شماره روزنامه ۶۱۸۳
|

ویژه نامه سراسری «سومین مراسم جشن مدیریت پروژه و ششمین دوره جایزه ملی مدیریت پروژه ایران »

  • معرفی پیشکسوتان مدیریت پروژه

    سومین جشنواره روز ملی مدیریت پروژه و ششمین دوره جایزه ملی مدیریت پروژه ایران، ۲۹ آذر با حضور۳۰۰ نفر از مدیران ارشد سازمان‌های پروژه محور، حامیان جشنواره، همکاران استراتژیک انجمن، نمایندگان و ارزیابان پروژه‌های داوطلب جایزه ششم ملی مدیریت پروژه در مرکز همایش‌های بین‌المللی دانشگاه شهید بهشتی برگزار شد.

    در این مراسم، نشست‌هایی با موضوعات زیر برای مدعوین برنامه‌ریزی و اجرا شد:

    بازی‌های مدیریت پروژه (بازی دارت) با هدف آشنایی با قابلیت‌ها و مفاهیم اصلی مدیریت پروژه توسط اعضای داوطلب انجمن.
  • هم پیمانی همیشگی برای بالندگی مدیریت پروژه کشور

    احد نظری*
    رییس هیات مدیره انجمن مدیریت پروژه ایران

    انجمن مدیریت پروژه ایران، تنها نهاد علمی ـ حرفه‌ای مدیریت پروژه در کشور، در سال ۱۳۸۴ با مجوز وزارت علوم، تحقیقات و فناوری شروع به فعالیت کرد و از آن تاریخ تا کنون، در زمینه توسعه دانش مدیریت پروژه و بومی‌سازی آن، ارتقای جایگاه مدیریت پروژه در نظام فنی و اجرایی کشور، رشد مهارت‌های حرفه‌ای مدیران پروژه و توسعه کمی و کیفی نیروهای تخصصی و حرفه‌ای و آموزش، پژوهش و مشاوره مدیریت پروژه، فعالیت‌های شایان توجهی داشته است.

  • جایگاه هوش ارتباطی در رفتار مدیران پروژه

    غلامرضا صفاکیش

    دبیر، عضو هیات مدیره و شورای عالی انجمن مدیریت پروژه ایران

    با ورود ده‌ها راهنما و استاندارد مدیریت پروژه در ویرایش‌های مختلف، مردان و زنان پروژه‌زیست ایران با الگوبرداری و گاه کپی‌برداری از آن‌ها، تلاش برای مدیریتی معقول و استاندارد دارند. آن‌ها اغلب در طول اجرای پروژه خود، غرق در حوزه‌های خشک و تعیین شده مندرج در چارچوب قرارداد و تعهدات بین سازمانی می‌شوند و با وسواس وصف‌ناپذیری، یا کار اضافه انجام نمی‌دهند و یا برای روزهای پر چالش خود، کارهای انجام شده و اضافه را به‌عنوان ابزاری برای چانه‌زنی در قرارداد مستند و نگهداری می‌کنند.

  • موفقیت در عرصه ملی و بین‌المللی

    شرکت مهندسی بین المللی فولادتکنیک در ششمین دوره جایزه ملی مدیریت پروژه ایران، موفق به کسب تندیس سیمین شد. برای آشنایی بیشتر با این شرکت از مهندس محمد ابکاء مدیرعامل شرکت درباره تاریخچه و چگونگی کسب موفقیت‌های فولاد تکنیک در عرصه ملی و بین‌المللی پرسیدیم. آنچه در پی می‌آید، توضیحات ایشان است. در نیمه‌های سال ۱۳۷۰ حاصل ربع قرن تجربه در صنعت فولاد، زیربنای شرکتی به‌نام «شرکت مهندسی بین المللی فولادتکنیک» شد. همکاری متخصصان مجرب در همه رشته‌ها و فارغ‌‌التحصیلان ممتاز دانشگاه‌های داخل و خارج، تجهیزات مدرن مهندسی سخت‌افزار و نرم‌افزار، دسترسی به آخرین منابع علمی و فنی بین‌المللی و همچنین تجارب انجام پروژه‌های بزرگ ملی، پشتوانه ارائه خدمات در طیف وسیعی از فعالیت‌ها شده است.

  • .PS-Co ؛ سازنده زیربنای فردا

    «شرکت پایدار پی سازه» (. PS-Co) از موفق‌ترین شرکت‌های فعال در حوزه ساخت‌وساز است که کیفیت و رضایت‌مندی ذی‌نفعان را سرلوحه فعالیت‌های خود قرار داده است. این شرکت در سومین جشنواره روز ملی مدیریت پروژه و ششمین دوره جایزه ملی مدیریت پروژه ایران به‌عنوان همکار استراتژیک ویژه، حامی ویژه انجمن مدیریت پروژه و این مراسم بود. گفت‌وگوی زیر، پرسش و پاسخی است با مهندس محمدحامد وحیدی، مدیرعامل شرکت پایدار پی سازه برای آشنایی بیشتر با این شرکت و اهداف آن در حمایت از انجمن مدیریت پروژه و این آیین مهم و کم‌نظیر.

  • الگویی نوین در مدیریت پروژه‌های ساختمانی

    «شرکت رویال ساختمان آریا» با مدیریت مهندس« مصطفی فرهمند آزاد» به‌عنوان رئیس هیات مدیره، در صنعت ساختمان فعالیت می‌کند. این شرکت با اتخاذ استراتژی مناسب در چند سال گذشته توانسته است با ساخت پروژه‌های مطرح در کشور، در صنعت ساخت و ساز تحول اساسی ایجاد کند. هم‌اکنون این شرکت در نقاط مختلف کشور فعال بوده و پروژه‌های زیادی را اجرا کرده است که از آن جمله می‌توان به پروژه رویال واقع در خیابان خالد اسلامبولی، شهر کودک شاپرک، مجتمع تجاری و اداری میرداماد و مجتمع‌های میهن، مهتاب و کریستال اشاره کرد.

  • کسب رکوردهای متنوع در ایران توسط شرکت نیر پارس

    شرکت نیرپارس در سال ۱۳۳۷ و با تمرکز بر انجام فعالیت‌های طراحی، تهیه مواد، ساخت و نصب تجهیزات هیدرومکانیک سدها، نیروگاه ‌های برق‌آبی، مخازن ذخیره (سقف ثابت و شناور) ، مخازن تحت فشار، لوله‌کشی (زیرزمینی و رو‌زمینی) تجهیزات پتروشیمی، نفت و گاز (پکیج‌های اختصاصی نفت و گاز)، راه‌سازی، پل‌سازی و ساخت اسکلت‌های سنگین فلزی تاسیس شد. نیرپارس یک شرکت دولتی تحت پوشش سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران (IDRO)بود که به‌دنبال خصوصی‌سازی ، در سال۱۳۸۶ به گروه مپنا واگذار شد. مهم‌ترین محورهای کاری شرکت نیرپارس در حال حاضر، مهندسی، تأمین، اجرا، راه‌اندازی و مدیریت پروژه‌های نفت و گاز در حوزه‌های میان دستی و پایین دستی صنعت نفت و گاز است و به‌عنوان مجری پروژه های EPC نفت و گاز فعالیت می‌کند.

  • سرعت، کیفیت، رضایت ذی‌نفعان

    «شرکت ساختمانی کولهام» برای پروژه موفق سد داریان، تندیس برنز ششمین دوره جایزه ملی مدیریت پروژه ایران را به خود اختصاص داد. با مهندس مازیار احمدی، رئیس هیات مدیره و مهندس آزاده عمرانی مدیرعامل این شرکت به گفت وگو نشستیم تا از دلایل کسب این جایزه ارزشمند بیشتر بدانیم.

    نقش مدیریت پروژه در بهبود کیفیت و بهره‌وری را چگونه ارزیابی می‌کنید؟

    در صورتی‌‌که مدیریت پروژه به صورت اصولی و بر اساس اصول دانش مدیریت پروژه و اصول ده‌گانه پیاده‌سازی شود، قطعا تاثیر مستقیم و قابل توجهی در افزایش و بهبود کیفیت و بهره‌وری خواهد داشت.

  • تندیس بلورین جایزه ملی مدیریت پروژه ایران برای شرکت سرمایه گذاری مسکن شمالغرب

    پروژه مجتمع پزشکان اردبیل از مجموعه پروژه‌های شرکت سرمایه‌گذاری مسکن شمالغرب، موفق به کسب تندیس بلورین از ششمین جشنواره جایزه ملی مدیریت پروژه ایران شد. برای آگاهی بیشتر از چگونگی کسب این موفقیت با مهندس فرهاد یاسمی، مدیر عامل شرکت سرمایه گذاری مسکن شمالغرب به گفت‌وگو نشستیم. آنچه در پی می‌آید، چکیده این گفت‌وگو است:

    نقش مدیریت پروژه در بهبود کیفیت و بهره‌وری پروژه‌ها را چگونه ارزیابی می‌کنید؟

    امروزه دانش مدیریت پروژه، از مهم‌ترین شاخه‌های علم روز بوده و در کشور ما نیز در سال‌های اخیر از رشد فزاینده‌ای برخوردار شده است.

  • راهنمای پیاده سازی نظام مدیریت پروژه در پروژه‌های ساختمانی

    کتاب «راهنمای پیاده سازی نظام مدیریت پروژه در پروژه های ساختمانی براساس استاندارهای ISO ۲۱۵۰۰ و PMBOK» یک راهنمای کاربردی در حوزه مدیریت پروژه است. این راهنما یک متدولوژی جامع را برای مدیریت پروژه‌های ساختمانی ارائه می‌دهد. این متدولوژی از یک سو مبتنی بر استاندارهای بین‌المللی مدیریت پروژه ISO ۲۱۵۰۰ و PMBOK و از سوی دیگر متناسب با نیازهای عملیاتی و اجرایی پروژه‌های ساختمانی، بومی سازی شده است. در این کتاب سعی شده است علاوه بر ارایه مطالب علمی، خلأ ایجاد شده میان مباحث علمی و اجرایی، پوشش داده شده و تناظر مباحث علمی در حین اجرا و مشکلات و گام‌های پیاده سازی نظام مدیریت پروژه در پروژه‌های ساختمانی تشریح شده و در اختیار جامعه دانشگاهی و اجرایی قرار بگیرد.