۱۰ خودروی ستارهدار ایران کدامند؟
کیفیـت مقوله ثابت خودروهای داخلی
این خودروها عبارتند از پارس تندر پارس خودرو، تندر ٩٠ اتوماتیک پلاس ایران خودرو، پژو ٢٠٧ اتوماتیک ایران خودرو، رنو ساندرو سایپا، آسا B۳۰ گروه بهمن، هیوندایی i۲۰ کرمان موتور، کیا سراتو سایپا، کرند ویتارا ایران خودرو، نیومزدا گروه بهمن و پژو ٢٠٠٨ ایران خودرو. محصولات یاد شده اگر چه نتوانستهاند پنج ستاره کیفی دریافت کنند اما در حد محصولات داخلی از کیفیت مطلوبی برخوردار شدهاند. در این بین یک خودروی پسابرجامی دیده میشود که اخیرا در آمار کیفی محصولات داخلی به چشم آمده است. خودروی پژو ۲۰۰۸ که هم اکنون به تیراژ تولیدی مناسبی رسیده و محصولات مشترک ایران خودرو و پژو به حساب میآید.
در گروه خودروهای ۷۵ تا ۱۰۰ میلیون تومانی با پنج محصول مونتاژی مواجه میشویم و در این بین، کیا سراتو بهعنوان محصول شماره یک این گروه معرفی شده است. این خودرو دارای چهار ستاره کیفی است و در مقایسه با گزارش آذرماه تغییری از جنبه ستارهبندی به خود ندیده است. همچنین هیوندایی i۲۰ نیز که در شرکت کرمان موتور مونتاژ میشود، در رده دوم نشسته و در جایگاه سوم در بخش خودروهای ۷۵ تا ۱۰۰ میلیون تومانی به یک محصول چینی به نام هایما S۷ اتوماتیک میرسیم. این محصول که در سایت ایرانخودرو خراسان مونتاژ میشود، سه ستاره کیفی کسب کرده همچنین هموطن آن یعنی تیگو ۵ که در شرکت مدیران خودرو مونتاژ میشود و دارای سه ستاره کیفی است نیز تغییری را نسبت به آذر ماه به خود ندیده است. دیگر محصول گروه ۷۵ تا ۱۰۰ میلیونیها نیز که یک خودروی چینی با نام جک S۵ است با سه ستاره کیفی در رتبه پنجم قرار گرفته است.
اما به گروه خودروهای ۵۰ تا ۷۵ میلیون تومان برویم. طبق گزارش اعلامی، صدرنشین این دسته، آسا B۵۰ نام دارد که توانسته چهار ستاره کیفی کسب کند. پس از این مونتاژی چینی، با چهار هموطن آن مواجه میشویم که بیشتر آنها سه ستاره هستند. چانگان که در سایپا کاشان به تولید میرسد آریزو ۵ تولید شده در شرکت مدیران خودرو، جک J۵ تولیدی کرمان موتور و لیفان X۶۰ اتومات در این رده قرار دارند. در دسته ۲۵ تا ۵۰ میلیون تومانیها که بیشترین خودروهای داخلی را در خود جای داده است. ردههای اول تا ششم این گروه ۲۵ عضوی را فرانسویها اشغال کردهاند. بر این اساس رنو ساندرو، پژو ۲۰۷ اتومات، تندر ۹۰ پلاس اتومات و پارستندر، چهار محصول چهار ستاره این گروه بهشمار میروند. مقایسه کیفی این خودروها با آذر ماه نشان میدهد آنها ثبات کیفیت خود را حفظ کرده و هیچ تغییری در ستارهبندیشان ایجاد نشده است.
همچنین رتبه پنجم و ششم این جدول به تندر۹۰های ایرانخودرو و پارسخودرو با سه ستاره کیفی تعلق گرفته است که این دو خودرو نیز تغییری نسبت به گزارش قبلی به خود ندیدهاند. در گروه مورد بررسی اما پنج خودرو سه ستاره دیگر نیز به چشم میآیند و اولین آنها رانا نام دارد. پس از رانا، پژو ۲۰۶هاچبک و دناپلاس و برلیانس H۲۳۰ و پژو ۲۰۶ صندوقدار توانستهاند با سه ستاره کیفی، رتبههای هفتم تا یازدهم این گروه را به خود اختصاص دهند. این خودروها در مقایسه با آذر ماه تغییری در کیفیت خود نداشتهاند. پس از این خودروها با ۱۰ محصول دو ستاره مواجه میشویم که شامل امویام ۳۱۵ جدید، دنای معمولی، دانگ فنگ، سمند سورن، پژو ۴۰۵ خراسان، پژو پارس تولیدی ایرانخودرو مرکزی، سمند تبریز، ساینا، تیبا و تیبا۲ میشوند. در این بین تنها تیبای معمولی و پژو ۴۰۵ خراسان با ارتقای ستاره مواجه شده و سایر محصولات تغییری نسبت به گزارش آذر ماه نداشتهاند. در نهایت اما طبق اعلام شرکت بازرسی، پراید ۱۳۱ سایپا، پراید ۱۳۲ سایپا و پراید ۱۳۱ پارسخودرو نیز اعضای تکستاره گروه خودروهای زیر ۲۵ میلیون تومان به حساب میآیند.
ارسال نظر