شماره روزنامه ۶۱۵۸
|

دنیای ماشین

  • تازه‌ها - ۱ بهمن ۹۴

    میتسو و اوتلندر مفهومی

    ستاره ژاپنی در نظر دارد برای نمایشگاه توکیو، از یک مفهومی نه‌چندان جدید پرده‌برداری کند. این اقدام میتسوبیشی از این جهت جدید به نظر نمی‌آید که پروژه آتی آنها شامل عرضه کانسپت برقی همان شاسی‌بلند اوتلندر معروفشان است. البته پیش از این شرکت توانایی‌های چشمگیر خود را در عرصه خودروهای پاک با قوای محرکه الکتریکی به رخ رقبا کشیده بود. میتسو اطلاعات دقیقی از مفهوم فوق ارائه نکرده است. تنها می‌دانیم که او نیز به سبک دیگر برقی‌های شرکت با پسوند PHEV نام‌گذاری شده است.

  • فصلی نو برای بی‌ام‌و

    MPower BMW

    در اواخر دهه ۶۰ و ابتدای دهه ۷۰ میلادی، بی‌ام‌و در مسابقات اتومبیلرانی به موفقیت‌های زیادی دست پیدا کرد. این موفقیت‌ها بر اثر کیفیت بالای کارمهندسان و در کل تیم بخش مسابقه یا موتور اسپرت بی‌ام‌و بود. این موفقیت‌ها باعث شد کم کم مسوولان کمپانی به فکر یک بخش ویژه باشند که روی خودروهای مسابقه‌ای این شرکت تمرکز ویژه داشته باشد. از این رو در سال ۱۹۷۲ از میان مهندسان و متخصصان شرکت ۳۵ نفر را برگزیدند تا بخشی به نام Mpower را تاسیس کنند. در این بخش افرادی مشغول به کار بودند که علاوه بر تخصص، از دیوانه‌های دنیای سرعت و قدرت به حساب می‌آمدند؛ زیرا بعضی از آنها حتی دوره‌های مختلف رانندگی را پشت سر گذاشته بودند.

  • سه ‌هاچ‌بک جذاب

    بازار خودرو ایران تفاوت‌های فاحشی با بازار دیگر کشورها دارد. در ایران اگر مردم قرار باشد یک خودروی سواری انتخاب کنند ترجیح می‌دهند تا خودرو آنها سدان باشد این مورد در خانواده‌های پر جمعیت بیش از دیگران به چشم می‌خورد. اما خودروهای‌ هاچ‌بک به دلیل داشتن چهره‌ای زیبا و البته اسپرت از محبوبیت فراوانی در میان جوان‌ها برخوردار بوده و تبدیل به خودرویی برای جوانان شده‌اند. این در حالی است که‌هاچ‌بک‌های امروزه دیگر همانند گذشته کوچک و کم جا نبوده و فضای زیادی را در اختیار راننده و سر نشینان قرار می‌دهند؛ به خصوص اینکه خودروهای‌هاچ‌بک صندوق بار بزرگ‌تری‌ نسبت به گذشته دارند.
  • دوزیستان باورنکردنی

    ایده ناب ماشین‌هایی که بتوانند فراتر از مسیر‌های عمومی در رودخانه‌ها و دریاچه‌ها شنا کرده و در جاده‌ها هم عملکرد مناسبی داشته باشند برای اولین بار در دوران جنگ جهانی دوم مطرح و در دهه ۶۰ میلادی تعداد زیادی خودرو با این ویژگی ساخته شد. این ایده مورد توجه مخترعان بسیاری در سراسر دنیا قرار گرفت و رقابت برای تولید خودرو‌های دوزیست افزایش یافت. البته ساخت خودروهای همه‌جا رو کار ساده‌ای نبود. راحت می‌شد به این فکر کرد ماشینی بسازیم که بدون تعویض وسیله نقلیه، با آن از خشکی به دریا بزنیم و از آن سو بیرون آمده و به راه خود ادامه دهیم.
  • رویای خودروسازی اژدهای زرد

    دنیای اقتصاد: چین امروز به بزرگ‌ترین‌ تولید‌کننده خودرو در جهان تبدیل شده است. کشوری که در قرن بیستم در این صنعت حرفی برای گفتن نداشت، اکنون با فاصله‌ای زیاد تولید‌کننده‌ اصلی خودرو جهان است. شاید خودروهای چینی توان رقابت کیفی با بسیاری از خودروهای جهان را نداشته باشند، اما توان ارزآوری بالایی برای اقتصاد این کشور دارند. امروز خودروسازان چین توانسته‌اند خود را به‌عنوان بازوهای قدرتمند اقتصاد این کشور معرفی کنند. این در حالی است که تا یک دهه قبل حتی تصور اینکه چینی‌ها بتوانند بازار داخلی خود را هم تامین کنند، وجود نداشت.

  • رِگـرا؛ رقیبی برای موشک کروز!

    در دهه ۴۰ میلادی، رکورددار سریع‌ترین خودروی استاندارد (تولید کارخانه) دنیا‌ جگوار XK۱۲۰‌ بود. با سرعتی حدود ۲۰۰ کیلومتر در ساعت. یک دهه بعد این افتخار نصیب آستون‌مارتین DB۴ جی‌تی با سرعت نهایی ۲۴۵ کیلومتر در ساعت شد. دهه ۶۰ با یکه‌تازی فراری ۳۶۵ جی‌تی‌بی که می‌توانست ۲۸۰ کیلومتر در ساعت را پشت سر بگذارد، سپری شد. سلطان دهه هفتادی‌ها لامبورگینی کانتاش بود. در دهه ۸۰ بود که پورشه با ۹۵۹ خود که می‌توانست از مرز ۳۲۰ کیلومتر در ساعت عبور کند، خبرساز شد. بی‌تردید افسانه دهه ۹۰ فقط و فقط مک‌لارن رویایی F۱ با رکورد ۳۷۰ کیلومتر در ساعتی‌اش است.
  • حذف سیلندرها با استفاده از نرم‌افزار

    وجود موتورهای عظیم‌الجثه در دل خودروهای امروزی باعث می‌شود تصور کنیم یک موتور V۸ با حجم ۶۲۰۰ سی سی برای مثال موتور (GMC Yukon Denali) برای حرکت در بزرگراه‌ها و مسیرهای شهری مصرف بسیار بالایی داشته باشد. اما در کمال ناباوری مصرف چنین خودروهایی بسیار پایین‌تر از چیزی است که تصور می‌شود. نرم‌افزاری هوشمندانه براساس نوع مسیر، انتخاب می‌کند کدام سیلندر در چه زمانی در مدار قرار بگیرد و عمل احتراق در درون آن انجام شود. محققان «سیلیکون ولی» تکنولوژی موسوم به تولا را با همکاری جنرال موتوز و شرکت دلفی معرفی کرده است.

  • آئودی در راه ماه و مریخ

    می‌گویند ماه‌نوردی را که نیل آرمسترانگ روی کره ماه راند، جنرال موتورز طراحی کرده بود. سال‌ها بعد از آن یک بار دیگر خودروسازان به کمک فضانوردان آمدند تا خودرویی دیگر برای حرکت روی سطح سیاره‌ای دیگر طراحی کنند. این بار هدف کره مریخ است. اما آزمایش مدل اولیه آن روی کره ماه انجام می‌گیرد. این خودرو که آئودی لونار کواترو نام دارد، چند روز پیش تست‌های زمینی خود را با موفقیت به پایان رساند و آئودی رسما اعلام کرد که آماده ارسال آن به فضا است.

    یکی از مهم‌ترین‌ ویژگی‌ها یا بهتر بگوییم تفاوت‌های آن با خودروهای زمینی آلیاژهای فلزی و غیرفلزی استفاده شده در آن است.

  • جذاب‌ترین بازار جهان برای خودروسازان

    چین اکنون بزرگ‌ترین سازنده خودرو در دنیا است، اما این همه ماجرا نیست. کشور یک میلیارد و ۳۶۰ میلیون نفری چین اکنون بزرگ‌ترین بازار خودرو جهان هم به حساب می‌آید. چینی‌ها برای اولین بار در سال ۲۰۱۲ این عنوان را از چنگ آمریکایی‌ها بیرون آوردند؛ اما تنها جمعیت میلیاردی چین نبوده که آن را به این بازار بزرگ تبدیل کرده است؛ چراکه تا قبل از سال ۲۰۱۲ هم چین از این جمعیت برخوردار بود. رشد اقتصادی پیوسته این کشور موجب شد تا طبقه متوسط چین باسرعت بیشتری رشد کرده و اکنون به یک بازیگر اصلی در بدنه اجتماعی این کشور تبدیل شود.
  • جادوی جدید آقای منصوری

    دنیای اقتصاد: کوروش منصوری که چند سالی است خود و شرکتش را به‌عنوان تیونر برتر خودروهای جهان مطرح کرده است، در جدیدترین پروژه خود به سراغ رولزرویس رفته است. خودرویی که مانند موم در دستان منصوری نرم است و در چند سال اخیر بیشترین پروژه‌های رولزرویس از سوی شرکت تیونینگ منصوری انجام شده‌اند. نکته‌ای که این رولزرویس دارد این است که این‌بار منصوری بدون سفارش این خودرو را تیونینگ کرده است. اغلب کارهای تیونرهای بزرگ جهان با سفارش مشتریان از قبل انجام می‌گیرد.

    کوروش منصوری که چند سالی است خود و شرکتش را به‌عنوان تیونر برتر خودروهای جهان مطرح کرده است در جدیدترین پروژه خود به سراغ رولزرویس رفته است.

  • رشد صنعت خودرو چین به روایت اعداد

    در ذهن بسیاری هنوز ایالات متحده بزرگ‌ترین‌ خودروساز جهان از نظر تعداد تولید به حساب می‌آید. اما این تنها خاطره‌ای متعلق به گذشته است. چین جای آمریکا را گرفته و با روند کنونی بعید است این جایگاه را به کشور دیگری واگذار کند. حتی اتحادیه اروپا متشکل از چند کشور صاحب صنعت خودرو هم نمی‌تواند به قلمرو خودروسازی چین از بعد تیراژ نزدیک شود. اما تبدیل شدن چین به بزرگ‌ترین‌ خودروساز جهان بیشتر به یک حرکت انفجاری می‌ماند تا یک روند تدریجی. یک دهه قبل یعنی سال ۲۰۰۵ میلادی چین حتی در میان ۱۰ خودروساز بزرگ جهان هم حضور نداشت.
  • سرعت در حسرت GT‌ها

    بیست‌و‌پنجم دی‌ماه پیست اتومبیلرانی تهران میزبان راند چهارم مسابقات سرعت قهرمانی کشور بود. در این مسابقه که در ۷ کلاس برگزار شد، شرکت‌کنندگانی از استان‌های تهران، البرز، اصفهان، فارس، خوزستان، خراسان رضوی، مازندران، قم و مرکزی حضور داشتند. این بار کلاس پژو ۴۰۵ اولین کلاسی بود که برگزار شد؛ زیرا کلاس پراید استاندارد به حد نصاب نرسیده بود. در کلاس ۴۰۵ یک حادثه باعث شد خودروی ایمنی یا Safty Car وارد پیست شود؛ زیرا خودروی حسین شیرازی در صحنه‌ای بر اثر برخورد با دیگر شرکت‌کنندگان از مسیر منحرف شد و به شدت به گاردریل‌های کنار پیست برخورد کرد.
  • مصائب قهرمان در چالش برفی

    خودرو RB۷ در دنیای فرمول یک اکنون یک خودرو قدیمی به حساب می‌آید. اما این همان خودرویی است که در فصل ۲۰۱۱ تیم فرمول یک ردبول را به قهرمانی رساند. یعنی در زمان خودش سرآمد تمام خودروهای مسابقه‌ای جهان بوده است. این خودرو قدیمی چند روز قبل به یک چالش جدید دعوت شد. آن هم برگزاری یک آزمون فنی روی برف بود. جایی که در واقع به هیچ عنوان برای حرکت روی آن طراحی نشده است. اما تیم مهندسی ردبول تغییراتی روی این خودرو ایجاد کردند تا بتواند روی برف نیز عملکرد خوبی داشته باشد. قبل از آنکه به بررسی این تغییرات بپردازیم جا دارد یادآور شویم که این اولین تجربه یک خودرو فرمول یک روی برف نیست و در سال‌های گذشته تیم‌های دیگری هم دست به چنین آزمونی زده بودند.
  • جان سخت‌ها رودر روی هم

    دنیای اقتصاد: وقتی دیگر هیچ ماشینی شما را راضی نمی‌کند، وقتش رسیده که به یک پیکاپ فکر کنید. دنیای پیکاپ‌ها روز به روز متنوع‌تر می‌شود. حتی خودروسازانی که تاکنون به فکر تولید پیکاپ نبودند هم کار خود را در این زمینه شروع کرده‌اند و در یکی دو سال آینده این بخش از صنعت خودرو با بازیگران جدیدی رو به رو خواهد شد. از سوی دیگر پیکاپ یا همان وانت، برای کار نیز استفاده می‌شود. این دو مساله در کنار هم موجب شده تا خودروسازانی که دستی در طراحی و تولید پیکاپ دارند هر دو طرف ماجرا را در نظر بگیرند.
  • راننده تحت نظارت خودرو!

    تکنولوژی در دنیای خودروها به سمتی پیش می‌رود که خودرو مانند یک پلیس می‌تواند راننده را زیر نظر بگیرد. در آینده خودرو‌ها به پردازند‌ه‌هایی مجهز می‌شوند که نکات امنیتی را رصد کرده و امنیت در رانندگی را تضمین می‌کنند. آنها با زیر نظر گرفتن اعمال راننده و شرایط محیط هر اتفاقی را که می‌افتد، هنگام حرکت خودرو بررسی می‌کنند و تحت نظر دارند.

    خودرو‌های ضد تصادف با ترکیب تکنولوژی‌های مختلف به خط تولید نزدیک‌تر می‌شوند. خودروهای بینا با استفاده از تکنولوژی شرکت Seeing Machines به کمک دوربین‌های هوشمند و الگوریتم‌ها و الگوهایی که صورت راننده و حرکت چشم و پلک او را رصد می‌کنند، می‌توانند میزان هوشیاری و توجه آنها را بسنجند و دستورات لازم را برای افزایش توجه و کاهش خطرات احتمالی صادر کنند.

  • الگوی چینی خودروسازی

    چینی‌ها زمانی به معنی واقعی خودروساز شدند که درک کردند در این مسیر نمی‌توانند صرفا بر آزمون و خطا و توانایی‌های خودشان تکیه کنند. برخی از بزرگ‌ترین خودروسازان چین همچون چری، برلیانس و باید (BYD) محصول همین نگاه به خودروسازی هستند. این نگاه از اوایل دهه ۹۰ میلادی شکل گرفت. افزایش هزینه‌های تحقیق و توسعه مانند اوایل قرن بیستم نبود که بتوان بارها و بارها آزمون و خطا کرد. از سوی دیگر بازار خودرو آنقدر رقابتی شده بود که دیگر کشوری که درهایش به سوی خودروهای جهانی باز بود نمی‌توانست از صفر شروع کرده و به مرور کیفیت خود را در یک روند آهسته بالا بیاورد.
  • رویای پیست در خیابان

    کمتر کسی است که به دنیای موتورسیکلت‌های سنگین یا سوپربایک‌ها علاقه نداشته باشد و از کنار نام هوندا به سادگی عبور کند. هوندا یکی از موتورسیکلت‌سازان صاحب سبک در این صنعت به حساب می‌آید. شرکتی که از موتورهای سبک تا سنگین را تولید می‌کند و تقریبا در همه آنها نیز حرف‌های زیادی برای گفتن دارد.

    برای سال ۲۰۱۶ هوندا سورپرایزی برای علاقه‌مندان به موتورسیکلت‌های سنگین تدارک دیده است. موتورسیکلت CBR۱۰۰۰RR با ارتقاهایی که پیدا کرده به یک هیولای دوچرخ تبدیل شده است. اگر چه مدل CBR۱۰۰۰RR پیش از این نیز یک موشک خیابانی بود اما هوندا در مدل ۲۰۱۶ آن را به چیزی فراتر از یک موتورسیکلت تبدیل کرده است.

  • چینی‌ها به‌دنبال خرید صنعت خودرو

    چینی‌ها آرزوی تبدیل شانگهای به مرکز اصلی خودروسازی جهان را در ذهن می‌پرورانند، مانند آنچه که اکنون در دیترویت آمریکا رخ می‌دهد. چین به‌عنوان بزرگ‌ترین بازار مصرف خودرو و با داشتن راننده‌های خودرو دوست، در رقابت با رقبای بین‌المللی خود با چالش‌های زیادی مواجه است. صنعت خودرو‌ چین همواره از نداشتن تکنولوژی و برند معتبر رنج برده است و در بازار داخلی خود با موانع متعددی روبه‌رو‌ بوده است و مصرف‌کنندگان داخلی بر این باورند که خودروهای چینی کیفیت پایینی دارند. در نتیجه خودرو‌سازانی مانند فولکس واگن، بیوک و هیوندای، ۷۰ درصد بازار خودرو چین را در اختیار دارند.
  • تایرهایی که تاریخ‌ساز می‌شوند

    استفاده از تکنولوژی‌های جدید در خودروهای امروزی در حال رشد و توسعه است. خودروهای امروزی با سرعت‌های بالایی که دارند فشار بیشتری را به تایر‌ها منتقل می‌کنند. از این رو لازم است برای داشتن رشد و پیشرفت همه‌جانبه در صنعت خودرو، تایر‌ها نیز همواره به کمک تکنولوژی‌های روز، به‌روز‌ شوند. پیشرفت در ساخت تایرهای جدید باعث شده است یک‌سوم خودروهای جدید، بدون تایر زاپاس تولید و وارد بازار شوند. خودروهای بدون تایر زاپاس ممکن است از سیستم‌های مختلف ضد پنچری استفاده کنند که هر کدام مزایا و معایب خاص خودشان را داشته‌اند.
بیشتر