شماره روزنامه ۶۱۰۸
|

  • «نبرد روز حساب» در لبنان

    دنیای اقتصاد: تنش‌ها میان اسرائیل و حزب‌الله به‌طور لحظه‌ای در حال افزایش است. هر دوطرف یکدیگر را به حملات شدیدتر تهدید کرده‌اند. موشک‌های حزب‌الله به حیفا رسیده و خطر بیخ گوش کسانی است که در تل‌آویو هستند. در مقابل، اسرائیل نیز در جنایت‌های روز گذشته‌اش جان بیش از ۲۰۰نفر را گرفت.
  • نیویورک زیر سایه جنگ

    دنیای‌اقتصاد: رهبران جهان از امروز سه‌شنبه، درباره سه جبهه جنگی، یعنی تغییرات آب و هوایی، افزایش سطح آب دریاها و پیشنهادها برای گسترش نمایندگی در شورای امنیت بحث خواهند کرد. به نوشته روزنامه نیویورک‌تایمز، هنگامی که مجمع عمومی سازمان ملل متحد در روز سه‌شنبه به وقت محلی در نیویورک تشکیل ‌شود، توجه به جنگ‌های بزرگی که در اوکراین، غزه و سودان در جریان است، متمرکز می‌شود؛ درحالی‌که نه نهاد جهانی و نه قدرت‌های جهانی نتوانسته‌اند به این خشونت‌ها پایان دهند.
  • میراث اقتصادی کیشیدا

    دنیای‌اقتصاد: فومیو کیشیدا، نخست‌وزیر ژاپن، در اولین سخنرانی سیاسی خود پس از روی کار آمدن در اکتبر۲۰۲۱، متعهد شد که اقتصاد را پس از سه دهه رکود «وفادارانه بازسازی کند». به گزارش الجزیره، کیشیدا در یک سخنرانی در پارلمان گفت که اقتصاد اولویت او «بیش از هر چیز» است. او به قانون‌گذاران گفت: «اقتصاد ژاپن با یک فرصت منحصر به فرد و بی‌سابقه برای دستیابی به تحولی مواجه است که در ۳۰سال گذشته دیده نشده است.
  • حمله موشکی به عمق اسرائیل

    دنیای اقتصاد: حزب‌الله لبنان در پاسخ به حملات اسرائیل ده‌ها موشک به پایگاه هوایی «رامات دیوید» در شرق حیفا شلیک کرد. گزارش‌ها حاکی است که این حمله دورترین حمله حزب‌الله در داخل اسرائیل از زمان آغاز درگیری‌های فرامرزی جاری در اکتبر سال گذشته بود.
  • پرونده‌سازی ترامپ برای رقبای داخلی

    دنیای‌اقتصاد: بهار سال۲۰۱۸ بود و دونالد جی.‌ترامپ، رئیس‌جمهوری آمریکا که با تحقیق فوری درباره روابط کمپین انتخاباتی خود با روسیه مواجه شد، از اینکه وزارت دادگستری تمایلی به حمله به کسانی که او آنها را دشمنان خود می‌دانست، نداشت خشمگین بود. به نوشته روزنامه نیویورک‌تایمز، در یک جلسه در دفتر بیضی شکل کاخ سفید، ترامپ به دستیاران مبهوت خود گفت که اگر جف سشنز، دادستان کل به وزارتخانه دستور ندهد که هیلاری کلینتون و جیمز بی.کومی، رئیس سابق اف‌بی‌آی را تعقیب نکند، او خود آنها را مورد تعقیب قانونی قرار خواهد داد. دونالد اف.مک‌گان دوم، ‌وکیل کاخ سفید با درک خطرات خارق‌العاده‌ای که این اقدام ترامپ می‌توانست داشته باشد، چراکه می‌خواست سیستم قضایی را برای اهداف سیاسی مورد سوءاستفاده قرار دهد، تلاش کرد تا با افسار زدن به خواست دونالد ترامپ، این سری از اقدامات را متوقف کند.
  • تعطیلی دفتر الجزیره در رام الله

    الجزیره: در برنامه زنده تلویزیونی، سربازان اسرائیلی تا بن دندان مسلح به دفتر الجزیره در کرانه باختری در رام‌الله یورش بردند و تعطیلی آن را به ولید العمری، رئیس دفتر اعلام کردند. سربازان به همه کسانی که در شیفت شب در دفتر کار می‌‌‌کردند، دستور دادند که آنجا را ترک کنند و به آنها گفتند که فقط می‌توانند وسایل شخصی خود را ببرند. این دستور از سوی مقامات نظامی اسرائیل صادر شد، به‌‌‌رغم اینکه این دفتر در منطقهA قرار دارد، منطقه‌‌‌ای که در توافق‌نامه اسلو تحت کنترل فلسطینی‌‌‌هاست. این اولین باری نیست که اسرائیل اقداماتی را در منطقه A انجام می‌دهد؛ جایی که رام‌‌‌الله و محل استقرار تشکیلات خودگردان فلسطین است. یک سال پیش «تور ونسلند» هماهنگ‌‌‌کننده ویژه سازمان ملل متحد برای روند صلح خاورمیانه گزارش داد که در فاصله ژوئن تا سپتامبر سال گذشته، تلفات فلسطینی‌‌‌ها بر اثر عملیات اسرائیل در منطقهA افزایش یافته است. دو منطقه دیگر در کرانه باختری اشغالی، منطقه Bاست که تشکیلات خودگردان نیز روی کاغذ آن را اداره می‌کند، اما کنترل امنیتی آن را با اسرائیل به‌‌‌طور اشتراکی بر عهده دارد. منطقه Cنیز تحت کنترل کامل اسرائیل است.
  • پیشتازی نامزد مارکسیست در انتخابات سریلانکا

    نیویورک‌‌‌تایمز: کاندیدای مارکسیست، «آنورا کومارا دیسانایا» در شمارش اولیه انتخابات ریاست‌جمهوری سریلانکا در روز یکشنبه پیشتاز است. این نامزد توانست بر موجی از خشم عمومی نسبت به نظم سیاسی مستقری که اقتصاد کشور آسیای جنوبی را به زمین زده است، سواری بگیرد. اگر دیسانایکه، ۵۵ساله به‌عنوان رئیس‌‌‌جمهور برگزیده شود، این یک چرخش قابل‌توجه برای حزب چپ نیم‌قرنی او، جاناتا ویموکتی پرامونا که مدت‌ها در حاشیه مانده بود، خواهد بود.
  • احتمال پیروزی بی‌سابقه افراطی‌ها در آلمان

    نیویورک‌‌‌تایمز: راست افراطی و چپ افراطی در آستانه کسب دستاوردهای قابل‌توجهی در رای‌‌‌گیری ایالتی آلمان هستند که روز یکشنبه برگزار شد. ناظران می‌‌‌گویند این نتایج احتمالا بر ثبات دولت ملی در برلین تاثیرگذار باشد. رای‌‌‌دهندگان روز یکشنبه برای انتخابات ایالتی در براندنبورگ، ایالت شرقی آلمان که برلین را مانند یک دونات احاطه کرده است، در یک رقابت منطقه‌‌‌ای که می‌تواند بر ثبات دولت اولاف شولتز صدراعظم تاثیر بگذارد، به پای صندوق‌های رای رفتند.
  • قطر به‌مثابه‌ یک قدرت عاریه‌ای

    دیانا گالیوا/محقق کالج سن آنتونی، دانشگاه آکسفورد ترجمه: محمدحسین باقی
    طی ۱۰ تا ۱۵سال گذشته، قطر بیشتر یک بازار فروش بوده و وقتی پای LNG به میان می‌آید، قطر بازیگر اصلی‌اش بوده است. وقتی بازار شروع به تغییر کند، این امر تاثیر اقتصادی منفی بر جامعه قطر خواهد داشت. با این ‌حال، ۱۵سال گذشته نیز منجر به سرمایه‌گذاری‌ها و ورود فناوری جدید به قطر شده و این کشور توانسته جایگاه مهمی به‌دست آورد.
  • جمعه تراژیک بیروت

    دنیای اقتصاد: شبکه‌های خبری روز جمعه فیلمی را پخش کردند که در آن یک ساختمان بلند در فاصله چند کیلومتری مرکز بیروت به دنبال حمله تروریستی اسرائیل به تلی از خاک تبدیل شده است. حداقل ۱۶نیروی حزب‌الله از جمله فرماندهان سطح بالا و ابراهیم عقیل در این تجاوز هوایی اسرائیل شهید شدند. حزب‌الله لبنان نیز در بیانیه‌ای شهادت «ابراهیم عقیل» ملقب به «تحسین»، فرمانده نیروهای ویژه یگان رضوان را تایید کرد. وزارت بهداشت لبنان هم اعلام کرد که در مجموع ۳۱نفر در این حمله تروریستی جان خود را از دست داده‌اند.
  • انفجارهای دوم در لبنان

    دنیای اقتصاد: لبنان روز گذشته نیز شاهد انفجار دستگاه‌های ارتباطی بود. بر اثر حوادث دو روز گذشته تاکنون حداقل ۱۲نفر شهید و حدود ۳هزار نفر زخمی شده‌اند که از این میان حال ۳۰۰نفر بحرانی گزارش شده است. بیمارستان‌های سراسر لبنان نیز به‌خط شده‌اند تا هزاران زخمی را مداوا کنند. در همین حال حزب‌الله لبنان متعهد به انتقام شد و اسرائیل را «کاملا مسوول» این حوادث تروریستی دانست. عضو کلیدی محور مقاومت تاکید کرد: «عملیات خود را برای حمایت از غزه، مردم و مقاومت» ادامه خواهد داد.
  • وحشت جهان از فرجام انتخابات آمریکا

    دنیای‌اقتصاد: طی ۹سال از ورود دونالد جی.ترامپ به سیاست آمریکا، تصور جهانی از ایالات متحده با تصویر یک کشور در هم گسیخته، غیرقابل پیش‌بینی و متزلزل همراه شده است. اولین و سپس دومین تلاش آشکار برای ترور رئیس‌جمهور سابق، نگرانی‌های بین‌المللی را تشدید کرده و ترس از آشفتگی خشونت‌آمیز و حرکت به سمت جنگ داخلی را افزایش داده است. به گزارش نیویورک تایمز کر استارمر، نخست‌وزیر بریتانیا می‌گوید از شنیدن این خبر که اف‌بی‌آی گفته است یک توطئه برای کشتن ترامپ را در زمین گلف فلوریدا، آن هم کمتر از ۵۰روز قبل از انتخابات ریاست‌جمهوری خنثی کرده، «بسیار نگران» بوده و «عمیقا وحشت» کرده است. نخست‌وزیر بریتانیا ادامه می‌دهد: «دومین تلاش در حالی صورت گرفته است که چند ماه پیش گلوله‌ای گوش ترامپ را در جریان گردهمایی تبلیغاتی در پنسیلوانیا خونین کرد.» استارمر تصریح کرد: «خشونت اصلا نباید نقشی در حرکت‌های سیاسی ایفا کند.»
  • انتخابات مهم در کشمیر

    دنیای‌اقتصاد: رای‌دهندگان رای خود را در انتخابات منطقه‌ای در کشمیر تحت کنترل هند به صندوق انداختند. کشمیری‌ها صبح چهارشنبه در بیرون از مراکز رای‌گیری صف کشیدند تا برای اولین‌بار از زمانی که این منطقه مورد مناقشه وضعیت نیمه خودمختار خود را در سال۲۰۱۹ از دست داد، در انتخابات دولت محلی رای دهند. به گزارش الجزیره، ۹میلیون رای‌دهنده ثبت‌نام شده اعضای مجلس ۹۰کرسی منطقه هیمالیا را انتخاب خواهند کرد. پس از مرحله اول رای‌گیری روز چهارشنبه، دور دوم و سوم در ۲۵سپتامبر و ۱ اکتبر برگزار خواهد شد. آرا در ۸ اکتبر شمارش خواهد شد و نتایج در همان روز احتمالا اعلام شود.
  • تعلیق انگلیس برای اسرائیل

    محمود فاضلی/تحلیلگر امور بین‎الملل
    دولت انگلیس با افزایش فشارهای داخلی برای توقف صادرات تسلیحاتی خود به رژیم صهیونیستی از تعلیق برخی مجوزها برای صادرات تجهیزات نظامی به اسرائیل با اشاره به «خطر» استفاده از آنها در نوار غزه بر خلاف قوانین بین‎المللی، خبر داد. این تصمیم که توسط گروه‎های حقوق‎بشری به‎عنوان یک اقدام ناقص مورد انتقاد قرار گرفته است، شامل اجزای ساخت بریتانیا برای جت‎های جنگنده پیشرفته F۳۵ مورد استفاده اسرائیل نمی‎شود.
  • طرح جدید اوکراین برای پایان دادن به جنگ

    رویترز: متیو میلر، سخنگوی وزارت خارجه ایالات متحده اعلام کرد که آنتونی بلینکن، وزیر خارجه این کشور، هفته گذشته طی سفر خود به کی‌یف در جریان جزئیات طرح اوکراین برای وادار ساختن روسیه به پایان جنگ قرار گرفته است. ولودیمیر زلنسکی، رئیس جمهوری اوکراین برای نخستین‌بار ماه گذشته از «طرح پیروزی» سخن گفت و عنوان کرد که قصد دارد درباره آن با جو بایدن، رئیس جمهوری ایالات متحده گفت‌وگو کند. انتظار می‌رود که زلنسکی این طرح را هفته آینده در حاشیه مجمع عمومی سازمان ملل متحد در نیویورک به بایدن ارائه کند. روز سه‌شنبه ۲۷شهریور لیندا توماس-گرین‌فیلد، سفیر ایالات متحده در سازمان ملل متحد گفت که واشنگتن این طرح را ملاحظه کرده است. وی اظهار کرد: «به نظر ما این طرح حاوی یک استراتژی و یک برنامه قابل اجرا است.» متیو میلر نیز روز سه‌شنبه در نشست خبری روز سه‌شنبه خود گفت که بلینکن نیز نظر مشابهی با لیندا توماس-گرین‌فیلد دارد. او اما از توضیح بیشتر در این‌باره خودداری کرد

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر