شماره روزنامه ۶۱۳۷
|

  • حرکت شرورانه رژیم صهیونیستی نه بزرگ‌نمایی شود،نه کوچک‌انگاری

    پايگاه اطلاع‌رساني دفتر مقام معظم رهبري: رهبر معظم انقلاب اسلامی صبح دیروز در دیدار هزاران نفر از خانواده‌های معزز شهیدان امنیت، این شهیدان را جزو برترین شهدای راه حق خواندند و با اشاره به اهمیت زیربنایی امنیت در همه امور جامعه و ابعاد مختلف زندگی مردم، تاکید کردند: فقط یک ایران قوی می‌تواند امنیت و پیشرفت کشور و ملت را تامین و تضمین کند؛ بنابراین ایران باید روز‌به‌روز در همه ابعاد اقتصادی-علمی-سیاسی-دفاعی و مدیریتی قوی‌تر شود.
  • فرمول کاهش تنش در خاورمیانه

    دنیای اقتصاد: تداوم جنگ اسرائیل در غزه که به رفت و برگشت حملات بین ایران و اسرائیل هم سرایت پیدا کرده، خاورمیانه را در فضای تصاعد بحران قرار داده است. وضعیتی که می‌تواند دیگر بازیگران منطقه را درگیر این فرآیند کند. بازیگرانی که تا پیش از این، منطقه را در روندهای متفاوتی فهم و بر این استدلال تاکید می‌کردند که بدون حل ریشه‌ای مساله فلسطین می‌توان به سمت پیوندها با اسرائیل و ادغام منطقه‌ای حرکت کرد. اکنون اما این چشم‌انداز با ابهام مواجه شده است و نگاه بازیگران عربی با نگاه ایران تلاقی پیدا کرده و در حال تجربه خطوطی از همگرایی است.
  • بنیادی‌‌‌ترین نقصان سیاست خارجی ایران

    دکتر محمود سریع‌القلم/استاد دانشگاه شهید بهشتی
    یکی از مفاهیمی که از اقتصاد و کارآفرینی به متون سیاست خارجی و روابط بین‌‌‌الملل وارد شده است، Hedging است. به جز چند کشور، اکثریت کشورهای جهان با فکر، مشورت، محاسبه، برنامه‌ریزی و آینده‌نگری، این مفهوم را به‌کار گرفته‌‌‌اند. از امارات تا چین، از مکزیک تا هند، از قطر تا برزیل، از عمان تا اندونزی، عموما مفهوم Hedging را کانون حکمرانی قرار داده‌‌‌اند. به عبارت دیگر، در این جهان چند قطبی اقتصاد و سیاست، همه درحال افزایش آلترناتیوها، گسترش فرصت‌‌‌ها، ایجاد کثرت در منابع واردات و صادرات و سرمایه‌گذاری، تنوع منابع تامین اسلحه، کاهش ریسک و مخاطرات، تنوع استراتژی‌‌‌های تامین منافع و امنیت ملی و وسیع‌تر کردن دوایر تحرک و اثرگذاری در روابط خارجی هستند.
  • سیاست دو‌ستونی ایران

    دنیای اقتصاد: تجاوز بامداد شنبه ۲۶ اکتبر اسرائیل علیه ایران، نه تنها با واکنش‌‌ تند مقامات داخلی مواجه شد بلکه محکومیت شدیداللحن بسیاری از کشورهای منطقه‌‌ای و فرامنطقه‌‌ای را نیز به همراه داشت. حضرت آیت‌الله خامنه‌‌ای، رهبر معظم انقلاب در سخنانی با تاکید بر خطای محاسباتی رژیم صهیونیستی درباره ایران گفتند آنها هنوز نتوانسته‌‌اند قدرت، توانایی، ابتکار و اراده ملت ایران را درست بفهمند که ما باید این را به آنها بفهمانیم. همزمان سید عباس عراقچی، وزیر امور خارجه در نامه‌‌ای به دبیرکل سازمان ملل و اعضای شورای امنیت درخواست تشکیل نشست فوری را ارائه داد. اکنون با توجه به این حجم از محکومیت‌‌ها و برخی تحرکات دیپلماتیک تهران این مساله مطرح است که ایران چطور می‌تواند از فرصت‌‌های دیپلماتیک و سیاسی ایجاد شده به سبب محکومیت اقدام اسرائیل استفاده کند که هم بتوانیم از حیثیت کشور دفاع کنیم و به این سوءمحاسبه پاسخ دهیم و هم از مارپیچ عبور نکنیم و وارد فرآیندی بدون چشم‌‌انداز روشن نشویم.
  • پاسخ؛ قطعی اما با رعایت اقتضائات

    دنياي اقتصاد: تجاوز روز شنبه رژیم صهیونیستی به خاک ایران و به شهادت رسیدن نیروهای ارتش در این حمله، واکنش مقامات ارشد کشور را به دنبال داشت. درهمین ارتباط مسعود پزشکیان، رئیس‌جمهوری در پیامی در شبکه ایکس به این موضوع واکنش نشان داد و اعلام کرد دشمنان ایران بدانند این مردم سلحشور در دفاع از خاکشان بی‌هیچ هراسی ایستاده‌اند و پاسخ هر حماقتی را با تدبیر و هوشمندی خواهند داد.
  • ایران تعجیل نمی‌کند

    دنياي اقتصاد: در طی روزهای گذشته ادعاهای زیادی از سوی رژیم صهیونیستی در خصوص نحوه حمله به ایران مطرح می‌شد. اما کوه موش زایید. اگرچه تجاوز رژیم صهیونیستی منجر به شهادت ۴ تن از اعضای کادر ارتش جمهوری اسلامی شد، اما خسارت مالی آن جزئی بود. آن‌طور که نمایندگان عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس به «دنیای اقتصاد» می‌گویند اگرچه جواب ایران به حمله رژیم صهیونیستی قطعی است، اما در پاسخ تعجیل نخواهد شد.
  • دکه - ۱۴۰۳/۰۸/۰۷

    روزنامه کیهان دیروز در یادداشت اصلی خود با عنوان «باریدن شما را دیدیم منتظر سیل ما باشید» آورد: «از برخی شنیده می‌شود، حالا که حمله رژیم صهیونیستی موفقیت درخور توجهی نداشته است، بهتر آن است که از پاسخ یا از پاسخ سخت صرف‌نظر کنیم! که باید گفت؛ کمترین کوتاهی در پاسخ محکم و رعد‌آسا، به مفهوم و معنای دعوت از آمریکا و پادگان منطقه‌ای آن، یعنی رژیم صهیونیستی برای حملات ویرانگر به ایران اسلامی و قتل‌عام مردم شریف این مرز و بوم است. این نسخه ذلت‌بار را در جریان مقابله با داعش هم می‌پیچیدند و دیدیم که اگر به مقابله با آن تروریست‌های وحشی نرفته بودیم چه سرنوشت هولناکی در انتظارمان بود!»
  • شب پدافند هوایی ایران

    دنیای اقتصاد: تجاوز هوایی بامداد روز شنبه رژیم صهیونیستی به ایران پاسخ مقتدرانه ایران را به دنبال داشت‌. بنابر اعلام قرارگاه پدافند هوایی کشور، به دنبال اقدام رژیم صهیونیستی در حمله به نقاطی از مراکز نظامی در استان‌های تهران، خوزستان و ایلام سامانه یکپارچه پدافند هوایی کشور موفق به دفع این حملات شد. درهمین حال چهار تن از رزمندگان ارتش جمهوری اسلامی ایران در راستای دفاع از حریم امنیت کشور، روز گذشته به شهادت رسیدند. همزمان اقدام تجاوزکارانه رژیم صهیونیستی واکنش مقامات کشور را دربرداشت.
  • محکومیت بین‌المللی اسرائیل

    دنیای اقتصاد: اسرائیل بامداد شنبه ۲۶ اکتبر طی تجاوزی آشکار برخی پایگاه‌‌های نظامی در ایران را هدف حمله قرار داد. به گزارش الجزیره، ارتش ایران پس از آنکه گفت حملات روز شنبه پایگاه‌‌های نظامی را هدف قرار دادند، اما منجر به «خسارت محدود» شد، شهادت دو سرباز را تایید کرد. عملیات اخیر نشان‌دهنده تشدید تنش‌‌های جاری بین دو طرف است.صبح روز شنبه ارتش اسرائیل اعلام کرد که عملیات کامل شده است و دانیل هاگاری، سخنگوی ارتش، ادعا کرد که اگر ایران حملات تلافی‌جویانه انجام دهد، اسرائیل «مجبور به پاسخ خواهد بود».ستاد پدافند هوایی ایران گفت: «این اقدام تهاجمی توسط سامانه یکپارچه پدافند هوایی کشور با موفقیت رهگیری و مقابله شد.» وزارت امور خارجه ایران هم اعلام کرد تهران «با توجه به حق ذاتی دفاع مشروع، خود را محق و موظف به دفاع در برابر اعمال تجاوزکارانه خارجی می‌‌داند.»در ادامه به برخی از واکنش‌‌های جهانی اشاره شده است:
  • عدالت آموزشی در ابهام

    دنیای اقتصاد: یک ماه از بازشدن مدارس می‌گذرد، اما آمار بازماندگان از تحصیل همچنان متناقض است. مسوولان آموزش‌وپرورش اعلام می‌کنند: «هنوز ۷۹۰هزار دانش‌آموز در مدارس ثبت‌نام نکرده‌اند.» اما یک نماینده مجلس درباره آمار بازماندگان از تحصیل می‌گوید: «۲ میلیون دانش‌آموز ثبت‌‎نام نکرده‌اند.» او در گفت‌وگو با «دنیای اقتصاد» این آمار را برگرفته از آمار وزارت آموزش‌وپرورش و تحقیقات میدانی عنوان می‌کند. بررسی‌های «دنیای اقتصاد» نشان ‌می‌دهد: «بازماندگان از تحصیل از نیمه دوم دهه هشتاد و نیمه اول دهه نود روندی نزولی داشته، اما در نیمه دوم دهه نود و سال‌های بعد از آن، تغییر جهت داده و روند افزایشی پیدا کرده است.»
  • مهاجران؛ فرصت یا تهدید؟

    راضيه احقاقي/روزنامه‌نگار
    طی سال‌های اخیر و در پی قدرت گرفتن طالبان در افغانستان؛ موج جدیدی از پناهندگان رهسپار ایران شده‌اند؛ افزایش تعداد مهاجران قانونی و غیرقانونی افغانستانی در ایران که عمدتا در شهر و محلاتی خاص نیز سکونت دارند و نبود سال‌ها سیاست ادغام اجتماعی در کشور باعث شده تا امروز برخی هموطنان ایرانی معترض افزایش تعداد مهاجران افغانستانی در کشور باشند و این رویه را تهدیدی در مقابل یکپارچگی فرهنگی خود تلقی کنند.

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر