شماره روزنامه ۶۱۸۳
|

ویژه‌نامه اصفهان

  • هاشمی ؛ معمار توسعه

    مهدی محمدی- واقعیت فقدان هاشمی، امروز جای بهت زدگی غروب یکشنبه گذشته را گرفته است. زمانی که معمار توسعه ایران پس انقلاب اسلامی، از خود یک صندلی خالی به یادگار گذاشت. هاشمی رفسنجانی از ابتدای انقلاب پای ثابت تحولات کشور بود، از روزی که حکم حضرت امام(ره) برای نخست وزیری مرحوم بازرگان را قرائت کرد تا وقتی در قامت ریاست مجلس شورای اسلامی برای دو دوره، اینجا و آنجای سیاست ایران حضور داشت یا جانشین فرمانده کل قوا و هدایت دفاع مقدس را بر عهده داشت. آیه الله هاشمی از قدیمی های نماز جمعه پایتخت هم بود، به حکم امام! اما ریاست جمهوری او روزگار دیگری داشت، جایی که برای مسوولیتش باید بیشتر پاسخگو می شد.

  • میراث اصفهان و مکتب هاشمی

    مهرنوش قائم مقام

    نشست‌های جداگانه اصلاح طلبان و اصولگرایان اصفهان برای بزرگداشت آیت الله، اگرچه شکاف میان این دوطیف سیاسی اصفهان را باردیگر به رخ کشید، اما استاندار اصفهان را هم بر این قافله سوارکرد تا دکتر زرگرپور بلافاصله فردای نشست اصلاح طلبان را برای تکریم رییس فقید مجمع تشخیص مصلحت نظام برگزیند و با نصب استند حاوی عکس خود و آیت الله هاشمی در ورودی ساختمان استانداری به همه یادآوری کند که از او مدال افتخار گرفته است.

    جدایی احزاب از یکدیگر در تقاطع زاویه دار استانداری و فعالان سیاسی- اجتماعی اصفهان البته حکایت تازه‌ای نیست.

  • چهره های هفته - ۲۸ دی ۹۵

    اقتصادی

    نسخه های اقتصادی "یک عمله"

    عبدالحسین سیف الهی که نامش با اقتصاد و فعالیت های عمرانی اصفهان گره خورده ؛ در سال های ۶۰ تا ۶۵ و ۷۰ تا ۸۱ معاونت عمرانی استانداری اصفهان را بر عهده داشت و با تکیه او بر صندلی معاونت عمرانی؛ اتفاقات زیادی برای اصفهان رقم خورد والبته مخالفان و موافقان سرسختی هم داشت، اما او به هر حال در دوران سازندگی، فرمان عمران اصفهان را در دست داشته است. حالا او از صنعت خوابیده اصفهان سخن می گوید و تنها راه موجود برای ایجاد تحرک در اقتصاد و ایجاد اشتغال را بسط بودجه های عمرانی می داند.

  • تفکر اقتصادی هاشمی، سالم بود

    اولین فرماندار اصفهان پس از انقلاب و نماینده اولین دورۀ مجلس شورای اسلامی از اصفهان و از فعالان سیاسی، اعتقاد دارد هاشمی در فکر سازندگی و اقتصاد سالم بود و از روحانیونی بود که برنامه و بودجه را به خوبی درک می‌کرد و در این زمینه تحلیل داشت. دکتر فضل الله صلواتی در گفت‌وگو با دنیای اقتصاد اصفهان درخصوص شخصیت آیت الله هاشمی رفسنجانی گفت: وی از ذخایر انقلاب و کشور و پشتوانه واقعی مسئولان بود و مردم به او امید داشتند و ما متأسفانه ذخیره با ارزشی را از دست دادیم. وی با بیان این که همه‌ افراد روزی از این دنیا خواهند رفت، همانطور که امام(ره) را هم از دست دادیم ادامه داد: مرحوم هاشمی از چهره‌هایی بود که تمام وجودش برای انقلاب بود، او زمانی که از رفسنجان رهسپار قم شد، استعداد خود را در فراگیری دروس و افزایش دانش دینی، به خوبی شکوفا کرد و همراه و همگام با نهضت امام(ره) از فعال‌ترین چهره‌ها در کنار امام(ره) بود.

  • تشییع پیکر آیت الله هاشمی رفسنجانی تاریخی بود

    یک پژوهشگر تاریخ اسلام با بیان اینکه ویژگی های آیت الله هاشمی رفسنجانی به سختی در دیگران پیدا می شود، گفت: تشییع پیکر آیت الله هاشمی رفسنجانی تاریخی بود با این بدرقه مردم نشان دادند که هاشمی را می خواستند. حجت السلام والمسلمین عبدالمجید معادی خواه در مجلس بزرگداشت آیت الله هاشمی رفسنجانی در مسجد اعظم حسین آّباد اصفهان اظهار کرد: وقتی آیت الله هاشمی رفسنجانی از ترور سالم خارج شدند همه ذوق زده شدند و من آن شب در بیت امام(ره) حضور داشتم و هیچگاه امام (ره) را اینقدر سراسیمه ندیده بودم و این نشان از سرمایه ای ارزشمند مثل هاشمی بود.

  • اصفهان میزبان سیزدهمین نمایشگاه صنایع غذاییInfex ۲۰۱۷

    سیزدهمین نمایشگاه صنایع غذایی اصفهان ( Infex ۲۰۱۷ ) از تاریخ ۲۷ تا ۳۰ بهمن ماه ۱۳۹۵ در محل دائمی نمایشگاه های اصفهان در حالی برگزار خواهد شد که اقدامات صورت گرفته و پتانسیل های استان اصفهان در این صنعت، نوید بخش رویدادی کیفی در حوزۀ صنعت غذایی کشور خواهد بود. از نقاط قوت این نمایشگاه می توان به حمایت مستقیم اتاق های مشترک بازرگانی ایران و آلمان و ایران و چین، مؤسسۀ جهانی حلال، مرکز تحقیقات اتاق اسلامی، کمیتۀ ایرانی اتاق اکو، اتاق بازرگانی اصفهان، مؤسسه seint ایتالیا و انجمن های تخصصی حوزۀ صنایع غذایی کشور اشاره کرد.

  • پورشه و عاقبت فرار از مدرسه!

    امان اله باطنی، پژوهشگر اجتماعی - پشت پورشه قرمز در یک توقف نسبتا طولانی بخاطر ترافیک گیرافتاده ام، ماشین ها قدم به قدم پیش می روند و هر بار با گرفتن پدال ترمز چشمم به جمله پشت پورشه می افتد و به "عاقبت فرار از مدرسه " بیشتر فکر می کنم؛ به بحران جامعه پذیری نهاد آموزش در ایران و به " فرار از مدرسه " معترضه آن راننده جوان پورشه والبته دهن کجی آشکار جامعه به نهاد آموزش در ادبیات محاوره ای . . . . به نرخ ۱۸ درصدی بیکاری در بین فارغ‌التحصیلان دانشگاهی در سال های اخیر و فاصله معنادار آن با نرخ ۱۲.

  • درست وسط "برباد رفته" خوابش برد!

    دایی اصغر، خواهر ندارد اما دایی است دیگر! اگر دل و دماغ داشته باشد حسابی همه را سر کیف می آورد! یک روز که آمده بود باغ، دور از چشم حاج خانم دست به جیب شد و عین مرحوم کلارک گیبل پیپش را روشن کرد. البته دایی اصغر هم کم از گیبل نداشت با اون سبیل نازک سفیدش، فیلم هم زیاد دیده بود، می گفت اون روزها سینما زیاد می رفتیم، گاهی یک بلیت و دو فیلم بود. همه فیلم فارسی ها را دیده بود، وسترن اسپاگتی هم الی ماشالله، می گفت: سنه چهل و یک یا چهل و دو توی همین سینما ایران فیلم بن هور را هم دیدم. از همه سینماهای اصفهان خاطره داشت، پرسیدم تئاتر چی دایی؟

    یک پک محکم به پیپ زد و گفت: اصفهان بود و تئاتر، اصفهان بود و سینما، حالا نگو کی بگو.

  • امیدى به تحول در نظام آموزشى نیست

    گروه گزارش- محسن رنانى استاد دانشگاه در نشست مهارت‌هاى گفت وگو برای توانمندسازى زنان با اشاره به مشکلات موجود در نظام آموزشى گفت دیگر نمى توان به دستیابى به یک نظام آموزشى وسیع امیدى داشت. آموزش و پرورش در سایه مشکلاتى که دارد آمادگى آغاز فعالیت هاى وسیع مورد نیاز توسعه را ندارد. همچنین آموزش و پرورش ٣٠٠ هزار نیروى مازاد دارد، درگیر پرداخت حقوق یک میلیون معلم و هزینه هاى آب و برق ١٠٠ هزار مدرسه است. این یعنى حداقل ١٠ تا ١٥ سال دیگر نمى توان از آموزش و پرورش امید تحول داشت.

  • ازکرباسچی تا جمالی نژاد

    احسان دست‌نشان- مطبوعات در اصفهان در همان اوان مشروطیت برای خود برو بیایی داشتند از الجناب بگیر تا فرهنگ، روزنامه نگاران معروفی هم تحویل داده‌اند مثل دکتر فاطمی. اما مخاطب این نشریات، اگر در جانب مردم بودند در دیگر سو مسوولان را هم از خیر و شر قلمشان بی‌نصیب نمی‌گذاشتند. پس از انقلاب اسلامی هم انواع روزنامه ها و نشریات در اصفهان پا گرفتند که گاه چشمی به مرکز و پایی در پایتخت سابق داشتند.

    کرباسچی اما در نوع خود اولین استانداری بود که از حجم کارتابلش کاست و روزنامه های ملی را در کنار کتاب های موردعلاقه اش به دقت می خواند.

  • فقر سواد رسانه ای، یک جانبه گرایی و دیگر چیزها

    نفیسه قانیان

    یکی از کارکردهای هر رسانه، سرگرم سازی است؛ این کارکرد جهانی و بدون مرز، حتی برای رسانه عریض و طویل و عظیمی مانند سینما هم وجود دارد و بخشی تفکیک نشدنی و غیرقابل انکار است؛ اما در بسیاری از موارد، این کارکرد آن قدر پررنگ و قطور می شود که دیگر کاربردهای رسانه نظیر هویت یابی و هویت سازی، فرهنگ سازی و اطلاع رسانی را به حاشیه می برد. از این رو آن جا که رسانه، کارکرد تخصصی و یا چند وجهی به خود می گیرد، از سوی مخاطب چندان که باید مورد استقبال واقع نمی شود و این به معنای آغاز داستان بحران مخاطب است، چراکه مخاطب ما رسانه را جدی نگرفته است.

  • تولد رسانه‌های اقتصادی در بستر صنعت اصفهان

    مجتبی نیک اقبال،دبیر گروه اقتصاد روزنامه اصفهان امروز- رسانه‌ها برای تداوم انجام رسالت‌های خود - که از جمله آنها اطلاع‌رسانی و آگاهی بخشی به مخاطبان خود است- نیاز به تامین مالی پایدار دارند. امروزه مدیریت صحیح یک رسانه، در گرو کارکردهای دقیق اقتصادی آن است؛ به بیان دیگر هر رسانه‌ای برای پیشبرد اهداف خود، نیاز به الگویی اقتصادی دارد تا به واسطه آن بتواند به حیات خود ادامه دهد. البته در این بین، سه مدل اقتصادیِ رسانه در سراسر جهان وجود دارد و می‌توان گفت تقریبا همه رسانه‌های چاپی، دیداری، شنیداری و مجازی بر اساس آن حرکت می‌کنند؛ نخستین مدل «رسانه دولتی» است که فارغ از دغدغه‌های مالی و اقتصادی، اهدافی را که به عهده‌اش گذاشته شده پیگیری می‌کند.

  • مطبوعات ورشکسته

    باران مدرس

    ۱۳۰سال قبل، نام اصفهان در لیست روزنامه خوان ها ثبت شد. در دوره های قاجاریه ، پهلوی اول و پهلوی دوم به ترتیب ۵۷ ، ۲۸ و ۴۰ عنوان نشریه در این استان چاپ می شده و امروز ازحدود۲۳۰مجوز نشر، مشخص نیست که چه تعدادی فعالانه در این بازار خلوت، خبر می فروشند! سردبیر پرسرو صدا ترین روزنامه خصوصی اصفهان، که در رنکینگ وزارت ارشاد همیشه در رقابت های محلی، پیروز میدان بوده، معتقد است که مجازی ها فضایی برای کار مکتوب ها باقی نگذاشته اند ولی استانداراصفهان، نظر دیگری دارد.

  • تفریح دهه شصتی حذف شد؟

    نسرین احمدی فخر- تیک تاک عقربه ها ساعت ۵ دقیقه مانده به ۴ عصر را جار می‌زند. بوی خاک نم زده ای از حیاط کاه گلی خانه براتاق غلبه می‌کند، صدای لحاف دوز پنبه زن هم که انگار قصد سبقت گرفتن دارد، از لابه لای پنج دری های خانه دوان دوان خود را در اتاق پهن می‌کند. بوی عطر چای دم کرده و صدای پچ پچ خانم های همسایه در حیات خانه این نوید را به دختر بچه۱۰ساله می‌دهد،که عصرشده است. همان دختر بچه ای که ظهرهارا به زور مادر می‌خوابد که مبادا پدر خسته از کار آمده، بد خواب شود.

    ساعت ۵ دقیقه مانده به ۴ بعدازظهر باید برخیزد و به سراغ دنیای جذابش برود.

  • ملی‌ها و محلی‌ها

    علیرضا پویانسب

    رسانه های محلی هرچند در دنیا به عنوان رسانه های پیشتاز معرفی می شوند و همواره این رسانه های محلی هستند که در هر منطقه حرف اول را می‌زنند، اما در ایران هنوز نتوانسته اند جایی برای خود باز کنند و به نوعی جایگاه خود را از دست رفته می بینند و امروز بیشتر آنها با مشکلات اقتصادی دست به گریبانند؛ خبرنگاران تخصصی ندارند و توانایی برخورداری از یک تحریریه قوی را به علت همان مشکلات اقتصادی ندارند. خبرنگاران مستعدی هم که از کنار همین رسانه های محلی رشد می‌کنند پس از اندک زمانی کوله بار خود را می بندند؛ یا از شهر و دیار خود راهی تهران می شوند یا در همان شهر سعی دارند که در رسانه های ملی که شعبه ای در آن شهر دارند فعالیت کنند.

  • مطبوعات محلی زیر فشار اقتصادی

    رسانه با نقش ویژه ای که در جامعه دارد باید برای رفع کاستی ها، بازتابی مشکلات و مطالبات مردم در مقام اندیشه متفکر و زبان گویای جامعه اقدام کند و به همین منظور است که همواره مورد احترام و اعتماد مردم است و به همین واسطه مورد اعتماد مسئولان هم هست و همه سعی دارند که گفته هایشان و پیگیری امور خود را از یک رسانه بخواهند؛ چراکه هم، بستری معتبر و هم راهی مطمئن است. به همین منظور است که چه مردم و چه برنامه ریزان کشور به تاثیر اصلاحی فعالیت رسانه ای در کشور اعتراف می کنند، اما در میان همین رسانه ها و رسانه داران هستند کسانی که مهارت و حرفه ای به نام خبرنگاری را به بهانه درآمدآفرینی و رانت خواری وارد چالش هایی می کنند که فرصت سازنده رسانه ها را به جایگاهی برای سو استفاده بدل می کنند.

  • اقدامات سخت افزاری به تنهایی موثر نیست

    شهردار اصفهان گفت: تا زمانی که هوای پاک را به عنوان یک حق شهروندی به صورت جدی مطالبه نکنیم و ۱۹ دستگاه متولی امر با یکدیگر در این زمینه متحد و هماهنگ نشوند مشکلات این حوزه همچنان ادامه خواهد داشت. به گزارش اداره ارتباطات رسانه ای شهرداری اصفهان، برنامه «مناظره» هر هفته جمعه ها با حضور مسئولان حوزه‌های سیاسی، اقتصادی و اجتماعی از شبکه یک سیما پخش می شود. در مجموعه جدید این برنامه هر بار چهار نفر از مسئولان مرتبط با موضوع برنامه، دعوت می شوند و با حضور ۱۶ نفر از پژوهشگران، کارشناسان و خبرنگاران درباره عملکرد خود در زمینه مسئولیت شان پاسخ می دهند.

  • نظارت صد در صد بر وضعیت پروژه های عمرانی در شهر

    معاون عمران شهری شهرداری اصفهان گفت: به همه شهروندان اصفهانی این اطمینان را می دهم که نظارت صد در صدی بر تمامی عملیات های عمرانی سطح شهر به خصوص در اجرای پروژه های پیاده رو سازی و آسفالت معابر توسط ناظران مقیم در معاونت های عمرانی مناطق ۱۵ گانه انجام می شود. ایرج مظفر اظهارکرد: پروژه ها از نظر کمی و کیفی و حجمی کنترل می شود، البته اجرای پروژه های پیاده رو سازی و آسفالت کارگاهی به وسعت یک شهر است و گاهی پیمانکاران ناخواسته کوتاهی می کنند که به محض اطلاع ناظران هنگام تحویل پروژه، ایرادهای طرح برطرف می شود.

  • سال آینده قیمت عوارض افزایش نمی یابد

    معاون برنامه ریزی، پژوهش و فنآوری اطلاعات شهرداری اصفهان گفت: ممکن است در یک شهر کوچک ظرف مدت یک روز بودجه آن ارائه و تصویب شود ولی در شهر اصفهان با توجه به جایگاه ویژه آن نیاز به توجه خاصی برای تدوین بودجه داریم. محمود محمدی در ارتباط با بررسی بودجه سال ۹۶ شهرداری اصفهان اظهار کرد: اساس بودجه مبتنی بر پیش بینی است و بر این اساس یک دستگاه و نهاد بخش عمومی مثل شهرداری پیش بینی می کند در سال بعد چه منابع درآمدی به دست می آورد و آنها را در چه حوزه هایی به مصرف می رساند تا بتواند باعث رشد، توسعه و تعالی شهر باشد.

  • ایجاد اشتغال ٣٠٠ هزار نفری در فولاد مبارکه اصفهان

    مدیرعامل فولاد مبارکه بیست و چهارمین سالروز تاسیس این مجتمع بزرگ در ۲۳ دی ماه را به همه مردم و به ویژه کارکنان خدوم و فعالان صنعت فولاد کشور تبریک گفت و افزود: حضرت آیت الله هاشمی رفسنجانی نقش ویژه ای در ساخت و راه اندازی این پروژه عظیم ملی داشتند که این پروژه به دست ایشان افتتاح شد و ایشان عاشق آبادانی کشور بودند و فقدان ایشان در هفته گذشته ضایعه ای برای مردم ایران بود و امیدواریم خداوند ایشان را رحمت کند. وی پروژه فولاد مبارکه اصفهان را افتخاری برای نظام اسلامی عنوان کرد و گفت: فولاد مبارکه اصفهان هم اکنون با سه برابر ظرفیت ابتدای راه اندازی خود مشغول به کار است و با دارابودن سه واحد فولاد سازی درکشور شامل فولادمبارکه ، فولاد سبا در لنجان و کارخانه فولاد هرمزگان در بندرعباس و پروژه های متعدد دیگر در خراسان، کاشان و چهارمحال و بختیاری در حال حاضر بزرگترین واحد تولید فولاد در خاورمیانه و شمال آفریقا به حساب می آید.

  • اگر حمایت آیت الله هاشمی رفسنجانی نبود پروژه فولاد مبارکه به سرانجام نمی رسید

    مجری طرح پروژه فولاد مبارکه ، درگذشت حضرت آیت الله هاشمی رفسنجانی را به عموم مردم و به ویژه صنعتگران کشور تسلیت گفت و خاطرنشان کرد: آیت الله هاشمی رفسنجانی در صدر افرادی بودند که در همه عرصه های انقلاب نقش برجسته و تأثیرگذاری داشت، فعالان عرصه صنعت فولاد کشور برای احداث پروژه فولاد مبارکه به چهره ای نیاز داشت که دنبال انجام حرکتهای بنیادین در اقتصاد کشور باشد که در آن زمان هیچ کسی بهتر از آقای هاشمی رفسنجانی نمی توانست به ما کمک کند، چرا که ایشان از طرفی به حضرت امام خمینی (ره) نزدیک بودند و درعین حال در مجلس شورای اسلامی از نفوذ و توانمندی بالایی برخوردار بودند.

  • با حرکت چرخ صنعت به یقین تمامی بخش‌های جامعه رونق می گیرند

    رئیس اداره بهزیستی شهرستان لنجان به همراه جمعی از کارشناسان و کارکنان اداره بهزیستی لنجان به فولاد مبارکه آمدند و ضمن بازدید از خطوط تولید این شرکت و دیدار با مدیر روابط عمومی و رئیس واحد توسعه، راهکارهای تعامل هر چه بیشتر صنعت با بهزیستی به منظور ارائه خدمات بیشتر به جامعه را مورد بررسی و تبادل نظر قرار دادند.

    محمد ناظمی هرندی مدیر روابط عمومی فولاد مبارکه در جمع مسئولان اداره بهزیستی شهرستان لنجان با تأکید بر پیوند ناگسستنی صنعت با جامعه تصریح کرد: با حرکت چرخ صنعت به یقین تمامی بخشهای جامعه رونق می گیرند و بر عکس اگر این چرخ در هر جامعه ای از حرکت باز ایستد، پیامد آن فقر و آسیب‌های اجتماعی خواهد بود.

  • تعدیل مثبت ١٩ درصدی سود هر سهم فولاد مبارکه برای سال مالی ٩٥

    معاون اقتصادی و مالی شرکت فولاد مبارکه اصفهان گفت: این شرکت موفق شد سود هر سهم خود را از مبلغ ۱۳۹ریال به ۱۶۵ریال به میزان ۱۹ درصد افزایش دهد. امیرحسین نادری افزود: شرکت فولاد مبارکه در ۹ ماهه اول سال ۹۵ توانست ۴،۴۱۴ هزار تن انواع محصولات گرم و سرد و پوشش دار تولید کند که این مقدار معادل ۷۴ درصد پیش بینی کل سال است، همچنین طی این مدت ۴۷۰۲ هزار تن محصول به ارزش ۷۲،۲۹۴،۳۸۹ میلیون ریال به فروش رسید که ۷۳ درصد پیش بینی فروش سال ۹۵ را پوشش می دهد. وی بیان کرد: طی ۹ ماه نخست سال جاری پس از کسر تمامی هزینه ها شرکت به ۱۰،۵۱۹،۴۷۰میلیون ریال سود خالص دست یافت که این موضوع تحقق ۸۵ درصدی سود پیش بینی شده سال ۹۵ را نشان می دهد.

  • کاهش ریسک خرابی کوره های پیش گرم

    رئیس انبار تختال و کوره های پیش گرم فولاد مبارکه از کاهش ریسک خرابی کوره های پیش گرم خبر داد و افزود: با اجرای این پروژه، امکان باز و بسته کردن والوهای آب اضطراری سیستم خنک کاری واکینگ بیم کوره های نورد گرم در شرایط عادی فراهم شد. بابک وفایی با بیان اینکه چهار کوره پیش گرم‌کن در خط نورد گرم، وظیفه گرم کردن تختال جهت نورد را به عهده دارند، افزود: تختال وارد شده در کوره توسط سیستم واکینگ بیم جا به جا و این سیستم که در فرآیند تولید و در طول حرکت گرم می‌شود، با آب در گردش خنک می گردد. وی با تاکید بر اینکه آب در گردش سیستم واکینگ بیم مگر در زمان خاموش و سرد بودن کوره، نباید تحت هیچ شرایطی قطع شود، تصریح کرد: با توجه به حساسیت سیستم نامبرده، سیستم اضطراری آب در گردش در نظر گرفته شده است تا در صورت لزوم جایگزین شود.

  • رشد بخش خصوصی فولاد از نگاه آمار

    چیلان- گزارش ۹ ماهه از آمار انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران نشان از افزایش تولید در بخش خصوصی تقریبا در همه محصولات فولادی دارد. بر این اساس، تولیدکنندگان ورق گرم در بخش خصوصی با ثبت رشد ۳۰ درصدی در ۹ ماهه سال جاری نسبت به مدت مشابه در سال گذشته بیشترین رشد در میان محصولات فولادی را از آن خود کردند. در این میان اما تنها محصولی که تولید آن در بخش خصوصی روند کاهشی داشته، ورق سرد (روغنی) بود. تولید ورق سرد در بخش خصوصی با ۸ درصد کاهش در ۹ ماهه سال جاری نسبت به مدت مشابه در سال گذشته به ۳۵۶ هزار تن رسید.

  • سربازان قلم به دست

    شاید تا همین ۲۰ سال قبل حوزه بندی خبرنگاران و روزنامه نگاران در رسانه ها، محلی از اعراب نداشت و آنها که دستی بر قلم داشتند در هر حوزه که توانمند بودند و دستشان بر کاغذ می چرخید، قلم فرسایی می کردند و دست بر قضا مطالب مختلف و جذابی هم به خوانندگان خود تحویل می دادند. خبرنگاری که امروز در مورد فعالیت های ورزشی یادداشت تحویل سردبیر روزنامه و یا هفته نامه می داد فردا به سراغ سوژه های اجتماعی و یا اقتصادی می رفت و بسته به توانایی های خود در آن حوزه ها هم گزارش تهیه می کرد تا یک تنه بتواند چرخ تحریریه را بچرخاند و امرار معاش کند.

  • مارکتینگ به سبک ایرانی

    مهدی قانونی- همه مسیرها به یک مقصد نمی رسند. راه های موازی هم که بارها و بارها شنیده ایم به هم نمی رسند. خطوط موازی اما در هزاره سوم راهشان را کج کرده اند و باز به مسیری مشخص نرسیده اند. ماجرای مارکتینگ در ایران به ویژه در ورزش به اندازه کافی پیچیده است و قواعد خاص خود را می طلبد و شاید نسخه هایی که در کتب دانشگاهی برای آن می پیچند، به کار مدیران و تصمیم گیرندگان نمی‌آید. چرا که قواعد حاکم بر اقتصاد ایران و بوروکراسی های اداری ایران در این قاعده ها تعریف و بازتعریف نمی شوند.

  • آسیب‌شناسی رفتار متقابل ورزشی‌ها و رسانه‌ای‌ها

    رسانه‌ها در هر جامعه‌ای وظیفه‌ای حیاتی و سنگین در قبال اتفاقات آن جامعه بر دوش دارند و توجه به نقش تعیین‌کننده آنها همواره باعث رفع بسیاری از مشکلات می‌شود. اگرچه امروز و با گسترش شبکه‌های اجتماعی، هر شخص، خود به تنهایی یک رسانه به حساب می‌آید اما خبرنگاران به عنوان پیش‌قراولان جبهه رسانه‌ای، همواره در این زمینه نقشی تعیین‌کننده به خود اختصاص داده‌اند. اگر نگاهی به اتفاقات ورزشی در کشورهای مختلف جهان بیاندازیم، به خوبی متوجه نقش رسانه در موفقیت یا عدم موفقیت یک تیم و یا یک ورزشکار می‌شویم.