مدیر ناحیه انرژی و سیالات فولاد مبارکه :
مصرف انرژی ما مطابق با استانداردهای جهانی است
او می گوید: تأمین آب صنعتی تمام واحدهای شرکت در تصفیه آب و پساب انجام میشود. یکی از وظایف دیگر این واحد پیگیری مباحث زیستمحیطی است. بر این اساس، انواع پسابها در شرکت اعم از پسابهای بهداشتی و صنعتی و پسابهای شیمیایی ناحیه نورد سرد در سه تصفیهخانه موجود تصفیه میشود و از نظر زیستمحیطی پساب تصفیهنشده در فولاد مبارکه وجود ندارد. یکی از منابع جدید فولاد مبارکه برای تأمین آب موردنیازش پسابهای شهری است که توسط چهار ایستگاه پمپاژ به شرکت منتقل میشود. ورنامخواست، مبارکه، زرینشهر و صفاییه ۴ ایستگاه پمپاژ شهری هستند که زیرمجموعه همین واحد به شمار میآیند. وظیفه این ایستگاهها دریافت پسابهای شهری از تصفیهخانههای شهری و جمعآوری و انتقال به فولاد مبارکه است. در فولاد مبارکه تصفیه تکمیلی و تبدیل به آب صنعتی انجام میشود.
از برق شبکه بی نیاز می شویم
فولاد مبارکه بهعنوان مهمترین مصرفکننده انرژی الکتریکی کشور، نیاز دارد تا به برق تأمینی شبکه وابسته نباشد، با ورود نیروگاه ۹۱۴ مگاواتی فولاد مبارکه و همینطور نیروگاه خورشیدی بهزودی این شرکت از برق شبکه بینیاز خواهد شد و حتی در بلندمدت میتواند تأمینکننده برق هم باشد.
طباطبائیان در مورد برنامه ای اصلی ناحیه انرژی و سیالات فولاد مبارکه برای آینده اضافه می کند: بخشی از برنامه سال آتی به افزایش ظرفیت تولید مربوط میشود و بخشی مربوط به توسعه کیفی محصولات و همچنین خدمات فنی و پشتیبانی است. ناحیه انرژی و سیالات لازم است انرژی و سیالات خطوط تولید را تأمین کند و همراستا با نیاز خطوط تولید برنامهریزیهای لازم در این زمینه و همچنین بهینهسازی و کاهش مصرف حاملهای انرژی را انجام دهد.
او همچنین به بهبود بازدهی آب در چرخه تولید اشاره می کند و می گوید: بهبود یک فرایند مستمر است و هیچگاه نمیتوانیم ادعا کنیم به نقطه اعلی رسیدهایم. پس حتی در کوچکترین واحدها و کوچکترین مصرفکنندهها همیشه جای بهبود وجود دارد. همین حرکت را سال ۱۳۹۴ برای استاندارد انرژی انجام دادیم و روند کاهش مصرف انرژی را شاهد بودیم. پس هرساله باید با برنامهریزی برای کاهش میزان مصرف آب و انرژی و اجرای آن، این مهم را پیگیری کنیم. استاندارد آب استاندارد سختگیرانهای بود و ما اولین شرکت بزرگی هستیم که توانستیم این استاندارد را پیادهسازی کنیم.
طباطبائیان در ادامه به تلاش برای کاهش اتلاف حرارتی اشاره و اضافه می کند: اخیراً پروژهای به بهرهبرداری رسید که واحدهای تولید بخار اشباع را در ناحیه نورد سرد به هم متصل کردیم و در نتیجه، حدود ۱۰ تن در ساعت کاهش مصرف بخار داشتیم. در ناحیه فولادسازی پروژه power ON و power OFF کورههای قوس را داشتیم که در کاهش تلفات انرژی و حرارت اثرگذار است. پروژه خوبی هم در واحد احیا مستقیم در حال اجراست که با توسعه رکوپراتورهای مدولهای احیا میتوانند از حرارتی که در حال هدر رفتن است جلوگیری کنند و تولید بیشتری حاصل شود. پروژه توسعه رکوپراتورهای کورههای پیشگرم نورد گرم را سال گذشته داشتیم که اثرگذاری خوبی در کاهش مصرف انرژی داشت. او در مورد اقدامات بر اساس سند پایداری و چشمانداز پنجساله محیطزیست شرکت فولاد مبارکه هم گفت :محیطزیست و انرژی و سیالات هدف یکسانی دارند و همه اقدامات در خصوص بهبود شرایط محیطزیستی شرکت است. سندی هم که از طرف محیطزیست تعریف شده است با هماهنگی ناحیه انرژی و سیالات و بقیه نواحی تولیدی بوده که پروژههای مربوطه را پوشش میدهد.