شماره روزنامه ۶۱۴۵
|

ویژه نامه خراسان

  • ذهن زیبای فاتح نوبل اقتصاد

    دنیای اقتصاد، سپهر استیری - ۲۱ سال پیش نام او برای همیشه با نوبل اقتصاد گره خورد، «جان فوربز نش»، تحصیلات خود در رشته ریاضیات را در دانشگاه پرینستون آمریکا به پایان رساند و در همان جا مشغول به تدریس شد. او که در نبردی طاقت فرسا توانسته بود بر بیماری اسکیزوفرنی پیروز شود، می‌توانست تا یک ماه دیگر تولد ۸۷ سالگی خود را جشن بگیرد. وی برای دریافت جایزه ریاضی آبل از هارالد پنجم، پادشاه نروژ به این کشور سفر کرده بود اما شنبه دوم خردادماه، در زمان بازگشت به آمریکا، در یک سانحه رانندگی به همراه همسر خود جان به جان آفرین تقدیم کرد.
  • غفلت از صنایع پربازده

    دنیای اقتصاد، زهرا صفدری- بنگاه‌های اقتصادی کوچک و متوسط بخش مهمی از صنعت به‌شمار می‌روند که متاسفانه با وجود ارزش‌آفرینی و نقشی که در رشد اقتصادی و اشتغال‌زایی دارند، با موانع و مشکلات زیادی روبرو بوده و این موانع گاه منجر به تعطیلی برخی از این واحدهای صنعتی می‌شود. به‌طورکلی صنعت نقشی حیاتی در رشد اقتصادی کشورها داشته و تصور جامعه پیشرفته یا در حال توسعه بدون واحدهای صنعتی و تولیدات ناشی از آن، امکان‌پذیر نیست. لزوم اعتمادسازی برای اجرای قانون رفع موانع تولید و سرمایه‌گذاری رئیس هیأت مدیره شهرک صنعتی مشهد در گفت‌وگو با «دنیای اقتصاد» می‌گوید: صنایع کوچک موتور محرکه تولید بوده و حضور و ظهور آن‌ها در دنیا، به دلیل زودبازده بودن و اینکه تأمین‌کننده و نیروی محرکه صنایع بزرگ محسوب می‌شوند، دارای اعتبار زیادی است.
  • موانع کار و تولید در استان رفع می‌شود؟

    ایسنا- رئیس خانه صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی گفت: اخیرا بخشنامه‌ای با امضای معاون اول رئیس جمهور مبنی بر ایجاد کارگروه‌هایی در قالب ستادهای تسهیل صادر شده تا موانع کار و تولید را بررسی و آن‌ها را رفع کنند. حسن حسینی در خصوص طرح تمهیدات دولت برای رفع موانع تولید، اظهارکرد: اگر فعالیت افراد در این کارگروه‌ها همراه با یک اراده اجرایی باشد به طور ۱۰۰درصدی مشکلات تولید حل خواهد شد زیرا بخشی از موانع تولید و کسب‌وکار نیاز به قانون ندارد بلکه به اجرای صحیح قانون نیازمند است. وی ادامه داد: آیین‌نامه‌ اجرایی کارگروه‌ها ابلاغ شده ودر قالب ستادهای تسهیل درهفته آینده به ریاست استانداری و دبیری سازمان صنعت، معدن و تجارت شکل می‌گیرند.
  • روند روبه‌رشد تولید برای صادرات‌ فرش دستباف در خراسان رضوی

    مخملی فرش‌های دستبافت را کاملا ایرانی دانست و خاطرنشان کرد: این فرش‌ها از هرگونه دخالت خارجی مبرا بوده و صادراتی هستند ایسنا- رئیس اتحادیه صادرکنندگان فرش دستباف خراسان رضوی گفت: تلاش اتحادیه بسترسازی مناسب برای هموار کردن راه صادرات در حوزه فرش‌های دست‌بافت است که تاکنون در این زمینه شاهد روند روبه‌رشدی بوده‌ایم. هادی مخملی بیان کرد: حضور پرتوان تولیدکنندگان در بازارهای جهانی و نیازسنجی بازار‌های داخلی و خارجی می‌تواند مشکل صادرات را حل کند. وی با اشاره به اینکه بازار تولید فرش از لحاظ تنوع اشباع شده است، عنوان کرد: علی‌رغم رکود اقتصادی در بازار بر این باور هستیم که تولیدکنندگان با مدیریت هزینه واحدهای تولیدی و شناسایی بازارهای صادراتی می‌توانند در بازارهای داخلی و خارجی حرفی برای گفتن داشته باشند.
  • وقت یاری به بهزیستن

    دنیای اقتصاد، سید مهرداد امیرکلالی- در دنیای امروز سازمانی مثل بهزیستی که سازمان رفاهی نیز نامیده می‌شود درگیر مباحث اجتماعی است و براساس وظایفش جامعه هدف مشخصی نیز دارد. سازمان بهزیستی نقش حمایتی و توانبخشی بخش بزرگی از افرادی که به نوعی دارای شرایط خاص جسمی و وضعیت خاص زندگی هستند را برعهده دارد. اجرای برنامه‌های بهزیستی با توجه به دامنه و وسعت آسیب‌های اجتماعی ناشی از فقر اقتصادی و فرهنگی به ویژه در دهک‌های پایین جامعه نیاز به اعتبارات مالی قابل‌توجهی دارد که قطعا تامین آن از محل بودجه‌های سالیانه دولتی امکان‌پذیر نخواهد بود.
  • درگذشت نویسنده مشهدی جامعه ادبیات را سیاهپوش کرد

    رضا دانشور در سال ۱۳۲۶ در مشهد به‌دنیا آمد. در دهه ۵۰ شمسی به عنوان نویسنده‌ای خلاق و صاحب ذوق به جامعه ادبی ایران معرفی شد دانشور که هم داستان می‌نوشت و هم نمایشنامه یکی از چهره های مهم تئاتر شهر مشهد بود. او به همراه چهره‌هایی چون داود کیانیان، داریوش ارجمند، اتوشیروان ارجمند، رضا صابری، رضا کیانیان و . . . جریان تئاتری مهمی را در این شهر پایه‌گذاری کردند. دانشور ابتدا با چاپ داستان های کوتاهش در نشریات و جنگ ‌های ادبی نامش سر زبان‌ها افتاد و بعدها با نگارش رمان «نماز میت» موقعیت خودش را در جریان داستان‌نویسی ایران تثبیت کرد.
  • افزایش ۳۰ درصدی مسافران خط یک قطارشهری مشهد

    روزنامه جمهوری اسلامی در خبری پیرامون افزایش مسافران خط یک قطارشهری مشهد در سال گذشته به نقل از قاسم طاهری، مدیرعامل شرکت بهره برداری قطار شهری مشهد، نوشت: «در سال گذشته به ۳۵ میلیون مسافر در خط یک قطارشهری مشهد سرویس دهی شده که این امر با افزایش ۳۰ درصدی روبرو بوده است و جابه‏جایی مسافر طی چهار سال گذشته از مرز ۱۰۵ میلیون نفر عبور کرده که این امر نوید خوبی در حمل و نقل عمومی است. در ایام خاص سال، شاهد استقبال بیشتری از سوی شهروندان در استفاده از قطارشهری بودیم و افزایش بهای بلیت برای سال ۹۴ ابلاغ نشده و برای هر نفر همان ۵۰۰ تومان قبلی است.
  • سینمای مدرن و مخاطب

    سینما از همان روزهای اول این محبوبیت را با ارزان بودن نسبت به کنسرت و اپرا دارا بود و طبقه کارگر مخاطبان اصلی آن محسوب می شدند دنیای اقتصاد،عماد نصرآبادی- در ۱۹۹۵ که صدمین سال سینما را جشن گرفتند، این هنر را نمایش تصاویر متحرک برای مخاطبانی تعریف کردند که بهای این نمایش را می پردازند. به عبارت دیگر حضور مخاطب بخش اساسی از تعریف دقیق این رسانه است. انواع بسیار مختلف پژوهش فیلم دغدغه مخاطبان فیلم یا روابط فیلم با مخاطبانش را دارند. از جنبه کمی،پژوهش و نگارش در مورد مخاطبان فیلم یا برخی از ابعاد روابط فیلم - مخاطب آشکارا نوشته‌های مربوط به جنبه های دیگر فیلم همچون رسانه فیلم یا زیبایی‌شناسی فیلم را تحت الشعاع قرار داده و از حیث شمار بیشتر از آن بوده است که مطمئنا بحث طولانی را طلب می‌کند و در پتانسیل این یادداشت نخواهد بود.
  • جای خالی رسانه تخصصی در حوزه گردشگری

    زارع‎صفت: بدانیم عرصه اقتصادی گردشگری یک عرصه رقابتی است و در این عرصه باید اطلاع‎رسانی‎ هوشمندانه‎ای داشته باشیم دنیای اقتصاد، فاطمه رافع- نگاهی به آمار موجود در زمینه سهم و جایگاه ایران در گردشگری جهان نشان می‎دهد علی‌رغم وجود ظرفیت‎های گردشگری بسیار در کشور، به صورت بایسته و شایسته از این ظرفیت‌ها استفاده نشده است؛ رتبه ایران در بین ۱۸۴ کشور جهان در زمینه تأثیر گردشگری در موضوع اشتغال ۱۳۶ و در زمینه سرمایه‌گذاری ۱۴۶ است؛ در سال ۲۰۱۳ سهم گردشگری ایران در تولید ناخالص ملی ۱۳۷ بوده است؛ این آمار قابل تأمل در سمینار تخصصی «نقش رسانه در توسعه گردشگری شهری» ارائه شد که میزبان آن مجتمع دکتر شریعتی جهاد دانشگاهی خراسان رضوی بود.
  • مراسم بزرگداشت استاد محمدرضا لطفی

    مراسم بزرگداشت استاد محمدرضا لطفی توسط کانون موسیقی در دانشگاه فردوسی مشهد برگزار شد. به گزارش معاونت فرهنگی و اجتماعی دانشگاه فردوسی مشهد، مراسم بزرگداشت استاد محمدرضا لطفی همراه با اجرای گروه کانون موسیقی دانشگاه فردوسی ( گروه ارغنون ) روز ۴ شنبه ۶ خرداد ماه سال جاری در آمفی تئاتر پردیس توسط کانون موسیقی این دانشگاه برگزار شد.
    .
  • افزایش نرخ وام؛ خوب اما ناکافی

    دنیای اقتصاد، گروه مسکن- آخرین روزهای دومین ماه بهار امسال بود که شورای پول و اعتبار طرحی را تصویب کرد تا شاید با اجرای آن، بازار به کما رفته مسکن در کشور رونقی یابد و زمستان این بازار را بهاری باشد. بر اساس این طرح که با هدف رونق تولید در بخش مسکن، ارتقاء قدرت خرید خانوارها و تحقق سیاست‎های تنظیمی دولت برای خروج غیرتورمی اقتصاد از رکود تصویب شد، حساب صندوق پس‎انداز مسکن یکم ویژه خانه‏اولی‏ها از محل سپرده‎گذاری واجدان شرایط با حداقل دوره انتظار یک سال جهت اعطای تسهیلات خرید مسکن از محل این حساب تأسیس می‎شود.
  • ذکر احوال حاکمان و استانداران خراسان در دوره قاجاریه – بخش۲۸

    هادی پژوهش (ادامه بخش ۲۷) موضوع اسارت زنان و دختران طایفه باشقانلو قوچان:خانواده زنان و دختران اسیر، شکایات تلگرافی به مرکز مخابره نموده و در خواست کردند سریعاً برای آزاد ساختن اسیران آنها اقدام شود و نمایندگانی نیز به تهران فرستادند که آن نمایندگان در مجلس شورای ملی متحصن شدند و در خواست رسیدگی و اقدام فوری نمودند در اثر این شکایات و پیگیری اقوام و خانواده‌های اسیران و تحصن‌کنندگان در مجلس شورای ملی (دور اول مشروطه ) به دستور دولت کمیسیونی برای تحقیق مرکب از: ۱- نمایندگان مجلس شورای ملی ۲- نمایندگان وزارت داخله (کشور) ۳- نمایندگان وزارت امور خارجه ۴- نمایندگان وزارت عدلیه (دادگستری ) ۵- نمایندگان خانواده های شاکی در وزارت عدلیه تشکیل شد، تشکیل چنین کمیسیونی در آن موقع اهمیت و عظمت واقعه را می رساند.
  • آلمان بزرگترین شریک اقتصادی اروپایی ایران

    روزنامه آرمان در خبری پیرامون دیدار سفیر آلمان با استاندار خراسان رضوی، نوشت: میکائیل بارون فوناونگرن، سفیر آلمان در ایران طی دیداری که با استاندار خراسان رضوی در محل استانداری داشت، گفت: «آلمان بزرگترین شریک اقتصادی اروپایی ایران است و ایران از ظرفیت های بالایی در زمینه اقتصاد و صنعت برخوردار است؛کشور آلمان فعالیت های ایران را در این زمینه ها کاملا مورد بررسی قرار می دهد؛ استان خراسان رضوی نیز از ظرفیت های بسیار بالایی بهره می برد. » سفیر آلمان در ایران گفت: «با وجود تحریم ها، آلمان یکی از مهمترین صادرکنندگان به ایران و همچنین بزرگترین شریک اروپایی این کشور است که رفع تحریم ها، به گسترش این روابط کمک می کند.
  • نیشابور؛ مناسب ترین شهر برای ایجاد شهرک سینمایی

    روزنامه اطلاعات در خبری پیرامون بهره برداری از سینمای بازسازی شده شهر فیروزه نیشابور، نوشت: با حضور حجت الله ایوبی، معاون سینمایی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی بهره برداری از سینمای بازسازی شده شهر فیروزه نیشابور آغاز شد. فرماندار نیشابور در مراسمی که به همین منظور در سینمای فیروزه برگزار شد، گفت، ما همچنان به دنبال پروژه ایجاد شهرک سینمایی در نیشابور هستیم. در ادامه ابوالحسن داودی، کارگردان برجسته سینمای کشور نیز در این مراسم گفت: «خواست مردم و مسئولان نیشابور برای ایجاد شهرک سینمایی، یک خواست واقع گرایانه است و این یک مطالبه جدی مردمی و کارشناسانه با توجه به وضع اقلیمی نیشابور، سوابق حداقل ۵۰ ساله نیشابور در حوزه سینما و ظرفیت های شایسته این شهرستان در حوزه فرهنگ و هنر است و نباید آن را یک شعار سیاسی از سوی مسئولان یا یک سخن محفلی و گذرا از سوی مردم تلقی کرد.
  • دیدار و گفت‎وگوی استاندار خراسان رضوی با سفیر پاکستان

    روزنامه ایران در گزارشی پیرامون دیدار استاندار خراسان رضوی با سفیر پاکستان در تهران، نوشت: علیرضا رشیدیان، استاندار خراسان رضوی در این دیدار سطح روابط دو کشور را مطلوب و این روابط را همواره بر اساس منافع مشترک و احترام متقابل استوار ارزیابی کرد و پاکستان را دوست نزدیک ایران شمرد. وی از جمهوری اسلامی ایران و جمهوری اسلامی پاکستان به عنوان دو کشور مهم و تأثیرگذار در تحولات منطقه و جهان اسلام یاد کرد و با اشاره به دیدار رؤسای جمهوری ایران و پاکستان و تأکید بر افزایش سطح مناسبات، ابراز امیدواری کرد که مسیر صلح و دوستی دو کشور روزبه‎روز هموارتر و گسترده تر شود.
  • شب شعر طنز دو پهلو

    شب شعر طنز دو پهلو با حضور رضا رفیع و عوامل برنامه قند پهلو در مشهد برگزار شد، در خصوص این مراسم که سه شنبه ۵ خرداد در برج سلمان مشهد برگزار شد، رضا رفیع در وبسایت شخصی اش نوشت: قند دو پهلو در مشهد. این اطلاعیه، بیشتر به درد اهالی مشهد و حومه آن می‌خورد و جنبه جهانی ندارد!. . . . داستان دوستان اهل ذوق و شوق مشهدی است که یک شب شعری را در قالب مسابقه ای قندپهلو تدارک دیدند. وجود مبارک ما را هم دعوت کردند تا برای اجرای آن، تشریف خودمان را ببریم!. . . . خوشحالم که برنامه قندپهلو باعث ایجاد موج و جریانی در سطح جامعه و در استقبال از شعرطنز و فراگیری و عمومیت بخشی به آن شده است.
  • کنسرت سالار عقیلی در شاندیز؟

    کنسرت سالار عقیلی یازدهم خرداد ماه در تالار مجلل ایوان تخت جمشید شاندیز برگزار می شود. به گزارش هنرمشهد، این کنسرت ساعت ۱۹:۴۵ روز یازدهم خرداد ماه در تالار مجلل ایوان تخت جمشید شاندیز به روی صحنه خواهد رفت. بلیت‌های این کنسرت موسیقی به سه دسته ۱۲۰، ۹۰ و ۷۰ هزار تومانی تقسیم شده‌اند. علاقمندان می توانند برای کسب اطلاعات بیشتر و خرید اینترنتی بلیت کنسرت به سایت www. denaticket. com مراجعه نمایند. .
  • انتصاب سخنگوی اتاق مشهد

    دنیای اقتصاد-طی حکمی از ســوی رئیس اتاق بازرگانی خراسان رضوی، حمید طیبی سخنگــوی اتاق مشهــد شد. طیبی که ریاست هیأت مدیره شرکت شهد ایـــران، ریاست هیأت مــدیره شرکت پاژ پارس و چند دوره عضـــویت هیأت نمـــایندگان اتاق مشهد را در کارنامـــه دارد، در حال حاضــر نیز عضــو هیأت نمایندگان اتاق مشهــد می باشد. به گزارش روابط عمــومی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی خراسان رضوی در متن حکمی که به این منظور از سوی غلامحسین شافعی صادر شده، آمده است:«با توجه به اشـراف جنابعالی به اطلاعات اقتصــادی و نظرات کارشناسی و لزوم اعلام مواضع اتاق به اصحاب رسانه به عنوان سخنگوی اتاق مشهد منصــوب می شوید.
  • نخستین همایش توسعه و جذب سرمایه‌گذار در مشهد برگزار می‌شود

    درسال گذشته ۱۰۲ شرکت خارجی برای سرمایه‎گذاری در مشهد ثبت و ۵۶۰ میلیون دلار سرمایه‌گذاری خارجی انجام شد ایسنا- استاندار خراسان رضوی از برگزاری نخستین همایش توسعه و جذب سرمایه‌گذار در مشهد خبر داد. علیرضا رشیدیان با بیان اینکه به دلیل ورشکستگی مؤسسات مالی و اعتباری جو بدی در رابطه با سرمایه‌گذاری در استان بوجود آمده است، اظهار کرد: به منظور معرفی ظرفیت‌های استان و استفاده از سرمایه‌گذاری‌های داخلی و خارجی سلسله نشست‌های فرصت‌های سرمایه‌گذاری در استان برگزار می‌شود. استاندار خراسان رضوی با بیان اینکه این استان مجموعه‌ای بزرگ از فرصت‌های سرمایه‌گذاری در حوزه‌های صنعت، معدن، کشاورزی، گردشگری، خدماتی، درمانی و تجاری است، ادامه داد: این ظرفیت‌ها در صورت عدم توجه و سرمایه‌گذاری در آن تأثیری بر اشتغال، ثروت و توسعه استان نخواهد داشت.
  • تئاتر مشهد از فقدان متون مناسب نمایشی رنج می برد

    ایرنا- یک کارگردان تئاتر گفت: فقدان متون مناسب نمایشی مهمترین معضل تئاتر مشهد است و به ناچار باید روی به نمایشنامه های خارجی بیاوریم. سجاد مشتاق دوشنبه شب در نشست خبری نمایش تئاتر «آقای اشمیت کیه؟» افزود: فضای تئاتر استان خراسان رضوی از عدم یک متن خوب رنج می برد زیرا نمایش نامه های موجود نمی توانند به خوبی با مخاطبان خود ارتباط برقرار کنند. وی با اشاره به اینکه یکی از رویکردهای اصلی تئاتر برقراری ارتباط مناسب با مخاطب است تصریح کرد: تئاتر 'آقای اشمیت کیه؟' دارای یک نمایشنامه طنز است که توانسته ارتباط خوبی را در این عرصه با مخاطب برقرار کند.
  • انواع شیرهای استریل با بسته بندی جدید به بازار می آید

    دنیای اقتصاد- مدیرعامل شرکت فرآورده‎های لبنی رضوی از تولید و عرضه انواع شیرهای استریل با بسته‎بندی جدید برای نخستین بار در کشور در آینده‎ای نزدیک خبر داد. سیدمهدی طالبیان اظهار کرد: در این بسته‎‏بندی انواع شیرهای پرچرب، کم‏چرب، نیم‎چرب و شیرهای طعم‏دار شامل شیر موز، شیر کاکائو، شیر عسل، شیر توت‌‎فرنگی و شیر خرما در وزن‌‎های یک لیتری و ۲۰۰ سی‎سی به بازار عرضه خواهد شد. مدیرعامل شرکت فرآورده‎های لبنی رضوی درباره ویژگی‎های این بسته‏ها خاطرنشان کرد: در این بسته‎بندی جدید، علایم و نشانگرهای راهنمای سلامت بر روی بسته با رنگ‏های قرمز، زرد و سبز که بیان‏کننده ویژگی‎های محصول در حوزه سلامت است، نشان داده شده است.
  • آیا دولت بنزین را آزاد کرد؟

    امیر شهلا* ۱- با تک‌نرخی شدن بنزین، قیمت این سوخت از۷۰۰تومان به۱۰۰۰تومان به ازای هر لیتر افزایش یافت. این افزایش، یک بار دیگر، توپخانه جریان دلواپس را که طی هفته‌های گذشته شاهد فتوحات دولت یازدهم، در سطح داخلی و بین‌المللی است، به کار انداخت تا از فرصت پیش‌آمده استفاده کند و دولت یازدهم را بی‌اعتنا به اقشار کم‌درآمد و عامل افزایش تورم و گرانی معرفی نموده تا شاید توفیقات دولت را کمرنگ نماید. رسانه‌های این جناح با استفاده ابزاری از همزمانی تک‌نرخی شدن بنزین با روز سوم خرداد، سالگشت آزادسازی خرمشهر، در یک قرینه‌سازی تاریخی با فرمایش بنیان‌گذار انقلاب(ره) که فرموده بود: «خرمشهر را خدا آزاد کرد»، تیتر زدند: «دولت بنزین را آزاد کرد».
  • نخستین خراسانیان

    رضا سلیمان نوری* نخستین خراسانیان اگر تاکنون نوشتارهای این ستون را دنبال کرده باشید، می‌دانید که من این مجموعه مطالب را به منظور نقد وبررسی دوستان اهل فن در برخی گروه‌های فرهنگی و تاریخی فضای مجازی منتشر می‌کنم. این روند درباره نوشتار قبلی این مجموعه که به معرفی خراسان در بخشی از دوران پیش از اسلام ایران اختصاص داشت ، نیز رعایت شد. امری که باعث شد در برخی گروه‌ها دوستان اهل قلم و اندیشه‌ متن را به چالش کشیده و نکاتی را مطرح کنند که بهتر دیدم در همین ابتدای کار و هنوز بحث خراسان در دوران ساسانیان و پس از آن ورود اسلام به ایران مطرح نشده، آنها را در دستور کار قراردهم و کمی بیشتر در خراسان قبل از ساسانیان عمیق شوم.
  • چالش‎های پیش روی بنگاه‎های کوچک و متوسط

    حسین محمدی* سرمایه‌گذاری بخش خصوصی از جمله محرک‌های اصلی رشد اقتصادی در تمام جوامع است و معمولا بخش خصوصی در کشورهای در حال توسعه از جمله ایران با سرمایه‌گذاری در صنایع کوچک و متوسط می‌تواند کمک زیادی به فرآیند رشد تولید و درآمدسرانه داشته باشد. بنگاه‌های کوچک در بیشتر کشورهای جهان و ایران مهم‌ترین برنامه اجرایی برای دستیابی به توزیع عادلانه درآمد و ثروت، ایجاد اشتغال، افزایش بهره‌وری، رشد اقتصادی و نیز کارآمدترین شیوه کاهش وابستگی به درآمدهای نفتی تلقی می‌شوند.
    در ایران صنایع کوچک حدود ۹۰ درصد کل واحدهای صنعتی کشور را تشکیل می‌دهد و به‎طور متوسط ۴۵ درصد اشتغال بخش صنعت توسط صنایع کوچک ایجاد شده است.
  • سهم ناچیز ایران از بازار غذای حلال دنیا

    ایرنا- رئیس پژوهشکده علوم و صنایع غذایی گفت: گردش مالی بازار غذای حلال در دنیا سالانه به چند صد هزار میلیارد دلار می‎رسد که متاسفانه سهم ایران از این بازار بسیار ناچیز است. دکتر رسول کدخدایی با بیان اینکه کشورهای غیرمسلمان در شرف تسخیر بازار غذای حلال در دنیا هستند، اظهار کرد: در حال حاضر کشورهایی مانند انگلستان، آمریکا و نیوزیلند در بازار جهانی مدعی تولید محصولات حلال و عرضه آن به همه متقاضیان شده‎اند. رئیس پژوهشکده علوم و صنایع غذایی با اشاره به اهمیت غذای حلال در خلق‌وخو و رفتار انسان گفت: غذا در تمام ابعاد جسم و روح به صورت مشترک تأثیرگذار است و به همین دلیل بر اهمیت فوق‏العاده آن در قرآن و سفارشات ائمه معصومین(ع) تأکید فراوان شده است.
  • سه روایت درباره پروژه ای پرحاشیه

    دنیـای اقتـصـاد، سیـمین برادران- بلندمرتبه‌سازی یکی از مسائلی است که طی سال‌های اخیر به شدت در سطح شهر مشهد رواج پیدا کرده است. این امر در حالی هر روز بیشتر مورد توجه مسئولان شهری قرار می‌گیرد که بسیاری از کارشناسان این حرکت را برای آینده شهر مشهد مفید نمی‌دانند. البته در این بین برخی از پروژه‌های خاص درون شهری حواشی ویژه‌ای را هم ایجاد کرده است. «مشهدمال» یکی از این پروژه‌ها محسوب می‌شود که در طول بلوار خیام در حال قد بر افراشتن است. این پروژه بر اساس قرائن موجود با مشارکت بانک ها و یک گروه سرمایه گذار اماراتی و براساس طراحی یک مشاور کانادایی در حال ساخت است.
  • افزایش تعرفه گمرکی راهکار مبارزه با واردات بی‌رویه نیست

    فارس- مدیرکل امور اقتصادی و دارایی استانداری خراسان رضوی با بیان اینکه افزایش تعرفه‌های گمرکی راهکار مبارزه با واردات بی‌رویه نیست، گفت: متأسفانه در حال حاضر و در سطح کلان کشوری، مسأله واردات بی‌رویه و به ویژه در حوزه کالاهای مصرفی سبب حاکم شدن فضای رکود بر کارخانه‌ها و واحدهای تولیدی شده است. علی رسولیان ادامه داد: برخی یکی از راهکارهای کاهش واردات را افزایش تعرفه‌های گمرکی عنوان می‌کنند در صورتی که به عقیده بنده این افزایش تعرفه نه تنها کمکی در این راه نکرده بلکه سبب افزایش قاچاق کالا می‌شود.
  • «در کلبه ما رونق اگر نیست صفا هست!»

    علی رزاقی بهار* چند سال پیش به سفارش معاونت فرهنگی شهرداری مشهد با هنرمندان سینما و تلویزیون، نویسندگان، اهالی موسیقی، فعالان فرهنگی و خلاصه بسیاری از هنرمندان مشهدی مقیم تهران گفت‌وگوهای کوتاهی کردم و از آنها پرسیدم مشکل فرهنگی کلان شهر مشهد چیست و آیا حاضرند به شهر خودشان برگردند؟ جالب بود به شکل عجیبی اکثر این هنرمندان از برادران کیانیان تا ارجمندها، فرهاد جعفری، جواد شوشتری، کیوان ساکت، مهدی شهسوار، نمایندگان فرهنگی مردم مشهد در مجلس و خیلی‌های دیگر همه به یک چیز اشاره کردند و آن نداشتن زیر ساخت‌های مناسب فرهنگی در شهر مشهد.
  • قند پهلو در مشهد

  • امیدواریم شبکه‌های اجتماعی به زودی فیلتر شود

    ایسنا- معاون فرهنگی قوه قضائیه اظهار کرد: امیدواریم فیتلرینگ شبکه‌های اجتماعی به زودی انجام شود. هادی صادقی با بیان اینکه هنوز فیلترینگ خوبی از سوی مخابرات و نهادهایی که باید این کار را انجام بدهند، ارائه نشده است، گفت: تخلفاتی در این شبکه‌ها صورت گرفته است و قول‌هایی داده شده که با فیلترینگ جلوی این کارها گرفته شود. وی افزود: قوه قضائیه قدری با دولت همراهی می‌کند تا دولت بتواند کارش را انجام دهد و امیدواریم که دولت سریعتر این کار را انجام دهد.
    معاون فرهنگی قوه قضائیه با اشاره به اینکه هنوز جایگزین خوبی برای این شبکه‌ها ایجاد نشده است، افزود: در زمینه جایگزینی برای این شبکه‌ها قول‌هایی داده شده است که جایگزین‌های داخلی به جای این شبکه‌ها قرار داده شود، تقریبا الان یکی یا دو تا از این شبکه‌های داخلی معرفی شده است ولی آنچنان که باید قوی نیستند اما امیدواریم که این کار به زودی انجام شود.
بیشتر