شماره روزنامه ۶۱۵۸
|

دنیای ماشین

  • مرگ ناگزیر خودروسازی استرالیا

    دنیای اقتصاد: کمتر کسی انتظار داشت که صنعت خودرو در استرالیا به پایان عمر خود برسد. وضعیت فناوری و صنعت در استرالیا به گونه‌ای نبود که چنین ذهنیتی را ایجاد کند. اما این اتفاق رخ داد و خودروسازی استرالیا اکتبر امسال پس از ۹۱ سال به کار خود پایان می‌دهد. «هولدن» به‌عنوان برند ملی این کشور آخرین خودروسازی است که خط تولید خود را متوقف می‌کند. نوع نگرش استرالیایی‌ها به صنعت خودرو در کنار نداشتن مزیت نسبی در این صنعت موجب شد تا استرالیا به پایان راه خودروسازی برسد. خودروسازی استرالیا تقریبا به‌طور کامل بر پایه حضور مستقیم و غیرمستقیم شرکت‌های بزرگ خودروسازی بنا شده بود و در طول این ۹۱ سال تلاش جدی برای تولید خودرو به‌صورت درون‌زا انجام نگرفت.

  • چرا خودروسازی استرالیا به آخر خط رسید؟

    استرالیا یکی از ۶ کشور بزرگ دنیا از نظر مساحت است که با داشتن جزایر متعدد در اطرافش کوچک‌ترین قاره دنیا را ایجاد می‌کنند. این کشور ۲۴ میلیون نفر جمعیت دارد که نسبت به مساحتی که دارد بسیار کم است. صنعت خودرو‌سازی در این کشور این روزها با مشکلات بسیار زیادی مواجه شده است و خطوط مونتاژ و تولید خودرو یکی پس از دیگری خاموش می‌شوند و غول‌های بزرگ این صنعت این کشور را برای همیشه ترک می‌کنند. این خبرها برای استرالیایی‌ها بسیار درد‌آور است و دلیل مهمی که شرکت‌های خودرو‌ساز برای تعطیل کردن کارخانه‌های خود اعلام می‌کنند نبود تقاضا برای خرید خودرو ذکر شده است که باعث می‌شود خودرو‌سازان نتوانند به حیات خود در این کشور ادامه دهند.

  • تقابل سلاطین محافظه‌کاری

    دنیای اقتصاد: بعد از یک دوره پرتنش از مقایسه سوپراسپورت‌های سریع‌السیر و شاسی‌بلندهای غول‌آسا و فوق لوکس‌های چشمگیر، وقت آن شده که فضا را کمی لطیف‌تر کنیم. مجموع تمام شرکت‌های تولیدکننده خودروهای خاص اعم از لوکس و اسپورت حتی ۲۰درصد بازار را نیز تشکیل نمی‌دهند. در حالی که محافظه‌کاران با آن چهره‌های معمولی و مشخصات فنی ساده، توانسته‌اند فاتح اصلی قلب مشتریان باشند. همیشه همین‌گونه بوده و البته طبیعی هم هست. خودروهایی که حد وسط را می‌گیرند و به جای آنکه خود را درگیر دنیای جوان‌ها و پولدارها کنند، خانواده‌ها را هدف قرار می‌دهند اغلب اوضاع بهتری از نظر فروش دارند.

  • ۱۰ خودرو افسانه‌ای مسابقات اتومبیلرانی

    رقابت‌های اتومبیلرانی در کلاس‌های مختلف در طول بیش از یک قرن فعالیت، خودروهای متفاوت و عجیبی را به خود دیده است که هر کدامشان نتیجه سال‌ها برنامه‌ریزی و تحقیق بوده‌اند. برخی از آنها توانستند در عین داشتن طرح‌های جسورانه در عمل هم موفق باشند، اما برخی دیگر در مسابقه آنگونه که انتظار می‌رفت ندرخشیدند. با این همه تمامی آنها اکنون بخشی از تاریخ اتومبیلرانی جهان به حساب می‌آیند. انتخاب ۱۰ خودرو و افسانه‌ای خواندن آنها کاری بسیار دشوار است، چرا که سرعت تغییر بنیادی فناوری در خودروهای مسابقه‌ای بسیار بیشتر از خودروهای تجاری است.

  • سرخ‌ترین فراری تاریخ

    تاریخچه

    پروژه در اواخر سال ۱۹۷۵ استارت خورد، پروژه‌ای که بی‌مناسبت هم نبود، زیرا فراری در آستانه رسیدن به چهلمین سالگرد تاسیسش قرار داشت و می‌خواست خودی نشان دهد. این در حالی بود که پورشه نیز مدل ۹۵۹ را در مسابقات گروه B فدراسیون جهانی شرکت داده بود و فراری به نماینده‌ای سریع‌تر، قوی‌تر و در یک کلام یک اسب رام‌نشدنی نیاز داشت تا پشت پورشه را به خاک بمالد. نمایشگاه فرانکفورت در سال ۱۹۸۷ جایی بود که این جواهر سرخ در آن ظهور کرد. غرفه فراری در نمایشگاه فرانکفورت چنان شلوغ شده بود که مسوولان نمایشگاه مجبور شدند برای ورود به سالن محدودیت ایجاد کنند، زیرا سالنی که غرفه فراری در آن قرار داشت نمی‌توانست حجم بالای جمعیت را در خود جای دهد.

  • یک آفرودر شیک!

    خودروهای شاسی‌بلند باید چه کارهایی انجام دهند که به آنها Off road واقعی گفته شود؟ غلبه بر گل و لای یا مسیرهای خیس؟ حضور در تندراهای برفی یا کوهستان‌های خاکی؟ حرکت روی صخره‌های سنگی یا تپه‌های ماسه‌ای؟ بالاخره چه چالشی است که در صورت عبور از آن شاهد یک خودرو آفرود خواهیم بود؟ حالا اگر یک خودرو پیدا شود که از تمامی این آیتم‌ها سربلند بیرون آید و در عین حال سر و وضع شیک خود را نیز حفظ کرده باشد، آن وقت چه؟ درباره یک خودرو فضایی و تخیلی صحبت نمی‌کنیم. این چیزی نیست که آرزویش را داریم. چیزی نیست که در آینده قرار است تولید شود.

  • نکاتی برای انتخاب بهتر در بازار خودرو - ۱۹ اسفند ۹۵

    انتخاب یک خودرو از میان گزینه‌های موجود در بازار شاید یکی از دشوارترین خریدهای ممکن باشد؛ چرا‌که اغلب باید بانگاهی بلند‌مدت به ماجرا نگریست. در این میان برخی هم هستند که با سرعت بیشتری خودرو خود را عوض می‌کنند. آنها نیز همیشه دوست دارند بدانند که خودروهای جدید کدام هستند و تفاوت‌ها و شباهت‌های آنها با خودرو کنونی‌شان چیست. در بازار رو‌به رشد خودرو ایران چه از نظر تنوع مدل و چه از نظر افزایش خریدار مساله انتخاب خودرو، روز به روز اهمیت بیشتری پیدا می‌کند. در این صفحه سعی شده خودروهای مختلفی که از نظر قیمت یا قابلیت‌های فنی در یک کلاس قرار دارند با زبانی ساده با یکدیگر مقایسه شوند.

  • بازاری که جذابیت لازم را نداشت

    خودروسازی استرالیا پس از نزدیک به یک قرن فعالیت در حال تعطیل شدن است. روندی که با ورود فورد به این کشور آغاز شده بود با خروج فورد از تولید خودرو در استرالیا هم به پایان می‌رسد. اما سوال این است که آیا واقعا صنعت استرالیا توان خودروساز شدن را نداشت؟

    یکی از مهم‌ترین پاسخ‌هایی که تا حد زیادی علل تعطیل شدن خودروسازی در این کشور را مشخص می‌کند، همین نگاه استرالیایی‌ها به خودروسازی است. استرالیا هیچ وقت به معنی واقعی کلمه و آن‌گونه که در کشورهای صنعتی وجود دارد، خودروساز نبود. این کشور کار خود را با مونتاژ خودرو آغاز کرد و هرگز هم نتوانست یا نخواست که از زیر سایه مونتاژکاری بیرون بیاید.

  • اتوبوس‌های هیدروژن‌سوز به راه افتادند

    موضوع آلودگی در کلان‌شهر‌ها به گونه‌ای شده که در حال حاضر زندگی در این شهر‌ها را با چالش مواجه کرده است. حمل‌و‌نقل درون شهری این روزها از طریق سیستم‌های مختلفی انجام می‌شود که اتوبوس‌ها در کنار سایر موارد یکی از راه حل‌های حمل‌و‌نقل گروهی افراد است. شرکت تویوتا به‌عنوان دومین خودرو‌ساز بزرگ دنیا در بخش تولید خودروهای هیبرید با سامانه پیل سوختی پیشتاز بوده است. این شرکت اولین اتوبوس پیل سوختی خود را با ظرفیت ۷۵ مسافر وارد خیابان‌های توکیو کرده است و اتوبوس دوم هم در ماه مارس وارد مسیر مشخص خود می‌شود.

  • رولزرویس کوچک برای اهداف خیریه

    در دنیای ماشین‌ها برخی افراد با به حراج گذاشتن خودروهای خاص در امور خیریه شرکت می‌کنند و پولی که بعد از این مراسم به‌دست می‌آید را صرف امور مختلف می‌کنند که حالت خیریه دارند. در اکثر مواقع پول‌های زیادی از طریق فروش خودرویی خاص به خیریه‌ها تعلق می‌گیرد تا بتوانند امور مربوط به اهداف از پیش تعیین شده را اجرایی کنند. رولز رویس در سالی که گذشت پس از معرفی مدل مفهومی خود در کانون توجه‌ها قرار داشته است و در اقدامی کم‌سابقه به سراغ کودکان بیمار رفته تا باعث شود استرس و فشارهای عصبی ناشی از عمل و درمان‌های پزشکی در آنها کاهش پیدا کند.

  • رینگ‌های کربنی به موتورسیکلت‌ها رسیدند

    در رابطه با موتور‌سیکلت‌ها که روی دو چرخ حرکت می‌کنند و هر چیزی می‌تواند باعث شود تعادل آن از بین برود، باید گفت که رینگ و لاستیک در آنها حیاتی هستند و نامناسب بودن این دو می‌تواند به راحتی فاجعه‌ای بزرگ به بار آورد و هر چه سرعت یک موتور‌سیکلت بیشتر باشد این موضوع اهمیت دو‌چندان پیدا می‌کند. شرکت‌هایی که در زمینه تولید رینگ و لاستیک فعالیت دارند به این موضوع کاملا واقف هستند و تلاش می‌کنند همواره از مواد جدید و ترکیب‌ها و آلیاژهای نوین و مناسبی برای کار خود استفاده کنند. روتوباکس از جمله این تولیدکننده‌ها است که در آخرین اقدام خود رینگ‌های فیبرکربنی را معرفی کرده است که مزیت‌های فراوانی می‌تواند برای یک موتور‌سیکلت داشته باشد.

  • انقلاب کامیونی به سبک ولوو

    شرکت ولوو یکی از شرکت‌های معروف در زمینه ساخت خودروهای سنگین و سواری است که در بخش خودروهای سنگین موفق‌تر عمل کرده، هر چند در سال‌های اخیر با معرفی مدل‌های شاسی‌بلند جدید نشان داده است که می‌خواهد حضور قدرتمندی در بخش سواری داشته باشد. در کامیون مفهومی ولوو همه چیز بر اساس فناوری روز و اصل کاهش مصرف سوخت تغییر پیدا کرده و بهینه‌سازی شده است. بهبود شرایط آیرودینامیکی یکی از گزینه‌ای مهم در رابطه با حرکت در جهت کاهش مصرف سوخت است که ولوو آن را به بهترین شکل ممکن اجرایی کرده است. ولوو درسال ۲۰۱۶ این کشنده مفهومی را معرفی کرد و مجموعه‌ای از بهینه‌سازی را در آن ایجاد کرد.

  • یک کراس اوور خاص

    گروه بنگاه‌ها: نیسان که با مدل ماکسیما و تی‌ینا خاطرات خوبی را برای ایرانی‌ها رقم زده بود، در دور جدید فعالیتش در فاز اول بازار شاسی‌بلندها را که یک بازار جذاب برای خریداران ایرانی به‌حساب می‌آید هدف گرفته است. نخستین محصول شاسی بلند این برند نیز مدل جوک است. خودرویی که برای اولین‌بار در سال ۲۰۱۰ معرفی شده و از سال ۲۰۱۱ به تولید رسید. جوک روی پلتفرم مشترکی با خودروهای دیگر گروه صنعتی رنو - نیسان تولید شده است که برخی از آنها عبارت از رنو داستر، نیسان میکرا و رنو کپچر هستند.

  • بازگشت باشکوه آلپاین

    این روزها کسی یادی از خودروساز کهنه‌کار فرانسوی و یار همیشگی رنو در مسابقات رالی و جی‌تی نمی‌کند، اما حالا این شرکت پرافتخار یکی از معروف‌ترین محصولات خود را بازآفرینی کرده است. مدل آلپاین A۱۱۰‌ از سال ۱۹۶۱ تا ۱۹۷۷ همان کاری را جوانان کرد که پورشه با کیمن کرده بود. کوپه اسپورت سایز کوچک و فوق اسپورتی که هندلینگ رویایی داشت. حالا ویرایش جدید این محصول با همان نام سبک جدیدی از سنت خود را به نمایش گذاشته است. اسپورت ۲۰۱۸ آلپاین با یک شاسی فوق سبک ۱۰۰۰ کیلوگرمی مجهز به یک پیشرانه ۱. ۶ لیتری توربوشارژ شده ۳۰۰ اسب‌بخاری است.

  • حمام آفتاب به سبک بنز

    ستاره نقره‌ای اشتوتگارت مدل ۲۰۱۸ کبریولت نیمه لوکس خود E کلاس را معرفی کرد. شرکت درباره محصول جدید ادعای یک انقلاب در طراحی را نداشته است، ولی شاهد تغییراتی عجیب در ابعاد آن هستیم، به‌طوری‌که طول و عرض این روباز زیبا کمی نسبت به نمونه‌های قبلی‌اش بیشتر شده است. گویی بنزی‌ها می‌خواستند تا حد ممکن ۲ درب بودن این خودرو را نزدیک به ویرایش سدان کنند. گفته می‌شود این خودرو دارای یک پیشرانه ۳ لیتری دو توربو ۶ سیلندر V شکل به قدرت ۳۲۹ اسب‌بخار است. این خروجی توسط یک جعبه‌دنده ۹ سرعته اتوماتیک به‌صورت AWD به همه چرخ‌ها منتقل می‌شود.

  • خبر خوب برای هیوندای‌بازها

    باور کردنی نیست که یک تصویر نه‌چندان باکیفیت تا این اندازه بتواند خبرساز شود. داستان از این قرار است که یک منبع تقریبا موثق خبر از تولید نسخه فیس‌لیفت ۲۰۱۸ سدان سوناتا از سوی هیوندای کره داده است. پیش از این مدیران شرکت ادعا کرده بودند که ویرایش جدید این خودرو دارای تنها یک پیشرانه ۲ لیتری توربوشارژ شده با ۲۷۵ اسب‌بخار خواهد بود. طبق برنامه‌ریزی‌ها قرار است ابتدا سوناتا ۲۰۱۸ راهی بازار آمریکای شمالی شود. اطلاعات دیگری درباره مشخصات فنی و قیمت این خودرو در دست نیست. ولی از روی طراحی‌اش می‌توانیم بفهمیم که کره‌ای‌ها به زودی می‌خواهند زبان مدرن طراحی خود را در کلیه محصولاتشان تزریق کنند.

  • در انتظار درخشش اوپل

    اخیرا بحث خرید اوپل آلمان به مالکیت جنرال‌موتورز آمریکا از سوی گروه PSA (شامل پژو، سیتروئن و دی‌اس) بسیار خبرساز شده است. شاید به همین دلیل باشد که اوپل انگیزه‌های لازم برای عرضه باشکوه جدیدترین شاسی‌بلند خود به اسم CrossLand X را در نمایشگاه ژنو بیش از هر زمان دیگر به دست آورده باشد. گفته می‌شود این کراس‌اوور متین برگرفته از پلت‌فرم پرچم‌دار شرکت یعنی نسل جدید سدان اینزیگنیا بوده است. این خودرو می‌تواند دستان گروه مادر را بسیار پر و پیمان کند، چراکه حالا علاوه بر کراس‌لند ایکس یک مدل پژو ۲۰۰۸ را نیز در سبد خود قرار داده است.

  • سس ایتالیایی با ادویه اتریشی

    مدتی می‌شد که خبری از همکاری فیات و آبارث نبود. این خودروساز ایتالیایی و آن تیونر اتریشی پروژه جدیدشان را ۵۹۵ Pista‌ نام‌گذاری کردند. عبارتی ایتالیایی به معنی پیست. هاچ‌بک فانتزی فیات حالا با آن پیشرانه ۴/ ۱ لیتری توربوشارژ خود و قدرت ۱۶۰ اسب‌بخاری و گشتاور ۲۳۰ نیوتن‌متری‌اش چندان هم فانتزی و دخترانه به نظر نمی‌آید. این یک اسپورت واقعی و تمام عیار است. به خصوص آن جعبه دنده ۵ سرعته دستی ضریب کوتاه و صندلی‌های ریس و تایرهای مخصوص مسابقه. فیات ۵۹۵ فوق تمام پیست‌های معروف دنیا را خود به خود شناسایی می‌کند و سیستم تعلیق و هندلینگش را بر‌اساس نقشه پیچ‌های آن به‌صورت اتوماتیک سازماندهی می‌کند.

  • جایی برای M۳ نیست

    ب‌ام‌و تمام تلاش خود را کرد که نسخه اسپورت سری ۳ خود موسوم به M۳‌ را با رعایت تمام استانداردها روانه بازار کند، اما محدودیت‌های استراتژیک باواریایی‌ها دست آنها را برای جنون بسته بود. این در حالی است که محدودیت‌های فوق برای آلپینا تیونر مورد اعتماد آنها وجود ندارد. این شرکت با معرفی B۳ یک سر و گردن به توانایی‌های بخش موتور اسپورت ام‌پاور افزوده است. بی ۳ دارای یک پیشرانه ۳ لیتری شش سیلندر خطی با قدرت ۴۴۰ اسب‌بخار و ۶۶۰ نیوتن‌متر است. در حالی که ‌ام ۳ استاندارد با همین پیشرانه ۴۱۰ اسب‌بخار نیرو و ۶۰۰ نیوتن‌متر گشتاور تولید می‌کرد.

  • چهره جدید کپچر

    پرفروش‌ترین کراس‌اوور سایز کوچک اروپا در لباس جدید خود معرفی شد. این خودروی موفقیت‌آمیز رنو با تغییراتی چشم‌نواز در ظاهر و باطن خود آمده تا از رکورد فروش ۲۱۵ هزار و ۶۷۰ دستگاهی‌اش دفاع کند. حالا کپچر مجهز به سیستم روشنایی تمام LED‌ شده تا دیگر محکوم به سنت‌گرایی نباشد. همچنین رنو برای اولین‌بار از سقف شیشه‌ای و رنگ‌های جدیدی مانند آبی اقیانوسی و طوسی پلاتینیوم بهره گرفته است. داخل کابین مشتری می‌تواند از ۶ نوع ترکیب رنگی که خود آنها را انتخاب می‌کند،‌ استفاده کند. به نظر می‌رسد که رنو هنوز برای تغییرات عمده در ظاهر مانند تغییر فرم جلوپنجره و سپرهای این خودرو آمادگی ندارد.

  • آقای خوش‌تیپ هیبرید شد

    زیرمجموعه لوکس‌ساز سیتروئن ویرایش جدید DS۷ کراس‌بک خود را به سیستم هیبرید مجهز کرد. دی‌اس فرانسه که هنوز نتوانسته جایگاه خود را در بازارهای جهانی پیدا کند، در تلاش است تا با تغییر مکانیزم فنی این کراس‌اوور نظر اروپایی‌ها را به خود جلب کند. البته این محصول به لطف پیچیدگی‌های طراحی‌اش، جلوه‌ای بسیار زیبا پیدا کرده است. در حقیقت زبان طراحی دی‌اس ۷ چیزی است که کمتر در خودروهای مدرن امروزی شاهدش هستیم. بازی زیبای LED‌ها در نمای جلویی این خودرو واقعا چشم‌نواز است. خروجی قوای محرکه ترکیبی خودروی فوق در مجموع ۳۰۰ اسب‌بخار اعلام شده است که ۲۰۰ اسب‌بخار آن مربوط به پیشرانه بنزینی درون‌سوز آن و ۱۰۰ اسب‌بخار مربوط به دو موتور برقی است.

  • پروژه میکروسکوپی برابوس

    پیش از این هم بارها شاهد همکاری بین شرکت تیونینگ معتبر برابوس و خودروسازی اسمارت هم بوده‌ایم. اما باید اعتراف کرد این خودرو به معنای واقعی کلمه منحصر‌به‌فرد است. همکاری این دو همیشه یکی از بزرگ‌ترین تناقض‌های صنعت خودرو بوده است. یکی مشهور به تیونر دیوانه و دیگری معروف به خودروساز محبوب خانم‌های جوان. ترکیب این دو روی مدل ۲ نفره و ۲ در ForTwo حیرت‌انگیز شده است. به طرزی باورنکردنی برابوس توانسته از پیشرانه ۱۰۰۰ سی‌سی ۳ سیلندر این خودرو ۱۲۵ اسب‌بخار نیرو و ۲۰۰ نیوتن‌متر گشتاور بیرون بکشد.

  • کابوس فراری

    بیراه نیست اگر بگوییم مک‌لارن یک سال تمام روی پروژه جدید خود ۷۲۰S کار کرده است. سوپراسپورتی که تنها یک هدف را در سر می‌پروراند؛ شکست فراری. به تازگی تصاویری از این ابرخودرو انگلیسی منتشر شده که باز هم می‌توان از روی آنها به هنر خیره‌کننده مک‌لارن در طراحی پی برد. درباره این خودرو می‌دانیم که پیشرانه آن ۴ لیتری دو توربو با آرایش ۸ سیلندر V شکل خواهد بود. خروجی آن ۷۱۰ اسب‌بخار اعلام شده است. این خودرو جانشین مدل موفق ۶۵۰S‌ خواهد شد که می‌توانست ۶۵۰ اسب‌بخار نیرو را از دل پیشرانه ۸/ ۳ لیتری ۶سیلندر ۸ سیلندر خود بیرون بکشد.

  • حمله به مسابقات جی‌تی

    لکسوس مدت‌ها پیش اعلام کرده بود که برنامه‌هایی را برای ورود به دنیای مسابقات جی‌تی در سر می‌پروراند اما کمتر کسی فکرش را می‌کرد که اولین حضور آنها به‌صورت طوفانی باشد. داریم درباره مفهومی جدید ژاپنی‌ها به اسم RC F صحبت می‌کنیم. یکی از اصلی‌ترین نامزدهای قهرمانی رقابت‌های بین‌المللی جی‌تی در کلاس GT۳. تویوتا به‌عنوان مالک برند لکسوس نیز در این پروژه نقش‌آفرینی کرده است. گفته می‌شود بخش اعظمی از طراحی بدنه این خودرو از سوی مهندسان تویوتا انجام شده است. یکی از جذاب‌ترین جلوه‌های بصری این لکسوس، رنگ مشکی ماتی است که روی آن پاشیده شده است.

  • این کانسپت بحث‌برانگیز

    در نگاه اول گویی داریم به یک محصول از رده خارج دهه ۹۰ می‌نگریم، ولی باور کنید که این جدیدترین دستاورد جگوار انگلستان به اسم I-Pace است. یک کانسپت عجیب که به محض معرفی موجی از انتقادها را با خود به همراه آورده است. البته جگوار آنچنان توجهی به مسائل ظاهری آن نمی‌کند. چراکه مهم‌ترین ویژگی این خودرو از نظر آنها تمام برقی بودنش است. یعنی چیزی که تا پیش از این در تاریخ شرکت سابقه نداشته است. جگوار موزیانه در پی آن است که بتواند از سابقه درخشان خود در زمینه اسپورت‌گرایی علیه تسلا با Model X خود استفاده کند.

بیشتر