شماره روزنامه ۶۰۴۰
|

  • هر کسی علاقه‌مند به ایران قوی است در انتخابات شرکت کند

    پايگاه اطلاع‌رساني دفتر مقام معظم رهبري: رهبر معظم انقلاب اسلامی صبح روز گذشته در عید سعید غدیر در دیدار هزاران نفر از هموطنان، واقعه غدیر را زمینه‌ساز استمرار حاکمیت اسلامی و تداوم الگوی زیست اسلامی برشمردند و با اشاره به برخی فضائل امیرمومنان‌(ع)، تاکید کردند: مردمی بودن نظام اسلامی و اعتقاد به تاثیر حضور فردفرد مردم در سرنوشت کشور را از مولای خود آموخته‌ایم.
  • ما سوسیالیست نیستیم

    دنیای اقتصاد: دکتر رضا علایی یکی از اعضای تیم اقتصادی مسعود پزشکیان است. او فارغ‌التحصیل ام‌بی‌ای شریف است و در عین حال تحصیلات خود را در سطح دکترا در رشته سیاستگذاری عمومی در موسسه نیاوران به پایان رسانده است. او از نویسندگان استراتژی صعنتی شریف سال ۱۳۸۱ است؛ استراتژی که در آن مقطع زمانی سروصدای زیادی به پا کرد و ما‌حصل کار مشترک ۷۰ پژوهشگر اقتصادی بود. وقتی از دکتر علایی پرسیدم که آیا بیشتر اعضای تیم اقتصادی پزشکیان را نویسندگان همین استراتژی تشکیل می‌دهند؛ به نشانه تاسف سری تکان داد و گفت از آن ۷۰ نفر شاید ۵ نفر نیز در ایران نمانده‌اند و همه مهاجرت کرده‌اند. علایی در عین حال فوق‌لیسانس دومش و همچنین پست دکترای خود را در آلمان گذرانده است. دکتر علایی با تاکید بر اینکه تیم اقتصادی پزشکیان بیش از ۳۲ مساله‌‌‌ مهم و اساسی را شناسایی کرده‌اند و برای همه آنها برنامه دارند، اضافه می‌کند: خصوصیت این مسائل، تعدادشان نیست. مساله این است که این چالش‌‌‌‌ها همدیگر را بازتولید می‌‌‌‌کنند. وقتی او با این سوال مواجه می‌شود که تاکید آقای پزشکیان بر عدالت اجتماعی یادآور ادبیات اقتصادددان‌های نهادگرا و همچنین سوسیالیست‌هاست، با تعجب می‌گوید: آنچه تجربه جهانی به ما نشان می‌دهد، این است که تنها کشورهایی که مسیر اقتصاد بازار آزاد را برگزیده‌اند، روی رشد و توسعه را دیده‌اند؛ به همین دلیل هم دیدگاه آقای دکتر پزشکیان در کسب‌و‌کار کاملا به سمت دیدگاه‌های اقتصاددانان بازار آزاد نزدیک است؛ اما در عین حال حمایت از اقشار فرو دست و ارائه خدمات عام‌‌‌‌المنفعه نیز مدنظر قرار می‌گیرد.
  • نامزدهای بی‌گفتمان

    دنیای‌اقتصاد: درآستانه انتخابات ریاست‌جمهوری، «دنیای‌اقتصاد» درپرونده ویژه‌ای به بررسی دو اردوگاه اصلاح‌طلبان و اصولگرایان پرداخته است. گفت‌وگو با مشاور اقتصادی مسعود پزشکیان و گزارشی اختصاصی درباره شورای اجماع اصولگرایان بخشی از این پرونده است. همچنین دراین پرونده کوروش احمدی به بررسی سیاست خارجی نامزدها پرداخته است و رحمن قهرمان‌پور نیز دریادداشتی داغ نشدن مناظره پنجم را مانع دو قطبی شدن کامل انتخابات وعدم قطعیت درباره نفر دوم مرحله اول انتخابات دانسته است.
  • شورای اجماع در خانه آقا محسن

    دنياي اقتصاد: تنها ۲ روز تا انتخابات ریاست‌جمهوری دوره چهاردهم باقی است و اگرچه قرار بود بعد از آخرین مناظره و با توجه به نظرسنجی‌ها به اجماعی برسند، اما هنوز اجماعی در میان اصولگرایان صورت نگرفته است. با این حال حداقل احتمال انصراف علیرضا زاکانی و امیرحسین قاضی‌زاده‌هاشمی وجود دارد، اما به نظر می‌رسد که احتمال انصراف دو کاندیدای اصلی جریان اصولگرا یعنی محمدباقر قالیباف و سعید جلیلی کاهش یافته است؛ اگرچه نمی‌توان با قطعیت دراین مورد اظهارنظر کرد. علی نیکزاد، رئیس ستاد قالیباف اخیرا اعلام کرد که قالیباف تا پایان خواهد ماند. از سوی دیگر نامه درخواست اجماع نامزدهای اصولگرا از سوی برخی از نمایندگان جبهه پایداری در مجلس {هواداران جلیلی} به امضا نرسیده است.
  • در قاب سیما - ۱۴۰۳/۰۴/۰۶

    در دو مناظره پایانی چه گذشت؟: چهارمین مناظره کاندیدا‌های انتخابات ریاست‌جمهوری با موضوع سیاسی و با عنوان «ایران در جهان امروز» دوشنبه شب برگزار شد. احیای برجام و ادامه مذاکرات هسته‌ای‌ و قانون راهبردی مجلس، بخش مهمی از مناظره چهارم را به خود اختصاص داد.
  • عدم قطعیت در مورد نفر دوم انتخابات

    دکتر رحمن قهرمان‌پور / تحليلگر انتخابات و سياست خارجي
    مناظره چهارم داغ‌تر از همه مناظره‌ها بود و با جدل لفظی جلیلی و پورمحمدی توانست تمایزی میان نامزد‌ها ایجاد کند. تیم جلیلی بعد از میتینگ‌های اصفهان و تبریز تلاش زیادی کرد تا در رسانه‌ها خود را نامزد اصلی جریان اصولگرا نشان دهد. این تلاش‌ها نشان می‌داد که تیم جلیلی قصد ائتلاف با قالیباف را ندارد. این رویکرد در مناظره چهارم هم وجود داشت. جلیلی پیش از این مناظره توییت زد که حرف‌هایی خواهم گفت. تصور می‌شد که او به قالیباف حمله کند ولی زمانی که پورمحمدی انتقاد از او را آغاز کرد؛ به او پاسخ داد. این واکنش جلیلی مقبول طبع پایگاه رای اصلی او و جوانان اصولگرایی واقع شد که معتقدند او بهترین گزینه اصولگرایان است. اما در تصویر کلان‌تر این دعوا باعث شد موضوع برجام دوباره احیا شود و تمایز میان اصولگرایان و اصلاح‌طلبان در این موضوع برجسته‌تر شود. این اتفاق حتما به نفع اصلاح‌طلبان و پزشکیان است و با ایجاد ترس از اصولگرایان آرای اصلاح‌طلب مردد را به پای صندوق رای می‌آورد.
  • پل سازی در شکاف دولت -ملت

    در روزهای اخیر شاهد آغاز کمپین‏‏‌های انتخاباتی شش نامزدی هستیم که قرار است در انتخابات ۸ تیر مردم یکی از آنها را به عنوان مهمان جدید پاستور انتخاب کنند؛ نامزدها در این ایام تلاش می‏‏‌کنند با استفاده از روش‏‏‌های مختلف از جمله برنامه‏‏‌های تلویزیونی و مناظرات انتخاباتی، برنامه‏‏‌های خود را در سه حوزه اقتصادی، سیاسی و اجتماعی به رای‏‏‌دهندگان اعلام و آنها را به شرکت در انتخابات ترغیب کنند. سه نفر از استادان این سه حوزه‏‏‌در نشست نقد و نظرگروه رسانه ای دنیای اقتصاد حضور یافتند تا مواضع نامزدها در حوزه‏‏‌های فو‌ق الذکر مورد بررسی قرار دهند. ‌
  • انتخابات از شوش تا تجریش

    دنياي اقتصاد: در میادین پایتخت در این چند روز باقی‌مانده به انتخابات زودهنگام ریاست‌جمهوری چه می‌گذرد؟ از میدان شوش تا میدان تجریش را رفتیم تا با کمترین مداخله، شهر را مشاهده کنیم؛ شهری که حالا وارد یکی از گرم‌ترین تابستان‌هایی که به خود دیده، شده است. به نظر فضای انتخاباتی امروز شکل متفاوتی با دوره‌های پیشین انتخابات ریاست‌جمهوری دارد. این تفاوت را می‌شود در ستادهای انتخاباتی و نوع تبلیغات ریاست‌جمهوری در این دوره دید. هرچند که ۴روز دیگر باقی مانده و باید دید چه اتفاقی قرار است در اجتماعات انتخاباتی بیفتد.
  • چه کسانی بازی را در منطقه برهم زدند؟

    دنیای اقتصاد: المانیتور در گزارشی به بررسی آخرین تحولات منطقه به‌ویژه تنش‌‌‌‌ها بین اسرائیل و لبنان پرداخت و نوشت در ماه‌‌‌‌های اولیه کارزار اسرائیل در غزه، مقامات پنتاگون موفقیت خود را در بازدارندگی در برابر نیروهای نیابتی ایران و سوق دادن منطقه به سمت درگیری‌‌‌‌های وسیع‌‌‌‌تر و همه‌جانبه اعلام کردند. با این حال، با گذشت نزدیک به ۹ ماه از جنگ غزه، خطوط گسل کلیدی در سراسر خاورمیانه به طور فزاینده‌‌‌‌ای در حال ظهور است.
  • جام‌جم در ترازوی نقد بهارستان

    دنياي اقتصاد- شيرين جمشيديان: تا کنون سه مناظره انتخاباتی برگزار شده است. در این میان اما از یکسو انتقاداتی به روند کلی مناظره‌ها وجود دارد و از سوی دیگر انتقاداتی نسبت به خود سانسوری، عدم نقد مسائل روز و ارائه برنامه از سوی نامزدها مطرح می‌شود. همین موارد موجب شده انتظارات بخشی از نخبگان سیاسی و جامعه از مناظرات برطرف نشود و شناخت قابل اتکایی از نامزدهای ریاست‌جمهوری دوره چهاردهم به وجود نیاید. نمایندگان مجلس نیز از سه مناظره‌ای که تاکنون برگزار شده انتقاد دارند. ۵ نماینده سه مناظره انتخابات ریاست‌جمهوری را تحلیل کردند. آنها معتقدند که اگرچه مناظرات به هدف اصلی و مدنظر مردم نرسیده، اما تاکنون مناظره سوم نسبت به دو مناظره ابتدایی نمره بالاتری دریافت می‌کند.
  • دیوار عدم مشارکت ترک برداشته است؟

    دکتر رحمن قهرمان‌پور/تحليلگر انتخابات و سياست خارجي
    یک روز پیش از آغاز مناظره چهارم نامزد‌ها در تلویزیون علایمی از افزایش تمایل نخبگان و فعالان سیاسی به بسیج انتخاباتی دیده می‌شود. در دو روز گذشته نامزد‌ها به متن جامعه رفتند تا به بسیج انتخاباتی کمک کنند. بی‌شک سخنرانی‌های جنجالی ظریف در کاشان و گرگان نقش مهمی در گرم‌تر شدن تنور انتخابات داشت. جلیلی هم کوشید تجمع هواداران خود در میدان نقش جهان را به نقطه جهش تبدیل کرده و مسیر تبدیل شدن خود به نامزد اصلی اصولگرایان را هموار کند. اما پر نشدن میدان نقش جهان این کار را بسیار دشوار کرد. استقبال از پزشکیان در شیراز و از قالیباف در قزوین هم معمولی بود و حاکی از اتفاق خاص‌ یا شکل‌گیری موج زیرین در جامعه نبود.

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر