شماره روزنامه ۶۰۳۹
|

  • انتخابات از شوش تا تجریش

    دنياي اقتصاد: در میادین پایتخت در این چند روز باقی‌مانده به انتخابات زودهنگام ریاست‌جمهوری چه می‌گذرد؟ از میدان شوش تا میدان تجریش را رفتیم تا با کمترین مداخله، شهر را مشاهده کنیم؛ شهری که حالا وارد یکی از گرم‌ترین تابستان‌هایی که به خود دیده، شده است. به نظر فضای انتخاباتی امروز شکل متفاوتی با دوره‌های پیشین انتخابات ریاست‌جمهوری دارد. این تفاوت را می‌شود در ستادهای انتخاباتی و نوع تبلیغات ریاست‌جمهوری در این دوره دید. هرچند که ۴روز دیگر باقی مانده و باید دید چه اتفاقی قرار است در اجتماعات انتخاباتی بیفتد.
  • چه کسانی بازی را در منطقه برهم زدند؟

    دنیای اقتصاد: المانیتور در گزارشی به بررسی آخرین تحولات منطقه به‌ویژه تنش‌‌‌‌ها بین اسرائیل و لبنان پرداخت و نوشت در ماه‌‌‌‌های اولیه کارزار اسرائیل در غزه، مقامات پنتاگون موفقیت خود را در بازدارندگی در برابر نیروهای نیابتی ایران و سوق دادن منطقه به سمت درگیری‌‌‌‌های وسیع‌‌‌‌تر و همه‌جانبه اعلام کردند. با این حال، با گذشت نزدیک به ۹ ماه از جنگ غزه، خطوط گسل کلیدی در سراسر خاورمیانه به طور فزاینده‌‌‌‌ای در حال ظهور است.
  • جام‌جم در ترازوی نقد بهارستان

    دنياي اقتصاد- شيرين جمشيديان: تا کنون سه مناظره انتخاباتی برگزار شده است. در این میان اما از یکسو انتقاداتی به روند کلی مناظره‌ها وجود دارد و از سوی دیگر انتقاداتی نسبت به خود سانسوری، عدم نقد مسائل روز و ارائه برنامه از سوی نامزدها مطرح می‌شود. همین موارد موجب شده انتظارات بخشی از نخبگان سیاسی و جامعه از مناظرات برطرف نشود و شناخت قابل اتکایی از نامزدهای ریاست‌جمهوری دوره چهاردهم به وجود نیاید. نمایندگان مجلس نیز از سه مناظره‌ای که تاکنون برگزار شده انتقاد دارند. ۵ نماینده سه مناظره انتخابات ریاست‌جمهوری را تحلیل کردند. آنها معتقدند که اگرچه مناظرات به هدف اصلی و مدنظر مردم نرسیده، اما تاکنون مناظره سوم نسبت به دو مناظره ابتدایی نمره بالاتری دریافت می‌کند.
  • دیوار عدم مشارکت ترک برداشته است؟

    دکتر رحمن قهرمان‌پور/تحليلگر انتخابات و سياست خارجي
    یک روز پیش از آغاز مناظره چهارم نامزد‌ها در تلویزیون علایمی از افزایش تمایل نخبگان و فعالان سیاسی به بسیج انتخاباتی دیده می‌شود. در دو روز گذشته نامزد‌ها به متن جامعه رفتند تا به بسیج انتخاباتی کمک کنند. بی‌شک سخنرانی‌های جنجالی ظریف در کاشان و گرگان نقش مهمی در گرم‌تر شدن تنور انتخابات داشت. جلیلی هم کوشید تجمع هواداران خود در میدان نقش جهان را به نقطه جهش تبدیل کرده و مسیر تبدیل شدن خود به نامزد اصلی اصولگرایان را هموار کند. اما پر نشدن میدان نقش جهان این کار را بسیار دشوار کرد. استقبال از پزشکیان در شیراز و از قالیباف در قزوین هم معمولی بود و حاکی از اتفاق خاص‌ یا شکل‌گیری موج زیرین در جامعه نبود.
  • خاورمیانه به سمت فاجعه پیش می‌رود؟

    دنیای‌اقتصاد: سیاستمداران منطقه در حال دست و پا زدن هستند. آیا کسی نمی‌تواند جلوی این آشفتگی را بگیرد؟ سیمون تیسدال مفسر امور خارجه در روزنامه گاردین می‌نویسد: ماه آینده هنگامی که بنیامین نتانیاهو به واشنگتن پرواز می‌کند، به او توصیه می‌شود از حریم هوایی و فرودگاه‌های بریتانیا اجتناب کند. بریتانیا به عنوان یکی از اعضای موسس دیوان کیفری بین‌المللی (ICC) می‌تواند از نظر قانونی و اخلاقی خود را موظف به بازداشت نخست‌وزیر اسرائیل در صورت ورود به خاک جزیره بداند. این موضوع به این دلیل است که دادستان کل دادگاه بین‌المللی جزایی به دنبال حکم بازداشت نتانیاهو به اتهام جنایات جنگی و جنایت علیه بشریت در غزه است، جایی که بیش از ۳۷۰۰۰ نفر، عمدتا غیر‌نظامی جان خود را از دست داده‌اند.
  • واکنش مجلس به اقدام خصمانه دولت کانادا

    دنیای‌اقتصاد: ۲۵۰ نماینده مجلس با امضای بیانیه‌‌‌ای اقدام خصمانه دولت کانادا در قرار دادن سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در لیست تروریستی را محکوم کردند.
  • برنامه‌های اقتصادی نامزد اصلاح‌طلبان چیست؟

    مهندس عابد مشایخ/رئیس کمیته اقتصادی ستاد امید پزشکیان
    جاری‌سازی راهبرد حکمرانی شبکه‌ای، دولت قوی با جامعه‌ای قدرتمند را برای کشور به ارمغان می‌آورد، همین طرز فکری که تیم متخصص دکتر پزشکیان دنبال می‌کند و پرچمدار آن است. ما مجموعه تیم اقتصادی دکتر پزشکیان، بر این باوریم که شعارهای پوپولیستی و طرح‌های توهمی قابلیت اجرا ندارد، بلکه تنها باعث افزایش بدبینی و دلخوری مردم خواهد شد. آنچه برای آن قول عملیاتی می‌دهیم، برنامه اقتصادی دکتر پزشکیان است که معطوف بر ابعاد اجتماعی و تلاش بر اجرای عدالت اجتماعی در راستای کاهش تورم و فقر است. موضوع مهمی که در بهبود شبکه اقتصادی کشور شاخص است، ایجاد شفافیت در عملکرد سیستم‌های اقتصادی است، اجرای این استراتژی به کاهش فساد پیچیده منجر خواهد شد. تک‌نرخی کردن ارز، از منصه‌های ظهور و بروز اقتصاد غیر‌رانتی است که می‌تواند در کاهش قاچاق کالا و توسعه صادرات، نقش بی‌بدیل بازی کند. برنامه‌های مجدانه اقتصادی دکتر پزشکیان تاکید بر چابک‌سازی دولت دارد و از آن‌سو قویا بر مردمی‌سازی اقتصاد متمرکز خواهد بود.
  • تهران؛ میزبان نشست مجمع گفت‌‌‌وگوی همکاری آسیا

    دنیای اقتصاد: نشست مقامات ارشد مجمع گفت‌‌‌وگوی همکاری آسیا (ACD) به ریاست «مهدی صفری» معاون دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه ایران برگزار شد. مقامات ارشد ۳۲ کشور در این جلسه، ضمن بررسی آخرین تحولات مجمع، اسناد نشست وزرای امور خارجه نظیر بیانیه تهران، آیین کار و مقررات دبیرخانه این مجمع جهت تصویب در نشست وزرای خارجه ACD را مورد بررسی قرار دادند.
  • نامزدها از اظهارات دشمن‌شادکن پرهیز کنند

    پايگاه اطلاع‌رساني دفتر مقام معظم رهبري: رهبر معظم انقلاب اسلامی روز گذشته در دیدار مسوولان قوه‌قضائیه، «حل‌وفصل مسائل و اختلافات مردم براساس عدالت» و «جلوگیری از عبور از خط قرمز قانون» را از مسوولیت‌های اصلی دستگاه قضا برشمردند و افزودند: مهم‌ترین وظیفه دستگاه قضایی اجرای شجاعانه و بدون ملاحظه عدالت است.
  • راه دور و دراز تا پیمان دفاعی آمریکا و عربستان

    دنیای اقتصاد-کامران کرمی: بلال صعب رئیس بخش آمریکا- خاورمیانه و مشاور شورای علمی- آکادمیک تحقیقات و مشاوره TRENDS در یادداشتی برای سایت «بریکینگ دیفنس» بزرگ‌ترین آژانس خبری مستقر در نیویورک که متمرکز بر حوزه دفاعی است، برخی از چالش‌‌های ایجاد یک پیمان دفاعی ایالات متحده و عربستان سعودی را به بحث گذاشته است.
  • معمای پدیده انتخابات ۱۴۰۳

    دنياي اقتصاد: طی دو هفته گذشته نظرسنجی‌های مختلفی دریک بازه زمانی یکسان درباره نتایج انتخابات ریاست‌جمهوری صورت گرفته که هر کدام با دیگری متفاوت است. در این نظرسنجی‌ها برخی از نامزدهای انتخابات در صدر قرار دارند و آرای برخی دیگر روند کاهشی داشته است. در همین ارتباط عباس عبدی، روزنامه‌نگار و پژوهشگر در گفت‌وگو با «دنیای‌اقتصاد» علت اصلی متفاوت بودن نتایج نظرسنجی‌ها را مستقل نبودن نهادهای اصلی و تعدد نظرسنجی‌ها دانست. اوهمچنین از رشد آرای یک نامزد و کاهش رای دو نامزد رقیب وی خبر داد.
  • نامزدها صریح بیان کنند: تحریم‌ها را چگونه رفع می‌کنند؟

    منصور بیطرف
    در هفته گذشته وقتی دکتر جواد ظریف در میزگرد تلویزیونی دکتر پزشکیان، نامزد دور چهاردهم انتخابات ریاست جمهوری ظاهر شد و از برجام دفاع کرد، به احتمال خیلی زیاد حدس می‌زد که مدت کوتاهی بعد از این دفاع مورد هجمه و حمله اصولگرایان قرار بگیرد. اتفاقی که هنوز یک ساعت از این میزگرد نگذشته بود، رخ داد. جدا از حواشی این دفاع و حمله، دفاع برجامی ظریف دو سوال مهم را دوباره آشکار و به ذهن متبادر کرد. به عبارتی روی صحنه آورد و آن این است : ۱- سیاست خارجی کشور چگونه پی‌ریزی می‌شود و ۲- رئیس جمهور و وزیر امور خارجه‌اش تا چه اندازه در پی‌ریزی سیاست خارجی نقش دارند‌؟
  • قمار چین در خاورمیانه؟

    دنیای اقتصاد: پکن خود را به عنوان جایگزینی برای ایالات متحده معرفی می‌‌‌کند، اما اینکه چگونه این استراتژی در درازمدت علیه قدرت سیاسی و نظامی آمریکا عمل خواهد کرد، نامشخص است. به گزارش روزنامه صبح چین جنوبی، تعهدات چین در خاورمیانه در دهه گذشته، به ویژه پس از بهار عربی و در بحبوحه خروج ایالات متحده از منطقه، افزایش یافته است. به طور سنتی، پکن برای ایجاد روابط متوازن با همه طرف‌‌‌ها و در عین حال اجتناب از تشدید درگیری در منطقه تلاش می‌‌‌کند.

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر