این روزها گروههای زیادی با شعارهایی که تصور میکنند برای عموم جذاب است سیاستهای دولت را که باعث کاهش قدرت خرید مردم و تبعیض شده است به چالش میکشند و بعضا تمایل دارند سیاستهای نادرست را با عبارات موهومی چون نئولیبرالیسم توصیف کنند که چندان معنی روشنی ندارد اما هم به مزاج خرده روشنفکری کلاسیک ایرانی خوش میآید و هم با مزاج بوروکراسی قدرتمند رانتساز، سازگار است که از ریشهیابی مشکلات اقتصادی کشور ناتوان است و احاله امور به علل موهوم را بیشتر میپسندد. برخی از این گروهها رسما خود را سوسیالیست مینامند اما طرف مقابل اینان استدلال میکند که چنین گرایشهایی بیشتر شبیه کمونیسمی با رنگ و لعاب جدید است و همانگونه که اینان طرف مقابل را نئولیبرال لقب میدهند در طرف مقابل نیز، اینان نئوکمونیست خوانده میشوند. مناظره پیشرو دو نگاه به عدالت آموزشی را شفاف میکند.
همزمان با آزادشدن کشتی گریس۱ که حالا به آدریان دریا تغییر نام داده است، وزیر امورخارجه کشورمان بار دیگر دیپلماسی فعال خود را از سر گرفت و به منظور خنثیسازی تحرکات نظامی و دیپلماتیک آمریکا علیه ایران در خلیجفارس، به چند کشور در خاورمیانه، اروپا و آسیا سفر کرد. این درحالی است که ایالاتمتحده پس از رد شدن درخواستش از سوی مقامات جبلالطارق تلاش کرد تا با تهدید به تحریم خدمه کشتی، برشکست حقوقی خود سرپوش بگذارد. در همین حال با وجود آنکه نفتکش ایرانی آدریان دریا وارد آبهای بینالمللی شده و به مقصد بندری در یونان رهسپار است، تهران به واشنگتن درباره توقیف دوباره آن هشدار داده است.
اظهارات آیتالله یزدی، رئیس اسبق قوه قضائیه در جمع مسوولان مرکز بسیج اساتید و نخبگان حوزه علمیه قم، شاید اگر در سایت این مرکز منتشر نمیشد و در شبکههای اجتماعی و فضای مجازی بازتاب پیدا نمیکرد، اینگونه آغازی بر یک مجادله کلامی میان دو قاضیالقضات سابق نبود. چندی پیش اخباری در فضای مجازی منتشر شد که از نامه گلایهآمیز آیتالله آملی لاریجانی به مقام معظم رهبری و درخواست بازگشت به نجف برای درس و بحث در حوزه حکایت داشت.
این هفته انتشار تصاویر و ویدئوهایی از مرگ دلخراش تعدادی از سگهایی که قرار بوده است توسط پیمانکاران صرفا عقیم شوند در شبکههای مجازی حسابی سر وصدا به پا کرد و حتی موجب شد تجمعاتی از سوی حامیان حقوق حیوانات در مقابل شهرداری تهران تشکیل شود. در این کلیپ ادعا شده که شهرداری در منطقه کهریزک برای از بین بردن سگها به آنها اسید تزریق کرده است.
ریاضیات دشوار نیست؛ این ماییم که از جهان اعداد و معادلات بیاطلاعیم و به همین خاطر جبر و ریاضیات را جغرافیای مبهم میبینیم. این گزاره درباره فلسفه هم صادق است و اگر ما به جهان اندیشههای فلسفی راه نمییابیم، دلیلش این است که زبان آن را بلد نیستیم. حال اگر واسطهای برای آشتی بین ما و هر مقوله ظاهرا دشواری پیدا شود و زبان آن را به ما بیاموزند، خواهیم دید که میتوانیم به جهان آن مقوله ورود کنیم و حتی پیچوخمهای فرعیاش را بفهمیم. این همان اتفاقی است که با کتاب «سرهمبندی نکن» رخ میدهد.
«اصطلاحات اربعه در قرآن» تالیفی است از ابوالأعلی مودودی، متفکر نامدار شبهجزیره هند که تاثیرات بسیاری بر همعصران خود و بعد از خود گذاشت؛ از جمله آنها سید قطب بود. او در دورانی میزیست که مدرنیته و قدرت غرب، قرنها بود که به اوج شکوفاییاش رسیده بود و اسلام، سالها که نه، بلکه قرنها بود که از رشد و رونق افتاده بود. متفکران به دنبال علت این اتفاق، از سید جمال تا اقبال و از مودودی تا سید قطب به تکاپو افتاده بودند. سوال اصلی این بود که خداوند وعده داده بود مومنان را در زمین یاری خواهد کرد، اما از زمان حمله مغولها به بعد، تا زمان به استعمار درآمدن و به بندگی کشیدن مسلمانان در عصر تکنولوژی، این سوال پرسیده میشد که پس وعده خداوند در یاری کردن مومنان چه شد؟
«منطق عشق» نوشته «تامارا وِبر» در لایههای داستانی خود، حرفهای زیادی برای گفتن دارد، اما دو موضوع اساسی و مهم مطرح شده در آن، یکی موضوع عشق و حضور و آشنایی اولیه این پدیده همیشگی در زندگی انسانهاست و دیگری مواجهه با اتفاقات و حوادثی خارج از محدوده اختیار ماست. در سویه اول نویسنده روابط عاشقانه و چالشهای پیش روی آن را نشان میدهد. دختری نوجوان که با تمام حساسیتهای خاص مربوط به شرایط سنیاش، مجبور به تصمیمگیری و انتخاب است. از یک طرف اجبار به پشت سر گذاشتن و از سوی دیگر ناتوانی در فراموش کردن و بعد پیشامدها و ماجراهای تازه و تحتتاثیر قرار گرفتنها و انکارها. او مجبور است با همان تجربه زیستی کم خود تصمیمهای مهمی برای زندگیاش بگیرد، تصمیمهایی که آینده او را میسازند. اما همانطور که اشاره شد، موازی با این قصه عاشقانه، یک اتفاق مهم هم هست که انتخابها را برای شخصیت اصلی داستان سختتر کرده است. در مکاتبات انجام گرفته با نویسنده این داستان، تاکید تامارا وبر بیشتر روی این سویه ماجرا بود.
«در ستایش بطالت» عنوان مقالهای است که برتراند راسل آن را در سال ۱۹۳۲ نوشت و منتشر کرد. او در ابتدای این مقاله از تعریف اخلاق کاری و فضیلتمندی آن انتقاد میکند؛ چراکه معتقد است نتیجه این امر تنها خسران بزرگی است که جهان مدرن را در برگرفته است. به نظر راسل سعادت بشر نه در گرو سختکوشی بلکه در کاهش نظاممند کار است. او رواج ایده فضیلتمندی کار را حربهای تاریخی در دست قدرتمندان میداند تا به زیردستانشان بقبولانند تنها به سود اربابانشان زندگی کنند نه به سود خودشان. راسل میگوید این فکر که فقیران هم باید اوقات فراغت داشته باشند، همواره برای ثروتمندان ناخوشایند بوده و آن را از نظر اخلاقی برای فقرا صلاح نمیدیدند؛ زیرا که آنها همیشه بر این باور بودند که فقرا اوقات فراغت ارزشمندی ندارند و نمیدانند چگونه از آن استفاده کنند. ثروتمندان سالها برای راضی نگهداشتن فقرا در گوششان از کار و زحمت شرافتمندانه و بهشت موعود حرف زدهاند و خود از فراغت و بطالت حاصل از کار آنها سود بردهاند.
امروزه سازهایی مثل تار و سه تار از نظر تداوم تکنیک قدیم و داشتن کارگان تخصصی خود مشکل کمتری از حیث بررسی شیوههای نوازندگی دارند. کوششهایی نیز برای احیای کارگان تخصصی کمانچه و سنتور، ولو در مقیاسی اندکتر، در سالهای اخیر انجام شده اما نی تقریبا از کارگان قدیم خود جدا مانده است و امروزه تنها راه دسترسی مستقیم به شیوه قاجاری این ساز آثاری است که از نواختههای دو استاد مهم در اواخر دوره قاجار بهجا مانده است؛ نایب اسدالله و صفدرخان.
چهارمین نمایشگاه آثار گروهی از هنرمندان خودآموخته در راستای گسترش رویکرد «هنر برای همه» که از اهداف پیش روی سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران است برگزار شد تا زمینههای ظهور خلاقیتهای هنری را در دیگر افراد جامعه فراهم آورد. این نمایشگاه دربردارنده آثار نقاشی و حجم از ۱۱هنرمند خودآموخته با ویژگیها و گرایشهای متنوع و خلاقانه است و تفاوت این رویداد با دورههای پیشین در این است که علاوه بر نمایش آثار ۵ هنرمند خودآموخته شناخته شده، آثار ۶ هنرمند جدید نیز با همکاری موزه مکرمه قنبری معرفی میشود و آثار این هنرمندان برای اولین بار به نمایش درمیآید. مـکرمه قـنبری، عـلیخان عـبداللهی، فـیروزه یـزدانی، صغری عبداللهی، پروین جلالی، لیلا تبریزی(نازی خاله)، آمـنه قنبری(دَدِه آمنه)، هـاجر نـصیری، فـاطـمه عـلیزاده، مـحمدعـلی شـیخیعـزیزی و حـسین شـعبانـی از جمله هنرمندان شرکتکننده در این نمایشگاه هستند.
نمایش «شپش» تنها دو هفته روی صحنه خواهد بود. پیش فروش بلیت هفته اول این نمایش با استقبال مخاطبان مواجه شد؛ اما چون این نمایش اثری کمدی است، به دلیل فرا رسیدن ایام محرم و صفر فقط ۲ هفته روی صحنه خواهد بود. اجرای این نمایش تمدید نخواهد شد و ما بعد از حدود ۳ ماه برگزاری دوره سوم کارگاههای «کمدی خلاق» و تمرین با شرکتکنندگان در کارگاه نمایش را به مدت دو هفته اجرا میکنیم. تغییراتی در دراماتورژی و صحنه نمایش نسبت به اجرای سال گذشته در تئاتر مستقل تهران داریم؛ ولی بزرگترین تغییر حضور سیامک صفری در گروه بازیگری اجرای جدید «شپش» است.
ایده نمایشنامه «در اتاق باد میوزد» حدود دو سال قبل شکل گرفت. من و امیر نجفی دغدغه مشترکی برای نگارش متنی داشتیم که در آن نشان دهیم انسانها در شرایط مختلف و بنا به نفع شخصی خود تصمیمهایی میگیرند که در نهایت نجفی این نمایشنامه را با دو پرسوناژ نوشت.در این اثر قصه یک دختر دانشجوی ترم هفت مامایی روایت میشود که در یک خوابگاه دانشجویی تنهاست و مسوول خوابگاه سر میرسد و اتفاقاتی در این میان رخ میدهد... این اثر به کارگردانی امیر نجفی در جشنواره تئاتر دانشگاهی به صحنه رفت و لوح تقدیر بهترین متن را هم از آن خود کرد. بعد از ۲ سال من تصمیم گرفتم نمایش را کارگردانی کنم که خوشبختانه میسر شد.
مرداد از ماههای تاثیرگذار در تاریخ ایران است، چهاردهم این ماه بود که فرمان مشروطه به امضای مظفرالدین شاه رسید، نبرد بزرگ آزادیخواهان تبریزی با نیروهای دولتی که پس از بمباران مجلس میخواستند مشروطهخواهان تبریزی را هم سرکوب کنند در ۱۷ مرداد بود و پس از آن در شهریور ماه آنها توانستند محله به محله شهر را از نیروهای عینالدوله پس بگیرند و آنها که به خون مردم تشنه بودند را از شهر بیرون برانند. با چنین پیشینهای از مرداد و شهریور است که سفر کردن به تبریز آن هم در این ماهها از دو جذابیت برخوردار است. اول اینکه تبریز در تابستان آب و هوایی بهتر از مناطق مرکزی و جنوبی و شمالی دارد و نگران گرمای بیامان و تابش مستقیم خورشید نیستید و دوم زمانی به این شهر پا میگذارید که بیش از یک قرن پیش در آنجا نبردی محله به محله جریان داشته است. با خواندن مختصری درباره اتفاقات آن روز، این شهر و محلههایش به یکی از جذابترین مناطق برای سفر تبدیل میشود. در شهر میچرخید و از مردم سراغ محلهها را میگیرید، بهدنبال این هستید «امیرخیز» را پیدا کنید، محلهای که ستارخان از آنجا مشروطه را بار دیگر به تبریز و سپس به ایران بازگرداند.
نام تبریز با چند چیز گره خورده، اولین آنها فرش تبریزی است. تیمچه مظفریه در بازار تبریز از جمله محلهایی است که در آن خبری از فرشهای ماشینی نیست و میتوانید فرش نفیسی را برای خود تهیه کنید. چرم تبریز از دیگر سوغاتها و صنایعدستی معروف این شهر است. در بازار انواع و اقسام مغازهها هستند که کفش چرم عرضه میکنند.
تازهترین تحقیقات در آمریکا حکایت از آن دارد که کارکنان آمریکایی طی سال گذشته رکورد استفاده نکردن از تعطیلات خود را شکستند. سندیکای مسافرت آمریکا، آکسفورد اکونومیکس و موسسه ایپسوس در تحقیق مشترکی که نتایج آن را به تازگی منتشر کردند، نشان دادند که طی سال ۲۰۱۸ میلادی در مجموع ۷۶۸ میلیون روز بلااستفاده سپری شد؛ عددی که نسبت به آمار سال ۲۰۱۷ رشدی ۹ درصدی را نشان میدهد. از این تعداد، ۲۳۶ روز بهطور کامل هدر رفته که منجر به زیانی ۵/ ۶۵ میلیارد دلاری شده است.
تفرجگاههای ترکیه در عید قربان امسال ۱۰۰ درصد ظرفیتهایشان به اشغال گردشگران درآمدند. به گزارش روزنامه «حریت»، اولکای آتماچا، رئیس سندیکای هتلداران حرفهای به خبرگزاری «آناتولی» گفت: «ما بهعنوان یک کشور عید قربان باشکوهی را تجربه کردیم. پیشبینی ما این بود که ۵/ ۵ میلیون نفر از شهروندان به شهرهای زادگاه خود سفر کنند و ۵/ ۴ میلیون نفر نیز به شهرهای توریستی.
آسمان تهران پر از جرثقیلهای غول پیکری است که نمیتوان چندان به ایمنی آنان اطمینان داشت. سال ۹۳ بود که توفان بیسابقه تهران هشداری شد تا تصمیمگیران شهر به یاد ناایمن بودن این جرثقیلهای غولپیکر بیفتند. این هفته نیز جرثقیلهای برجی عامل چند حادثه پیدرپی در تهران بودند، حادثه بزرگراه ارتش -میدان ارج آخرین حادثهای بود که گزارش شد.
تهرانیها در سه ماه اول سالجاری واحدهای مسکونی با میانگین مساحت ۸۸ مترمربع را خریداری کردند؛به این معنا که میانگین متراژ واحدهای مسکونی فروش رفته در بازار مسکن شهر تهران در بهار امسال ۸۸ مترمربع بوده است که نشاندهنده پرطرفدار بودن این متراژ ساختمانی در بازار مسکن پایتخت است.
با اینکه براساس پیشبینیها، فروش جهانی تبلتها رو به افول گذاشته است اما آمارها از زمان معرفی آیپدهای جدید در سه ماه سوم سال ۲۰۱۹ نشان داده که این روند با افزایش مواجه شده است. پس از ورود آیپدهای امیدوارکننده حالا نیز به تدریج شرکتهای بزرگ پرده از طرحهای نهایی و عرضه تولیدات جدید خود در زمینه تبلت برداشتهاند. بر این اساس چندی پیش سامسونگ و هوآوی از تبلتهای جدید خود رونمایی کردند. در اینجا ویژگی این دو دیوایس جدید آورده شده تا تصویری روشن برای خریداران آن در بازارهای بینالمللی به دست آید.
اسنپ سید تنها نرمافزار عکس است که شما هر روز از آن استفاده خواهید کرد. این برنامه وقتی توانست عنوان بهترین برنامه جهان در سال ۲۰۱۱ را از آن خود کند توسط کمپانی عظیم گوگل خریداری شد. این برنامه هر عکسی را فوقالعاده جذاب میکند و به شما امکان میدهد تا تجربهای خوش از داشتن عکسهای با کیفیت بالا داشته باشید. با استفاده از این برنامه به راحتی هرچه تمامتر میتوانید از قابلیت تصحیح خودکار برای اصلاح تصاویرتان استفاده کنید.
از لحظهای که لپتاپی خریده میشود تا راهاندازی کامل آن نیاز به برخی ملاحظات در زمینه کاربری آن وجود دارد. بعد از خرید لپتاپ باید نرمافزارهای ضروری آن را هم نصب کنیم تا علاوه بر استفاده از امکانات آنها، از لپتاپ هم مراقبت کنیم و طول عمر آن را بالا ببریم. در ادامه مجموعه نرمافزارهای ضروری ۲۰۱۹ آمده است که باید بعد از خرید لپتاپ روی آن نصب کنید.
آشفتگی و نابسامانی در بازار خودرو نه تنها رواجدهنده دلالی در این بازار شده، بلکه عدهای را به فکر کلاهبرداری از مشتریانی انداخته که به دلیل افزایش قیمت خواستار خرید اقساطی خودرو شدهاند.
تکمیل خودروهای ناقص که تعداد آنها ۲۰۰ هزار دستگاه پیشبینی میشد، این روزها سرعت گرفته است. از سال گذشته که مسوولان صنعتی کشور مدعی افزایش تولید خودرو در دو شرکت خودروساز بزرگ کشور بودند، پارکینگ خودروسازان به جای محصولات تجاری شده با خودروهای ناقص پر میشد.
بهرغم وجهه منفی پراید در افکار عمومی و اعلام پلیس برای ضرورت بازنشستگی این خودرو از خط تولید تا پایان سال ۱۳۹۹، به نظر میرسد صنعت خودروی ایران فعلا توان پیدا کردن جانشینی مطمئن برای پراید را ندارد.
موسس و مالک یکی از مهمترین شرکتهای رسانهای انتشار اطلاعات و اخبار مالی در دنیا، پول زیادی را برای نجات کره زمین و مبارزه با تغییرات اقلیمی خرج کرده و سه دوره شهردار نیویورک با سوابق درخشان بوده است. مایکل رابنز بلومبرگ، با ۵/ ۵۵ میلیارد دلار ثروت در سال ۲۰۱۹ از سوی مجله فوربس، نهمین فرد ثروتمند دنیا معرفی شد.
سفر رفتن و در سفر بودن یکی از لذتبخشترین تفریحات مردم دنیا و همچنین مردم ایران است. ما معمولا به دلایل مختلفی از جمله تفریح، دانشگاه، کسبوکار و... سفر میکنیم و سفر کردن تبدیل به قسمتی از زندگی معمول چند نسل اخیر ما انسانها شده است. همانطور که سفر کردن معمولا لذتبخش است، گاهی اوقات میتواند این سفرها ناراحتکننده و سخت نیز باشد. هزینههای سفر، خطرهای جادهای، نداشتن همسفر در مسیر و... ممکن است تجربه سفر را مختل کند بهطوری که نتوانیم لذت کافی از سفرمان ببریم. بهخاطر همین مسائل است که تعداد زیادی از مسافران، از سفر با خودروی شخصی خود منصرف شده و از وسایل حملونقل عمومی استفاده میکنند. آن بخش کوچکی هم که از خودروی شخصی استفاده میکنند، کیفیت سفرشان بهدلیل مشکلاتی که پیشتر گفته شد کاهش پیدا میکند. همین مساله باعث شده تا استارتآپهای این حوزه دست بهکار شوند و راهحلی برای این موضوع ارائه بدهند.
«سباستین برگر» دبیر مسائل مربوط به قاره آفریقا در خبرگزاری تلگراف، به ابرتورم زیمبابوه و بیهودگی صفرهایی که پس از پاک کردن بازمیگشتند و ابرتورم را از نو میساختند، پرداخته است.
«دکتر جفریآیکیم»، استاد اقتصاد دانشگاههای کلورادو، بودلر و دانشگاه آمریکایی واشنگتن که بهتازگی در دانشگاهها مشغول به تدریس شده است به بررسی شروط لازم برای حذف صفر از واحد پول ملی پرداخته است.