شماره روزنامه ۶۱۰۵
|
آرشیو روزنامه شماره ۶۰۹۹ دنیای اقتصاد

اخبار صنعت، معدن و بازرگانی - روزنامه شماره ۶۰۹۹

  • مانع پیش‌بینی‌پذیری اقتصاد

    دنیای اقتصاد: در نشست شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی مقرر شد مهلت رفع تعهدات ارزی کالاها به صورت موردی در نشستی با حضور نمایندگان سازمان توسعه تجارت، بانک مرکزی و دبیرخانه شورای گفت‌وگو بررسی و بازنگری شود. با تشکیل دولت چهاردهم به ریاست مسعود پزشکیان، امید تازه‌ای به اصلاح امور تجاری و تغییر در فرآیند‌های رفع تعهدات ارزی فراهم شده است. تاجران و فعالان بخش خصوصی از نبود گفت‌وگو و تعامل بین دولت و بخش خصوصی گله دارند و این شکایات در صد و بیست و چهارمین نشست شورای گفت‌و‌گوی دولت و بخش خصوصی مطرح شد.
  • تشدید ناترازی برق در سال‌های آتی

    دنیای اقتصاد: مهم‌ترین‏‏‌ عارضه‏‏‌ای‏‏‌ که‏‏‌ صنعت‏‏‌ برق در سال‌های‏‏‌ اخیر به‏‏‌ آن دچار شده، ناترازی‏‏‌ در تامین‏‏‌ و تقاضای‏‏‌ برق در ایام اوج مصرف است‏‏‌. بررسی‏‏‌ شاخص‏‏‌های‏‏‌ کلان بخش‏‏‌ برق در سال ١٤٠٢ نشان می‌دهد که اگرچه‏‏‌ ظرفیت‏‏‌ اسمی‏‏‌ نیروگاه‌های‏‏‌ کشور ۱.۷درصد افزایش‏‏‌ یافته‏‏‌، اما رشد تقاضای‏‏‌ برق در زمان پیک‏‏‌ ۵.۸درصد بوده و به‏‏‌ همین‏‏‌ دلیل‏‏‌ ناترازی‏‏‌ برق شدت گرفته‏‏‌ است‏‏‌. همچنین بار تامین‌نشده در اوج تقاضا در سال ۱۴۰۲، ۱۲۴۴۳مگاوات بوده است. این میزان در سال‌های ۱۴۰۱ و ۱۴۰۰ به ترتیب ۹۶۹۰ و ۱۱۹۲۶مگاوات بوده که بیانگر افزایش ۲۸.۴درصدی و تشدید ناترازی برق است.
  • توسعه صادرات فولاد؛ اولویت دولت چهاردهم

    دنیای‌اقتصاد: وزیر صمت راهبردهای تحقق جهش تولید با مشارکت مردم را ایفای نقش مستمر و متعهدانه‌‌ تشکل‌های بخش خصوصی دانست و تاکید کرد که در تلاشیم تا زمینه اجرای این راهبرد را فراهم کنیم.
  • مصرف ۱۵‌درصد از آب شرب تهران توسط ۵‌درصد شهروندان

    دنیای‌اقتصاد: معاون درآمد و امور مشترکان آبفای استان تهران گفت: ۵‌درصد از تهرانی‌ها ۱۵‌درصد از آب شرب تهران را مصرف می‌کنند که برای این مشترکان علاوه بر اخطار، محدودیت‌هایی در روز ایجاد می‌شود.
  • ترویج گفتمان رقابت‌‌‌پذیری و توسعه فضای رقابتی

    دنیای‌اقتصاد: یازدهمین پیش‌‌‌نشست از سلسله پیش‌‌‌نشست‌‌‌های اولین همایش سالانه بین‌المللی تنظیم‌‌‌گری و سیاستگذاری رقابت در ایران با عنوان « The first Online Seminar on Regulation and Competition Policy» در راستای افزایش تعاملات بین‌المللی مرکز ملی رقابت‌‌‌ با حضور سخنرانانی از آنکتاد، بریکس، سازمان همکاری‌‌‌های شانگهای و کشورهایی نظیر روسیه، هند و انگلستان، به صورت برخط برگزار شد. محمود دودانگه، نایب‌‌‌رئیس شورا و مرکز ملی رقابت اظهار امیدواری کرد که این نشست و جلسه، سرآغازی باشد برای آنکه بتوانیم رقابت و رقابت‌‌‌پذیری را با دنیا، با نگاه یکپارچه جلو ببریم و در نهایت بتوانیم با پیوندهایی که با نهادهای مختلف برقرار می‌‌‌کنیم، بخش‌‌‌های مختلف اقتصادی را به جایگاه بالاتری در حوزه رقابت‌‌‌پذیری برسانیم.
  • اتحاد تجاری آنگلوساکسون‌ها

    دنیای اقتصاد: اتاق بازرگانی آمریکا در کانادا (AmCham Canada) یک سازمان خصوصی، غیرانتفاعی و عضویت‌محور است که به بهبود جریان دوسویه تجارت کالاها و خدمات و سرمایه‌گذاری بین کانادا و ایالات‌متحده می‏‏‌پردازد. این نهاد، عضو کلیدی اتاق بازرگانی ایالات‌متحده، بزرگ‌ترین سازمان کسب‌وکار بین‌المللی در جهان است. اتاق بازرگانی ایالات‌متحده، با شعب متعدد در بیش از ۱۱۲کشور جهان، به‌عنوان یکی از اتاق‌های پیشرو در زمینه بازرگانی شناخته می‌شود. روابط تجاری بین آمریکا و کانادا جزو ارتباطات اقتصادی مستحکم‌ و پایدار در جهان است. این دو کشور همسایه، از سال‌ها پیش به تبادل کالاها، خدمات و سرمایه مشغول بوده‏‏‌اند. این روابط، نه‌تنها به تقویت اقتصاد هر دو کشور کمک کرده، بلکه موجب افزایش همکاری‏‏‌ها در دیگر حوزه‌ها نیز شده است.
  • ضرورت تعامل سازنده با دنیا

    محمدرضا مودودی / مدیر خانه ترویج تجارت جهانی
    تجارت یکی از مهم‌ترین شاخصه‌‌‌‌‌‌‌های موثر بر تولید ناخالص داخلی است. از تجارت می‌توان به‌عنوان یکی از موتورهای محرک توسعه اقتصادی و اثرگذار بر صنعت کشور نام برد. تسهیل تجارت و ارتقای سطح صادرات زمینه گذار کشور به اقتصادی سالم و با درآمدهای پایدار را فراهم می‌کند. ضعف در توسعه صادرات یکی از مشکلات کلیدی اقتصاد ایران است که خود به‌عنوان مانعی در مسیر گسترش تولید بدل شده‌ است. برقراری روابط تجاری سازنده با دنیا، ظرفیت‌های بالقوه‌‌‌‌ای را برای ثروت‌آفرینی و اشتغال‌زایی ایجاد می‌کند و از این مورد اهمیت است.
  • توافق برای تولیدات و صادرات مشترک شرکت‌های دو کشور

    دنیای‌اقتصاد: در دیدار رئیس و دبیرکل اتاق تهران با نایب‌‌‌رئیس اتاق صنایع استانبول، علاوه بر بررسی زمینه‌‌‌های همکاری‌‌‌های مشترک در توسعه روابط تجاری و صنعتی ایران و ترکیه، برای آغاز یک برنامه اجرایی آزمایشی در صنعت نساجی از تولید تا صادرات به بازارهای ثالث و برندسازی آن توافق شد. دو طرف همچنین توافق کردند یک برنامه اجرایی را برای همکاری‌‌‌های مشترک میان صنایع دو کشور با تمرکز بر صادرات، تدوین کنند.
  • مصوبه دولت در مورد رسوب کالا در بندر بوشهر اجرایی شود

    دنیای‌اقتصاد: رئیس اتاق بوشهر با اشاره به رسوب کالا در بندر بوشهر، اجرایی شدن مصوبه دولت و انتقال کالا از منطقه یک به منطقه ویژه اقتصادی دو در جهت تسهیل امور صاحبان کالا را خواستار شد. خورشید گزدرازی در هفتاد و نهمین نشست شورای گفت‌‌‌وگوی دولت و بخش خصوصی استان بوشهر با اشاره به تکمیل ظرفیت دپوی کالا در بندر بوشهر، گفت: با وجود مصوبه هیات‌دولت و نامه معاون اول رئیس‌‌‌جمهور دولت سیزدهم و پیگیری‌‌‌های مکرر شورای گفت‌‌‌وگوی استان و استاندار، گمرک بوشهر با اقامه دلایل مبتنی بر مشکلات زیرساختی و فنی، تاکنون نتوانسته است امکان عبور داخلی اداری وفق ماده ۶۰ قانون امور گمرکی و تبصره ۴ آن ماده را فراهم آورد.
  • موافقت‌‌‌نامه تجارت ترجیحی بین ایران و افغانستان در حال تنظیم است

    دنیای‌اقتصاد: محمد خاکی، رئیس اتاق خرم‌‌‌آباد، در نشست وبیناری فعالان اقتصادی لرستان و افغانستان، گفت: موافقت‌‌‌نامه تجارت ترجیحی بین ایران و افغانستان در حال تنظیم است. رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی خرم‌‌‌آباد افزود: امید می‌رود موافقت‌‌‌نامه تجارت ترجیحی بین ایران و افغانستان هرچه زودتر نهایی و تعرفه‌‌‌ها برای فعالان اقتصادی مشخص شود.
  • بخش خصوصی سمنان آماده همکاری با چین در توسعه نیروگاه‌‌‌های خورشیدی

    دنیای‌اقتصاد: رئیس اتاق سمنان از آمادگی فعالان اقتصادی بخش خصوصی این استان برای همکاری با چین در همه زمینه‌‌‌ها به‌خصوص در توسعه نیروگاه‌‌‌های خورشیدی مدرن در استان سمنان خبر داد.

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر