شماره روزنامه ۶۱۸۳
|

ویژه‌نامه اصفهان 10-11-1402

  • دامداران استان در دام خشکسالی

    نسیم زمانی: بیشتر از هفت میلیون و ۸۰۰ رأس انواع دام در اصفهان با تولید سالانه ۲ میلیون تن شیر خام باعث شده است این استان به‌عنوان قطبی برای تولیدات دام و فراورده‌های لبنی مطرح شود. شرایطی که باوجود تغییرات اقلیمی گسترش آن‌یک فرصت بی‌نظیر برای دامداران این استان محسوب می‌شود، اما علی‌رغم این قابلیت، مشکلاتی مانند خشک‌سالی، کمبود و گرانی نهاده‌ها، فقدان مراتع کافی و درنهایت نبود حمایت‌های لازم، تولیدات دام‌پروری را تحت تأثیر خود درآورده است.
  • نگاهی به عملکرد دستگاه‌های مسوول در رابطه با مناطق تاریخی شهر اصفهان

    گروه تاریخ: اصفهان به نام بناهای تاریخی و پیشینه عمیق خود شناخته می‌شود. برای صحت این ادعا تنها کافی است کارت‌پستال‌هایی که از گذشته تا امروز در رابطه با اصفهان منتشر می‌شود را نگاه کنید و چیزی به‌جز مناطق تاریخی نمی‌بینید و کارخانه‌های دودزا و سیاست ورزان و مسئولان ضعیف در آن‌ها جایی ندارند. نتیجتاً آنچه به‌عنوان اصفهان در جهان شناخته می‌شود چیزی جز تاریخ بلند این شهر نیست.
  • دخل و خرج ناتراز

    لیلی زواره‌ای: در دهه اخیر در سیستم بودجه‌ریزی شهرداری‌ها، از هزینه‌ها و درآمدها به عنوان موضوع مهم و چالشی یاد شده که سهم عمده‌ای از محدودیت ها، مشکلات و آسیب پذیری‌های اعمال مدیریت هدفمند و تامین خدمات متنوع و کیفی شهری را به خود اختصاص داده و انجام سرمایه‌گذاری‌های عمرانی و هم چنین هزینه‌های مربوط به خدمات شهری را آسیب پذیر کرده است. اجرای پروژه‌های سرمایه گذاری غیراقتصادی و بدون توجیه اجتماعی، تدارک پروژه‌های سرمایه‌گذاری با کیفیت اندک، گسترش پروژه‌های نیمه تمام و طولانی شدن مدت زمان بهره برداری از پروژه‌ها هزینه‌هایی به دنبال دارد که به خاطر عدم شفافیت تخصیص اعتبار به طرح‌های سرمایه گذاری است. از طرف دیگر انجام وظایف و خدمت رسانی مناسب شهرداری‌ها به شهروندان نیازمند تامین اعتبارات و منابع مالی است. در سال‌های اخیر، درآمد حاصل از فروش مازاد تراکم یا درآمد حاصل از اعطای مجوزهای رانتی به زمین‌های شهرها، منبع اصلی درآمد شهرداری‌ها از جمله اصفهان بوده است. وابستگی مالی شهرداری‌ها به این منبع مالی و عدم برخورداری از منابع مستمر درآمدی، حداقل برای پاسخگویی به هزینه‌های دائمی، برنامه ریزی مالی و بودجه‌ای میان مدت و بلند مدت شهرداری اصفهان را مختل کرده است. توجه به شیوه‌های نه چندان منطقی و غیرکارا و فروش غیر منطقی تراکم، تاکید و توجه ویژه به اقتصاد شهرداری و بی‌توجهی به اقتصاد شهر ایجاب می‌کند تا اهتمام بیشتری به مطالعه ساختار درآمدی شهرداری اصفهان انجام شود.
  • پارادایم شیفت بورس تهران به نفع شرکت‌های کوچک

    محمدرضایی فرد: نشست بررسی روش‌های تأمین مالی نوین و چالش‌های پذیرش شرکت‌ها در بازار سرمایه کشور روز شنبه، هفتم بهمن‌ماه، با حضور مدیرعامل و معاونین شرکت بورس اوراق بهادار تهران و مدیران شرکت‌های خصوصی در اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی اصفهان برگزار شد.
  • تامین مالی نوین برای بازارهای سنتی

    سرای فلان و مرکز خرید بهمان، اسمشان را می‌دانید اما عذر نوشتن دارم، به بزرگی خودتان ببخشید، اگر در شهرهای بزرگ کشور و به‌طور خاص اصفهان زندگی می‌کنید، گذارتان اینجاها افتاده، قسطی می‌دهند از دم با چک صیادی و وقتی صید این دام شدید بالاخره قسط می‌دهید و حالا صاحب فرش، یخچال تلویزیون و احیاناً کولرگازی هستید، حکما همین جنس را بروید کف کوچه یخچال و برای فرش بازار حکیم ارزان‌تر پایتان می‌افتد اما خب آنجاها نقد می‌دهید! شما اگر که نقد داشتید که خود را آویزان چک و پُک نمی‌کردید، مثل یک بچه خوب می‌رفتید بازار سنتی و کمک‌حال کاسب قدیمی می‌شدید و تازه قدرت چانه‌زنی هم داشتید، اما روزگار همین است، زمانه عوض‌شده، امروز تامین مالی و سرمایه در گردش بالا به یکی از عوامل اصلی تاب‌آوری یک بنگاه اقتصادی تبدیل‌شده است و بازار سنتی که پیش‌تر می‌توانست بااعتبار خود بخرد و بفروشد و چک بدهد برای چند ماه دیگر، حالا باید نقد واریز کند تا دو ریال کاسب شود، در بازار لوازم‌خانگی با ممنوعیت واردات البته هنوز کورسوی امیدی برای فروشندگان برندهای خارجی وجود دارد، اما بازار فرش اصولا کارش این‌گونه نمی‌چرخد، قابلیت رقابت با مراکز فروش و مجتمع‌های تجاری چندمنظوره که از بانک‌ها خط اعتباری می‌گیرند را ندارند، همین‌جاست که می‌گویم روزگار عوض‌شده و باید برای آن فکری کرد، نباید فکر کرد در بر همان پاشنه قبلی می‌چرخد، اگر روزی فروشگاه‌های شهروند یا شهر و روستا آمدند و بنا به اقتضائات زندگی شهری جدید، مسیر تازه‌ای را گشودند، حالا هم شبیه همان وضع است. آرام‌آرام علی‌رغم میلمان، باید خاطره فروشگاه‌های کوچک، حجره‌ها و تیمچه‌ها را به تاریخ بسپاریم یا اینکه راه جدیدی پیش پایشان گشوده شود.
  • دریافت گواهینامه استاندارد TSE کشور ترکیه توسط گروه صنایع گیتی پسند

    به گزارش دنیای اقتصاد و به نقل از خانه خبر گیتی پسند، دریافت گواهی استاندارد ترکیه مجوز درج نشان استاندارد این کشور بروی تمامی محصولات گروه صنایع گیتی پسند را فراهم می‌کند.
  • اختتامیه «دومین جشنواره ملی قالی فاخر» برگزار شد

    آیین گشایش «بیست و ششمین نمایشگاه تخصصی - صادراتی فرش دستباف» هم‌زمان با اختتامیه «دومین جشنواره ملی قالی فاخر» در سالن همایش‌های اتاق بازرگانی اصفهان برگزار شد.
  • شیر و لبنیات، حساس و گران

    گروه محتوا: شیر با ارزش‌ترین ماده غذایی است که تقریبا حاوی تمامی مواد لازم و ضروری جهت رشد و ادامه حیات است. شیر از چنان اهمیتی برخوردار است که میزان مصرف روزانه آن در یک کشور تا حد زیادی می‌تواند وضعیت تغذیه، بهداشت و تا حدودی سلامت افراد یک جامعه را نشان دهد.
  • ۱۷ پروژه آبرسانی در اصفهان به بهره‌برداری می‌رسد

    مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب اصفهان از افتتاح ۱۷ پروژه آبرسانی شهری و روستایی در این استان با هزینه یک هزار و ١۴٠ میلیارد ریال همزمان با «دهه فجر» امسال خبر داد.
  • ۷۰ هزار تُن فلفل دلمه‌ای از اصفهان به روسیه صادر شد

    مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی اصفهان گفت: بیش از ۷۰ هزار تُن فلفل دلمه‌ای رنگی از ابتدای امسال تا پایان دی از استان به کشور روسیه صادر شد.
  • ۴۲ تُن عسل تقلبی در اصفهان معدوم شد

    مدیر گروه بهداشت محیط مرکز بهداشت اصفهان گفت: حدود ۴۲ تُن عسل تقلبی و غیر مُجاز پس از طی مراحل قانونی و با دستور مقام قضایی در یک سال اخیر در استان معدوم شد.
  • درآمدِ صنایع تولیدی اصفهان باید در خودِ استان هزینه شود

    سرپرست اداره کُل صنعت، معدن و تجارت اصفهان گفت: درآمد صنایع تولیدی ملی و استانی اصفهان در راستای اجرای کامل مقررات و نظام درآمد، باید در خودِ استان هزینه شود.
  • سبقت خدمات از صنعت

    باران مدرس: وضعیت ایجاد اشتغال با تغییر دولت‌ها، تغییر راهبردها و تحریم‌ها به دوره‌های گوناگون با بروندادهای متفاوت تقسیم شد. در دهه ۹۰ رشد منفی نرخ رشد اقتصادی و سرمایه‌گذاری، اشتغال‌زایی را به سمت بنگاه‌‌‌های خرد و کوچک و برخی زیر بخش‌های غیررسمی بخش خدمات برد. به‌عبارت‌دیگر با توقف رشد سرمایه‌گذاری و رشد اقتصادی و اوج دوباره تحریم‌ها، اشتغال وارد دوران قهقرایی خود شد اما به دلیل نیاز به درآمد، گروه بزرگی از مردها و زن‌های جوان در مشاغل غیررسمی با وضعیت خوداشتغالی شروع به کارکردند. شیوع بیماری همه‌گیر کووید-۱۹ نه‌‌‌تنها باعث شد که این افزایش اشتغال به‌طور ناگهانی متوقف شود، بلکه بسیاری از مشاغل ایجاد‌‌‌شده در دهه ۹۰ را نیز حذف کرد. حالا در دوران پسا کرونا نه‌تنها ریزش اشتغال دوران پاندمی جبران شده که خبر آمده بیشترین بار اشتغال در کشور و استان‌ها بر عهده بخش خصوصی است. هرچند ظهور و بروز بخش خصوصی در اقتصاد نشانه مثبت و بهبود نظام توسعه محسوب می‌شود اما باید بررسی شود که این حضور آیا به پشتیبانی نرخ مثبت ر شد اقتصادی و با حمایت دولت بوده یا به‌اجبار شرایط بوده و اشتغال ناپایداری ایجادشده که پس‌لرزه‌های خاص خود را دارد.
  • اقتصاد خدمات چیست؟

    گروه محتوا: در ادبیات علم اقتصاد از بخش‌های اقتصادی (کشاورزی، صنعت و خدمات) به‌عنوان موتور رشد و توسعه اقتصادی نام برده می‌شود. بخش خدمات اقتصاد که به‌عنوان فاز سوم از توسعه در اقتصاد کشورهای توسعه‌یافته، بعد از بخش کشاورزی و صنعت (فازهای اول و دوم توسعه در گذر زمان)، جایگاه مناسبی در دهه‌های اخیر به خود اختصاص داده، سهم قابل‌توجهی در رشد، توسعه و همچنین اشتغال‌زایی در اقتصاد کشورها دارد. تعریف بخش خدمات به دلیل پیچیدگی‌های موجود در انواع فعالیت‌های این بخش و تنوع بالای فعالیت‌ها و ستانده‌های آن کاملاً دقیق و جامع نبوده و در طی تاریخ تعاریف متعددی از آن ارائه شده است. اولین دسته از تعاریف مرتبط با فعالیت‌های خدماتی به آن‌ها به‌عنوان پسماندی نگاه می‌کردند که تمامی چیزها به‌غیراز مواد اولیه (استخراجی) و بخش صنعت را که به ترتیب به آن‌ها بخش‌های اولیه و ثانویه در اقتصاد اطلاق می‌شد در بر می‌گرفت.
  • بازار بزرگ ابزار و یراق‌آلات اصفهان احداث می‌شود

    مدیرعامل سازمان سرمایه گذاری و مشارکت‌های مردمی شهرداری اصفهان گفت: پروژه مشارکتی «مجموعه بازار بزرگ ابزار و یراق‌آلات» یکی از فرصت‌های سرمایه‌گذاری بزرگ اصفهان است که برای شناسایی و جذب سرمایه‌گذار در سال ۱۳۹۹ به فراخوان گذاشته شد و سال ۱۴۰۰ قرارداد آن امضا شد.
  • تکمیل خط ۲ مترو نیازمند ۲۳ هزار میلیارد تومان هزینه

    مدیرعامل سازمان قطار شهری اصفهان و حومه گفت: تاکنون ۴ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان برای قطار شهری هزینه شده و تکمیل آن نیازمند ۲۳ هزار میلیارد تومان است.
  • کاهش ترافیک و آلودگی هوا از مهمترین آثار احداث حلقه چهارم حفاظتی شهر

  • نوسازی ۴۵۰۰ هزار مسکن در بافت فرسوده اصفهان طی یکسال گذشته

    معاون شهرسازی و معماری شهردار اصفهان گفت: با سیاست‌های معاونت شهرسازی و معماری شهرداری اصفهان بالغ بر ۴۵۰۰ واحد مسکونی در بافت‌های فرسوده شهری احداث شده است.
  • سلطه تلخ‌نوشانِ قهـوه‌بـاز

    نفیسه زمانی‌نژاد: تقریبا یک دهه‌ای است که فرهنگ قهوه خوردن در میان مردم ایران، جای دوباره بازکرده است. نوشیدنی تلخ و محبوبی که پیش‌تر از چای در ایران مصرف می‌شد، اما به‌یک‌باره در طول چند قرن، مصرف آن کم‌رنگ و در این سال‌ها در حال بازگشت به دوران اوج خود است. موضوعی که تعداد کافه‌ها و قهوه‌سراهای شهر گویای آن است. از قهوه‌فروشی‌ها گرفته تا خرید حضوری، آنلاین، کافه‌ها و حتی دکه‌های بین‌راهی، همگی تهیه و فروش قهوه را در اولویت کاری خود قرار داده چون مشتری برای این محصول، بسیار فراوان است.
  • پایش مستمر درب‌های فلکسیبل باتری‌های کک سازی ذوب آهن اصفهان

    در روش تولید کوره بلند که روش تولید ذوب آهن اصفهان نیز می‌باشد و بالغ بر ۷۵ درصد از فولادسازی‌های دنیا به این روش است، کک متالورژی جهت احیاء سنگ آهن، تولید گرما و همچنین حفظ ستون مواد در داخل کوره نقش حیاتی دارد. در ذوب آهن اصفهان سه باتری تولید کک وجود دارد ، باتری یک (کک مورد نیاز کوره بلندهای یک و دو) و (باتری ۳ کک مورد نیاز کوره بلند ۳ ) را برای تولید چدن به عنوان پایه اصلی تولیدات این مجتمع عظیم صنعتی تامین می‌کنند و همچنین (باتری دو) نیز در مرحله بازسازی قرار دارد.
  • برگزاری جشن با شکوه میلاد حضرت علی (ع) و روز پدر در ذوب آهن اصفهان

    همزمان با ۱۳ رجب، سالروز میلاد با سعادت حضرت علی(ع) و روز پدر، آیین جشن باشکوهی چهارشنبه چهارم بهمن ماه در محل کارگاه ۵۱ مدیریت نت مکانیک ذوب آهن اصفهان برگزار شد. در این آیین جشن که توسط شورای فرهنگی و پایگاه بسیج مقداد شرکت برگزار شد، آیت ا... رهبر مسئول هماهنگی تبلیغات اسلامی و جمعی از مدیران، کارکنان و خانواده‌های شان حضور داشتند و برنامه‌های متنوع شاد فرهنگی و هنری به همراه مسابقه به اجرا در آمد. آیت ا... رهبر مسئول هماهنگی تبلیغات اسلامی در این آیین ضمن تبریک ولادت حضرت علی (ع) به بیان بخش‌هایی از زندگی پر برکت و ویژگی‌های بزرگ شخصیتی امام اول شیعیان جهان پرداخت.
  • گفتگوی «دنیای اقتصاد» با علیرضا بینا، نایب رئیس انجمن مدیران صنایع

    گروه گفتگو: فعالیت اتاق بازرگانی نجف‌آباد در دوره جدید با برنامه‌های متنوع به جهت پیشبرد و توسعه اقتصادی منطقه غرب استان در جریان است. نجف‌آباد، تیران و کرون جز مناطق اقتصادی و مهم استان هستند که نقش قابل توجهی در روند صادرات و حجم اقتصادی اصفهان دارند.
  • اماکن عمومی اصفهان تا چه حد درخطرند؟

    گروه گزارش: آتش‌سوزی بیمارستان گاندی تهران تجربه‌ای شد که شهرهای دیگر نیز نسبت به ایمنی اماکن مهم خود ازجمله بیمارستان‌ها توجه بیشتری داشته باشند. بیمارستان‌ها به علت شرایط خاص ازجمله حضور بیماران، حساسیت عمل‌های جراحی و نگهداری افراد در محیط‌های ایزوله و رفت‌وآمد وسیع، شرایط ایمنی خاصی نیز می‌طلبند. ازجمله بیمارستانی مانند سعدی اصفهان که دسترسی‌های عمومی آن از طریق کوچه شرقی بیمارستان مقداری دشوار است و در صورت وقوع حادثه، کمک‌های امدادی با موانع جدی در آن کوچه مواجه می‌شوند.
  • حفظ محیط زیست، سیاست اصولی ماست

    گروه گزارش : میدان نقش جهان قلب کهن شهر اصفهان جایی برای آسودن از هیاهو، مقارنه با تاریخ و این روزها معیار سنجش هوای پاک تبدیل شده، هرگاه آسمان همرنگ حوض آبی وسط میدان شد می‌فهمیم که هوا پاک است وگرنه باید دل را خوش کرد به همان فیروزه ایِ گنبدهای نصف جهان که لابد هم رنگِ آسمان ۵۰۰ سال پیش هستند! این آلاینده‌ها که در چند روز گذشته با مدد باد و باران راهشان را به جای دیگر کج کرده اند، بر خلاف بسیاری چیزها که فوری چند تا صاحب پیدا می‌کنند، انگار بلاصاحب مانده، یکی می‌گوید کار ماشین هاست و دیگری صنعت و ظریفی کریدورهای بادی را مقصر قلمداد می‌کند و آخر سد هم همه کاسه و کوزه را بر سر کسانی می‌شکنند که از اتفاق داده‌های آلایندگی اش به روز و بر خط است بر خلاف فلان تابلوی نمایشگر آلایندگی سطح شهر که هر وقت دلش بخواهد روشن و خاموش می‌شود. بگذریم، قرار نیست راه دور برویم ، از میدان استقلال که جلوتر بروید، پالایش نفت اصفهان که این روزها هلدینگ پتروپالایش اصفهان خوانده می‌شود را می‌بینید، یکی از جاهایی که اقلا حساب و کتاب خوراک و خروجی اش مشخص تر از بقیه است، بنزین و گازوئیل و دیگر فرآورده‌های ضروری زندگی شهری را هم تامین می‌کند. اینجا به نسبت در پاسخگویی کم نمی‌گذارد و به قول رییس حفاظت از محیط زیست اش آماده است تا هر وقت کارشناس یا متخصصی خواهان بازدید و راستی آزمایی باشد، در را برای او باز کند.
  • معرفی دو کتاب رفتار با محیط‌زیست براساس آموزه‌های قرآن و اهل‌بیت (ع) و کتاب ایده علوم انسانی؛ تأملاتی بر تجربه ایران معاصر

    گروه فرهنگ و هنر: محیط‌زیست و حفاظت از آن امری متعلق به چند سال اخیر نیست و سابقه‌ای به درازای تاریخ اسلام دارد. در مکتب اسلام نیز حقوق محیط‌زیست همواره مطرح‌شده و تاکید قابل‌توجهی بر رعایت آن صورت گرفته است.
  • رشد شاخص‌ها، بهره‌وری و ارزش افزوده

    یست و ششمین همایش شرکت‌های برتر ایران (IMI-۱۰۰) با حضور سید احسان خاندوزی وزیر امور اقتصادی و دارایی، عباس علی‌آبادی وزیر صمت و جمعی دیگر از مسوولان و صاحبان بنگاه‌های اقتصادی برتر کشور در حالی برگزار شد که شرکت فولاد مبارکه رتبه اول از نظر شاخص فروش در گروه فلزات آهنی، رتبه دوم در ۳ شاخص ارزش افزوده، سودآوری و ارزش بازار، رتبه هشتم در شاخص فروش و رتبه‌ سوم در اشتغال‌زایی را در بین ۵۰۰ شرکت بزرگ کشور به خود اختصاص داد، در این رویداد همچنین با اهدای لوح تقدیر به محمدیاسر طیب‌نیا مدیرعامل فولاد مبارکه از دستاوردهای این شرکت تجلیل شد.
  • مدیریت مصرف انرژی، سرمایه فولاد مبارکه برای فردا

    در حال حاضر شاخص‌های مصرف انرژی در شرکت فولاد مبارکه به‌طور متوسط حدود ۱۰ درصد از خط مبنای مصرف انرژی کمتر است همچنین استاندارد ملی تولید فولاد ISO۹۶۵۳ به‌منظور کنترل میزان مصرف انرژی از سال‌ها پیش تدوین شده و همه شرکت‌های تولید فولاد مکلف به رعایت این استاندارد هستند.
  • رکورد جدید تولید فولاد ویژه در دی ماه

    با عنایت به اهمیت تولید فولادهای خاص با کربن حداقلی، تلاش کارکنان واحد فولادسازی و ریخته‌گری فولاد مبارکه در دی‌ماه با ثبت رکورد تولید ۹۱۲۰۰ تن تختال با سیکل گاززدایی به بار نشست.
  • کسب گواهینامه استاندارد سیستم مدیریت بازدهی آب

    پس از اینکه از طرف انجمن جهانی فولاد، پروژه مدیریت پایدار آب فولاد مبارکه به‌عنوان یکی از پنج پروژه برتر در بخش پایداری سازمانی معرفی شد، با سرمایه‌گذاری‌ها و اجرای پروژه‌های متعدد بهبود و همچنین با رویکرد شرکت مبنی بر استقرار استاندارد تخصصی در حوزه مدیریت منابع آبی در نواحی تولیدی، مجتمع فولاد سبا و ناحیه انرژی و سیالات، افتخار دیگری برای فولاد مبارکه با کسب گواهینامه استاندارد سیستم مدیریت بازدهی آب ISO ۴۶۰۰۱:۲۰۱۹ رقم خورد.
  • فولاد مبارکه خط شکن انرژی خورشیدی در کشور

    سیزدهمین نمایشگاه بین‌المللی انرژی‌های تجدیدپذیر و بهره‌وری انرژی برق با هدف معرفی ظرفیت، توانمندی و فناوری‌های خارجی و داخلی شرکت‌های تولیدکننده و دانش‌بنیان در حوزه انرژی‌های تجدیدپذیر برگزار شد. این رویداد با هدف ارائه برنامه‌های راهبردی کوتاه‌مدت و بلندمدت به‌منظور پاسخ به نیازهای آینده انرژی کشور، اعلام تصمیمات دولتی، آگاهی‌بخشی از قوانین و مقررات این حوزه، نحوه تسهیلات ارائه‌شده از سوی دولت جهت تسهیل سرمایه‌گذاری، ارائه پتانسیل‌ها و مدل‌های سرمایه‌گذاری دایر شد و فعالان حاضر در سیزدهمین نمایشگاه بین‌المللی انرژی‌های تجدیدپذیر از جمله ۱۰۰ شرکت داخلی و ۱۳ نمایندگی شرکت‌های خارجی در حوزه انرژی‌های تجدیدپذیر آخرین دستاوردهای خود را ارایه کردند. گروه فولاد مبارکه در این رویداد که با حضور علی‌اکبر محرابیان، وزیر نیرو، معاون وزیر نیرو و رئیس سازمان انرژی‌های تجدیدپذیر آغاز به کار کرد در قامت طلایه‌دار احداث نیروگاه‌های تجدیدپذیر خورشیدی حضور پیدا کرد.
  • چرا خصوصی‌سازی موفق نشد؟

    داریوش مجد: سال‌هاست مسئولان متوجه شده‌اند که از تصدی‌گری‌های دولتی آبی برای اقتصاد کشور گرم نخواهد شد اما در جذب مشارکت بخش خصوصی ثروت آفرین و مولد توفیقی نداشته‌اند.
  • کتاب «دین و فرهنگ در روزگار صفویان» منتشر شد

    یک پژوهشگر تاریخ با بیان اینکه سیاست‌های کلان حکومتی که شاهان صفوی در اصفهان اتخاذ می‌کردند بر تمامی جریان‌های حاکم بر ایران‌زمین اثر می‌گذاشت، گفت: اصفهان و مرکزیت سیاسی آن در روزگار صفوی نکتۀ بسیار مهمی است که در کتاب «دین و فرهنگ در روزگار صفویان» نیز مشهود و بدان اشاره شده است.
  • ششمین چالش پیشِ رو در نظام شهرسازی استان اصفهان

    رئیس اداره طرح‌های توسعه شهری و معماری راه و شهرسازی استان اصفهان گفت: ششمین چالش پیشِ رو در نظام شهرسازی استان اصفهان، چالش پوک شدن بافت مرکزی شهرهای استان است.
  • احترام به فلز: خاطره‌ای از تعهد کره ای‌ها به هدر ندادن منابع

    احمد فرهادی: دکتر محسن طلایی که مدت‌ها سفیر ایران در ژاپن و کره جنوبی بودند خاطره‌ جالبی نقل می‌کرد؛ می‌گفت وقتی که در کره جنوبی بودم؛ از طرف شرکت هیوندای دعوت شدم تا ضمن بازدید از بخش کشتی‌سازی این شرکت شاهد مراسم خاصی باشم.
  • شرکتی که حقوق کارکنانش از مدیرانش بیشتر است

    شرکت استرایکر یک شرکت ۲ میلیارد دلاری تولیدکننده لوازم و تجهیزات پزشکی است که بیش از ۴۰ سال است در صنعت تولید و فروش تجهیزات پزشکی و امکانات اتاق‌های عمل فعالیت می‌کند و بیش از ۴۰ هزار کارمند در کشورهای مختلف برای این شرکت کار می‌کنند. آنچه شرکت استرایکر را از بسیاری جهات نسبت به سایر شرکت‌های فعال در صنعت تجهیزات پزشکی و بیمارستانی متمایز کرده است نه محصولات این شرکت بلکه دامنه گسترده پرداخت‌ها در این شرکت است که به شکل جالبی اجرا می‌شود.