شماره روزنامه ۶۱۵۲
|
آرشیو روزنامه شماره ۳۷۰۰ دنیای اقتصاد

اخبار بورس کالا - روزنامه شماره ۳۷۰۰

  • صعود قیمت در بازار سیمان

    هاجر شادمانی: تشدید قطعی گاز کارخانه‌‌‌‌‌های تولیدکننده سیمان، بهای این ماده‌اولیه ساختمانی را در معاملات هفته‌جاری رینگ صنعتی بورس‌کالا صعودی کرد. متوسط قیمت هر کیلوگرم سیمان عرضه‌شده در بورس‌کالا در هفته معاملاتی جاری (شنبه ۱۹ تا سه‌شنبه ۲۲ آبان)، نسبت به هفته معاملاتی قبل (شنبه ۱۲ تا سه‌شنبه ۱۵ آبان)، بیش از ۱۵‌درصد رشد کرد. قیمت پایه عرضه سیمان نیز به‌طور میانگین رشد ۱۲.۵‌درصدی داشت. رشد محسوس تقاضا ناشی از شروع و تشدید قطعی گاز کارخانه‌‌‌‌‌های تولیدکننده، مهم‌ترین دلیل این صعود قیمتی است.
  • تداوم رشد قیمت میلگرد بورسی

    دنیای اقتصاد- نسیم نوحه خوان: با آغاز قطعی گاز در واحدهای فولادی شرایط تولید بیش از پیش دشوار شده‌است و از این‌رو تولید و عرضه آهن اسفنجی به حداقل رسیده که این موضوع به سایر حلقه‏‏‏‏‌های زنجیره فولاد نیز سرایت کرده‌است. کاهش تولید شمش و کمبود نقدینگی در واحدهای نورد موجب‌شده تا قیمت میلگرد عرضه‌شده در تالار فیزیکی بورس‌کالا به نرخ بازار آزاد نزدیک شود و این موضوع موجب ریزش مشتریان بورسی شده‌است که برخی از کارشناسان، ثبت‌نام در سامانه بهین‏‏‏‏‌یاب را به‌عنوان یک عامل مدیریت قیمت محصولات فولادی در تالار صنعتی بورس‌کالا در شرایط فعلی ضروری می‌دانند.
  • دومین فلز گرانبهای بورس‌کالا

    دنیای اقتصاد- هاجر شادمانی: بازار سرمایه برای پذیرش دومین فلز گرانبهای بورس‌کالای ایران فراخوان داد. به گزارش «دنیای‌اقتصاد»، با اعلام بورس‌کالا، انبار شمش نقره با نماد CD۱SIB۰۰۰۱ برای پذیرش شمش‏‏‌های نقره داخلی و خارجی بازگشایی شده است. به این ترتیب، نقره به‌عنوان دومین فلز گرانبهای بورسی با نماد جدید، آماده عرضه در بورس‌کالا خواهد شد. در حال حاضر گواهی سپرده سکه و صندوق‌های سرمایه‌گذاری طلای بورسی در نمادهای مختلف در بورس‌کالا فعال هستند. با بازگشایی بازار معاملات گواهی سپرده نقره، این فلز گرانبها به‌عنوان دومین فلز ارزشمند بورسی برای سرمایه‌گذاران قابل معامله خواهد شد.
  • مس به کف قیمتی دو ماه اخیر رسید

    دنیای‌اقتصاد - نسیم نوحه‌‌‌خوان: از زمان مشخص شدن آینده سیاسی ایالات‌متحده آمریکا بازارهای کالایی در سرازیری ارزش قرار گرفتند و در این میان اقدامات محرکی که چینی‌‌‌ها برای نجات اقتصاد به کار گرفتند نتیجه‌‌‌بخش نبود. با توجه به اینکه چین بزرگ‌ترین مصرف‌کننده فلزات اساسی و به‌ویژه مس است، هر نوع تغییری در اقتصاد و سیاست این کشور بر روند قیمتی این فلز تاثیر مستقیم دارد. از این‌رو قیمت مس روز سه‌‌‌شنبه ۱۲نوامبر به کمترین سطح دوماه اخیر رسید و از طرفی تضعیف دلار آمریکا وضعیت نامطلوب این فلز را تشدید کرده است.
  • کانال جدید قیمت فولاد

    دنیای اقتصاد- هاجر شادمانی: «رشد تقاضا» ناشی از «تشدید محدودیت‌های دسترسی به حامل‏‏‌های انرژی»، بازار فولاد را در معاملات هفته جاری رینگ صنعتی بورس‌کالا، وارد کانال جدید قیمتی کرد. بررسی‏‏‌های «دنیای‌اقتصاد» نشان می‌دهد، بازار فولاد در حالی در هفته‏‏‌های معاملاتی اخیر شاهد رشد قیمت آهن اسفنجی و شمش فولادی بود که در هفته معاملاتی جاری نیز این رشد قیمت ادامه یافت. این در حالی است که عامل این رشد قیمت مربوط به رونق بخش مصرف محصولات فولادی نیست، بلکه در شرایط رکود کامل بازار مصرف محصولات و مصنوعات فولادی، محدودیت‌های کارخانه‏‏‌ها در دسترسی به برق و گاز به دلیل ورود به فصل سرد، تقاضا را برای خرید آهن اسفنجی و شمش فولادی افزایش داده است. انتظار از بابت رشد قیمت این محصولات در هفته‏‏‌های بعد در نتیجه تشدید این محدودیت‌ها نیز باعث شده است تا نسبت تقاضا به عرضه در بازار آهن اسفنجی و شمش تا دوبرابر برسد.
  • فروش پساب شفاف می‌شود

    مدیرعامل بورس انرژی ایران با اعلام خبر عرضه منظم پساب در این بازار از ایجاد شفافیت در فرآیند فروش آن خبر داد. به گزارش مدیریت ارتباطات بورس انرژی ایران، علی نقوی، از آغاز مجدد عرضه پساب در بورس انرژی ایران خبر داد و گفت: از این پس این بازار به شکل منظم و هفتگی میزبان عرضه پساب خواهد بود. ایجاد شفافیت در تعیین قیمت، توزیع عادلانه آب، کاهش مصرف بی‌‌‌رویه و ایجاد تعادل عرضه و تقاضا از مهم‌ترین مزایای عرضه پساب در بورس انرژی ایران است.
  • توقف رشد یکپارچه قیمت‌های پایه‏‏‌

    دنیای اقتصاد - نسیم نوحه خوان: آرامش نسبی در منطقه خاورمیانه و ناامیدی نسبت به سیاست‏‏‌های محرک اقتصادی چین موجب شد تا شاخص برنت در بازار جهانی از مسیر اوج‏‏‌گیری قیمت عقب‏‏‌نشینی کند و در آخرین روز معاملاتی افت ۲.۳درصدی را به ثبت برساند. از این‌رو قیمت‌های پایه محصولات پتروشیمی در بازار جهانی تحت‌تاثیر این موضوع در مدار نزولی قرار گرفتند و بازار داخلی پلیمری‏‏‌ها و شیمیایی‏‏‌ها نیز همسو با بازار جهانی پیش رفتند و از رشد یکنواخت قیمت‌های پایه فاصله گرفتند.
  • روسفیدی پلیمری‌ها در بزنگاه تشدید تحریم

    همزمان با پیروزی دونالد ترامپ در انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا و حضور وی در کاخ‌سفید، بسیاری از معادلات جهانی و به تبع آن معادلات در ایران تغییر خواهد کرد. یکی از این حوزه‌‌‌ها که بسیار هم مهم است، موضوع اقتصاد و صنعت است. بسیاری از ناظران و کارشناسان اعتقاد دارند با توجه به پیروزی ترامپ و عطف به تجربه‌‌‌های قبلی باید استراتژی خاصی تعریف و اجرا شود. بی‌‌‌تردید لازمه این موضوع شناخت معادلات جدید پیش‌روست.
  • روز منفی طلای بورسی

    دنیای اقتصاد-هاجر شادمانی: بازار دارایی‌‌‌های طلایی بورسی، دیروز شاهد ریزش محسوس سطح قیمت‌ها و ثبت بازدهی منفی قابل‌توجه نسبت به آخرین روز معاملاتی هفته قبل بود. گواهی سپرده تمام‌سکه بورسی، دیروز تا بیش از ۳‌درصد و صندوق‌های سرمایه‌گذاری با پشتوانه طلا و سکه، تا بیش از ۲.۵درصد افت روزانه بازدهی را به ثبت رساندند. افت روزانه قیمت‌های طلا و سکه بورسی در حالی دیروز، شنبه ۱۹ آبان‌ماه ۱۴۰۳، به میزان قابل‌توجهی رصد شد که نوسان بهای ارز و طلا در بازار فیزیکی، مثبت اما رشد روزانه قیمت سکه منفی بود. «دنیای‌اقتصاد» دو عامل مهم را در ریزش روزانه قیمت در بازار مالی بورس‌کالا شناسایی کرده است.
  • برنامه‏‏‌های چین برای تقویت صنعت مس

    دنیای‌اقتصاد: چین به‌عنوان بزرگ‌ترین مصرف‌کننده مس در تلاش است تا استانداردهای این صنعت را افزایش دهد و واردات کنسانتره خود را نیز در این راستا بهبود بخشد. دولت چین حداقل سه‌مجوز جدید به شرکت‌های خصوصی برای فرآوری عیارهای پایین‌‌‌تر در چند ماه گذشته صادر کرده است و پیش‌بینی می‌شود وضعیت تقاضا در این کشور طی ماه‌‌‌های آینده بهبود یابد. چین به شرکت‌های خصوصی بیشتری اجازه داده است تا کنسانتره‌‌‌های آلاینده بیشتری را در داخل کشور ترکیب کنند.
  • ریزش مشتریان لوب‏‏‌کات بورسی

    دنیای اقتصاد -نسیم نوحه‏‏‌خوان: قیمت لوب‏‏‌کات سبک از ابتدای آبان‌ماه سال‌جاری در کانال ۲۳‌هزار تومان به ازای هر کیلوگرم به ثبات رسیده است؛ این در حالی است که نرخ دلار حواله در بازار مبادله برای بیست‌ودومین هفته متوالی با رشد همراه بود و به کانال ۴۹‌هزار تومان رسید، اما ثبات قیمت پایه محصولات پتروشیمی و پالایشی در بازارهای جهانی به‌عنوان یک سرعت‌گیر برای قیمت‌گذاری لوب‏‏‌کات سبک در بازار داخلی عمل کرده است.
  • استرالیا باید انتقال انرژی را رهبری کند؛ اما آیا می‏‏‌تواند؟

    دنیای‌اقتصاد - فاطمه بابالو: در گردهمایی بزرگ معدن و بخش‌‌‌های مرتبط در کنفرانس بین‌المللی معدن و منابع (IMARC) در سیدنی، توان استرالیا برای باقی‌ماندن در جایگاه رهبری جهان به‌عنوان بزرگ‌ترین صادرکننده لیتیوم، سنگ‌آهن و مواد معدنی زیر سوال رفت.
  • تابلوی قرمز بازارهای جهانی

    دنیای اقتصاد- هاجر شادمانی: تابلوی معاملاتی بازارهای جهانی در واکنش به انتخاب دونالد ترامپ به‌عنوان رئیس‌جمهور آمریکا، قرمز‏‏‌پوش شد. با توقف مسیر صعودی قیمت دارایی‏‏‌ها در بازار جهانی (طلا، نقره، مس و...)، روز گذشته، ۶نوامبر ۲۰۲۴، این بازارها شاهد ثبت بازدهی منفی روزانه در معاملات بودند. بازار دارایی‏‏‌های جهانی که طی یک‌هفته اخیر به دنبال تشدید نااطمینانی‏‏‌های ناشی از نزدیک‌شدن به زمان برگزاری انتخابات ریاست‌جمهوری ۵نوامبر در ایالات‌متحده، در مسیر رشد قیمت حرکت می‏‏‌کردند با مشخص شدن نتایج انتخابات و به‌ویژه پیروزی ترامپ در رقابت با کامالا هریس، در معاملات روز گذشته، وارد مدار کاهش قیمت شدند.
  • منشأ افت قیمت میلگرد

    دنیای‌اقتصاد: معاملات دیروز رینگ صنعتی بورس‌کالای ایران با افت قیمت میلگرد نسبت به معاملات هفته گذشته روبه‌رو شد. متوسط بهای هر کیلوگرم میلگرد عرضه‌شده در بورس‌کالا در روز گذشته، در حالی به سطح ۲۷‌هزار تومان رسید که این میزان نسبت به متوسط قیمت میلگرد در معاملات چهارشنبه هفته قبل، ۹ آبان، ۱.۶‌درصد کاهش یافته است. فعالان بازار فولاد از رکود سنگین در بازار مصرف و در نتیجه تقاضای ضعیف میلگرد به عنوان عامل اصلی عقب‌‌‌گرد قیمتی این محصول فولادی خبر می‌دهند.
  • چشم‏‏‌انداز زمستانی بازار سیمان

    دنیای اقتصاد - هاجر شادمانی: عرضه قابل قبول سیمان تحت‌تاثیر برطرف‌شدن محدودیت‌های تابستانی دسترسی کارخانه‏‏‌ها به برق برای تولید، بهای سیمان را در معاملات هفته‏‏‌جاری بازار صنعتی بورس‌کالا نزولی کرد. متوسط قیمت هر کیلوگرم انواع سیمان عرضه‌شده در هفته معاملاتی جاری تالار سیمان بورس‌کالا (شنبه ۱۲ تا سه‌شنبه ۱۵آبان ۱۴۰۲)، به کانال ۱۲۰۰تومانی عقب‏‏‌نشینی کرد و معادل، ‌هزار و ۲۸۷تومان به ثبت رسید. این میزان در مقایسه با متوسط قیمت انواع سیمان معامله‌شده در هفته معاملاتی قبل (۵ تا ۸ آبان)، ۹‌درصد کاهش یافته است. فعالیت کارخانه‏‏‌های تولیدکننده سیمان با حداکثر ظرفیت، ذخایر قابل قبول سیمان در انبارها و عرضه متناسب با حجم تقاضا و نیاز بازار، مهم‌ترین دلایل این کاهش قیمت هستند. ادامه شرایط فعلی اما با توجه به شروع محدودیت‌های زمستانی دسترسی به گاز برای کارخانه‏‏‌های تولیدکننده سیمان و همچنین روند کاهشی تحویل سوخت به واحدهای تولیدی، با اما و اگرهایی روبه‌روست.  
  • مس سقف قیمتی سه هفته اخیر را شکست

    دنیای‌اقتصاد - نسیم نوحه‌‌‌خوان: فلزات اساسی تحت‌تاثیر شرایط و نتایج انتخابات ایالات‌متحده آمریکا روند افزایشی را در پیش گرفتند و در این بین قیمت مس به سطح بیش از ۹‌هزار و ۷۶۸دلار به ازای هر تن رسید. از طرفی سیاست‌‌‌های محرک اقتصادی چین نیز تا حدودی موجب شده است تا وضعیت این کشور از فاز اقتصادی خارج شود و مصرف انواع فلزات به‌ویژه مس افزایش یابد. بنابراین با توجه به آینده خوش‌بینانه اقتصاد چین وضعیت قیمتی فلز سرخ افزایشی پیش‌بینی می‌شود.
  • شمش بورسی گران شد

    دنیای اقتصاد -نسیم نوحه‏‏‌خوان: افزایش قیمت محصولات زنجیره فولاد نشان می‌دهد که قطعی گاز در این بخش طبق روال سال‌های گذشته و زودتر از موعد آغاز و قیمت آهن اسفنجی وارد کانال ۱۴‌هزار تومانی شده که این روند قیمتی به سایر محصولات این زنجیره سرایت کرده است. شمش ۲۴‌هزار تومانی موجب شد تا مشتریان به رینگ فیزیکی بورس‌کالا بازگردند و همه حجم عرضه‌شده مورد معامله قرار گیرد.
  • واکنش انتخاباتی بازار جهانی فلزات

    هاجر شادمانی : بازارهای جهانی فلزات در حالی دیروز دوشنبه ۴ نوامبر ۲۰۲۴، به‌عنوان اولین روز معاملاتی هفته جاری آغاز به کار کردند که «انتخابات امروز ریاست‌جمهوری آمریکا»، مهم‌ترین عامل تاثیرگذار بر تحولات بازارها بود.
  • بی‏‏‌توجهی پتروشیمی به بازار جهانی

    دنیای اقتصاد-نسیم نوحه‏‏‌خوان: قیمت پایه محصولات پلیمری و شیمیایی روز ۱۳آبان‌ماه برای بیست‌ودومین هفته متوالی افزایشی اعلام شد و قیمت‌ پایه ۷۳‌درصد از محصولات پتروشیمی در حالی افزایش یافت که تغییر قیمت این کالاها به میزان رشد نرخ ارز مبادله‏‏‌ است که نشان می‌دهد قیمت‌ جهانی این محصولات بدون تغییر باقی مانده‏‏‌ است یا در کانال کاهشی قرار دارند.
  • صدرنشینی بازدهی صندوق‌های طلا

    هاجر شادمانی: واکنش بازار دارایی‌‌‌های طلایی بورسی به صعود قیمت طلا و ارز، در شکل سبقت بازدهی روزانه طلا و سکه غیرفیزیکی از رشد قیمت در سایر بازارها، منعکس شد. بررسی‌‌‌های «دنیای‌اقتصاد» درباره وضعیت معاملات روز گذشته صندوق‌های طلا و سکه در بازار مالی بورس‌کالای ایران نشان می‌دهد، دیروز، یکشنبه ۱۳آبان، دارایی‌‌‌های طلایی بورسی، در واکنش به دو رویداد غیراقتصادی و یک رخداد اقتصادی، بیشترین بازدهی روزانه را نسبت به سایر دارایی‌‌‌ها (طلا، سکه فیزیکی و دلار)، تجربه کردند. بازدهی روزانه صندوق‌های طلا و سکه عرضه‌شده در بازار مالی بورس‌کالا، در حالی به‌طور متوسط از ۱.۵‌درصد عبور کرد که در بازار ارز، سکه و طلای فیزیکی، این میزان نوسان به‌طور متوسط حدود ۰.۵ تا کمتر از یک‌درصد بود.
  • خروج اقتصاد چین از فاز انقباضی

    دنیای اقتصاد - نسیم نوحه خوان: براساس داده‏‏‌های منتشرشده از طرف اداره ملی آمار چین، شاخص مدیران خرید صنعتی دومین اقتصاد بزرگ دنیا بعد از شش‌ماه ‌رکود در فاز انبساطی قرار گرفت که نشان‏‏‌دهنده تاثیر مثبت سیاست‏‏‌های محرک اقتصادی است که چین برای بهبود وضعیت اقتصادی خود به کار گرفته است. PMI برای ماه اکتبر ۵۰.۱ اعلام شد که نشان می‌دهد خدمات و فعالیت‏‏‌های صنعتی در ماه مورد بررسی روند رو به بهبود را طی کرده و از طرفی افزایش سفارش‏‏‌های داخلی چین موجب شده است تا شاخص مدیران خرید صادراتی این کشور در ماه اکتبر خلاف جهت پیش‌بینی رویترز ۵۰.۲ اعلام شود که نشان‏‏‌دهنده بهبود وضعیت فعالیت‏‏‌های غیرتولیدی و خروج اقتصاد چین از فاز انقباضی است.
  • رشد صادرات و کاهش قاچاق زعفران از مسیر بورس‌کالا

    سرپرست سازمان مرکزی تعاون روستایی گفت: شفافیت، مهم‌ترین مزیت عرضه زعفران در بورس‌کالاست که می‌‌‌تواند بر امر صادرات و کاهش قاچاق اثرگذار باشد. به گزارش «کالاخبر»، محمدرضا طلایی درباره آینده صادرات زعفران بیان کرد: براساس آمار، سال گذشته ۲۲۱تن زعفران به بازارهای هدف صادر شد که امسال پیش‌بینی می‌شود صادرات زعفران به ۲۵۰تن برسد. وی با اشاره به علل کاهش صادرات رسمی زعفران افزود: مقداری زعفران در قالب سفرهای چمدانی و گردشگری انجام و بخشی به بازارهای هدف قاچاق می‌شود. طلایی عنوان کرد: مهم‌ترین مزیت عرضه زعفران در بورس‌کالا شفافیت است که شفاف‌سازی شرایط را برای صادرات و فعالیت تجار خارجی فراهم می‌کند. از این‌رو عرضه در بورس‌کالا می‌‌‌تواند شفافیت را در امر صادرات در پی داشته باشد.
  • سازوکار تحویل برق به مشترکان و خریداران گواهی صرفه‌جویی مشخص شد

    علی نقوی، مدیرعامل بورس انرژی ایران گفت: وزیر نیرو دستورالعمل اعمال و تسویه گواهی صرفه‌جویی انرژی برق را به توانیر و شرکت‌های تابعه وزارت نیرو ابلاغ کرد تا مشخص شود مشترکانی که گواهی صرفه‌جویی را خریداری می‌کنند، براساس چه ‌سازوکاری برق خود را تحویل خواهند گرفت و مشمول محدودیت‌های مصرف نمی‌‌‌شوند.
  • حرکت ارزی بازارفولاد

    دنیای اقتصاد -هاجر شادمانی: بازار فولاد در واکنش به نوسان ارزی اخیر، با رشد محسوس سطح قیمت‌ها روبه‌رو شد. بررسی‌های «دنیای‌اقتصاد» بر پایه آمارهای بورس‌کالای ایران نشان می‌دهد، متوسط قیمت آهن اسفنجی، شمش فولادی و میلگرد در هفته معاملاتی جاری، نسبت به هفته قبل، به ترتیب با رشد ۴.۲درصدی، یک‌درصدی و ۳درصدی همراه شد. این رشد قیمت در شرایطی رخ داده است که به دلیل نبود نقدینگی، عملا بخش قابل‌توجهی از محصولات عرضه‌شده با شرایط پرداخت نقدی بدون مشتری باقی می‌مانند و عمده معاملات به صورت اعتباری و پرداخت مدت‌دار انجام می‌شود. این موضوع در بازار میلگرد مشهودتر از بازار شمش و آهن اسفنجی است. بررسی‌ها از ردپای نوسانات اخیر نرخ دلار در رشد قیمت محصولات فولادی طی معاملات هفته جاری رینگ صنعتی بورس‌کالا خبر می‌دهد.
  • چشم‏‏‌انداز قیمت طلای سرخ

    دنیای اقتصاد -هاجر شادمانی: با آغاز فصل برداشت زعفران و فعال‌شدن صندوق‌های بورسی این محصول گران‏‏‌قیمت کشاورزی، پیش‌بینی‏‏‌ها از بازدهی قابل قبول سرمایه‌گذاری در این بازار در سال‌جاری خبر می‌دهد. بررسی‏‏‌های «دنیای‌اقتصاد» با اتکا به نظر کارشناسان بازار طلای سرخ نشان می‌دهد، اگرچه ممکن است بازدهی زعفران در سال‌جاری به دلیل رشد برداشت و افزایش حجم عرضه نسبت به سال گذشته کمتر باشد، اما به یک علت عمده یعنی «خالی بودن انبارهای داخلی و خارجی از طلای سرخ»، رشد برداشت تنها در نقش اهرم متعادل‏‏‌کننده عرضه و تقاضا وارد عمل شده و به‌رغم این رشد، باز هم چشم‏‏‌انداز قیمت زعفران افزایشی همراه با بازدهی قابل قبول برای سرمایه‌گذاران خواهد بود.
  • تداوم سراشیبی ارزش شاخص‏‏‌های کالایی

    دنیای اقتصاد -نسیم نوحه‏‏‌خوان: سود صنعتی چین در ماه سپتامبر سال‌جاری در مقایسه با سال گذشته ۲۷‌درصد کاهش داشت و پس از تشدید تنش در منطقه خاورمیانه قیمت آتی شاخص برنت ۴.۲‌درصد کاهش یافت. از این‌رو وضعیت انرژی در بازار جهانی و همچنین کمبود تقاضا از جانب چینی‌‌‌ها به‌عنوان بزرگ‌ترین مصرف‌کننده فلزات اساسی موجب شده است تا شاخص‌‌‌های کالایی در سراشیبی ارزش قرار بگیرند و بازارها منتظر نتایج کنگره ملی خلق چین و همچنین گزارش PMI ماه سپتامبر طی روزهای آتی هستند تا نتایج سیاست‌‌‌های محرک چین بر بازار کالایی مشخص شود.
  • متغیر پنهان تورم «سیمان» و «فولاد»

    دنیای اقتصاد - هاجر شادمانی: ردپای رشد ۴۰ درصدی بودجه عمرانی کشور در سال ۱۴۰۴، در فهرست متغیرهای اثرگذار بر تورم سال آینده مصالح ساختمانی پرکاربرد مشاهده شد. بررسی‏‏‌های «دنیای‌اقتصاد» درباره چشم‏‏‌انداز تغییرات قیمت سیمان و فولاد، به‌عنوان دو ماده اولیه ساختمانی پرکاربرد که در بورس‌کالا عرضه می‏‏‌شوند، نشان می‌دهد که افزایش تقاضا در بخش‏‏‌های مختلف عمرانی کشور (ساخت‏‏‌وسازهای دولتی و...) در نتیجه افزایش ارقام بودجه عمرانی، می‏‏‌تواند در کنار سایر عوامل موثر بر رشد قیمت این دو محصول، وارد عمل شده و افزایش قیمت‌ها در این بخش را به همراه داشته باشد. عامل اصلی تغییرات قیمت به‌خصوص در بازار فولاد، نوسان ارزی و شرایط بازارهای جهانی است. اما افزایش بودجه عمرانی هم به‌عنوان متغیر پنهان، مکمل این رشد است.
  • تداوم افزایش قیمت پایه

    دنیای اقتصاد -نسیم نوحه‏‏‌خوان: قیمت‌های پایه محصولات پتروشیمی در روز ۶ آبان‌ماه در حالی اعلام شدند که ۷۸‌درصد از محصولات با افزایش قیمت همراه بودند که تحت‌تاثیر افزایش ۵۷۲تومانی نرخ دلار مبادله‏‏‌ای رخ داده و این در حالی رقم خورده است که قیمت پایه محصولات پلیمری و شیمیایی در بازار جهانی در مدار نزولی قرار دارد و به این ترتیب تغییر قیمت پایه محصولات پتروشیمی‏‏‌ به اندازه رشد دلار حواله در بازار مبادله‏‏‌ای بود.
  • مسیر متفاوت گواهی سپرده سکه

    دنیای اقتصاد -هاجر شادمانی: تابلوی معاملات سکه بورسی در روز سبز بازارها قرمز شد؛ در حالی که بهای سکه فیزیکی دیروز نوسان مثبت قیمتی را تجربه کرد. برداشته‌شدن سقف ۲درصدی مجاز دامنه نوسان روزانه قیمت گواهی سپرده سکه از یک‌سو و انتظارات فعالان دارایی‌‌‌های طلایی بازار سرمایه، در شکل‌‌‌گیری این مسیر متفاوت قیمتی بین سکه بورسی و سکه فیزیکی موثر بود.
  • سقوط طلای بورسی

    دنیای اقتصاد -هاجر شادمانی: به دنبال کاهش بهای ارز، سکه و طلا در بازار داخلی در معاملات روز گذشته، سطح قیمت‌ها و بازدهی روزانه واحدهای سرمایه‌گذاری صندوق‌های طلای عرضه‌شده در بازار مالی بورس‌کالا نیز به‌شدت افت کرد. بهای واحدهای سرمایه‌گذاری صندوق‌های طلا، افت ۴.۵ تا ۹درصدی در بازدهی روزانه را به ثبت رساند. از آن جمله بهای هر واحد سرمایه‌گذاری صندوق طلای لوتوس از سطح ۳۵‌هزار و ۱۴۵تومانی در آخرین روز معاملاتی هفته قبل (چهارشنبه دوم آبان‌ماه) در معاملات روز گذشته (شنبه ۵ آبان)، با بیش از ۹درصد کاهش، در محدوده ۳۱‌هزار و ۹۸۰تومانی در نوسان بود. این ریزش تحت‌تاثیر حجیم شدن حباب قیمت سکه و طلا در معاملات روزهای گذشته و برخی پیش‌بینی‏‏‌ها و انتظارات از بابت عدم‌تشدید تنش‏‏‌ها در روزهای بعد، پس از رخداد سیاسی بامداد دیروز، در معاملات اول هفته جاری رصد شد. فعالان بازار معتقدند، بازار دارایی‏‏‌های طلایی در روزهای قبل، رشد‏‏‌های ناشی از تنش را پیش‏‏‌خور کرده و در صورتی که تنش‏‏‌ها بیشتر نشود، می‏‏‌توان فرضیه ادامه کاهش قیمت‌ها در روزهای بعد را مطرح کرد.
  • لیتیوم به کف قیمتی دو سال اخیر رسید

    دنیای‌اقتصاد: قیمت لیتیوم و نیکل در ماه اکتبر به پایین‌‌‌ترین سطح خود رسیدند. به عبارت بهتر لیتیوم کمترین قیمت را از ماه مارس ۲۰۲۱ تاکنون به ثبت رسانده، چراکه تقاضا برای این دو فلز کاهش یافته است و با توجه به روند نزولی فروش خودروهای الکتریکی در بازار جهانی مازاد باتری وجود دارد و از این‌رو میزان تقاضا برای نیکل و لیتیوم به عنوان مواد اولیه ساخت باتری این نوع خودروها در سال ۲۰۲۳ نسبت به سال گذشته کاهش یافته و این موضوع به‌طور مستقیم بر قیمت این دو فلز تاثیرگذار بوده است. فروش خودروهای الکتریکی در سال ۲۰۲۳ نسبت به سال‌‌‌ گذشته کاهش یافته است.

بیشتر

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر