شماره روزنامه ۶۱۲۴
|

  • کاهش ارزآوری؛ ارمغان سیاستگذاری ناکارآمد

    دنیای اقتصاد -مرضیه احقاقی: افت ارزش صادرات فولاد و همچنین پیش‌بینی کاهش هرچه بیشتر ارزآوری این زنجیره، به‌‌‌‌‌‌‌منزله تحمیل خسارت جدی به صنعت فولاد کشور است. به نظر می‌رسد سیاستگذاری ناکارآمد در حوزه ارز و صادرات، از میزان صادرات در این زنجیره مهم کاسته ‌است. هم‌‌‌‌‌‌‌زمان بخش بزرگی از صادرات محصولات فولادی نیز توسط افراد غیرتولیدکننده و تجار بنام انجام شده‌است، بنابراین حتی نمی‌توان به بازگشت ارز حاصل از صادرات در این بخش، امید داشت.
  • ظرفیت‌های مغفول یک قانون کارآمد

    دنیای اقتصاد: بـــخـش خــصـوصی خواستار اجرا‌شدن ماده‌۲ و ۳ قانون کسب‌وکار است. نبود ضمانت اجرایی و سازوکار مشخص برای اجرای ماده‌۲ و ۳ در حالی است که ظرفیت بالایی برای پیش‌بینی‎پذیر‌کردن محیط کسب‌وکار در این مواد قانونی کارآمد که بر نظرخواهی دولت از اتاق‌های سه‌گانه و تشکل‌ها تاکید دارد؛ وجود دارد. بررسی‌های اولیه‌ نشان می‌دهد، طی‌ ۱۰‌سال گذشته‌ مفاد مواد ٢ و ٣ به‌صورت موردی و بسیار محدود اجرایی‌ شده‌است که‌ در این‌خصوص می‌توان فقدان ضمانت‌ اجرایی‌ را یکی‌ از دلایل‌ بروز این‌ مساله‌ مطرح‌کرد.
  • پرداخت بیش از ۵.۸همت غرامت از سوی صندوق بیمه کشاورزی

    دنیای‌اقتصاد: صندوق بیمه کشاورزی در سال‌زراعی ۱۴۰۲-۱۴۰۱ بالغ بر ۵‌هزار و ۸۶۰‌میلیارد‌تومان غرامت به کشاورزان بیمه‌‌‌‌‌‌‌گذار خسارت‌دیده در زیربخش‌های کشاورزی پرداخت کرد. به گزارش «ایسنا» معاون امور بیمه‌‌‌‌‌‌‌ای صندوق بیمه کشاورزی برآورد وزارت جهادکشاورزی از کل خسارت‌‌‌‌‌‌‌های وارده به کشاورزان بیمه‌شده و غیر‌بیمه‌شدگان بخش کشاورزی در سال‌زراعی ۱۴۰۲-۱۴۰۱ بر اثر عوامل قهری و طبیعی را حدود ۱۲۰‌هزار‌ میلیارد‌تومان عنوان کرد. قدرت‌‌‌‌‌‌‌الله نوری افزود: از دو سال‌پیش، خسارت‌‌‌‌‌‌‌های وارده به بخش کشاورزی به‌طور عمده از طریق تسهیلات کم‌‌‌‌‌‌‌بهره به کشاورزان و تولید‌کنندگان مساعدت شده و خسارت بلاعوض به کشاورزان خسارت‌دیده ناشی از عوامل قهری و طبیعی توسط سازمان مدیریت بحران کشور یا مرجعی دیگر پرداخت نشده و از این‌رو صندوق بیمه کشاورزی تنها منبعی بوده که توانست طی این مدت خسارت پرداخت کند.
  • افزایش ۲.۵برابری تجارت ایران و اوراسیا با تجارت ترجیحی

    دنیای‌اقتصاد: تجارت ایران با اعضای اتحادیه اقتصادی اوراسیا در زمان امضای موافقت‌نامه تجارت ترجیحی ۲.۵برابر شد. به گزارش سازمان توسعه‌تجارت ایران، محمدعلی دهقان‌دهنوی رئیس‌کل سازمان توسعه‌تجارت گفت: روسیه، بلاروس، قزاقستان، قرقیزستان و ارمنستان، اعضای اتحادیه اقتصادی اوراسیا هستند؛ ایران حدود ۴ سال‌پیش برای اولین‌بار با این اتحادیه مذاکراتی را آغاز که در نهایت منجر به انعقاد قرارداد تجارت ترجیحی با این کشورها شد.
  • به راهکارهای بخش‌خصوصی برای رفع مشکلات کشور اعتماد شود

    دنیای‌اقتصاد: در نشست هیات‌نمایندگان اتاق اصفهان ضمن گلایه شدید فعالان اقتصادی از قطع برق واحدهای صنعتی و تولیدی، تاکید شد: بخش‌خصوصی برای برون‌‌‌‌‌‌‌رفت از بسیاری مشکلات کشور برنامه دارد و باید به راهکارهای این بخش اعتماد شود.
  • رفع فقر با توانمندسازی

    دنیای‌اقتصاد: فرهنگ و نوگرایی ویژگی برجسته خانواده صنعتی‌زاده است. اکبر صنعتی در سال‌۱۲۹۵ شمسی، اولین پرورشگاه را در کرمان تاسیس کرد. مشارکت در تاسیس انتشارات فرانکلین، کتاب‌های جیبی، چاپ کتاب‌های درسی برای مدارس افغانستان، مشارکت در تاسیس کارخانه کاغذ پارس، شرکت گل‌زهرا و... بخشی از تلاش او است. کار برای صنعتی‌زاده وظیفه و بیکاری نوعی خوره بود.
  • قیمت‌گذاری مواد ناریه شفاف شود

    دنیای اقتصاد: افزایش قیمت مواد ناریه (مواد منفجره غیرنظامی)، چالش جدی معادن کوچک و متوسط است. در پی این بحران، عبدالناصر همتی، وزیر اقتصاد، در نامه‌‌‌ای به وزیر دفاع، شفاف‌‌‌سازی بهای تمام‌‌‌شده این مواد و نظارت بر قیمت‌گذاری آنها را خواستار شده است. افزایش ناگهانی و مداوم قیمت مواد ناریه در سال‌های اخیر، به بحرانی تازه برای معدن‌‌‌کاران، به‌‌‌ویژه معادن کوچک و متوسط تبدیل شده است و معادن کوچک که منابع مالی محدودی دارند، بیشتر به مواد ناریه وابسته‌‌‌اند، چراکه قادر به تامین ماشین‌‌‌آلات گران‌‌‌قیمت نیستند و افزایش ۷۰۰درصدی قیمت مواد ناریه، آنها را در شرایط بحرانی قرار داده است.
  • جلوگیری از انتشار ۱۲.۸میلیون تن گاز گلخانه‌‌‌ای با توسعه انرژی‌‌‌های تجدیدپذیر

    دنیای‌اقتصاد: براساس گزارش مرکز پایش منابع انرژی تجدیدپذیر و تولید پراکنده، در شش‌ماه نخست سال‌جاری، با بهره‌برداری از نیروگاه‌های پاک، از انتشار معادل ۱۲.۸میلیون تن گاز دی‌اکسیدکربن جلوگیری ‌‌‌شد که اثر زیست‌محیطی بسیار بالایی دارد.
  • تغییرات اقلیمی و صنعت حمل‌ونقل دریایی

    محمد حضرتی
    سامانه تجارت انتشار اتحادیه اروپا (EU ETS) یکی از ابزارهای اصلی اتحادیه اروپا برای مقابله با گرمایش جهانی زمین است که از طریق آن تلاش می‌کند انتشار گازهای گلخانه‌‌‌‌‌ای (GHG) را به‌‌‌‌‌طور مقرون به صرفه‌‌‌‌‌ای کاهش دهد. این سامانه براساس اصل‌«آلوده‌‌‌‌‌کننده می‌پردازد» عمل می‌کند، به این معنا که شخص یا اشخاص آلوده‌‌‌‌‌کننده محیط‌زیست، ملزم به پرداخت هزینه‌های ناشی از صدمه به محیط‌زیست هستند.
  • تجارت زیر سایه جنگ

    دنیای اقتصاد - میثم قریشی: تجارت و دادوستد از گذشته تاکنون محلی برای ایجاد تغییرات اساسی در دنیا بوده‌است؛ جنگ‌های صلیبی موجب باز‌شدن درهای دنیای شرق به روی اروپا شد و زمینه رشد و رونق قاره‌سبز در سده‏‏‏‏‏‏‏‏‌های بعد را فراهم کرد. تقابل‌غرب مسیحی‏‏‏‏‏‏‏‏‌نشین و امپراتوری عثمانی بر سر راه تجاری شرق به غرب، منافع حاصل از دادوستد اروپا با هند و چین را به‌خطر انداخت و اروپایی‏‏‏‏‏‏‏‏‌ها برای پیدا‌کردن راه جدید مواصلاتی به شرق آسیا اقیانوس‏‏‏‏‏‏‏‏‌ها را پشت‌سر گذاشتند و در نتیجه قاره آمریکا کشف شد. می‌توان گفت تجارت و جنگ، همزاد یکدیگر هستند و هر زمان که سود تجاری کاهش پیدا کرده، جهان با جنگ مواجه‌شده و نیز جنگ‏‏‏‏‏‏‏‏‌ها خود درهای جدیدی به روی تجار و بازرگانان باز کرده‌اند.
  • صعود تجارت‌جهانی با پایان درگیری خاورمیانه

    دنیای‌اقتصاد: سازمان تجارت‌جهانی اعلام کرد اگر درگیری‌های خاورمیانه مهار شود، تجارت‌جهانی در سال‌۲۰۲۵ می‌تواند ۳‌درصد افزایش یابد.
  • موانع ترخیص‌کالا افزایش یافت

    دنیای‌اقتصاد: گمرک از این پس موظف است از ترخیص‌کالاهایی که دارای قبض انبار از تاریخ پانزدهم مهر و بعد از آن بوده و تاریخ ثبت‌سفارش آنها نیز بعد از این تاریخ و موخر بر تاریخ قبض انبار باشد، جلوگیری کند.
  • سیاست‌زدگی تامین برق

    دنیای اقتصاد : در هند برق کالایی عمومی است با این حال برای برخی عمومی و برای برخی عمومی‌تر است. سیاستمداران در هند با دستکاری گزارش‌های مصرف واقعی برق به‌طور غیرمستقیم به رای‏دهندگان خود یارانه می‌دهند و این یارانه باعث خسارت رفاهی گسترده‏ای شده است.
  • مجمع گفت‏‏‌وگوی همکاری آسیا؛ فرصت‏‏‌ها، چالش‏‏‌ها و راهکارها

    سعید سیفی / کارشناس مسائل صنعتی و کسب‌وکار
    رئیس ‌جمهوری اسلامی ایران، چندی پیش به کشور قطر سفر کرد تا علاوه بر دیدار و گفت‌‌‌وگو با سران کشورهای مختلف، در اجلاس مجمع گفت‌‌‌وگوی همکاری آسیا (ACD) سخنرانی کند. مسعود پزشکیان در اجلاس مجمع گفت‌‌‌وگوی همکاری آسیا با اشاره به اینکه قاره آسیا همواره مورد توجه ایران بوده است، تاکید کرد، این قاره امروز جایگاه مهمی در شبکه تجارت جهانی دارد.
  • چشم‏‏‏‌انداز مبهم تعاملات تجاری

    دنیای اقتصاد: در سال‌های اخیر و پس از اعمال چندین دوره تحریم علیه ایران از سوی ایالات‌متحده و سختگیری‏‏‏‌های قابل‌توجه در روند اجرای این محدودیت‌ها، شاهد کاهش روابط اقتصادی میان ایران و سایر کشورها بودیم. البته در این میان سیاستگذاران، صنعتگران و تجار اهتمام خود را به‌کار بسته‏‏‏‌اند تا از تحریم عبور کنند. باوجود موفقیت‌هایی که در این مسیر حاصل شده اما باید اذعان کرد؛ تحریم‌،لطمات جدی را به چالش‌های اقتصادی ایران، افزوده‌است.

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر