شماره روزنامه ۶۱۸۶
|

ویژه نامه خراسان

  • تولید ملی ؛ محور اقتصاد مقاومتی

    تأمین کالاهای وارداتی با هدف کاهش وابستگی به کشورهای محدود و خاص و تسهیل مقررات و گسترش مشوق‌های لازم برای صادرات غیر نفتی از وظایف مهم وزارت صنعت،معدن و تجارت برای تحقق سیاست های ابلاغی «اقتصاد مقاومتی» است. در این راستا به نظر می رسد، توجه به توان تولید داخلی از اهمیت ویژه ای برخوردار باشد. به همین منظور در گفتگویی با نایب رییس اول اتاق بازرگانی خراسان رضوی به بررسی این موضوع پرداختیم. محمد سیادت دراین باره به خبرنگار ما گفت: توان تولید ملی بزرگ‌ترین محور و پایه اقتصاد مقاومتی است که باید به طور جدی مورد توجه و حمایت قرار گیرد.
  • تدارک گسترده بوستان بزرگ کوهسنگی برای استقبال از بهار ۹۳

    شهرداری منطقه هشت مشهد از آمادگی مجموعه بوستان کوهسنگی برای استقبال با شکوه از بهار ۹۳ خبر داد. به گزارش روابط عمومی شهرداری منطقه هشت،شهردار این منطقه در این باره گفت: کاشت ۱۶۶۰۰۰ بوته گل دائمی و فصلی در بوستان کوهسنگی گوشه ای از اقدامات گسترده شهرداری منطقه هشت جهت استقبال شایسته از بهار فاطمی است که با هدف ارتقای سطح رضایتمندی شهروندان و ترویج شمیم عطر رضوی صورت می‌پذیرد. اصغری با تشریح خدمات گسترده مدیریت شهری در بوستان کوهسنگی به مناسبت بهار۹۳ گفت: کوهسنگی از نگاه شهروندان میعادگاه انسان، شهر و طبیعت می باشد که به واقع همراه با توسعه بافت شهری لحظه لحظه این تحولات را در ذهن به یادگار داشته و جزیی از خاطرات مشترک تمامی شهروندان است.
  • کاشت ۱۵ هزار نهال در ارتفاعات طرقبه

    دنیای اقتصاد- دومین جشنواره بزرگ درختکاری، صبح جمعه ۹ اسفند ماه با مشارکت کم نظیر مردم و به همت اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان خراسان رضوی و گروه مهندسی مینیاتور در ابتدای جاده کردینه(طرقبه) برگزار شد. حسن تقوایی، مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان خراسان رضوی در این مراسم که با استقبال پرشور آحاد مختلف جامعه مواجه شده بود، گفت: ۱۵ هزار نهال ارس و زرشک برای کاشت در این مکان تدارک دیده شده است که ۳ هزار نهال امروز توسط مردم کاشته شد و مابقی آن تا آخر هفته کاشته خواهد شد.
    .
  • رکود در روزهای پایانی سال

    هومن افشار * وزارت راه و شهرسازی برای دومین بار پس از روی کار آمدن دولت جدید غافل‌گیر شد، اما این بار برای طرحی که از مدت‌ها قبل برای ساماندهی بازار اجاره وعده داده شده بود. طرح مالیات بر اجاره خانه‌های خالی در هفته گذشته، در حالی تصویب شد که وزیر راه درصدد بود تا با بازنگری مجدد طرح، پیش از تصویب و اجرا، اصلاحاتی را در آن اعمال کنند. تصویب این طرح با این کیفیت سبب شد که کمترین تاثیر را بر بازار مسکن داشته باشد. باید توجه داشت که اجرای شتاب‌زده این گونه طرح‌ها نه تنها گره‌ای از مشکلات مسکن کشور حل نمی‌کند، بلکه هزینه فرصت از دسته رفته در اثر اجرای برنامه‌های کاربردی و اثربخش را نیز افزایش خواهد داد.
  • از دریافت یارانه انصراف دهید

    دنیای اقتصاد- دبیرکل خانه صنعت و معدن ایران با بیان اینکه برای مقابله با تحریم‌ها همه مردم و مسئولان وظیفه دارند، گفت: از تمامی مسئولان و فعالان عرصه تولید و صنعت و معدن کشور و آن دسته از افرادی که از استطاعت و بنیه مالی قابل قبولی برخوردارند، خواهشمندم که انصراف خود را از دریافت یارانه‌ها اعلام کنند تا با کمک و همکاری هم، گرد و غبارهای این مرزوبوم از بین برود.
    محسن شرکا با اظهار امیدواری از اینکه با این حرکات بتوانیم به سمت روشنایی اقتصادی کشور قدم برداریم تصریح کرد: امیدواریم که با دست در دست یکدیگر گذاشتن اختلافات را ریشه‌کن کنیم تا تعاملات و فصول مشترک تقویت شود.
  • فقدان زبان تصویر مشکل بزرگ نسل من بود

    دنیای اقتصاد، ضحی زردکانلو- کیارنگ علایی متولد ۱۳۵۵ مشهد است، او از ۱۷ سالگی کار فیلم سازی انجام داده و تاکنون فیلم‌های متعدد داستانی، مستند و انیمیشن ساخته است و برنده جوایز متعدد بین‌المللی از جمله جایزه بهترین فیلم انیمیشن جشنواره داکینوی رومانی شده است. او در سال ۲۰۰۵ به عنوان تنها نماینده از انجمن سینمای جوانان ایران به بورسیه تحصیلی انجمن استعدادهای جوان برلین دعوت شد، از سال ۱۳۸۲ تا کنون بر روی عکاسی تمرکز کرده است اما داستان‌نویسی و ترجمه (تخصصی عکاسی) هم از شاخه‌های مورد علاقه او است.
  • صنایع دستی می تواند اشتغال مفید ، پایدار و سازنده ایجاد کند

    معاون رییس جمهور و رییس سازمان میراث فرهنگی ، صنایع دستی و گردشگری در حاشیه بازدید از مجموعه خدماتی و گردشگری سپاد خراسان با اشاره برنامه ریزی ها برای ایجاد بازارچه صنایع دستی در این مجموعه گردشگری گفت : صنایع دستی می تواند اشتغال مفید ، پایدار و سازنده ای ایجاد کند . به گزارش روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری خراسان رضوی،مسعود سلطانی فر در ادامه با اشاره به مجموعه خدماتی گردشگری سپاد، از این مجموعه به عنوان یکی از مجموعه های موفق در حوزه گردشگری نام برد و افزود: یکی از سیاست هایی که دربخش صنایع دستی دنبال می کنیم حمایت از هنرمندان صنایع دستی و هنرهای سنتی است، چرا که در این حوزه حدود ۲ میلیون نفر اشتغال دارند .
  • افزایش بهره‌وری برای رونق بخش کشاورزی

    رییس کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی خراسان رضوی در نشست صدور خدمات فنی و مهندسی کشاورزی به کشورهای هم‌جوار که در محل اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی مشهد برگزار شد، اظهار کرد: با توجه به اینکه کشور با مشکلاتی چون کمبود بودجه روبه‌رو است و امسال بخش اندکی از وعده‌های بودجه‌ای تحقق یافته است، در جلسه‌ای که با وزیر جهاد کشاورزی برگزار شد، نکاتی مبنی بر افزایش بهره‌وری خصوصی و علمی، مشکلات بهره‌وری آب، وجود تعرفه‌ها و عوارض در بخش صادرات مطرح شد.
    علی شریعتی‌مقدم ادامه داد: بحث تولید محصولات سالم و تأسیس شبکه‌ محصولات کشاورزی در جلسات گذشته ارائه شد و امیدواریم این طرح سال آینده تحقق یابد، البته در رابطه با محصولاتی چون چغندر، زعفران، گوشت، تخم‌مرغ، مرغ و.
  • ساخت شهرک زائر در محدوده منطقه۵ شهرداری مشهد

    دنیای اقتصاد-شهردار منطقه ۵ مشهد گفت: بنا داریم شهرک زائری در این منطقه بسازیم که ۵۶ هکتار مساحت خواهد داشت و ۲۰ هکتار آن به صورت مسکونی، تجاری و رفاهی ساخته خواهد شد. سید حسن حسینی که در نشست خبری با اصحاب رسانه سخن می گفت،افزود: در این منطقه کمپ زائر با ظرفیت ۴۰۰ چادر وجود دارد که بعد از تکمیل ظرفیت کمپ منطقه ۷ و در ایام پیک، زائران در این مکان حضور می‌یابند. وی تصریح کرد: منطقه ۵ از قدیمی‌ترین مناطق مشهد است که ۱۷۰۰ هکتار وسعت دارد و جمعیت آن نیز بین ۱۷۰ هزار تا ۲۵۰ هزار نفر است . متغیر بودن جمعیت این منطقه به دلیل حضور اتباع خارجی پاکستانی و به خصوص افغانی است.
  • اولین جشنواره ملی «رویای مهربان» در مشهد برگزار می شود

    جشنواره ملی «رویای مهربان» ۲۱ اسفندماه سال جاری در سالن شهید بهشتی و با هدف کمک به کودکان سرطانی برگزار می‌شود. بنا بر اعلام برگزارکنندگان این همایش، صددرصد عواید این برنامه به درمان کودکان سرطانی اختصاص خواهد یافت. علاقه مندان می توانند برای شرکت در برنامه با ارسال یک پیامک بدون متن به ۱۰۰۰۳۸۰۰ اقدام به عضویت نمایند. .
  • سند توسعه استان و لزوم توجه به نظرات بخش خصوصی

    دنیای اقتصاد،گروه صنعت-کار شناسان بخش‌های کشاورزی،گردشگری و صنعت در دوره‌های مختلف براساس تخصص خود محور توسعه را تعریف می کنند، گروهی با ملاک قراردادن بارگاه ملکوتی امام رضا(ع)، محور توسعه را گردشگری و توریسم مذهبی تعریف می نمایند و بر اساس آن برنامه های مقتضی را پیشنهاد می کنند اما زیر ساخت های صنعتی که در استان وجود دارد و پیشرفت هایی که در صنعت استان حاصل شده است، نباید برنامه ریزان را غافل از بخش صنعت نماید. انجمن مدیران صنایع استان براین عقیده است که توجه به توانمندی های موجود در بخش صنعت،باید به عنوان محور توسعه استان تعریف شود اما به دلیل اینکه در هیچ کدام از برهه های زمانی اجماعی در این زمینه صورت نگرفته و همیشه هر ۳ بخش به نحوی مظلوم واقع شده اند و از طرفی در هریک از دوره ها یکی از این بخش ها محور توسعه قرار گرفته و تمامی بودجه و برنامه ها به آن تخصیص داده شده است،۲ بخش دیگر محروم واقع شده اند وتنها در زمان محدودی «صنعت» محور توسعه بوده است.
  • چرا «کشاورزی» محور توسعه پایدار و اقتصاد مقاومتی؟

    سیدمحمد فهیمی فرد* وضعیت کنونی اقتصاد ایران به‌ویژه در دهه گذشته در برخورد با بخش‌های مولد اقتصادی از جمله صنعت و کشاورزی دقیقاً مشابه واقعه تلخی است که در کشورهای آمریکای لاتین رخ داد. کشورهای آمریکای لاتین در دهه‌های ۱۹۵۰ و ۱۹۷۰ صنعتی شدن را به سرعت تجربه کردند. در آن سال‌ها رشد بخش کشاورزی در این کشورها به سختی توانست تقاضای فزاینده مواد غذایی (ناشی از رشد جمعیت و شهری نشینی) را پاسخ دهد. وضعیت کنونی اقتصاد ایران به‌ویژه در دهه گذشته در برخورد با بخش‌های مولد اقتصادی از جمله صنعت و کشاورزی دقیقاً مشابه واقعه تلخی است که در کشورهای آمریکای لاتین رخ داد.
  • توجه به تولید تکنولوژی؛ زمینه‌ساز افزایش درآمد در بخش خدمات

    دنیای اقتصاد - رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی درباره سند توسعه استان گفت: «امیدواریم مجریان توجه بیشتری به مسئله تولید و عمق تکنولوژی و نماد دانش‌بنیان بودن اقتصاد داشته باشند، چراکه با توسعه آن، درآمد در بخش خدمات بروز می‌کند». توسعه تولید در چشم انداز طرح دوم راضیه علیرضایی در رابطه با طرح آمایش سرزمین و سند توسعه استان ادامه داد: مطالعات اولیه این طرح انجام شده است و با کمک بخش خصوصی مرتبط با صنعت، معدن و تجارت استان نظرات را جمع‌آوری کرده و با اتاق بازرگانی استان در مشهد در میان گذاشته‌ایم.
  • برنامه آمایش سرزمین برای کتابخانه نیست

    دکتر احمد اثنی عشری * یکی از مهمترین برنامه‌های توسعه در کشورها، برنامه آمایش سرزمین است . این برنامه مکمل برنامه‌ریزی‌های کلان و بخشی است که با دیدی فراگیر و همه جانبه فضای ملی را پایش نموده ، کلیه مناطق کشور را با وسواس کامل مورد مطالعه و شناسایی قرار می دهد و براساس قابلیت‌ها، مزیت‌ها، توانمندی‌ها و استعدادهای هر منطقه، اقدامات و مسئولیت‌ها و برنامه‌های لازم برای آن منطقه را درداخل کشور مشخص می‌کند. از ویژگی‌های این برنامه کل‌نگری، جامع‌نگری، آینده‌پژوهی و کیفیت‌بخشی برای سازماندهی فضای کشور است.