شماره روزنامه ۶۰۸۹
|

  • کشاورزی در حصار بی‌آبی

    دنیای اقتصاد: بر اساس داده‌های مرکز گمرک ایران، ارزش صادرات محصولات کشاورزی در ۵ماه ابتدایی سال ‌به ۱.۵میلیارد دلار رسید. در ۵ماهه سال‌جاری، ۲‌میلیون و ۶۵۷‌هزار‌تن محصولات کشاورزی به ارزش یک‌میلیارد و ۴۵۳‌میلیون دلار صادر شده‌است. این میزان صادرات محصولات کشاورزی در ‌۵ماهه امسال نسبت به مدت مشابه سال‌قبل به لحاظ وزن ۲۲‌درصد و از حیث ارزش ۳۳رشد نشان می‌دهد. بر اساس این گزارش، در این مدت انواع پسته با ۳۵۲‌میلیون دلار، انواع گوجه‌فرنگی با ۱۷۷‌میلیون دلار، سیب ۱۱۱‌میلیون دلار، هندوانه ۱۰۸‌میلیون دلار و انواع سیب‏‏‏‏‌زمینی با ۵۲‌میلیون دلار بیشترین میزان صادرات را در بین محصولات کشاورزی به خود اختصاص دادند.
  • صنعت در وضعیت قرمز

    دنیای اقتصاد: بنگاه‌های صنعتی در تیرماه ۱۴۰۳ نسبت به ماه‌های قبل رکود عمیق‌تری را با‌توجه به شاخص‌های تولید و فروش تجربه کرده‌اند. پایش بخش حقیقی اقتصاد نشان می‌دهد که در اولین ماه تابستان شاخص فروش به میزان بیشتری در مقایسه با شاخص تولید کاهش یافته که بیانگر حادتر شدن بحران تقاضای موثر در اقتصاد است. تداوم وضعیت موجود باعث خواهد شد که بنگاه‌های بیشتری با نیمی از ظرفیت تولیدی کار کنند و این ظرفیت به مرور کاهش یابد و در نهایت آنها را با خطر تعطیلی مواجه کند.
  • سرپرست ایمیدرو معرفی شد

    دنیای‌اقتصاد: وزیر صنعت، معدن و تجارت با صدور حکمی، محمد آقاجانلو را به‌عنوان سرپرست هیات عامل سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیدرو) معرفی کرد. به گزارش «ایرنا»، طی حکمی از سوی محمد اتابک، وزیر صنعت، معدن و تجارت، محمد آقاجانلو به‌عنوان سرپرست هیات عامل سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران معرفی شد. محمد آقاجانلو در کارنامه خود قائم‌‌‌مقامی و مشاور ارشد اجرایی رئیس هیات عامل و معاون طرح‌‌‌های توسعه معدن و صنایع معدنی این سازمان را دارد. وی دانش‌‌‌آموخته رشته مهندسی مواد و متالورژی از دانشکده فنی دانشگاه تهران در مقطع کارشناسی ارشد است. همچنین او مدیریت برخی از طرح‌‌‌های توسعه‌‌‌ای ایمیدرو و مدیرعاملی شرکت ملی فولاد را در کارنامه دارد. محمدرضا موثقی‌نیا پیش از این رئیس سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیدرو) بود
  • مقررات و آیین‌‌‌نامه‌‌‌ها بیشتر از قوانین، مخل کسب‌وکارند

    دنیای‌اقتصاد: در نشست شورای راهبری بهبود محیط کسب‌وکار، با اشاره به اینکه اجرا نشدن قوانین، اولین مشکل فعالان اقتصادی است، تاکید شد: مقررات و آیین‌‌‌نامه‌‌‌ها بسیار بیشتر از قوانین، مخل کسب‌وکار هستند و باید بر رفع این موارد تمرکز شود. به گزارش اتاق‌آنلاین، تازه‌‌‌ترین نشست شورای راهبری بهبود محیط کسب‌وکار به موضوع قوانین و مقررات مخل کسب‌وکار اختصاص داشت. احمد مرکز مالمیر، نماینده مرکز پژوهش‌‌‌های مجلس در این شورا، با ارائه گزارشی از دیدگاه‌‌‌های بخش خصوصی در حوزه قوانین و مقررات مخل کسب‌وکار، گفت: سه‌موضوع پرتکرار در جلسات کمیته‌‌‌های بهبود کسب‌وکار و کارگروه‌‌‌های شورای گفت‌‌‌وگو، موضوعات ارزی، بیمه و تامین اجتماعی و پیمانکاری بوده است.
  • مصرف برق تمام مشترکان باید ۱۰‌درصد کاهش یابد

    دنیای‌اقتصاد: مدیرعامل شرکت توانیر اعلام کرد: میزان تقاضای مصرف برق کشور ۴۲روز است که از اوج مصرف سال گذشته بالاتر است.
  • پرشدگی ۵۲درصدی مخازن سدها

    دنیای‌اقتصاد: در سال‌جاری آبی از ابتدای مهر تا ۳شهریور ارتفاع کل ریزش‏‏‌های جوی کشور معادل ۲۴۹.۸میلی‌متر است؛ این مقدار بارندگی نسبت به میانگین دوره‏‏‌های مشابه بلندمدت ۲۴۳.۹میلی‌متر افزایش داشته است.
  • ۲.۵برابر‌شدن حجم تجارت ایران با اتحادیه اوراسیا

    دنیای‌اقتصاد: معاون وزیر صمت و رئیس‌کل سازمان توسعه‌تجارت ایران ضمن اشاره به بر‌‌گزاری «نشست بزرگ تجاری ایران و اتحادیه اقتصادی اوراسیا» در ۹ تا ۱۰ مهر در ایروان، جمهوری ارمنستان از حضور بیش از ۳۰۰شرکت ایرانی و پنج کشور عضو اتحادیه اقتصادی اوراسیا (روسیه، ارمنستان، بلاروس، قزاقستان و قرقیزستان) در این نشست خبر داد.
  • تاوان انحصار در صنعت برق

    مدیریت ناکارآمد، نظارت ضعیف و ایجاد انحصار در شبکه تولید و توزیع برق در دو دهه گذشته باعث ایجاد چالش‏های روز افزونی در کشور شده است؛ برای نمونه سپردن مسوولیت تامین برق صنایعی مانند فولاد و مس به خود آنها نشان از سلب مسوولیت اجتماعی دارد.
  • تدوین ۴۰ میلیارد دلار طرح معدنی برای تحقق برنامه هفتم

    دنیای‌اقتصاد: معاون ایمیدرو ضمن اشاره به صادرات ۱۳.۶میلیارد دلاری معدن و صنایع معدنی در سال ۱۴۰۲، اعلام کرد: برای تحقق برنامه هفتم توسعه، ۴۰میلیارد دلار طرح معدنی و صنایع معدنی تدوین شده است.
  • ضرورت کاهش ۱۰درصدی مصرف برق کلیه مشترکان

    دنیای‌اقتصاد: مدیرعامل شرکت توانیر اعلام کرده است میزان تقاضای مصرف برق کشور ۴۲روز است که از اوج مصرف سال گذشته بالاتر است. به این ترتیب با توجه به افزایش دما در کشور پیش‌بینی می‌شود در هفته اول شهریورماه میزان مصرف برق در کشور از مرز ۷۵‌هزار مگاوات عبور کند. به گزارش «ایسنا»، مصطفی رجبی‌مشهدی با بیان اینکه روز شنبه در ساعات اوج مصرف، تقاضای مصرف برق به ۷۷هزار مگاوات رسید، اظهار کرد: این در حالی است که در سوم شهریورماه، ۴۲روز و ۴۲نوبت از میزان تقاضای مصرف برق در سال گذشته با اعداد غیر‌قابل باور عبور کردیم.
  • تسهیل تجارت مهم است

    امیررضا انگجی / پژوهشگر توسعه
    اقتصاددانان، تجارت را نه‌تنها به این دلیل دوست دارند که عاشق تماشای عبور کشتی‌ها از اقیانوس آرام و فرود هواپیماهای باری در شارل دوگل پاریس هستند، بلکه به این دلیل نیز که افزایش تجارت به طور آشکار درآمد را افزایش می‌دهد و استانداردهای زندگی را بهبود می‌بخشد، به‌آن علاقه دارند. یک راه قدرتمند برای تقویت تجارت، تمرکز بر تسهیل تجارت است؛ یعنی بهبود زیرساخت‌های سخت مانند بنادر و راه‌آهن و زیرساخت‌های نرم مانند لجستیک کشتیرانی.
  • سد راه تجارت دریایی

    دنیای اقتصاد -مرضیه احقاقی: اهمیت دریا و تاثیر آن بر اقتصاد و زیست مردم در دنیای کنونی بر کسی پوشیده نیست. مزیت‌های جغرافیایی ایران در حوزه دریایی و داشتن حدود ۳‌هزار ‌کیلومتر خط ساحلی، دسترسی به دریا در شمال و جنوب کشور، دسترسی به آب‌های آزاد، قرارگیری کشور در مسیر کریدورهای ترانزیتی شمالی-جنوبی و... از مهم‌ترین مزیت‌های جغرافیایی کشور در حوزه دریایی به‏‏‏‌شمار می‌روند. سال‌گذشته سیاست‌های کلی توسعه دریا محور ابلاغ شد. در این برنامه از دریاها و به‌ویژه دریاهای آزاد و اقیانوس‏‏‏‌ها به‌عنوان پیشران و محور توسعه کشور نام‌برده شده و سیاست‌هایی برای بهره‌مندی حداکثری از این پتانسیل‏‏‏‌ها تدوین شده‌است.
  • کشاورزی در عصر تغییرات اقلیمی

    دنیای اقتصاد: تشدید انتشار گازهای گلخانه‏‏‏‏‌ای و به‌تبع آن گرمایش جهانی باعث ایجاد پدیده تغییر اقلیم شده و تبعات گسترده‌ای بر بخش‌های مختلف اکوسیستم به‌همراه داشته‌است و در شرایط آتی نیز تشدید خواهد شد. این تبعات در بسیاری از نقاط جهان، از جمله ایران، با تاثیرات زیان‌باری بر منابع طبیعی و کشاورزی همراه بوده‌است. ایران با اقلیم خشک و نیمه‏‏‏‏‌خشک، از جمله کشورهایی است که بیشترین تاثیرات منفی را از تغییر اقلیم تجربه کرده‌است.
  • الزامات توسعه‌تجارت خارجی ایران در دولت چهاردهم

    محمود بازاری / کارشناس حوزه تجارت خارجی
    وضعیت فعلی تجارت خارجی کشور از چند جهت و سطح قابل‌بررسی است. در سطح کوتاه‌مدت مشکلات سر راه ارزآوری از محل صادرات، تامین ارز واردات، اولویت‌ها و نیازهای ضروری مردم و تولیدکنندگان نیازمند تدبیر فوری دولت است. حذف ضوابط پیچیده و سنگین بانک‌مرکزی در فرآیندهای رفع تعهد ارزی صادرکنندگان که اساسا با منطق توسعه صادرات منافات دارد، اولویت‌دارد. مساله دیگری که نیاز به تصمیم فوری دولت دارد واگذاری سیاستگذاری مدیریت درآمد‌ها و هزینه‌های ارزی حوزه تجارت خارجی به وزارت صنعت، معدن و تجارت است.
  • کسب‌وکار در پیچ‌وخم قوانین

    دنیای اقتصاد: در یک بازه ۱۰ساله در حدود ۱۳هزار قانون یا مقرره در سامانه ملی قوانین و مقررات بارگذاری شده است و نشان از این دارد که بی‌ثباتی، فزونی و خلق‌الساعه بودن قوانین یکی از عوامل مهم ناامنی محیط کسب‌وکار در ایران است.
بیشتر