لیلی زوارهای : دو سال پیش مدیرکل صمت اصفهان اعلام کرد:”تاکنون پایانه صادراتی در استان اصفهان راهاندازی نشده و از حدود ۶ تا هفت طرحی که در این زمینه ارائهشده هنوز هیچکدام از آنها توسط وزارت صنعت معدن و تجارت تصویب نشده است.این استان برای موفقیت در صادرات به شهرک لجستیک و زیرساختهای حملونقل ریلی و هوایی نیاز دارد.” به گفته کمیلی زیرساختهای صادراتی ایجادشده در این استان نقطهای و انفرادی بوده و در سالهای گذشته به دلیل وجود مشکلات ناشی از تحریم، سرمایهگذاری چندانی در راستای ایجاد این زیرساخت برای ما اولویت نداشته اما امروز که فرصت و ظرفیت تولید مازاد و صادرات برای ایران و استان اصفهان ایجادشده، باید از این فرصت باتدبیر و بهخوبی استفاده کنیم. حالا خبر آمده که «پایانه صادراتی گلخانه داران ایران در منطقه صنعتی تیران» افتتاحشده و ۸۳ گلخانه دار با سرمایهگذاری بالغبر ۱۸ میلیارد تومان برای صادرات بهصورت مستقیم، در این پروژه شرکت کردهاند.
بعید است علاقهمند به فرهنگ و میراث فرهنگی باشید و سری به بناهای تاریخی زدهباشید و با یادگارینویسی با رنگ یا زغال، خراشیدن و خط انداختن، ازبینرفتن تزئینات کوچک و بزرگِ در دسترس، سیاهشدگی ناشی از روشنکردن آتش پای دیوارها، جای خالی آجرها و خالیشدن قسمتی از بنا از بافت اصلی، کوبیدن میخ و چسباندن اعلامیه و اطلاعیه روی دیوارها، ریختن زباله در بناهای بدون متولی و تجمع معتادان در برخی خانه های تاریخی در بافتهای فرسوده، روبهرو نشده باشید.
پس از استانهای یزد، کرمان، زنجان، مرکزی، آذربایجان شرقی و قزوین که به تازگی به این برنامه پیوسته، فردا طی سفر روحالله دهقانی فیروزآبادی، معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان رئیسجمهور با هدف رونمایی از دستاوردهای فناورانه و نوآورانه این استان، سند برش استانی اصفهان امضا میشود.
مدیر بهرهبرداری و نگهداری از تاسیسات آبی آب منطقهای اصفهان گفت: این سازمان نزدیک به ۲ هزار متر ایمنسازی کانالهای آب را در استان در دست اقدام دارد که تا پایان تیر آینده تکمیل می شود.
در قسمت ششم از هشتگانه هری پاتر با اقتباس از رمانهای معروف جی کی رولینگ جایی هست دامبلدور دست هری پاتر جوان را میگیرد و به دهکدهای بریتانیایی تله پورت میکند، در تصویر توصیفشده نویسنده، خانهای دربوداغان میبینید که با ورد جادویی پروفسور معروف هاگوارتز، به حالت اول اش برمیگردد، خرابیها ترمیم، شکستگیها برطرف و حتی یک منشور شیشهای جامانده از نورافشان بالای سر هری پاتر با تلاشی که لبخند از سر حیرت و خرسندی بر لب هری میآورد، راهی بهسوی سوی اصل خود میجوید که انگار هرکسی کو دور ماند اصل خویش...
داریوش مجد: چهاردهمین رییس جمهور ایران که صبح روز نهم تیر از صندوق رای بیرون آمده در وهله اول با کدام مساله، مشکل و ضرورت مواجه میشود که کمپینها و مشاوران انتخاباتیاش در مدت یک ماه، حرفی از آن نزده و راهکار و برنامهای برای آن ارائه نکردهاند؟
دوران ایلخانان یا حکمرانی مغولها در ایران، دورانی است محل تامل و تفکر. اولین برداشت از این دوران آن است که بعد از حمله خانمانسوز چنگیز و هلاکو، بخش وسیعی از ایران به خاک سیاه نشست. بعدازآن دوران نکبت باری بر سرزمین ما گذشت. اما اینهمه ماجرا نبود. درست چند دهه بعد بهخصوص در دوران فرمانروایی غازان و الجایتو، ورق برگشت و فرهنگ ایرانی اسلامی توانست خود را از زیر آوار بیرون آورد و درخشش خود را نشان دهد. هماکنون در نقاط مختلف ایران آثار درخشان دوران پایانی ایلخانی وجود دارد. برای مثال در اصفهان مقبره بابا رکنالدین، بقعه بابا قاسم، پل بابا محمود، مسجد جامع اشترجان و از همه مهمتر منارجنبان برآمده از همین دوره هستند. بهاضافه آثار دیگری که در شهر اصفهان و اطراف آن هستند که معمولا در کنار شکوه دوران صفویه کمتر به چشم می آیند. کسی باورش نمیشود که اینهمه شاهکار از پس دورانی باشد که مغولها به داخل شهر ریختند و به صغیر و کبیر رحم نکردند.
معاون برنامهریزی و توسعۀ سرمایۀ انسانی شهرداری اصفهان با اشاره به برگزاری رویداد «شهرجو»، گفت: آشنایی با قوانین، عملکرد و کارکردهای شهرداری بخشی از آموزشهای دورۀ «شهرجو» است.
نفیسه زمانی نژاد: حدود دو هزار چهارصد واحد صنفی فست فود فروشی دراصفهان مشغول به فعالیت هستند که یک هزار و سیصد واحد، دارای پروانه کسب و مابقی هم در حال تکمیل مراحل انجام هستند. مراکزی که در شرایط رونق از درآمد مطلوب و البته تأثیر مثبت بر اقتصاد، برخوردار هستند. حالآنکه این روزها با توجه به گرانی هزینههای تولید، اغلب فعالان از رکود این بخش، خبر میدهند.
باتوجه به اینکه کلان شهر اصفهان با دارا بودن بافت و ابنیه تاریخی به عنوان یک شهر موزه می تواند نقش مؤثری را در جهت توسعه مباحث فرهنگی و توریستی ایفا کند و این امر مستلزم رویکردهای جدید از جمله تلفیق تکنولوژی با مباحث فرهنگی اجتماعی - اقتصادی خصوصاً اقتصاد گردشگری جهت ایجاد زیرساخت های مناسب می باشد تهیه تصاویر ۳۶۰ درجه محدوده فرهنگی تاریخی شهراصفهان در راستای فراهم سازی بسترارائه خدمات الکترونیک شهرسازی دردستورکار قرارگرفت.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان اصفهان، تامین حقابه تالاب بینالمللی گاوخونی و گسترش حمل و نقل عمومی را برای مدیریت و کاهش آلودگی هوای اصفهان ضروری خواند.
قائم مقام مدیر پروژه شهرسازی الکترونیک معاونت شهرسازی و معماری شهرداری اصفهان، اجرای صدور الکترونیکی پروانه ساختمانی از طریق سامانه هوشمند توسعه شهری «اصنو» را تسهیل در فرایندها و کاهش امضاهای طلایی در فرایندهای صدور پروانه ساختمانی بیان کرد و گفت: متقاضیان صدور پروانه ساختمانی می توانند به صورت شبانه روزی در طول هفته درخواست خود را از طریق سامانه «اصنو» ثبت کنند.
ذوب آهن اصفهان به عنوان پیشران صنعت فولاد کشور و بزرگترین تولید کننده مقاطع طویل در ایران طی ۲ ماه اول سال جاری و در سه گروه محصول خود شامل تیرآهن،کلاف و شمش چدن جهش تولید را ثبت کرد.
تعمیرات اساسی کنورتور ۲ بخش فولادسازی ذوب آهن اصفهان در کمترین زمان ممکن به مدت ۴۷ روز از تاریخ ۲۳ فروردین ماه تا ۷ خردادماه ۱۴۰۳ انجام شد که در این راستا برای اولین بار پانلهای سوپر هیترهای دیگ کنورتور ۲ به صورت کاملاً بومیسازی شده ساخته و با موفقیت تعویض گردید.
در ایام دهه امامت و ولایت و با حضور سرپرست ریاست جمهوری، دستیار ویژه رئیس جمهور روسیه و معاون نخست وزیر آذربایجان ، سفرای چند کشور و جمعی از مسوولان، خط راه آهن رشت- کاسپین پنج شنبه ۳۱ خردادماه به بهره برداری رسید. این پروژه ریلی به عنوان آخرین تکه پازل کریدور شمال- جنوب در حالی مورد بهره برداری قرار گرفت که آیت الله شهید «سید ابراهیم رئیسی» غایب بزرگ این مراسم ملی به شمار میرود.
وضعیت هوای اصفهان بر اساس شاخصههای کیفی هوا در هفتۀ پایانی بهار غالباً ناسالم (۱۰۱ تا ۱۵۰) بود. اوج ذرات معلق هوا دوشنبه چهارم تیرماه بود که هوای شهر در وضعیت خطرناک ( ۵۰۰) قرار گرفته است.
چند سالی است که اصفهان باوجود قدرت قابلتوجهی در حوزه صنعت، دچار چالش نیروی صنعتی است. از نیروی متخصص تا نیروی ساده و مونتاژکار که یافتن آنها امروزه به یک چالش برای تولیدکنندگان تبدیلشده است. حتی در برخی موارد شنیده میشود که برای یافتن یک منشی ساده نیز در محیطهای کاری، مشکل وجود دارد. برخی علت این مساله را پایین بودن دستمزد و صرفه نداشتن کار میدانند، برخی نیز علت آن را سخت بودن شرایط کاری و ناامیدی تلقی میکنند. بااینوجود کارخانه های اطراف اصفهان حتی اگر نیرویی نیز پیدا کنند، این نیرو چندان عمر مفید زیادی در کارخانه ندارد و عمدتاً بهسرعت شغل خود را عوض میکنند. گرایش به شغلهای کاذب با درآمدهای درصدی نیز چالش دیگری پیش روی مجموعههای کاری است زیرا نیرویی که به درآمد چند برابری حقوق مصوب اداره کار رسید، دیگر قانع کردنش برای کار کردن در یک محیط سخت با حقوق اندک، دشوار است.
جشنواره ملی ۲۴ هزار نقش در اصفهان، با محوریت صنایع دستی و با همکاری ادارهکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان اصفهان و کنگره ملی بزرگداشت ۲۴ هزار شهید استان اصفهان، برگزار میشود.
کتاب پیش رو حاصل بررسی آثار و گردآوری مجموعه مطالب بهجای مانده از یک عالم دینی نامآشنا و دغدغه مند در زمینه مسائل و مشکلاتی که یک جامعه میتواند در حوزه امور اقتصادی با آن مواجه باشد، است. دکتر بهشتی بامطالعه بسیار و بررسی دیدگاهها و موضعگیریهای دین و کندوکاوی همهجانبه در رابطه با اقتصاد جامعه اسلامی مجموعهای از آثار را به شکل گفتاری و یا نوشتاری از خود بهجای گذاشتهاند که کتاب حاضر بخشی از آن را در اختیار مخاطب قرار داده است. این اثر در دو بخش به بانکداری و قوانین مالی اسلام و مساله ربا پرداخته و آنچه را که لازم است یک مسلمان فعال در امور اقتصادی بداند، ارائه داده است.
تیم فوتبال فولاد مبارکه سپاهان امروز فراتر از بالا بردن جام قهرمانی فوتبال حذفی کشور، دستاورد مهمتری برای جامعه به ارمغان آورد و با کسب این افتخار ثابت کرد که در کنار همه فراز و نشیبها و همه ناملایمات فنی و غیرفنی، میتوان هنوز به صعود و رسیدن به بالاترین قلههای افتخار امیدوار بود و برای جامعه ورزش، هواداران تیم در جایجای این کشور عزیز، مردم شریف و خونگرم اصفهان و در نهایت برای فردفرد کارکنان باغیرت فولاد مبارکه که دل در گرو موفقیت این تیم بااصالت دارند، افتخار آفرید و شورونشاط و امید را به همگان هدیه کرد.
برای گریز از توسعه و فروپاشیدن هر مجموعه ای یا سقوط اش به دره رکود، کافی است مدیران و تصمیم سازان، علم و تخصص یا به عبارتی شایسته گزینی را کنار بگذارند، به اصطلاح چرخه رذیلت را شکل دهند بر اساس معیارها همچون روابط شخصی، رانت، سفارش و ... افراد را در مسوولیت های گوناگون قرار دهند، در مقابل اما توسعه از جایی شروع می شود که چرخه فضیلت شکل بگیرد، هر کس در جای خودش باشد، در بستری با فرصت برابر، بر اساس شایستگی ترقی کند، آنگاه می توان امیدوار بود، مجموعه، گروه، هلدینگ و در جورجینی( پازل) فراگیرتر، یک کشور به مسیر توسعه پایدار قدم بگذارد و از دستاوردهای پیشین اش مراقبت کند. اما چرخه فضیلت چیست؟ فولاد مبارکه می تواند در حال حاضر یکی از ارایه دهنگان عملگرای چرخه فضیلت به حساب بیاید که ارتقا در آن همکاران از لایههای پایین سازمان رشد میکنند و در این فرایند مسوولیتهای مهمتری را بر عهده میگیرند.
در نوزدهمین نمایشگاه بینالمللی قطعات، لوازم و مجموعههای خودرو تهران که با حضور عباس علیآبادی وزیر صنعت، معدن و تجارت گشایش یافت، شرکت فولاد مبارکه به همراه شرکت ورقخودرو چهارمحال و بختیاری آخرین دستاوردها و توانمندیهای خود در زمینه تولید ورق موردنیاز خودروسازان کشور را به نمایش گذاشت.
وجود عقلانیت راهبردی در فعالیتها و اقدامات توسعه محور شرکتهای متعالی، مسئولیتپذیری و رفتار عالمانه، متعهدانه و دلسوزانه در قبال جامعه و محیط پیرامون را به دنبال دارد و این رسالتی است که از آن با عنوان مسئولیت اجتماعی شرکتها نامبرده میشود؛ موضوعی که شرکت فولاد مبارکه پایبندی به آن را ضامن رشد و پایداری خود و راهی روشن برای آینده بهتر منطقه و ایران اسلامی میداند.
هادی خانی، معاون وزیر امور اقتصادی و دارایی و رئیس مرکز اطلاعات مالی این وزارتخانه اواخر خردادماه ضمن دیدار با مدیرعامل و معاون اقتصادی و مالی فولاد مبارکه، پس از بازدید از خطوط تولید این شرکت تصریح کرد: فولاد مبارکه جزو شرکتهای شفاف و موفق حوزه اقتصادی و مالی در کشور است.
نفیسه زمانی نژاد :بهبود معیشت و رفاه عمومی اصلیترین مطالبه مردم ایران از رئیسجمهور آینده است. باوجود چنین اولویت مهمی برای همه مردم کشور، اما ظاهرا مطالبات مردم اصفهان از جنس دیگری است که قطعا با تحقق آن رفاه و رونق اقتصادی هم وقوع مییابد. رهاسازی زایندهرود و وجود هوایی پاک برای نفس کشیدن از اصلیترین خواستههای مردم شهری است که نزدیک به دو دهه میشود محروم از چنین نعمتهایی، چشمبهراه راهکار و تدبیری کارآمد و پایدار از سوی دولتمردانشان هستند. موضوعی که اکنون، بزرگترین انتظار مردم نصف جهان از رئیس دولت چهاردهم است.
ایسنا: در خلاصۀ داستان «زنانی که با گرگها دویدهاند» که مانند همۀ ساختههای گروه «هنر و تجربه» فیلمی غیرتجاری است، چنین میخوانیم: «و اکنون هزاران سال بعد ژاله شک میکند، میلغزد و آنجا که باید داستانش در اوج تمام شود «زنانی که با گرگها دویدهاند» آغاز میشود.» ژاله زنی جوان است که پس از بریدن و نجاتدادن خودش از سازمان مجاهدین خلق، در اواخر جنگ هشت سالۀ ایران و عراق، به مرحلۀ تازهای قدم میگذارد.
یک پژوهشگر حوزۀ موسیقی با تأکید بر نقش رسانهها برای تغییر فضای رکود و بحران در موسیقی، گفت: انتظار هنرمندان موسیقی از رئیسجمهور، دولت آینده و البته از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامیِ دولت چهاردهم این است که چتر حمایتی خود را به روی موسیقی بگشایند.