه های برتر به مسابقات بین المللی تجربیات موفق راه خواهند یافت (این جایزه تنها مسیر حضور پروژههای برتر ارتقای بهرهوری به جوایز بین المللی است).
در سامانه ملی اندازهگیری شاخصهای بهرهوری ایران (irpmc. ir) که متعلق به مرکز مدیریت بهرهوری ایران است، شاخصهای مالی، اقتصادی و بهرهوری بیش از ۱۴۰۰ بنگاه در قالب ۵۲ گروه اقتصادی از سال ۱۳۸۲ تاکنون اندازهگیری شده است و در حال حاضر در حدود ۷۰ درصد ارزش افزوده بخش صنعت و معدن و همچنین ۸۵ درصد بخش موسسات پولی و مالی در کشور را شامل میشود. در بررسیهایی که با استفاده از اطلاعات از این سامانه ملی به عنوان بزرگترین جامعه آماری معتبر و صحهگذاری شده در کشور انجام شده و همچنین در ارزیابیهایی که در قالب جشنواره ملی بهرهوری در زمینه شاخصهای مالی، اقتصادی و بهرهوری صورت گرفته است، چنین بر میآید که به طور کلی بنگاههای اقتصادی که کاملا خصوصی هستند، هم مقدار شاخص بهرهوری بالاتری دارند و هم میزان رشد شاخصها در این بخش بیشتر است.
محمد شجاع الدینی، دبیر کمیته بهرهوری وزارت جهاد کشاورزی بررسی تغییرات شاخصهای بهرهوری بخش کشاورزی حداقل در دوره ده ساله اخیر نشان دهنده نوسانات نسبتا شدید شاخص بهرهوری کل عوامل تولید کشاورزی بین سالهای متوالی است. گستره فعالیتهای کشاورزی و منابع طبیعی بعنوان بخشی مهم و اثر گذار بر اقتصادایران، تاثیر پذیر از عوامل داخلی و خارجی بخش اعم از عوامل اثرگذار قابل مدیریت و نیز اثرات و فرآیندهای بیرونی گاها غیر قابل پیش بینی و مدیریت پذیر است. دراین مسیر استفاده از توان موسسات، انجمنها و سایر بخشهای خصوصی فعال و پیشرو همچون "جشنواره ملی بهرهوری" در امر ترویج فرهنگ بهرهوری، اندازهگیری و تحلیل اطلاعات اقتصادی بنگاههایهای اقتصادی بخش خصوصی از برنامههای کمیته بهرهوری وزارت جهاد کشاورزی است.