شماره روزنامه ۶۱۵۸
|

ویژه نامه خراسان

  • دفاع ازعملکرد وزیراقتصاد

    دنیای اقتصاد، احسان صابر- رئیس اتاق بازرگانی خراسان رضوی در نشست خبری شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی با اشاره به طرح استیضاح وزیر اقتصاد و دارایی از سوی برخی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی گفت: اتاق بازرگانی به عنوان بخش خصوصی یکی از حرکت های خوب دولت در مسائل اقتصادی را اقدامات مثبت وزیر اقتصاد و دارایی می داند که به طور مشخص، ثبات اقتصاد کلان در کشور و کاهش تورم را درپی داشته است. عملکردهای اقتصادی خوب دولت بوده است.


    موضوع استیضاح مرتبط نیست
    غلامحسین شافعی ادامه داد: ما به عنوان نمایندگان بخش خصوصی، عملکرد وزیر اقتصاد را مثبت ارزیابی می کنیم و معتقدیم موضوعی که برای استیضاح وی مطرح شده به وزیر وقت اقتصاد و دارایی چندان مرتبط نیست و حاصل عملکردهای گذشته بوده که مشکلات کنونی را به وجود آورده است.
  • هنرمند مشهدی نفر برگزیده جشنواره نمایشنامه‌نویسی رضوی

    مشهدتئاتر- اثری از نمایشنامه‌نویس مشهدی در دهمین جشنواره نمایشنامه‌نویسی رضوی برگزیده شد.

    به گزارش «پایگاه تخصصی اطلاع‌رسانی مشهدتئاتر»؛ نمایشنامه «مورچه ای به نام موری» از عماد نصرآبادی در بخش کودک و نوجوان دهمین جشنواره نمایشنامه نویسی رضوی برگزیده شد.
    داوری این جشنواره را که در آمفی‌تئاتر مولانای قزوین برگزارشد، یوسف فخرایی ،عبدالحی شماسی و نادربرهانی برعهده داشتند. نصرآبادی درباره نمایشنامه «مورچه ای به نام موری» گفت: موری یک مسافر است. یک مسافر با مسیری دشوار. مسیری که عبور از آن مستلزم صبر، مقاومت و از خودگذشتگی است.
  • یک ساعت کتابخوانی در خیابان

    مهر- فرهنگ کتاب و کتاب‌خوانی دغدغه‌ای است که گویا راهی برای حل آن وجود ندارد؛ اما یک جوان مشهدی راه‌حل جدیدی برای آن پیدا کرده است.

    «بوکتاب» ایده‌ جدیدی است که این روزها حسابی گرفته است. آقای «بوکتاب» هر روز یک ساعت در گوشه‌ای از شهر بساط کتاب‌هایش را پهن می‌کند و کتاب قرض می‌دهد و قرض می‌گیرد و حالا این قرار کتابخوانی خیابانی حسابی در مشهد گرفته است. مراجعین و علاقه‌مندان زیادند و سوال‌هایشان فراوان. سرش در این یک ساعت هم خیلی شلوغ است. یک ساعتی که به قول خودش گذاشته تا هر روز کتاب بخواند.
  • ذکر احوال استانداران خراسان در دوره قاجاریه – بخش۴۰

    هادی پژوهش
    تشکیل حکومت موقت توسط رضاقلی خان
    رضاقلی خان پسر حیدرقلی خان برهان‌الدوله میرپنج (سرتیپ) سرکشیک خانه سلطنتی زمان ناصرالدین شاه بود.

    رضاقلی‌خان ملقب به القابی چون مجیرالسلطنه، سالار معظم، سردار مکرم، نظام‏السلطنه بوده است. وى تا سن پانزده سالگى به تحصیل اشتغال داشت و رویهم‌رفته آموزش خوبى دید و خط و ربطى پیدا کرد. فنون نظامى را هم فرا گرفت و وارد دستگاه عموى خود گردید و تدریجا مشاغلى مانند ریاست عدلیه خوزستان، نایب‏الحکومه بنادر و جزایر خلیج فارس، ریاست گمرکات جنوب، حکومت بندر و دشتستان و فرماندهی قشون آذربایجان به وى ارجاع شد.
  • برای مبارزه با کوه خواری انتظار حمایت داشتم

    دنیای اقتصاد، سید مهرداد امیرکلالی- ارتفاعات جنوبی مشهد تا چند سال پیش یکی از پاک ترین مناطق شهر شناخته می شد و کارشناسان آن را مجرای جابجایی هوا از شرق به سمت غرب می دانستند.

    اما از حدود ۱۰ سال پیش به مرور ساخت و سازهای پراکنده ای در آن آغاز شد که بخش اعظم آن بدون هرگونه مجوزی بوده و برخی نیز ادعای داشتن مجوز ساخت از برخی نهادها از جمله شهرداری و کمیسیون ماده پنج را داشتند.

    ماجرای برش کوه ها و ساخت و ساز در ارتفاعاتی نظیر آبادگران، سیدی، زکریا، هفت حوض، آب و برق و هاشمیه و .
  • اکوتوریسم و وضعیت آن دراستان خراسان رضوی

    محمد مهدی توکلی*
    طبق تعریف انجمن جهانی اکوتوریسم، «اکوتوریسم سفری است مسئولانه به مناطق طبیعی که موجب حفظ محیط زیست و بهبود زندگی مردم محلی شود. » اکوتوریسم یکی از انواع فعالیت‎های گردشگری و از زیر مجموعه‎های «طبیعت‎گردی» است که بنا به تعریف ارائه شده، سه موضوع و معیار مهم، آن را از سایر انواع گردشگری متمایز می سازد :
    اول، سفر مسئولانه و بدون تخریب محیط زیست، دوم، حفظ فرهنگ و محیط زیست و سوم، بهبود وضعیت اقتصادی مردم بومی و محلی. به دلیل اینکه این نوع از گردشگری کمترین اثر منفی را در طبیعت بر جای می‎گذارد و کاملاً مطابق با اصول توسعه پایدار است، از آن به عنوان «توریسم پایدار» نیز یاد می‌شود.
  • پیوست فرهنگی در پروژه‌های شهری مورد تاکید است

    دنیای اقتصاد- عضو شورای اسلامی شهر مشهد گفت: پیوست فرهنگی در پروژه‌های شهری مورد تاکید است و خوشبختانه در طرح قطار شهری مشهد شاهد پیوست فرهنگی خوبی بوده‌ایم.

    جلال فیاضی، عضو شورای اسلامی شهر مشهد در جمع خبرنگاران در خصوص ضرورت وجود پیوست فرهنگی در پروژه‌های شهری گفت: شهرداری مشهد روی مبحث پیوست فرهنگی بسیار حساس است و در همین رابطه شورای راهبردی نیز تشکیل شده است. وی با بیان اینکه باید طرح‌های پیوست فرهنگی با واقعیت‌های جامعه هماهنگ باشد به ذکر جمله‌ای از رهبر معظم انقلاب پرداخت و گفت: رهبری در یکی از سخنرانی‌هایشان فرمودند:

    «اگر آرمانگرایی بدون توجه به واقعیت‌ها باشد منجر به خیال‌پردازی می‌شود.
  • برگزاری نخستین نمایشگاه اختصاصی ایران در شمال افغانستان

    ایسنا- مدیر پروژه‌های نمایشگاهی ایران در افغانستان گفت: ۲۱ تا ۲۵ مهر ماه امسال نمایشگاه اختصاصی جمهوری اسلامی ایران با مجوز سازمان توسعه تجارت، برای نخستین بار در پنج سال گذشته در استان‌های شمالی افغانستان به مرکزیت
    مزار شریف افتتاح می‌شود.

    علیرضا صدرزاده با اشاره به جزئیات و زمان برگزاری بزرگترین نمایشگاه اختصاصی ایران در استان‌های شمالی افغانستان، اظهار کرد: نخستین نمایشگاه اختصاصی ایران پس از چندین سال، در شهر مزارشریف افغانستان می‌تواند با حضورگروه‌های تولیدی و صادراتی توانمند کشورمان از شهرهای، تهران، خراسان رضوی، مازندران، اصفهان، زنجان، کرمان، فارس، آذربایجان غربی، گیلان و مرکزی، گلستان، خراسان جنوبی، خراسان رضوی و سمنان برگزار شود.
  • استقرار پایگاه اهدای خون در شهرک صنعتی توس مشهد - ۲ شهریور ۹۴

    دنیای اقتصاد، احسان صابر- برای دومین بار در سال جاری، پایگاه اهدای خون در محل شرکت صنعتی نیان الکترونیک در شهرک صنعتی توس مشهد مستقر شد و از کارمندان متقاضی اهدای خون این شرکت خون گرفت.

    رئیس هیأت مدیره شرکت نیان الکترونیک که واحدی صنعتی در زمینه تولید قطعات الکترونیکی و عمدتا مخابراتی است، در خصوص استقرار پایگاه اهدای خون در این شرکت صنعتی برای دومین بار، می‎گوید: این برنامه توسط کانون فرهنگی هنری شرکت طرح‎ریزی شده و یکی از اهداف آن ترغیب پرسنل به مشارکت‎های اجتماعی است که در گام نخست اهدای خون انتخاب شد که نماد همنوع دوستی و ایثار است و جامعه به آن احتیاج دارد.
  • معماری؛ بستر بالندگی اقتصاد و فرهنگ

    مزدا نوبری*
    در جوامعی نظیر جامعه ما، با تاریخ و پشتوانه فرهنگی ارجمند و پرشمارش، مواجهه و گفتگو با جهان امروز که پس از انقلاب صنعتی در عبارتی عام، نام «دنیای مدرن» را بر آن نهاده‌ایم، چه صورتی از خود باختگی را برای خود ترسیم کند ویا مهجوری و انزوا را برگزیند، هر دو انتخاب‌هایی منتهی به فرسودگی و بی‌قدری پیشینه پر بار تمدنی‌اش خواهد بود.

    پس در این شرایط، تنها یک راه پیش روست و صد البته راهی دشوار و پر فراز و نشیب، که با حفظ دستاوردهای فرهنگی گذشته خود و تکیه بر ارزش‌های گرانقدر نهفته در تاریخ و هویتش، در مرحله‌ای از گذار قرار گیریم و قادر به بیان و ترجمان شایستگی‌های خویش به زبان و گفتار قابل‌فهم و قابل‌ادراک جهان امروز گردیم.
  • نمایشگاه هنر ترکیبی «حرف‌های خصوصی» در مشهد

    نمایشگاه هنر ترکیبی «حرف‌های خصوصی» جمعه ۳۰ مرداد ۹۴ با حضور سیف‌الله صمدیان، دبیر جشن تصویر سال، در نگارخانه فردوسی جهاد دانشگاهی مشهد افتتاح شد.
    محمدصادق دهقانی طراح، نویسنده و کارگردان به همت دختران و دست‌اندرکاران موسسه‌ی خیریه‌ توانبخشی «همدم»، این هنر ترکیبی را ارائه می‌دهد.
    گروه عکاسی «حرف‌های خصوصی» عبارتند از: شادی‌آفرین آرش، الهام برادران، علی حسینیان، شیوا خادمی، محمدصادق دهقانی، سمیرا غفاریان قالیباف، صادق سوری و فرشته کاملان.
    نمایشگاه تا ۴ شهریور ۹۴ هر روز از ساعت ۱۰ تا ۱۲ و ۱۷ تا ۲۰ دایر است.
  • افزایش ۲ میلیون مترمکعبی تولید و مصرف آب در خراسان رضوی

    ایرنا- معاون بهره‎برداری شرکت آب و فاضلاب مشهد از افزایش دو میلیون مترمکعبی میزان تولید و مصرف آب در خراسان رضوی طی چهار ماه نخست سال جاری خبر داد.

    عباس مهری با بیان اینکه در چهار ماه نخست سال جاری ۵۶ میلیون و ۵۱۲ هزار مترمکعب آب در استان تولید و مصرف شده است، تصریح کرد : این درحالی است که این میزان در مدت مشابه سال قبل ۵۴ میلیون و ۵۹۳ هزار متر مکعب بوده است. وی افزایش دما و گرمای هوا در سال جاری را یکی از دلایل این افزایش بیان کرد و گفت: از ابتدای سال جاری با توجه به محدودیت منابع آب در استان مدیریت کاهش فشار در شبکه‌های آب اعمال و میزان مصرف آب تا حدودی مدیریت شد.
  • اکوتوریسم؛ اما و اگرها؟

    دکتر مژگان ثابت تیموری*
    اکوتوریسم واژه‌ای است که از سال‎های ۱۹۹۰ به عنوان دست‌مایه‌ جنبش‌های غیردولتی و سازمان‌های مردم‎نهاد برای مقابله با دست‌اندازی و تخریب محیط زیست و نیز از سوی کارشناسان اقتصادی به عنوان محل درآمد جدید و کم‎هزینه مورد استفاده قرار گرفت و در سال ۱۹۹۱ تشکلی به نام جامعه بین‌الملل اکوتوریسم (TIES) با تعریف اکوتوریسم شکل سازمان‌یافته‌ای به خود گرفت.

    بر اساس تعریف ارائه‌شده، «اکوتوریسم، سفری مسئولانه به مناطق طبیعی است که درآن محیط زیست حفظ شده و رفاه مردم بومی محقق شود.
  • نگاهی به زبان و خط اوستایی

    رضا سلیمان نوری*
    این نوشتار را قصد داشتم به زبان پهلوی پارتی که مهم‌ترین زبان نیمه اول عصر فارسی میانه است اختصاص دهم که دوستی که این مجموعه نوشتار را تاکنون دنبال کرده،تذکری درست را مطرح کرد.

    او عنوان کرد که تاکنون من زبان‌های فارسی باستان و میانه رایج در خراسان بزرگ یا تاثیرگذار بر آن را معرفی کرده‌ام اما از زبانی مهم از این دوره که هنوز هم گویشگرانی دارد، غافل شده‌ام. سخنی که به درستی بیان می‌شد زیرا من تاکنون هیچ اشاره‌ای به زبان اوستایی نداشته‌ام.

    زبانی که هر چند به مرور زمان پوست انداخته و از کهن به نو تبدیل شده اما باز هم اوستایی است و به عبارتی قدیمی‌ترین زبان هند و ایرانی رایج‌تر در حوزه فلات ایران بزرگ محسوب می‌شود.
  • دفاع از عملکرد وزیر اقتصاد

  • شمشیر دولبه سرمایه‎گذاری در اکوتوریسم

    دنیای اقتصاد، فاطمه رافع- کارشناسان و صاحب‏نظران عرصه اقتصاد بارها و بارها در باب توسعه پایدار به ایراد سخن پرداخته‎اند و راهکارهای متعددی نیز برای تحقق این امر مطرح کرده‎اند؛ گسترش اکوتوریسم یکی از این راهکارهای ارائه شده است که از سال ۱۹۹۰ مورد توجه قرار گرفت.

    به گواه آمار، بهشت چهار فصل ایران رتبه پنجم جهان را از نظر جاذبه‎های اکوتوریستی به خود اختصاص داده با این حال به اذعان صاحب‎نظران و متولیان این عرصه، اکوتوریسم در کشور ما مغفول مانده است و حتی هنوز در شناسایی و معرفی جاذبه‎های طبیعی کشور نیز چندان موفق نبوده‎ایم.
  • انتقاد ازفعالیت سوگلی های اقتصاد

    دنیای اقتصاد- رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی خراسان رضوی گفت: وقتی اقتصاد کشور رانتی باشد و در فعالیت‌ها سوگلی داشته باشیم اقتصاد کشور رشد نخواهد کرد.

    به گزارش ایسنا، غلامحسین شافعی در نشست خبری هیات نمایندگان اتاق بازرگانی که در محل این اتاق برگزار شد، با بیان اینکه این اشتباه بزرگی است که فکر کنیم تنفس اقتصادی وابسته به تحریم‌هاست، گفت: تحریم در اقتصاد ما تاثیر داشته و در این مساله شکی نیست اما اگر مشکلات داخلی ما حل نشود رفع تحریم‌ها هیچ اتفاقی خاصی را در اقتصاد رقم نخواهد زد.
  • رونق اقتصاد تئاتر؛ وابسته به نوع مدیریت

    دنیای اقتصاد، گروه فرهنگ و هنر- زمانی‌که مسئولان و دست اندرکاران از سبد فرهنگی صحبت می‌کنند و در آمار و ارقام خود به کمبودها و یا نبودها اشاره می‌کنند و معتقدند که بر فرض مثال کتاب از سبد فرهنگی خانوار حذف شده است، در وهله اول کتاب را یک کالا فرض کرده‌اند. حال تئاتر هم مانند کتاب می‌تواند یک کالا باشد و در سبد فرهنگی جایی بگیرد و با سیاست‌گذاری به‌جا و مناسب موثر واقع شود. همانطور که یک کالا تولید می‌شود تا به دست مخاطب برسد، تئاتر هم تا مخاطب نداشته باشد کالا محسوب نخواهد شد و نمی‌تواند مفهوم «اقتصاد تئاتر» را شکل دهد.
  • نقش برند در اقتصاد بخش خصوصی

    دنیای اقتصاد- سومین همایش برندینگ با رویکرد مصرف‌کننده با حضور فعالان اقتصادی، صنعتی و بخش خصوصی و برخی از مسئولان اقتصادی خراسان رضوی در روزهای ۲۸ و ۲۹ مردادماه سال جاری در سالن اجتماعات ساختمان ساپکو برگزار شد.

    اهمیت برندینگ و برندسازی در اقتصاد بخش خصوصی، لزوم اعتمادسازی تولیدکننده برای مصرف‌کننده با برندسازی، سهم تولیدکنندگان در توسعه برند ملی، حمایت دولت از برندهای ایرانی، برند محور پایدار توسعه اقتصادی، ارتقاء کیفی برندها با جلوگیری از ورود دولت به اقتصاد و سوددهی بسیار زیاد صنعت برندینگ از جمله موضوعات مطرح شده توسط سخنرانان این همایش دوروزه بود.
  • اخبار کوتاه - ۲ شهریور ۹۴

    آیت‌الله‌ هاشمی رفسنجانی در بدو ورود به مشهد:
    ان‌شاالله مسأله توافق به نتیجه خوبی برسد و مشکلات کشور حل شود
    فارس- رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: مهم‌ترین خواسته کنونی‌ام از امام رضا(ع) این است که ان‌شاالله مسأله توافق هسته‌ای به نتیجه برسد و مشکلات کشور حل شود.

    آیت‌الله اکبر هاشمی رفسنجانی در بدو ورود به مشهد در فرودگاه شهید هاشمی‌نژاد اظهار کرد: نخستین هدفم از سفر به مشهد زیارت حرم مطهر رضوی است که این امر جزو آرزوهای هر شیعه است.
    رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام ادامه داد: در این سفر بعضی از دوستان را می‌بینیم و کارهایی که در طول سال به ذهنمان رسیده است، با دوستان از جمله آیت‌الله واعظ‌ طبسی تولیت آستان قدس رضوی و همچنین استاندار خراسان رضوی مطرح می‌کنیم.
  • تقدیر از خدمات «سپاد»

    دنیای اقتصاد- رئیس کمیسیون شهرسازی و معماری شورای اسلامی شهر تهران در بازدید از منطقه تجاری گردشگری سپاد گفت: سپاد در قبال خدمت به مردم یک وظیفه ملی دارد؛ همچنان که مبنای فعالیت خود را خدمت به مردم و توسعه شهر و سهامداران ایثارگرش قرار داده است.

    به گزارش روابط عمومی منطقه تجاری گردشگری سپاد، محمد سالاری با تقدیر از فعالیت‌های صورت گرفته در این منطقه به تفاوت‌ها و شباهت‌های دو کلانشهر مشهد و تهران اشاره کرد و افزود: چالش‌های مشترکی در همه کلانشهرها وجود دارد که از جمله آن می‌توان به جمعیت‌پذیری، رشد سکونت‌گاه‌های غیررسمی، چالش‌های زیست‌محیطی، مشکلات ترافیکی و.
  • بودن مسأله نیست؛ چگونه بودن مسأله است

    احمد ناصری
    تئاتر مشهد این روزها نسبت به سابق رونق خاصی گرفته است و جوان‌های زیادی برای ابراز وجود و دیده شدن در آن تلاش می‌کنند و هرکدام در دل، امیال و آرزوهایی دارند؛ خودشان را در نقطه‌هایی طلایی می‌بینند و تلاش می‌کنند تا به آن نقطه برسند. کافی است نمایشی در پارک ملت اجرا شود و شما دقایقی را جلوی درب اصلی «تئاتر شهر» قدم بزنید تا متوجه شوید شور و شوق جوانان چقدر مهارنشدنی است و همه آمده‌اند تا کار کنند و بر صحنه بدرخشند و یا کار دوستان و هم‌قطاران خود را ببینند.

    اما سوال اصلی اینجاست که این استعدادها و پتانسیل‌ها در مشهد چگونه مدیریت می‌شود و چه راهکاری برای جذب آنان وجود دارد؟ آیا آن‌ها باید سرگردان برای خود در سالن‌های مختلف وقت بگذرانند و یا توسط شبه‌استادهای تئاتر مشهدی آموزش ببینند و بدون هدف و آینده رها شوند؟ نمایش هنری است که علاوه بر استعداد ذاتی به توسعه مهارت‌ها و پرورش و شکوفایی توانایی‌ها نیازمند است.
بیشتر