شماره روزنامه ۶۱۵۹
|

ویژه‌نامه «جشنواره بین‌المللی برترین‌های پژوهش و نو‌آوری؛ جایزه جهانی تهران»

  • پژوهش، محور برنامه‌های مدیریت شهری

    رئیس مرکز مطالعات و برنامه‌ریزی شهر تهران، در مراسم اختتامیه نهمین جشنواره بین المللی برترین‌های پژوهش و نوآوری و سومین کنفرانس علمی مدیریت شهری (جایزه جهانی تهران ) از رشد ۴ برابری آثار علمی خبر داد. به گزارش روابط عمومی مرکز مطالعات و برنامه‌ریزی شهر تهران، بابک نگاهداری گفت: برگزاری این جشنواره مطمئنا در تمرکز و توجه بیشتر دانشگاه‌ها مهم است و رشد جشنواره بیانگر درست بودن مسیری است که شهرداری آغاز کرده و امسال دوره نهم ان برگزار شد.

    وی با اشاره به رشد جشنواره از سال ۹۲ تا ۹۵ گفت: در سال ۹۲ تعداد ۲هزار اثر علمی، سال ۹۳، ۳هزار و ۶۰۰، سال ۹۴ تعداد ۶هزار و ۵۰۰ و در سال ۹۵ ،۸هزار و۶۰۰ اثر علمی به دبیرخانه جشنواره ارسال شد که در بخش داخلی شاهد رشد ۴ برابری و رشد ۳ برابری بخش بین‌الملل هستیم.

  • تکمیل زنجیره ایده تا ثروت

    دکتر بابک نگاهداری

    پژوهش یکی از مهمترین عوامل موثر در پیشرفت و توسعه کشورها به شمار می‌آید و ارتقای کمی و کیفی مطالعات و تحقیقات، منوط به برطرف کردن موانع آن است. تلاش در حوزه تحقیق و گسترش فعالیت‌های علمی و مطالعاتی باعث استقلال کشور خواهد شد. شهر و شهرنشینی به عنوان یک حوزه کوچک تر نیز از این قاعده مستثنی نیست و یکی از محورهای مهم مطالعات پژوهشی به شمار می‌آید. بدون شک همزمان با آغاز شهرنشینی، پژوهش و مطالعه پیرامون آن نیز شروع شده و همیشه مدنظر مدیران حوزه شهرنشینی بوده است.

  • ۱۳درصد پست‎های مدیریتی شهرداری در اختیار بانوان است

    شهردار تهران گفت: پژوهش‌ها برای نگاه به آینده و آینده سازی مورد نیازند نه برای آرشیوسازی، و این امکان پذیر نیست مگر آنچه را به دست آورده‌ایم در عمل پیاده سازی کنیم. محمدباقر قالیباف که در مراسم اختتامیه نهمین جشنواره بین المللی برترین‌های پژوهش و نوآوری و سومین کنفرانس علمی مدیریت شهری (زنان و زندگی شهری) سخن می‌گفت،افزود: بدون شک امروز شهرها و به خصوص کلانشهرها چالش‌ها و فرصت‌های مشترکی دارند، هرچند که هرکدام بنا به شرایط جغرافیایی و فرهنگی خود قواعد و قوانین خاص خود را دارند. اما تجربه نشان داده که چالش‌ها و فرصت‌ها در کلانشهرها عموما شبیه هم هستند .

  • از طرح‌های برتر در حوزه‌های مختلف شهری استفاده‌ کنیم

    رئیس شورای اسلامی شهر تهران، تحقیق و پژوهش را از جمله محورهای مهم و تاثیرگذار در کاهش آسیب‌پذیری شهر عنوان کرد. مهدی چمران با بیان این مطلب افزود: موفقیت یک جشنواره بدون توجه و تاکید بر دستاوردهای علمی و عملی میسر نمی‌شود، مگر آنکه به پیشرفت علم و ارتقای سطح اجرا در امور مختلف دست یابد. وی با بیان اینکه باید تمام اقدامات مدیریت شهری بر مبنای پژوهش باشد، ادامه داد: مبنا و پایه هر اقدامی باید بر مطالعه استوار باشد، زیرا ورود به هر موضوع بدون شناخت، ضررهای فراوانی همراه خواهد داشت.

    بر این اساس باید به تحقیق و مطالعه که همان پژوهش است تکیه کرد و برای تحقق این امر، باید پژوهش‌ها را به صورت کاربردی مورد بهره‌برداری قرار داد تا به نتایج مثبت در جامعه دست پیدا کنیم.

  • منشور فقه مدیریت شهری رونمایی شد

    کتاب ۷ جلدی «منشور فقه مدیریت شهری» در مراسم اختتامیه نهمین جشنواره بین المللی برترین‌های پژوهش و نوآوری و سومین کنفرانس علمی مدیریت شهری ( جایزه جهانی تهران )، با حضور رئیس و جمعی از اعضای شورای اسلامی شهر تهران، اسماعیلی عضو حقوقدان شورای نگهبان و مجلس خبرگان رهبری، شهردار تهران، جمعی از اعضای شورای عالی انقلاب فرهنگی، دانشگاهیان و حوزویان رونمایی شد. کتاب ارزشمند فقه مدیریت شهری در ۷ جلد شامل مباحث مقدماتی، فرهنگی - اجتماعی، خدمات شهری، حمل و نقل و ترافیک، عمران و شهرسازی، مدیریت شهری و مدیریت عمومی است.

  • شهرداری تهران؛ دانش بنیان و پژوهش محور

    معاون توسعه منابع انسانی شهرداری تهران از این نهاد به عنوان مجموعه ای «دانش بنیان» و «پژوهش محور» نام برد که نیروی انسانی به عنوان ارزشمندترین سرمایه آن از اهمیت و جایگاه ویژه‌ای برخوردار است. سیدجعفر تشکری هاشمی، در بازدید از غرفه‌های نمایشگاه دستاوردهای مطالعاتی نهمین جشنواره بین المللی برترین‌های پژوهش و نوآوری و سومین کنفرانس علمی مدیریت شهری (جایزه جهانی تهران)، گفت: در سالی که با تدبیر حکیمانه رهبر فرزانه انقلاب اسلامی « اقتصاد مقاومتی؛ اقدام و عمل» نامگذاری شده، در اجرای تدابیر شهردار تهران تلاش کرده‌ایم فاصله طرحهای مطالعاتی و پروژه‌های پژوهشی را با اقدامات اجرایی و پروژه‌های عملیاتی به حداقل ممکن کاهش دهیم.

  • متفاوت تر از همیشه

    علی فرهادی

    رئیس ستاد برگزاری و دبیر شورای سیاستگذاری جشنواره

    در دنیای علم و فناوری امروز، بی شک مدیریت بهینه دانش و بهره مند شدن از دستاوردهای پژوهشی حوزه‌های مختلف علوم، رشد وپیشرفت را با شتاب مضاعف در پی خواهد داشت. در این میان، تکریم دانشمندان و پژوهشگران و همچنین اطلاع از آخرین یافته‌های پژوهشی در حوزه مدیریت شهری، یکی از اصلی ترین اهداف برگزاری جشنواره نهم و کنفرانس سوم است تا با شناسایی بهترین دستاوردها و به کارگیری و کاربست بهترین آنها، گامی موثر و بلند برای بهبود وضعیت مدیریت شهری کشور برداریم.

  • تعامل با دانشگاه‌ها و بدنه تخصصی شهرداری

    کمیل قیدرلو

    معاون مطالعات و برنامه‌ریزی مدیریت، اجتماعی و اقتصادی مرکز

    نهمین جشنواره بین المللی برترین‌های پژوهش و نوآوری مدیریت شهری با دستاوردهای قابل توجهی در محورهای تخصصی این معاونت پژوهشی همراه شد؛ هدفی که تحقق آن جز با آسیب شناسی تجارب پیشین معاونت در جشنواره‌های پیشین، برنامه‌ریزی و تعامل با حوزه‌های تخصصی مختلف در دانشگاه ‌های مادر کشور و همچنین با بدنه تخصصی در شهرداری تهران محقق نمی‌شد. در جشنواره نهم ۶ محور تخصصی برنامه‌ریزی اجتماعی و فرهنگ شهری؛ ایثار و مقاومت و ارتقاء فرهنگ شهروندی؛ مدیریت و توسعه منابع انسانی ؛مالی و اقتصاد شهری و شهر و سبک زندگی بخش عمده‌ای از آثار رسیده به جشنواره را به خود اختصاص داد.

  • جشنواره به روایت تصویر

  • پژوهش، اساس اقدامات شهرداری تهران است

    رضا بصیری

    دبیرگروه داوری، محور خدمات پایدار شهری

    مهم ترین تمایز و ویژگی نهمین جشنواره بین المللی برترین‌های پژوهش و نوآوری افزایش کمیت و بهبود چشم گیر کیفیت آثار رسیده نسبت به دوره‌های پیشین دانست که این نشان از تثبیت بیش از پیش این جشنواره نزد محققان، صاحبنظران و دانشجویان دارد. رضا بصیری مژدهی در گفت وگو با دنیای اقتصاد افزود: عملیاتی شدن و کاربردی بودن دستاوردهای جشنواره برای شهرداری تهران، یکی از مهمترین اهدافی است که جشنواره نهم به دنبال آن بود.

  • نقطه عطفی در حوزه مطالعات مالی و اقتصاد شهری

    حمیدرضا محملی

    دبیرگروه داوری، محور مالی و اقتصاد شهر

    نهمین جشنواره بین المللی برترین‌های پژوهش و نوآوری را می‌توان نقطه عطفی در حوزه مطالعات مالی و اقتصاد شهری دانست. اختصاص یک اثر از پنج اثر برنده جایزه تهران به یکی از محورهای مالی و اقتصاد شهری و همچنین انتخاب معاونت مالی و اقتصاد شهری شهرداری تهران به عنوان معاونت برتر در حوزه پژوهش و نوآوری، نتیجه الگوی یکپارچه پژوهش‌های این حوزه است که در یکسال گذشته در مرکز مطالعات و برنامه‌ریزی شهر تهران طراحی و پیاده‌سازی شد.

  • اطلاع رسانی و تبلیغات بیشتر شود

    روح‌ا. . . علیخان‌گرگانی

    دبیر گروه داوری، محور مدیریت شهری و هوشمندسازی

    این مدیریت برخلاف سایر مدیریتها، حوزه های برنامه‌ریزی، توسعه شهری و توسعه منابع انسانی را به صورت همزمان پوشش می‌دهد. حوزه برنامه‌ریزی و توسعه شهری، اهمیت زیادی در شهرداری داشته و زیر مجموعه‌های مهمی دارد که شامل اداره کل برنامه و بودجه، ارزیابی عملکرد همه واحدهای شهرداری، ساختار و تشکیلات شهرداری تهران، نظام‌های فناوری و اطلاعات است. همچنین وظیفه ارتباطات شهرداری با شورای شهر را نیز به عهده دارد.

  • حضور در فضای مجازی؛ مهمترین شاخص تبلیغات جشنواره

    علی رامشینی

    مدیر روابط عمومی مرکز مطالعات وبرنامه‌ریزی تهران

    مدیر روابط عمومی مرکز مطالعات وبرنامه‌ریزی شهرتهران گفت: بهتر است از سال آینده در بخشی جداگانه در جشنواره پژوهش و نوآوری، از پژوهشگران جوان نیز قدردانی شود. علی رامشینی با اشاره به اینکه برگزاری جشنواره باعث تقویت نقش وجایگاه دانش می‌شود،‌ افزود: برگزاری چنین جشنواره هایی سبب افزایش انگیزه در میان محققان و پژوهشگران می‌شود و امکان همکاری هرچه بیشتر آنان را در ابعاد کمی و کیفی میسر می‌سازد.

  • بسترسازی علمی توسعه شهری پایدار

    سعیدشاه‌حسینی

    دبیر کمیته علمی جشنواره

    ماموریت اصلی جشنواره پژوهش و نوآوری شهری، فراهم‌آوری بستری است که دست‌اندرکاران شهری با آخرین یافته‌های علمی و تولیدات دانشی این حوزه آشنا شوند و علاوه بر رویکردهای سخت‌افزاری، با نگاه‌های نرم‌افزاری دانش‌های مرتبط نیز ارتباط مستقیم یابند. با این نگاه جشنواره مذکور، سالانه با مشارکت تمام بخش‌های شهرداری تهران، سایر کلان‌شهرهای کشور و برخی از سازمان‌های بین‌المللی فعال در حوزه‌های شهری، در قالب رویدادی علمی با موضوع اشتراک دانش و انتقال تجارب علمی ساماندهی می‌شود.

  • گسترش ارتباطات داخلی و بین المللی

    هانیه هودسنی

    دبیر گروه‌داوری محور معماری و شهرسازی

    در مدیریت مطالعات معماری و شهرسازی، مجموعه مطالعات و طرح‌های پژوهشی ذیل معاونت شهرسازی و معماری و سازمان‌های زیرمجموعه مانند مجموعه نوسازی شهرتهران، سازمان نوسازی عباس آباد و سایر حوزه‌های مرتبط انجام می‌شود و مجموعه طرح‌های پژ وهشی را با این سازمانها انجام می‌دهیم. حوزه مطالعات معماری و شهرسازی به ویژه در بُعد شهرسازی، یکی از گسترده ترین حوزه هاست چون اساس و پایه طرحهای توسعه شهری ذیل حوزه شهرسازی قرار می‌گیرد و سایر حوزه‌ها بر این اساس هماهنگ می‌شوند، مانند حمل و نقل و ترافیک.

  • مشارکت جامعه‌ حمل ونقل افزایش یابد

    محمدحسین نوروزی

    دبیرگروه داوری محور حمل‌و نقل شهری

    واحد مطالعات حمل و نقل و ترافیک، یک گام از معاونت حمل و نقل و ترافیک شهرداری که وظیفه اجرایی دارد، فاصله دارد؛ به این معنا که به انجام مطالعات پیش نیاز برای اجرا می‌پردازد. استفاده از فناوری‌های نوین در تعیین مبدا و مقصد شهری و امکان سنجش نظام بار ترافیکی شهری در این واحد انجام می‌شود. این درحالی است که انجام مطالعات میدانی در این زمینه به عهده معاونت حمل و نقل و ترافیک شهرداری است.

  • متولی ارتباط شهرداری با ذینفعان بیرونی

    هادی افراسیابی

    مدیر پژوهش‌های راهبردی مرکز مطالعات شهرداری تهران

    مدیریت پژوهش‌های راهبردی مسئول انجام پروژه‌های پژوهشی فرابخشی. همچنین متولی ارتباط شهرداری با ذینفعان بیرونی مانند مردم، نمایندگان مردم در شورایاریها، شورای شهر و دستگاه‌های دولتی است که بعضی از آنها سیاستگذارند و کار نظارتی برای شهرداری انجام می‌دهند. تعدادی ازآنها نیز خودشان کار اجرایی انجام می‌دهند مانند اداره آب و فاضلاب، نیروی انتظامی، بهزیستی و. . . . کار خاصی که اکنون در حال انجام آن هستیم، تهیه برنامه ۵ ساله سوم شهرداری تهران است.

  • استفاده از طرح‌های پژوهشی جشنواره

    انوشیروان ناصر مستوفی

    مدیر دبیرخانه شورای عالی نظارت بر توسعه شهر تهران

    در سال ۱۳۸۲موافقت نامه‌ای بین وزارت مسکن و شهرسازی و شهرداری تهران امضا و بر اساس آن نهاد مشترکی برای تهیه همزمان طرح‌‌های جامع و تلفیقی شهر تهران تاسیس شد. در سال ۸۶ با تصویب طرح جامع شهر تهران، یک نهاد دائمی برای ارزیابی، رصد و پایش طرح جامع تفضیلی شهر تهران تشکیل شد.

    بعد از ۳ سال، شورای عالی شهر و سازمان معماری ایران، این نهاد را منحل کرده، موافقت نامه را ملغی کردند و همه وظایف آن را به شهرداری تهران سپردند.

  • صرفه جویی در وقت و هزینه

    حمید قربانی

    دبیر گروه داوری محور شهر و سبک زندگی

    دبیر کارگروه شهر و سبک زندگی مرکز مطالعات شهرداری تهران برگزاری نهمین جشنواره بین المللی برترین‌های پژوهش و نوآوری را بسیار مفید و سودمند برای شهرداری تهران دانست و گفت: آثار ارسالی جشنواره نهم در محور شهر و سبک زندگی در مقایسه با دوره گذشته با افزایش ۷۰ درصدی مواجهه بوده است که به لحاظ تنوع موضوعات مرتبط با سبک زندگی، از نظر کیفی اهمیت دارد. قربانی استقبال گسترده سازمانها، موسسات پژوهشی و دانشگاه‌ها از این محور موضوعی را نشان دهنده شناخت و نهادینه شدن این موضوع در بین نهادهای مطالعاتی دانست و یادآوری کرد: در بخش بین الملل نیز مجموعه ای از آثار دریافت شد که بخشی از آنها به مرحله داوری نهایی راه پیدا کردند.

  • حضور شهرداری‌های ۶ استان

    میثم ملازاده

    مدیر پشتیبانی مرکز مطالعات شهرداری تهران

    از شهرداری‌های ۶ استان برای حضور در جشنواره و بخش نمایشگاهی دعوت کردیم که شامل شهرداری‌های اصفهان، رشت، زاهدان، شیراز، کرمانشاه و نوشهر بودند. در بخش نمایشگاهی نیز حدود ۵۰ غرفه آماده کردیم. شرکت کنندگان بخش نمایشگاهی نیز شامل سازمانها، ادارات کل، مراکز شهرداری و شرکتهای زیر مجموعه شهرداری بودند.

    .
  • انتخاب شهر خلاق

    مهدی شریف رضویان

    دبیر کمینه اجرایی جشنواره

    مدیریت فناوری، اطلاعات و مرکز اسناد دارای ۴ زیرگروه است. یکی از فعالیت‌های این مرکز در رابطه با IT است و در زمینه پشتیبانی نرم افزار و سخت افزار فعالیت می‌کند. بخش دیگر فعالیت ما در زمینه برگزاری گردهماییها، نشستهای تخصصی و جشنواره هاست. واحد دیگر کتابخانه است که موضوع آرشیو و ارائه خدمات به مخاطبان حوزه شهری را به عهده دارد. یکی از مهمترین بخشها، واحد انتشارات است که تمام کارهای فرآیند چاپ اعم از ویراستاری، صفحه آرایی و .

  • افزایش کیفیت آثار و استقبال از جشنواره

    مهدی آشتیانی

    دبیر گروه داوری محور زیرساخت‌های عمرانی

    نخستین کار ما انجام پژوهش‌های موردنیاز برای بخش‌های مختلف شهرداری در حوزه مدیریت شهری است. بخش دوم فعالیت های ما حمایت از تالیف و ترجمه کتاب و کاربردی کردن آنهاست. در کمیته پژوهشی که اعضای هیات علمی دانشگاه‌های مختلف عضو آن هستند، کتابهای معروف بین المللی حوزه مدیریت شهری را توسط استادان ترجمه می‌کنیم و با حمایت مادی و معنوی در مرکز مطالعات به چاپ می‌رسانیم. کار سوم، تدوین گزارش هایی است که به نام مجله دانش در انتشارات مرکز مطالعات به چاپ می‌رسد.

  • اجرای پروژه‌های مطالعاتی

    سبحان یحیایی

    دبیر گروه داوری، محور برنامه‌ریزی اجتماعی و فرهنگ شهری

    این مدیریت وظیفه راهبری حوزه‌های فرهنگی - اجتماعی شهرداری تهران را به عهده دارد. از مسیر کمیته پژوهشی فرهنگی - اجتماعی شهرداری، نمایندگان ادارات کل معاونت اجتماعی، سازمان فرهنگی-هنری و اعضای صاحبنظر دانشگاه‌های معتبر در آن حضوردارند و در تعریف پروژه‌های راهبردی به ما کمک می‌کنند. عمده کار ما اجرای پروژه‌های مطالعاتی است. در این رابطه همکاری نزدیکی با مراکز علمی و دانشگاهی به عنوان مجری وسازمانهای بهره بردار به عنوان دستگاه‌های داخلی شهرداری داریم که این پروژه‌ها را مطالبه می کنند.

  • سازمان‌ها، معاونت‌ها و کلان‌شهرهای برتر و شایسته تقدیر در حوزه پژوهش و نو‌آوری

  • تقدیر از برگزیدگان داخلی و بین المللی

    در مراسم اختتامیه نهمین جشنواره بین المللی برترین‌های پژوهش و نوآوری و سومین کنفرانس علمی مدیریت شهری ( جایزه جهانی تهران ) که با حضور رئیس و اعضای شورای اسلامی شهر تهران، شهردار تهران و شماری از دانشگاهیان و پژوهشگران برگزار شد، از برگزیدگان بخش‌های داخلی و بین الملل جشنواره تقدیر به عمل آمد. در این مراسم که ۲۲ آذرماه در مرکز همایش‌های بین المللی برج میلاد برگزار شد، محمدباقر قالیباف شهردار تهران، مهدی چمران رئیس شورای اسلامی و بابک نگاهداری رئیس مرکز مطالعات و برنامه‌ریزی شهر تهران و رئیس ستاد برگزاری جشنواره به سخنرانی پرداختند.

  • برگزیدگان جایزه جهانی تهران

بیشتر