دنیای اقتصاد:
پس از اصلاح ارز ترجیحی نوسانات بازار شکر برطرف شده و این بازار با آرامش نسبی روبهرو شده است، بهطوریکه هماکنون از میزان مصرف شکر ۳۰۰هزار تن کاسته شده و با افزایش واردات شاهد رقابتیتر شدن توزیع توسط شرکتهای تولیدکننده قند و شکر و کاهش نرخ این محصول در بازار هستیم. بخش زیادی از مصرف کاذب این کالای اساسی به صنایع بیسکوئیت، شیرینی و شکلات اختصاص مییافت بهطوری که این شرکتها عمدتا محصول خود را با ارز ترجیحی دریافت کرده و با نرخ بسیار بالا به کشورهای مختلف صادر میکردند.
دنیایاقتصاد:
ممنوعیت واردات برنج تایلندی بهرغم عدماستقبال مردم از آن برداشته شد. حال باید دید که دولت با لغو واردات و افزایش تولید برنج ایرانی میتواند قیمتها را کنترل کند یا خیر. این در حالی است در عین افزایش تولید و واردات، همچنان بیم کمبود برنج در بازار وجود دارد.
دنیایاقتصاد:
فروش انواع گوشت قرمز در طول سالاخیر کاهش محسوسی داشته است. فعالان بازار چند دلیل را برای این اتفاق عنوان میکنند که ناهمخوانی قیمت فروش با میزان قدرت خرید مصرفکننده مهمترین آن است.
رئیس اتحادیه فروشندگان میوه و ترهبار اعلام کرد متاسفانه بهرغم انتظار، کاهش قیمت میوه با فراوانی محصول هم محقق نشد. اسدالله کارگر در گفتوگو با بازار درخصوص وضعیت بازار میوه و ترهبار، گفت: «از ابتدای ایام محرم تاکنون میزان خرید میوه نهتنها در تهران بلکه در کشور کاهش پیدا کرده است که این امر کاملا طبیعی بوده چراکه در ماههای محرم و رمضان، مراسمها تولد و عروسی برگزار نمیشود و سبب کاهش میزان خرید در مقایسه با ماههای دیگر میشود.»
دنیایاقتصاد:
براساس گزارش مرکز آمار بیشترین رشد ماهانه نرخ درمیان حبوبات طی تیرماه با رقم ۳/ ۷درصد به لوبیاچیتی مربوط بوده است. انواع فله لوبیاقرمز و لوبیاچیتی نیز در ۲ماه اخیر بهترتیب ۱۶و ۱۵هزارتومان افزایش نرخ داشتند. به این ترتیب آمار نرخ تورم ماهانه لوبیاقرمز در تیرماه ۶درصد اعلامشده است. فعالان این بازار افزایش برخی هزینهها مثل دستمزد کارگر، انواع کود و سم و همچنین کمآبی در برخی مناطق کشور را از جمله دلایل این افزایش قیمت قلمداد میکنند. در ادامه قیمت فروش انواع حبوبات در بازار را مشاهده میکنید:
دنیایاقتصاد:
در ماههای اخیر مشکلات بازار لوازمخانگی دستخوش تغییراتی شده و روزبهروز بیرونقی در این بازار رو به افزایش است، مشکلاتی که برخی فعالان این حوزه یکی از دلایل آن را بیثباتی قوانین عنوان میکنند. حسین شهرستانی عضو هیاتمدیره اتحادیه فروشندگان لوازمخانگی اخیرا گفته: «تصمیمات غیرکارشناسی و احساسی در این حوزه سببشده گره مشکلات کورتر شود، یکی از مشکلات این روزهای صنعت لوازمخانگی نحوه قیمتگذاری است. تصمیمگیریهای غلط، عدمبرندسازی برای کالاهای داخلی و بازار آزادانه کالای قاچاق زمینهساز مشکلات کنونی در حوزه صنعت لوازمخانگی شده است.» در ادامه قیمتهای فعلی برخی از ماشینهای لباسشویی در بازار را مشاهده میکنید:
دنیایاقتصاد:
انواع ماکارونی بعد از حذف ارز ترجیحی که باعث افزایش قیمت یکباره آن شد، در ماههای اخیر تقریبا متعادل بوده و تغییر زیادی نداشته است. البته برخی کارشناسان بازار طی ماههای قبل اعلام کرده بودند که این محصول نیز مانند برخی خوراکیهای دیگر با کاهش خرید مواجه شده است، اما در هفتههای اخیر آمار جدیدی در این مورد منتشر نشده است. در ادامه قیمت فروش برخی از انواع ماکارونی در بازار را مشاهده میکنید: ماکارونی۵۰۰گرمی آلفابت تکماکارون ۱۱هزار و هشتصد، ماکارونی۵۰۰گرمی اسپاگتی قطر ۵/ ۱ زرماکارون ۱۵هزار و چهارصد، ماکارونی۵۰۰گرمی شلز زرماکارون ۱۷هزار و نهصد، ماکارونی۵۰۰گرمی فیوره مانا ۱۷هزار و پانصد، ماکارونی۵۰۰گرمی فرمی گوشماهی مانا ۱۹هزار و هشتصد، ماکارونی فرمی ورمیشل۲۰۰گرمی انسی ۱۹هزار و هشتصد، ماکارونی۶۵۰گرمی سنتی شاهنگ ۲۴هزار و ماکارونی شاهنگ ورمیشل ۵۰۰ گرم آشیانه سبزیجات با قیمت ۲۸هزار و دویست تومان به فروش میرسند.
دنیایاقتصاد: تقریبا همه پزشکان متخصص پوست بر اهمیت استفاده از کرم ضدآفتاب تاکید داشتهاند و استفاده از آنها را اولین قدم و مهمترین راه برای سلامت پوست در طولانیمدت میدانند. از سوی دیگر اشعه UV خورشید با تاثیر منفی که روی پوست میگذارد، باعث تخریب بافت پوست شده و به تدریج موجب پیری آن خواهد شد. به همین دلایل استفاده از ضدآفتاب را باید جدی گرفت. در ادامه قیمت این محصول را مشاهده میکنید:
دنیایاقتصاد:
قیمت بستنی از اوایل خردادماه اخیر به حدی بالا رفت که اگر حالا قصد خرید بستنی معمولی را هم برای یک خانواده چهارنفره داشته باشید باید مبلغی بین ۲۰هزار تا ۶۰هزارتومان به فروشنده بپردازید. با این شرایط در بازار دیگر بستنی زیر ۵۰۰۰تومان وجود ندارد، مگر اینکه بستنی یخی را انتخاب کنید. بهعنوان مثال بستنی سالار توتفرنگی میهن ۱۵هزار، بستنی پریما دبلچاکلت میهن ۲۰هزار، بستنی پریما وانیل و انبه میهن ۲۵هزار، بستنی مگنولیا دارکچاکلت دومینو ۱۷هزار و بستنی مگنولیا موزی دومینو ۱۸هزار و دویستتومان فروخته میشوند.
مهر:
درحالیکه از تنماهی بهعنوان غذای عموم جامعه یاد میشود، افزایش بیرویه قیمت این محصول منجر به حذف کامل از سبد مصرفی خانوار و تبدیل این کالا به یک محصول لاکچری شده است.
رئیس انجمن تولیدکنندگان شیرخشک نوزاد گفت: «کمیسیون قیمتگذاری دارو دو هفته قبل برگزار شد و قیمت فرآوردههای رگولار به تصویب رسید، با اینحال سازمان غذا و دارو تاکنون به اعلام و ابلاغ قیمتهای جدید شیرخشک اقدام نکرده و علت آن نیز مشخص نیست.» هانی تحویلزاده در نشست خبری با اشاره به دشواریها و مشکلات ایجاد شده در زمینه تامین مواداولیه برای تولیدکنندگان این صنعت، گفت: «با توجه به افزایش قیمت مواداولیه، دستمزد و در نهایت افزایش هزینه تمامشده تولید، تولیدکنندگان شیرخشک نوزاد پیگیر موضوع اصلاح قیمت شیرخشکهای رگولار بوده و هستند.» وی با اشاره به اینکه قیمت فعلی شیرهای رگولار با توجه به فرمولاسیون شرکتهای مختلف، در محدوده ۴۶ تا ۶۰هزارتومان قرار دارند، افزود: «درخواست شرکتهای تولیدی این بوده که با توجه به افزایش هزینه تولید، قیمت محصول نیز بهطور متوسط حدود ۵۰درصد افزایش یابد.»
دنیایاقتصاد:
سازمان ملی استاندارد ایران اعلام کرد که زعفران با نام تجاری قائنات، غیراستاندارد بوده و موردتایید سازمان ملی استاندارد ایران نیست. در پی انتشار ویدئویی در فضایمجازی در ارتباط با اختلاط برادههای آهن در فرآورده زعفران، سازمان ملی استاندارد ایران اعلام کرد: زعفران با نام تجاری قائنات، غیراستاندارد بوده و موردتایید سازمان ملی استاندارد ایران نیست. دفتر نظارت بر استانداردهای صنایع غذایی، آرایشی، بهداشتی و حلال سازمان ملی استاندارد ایران، زعفران را در زمره استانداردهای اجباری قرار داده و همواره بر کیفیت آن نظارت لازم را اعمال میکند. فرآوردههای تولیدی زعفران تولیدی در کشور در محل تولید و عرضه از لحاظ ویژگیهای فیزیکی وشیمیایی (خصوصا وجود مواد خارجی)، مواد افزودنی و آلایندههای فلزی مورد پایش قرار میگیرند و در همین راستا واحدهای تولیدی موظف هستند فرآوردههای تولیدی خود را بر اساس استاندارد ملی مربوطه تولید و پس از اخذ پروانه کاربرد علامت استاندارد به بازار عرضه کنند. از مصرفکنندگان تقاضا میشود، برای اطمینان از محصول خریداری شده، کد ۱۰رقمی درجشده در زیر نشان استاندارد را بهشماره ۱۰۰۰۱۵۱۷ پیامک و از اعتبار و اصالت پروانه نشان استاندارد اطمینان حاصل کنند.
اتاق اصناف ایران:
رئیس اتحادیه قهوهخانهداران و سفرهخانههای سنتی تهران با تاکید بر اینکه با چای و املت درآمدی در این کسبوکار وجود نخواهد داشت از نگرانی شدید فعالان این صنف نسبت به موضوع ممنوعیت ارایه قلیان خبر داد.
دنیایاقتصاد:
سازمان شیلات ایران برآورد اولیه خسارات سیل به بخش آبزیپروری را اعلام کرد. رجبعلی قربانزاده مدیرکل دفتر برنامهریزی و بودجه سازمان شیلات ایران در اینخصوص به «ایرنا» گفت: «بر اثر سیل اخیر ۱۲ استان کشور دچار خسارت شده و براساس برآورد اولیه بیش از ۷۸۰۰ تن ماهی از بین رفته است و بررسیها برای میزان دقیق خسارت وارده به واحدهای آبزیپروری ادامه دارد. سیل هم به محصول و هم به تاسیسات و ابنیه واحدهای آبزیپروری آسیب زده و برخی از واحدهای پرورش ماهیان سردآبی تقریبا تمام تولیدات خود را از دست دادهاند.» وی با بیان اینکه برآورد اولیه نشان میدهد بر اثر جاریشدن سیل و خسارت وارده به محصول (پرواری و غیرپرواری) حدود ۶۸۵میلیاردتومان و خسارت وارده به تاسیسات و ابنیه حدود ۵۰میلیارد تومان است، گفت: «بیشترین خسارت به استان چهارمحال و بختیاری با برآورد ۲۳۰۲تن تلفات محصول، استان کهگیلویه و بویراحمد با برآورد ۲۱۹۵تن تلفات محصول و استان لرستان با برآورد ۱۵۰۶تن تلفات محصول است. بیشترین تلفات ناشی از سیل به محصولات مربوط به ماهیان سردآبی (قزلآلا) واردشده است.» در ادامه آخرین قیمت ماهی در بازار را مشاهده میکنید:
دنیایاقتصاد:
بازار دوچرخه در فصل تابستان رونق بیشتری دارد، چراکه دانشآموزان فرصت بیشتری برای استفاده از این وسیله نقلیه دارند. اما به گفته فعالان این بازار، در حالحاضر دوچرخه گران شده، به همین دلیل بازار فروش دوچرخه چندان رونقی ندارد و بیشتر مردم به سمت تعمیر دوچرخه روآوردهاند. دلیل این افزایش قیمت نیز نوسانهای ارزی بوده است. در حالحاضر برخی قطعات یدکی دوچرخه در کشور تولید میشود که با گسترش این تولید قیمتها نیز کاهش خواهد داشت. در ادامه قیمت برخی از انواع دوچرخه را مشاهده میکنید: