دنیای اقتصاد، احسان صابر- رئیس اتاق بازرگانی خراسان رضوی در نشست خبری شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی با اشاره به طرح استیضاح وزیر اقتصاد و دارایی از سوی برخی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی گفت: اتاق بازرگانی به عنوان بخش خصوصی یکی از حرکت های خوب دولت در مسائل اقتصادی را اقدامات مثبت وزیر اقتصاد و دارایی می داند که به طور مشخص، ثبات اقتصاد کلان در کشور و کاهش تورم را درپی داشته است. عملکردهای اقتصادی خوب دولت بوده است.


موضوع استیضاح مرتبط نیست
غلامحسین شافعی ادامه داد: ما به عنوان نمایندگان بخش خصوصی، عملکرد وزیر اقتصاد را مثبت ارزیابی می کنیم و معتقدیم موضوعی که برای استیضاح وی مطرح شده به وزیر وقت اقتصاد و دارایی چندان مرتبط نیست و حاصل عملکردهای گذشته بوده که مشکلات کنونی را به وجود آورده است. وی تصریح کرد: هم بانک مرکزی و هم وزارت اقتصاد و ودارایی دو موضوع را مورد توجه قرار داده اند، نخست نظم دهی به موسسات مالی و اعتباری غیرمجاز کشور که آفتی بزرگ به شمار می رود و اقداماتی مثبت در این زمینه آغاز شده و دوم ثبات اقتصادی موجود است که با وجود همه تغییرات، شاهد ثبات نرخ ارز و آرامش جو کلان اقتصادی کشور هستیم. بنابراین به نظر می رسد عملکرد وزارت اقتصاد مثبت بوده و امیدواریم وزیر اقتصاد که در موضوع مطروحه استیضاح دخالتی جدی نداشته و به دنبال رفع مشکلات است، مورد توجه دوستان قرار گیرد.

pic۱

رئیس اتاق بازرگانی خراسان رضوی در تشریح موضوعات شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی استان، اظهار کرد: یکی از موضوعاتی که در این جلسه مطرح شد و مورد تایید شورا قرار گرفت، تهیه برنامه های دوران پساتحریم استان خراسان با محوریت شورای گفتگو ظرف مدت دو ماه و آوردن به صحن شورا و عملی کردن آن برنامه بود. وی از افتتاح مرکز آموزش و پژوهشهای اقتصادی استان و نیز راه اندازی مرکز مطالعات استراتژیک صادرات خراسان رضوی در دو هفته آینده خبر داد.
شافعی اظهار کرد: براساس نظرسنجی که از اعضای شورای گفتگو درباره تشکیل شورای اتاقهای مشترک بازرگانی ایران با سایر کشورها انجام گرفت، مقرر شد پس از جمع بندی نظرات برای تاسیس شعبه های اتاق مشترک در استان خراسان در راستای استفاده از موقعیت جدیدی که به وجود آمده، اقدام کنیم. نائب رئیس اتاق بازرگانی ایران از برگزاری همایش سالانه بهبود محیط کسب و کار در مشهد به عنوان یکی دیگر از موضوعات مطرح شده در شورای گفتگو نام برد و افزود: این همایش طبق برنامه انجام می شود و از مدیرانی که در راستای بهبود محیط کسب و کار اقدام کرده اند تقدیر می شود.

شافعی عنوان کرد: تعدادی از شرکتهای حمل و نقل استان مشکلاتی داشتند و امروز در شورای گفتگو تصویب شد طی نامه ای تا زمان تشکیل شورای حل اختلاف گمرک، از فعالیت این شرکتهای حمل و نقل جلوگیری نشود و آنها بتوانند به کار خود ادامه دهند.

افتتاح مرکز تحقیقات سرمایه گذاری

pic۲


مدیرکل امور اقتصادی و دارایی خراسان رضوی نیز گفت: در بخش صادرات که از برنامه های مهم استان است و استاندار نیز بر لزوم صادرات دو میلیارد و ۵۰۰ میلیون دلاری سالانه از استان تاکید کرده، لازم است زمینه های لازم فراهم شود و در این راستا شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی در خراسان رضوی مقرر کرد فرایند صادرات و واردات کالا در استان از گمرکات بررسی شود و زمان این فرایند به حداقل کاهش یابد تا بخش هایی که موجب کندی کار و افزایش مدت زمان انجام امور می شود، لغو شود.

سیدعلی شهابی افزود: با توجه به گرایش خارجی ها برای سرمایه گذاری در ایران پس از توافق هسته ای و نیز تاکیدات رئیس جمهور مبنی بر لزوم سرمایه گذاری ها در راستای تولید کالاها به طور مشترک و یا تحت لیسانس در ایران؛ در استان هم مرکز تحقیقات سرمایه گذاری خارجی در حال آماده سازی است تا فرصت های سرمایه گذاری در بخش های صنعت و معدن شناسایی و به هیات های خارجی ارائه شود.


در ادامه جلسه و با آغاز سوالات خبرنگاران از اعضای شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی؛ خبرنگار دنیای اقتصاد درباره موضع گیری های استانداری در برابر موسسات مالی و اعتباری به ویژه میزان سوال کرد.

هیچ وقت از میزان حمایت نکردیم

pic۳


مدیرکل دفتر هماهنگی امور اقتصادی و بین الملل استانداری خراسان رضوی گفت: ما هیچوقت از موسسه میزان حمایت نکردیم و مسئولیت نظارت و کنترل موسسات مالی و اعتباری با بانک مرکزی است. بخشی از مشکلات موسسه میزان مربوط به تخلفات خودش و بخشی به دلیل هجوم مردم برای دریافت پولهایشان بود که نتوانست تامین نقدینگی کند و این اتفاقات برایش رخ داد.

علی رسولیان تصریح کرد: اگر در آن برهه از زمان استانداری هم از مشکلات میزان سخن می گفت، در واقع به مشکلات دامن می زد. از روز نخست بروز مشکلات این موسسه، برای حمایت از حق و حقوق مردم وارد شدیم و هر کاری کردیم به خاطر مردم بود؛ ما هیچوقت موسسات مالی و اعتباری مجاز یا غیرمجاز را به شورای هماهنگی بانکها در استان دعوت نمی کنیم و چون موضوع میزان به حقوق مردم برمی گشت بلافاصله با بانک مرکزی تماس گرفتیم و پاسخی که دریافت کردیم این بود که موسسه میزان مشکل خاصی ندارد و در حال اخذ مجوز است، ما هم برای ایجاد آرامش وارد شدیم و همین را به مردم اعلام کردیم، البته اینکه موسسه در حال اخذ مجوز است و مشکل خاصی ندارد به این معنا نیست که تخلفاتی ندارد.

رسولیان یادآور شد: به نظر من علت اصلی مشکلات این موسسه، مدیریت ضعیف میزان بود و ما در جلسات خصوصی هشدارها و تذکرات جدی به مسئولان این موسسه داده بودیم. زمانی که اعتراض های مردم جدی شد، از بانک مرکزی برای تعیین تکلیف میزان درخواست کردیم و بانک مرکزی هم انحلال میزان را اعلام کرد و ما در استان بخشی از کار را برای پاسخگویی به مطالبات مردم انجام دادیم.

دنبال حل مشکل هستیم
مدیرکل دفتر هماهنگی امور اقتصادی و بین الملل استانداری خراسان رضوی بیان کرد: منابع میزان حدود ۳۲۰۰ میلیارد تومان بود و در حال حاضر به ۲۵۷۰ میلیارد تومان رسیده و با اقداماتی که ستاد تدبیر انجام داده، از طریق منابع مالی که در اختیار بانک مرکزی بود تصفیه حدود ۱۰۷ هزار نفر از سپرده گذاران انجام شد و اقداماتی هم در شکل تهاتر انجام گرفت. وی اظهار کرد: بخشی از پول مردم پرداخت شده و هنوز هم برای دفاع از حق مردم در حال پیگیری هستیم و پیشنهاداتی به بانک مرکزی داده ایم. اختیارات ما محدود و مشکلات این موسسه زیاد است، در هنگام آغاز بحران موسسه براساس مذاکراتی که انجام می دادیم، اظهاراتی داشتیم اما اینطور نبود که از میزان حمایت کنیم.

رسولیان تاکید کرد: ما به دنبال حل مشکل مردم و دفاع از حقوق آنها هستیم و مردم مطمئن باشند استاندار و مسئولین استانی تمام وقت خود را برای حمایت از حق آنها می گذارند. وی درباره مشکلات سهامداران پدیده نیز گفت: در مورد پدیده هم هر اقدامی که انجام می دهیم برای دفاع از کار مردم است. در مشکلات این شرکت دو موضوع وجود داشت؛ نخست تبلیغات گسترده برای فروش سهام شرکت سهامی خاص و مغایرت این مساله با قانون و دوم، نداشتن همه مجوزهای لازم برای ساخت و سازها. برای حل مشکلات مردم پیشنهاداتی به دستگاههای مسئول ارائه کردیم. مدیرکل دفتر هماهنگی امور اقتصادی و بین الملل استانداری خراسان رضوی خاطرنشان کرد: استانداری دو خواسته از سرمایه گذاران پدیده دارد که اگر همراهی کنند در کنارشان خواهیم بود؛ اول پرداخت تمام مطالبات و حقوق مردم و جلب رضایت آنها و دوم پرداخت حق دولت و بیت المال برای اخذ مجوزها، اگر اینها اتفاق بیفتد ما به پدیده کمک می کنیم و در کنار این شرکت هستیم.

لزوم حمایت از صنایع محور غرب
رئیس اتاق بازرگانی خراسان رضوی نیز در پاسخ به سوال دنیای اقتصاد درباره تعیین تکلیف صنایع محور غرب مشهد، گفت: امروز موضوع توسعه واحدهای موجود در محور غرب بیشتر مورد توجه است و لازم است واحدهای مستقر در این محور در صورت داشتن مشکلات محیط زیستی، این مشکل را حل کنند.

شافعی ادامه داد: در وضعیتی که تولید به عنوان نوک پیکان حرکت اقتصادی ما مطرح است باید حمایت لازم از واحدهای صنعتی موجود صورت بگیرد ولی همه واحدها هم موظف به رعایت مساله محیط زیست هستند و زندگی مردم و فضای آن باید مورد توجه باشد. به نظر من واحدی که سی سال در حال فعالیت است، تاکنون بدون مجوز کار نکرده و هر کسی دارای پروانه بهره برداری است، تمام مراحل را گذرانده و نباید مشکلی داشته باشد و اگر مشکلی برایش ایجاد کنند عادلانه نیست.

اعتماد

صبر دولت در مقابل منتقدان و انتخابات پیش‌رو
روزنامه اعتماد با انتشار یادداشتی از حسین انصاری‌‌راد نماینده اسبق مردم نیشابور در مجلس ششم، نوشت: دو سال از عمر دولت می‌گذرد و در این مدت دولت همواره زیر تیغ منتقدانش بوده است. سوال‌های پی‌در‌پی از وزرا شاهد این ماجراست و البته سیاست خارجی و به ویژه مذاکرات و توافق که این روزها بیش از پیش دولت را هدف قرار داده است. شکی نیست که نوع رفتار دولت با منتقدانش می‌تواند تعیین‌کننده و حتی در درصد موفقیت برنامه‌هایش تاثیرگذار باشد از همین رو دولت باید روندی منطقی را در برابر منتقدانش در پیش بگیرد. با توجه به شرایطی که کشور دارد، دولت باید در برابر منتقدانش با صبر و حوصله و منطق برخورد کند و با شفافیت تمام و با شرح صدر پاسخ منتقدان را بدهد تا بتواند گره از مسائل بگشاید و از سوی دیگر افکار عمومی را نیز نسبت به مسائل پیش‌آمده روشن کند.

البته باید یادآور شد که امروز بسیاری از منتقدان دولت بیش از اینکه انتقاد داشته باشند بهانه‌جویی می‌کنند و در مسائل هسته‌ای و مذاکرات شاهد هستیم که آنچه تندروهای جناح اصولگرا در مجلس مطرح می‌کنند بیشتر بهانه‌جویی است اما حتی در مقابل آن‌ها هم باید صبور بود. بی‌تردید زمانی که دولت با منطق با این مساله روبه‌رو شود افکار عمومی جامعه نیز روشن‌تر از قبل به مسائل نگاه خواهند کرد و به خوبی درک خواهند کرد حضور چه کسانی در مجلس و جایگاه‌های دیگر اداره کشور به روند رشد و تعالی ایران کمک خواهد کرد و بدین‌ترتیب در انتخاب و تصمیم جامعه در انتخابات مجلس شورای اسلامی تاثیرگذار خواهد بود. بی‌شک مردم اجازه نخواهند داد کسانی که در برابر برنامه‌های دولتی که منتخب آن‌هاست سنگ‌اندازی می‌کنند به کرسی‌های مجلس دست پیدا کنند. دولت با صبوری در مقابل منتقدان از هر جنس می‌تواند مردم را به سمتی سوق دهد تا افرادی را برگزینند که اصلح‌ترین برای اداره کشور باشند و در راستای منافع ملی و رشد جامعه ایران قدم بردارند.


آرمان

آستان قدس تکذیب کرد
روزنامه آرمان با درج خبری پیرامون صحبت‌های اخیر قائم‌مقام آستان قدس در مورد قطع درختان، نوشت: قائم‌مقام تولیت آستان قدس رضوی با بیان اینکه قطع درختان و ساخت برج مسکونی یا تجاری در زمین‌های باغی موقوفه حضرت رضا(ع) در مشهد واقعیت ندارد و کذب است.

مهدی عزیزیان در پاسخ به پرسشی مبنی‌بر علت تخریب باغ‌های موقوفی در مشهد افزود: هیچ ساخت و سازی در زمین‌های موقوفه بدون مجوز و تایید شهرداری مشهد از سوی آستان قدس رضوی انجام نگرفته است. او تاکید کرد که آستان قدس رضوی خدمات عام‌المنفعه بی‌شماری داشته و متعلق به مردم است لذا هرگونه جوسازی در خصوص اینکه باغ‌های موقوفه حضرت رضا(ع) تخریب یا درختان آن‌ها برای برج‌سازی و تجاری‌سازی قطع شده با منطق سازگار نبوده و دور از انصاف است. قائم مقام تولیت آستان قدس رضوی در ادامه گفت: این آستان تعامل خوب و قانونمندی با شهرداری مشهد دارد و هرگونه تغییر کاربری یا ساخت و ساز در فضای سبز یا واگذاری زمین با هماهنگی و نظارت این نهاد انجام گرفته است.

آفتاب

هدف حزب اتحاد؛ طبقه متوسط
روزنامه آفتاب یزد با انتشار یادداشتی از مصطفی درایتی، فعال اصلاح طلب خراسانی و عضو شورای مرکزی حزب اتحاد ملت ایران، نوشت: نیروهای سیاسی با سابقه و شناسنامه‌دار در جریان اصلاحات احساس کردند که نیازمند یک تشکل جدی برای سازماندهی و کادرسازی نیروهای اصلاح‌طلب هستند. بر اساس همین موضوع تلاش کردند شرایطی فراهم شود تا در چارچوب فضای جدید به وجود آمده در کشور فعالیت خود را آغاز کنند. هدف از تشکیل این حزب نیز جز آنچه در کل دوران اصلاحات مدنظر بوده، نیست.
یک تفکر سیاسی اگر بخواهد به مرور زمان هدف خود را دنبال کند نیازمند همگرایی بیشتر میان نیروهای خود است. اهمیت اتفاقی که در سال ٩٢ افتاد شاید کمتر از سال ٧٦ برای جریان اصلاحات نبود. این اتفاق تغییر فضایی را در کشور نوید می‌داد و مسلما آغاز به کار حزب اتحاد ملت ایران از محصولات گشایش فضای سیاسی بود که بعد از سال ٩٢ در کشور ایجاد شد. امیدواریم با دیگر نیروهای اصلاح‌طلب با همگرایی بتوانیم نسبت به تحقق بخشی از مطالبات مردم اقدام کنیم.

شاید بتوان گفت که مخاطب اصلی این حزب قشر متوسط است. این را به‌طور طبیعی از فعالیت‌های گذشته اعضای این مجموعه نیز می‌توان فهمید. گفتمان این حزب با ادبیات و مطالبات این قشر ارتباط برقرار خواهد کرد. اگر چه تلاش می‌کنیم در وضعیت جدید با توجه به تجربیات، این دایره را گسترده‌تر و نوع گفتمان را طوری تعریف و بازتعریف کنیم که مخاطبان بیشتری را بتواند نمایندگی کند.
به هر حال اصلاحات معتقد است که توسعه در کشور باید نگاهی همه‌جانبه باشد و مهم این است که اصلاحاتی که در جامعه انجام می‌شود با خواست و مطالبات جامعه آمیخته شود. در این صورت چنین اصلاحاتی می‌تواند حاکمیت‌ها را وادار به تحقق اصلاحاتی کند که بعضا برخی از آن‌ها چندان موردقبول حاکمیت‌ها نیست. اعتنای ما به توسعه سیاسی شاید بیش از دیگر بخش‌ها باشد. البته توسعه فرهنگی ارتباط بسیار جدی‌تری با توسعه سیاسی دارد و باید به آن توجه کافی و وافی شود.