با حضور معاون اول رئیسجمهور و وزیر صنعت، معدن و تجارت در سنگان صورت گرفت
بهرهبرداری از دو کارخانه فرآوری سنگآهن
به گزارش «دنیای اقتصاد» گندلهسازی شرکت اپال پارسیان سنگان با مشارکت ایمیدرو با حجم سرمایهگذاری حدود ۱۱۰۰ میلیارد تومان و همچنین کارخانه ۵/ ۲ میلیون تنی کنسانترهسازی شرکت صنعتی و معدنی توسعه ملی توسط شرکت توسعه ملی با حجم سرمایهگذاری حدود ۸۰۰ میلیارد تومان و فاز سوم کارخانه کنسانترهسازی شرکت نگین احیا سپاهان بهطور رسمی با حضور مقامات بلند پایه کشوری و استانی به بهرهبرداری رسمی رسیدند.معادن سنگآهن سنگان با دارا بودن ذخیره بیش از ۲/ ۱ میلیارد تن، تامینکننده خوراک مورد نیاز کارخانههای کنسانتره و گندلهسازی شرکتهای سرمایهگذار برای تولید ۵/ ۱۷ میلیون تن کنسانتره و ۱۵ میلیون تن گندله است. چشمانداز مجتمع سنگآهن سنگان، استخراج ۴۰ میلیون تن سنگآهن و ۱۲۰ میلیون تن سنگ باطله و در مجموع در حدود ۱۶۰ میلیون تن عملیات معدنی برای تامین خوراک شرکتهای سرمایهگذار است.مجتمع سنگآهن سنگان در شرق استان خراسان رضوی و در فاصله ۳۰۰ کیلومتری جنوب شرقی مشهد، ۶۸ کیلومتری جنوب غرب تایباد، ۴۰ کیلومتری شهر خواف و ۱۸ کیلومتری شمال شرق شهر سنگان واقع شده که از دو مسیر مشهد- تربت جام- تایباد- سنگان یا مشهد-تربت حیدریه -خواف-سنگان قابل دسترسی است.
معادن کشور از ظرفیتهای مهم تحقق اقتصاد مقاومتی هستند
معاون اول رئیسجمهور در مراسم افتتاح کارخانههای گندلهسازی اپال پارسیان و کنسانتره توسعه ملی در سنگان گفت: حل مسائل اقتصادی و توسعه کشور نیازمند تفاهم و راهکار مشترک است. خوشبختانه سیاستهای اقتصاد مقاومتی از این ویژگی برخوردار است که همه نیروها و قوای کشور بر درستی آن برای برونرفت از چالشها و دستیابی به توسعه تفاهم داشتند.اسحاق جهانگیری با اشاره به اینکه امروز همه باید از خود بپرسیم که برای اقتصاد مقاومتی چه کردهایم، گفت: من بهعنوان مسوول پیگیری این سیاستها تلاش کردهام تا در دو سال اخیر پرچم آن برافراشته بماند، به همین منظور ستادهایی در استانها برای پیگیری طرحهای اقتصاد مقاومتی دایر کردیم.معاون اول رئیسجمهور تصریح کرد: با وجود انتقادهای مطرح شده مبنی بر اینکه ما در بخش معدن کم کار کردهایم، گامهای بلندی در این حوزه برداشته شده و معادن بزرگ کشور به خوبی فعال شدهاند.
جهانگیری ادامه داد: سالها پیش که در کسوت وزیر صنعت به منطقه آمدم هیچ زیرساختی در منطقه نبود و با خود فکر میکردم که چگونه میتوان این گوشه از کشور را توسعه داد. امروز با اطمینان به مردم ایران و شهرستان خواف میگویم اینجا یکی از قطبهای مهم معدن در حال شکلگیری است.وی کار در معدن را دشوار و سخت توصیف کرد و گفت: کسی که در معدن کار نکرده باشد نمیتواند دشواری این کار را بفهمد، من خود، نان معدن خوردهام و فرزند معدنکار بودهام.معاون اول رئیسجمهور با بیان اینکه به همت وزارت صنعت، معدن و تجارت و همکاری بخش خصوصی معدن به یک رشته صنعتی مهم تبدیل شده است، افزود: همه معادنی که مرتبط با صنعت هستند توسعه یافتهاند ما دیگر سنگآهن خام صادر نمیکنیم و فولاد کشور از واردات سنگآهن بینیاز شده است.
جهانگیری با بیان اینکه امروز خواف در توسعه استان بزرگ خراسان رضوی تاثیرگذار است، گفت: اصفهان وقتی صنعتی شد که در دهه چهل، کارخانه ذوبآهن در آن شهر راهاندازی شد و همچون لکوموتیو بخش صنعت را در آن استان به تحرک واداشت.معاون اول رئیسجمهور افزود: هنگامی که طرفهای خارجی حاضر در این طرحها به بهانه تحریم کشور کنار کشیدند با کمک مهندسان داخلی، کار ساخت تجهیزات و راهاندازی این مجتمع عظیم انجام شد و این نشان میدهد در مهندسان ایرانی توان و خلاقیت بزرگی شکل گرفته است.وی با اشاره به اینکه روزگاری این فناوریها تنها در اختیار چند کشور بود از به میدان آمدن بخش خصوصی قدردانی کرد و گفت: در این طرحها میلیاردها تومان بخش خصوصی سرمایهگذاری کرده که قابل ستایش است و مصداق تحقق اقتصاد مقاومتی است. قطعا دولت با وضعیت کنونی بودجه نمیتوانست چنین طرحهای عظیمی را به تنهایی راهاندازی کند.
جهانگیری با بیان اینکه راهاندازی کارخانه کنسانتره ۲ میلیون تنی در ۳۰ ماه شگفتآور است، افزود: در این وضعیت که عدهای خود را به آب و آتش میزنند تا گرهی از کار کشور باز کرده، توسعه ایجاد و به ملت خدمت کنند، عدهای به دنبال مایوس کردن مردم و فعالان و چوب لای چرخ توسعه کشورگذاشتن هستند.وی با بیان اینکه ما فشار مسائل اقتصادی بر دوش مردم را درک میکنیم، گفت: برای کم کردن این فشار ایجاد اشتغال و توسعه باید همه با هم همصدا شویم.معاون اول رئیسجمهور خاطرنشان کرد: خوشبختانه در منطقه خواف ۱۰ هزار میلیارد تومان طرح در حال اجراست و مردم این گوشه از کشور خواهند دید که شهرستانشان به کانون اصلی توسعه تبدیل خواهد شد.وی در این مراسم مردم شهرستان خواف را نماد همبستگی و همزیستی ملی دانست و اظهار امیدواری کرد دولت بتواند حقوق همه اقلیتهای قومی و مذهبی و ایرانیان در سرتا سر کشور را ادا کند زیرا این نظام متعلق به همه ایرانیان است و دولت خود را موظف به خدمت به آنها میداند.
نیازمند جذب ۴/ ۸ میلیارد دلار برای تحقق ظرفیت ۵۵ میلیون تنی فولاد هستیم
وزیر صنعت، معدن و تجارت نیز در مراسم افتتاح کارخانههای گندلهسازی اپالپارسیان و کنسانتره توسعه ملی در سنگان گفت: برای رسیدن به ظرفیت ۵۵ میلیون تنی فولاد کشور به ۴/ ۸ میلیارد دلار برای فعالیتهای صنایع معدنی و معادن کشور و ۵/ ۱۴ میلیارد یورو برای زیرساختهای این صنعت نیاز داریم.محمد شریعتمداری با اشاره به اینکه اولین فرمانهای اکتشاف در این نقطه از کشور در زمان وزارت دکتر جهانگیری در وزارت صنایع و معادن صادر شد، تصریح کرد: سرزمین سنگان، طلایی خاکسترگرفته بود که حالا به همت دستاندرکاران این غبارها کنار رفتهاند و از دل خاک یک ثروت بزرگ ملی روییده است.
وزیر صنعت، معدن و تجارت سنگان را مرکز بزرگ فولاد کشور دانست و افزود: در سال ۹۹ از حدود ۶۰ میلیون تن ظرفیت کنسانترهسازی کشور ۲۰ میلیون تن (معادل یکسوم کل تولید کنسانتره) در سنگان خواهد بود.شریعتمداری دسترسی به ۵۵ میلیون تن ظرفیت فولاد کشور را دستیافتنی دانست و تاکید کرد: ستاد عالی فولاد کشور برای رفع عدم توازنها در صنعت فولاد کشور راهاندازی شده است و رسیدن به صادرات ۱۵ میلیون تنی فولاد نیز دیگر رویا نیست و در نزدیکی این رقم قرار داریم.وزیر صنعت، معدن و تجارت با تاکید بر ضرورت توجه به حمل و نقل ریلی در زمینه ترانزیت مواد معدنی، تصریح کرد: باید زمینه ایجاد ۱۱۰ میلیون تن ظرفیت انتقال کالا در ریل کشور را فراهم کنیم؛ یعنی ظرفیت موجود ۵ برابر شود.
۲۳ درصد زنجیره فولاد در سنگان است
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت نیز دراین مراسم ضمن ابراز قدردانی از پیمانکاران، مشاوران، مدیران، کارکنان، کارگران و مسوولان محلی، گفت: فعالیتهای انجام شده، حاصل دستور عملیات اکتشاف زمان آقای جهانگیری است. از جمله مزایای این پروژهها، زمان کوتاه راهاندازی آنهاست.مهدی کرباسیان افزود: موضوع دیگر ملی بودن پروژههاست. یکی از اصرارهای دولت دوازدهم، تشکیل ستاد فولاد بود که انجام شد، همچنین طرح جامع معدن تدوین شده و باید مسائل آن را در منطقه ببینیم.وی با بیان اینکه ۱۲ هزار کیلومتر مربع کار اکتشافی با سازمان زمینشناسی و اکتشافات معدنی انجام شده، تصریح کرد: در این منطقه ۱۳محدوده امیدبخش داریم. برخلاف انتظار، فلز روی زیادی در منطقه داریم که اگر کار اکتشافی عمیقتری انجام دهیم، آینده این منطقه بسیار خوب خواهد شد.رئیس هیاتعامل سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایعمعدنی ایران افزود: در این منطقه حدود ۴ هزار نفر بهطور مستقیم و ۱۲ هزار نفر بهصورت غیرمستقیم بهکار مشغولند.
وی با اشاره به اینکه موضوع زیرساخت در منطقه سنگان در سال ۹۲ در حد صفر بود، تصریح کرد: با حمایت مسوولان استانی، برق در این منطقه تامین شده و حتی ۱۵۰ مگاوات برق اضافه وجود دارد و در بخش گاز نیز قرار است از گازبها سرمایهگذاری شود.وی ادامه داد: در مورد موضوع آب، در جلساتی با حضور آقای شریعتمداری و استاندار، راهکارهای خوبی در نظر گرفته شد. در مورد جاده نیز تفاهمی با اداره راه صورت گرفته و تاکنون ۲۲ کیلومتر نهایی شده و آماده افتتاح است. از طرف تربتحیدریه نیز تفاهماتی برای احداث آن صورت گرفته است.کرباسیان تصریح کرد: سنگآهن در این منطقه ۲۰ تا ۳۰ دلار فروش میرود اما با احداث کارخانهها فرآوری قیمت گندله به ۱۳۰ دلار در تن رسیده است. میبینیم که ارزشافزوده در کنار اشتغال چه اثری گذاشته است.
سهام اپال پارسیان به مردم واگذار میشود
در این مراسم مسعود سمیعینژاد، رئیس هیاتعامل شرکت سرمایهگذاری پارسیان نیز گفت: مدل سرمایهگذاری در این منطقه، معماری خاصی داشت که در آن دولت و بخش خصوصی مشارکت داشتند؛ این در حالی بود که برخی صاحبنظران میگفتند با دولت کار نکنید.
افزایش خلوص سنگآهن سنگان
مدیرعامل شرکت سرمایهگذاری توسعه ملی نیز در مراسم افتتاح کارخانههای گندلهسازی اپالپارسیان و کنسانتره توسعه ملی در سنگان افزود: کارخانه سنگان، بیکیفیتترین سنگآهن را به کنسانتره با عیار ۶۸ درصد تبدیل میکند.خداداد غریبپور با بیان اینکه این پروژه ۳۲ماهه انجام شد و برای آن ۲۱۰۰ میلیارد تومان هزینه شد، گفت: در ساخت این کارخانه از فناوری بالا استفاده شده که ۱۵ درصد در آب و برق صرفهجویی میشود.
وی با اشاره به سرمایهگذاریهای انجامشده در این طرح افزود: سرمایهگذاری در واحد تولید کنسانتره و گندلهسازی شرکت صنعتی و معدنی توسعه ملی، حدود دو هزار و شصت و یک میلیارد تومان (۲،۰۶۱ میلیارد تومان) در بخشهای ماشینآلات، تجهیزات، تاسیسات و ساختمان و با احتساب سرمایهگذاریهای زیرساختی است که مبلغ دو میلیارد و ۲۱۱میلیون یوآن بهصورت ارزی و بالغ بر هزار میلیارد تومان بهصورت ریالی است.غریبپور با بیان اینکه این مجتمع در زمینی به مساحت ۸۰ هکتار احداث شده است، تصریح کرد: هماکنون شاهد افتتاح خط تولید کنسانتره آهن به میزان ۵/ ۲ میلیون تن در سال در فاز اول هستیم که با بهرهبرداری از خط تولید گندلهسازی به میزان ۵/ ۲ میلیون تن در سال در فاز دوم و در نیمه اول سال ۱۳۹۷ در مجموع ۵ میلیون تن کنسانتره به ۵ میلیون تن محصول گندله تبدیل و سهم شرکت صنعتی و معدنی توسعه ملی از چشمانداز ۸۰ میلیون تن کنسانتره و گندله به ۲/ ۶ درصد خواهد رسید.
ارسال نظر