شماره روزنامه ۶۱۵۵
|

ویژه نامه سراسری فولاد بافت

  • ۲۲هزار میلیارد ریال آورده سهامداران برای فاز دوم فولاد بافت

    طرح فولاد بافت یکی از ۸ طرح ملی فولادی کشور بود که در سال ۱۳۸۶ در زمان دولت وقت پایه‌گذاری شد. این ۸ طرح قرار بود که در فاز نخست خود ۸۰۰ هزار تن آهن اسفنجی تولید کنند و در فاز دوم یک تا یک میلیون و ۱۰۰ هزار تن تولید شمش داشته باشند.
  • تحقق حاشیه ۲۰ درصدی سود فولاد بافت تا پایان سال

    کارخانه احیاء استیل فولاد بافت کرمان یک واحد احیای مستقیم با ظرفیت ۸۰۰ هزار تن آهن اسفنجی در سال است. تامین مواد اولیه باکیفیت مناسب همواره یکی از دغدغه‌های این مجتمع به‌شمار می‌رود. یکی از مهم‌ترین مواد اولیه مورد نیاز این واحد گندله است، به‌طوری‌که نزدیک ۸۵ درصد قیمت تمام‌شده آهن اسفنجی در این واحد را هزینه تامین گندله به خود اختصاص می‌دهد و در صورت تامین نشدن، واحد را با توقف تولید روبه‌رو می‌کند.
  • فاز دوم احیای مستقیم فولاد بافت با همت سهامداران کلید خورد

    فاز دوم طرح‌های هفت‌گانه فولاد پس از راه‌اندازی فاز نخست که واحد احیای مستقیم بود، به تولید شمش اختصاص یافته بود؛ طرح فولاد بافت نیز از این برنامه‌ریزی مستثنی نبود، از این‌رو فاز دوم این واحد با عنوان فولادسازی در انتظار فاینانس چین بود تا این فاز را وارد مرحله اجرایی کند.
  • نگاهی به صنعت و بازار فولاد ایران

    با نگاهی به طرح جامع فولاد (۱۳۹۷) به این موضوع پی خواهیم برد که در زنجیره فولاد چه نقاط قوت و چه نقاط ضعفی وجود دارد که براساس آن بتوان به یک برنامه‌ریزی مناسب در این راستا دست یافت.
  • فولاد بافت در مسیر ایجاد واحد گندله‌سازی تا سرمایه‌گذاری در تولید کنسانتره

    فاز نخست فولاد بافت، راه‌اندازی واحد احیای مستقیم با تولید آهن اسفنجی با ظرفیت ۸۰۰ هزار تن بود که در سال ۱۳۹۸ وارد مدار تولید شد. فاز دوم این واحد نیز راه‌اندازی یک واحدی احیای مستقیم شماره۲ با ظرفیت ۸۰۰ هزار تن در سال و یک واحد گندله‌سازی با ظرفیت دومیلیون و ۵۰۰ هزار تن در سال است. راه‌اندازی واحد گندله‌سازی می‌تواند در راستای تامین خوراک واحدهای آهن‌اسفنجی مهم تلقی شود. البته برای تامین خوراک واحد گندله‌سازی نیاز به کنسانتره است.
  • حرکت چین به سمت تولید فولاد پاک

    بخش تولید فولاد جهان حدود ۷ درصد از دی‌اکسیدکربن را منتشر می‌کند. کوره‌های بلند که کار پردازش سنگ‌آهن را همراه با زغال کک به همراه دارند و بیشتر فولاد جهان را تولید می‌کنند در مقایسه با کارخانه‌های کوچک تر که ضایعات آهن را ذوب می‌کنند، شدت انتشار بیشتری دارند.
  • فولاد بافت از مسوولیت‌های اجتماعی تا محرومیت‌زدایی از منطقه

    مجتمع فولاد احیاء استیل بافت طی یک و سال و نیم گذشته علاوه بر اینکه قادر شده که به میزان تولید رسمی خود برسد، همچنین درصدد است که در راستای برنامه‌های توسعه‌ای گام بردارد تا به اهداف کلان خود در چشم‌انداز بلندمدت دست یابد.
  • ثبت بهترین میانگین قیمتی ۷ سال اخیر برای سنگ‌آهن

    سنگ‌آهن، ماده اولیه صنعت فولادسازان در سال ۲۰۲۰ میلادی موفق به کسب بازدهی شد که از سال ۲۰۱۳ تاکنون به خود ندیده بود. بررسی روند قیمتی این کالا از ابتدای سال تاکنون نشان می‌دهد که بهای آن طی این مدت به طور متوسط ۱۰۰ دلار در هر تن بوده است.
  • وضعیت تولید آهن اسفنجی و گندله

    تولید آهن‌اسفنجی در ۷ ماهه امسال با رشد ۱۰ درصدی نسبت به مدت مشابه پارسال به ۱۸ میلیون و ۱۲۰ هزار و ۱۹۰ تن رسید.
  • معرفی فرآیندهای احیای مستقیم در تولید فولاد

    صنایع مبتنی بر تولید آهن خام و فولاد از جمله صنایع جامع و زیربنایی کشورها به شمار می‌روند. با توجه به مشکلات فرآیندها و روش‌های سنتی تولید آهن و همچنین در جهت بهینه‌سازی فرآیندهای صنعتی، در چند دهه اخیر روش‌های نوین در این صنعت بسیار مورد توجه قرار گرفته است. یکی از این روش‌ها، فرآیندهای احیای مستقیم است. در فرآیند احیای مستقیم با زغال‌سنگ طی یک مجموعه واکنش‌های شیمیایی ناهمگن جامد -گاز احیا می‌شود. طی این واکنش‌ها، اکسیدهای آهن در چند مرحله از هماتیت به مگنتیت، از مگنتیت به وستیت و در نهایت از وستیت به آهن احیا می‌شوند.
بیشتر