شماره روزنامه ۶۰۲۱
|

ویژه‌نامه اصفهان 24-11-1402

  • سیب زمینی در گودال فسادپذیری

    در غربی‌ترین نقطه اصفهان شهرستانی واقع‌شده است که محصولات کشاورزی آن حرف زیادی برای گفتن دارد. فریدن شهرستانی که سیب‌زمینی آن معروف‌ترین محصولش است و می‌تواند به‌ مثابه یک نمانام(برند) مطرح باشد. اما موضوع قابل تامل آن‌که کشاورزان این دیار که امسال برداشت ۲۰۰ هزار تنی از سیب‌زمینی داشته‌اند، همچنان در انتظار مشتری و درنهایت برای فاسد نشدن محصول، مجبور به فروش با نرخ ارزان به‌واسطه ها می‌شوند. به نظر می‌رسد شرایط این فعالان ناخوش‌تر از سال‌های گذشته و مشکلات برای آن‌ها شدیدتر شده است.
  • آغاز عملیات ساخت مسجد حضرت عباس( ع) در محله البرز(c۷) فولادشهر اصفهان

    گروه گزارش: شرکت سرمایه‌گذاری توسعه سپاهان در جهت انجام مسئولیت اجتماعی خود و تکمیل عناصر حیاتی محله مسکونی البرز (c۷) در شهر فولادشهر، عملیات ساخت مسجد حضرت عباس(ع) در این مجموعه را آغاز کرد.ازآنجاکه مسجد به‌عنوان عنصر وحدت‌بخش هر منطقه مسکونی و حلقه اتصال زندگی اجتماعی شهروندان محسوب می‌شود، شرکت سرمایه‌گذاری توسعه سپاهان تصمیم گرفت افتخار ساخت این عنصر حیات‌بخش را از آن خودکرده و عملیات اجرایی مسجد حضرت عباس( ع) در محله البرزِ فولادشهر را با حضور مدیران و مسوولان شهر استان و شهرستان، به‌ویژه حجت‌الاسلام هاشمی، رئیس دفتر حضرت آیه الله طباطبایی امام‌جمعه کلان‌شهر اصفهان و نماینده محترم ولی‌فقیه در استان اصفهان شروع کند.
  • خوابِ شهر زندگی

    اهل مطالعه‌ها دوره شهرداری آقای نوروزی را یادشان هست، ادبیات فاخری از سوی بدنه علمی و کارشناسی این نهاد ایراد می‌شد که البته ادامه درفشانی‌های آن‌یکی دوست عزیزمان آقای جمالی نژاد محسوب می‌شد، کلیدواژه‌های خوش آوایی در این شش سال حداقل در گوش شهر طنین‌انداز شد، شهر خلاق، طبقه خلاق، کلان شهربودگی و جهان شهری بودگی و ده ها کلیدواژه منبعث از ساحت توسعه پایدار شهری که اوج فاخر بودگی آن را وقتی دیدیم که شهردار سابق عازم پاریس شد؛ عبارات هیجان برانگیزی به کار بُرد و تخت فولاد را در کنار گورستان پِر لاشز نهاد و چهارباغ را پدرخوانده شانزه لیزه یا مسجد شیخ لطف‌الله که برادر پاریسی‌اش را در نوتردام پیدا کرد، خلاصه ناگهان آن بنده خدا اصفهان را جهان شهر کهن و پاریس را جهان شهری امروزی نامید و برگشت تا به ادامه کار تحول کهن شهر- جهان شهر بپردازد که پارادایم شیفت ۱۴۰۰ به او مهلت نداد،مثلا در همین دوران بود که چهارباغ پس از خرابکاری‌های ناشیانه دوره بی شورایی بنا شد بر اساس میراث جمالی نژاد بازآفرینی شود که دسته‌گل اش را هرروز وقتی از متروی دروازه پیاده می‌شویم می‌بینیم، درست است چهارباغ قشنگ است و البته مزایای بسیار خوب هم دارد بخصوص برای اهالی شهر زندگی! بماند، ورق برگشت و آن کلمات پر مفهوم و گاه زودهنگام و آرزو نامه‌های طولانی، با یک جمله از صحنه روزگار کنار رفت( البته فعلا) «اصفهان من شهر زندگی»
  • اشتغال اصفهان در دست دلالان

    لیلی زواره‌ای: شگفتی‌های بازار کار تمامی ندارد. گویا دوران پسا کرونا آن‌قدر برکت داشته که نه‌تنها آمار بیکاری به‌شدت تک‌رقمی شده که هیچ نیروی بیکاری برای کار در حوزه تولید و صنعت باقی نمانده و کارخانه‌های اصفهانی در شهرک‌های صنعتی به دنبال جذب نیرو هستند. بنرها و تابلوهای استخدام نیرو در کارخانه‌ها نه‌تنها گوش مناطق اقتصادی و صنعتی استان را پرکرده که کار به شبکه‌های اجتماعی هم کشیده و آگهی‌های رنگارنگ استخدام نیرو کانال‌ها و گروه‌های سکوهای اینترنتی را انباشته است. حالا که آمارها از رشد اقتصادی قابل‌توجه خبر می‌دهند و نرخ بیکاری آن‌چنان تک‌رقمی شده که ریزش اشتغال دوران کرونا را هم جبران کرده، پس باید در کنار تورم، چرخ اقتصاد روان بچرخد و درآمدها گرانی سه‌رقمی خوراکی را ضربه‌فنی کند. واقعیت اما راوی حکایت دیگری است.
  • نیروی کار کجاست؟

    مهدی برزین: رئیس سازمان برنامه‌وبودجه دهم دی‌ماه امسال در مورد نتایج طرح آمارگیری نیروی کار در پاییز ۱۴۰۲ می‌گوید: نتایج آمارگیری مرکز آمار نشان‌دهنده کاهش نرخ بیکاری و بهبود بازار کار است، جمعیت ۱۵ ساله و بیشتر ۷۶۰ هزار نفر از پاییز پارسال تا امسال افزایش پیداکرده و به ۶۴.۶ میلیون نفر رسیده است، شاغلان در این مدت ۷۰۵ هزار نفر افزایش دارد و به ۲۴.۸ میلیون نفر رسیده است. این افزایش ۶۳۰ هزار نفر در بخش خدمات است. دکتر منظور در ادامه به کاهش نرخ بیکاری در کل کشور از ۸.۲ درصد سال گذشته به ۷.۶ درصد در سال جاری خبر داد.
  • چالش تربیت نیروی کار متخصص و رشد کسب‌وکارهای فناورانه حل می‌شود؟

  • بختِ سیاه سرای ساروتقی اصفهان

    سرای «ساروتقی» اصفهان می‌توانست یکی از جاذبه ‌های بازار تاریخی اصفهان باشد اما در حالی که چهره و منظر این اثر تاریخی به واسطه دِپوی اجناسِ عمده فروشانِ بازار مخدوش شده، در حالِ فراموشی و ویرانی است.
  • ضرورت ایجاد خوشه گردشگری اصفهان

    باران مدرس: پر پتانسیل بدون زیرساخت، حکایت نصف جهان گردشگر پذیر است. نه آنکه زیرساخت نداشته باشد که می‌گویند کم است یا به‌روز نیست. از همان فرودگاه تا حمل‌ونقل و اسکان بی‌ستاره و چند ستاره و سرویس بهداشتی تا نبود رویداد و خط هوایی اختصاصی، راهبرد و نقشه راه و.... که باعث شده گردشگر و توریست بیش از ۴۸ساعت در اصفهان دوام نیاورد.
  • گردشگرها به سفر طولانی تر می اندیشند

    مهدی محمدی: آنتالیا در سال ۲۰۲۳ از ۱۶ میلیون و ۸۴ هزار و ۷۳۷ گردشگر از سراسر جهان میزبانی کرد، اداره کل فرهنگ و گردشگری استان آنتالیا که شهر مذکور مرکز آن محسوب می‌شود، می‌گوید در ژانویه سال جاری میلادی ۲۲۹ هزار و ۹۷ گردشگر از این شهر دیدن کرده‌اند، روس‌ها، ژرمن‌ها و انگلیسی‌ها به ترتیب بیشترین آمار را در میان گردشگران آنتالیا داشته‌اند، خُب از آنتالیا فاصله می‌گیریم و به ایران برمی‌گردیم، مسلم شجاعی، سرپرست دفتر بازاریابی و توسعه گردشگری خارجی آذرماه امسال به ایسنا گفته در ۸ ماه نخست سال ۱۴۰۲، ۴ میلیون و ۴۰۰ هزار نفر به انگیزه‌های تجارت، درمان، زیارت و توریستی به ایران سفرکرده‌اند و در هفت ماه نخست، یک‌میلیون و ۸۰۰ هزار نفر از حوزه خاورمیانه به ایران سفرکرده‌اند.
  • همگامی تشریفات پرواز در اصفهان با استانداردهای جهانی

    گروه گزارش: سعید روانفر مدیر جایگاه تشریفات CIP فرودگاه بین‌المللی شهید بهشتی اصفهان در نشستی با خبرنگاران بابیان اینکه فرودگاه چند کلان‌شهر در کشور ازجمله اصفهان به جایگاه تشریفات اختصاصی (CIP) مجهز است، افزود: تمام امور مسافران در جایگاه تشریفات اختصاصی ازجمله حمل‌ونقل از درب منزل تا فرودگاه، دریافت کارت پرواز، تحویل بار، سالن پذیرایی رایگان، در صورت نیاز به ویلچر (خدمات ویلچر)، پرینت مدارک موردنیاز ازجمله (کارت واکسن، PLF، ویزا و … )، خدمات گذرنامه (مهر پاسپورت) و گیت اختصاصی سپاه و گیت اختصاصی جهت سوارشدن به هواپیما و نیز انتقال مسافران از جایگاه با خودرو‌های اختصاصی انجام می‌شود.
  • تعارض منافع شهر در ماده ۱۰۰

    نفیسه زمانی نژاد: کاهش قابل‌تأمل تخلفات ساختمانی در مناطق ۱۵ گانه اصفهان در شرایطی از سوی مسوولان اعلام می‌شود که با نگاهی به ساخت‌وسازهای انجام‌گرفته در سطح شهر، با تعداد زیادی از تخلفات ساختمانی روبرو می‌شویم. اتفاقی که به نظرمی‌رسد به‌مانند یک عادت، بخشی لاینفک از فرهنگ ساختمان‌سازی شده است. در این حال، پیشروی این معضل در اصفهان نسبت به دیگر، کلان‌شهرها کمتر و قابل‌قبول‌تر عنوان می‌شود.
  • با ماده صد چه می کنید؟

    گروه محتوا: صنعت ساختمان‌سازی هم مانند صنایع دیگر از اصول و قوانین خاصی پیروی می‌کند. راه‌های زیادی برای ساخت یک ساختمان وجود دارد اما همه این راه‌ها اصولی نیستند، شناخت اصول ساخت‌وساز از اهمیت بالایی برخوردار است چراکه اجرای آن‌ها هزینه‌ها را کاهش و مقاومت ساختمان را افزایش می‌دهند.
  • ورود دستگاه حفار مکانیزه جبهه غربی به ایستگاه مترو امام حسین(ع) در ۲۴ بهمن‌ماه

    شهردار اصفهان از ورود دستگاه حفار مکانیزه جبهه غربی به ایستگاه امام حسین (ع) در خط دو مترو در روز ۲۴ بهمن ماه خبر داد.
  • نبود راه موازی در بزرگراه‌ها، یکی از تهدیدات مهم ترافیکی در اصفهان است

    رئیس پلیس راه فرماندهی انتظامی اصفهان گفت: یکی از آسیب‌ها و تهدیدات در حوزه راه‌های کلانشهر اصفهان، نبود راه موازی در برخی بزرگراه‌ها است.
  • تشدید نظارت‌ بر احیای بافت فرسوده شهرهای اصفهان ضروری است

    استاندار اصفهان گفت: ساخت‌ و سازهای طرح نهضت ملی مسکن و احیای بافت فرسوده شهری در استان بر اساس اصول نظام مهندسی در حال اجراست و انتظار می‌رود این رویکرد با تشدید نظارت‌ تا پایان مراحل ساخت دنبال شود.
  • جایگاه الگوی کشت سرزمینی کجاست؟

    گروه محتوا:کشورهای درحال‌توسعه به‌ویژه ایران، از منابع تولید فراوانی برخوردار بوده، اما به دلیل عدم استفاده بهینه، اتلاف می‌شوند که نتیجه این امر، بهره‌وری پایین منابع خواهد بود. به‌منظور رسیدن به توسعه پایدار کشور و به‌ویژه توسعه پایدار بخش کشاورزی، لازم است با به‌کارگیری اصولی نهاده‌ها و افزایش بهره‌وری آن‌ها به تولید با حداکثر عملکرد و کیفیت دست‌یافت.
  • ۳۵۶ هزار میلیارد ریال مالیات در اصفهان وصول شد

    اصفهان - ایرنا: مدیرکل امور مالیاتی استان اصفهان گفت:افزون بر ۳۵۶ هزار میلیارد ریال مالیات در این استان امسال وصول شد که نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۵۴ درصد رشد دارد.
  • اختصاص ۶۰ درصد از بودجه عمرانی شهرداری اصفهان برای توسعه حمل و نقل عمومی

    سخنگوی شورای اسلامی شهر اصفهان گفت: بر اساس لایحه پیشنهادی بودجه، بالغ بر ۶۰ درصد از بودجه عمرانی سال آینده شهرداری اصفهان به توسعه حمل و نقل عمومی اختصاص خواهد یافت.
  • طی ۲ سال گذشته ۱۵۰۰ واحد تولیدی در اصفهان مورد حمایت قرار گرفتند

    استاندار اصفهان گفت: در ۲ سال گذشته یکهزار و ۵۰۰ واحد تولیدی مورد حمایت قرار گرفتند و در این خصوص رتبه نخست کشور را داریم.
  • ۳۴ واحد صنعتی اصفهان به چرخه تولید بازگشتند

    مدیر صندوق کارآفرینی امید اصفهان گفت: ایام دهه مبارک فجر امسال، ۳۴ واحد راکد، نیمه تمام و نیمه فعال استان با برخورداری از تسهیلات ارزان قیمت این صندوق به چرخه تولید بازگشتند.
  • ضرورت شکل‌گیری رنسانس تجدیدپذیرها

    احسان دست‌نشان: منابع انرژی که مصرف می‌کنیم به‌ویژه انرژی فسیلی نامحدود نیست، همچنین مشکلات محیط‌زیست جهان که در دهه ۹۰ میلادی به‌صورت بحران‌های جهانی و اجتناب‌ناپذیر مطرح شد، نهایتا به انرژی وابسته است. بخصوص گرم شدن کره زمین ناشی از افزایش غلظت گازهای گلخانه‌ای دی‌اکسید کربن و متان و تأثیرات آن بر روی کاهش محصولات کشاورزی و تغییرات آب و هوایی و باران های اسیدی ناشی از اکسیدهای نیتروژن و اکسیدهای سولفور و غیره حاصل از احتراق سوخت‌های فسیلی که موجب آسیب به جنگل‌ها، دریاچه‌ها، مرداب‌ها و غیره می‌شوند.
  • ساخت نیروگاه خورشیدی انگیزه تولید تجهیزات را افزایش می‌دهد

    دنیای اقتصاد: بسیاری از کشورها برای تأمین انرژی‌شان، بیشتر بر زغال‌سنگ، نفت و گاز طبیعی متکی هستند اما وابستگی به سوخت‌های فسیلی یک مشکل بزرگ به همراه دارد.مشکل اینجا است که میزان سوخت‌های فسیلی محدود است و درنهایت به اتمام خواهند رسید یا زمانی فرامی‌رسد که استخراج باقی‌مانده آن بسیار گران تمام خواهد شد.هم‌چنین سوخت‌های فسیلی باعث آلودگی هوا، آب‌وخاک می‌شوند و گازهای گلخانه‌ای تولید می‌کنند که باعث گرم شدن کره زمین می‌شوند.در این شرایط منابع انرژی تجدید پذیر جایگزین‌های پاکی برای سوخت‌های فسیلی هستند. البته آن‌ها هم بدون مشکل نیستند اما آلودگی بسیار کمتر و گازهای گلخانه‌ای کمتری تولید می‌کنند و تمام هم نمی‌شوند.
  • اعطای جایزه ملی فناوری «نکست» در اسفند

    مراسم اعطای جوایز برترین‌های جایزه نکست در ۳ موضوع فناورانه، روز ۲ اسفندماه برگزار می‌شود.
  • تورم و اخلاق

    کتـــاب الکترونیکـی «تورم و اخلاق» نوشتهٔ اندرودیکسون وایت با ترجمهٔ سید حسن دیباج در انتشارات دنیای اقتصاد منتشر شده است. کتاب حاضر داستان تورم پولی فرانسه در دوران انقلاب فرانسه از زبان یکی از مورخان و سیاستمداران برجسته آمریکایی است. باوجود زبان ساده آن ازلحاظ تعدد مفاهیم و عمق مطالب مطرح‌شده یکی از خواندنی‌ترین و آموزنده‌ترین متون اقتصادی است.
  • محدودیت گازی و لزوم مدیریت مصرف در بخش خانگی

    مدیر ناحیه آهن‌سازی فولاد مبارکه می گویداز ابتدای آذرماه سال جاری ظرفیت تولید روزانه ۲۵ هزار تن آهن اسفنجی در این شرکت به ۸ هزار تن در روز کاهش یافت و این رقم از دهم بهمن‌ماه کاملاً متوقف و به صفر رسیده است.
  • فولاد مبارکه؛ روایت توسعه

    مدیرعامل شرکت فولاد مبارکه در اجلاس ملی روایت پیشرفت که با حضور رئیس جمهور برگزار شد، ۴ روایت پیشرفت فولاد مبارکه از زمان تولد تا دوره نوآوری باز را تشریح کرد. این رویداد همراه با اهدای نخستین جایزه ملی روایت پیشرفت با عنوان روایتِ قهرمانِ امید در حضور رئیس جمهور برگزار شد و مدیرعامل شرکت فولاد مبارکه به عنوان یکی از راویان این اجلاس، ۴ روایت پیشرفت صنعت فولاد را تشریح کرد.
  • مصرف انرژی ما مطابق با استانداردهای جهانی است

    سید امیر طباطبائیان مدیر ناحیه انرژی و سیالات فولاد مبارکه با اشاره وظایف و عملکرد ناحیه انرژی و سیالات گفت: ناحیه انرژی و سیالات فولاد مبارکه تأمین انرژی و سیالات موردنیاز خطوط تولید فولاد مبارکه را به عهده دارد. این واحد از ۶ زیرمجموعه تولیدی و ۲ دفتر فنی و واحدهای اکسیژن و هیدروژن، نیروگاه، تصفیه آب و پساب، تولید آب سرد، گرم، دمین و بخار، توزیع سیالات و توزیع برق تشکیل شده است؛ ضمن اینکه دفتر فنی تولید و دفتر فنی تعمیرات پشتیبانی این واحدهای را به عهده دارد.
  • افزایش ظرفیت واحد متالورژی ثانویه فولاد مبارکه

    مدیر اجرای پروژه‌های فولادسازی فولاد مبارکه: با به پایان رسیدن پروژه احداث کوره پاتیلی شماره ۸ فولاد مبارکه (LF۸)، راندمان جابه‌جایی ذوب در واحد فولادسازی به میزان روزانه حداقل ۲۰ ذوب و تسریع در فرایند ذوب‌رسانی به واحد ریخته‌گری محقق خواهد شد.
  • حرکت به سمت توسعه؛ با تولید محصولات موردنیاز در فولاد مبارکه

    دست‌یابی به تولید محصولات پوشش‌داری چون ورق گالوانیزه، ورق رنگی و ورق قلع اندود، نشان‌دهنده گذر از راهی دشوار، سنگین و مسئولیتی خطیر برای تأمین نیاز بازار و تولید محصولاتی اساسی است که نقش انکارناپذیری در موفقیت‌های صنعتی شرکت فولاد مبارکه داشته است، راهی پرافتخار که در سایه دانش، تخصص، دلسوزی و خودباوری جهادگران فولاد مبارکه تحقق یافت.
  • دلار زدایی و لنگر ریالی

    داریوش مجد: در روزهایی که نرخ ارز دوباره در دالان صعودی قرارگرفته و کف قیمتی جدیدی را لمس کرده، در محافل اقتصادی در خصوص ایجاد ثبات یا رها‌سازی نرخ ارز مباحثی جریان دارد که لازم است درباره ابعاد گوناگون آن صحبت شود. به‌طورکلی نرخ ارز معلول بوده و مانند تب است. مجموعه‌ای رخدادها و فعل‌وانفعالات در درون بدن انسان رخ می‌دهد که باعث ایجاد تب می‌شود. برای کنترل تب هم باید عامل یا ریشه ایجاد تب را از بین برد. همان‌طور که نمی‌توان به‌صورت تصنعی، تب را کنترل کرد، کنترل نرخ ارز هم با بخشنامه ممکن نیست.
  • حضور شکوهمند کارکنان ذوب آهن اصفهان در راه پیمایی ۲۲ بهمن

    عموم مردم انقلابی ایران و همکاران گرامی ذوب آهنی با حضور در انتخابات مجلس شورای اسلامی و خبرگان رهبری در ۱۱ اسفند ماه جاری نقش انقلابی و حماسی خود را به بهترین وجه به نمایش خواهند گذاشت.
  • مسعود نیلی؛ حرفه‌ای و پرمشغله

    در دنیای سنتی، رابطه دانشجو و استاد بسیار نزدیک و مستمر بود و چه بسا می‌شد که افراد دو دهه شاگردی استادی را می‌کردند و به همین دلیل بسیار می‌شد که فرد جویای علم ناخودآگاه خلقیات استاد خود را پیدا می‌کرد. به همین دلیل معروف است روحانیونی که شاگرد علامه‌طباطبایی بودند در منش و رفتار تفاوت‌هایی با دیگر روحانیون پیدا کردند
  • رونمایی از دو محصول H۲۶و H۲۸ در ذوب آهن اصفهان

    در نشست خبری مدیرعامل ذوب‌آهن اصفهان با اصحاب رسانه ،بر اساس برنامه تحولی ذوب آهن اصفهان دو محصول ارزش افزا در راستای صنعتی سازی ساختمان و کمک به تسریع در طرح نهضت ملی مسکن شامل H۲۶ و H۲۸ رونمایی شد.
  • ظریف مصور ۴۰ ساله شد

    مهدی برزین:کسانی که تاریخ معاصر ایران را خوانده‌اند، به نام هایی چون امین الضرب، ملک التجار، کازرونی و بعدها همدانیان، برادران خیامیان، ایروانی یا آزمایش برخورده‌اند، این نام ها و مانند آن‌ها به بنیان‌گذاران یا توسعه‌دهندگان برخی از صنایع مهم یا خوش‌نام کشور اشاره دارد، اما همین تاریخ حداقل ۱۲۰ ساله، اگرچه نمونه‌های بسیاری از صاحبان صنایعِ بخش خصوصی را یادآور می‌شود از سوی دیگر روایتی نزدیک به‌راستی هم ازآنچه نوسازی دوران پهلوی اول را به دست می‌دهد که چگونه اولین دولت‌های مدرن تاریخ ایران با اتخاذ سیاست‌های خاص روزگار خود، دیکته صنعت را از نیمه‌های کلاس نوشتند و بدون آنکه حواسشان به پا گرفتن نهال صنایع خصوصی در اواخر قاجار باشد، به فرموده دولت را متولی صنعت کردند، تا جایی که حالا وقتی می‌خواهیم به دنبال بخش خصوصی واقعی بگردیم، دچار تردیدهای جدی می‌شویم، تردیدهایی که حاصل آن می‌شود خصولتی، شرکت‌هایی با سهام‌داران دولتی و شبه‌دولتی و کمپانی‌هایی که بودجه و یارانه دولتی را گرفته و در عالم انحصار، واعظ رقابت هستند.
بیشتر