شماره روزنامه ۶۱۸۷
|

ویژه نامه خراسان

  • شورای اجتماعی محلات کانون ارتباط مدیریت شهری و صاحبان شهر

    شهردار منطقه هشت مشهد گفت:شورای اجتماعی محلات کانون ارتباط دوسویه مدیریت شهری و صاحبان شهر است. به گزارش روابط عمومی شهرداری منطقه هشت،شهردار این منطقه که در نشست هم اندیشی با نخبگان شورای اجتماعی محلات ناحیه ۲ صحبت می کرد ،بابیان این مطلب گفت:با گسترده تر شدن زندگی شهری ، معضلات شهری نیز افزایش می یابد و حل این مشکلات فقط از طریق تعامل و همکاری با شهروندان امکان پذیر است اصغری با اشاره به مزایای تشکیل شوراهای اجتماعی محلات گفت: شورای اجتماعی محلات مجموعه ای متشکل ازکارشناسان ونخبگان محلی هستند که بازوان فکر مدیریت شهری را شاملمی شوند و محلات ارکان اصلی شهر هستند که باید هویت اجتماعی و فرهنگی در آن‌ها ایجاد و تقویت شود.
  • دوسالانه ملی «بازاریابی، فرصت ها و چالش ها»

    دنیای اقتصاد - نخستین همایش دوسالانه ملی «بازاریابی، فرصت‌ها و چالش‌ها» توسط دانشکده علوم اداری و اقتصادی دانشگاه فردوسی مشهد در تاریخ ۱۰ و ۱۱ اردیبهشت ماه سال ۱۳۹۳ برگزار می‌شود. بنا بر اعلام دبیرخانه این همایش محورهای این برنامه عبارتند از بازاریابی نوین و فرانوین، بازاریابی و تبلیغات استراتژیک، بازاریابی بین‌المللی و جهانی، بازاریابی، مشتری‌مداری و رفتار مصرف‌کننده، کسب و کار، تجارت و بازاریابی الکترونیک، مدیریت استراتژی برند و ارتباطات، بازاریابی خدمات بانکی، بیمه و سرمایه‌گذاری، بازاریابی پروژه‌های عمرانی، شهری و گردشگری، بازاریابی دولتی، سیاسی، مذهبی و اجتماعی، بازاریابی و تهدیدات ، آسیب‌شناسی بازاریابی، کاربردهای بازاریابی .
  • کشاورزی،اشتغال وبحران آب معادله ای سه وجهی با پاسخی یگانه

    دکتر محمود دانشور کاخکی به طور یقین و به طریق اولی امروزه دو موضوع امنیت غذایی و توسعه پایدار از مرز تفکر اندیشمندان عبور کرده و به منزله دو هدف بسیار مهم در دستور کار برنامه ریزان اقتصادی و سیاستگذاران دولتی قرار گرفته است. هدفی یگانه با دو رویکرد متفاوت در گروه کشورهای توسعه یافته و عقب مانده، بدین صورت که در کشورهای کمتر توسعه یافته و یا فقیر و عقب مانده هدف اساسی نیل به امنیت غذایی با چشم اندازی برمدار توسعه پایدار بوده و حال آنکه در گروه کشورهای توسعه یافته هدف تثبیت شرایط و آثار حاصل از دستیابی به امنیت غذایی در برایند مولفه های سه گانه توسعه پایدار است.
  • تدارک برای میزبانی شایسته از زائران

    شهرداری منطقه ۵ به استقبال از عید نوروز و بهار می رود. به گزارش روابط عمومی شهرداری منطقه۵، سید حسن حسینی با اعلام خبر فوق اظهار کرد: یکی از دغدغه های اصلی شهرداری منطقه ۵ در اسفند ماه ، آماده سازی منطقه برای استقبال از بهار و زائرانی است که در این ایام به شهر مشهد مراجعه و در این منطقه سکونت موقت میگزینند.
    شهردار منطقه ۵، ادامه داد: از جمله دغدغه های اصلی این منطقه می توان به استقبال از زائران و پاکسازی معابر اشاره کرد. نظافت معابر، رنگ آمیزی جداول و دیوارها و. . . سطح منطقه، زیبا سازی ، جمع آوری نخاله های ساختمانی، مرمت حفاری ها، لغو صدور مجوز حفاری ها از جمله فعالیت‌هایی است که در برنامه این منطقه قرار گرفته است.
  • استاندار خراسان آهنگ توسعه را شتاب بخشد

    محمد اسماعیل‌نیا در حاشیه حضور در جلسه کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی خراسان درگفتگو با خبرنگار دنیای اقتصاد اظهار کرد: ما از رییس جمهور درخواست می‌کنیم در انتخاب استاندار جدید به دنبال کسی باشند که شعارهای رییس جمهور را محقق کند و نگاه‌ها و باورهای ایشان را نسبت به مسائل داشته باشد. وی فراجناحی بودن را مهم‌ترین شاخصه‌ فردی دانست که قرار است سکان‌ استانداری خراسان رضوی را به دست گیرد و گفت: استاندار این استان باید فردی اعتدال‌گرا، شایسته‌سالار، مدیر و مدبر باشد تا جامعه استان را به سوی نشاط و امید سوق دهد.
  • برند دارایی نامشهود

    دکترآذر کفاش‌پور* امروزه اقتصاد جهانی عموماً براساس دانش و آگاهی بنا نهاده شده است. دارایی‌های مشهود یک شرکت تجاری مانند زمین و کارخانه سرمایه شرکت را تا مدت طولانی محصور و غیرقابل دخل و تصرف می‌سازد و تنها عامل افزایش ارزش این سرمایه‌ها، تا حد زیادی افزایش قیمت آنهاست، در حالی که بازدهی قابل قبولی در زمانی نسبتاً طولانی، حاصل نمی‌شود. براساس آمار موجود، حدود ۸۰درصد از دارایی‌های شرکت‌های بزرگ جهانی و بنگاه‌های اقتصادی را، دارایی‌های نامشهود و ارزش‌های معنوی تشکیل می‌دهد. به منظور موفقیت در تجارت یا کسب و کار، شرکت‌ها باید دارایی‌های نامشهود و تاثیر برندسازی را مد نظر خود قرار دهند.
  • برند؛ فراتر از تبلیغات

    طی چند سال اخیر بارها از وخامت وضعیت اقتصادی کشور شنیده‌ایم و بسیاری از متخصصان مشکل اقتصاد کشور را رکود تورمی دانسته‌اند، این مسئله را می‌توان به گونه‌ای دیگری نیز بیان کرد: مشکل کمبود نقدینگی در زمان وفور نقدینگی! بیان دلایل پیدایش چنین وضعیتی از حوصله این گزارش خارج است، اما نکته حائز اهمیت برای بسیاری از بنگاه‌ها در چنین شرایطی، گسترش هرچه بیشتر بازارها و طبیعتا افزایش فروش کالاها و خدمات خود است. البته چگونگی دستیابی به این هدف برای بنگاه‌های اقتصادی مختلف بسته به نوع بازاری که در آن فعالیت می‌کنند، می‌تواند متفاوت باشد، اما با مفروض گرفتن عدم فعالیت بنگاه‌های اقتصادی در بازارهای رقابت کامل، یکی از راهکارهای مورد نظر را تبلیغات در نظر می‌گیریم! در نگاه نخست تبلیغات به عنوان راهکاری برای گسترش هرچه بیشتر بازارها به نظر می‌رسد، اما همین تبلیغات در شرایط کنونی که بنگاه‌ها با مشکل کمبود نقدینگی مواجه هستند امری دشوار به نظر می‌رسد.
  • بخشودگی کامل جرائم عوارض نوسازی؛ تا ۱۵ اسفندماه ۹۲

    مدیردرآمدهای شهرداری مشهد از بخشودگی کامل جرایم عوارض نوسازی تا ۱۵اسفندماه سال جاری خبر داد. محمد آذری که در نشست مطبوعاتی با اصحاب رسانه سخن می گفت، افزود: از سال‌های گذشته تا کنون حدود ۷۰ میلیارد تومان بدهی معوقه شهروندان بابت عوارض نوسازی بوده است. وی با اشاره به اینکه از مجموع کل بدهی‌های عوارض نوسازی شهرداری،۴۰ میلیارد تومان آن مربوط به ۱۵هزار شهروند است، یادآور شد: این شهروندان که عوارض نوسازی خود را به موقع پرداخت نکرده اند، طبق قانون مشمول ۹درصد جریمه دیرکرد در سال می‌شوند. مدیر درآمد های شهرداری مشهد با تاکید براینکه اگر شهروندی تا ۱۵اسفندماه عوارض نوسازی خود را پرداخت کند، مشمول بخشودگی کل جرایم می‌شود، اظهار کرد: شهروندان می‌توانند با مراجعه به سایت شهرداری مشهد و نواحی مختلف شهرداری و کلیه ارگان‌های الکترونیکی سطح شهر برای پرداخت عوارض غیرحضوری اقدام نمایند.
  • اقتصاد اطلاعات و دانش

    علی نقی قائمی نیک بحث اقتصاد اطلاعات در ادبیات علم اقتصاد بیشتر به عدم شفافیت و تقارن اطلاعاتی اشاره دارد. در عین حال در کنار این بحث، طی سالیان اخیر و با رشد و گسترش دنیای مجازی، مباحث مرتبط با اقتصاد کالاهای اطلاعاتی مطرح شده است که در این نوشتار بیشتر سعی شده به این موضوع به صورت مختصر اشاره شود. امروزه کسی نیست که با مقوله تکنولوژی اطلاعات و اقتصاد اطلاعات و دانش آشنایی نداشته باشد. گردش بالای مالی این صنعت و ویژگی‌های خاص آن، توجه بسیاری از اندیشمندان و اقتصاددانان را به خود جلب کرده است.
  • گرامیداشت «هفته مهندس» در مشهد برگزار می شود

    معاون امور عمرانی استانداری خراسان رضوی گفت: امسال برخلاف سالیان گذشته «هفته مهندس» را گرامی می‌داریم که از دوم اسفند آغاز می‌شود و تا هشتم اسفند ادامه دارد و سعی داریم در این هفته نیم نگاهی به سیاست‌های ابلاغی مقام معظم رهبری در خصوص اقتصاد مقاومتی داشته باشیم. محمدحسن واحدی که در نشست خبری به مناسبت «روز مهندس» صحبت می کرد در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه در استان بالغ بر ۴۳ هزار مهندس عضو سه سازمان نظام مهندسی داریم، افزود: این عدد بازگوکننده پتانسیل مهندسی استان است که باید از این پتانسیل به نحو شایسته سود ببریم.
  • کشت پاییزه چغندر؛مُسکن بحران کم آبی

    بحران کم آبی مدت زمان زیادی است که گریبان کشاورزی و اقتصاد خراسان را گرفته و همانطور که در گزارش های قبلی درباره این موضوع اشاره شد، بخش کشاورزی بیشترین حجم مصرف آب را به خود اختصاص داده است و بخش بزرگی از این آب نیز به دلیل استفاده از روش های سنتی آبیاری هدر می رود. کشت پاییزه چغندر اما یکی از آخرین راهکارهای کوتاه مدت مقابله با بحران کم آبی در خراسان رضوی است. این گیاه که در مقایسه با دیگر محصولات کشاورزی پرآب به شمار می رود و گردش چرخ کارخانه های قند وشکر استان هم به آن وابسته است، اکنون در کانون توجه کارشناسان به عنوان راهکار مقطعی عبور از بحران کم آبی قرار گرفته است.
  • فروش بلیط سفرهای نوروزی با استفاده از رابط کاربری اندروید در خراسان رضوی

    دبیر انجمن صنفی شرکت‌های مسافربری خراسان رضوی گفت:خرید بلیت اتوبوس بین شهری از طریق نرم افزار طراحی شده جهت رابط کاربری اندروید امکان پذیر شده است. به گزارش ایسنا، حسن آسیابان که در نشست خبری فروش بلیت نوروزی اتوبوس بین شهری در محل اداره کل حمل و نقل و پایانه های خراسان رضوی صحبت می کرد، افزود:این انجمن در راستای هدفمند کردن فروش اینترنتی بلیت، امکانی را فراهم کرده تا با دانلود و نصب نرم‌افزار از سایت این مجموعه بر روی گوشی‌های مجهز به رابط کاربری اندروید، خرید بلیط امکان‌پذیر شود. معاون اداری، مالی و برنامه‌ریزی اداره کل حمل و نقل و پایانه‌های خراسان رضوی هم در این نشست با تاکید بر اهمیت فروش بلیت اتوبوس در بخش خدمات مسافربری،گفت: فروش بلیت سفرهای نوروزی در ۱۲۰ دفتر پیشخوان دولتی مشهد انجام می‌شود.
  • آینده بازار مسکن مشهد

    هومن افشار* یکی از پیش‌بینی‌های اخیر کارشناسان اقتصاد مسکن کاهش جذابیت بخش مسکن برای سرمایه‌گذاری در آینده به دلیل کاهش نرخ رشد جمعیت کشور و به تبع آن افزایش سن میانسال جامعه، ناباروری، افزایش سن ازدواج و. . . خواهد بود. اما این پدیده نوظهور برای همه شهرهای کشور یکسان نخواهد بود، شهری همچون مشهد تا کنون یکی از جذاب‌ترین شهرهای زیارتی دنیا بوده است و سیل عظیمی از زوار را همه ساله به خود جذب کرده است که همین امر سبب شده تا بسیاری از مردم از شهرهای حومه به این شهر نقل مکان کنند اما در سال‌های اخیر با شکل‌گیری پروژه پدیده شاندیز که بعدها به سایر شهرهای ایران صادر گردید.
  • شورای چهارم تخصصی‌ترین شورا در همه ادوار است

    در شورای سوم معمولا دوستان شغل‌های دیگری داشتند و خودمان هم نمی‌توانستیم خودمان را پیدا کنیم گلایه من از این جهت بوده که من دلایل استعفایم را به اطلاع دوستان رساندم و آنان بدون اینکه یک خط برای من بنویسند، گفتند ما ورود نمی‌کنیم و به استعفا رای می‌دهیم اگر باهم باشیم، موثرتر هستیم، اما اگر بین ما افتراق باشد، قطعا تاثیری نداریم دنیای اقتصاد،احسان میرزاده- بر خلاف دیگر کلان‌شهرها و با توجه به ترکیب اعضای منتخب شورای شهر مشهد، محمد کمال سروی‌ها برای نشستن بر کرسی ریاست این شورا راه آسانی در پیش داشت و بی‌رقیب بود.